Vuonna 2010 Julian Assange kertoi saksalaiselle Der Spiegel -lehdelle ”nauttivansa paskiaisten murskaamisesta” ja ”haavoittuvaisessa asemassa olevien auttamisesta”. Näillä hän viittaa osittain vuonna 2006 kirjoittamansa esseekokoelmaan, joka kuvastaa hänen ja WikiLeaksin toiminnan filosofista taustaa. Sen keskeisen teesin mukaan valtiovallan ja sen puolesta haitallisesti toimivien vaikutusvaltaisten henkilöiden ”konspiratoriset” toimet tulee paljastaa, koska ne sotivat yhteistä hyvää vastaan. Assangen mukaan WikiLeaks harjoittaa toiminnassaan niin sanottua vahingonminimoimispolitiikkaa, mikä tarkoittaa, että avoimuuden ja läpinäkyvyyden ohella on olemassa myös legitiimejä salaisuuksia. Näistä hän mainitsee esimerkkinä ainoastaan yksityishenkilöiden lääkäriasiakirjat.

WikiLeaksin ja Assangen toiminta on sisältynyt vuosien aikana piirteitä, jotka ovat, voisiko sanoa, asettaneet kyseenalaiseksi molempien filosofis-idealistisen arvopohjan. Vuonna 2010 WikiLeaks julkisti yli 90 000 Afganistan-asiakirjaa, joista ilmeni muiden joukossa muun muassa sotilaskoalition ilmoittamatta jättämät siviilisurmat. Niiden ohella julkisuuteen päästettiin myös yhdysvaltalaisjoukkoja auttaneiden afganistanilaisten yksityistietoja, mikä asetti heidät hengenvaaraan. Taleban-järjestön edustaja Zabihullah Mujahid kertoi Channel 4 Newsin haastattelussa, että järjestö selvittää WikiLeaksin julkaisemissa asiakirjoissa mainittujen henkilöiden taustat ennen heidän kohtalostaan päättämistä. ”Mikäli henkilöt todetaan vakoojiksi, tiedämme kuinka heitä rangaistaan”, totesi Mujahid.

Samana vuonna toimittajat haastattelivat Assangea Lontoossa ja kysyivät, miksi afganistanilaisten nimiä ei voitu poistaa asiakirjoista varotoimena. Assange vastasi: ”He ovat informantteja eli jos he tulevat surmatuksi, he ansaitsevat sen.” Vastaus hiljensi toimittajat. Assange oli valmis tarjoamaan ”kuolemanlistoja” talebanille.

Heinäkuussa 2016, pian Turkin vallankaappausyrityksen jälkeen, WikiLeaks julkaisi 300 000 Turkin AKP-puoluetta (Justice and Development) koskevaa asiakirjaa eli niin sanotut Erdogan-sähköpostit. Pian tämän jälkeen Turkin hallitus esti pääsyn WikiLeaks-palveluun. Asiakirjoja lainkaan katsomatta monet mediat pitivät hallituksen pikaista toimintaa osoituksena maan jyrkästä sensuurista ja tietojen haitallisuudesta maan hallinnoille. Myös Edward Snowden kirjoitti Twitterissä, että pääsyn estäminen WikiLeaks-palveluun oli todiste todellisesta tietovuodosta.

Julkaistut asiakirjat olivat turkinkielisiä, joten länsimaissa harvat kykenivät tarkistamaan niiden todellista sisältöä. Pohjois-Carolinan yliopistossa toimiva sensuuria vastustava aktivisti Zeynep Tufekci kävi läpi asiakirjoja Turkissa asuvine toimittajatuttavineen. Hän totesi, etteivät ne edes koskeneet Erdogania ja hänen sisäpiiriään. Lyhyen aineiston läpikäynnin jälkeen Tufekci totesi, ettei asiakirjoissa myöskään ollut mitään ”uutisoinnin arvoista”. He eivät kuitenkaan poissulkeneet vaihtoehtoa, etteikö vuorokausien penkominen voisi tuottaa jotain tulosta.

Samaan aikaan WikiLeaks julkaisi Twitter-tilillään linkit tietokantoihin – jotka eivät olleet heidän hallinnassaan – joiden kautta pääsi käsiksi kymmenien miljoonien turkkilaisten yksityistietoihin. Linkkien takaa löytynyt tieto muodostui turkkilaisten yksityishenkilöiden AKP:lle lähettämistä sähköposteista. Linkkien julkistamisella ei siis ollut mitään tekemistä Turkin hallinnon valtavääristymien tai korruption paljastamisen kanssa. Yhden linkin kautta selvisi 10 miljoonan AKP-jäsenen henkilötiedot ja toisesta puolestaan yli 20 miljoonan naispuolisen turkkilaisäänestäjän osoitteet ja puhelinnumerot.

Pian tämän jälkeen Huffington Post julkaisi Tufekcin blogikirjoituksen, jossa hän arvosteli WikiLeaksia sen julkaisemista linkeistä. WikiLeaks vastasi siihen omalla tavallaan eli syyttämällä Tufekcia muun muassa despootin maksetuksi apuriksi. Vain tunteja Tufekcin blogikirjoituksen julkaisun jälkeen ilmoitti henkilötiedot internetiin ladannut Michael Best poistaneensa tiedot, sillä ne koskivat ”yksityishenkilöitä, mikä ei palvele yhteistä hyvää.” Best totesi, että ennen julkaisemista WikiLeaksilla oli useita tunteja aikaa tutkia linkkien sisältö. WikiLeaks ei vaivautunut poistamaan Twitter-tililtään tietojen poiston vuoksi toimimattomia linkkejä eikä linkkejä muihin Twitter- ja Facebook-päivityksiin, joissa mainostettiin ”täysiä tietoja Turkin AKP-sähköposteista+muusta”. Tufekci kysyykin blogissaan, miksi WikiLeaks edes julkaisi Twitter-tilillään linkit, joilla ei ollut mitään tekemistä hallitsevan AKP-puolueen vallan tai maan hallinnon problematiikan kanssa.

Tufekci toteaa myös, että ihmisten tulee muistaa tapahtunut, koska WikiLeaks näyttää julkaisevan käsittämättömällä tavalla suodattamattomia kokonaisuuksia ilman yhteistyötä vastuullisten toimijoiden kuten toimittajien ja ”eettisten aktivistien” kanssa. Hänen mukaansa ei myöskään ole ihme, että ihmiset ympäri maailman ovat huolissaan ”internetin vapaudesta”, kun se voi merkitä mainitun kaltaisia järjettömiä yksityisyyden loukkaamisia. Tufekci päätyy toteamaan, että harkintakyky ei ole sensuuria.

Viime kesänä WikiLeaks julkaisi lähes 20 000 DNC:n (Democratic National Committee) asiakirjaa tammikuun ja toukokuun väliseltä ajalta. Niiden joukossa on kaikkien kyseisenä ajanjaksona demