Saksalaiseen Hans Böckler -säätiöön kuuluva makroekonomiaa ja politiikkaa tutkiva instituutti IMK julkaisi syyskuussa 2016 vertailun palkoista, palkkojen vaikutuksesta kilpailukykyyn sekä työllisyyteen.

IMK on julkaissut jo yli kymmenen vuoden ajan vastaavia vertailuja. Vertailussa on käytetty Euroopan unionin tilastovirasto Eurostatin tietokantoja.

IMK:n mukaan minimipalkan korotus 8,50 euroon tunnilta Saksassa vuoden 2015 lopulla on näkynyt positiivisina vaikutuksina palvelualoilla. Vaikka korotus oli suurempi kuin keskimäärin muissa EU-maissa, Saksalla on silti edelleen kirittävää niiltä hukatuilta vuosilta jolloin palkat, työn hinta ja työyksikkökustannukset eivät nousseet. Läpi 2000-luvun yksityisen sektorin palkat nousivat selvästi alle EU:n keskiarvon.

Vasta vuoden 2011 jälkeen Saksa on alkanut palata normaaliuralle. Työn hinnan nousu heijastaa palkkojen voimakkaampaa kasvua. Pitkittyneen heikko yksityinen kysyntä on alkanut helpottaa palkkojen kasvun myötä.

Se, että Saksan talouskasvulukemat ovat kansainvälisesti vaikeassa taloustilanteessa hyvät, johtuu pääasiassa juuri palkkojen normalisoitumisesta. Pelkkään vientivetoiseen politiikkaan nojaavalla Saksalla olisi ollut tekemistä pinnalla pysymisessä.

IMK:n tutkijat pitävät Saksan työyksikkökustannusten liian hidasta nousua eräänä syynä euroalueen taloudelliseen epätasapainoon.

Mielenkiintoinen yksityiskohta IMK:n työyksikkökustannuslaskelmissa on se, että Suomessa tuotannossa tehdyn työtunnin kustannus sivukuluineen on 36,80 €, kun taas Ruotsissa – jolla on oma valuuttansa – vastaava kuluerä työnantajalle on 41,10 € ja Tanskassa 42,40 €, Belgiassa 43,30 €. Tästä näkökulmasta Suomen halllituksen kaupitteleman kikytyksen eli kilpailukykysopimuksen perusteet eivät kestä.

IMK:n tutkijoiden mukaan palkkojen tulisi nousta samassa linjassa tuottavuuden kasvun kanssa, koska tällä on makrotalouden kannalta hyvät vaikutukset. Näin menetellen tuottavuuden kasvu muuntuisi  suuremmaksi ostovoimaksi ja suosisi tasapainotettua kasvua sekä hintavakautta. Vielä suurempi hyöty syntyisi siitä, että euroalueen sisäinen, keskinäinen tasapaino olisi saavutettavissa; päästäisiin pois nykyisen kaltaisesta tilanteesta, jossa alueen sisäiset hintaheilahtelut ovat jatkuva riesa.

Tutkijat valittelevat sitä, että kollektiivisen sopimisen järjestelmä on EU:n kriisimaissa ideologisin perustein romutettu ja on siirrytty työpaikkakohtaiseen sopimiseen. Tämä vaikeuttaa sellaisen järjestelmän esittelyä, jossa palkkojen muodostus seuraisi yhtenäisiä sääntöjä eri maissa.

Lähde

Alexander Herzog-Stein, Camille Logeay, Ulrike Stein, Rudolf Zwiener | Macroeconomic Policy Institute IMK (syyskuu 2016): EUROPEAN COMPARISON OF TRENDS IN LABOUR AND UNIT LABOUR COSTS IN 2015: GERMAN LABOUR COSTS STABILISING http://www.boeckler.de/pdf/p_imk_pb_3_2016.pdf

6 KOMMENTTIA

 1. Meillä tämä on pähkäilty niin, että ilmaisella työllä saadaan Suomi nousuun. Oliko jo viides tai kuudes nimi ilmaiselle työlle kun Työ- ja oikeusministerimme keksi ja kertoi julki. Työsopimuslaki on valtiovallan toimesta varmaan kumottu ”salaisella lisäpöytäkirjalla”. Tai jos eivät edes tiedä mikä se semmonen työsopimuslaki oikein on. On tullut julki jo muutamaankin kertaan, että lakien tuntemus on heikohkoa jopa hallituksen piirissä pienessä. Näyttää vielä ihan oikeasti siltä, että eivät ymmärrä olevansa lakien säätäjiä. Puhuvat jostain pelisäännöistä, semmosia säätäisivät. Mitä ne sitten ovat ne pelisäännöt ja kumoavatko säädetyt lait. Ei noiden touhuista ota selvää kohta erkkikään.

  Rikkoohan tuo ilmaiseen työhön pakottaminen vielä kansaivälisiä ihmisoikeussopimuksia ja Euroopan perussopimustakin, mutta mitäs siitä. Julistuksiahan ne vain ovat. Ei niiden rikkomisesta sanktioita tule, ei ainakaan henkilökohtaisia. Jos oikein lykästää, niin palkitaan, saa rysselinviran.

 2. Toimisiko tuo kouluissakin — kohta alkaa olla pula opettajista
  mutta jospa maahanmuuttajista tehdään uusia joille riittää pienempikin palkka
  Maahanmuuttajien takia luovutaan oman kansan tavoista, kulttuuriperinnöstä ja jopa lain noudattamisesta
  ”Omassa koulussani on lopetettu Suvivirsi, joululaulut ja joulukuvaelma. Myös itsenäisyyspäivän vietto ja sen juhliminen siniristilipulla ja vaakunatunnuksilla on joidenkin opettajien mielestä liian isänmaallista.”

  http://mvlehti.net/2016/11/04/maahanmuuttajien-takia-luovutaan-oman-kansan-tavoista-kulttuuriperinnosta-ja-jopa-lain-noudattamisesta/

  • Erityisesti nuorempi opettajapolvi on kulttuurimarxistisella, lue NWO-kommunistisella mädätys-aivopesulla kyllästettyä – sitähän valtaapitäviä maanpettureita tukeva propagandamedia on pullollaan, erityisesti Bilderberg-johtoinen Yle ja Bilderberg-Erkon Brysselin Pravda.

   • Suomen mädätysohjelma Euroopan rinnalla on massiivinen projekti jota zio-masonic NWO-eliitti ajaa. Onneksi vastarinta alkaa voimistua. Peli ei ehkä vielä täysin menetetty:
    REFORMI.ME
    Irti puoluevallasta
    Maanlaajuinen sitoutumattomien koalitio eduskuntavaaleissa 2019
    Puoluejärjestelmistä irrallaan oleva ehdokasjoukko omilla listoilla yhteistyössä koko maassa

    NYT TAPAHTUU!
Näille sivuille nousee puoluevaltaan kyllästyneitten suomalaisten reformi. Tavoitteena ovat eduskuntavaalit vuonna 2019. 
Suomen perustuslain mukaan valta kuuluu kansalle. Kansa olemme ME.
    
Asetumme ehdolle eduskuntavaaleissa yhteislistoilla, ilman puolueita, ilman puoluekuria ja täysin ilman perinteistä poliittista kähmintää.
    
Pysy mukana, tule mukaan itsekin! Muutoskin olemme ME!
    
Pysy mukana ja tule mukaan itsekin.

    Suomen tunkkainen poliittinen ilmapiiri tarvitsee täydellisen reformin.
ME saamme sen aikaan!
    http://reformi.me

    • Reformi.me on valonpilkahdus pimeydessä, jossa vallanpitäjät äänestäjänsä täysin pettäneinä käyvät sotaa omaa kansaansa vastaan, Suomen ja SUOMALAISTEN tuhoamiseksi. Vaaleilla ei ole vuosikymmeniin ollut käytännössä juurikaan vaikutusta tähän tilanteeseen. Eräs törkeimmistä takinkääntäjä-pettureista on Timo Soini.
     Reformi.me on vähintäänkin kokeiluna erittäin kannatettava asia, jota itsekunkin kannattaa mahdollisuuksiensa mukaan tukea.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here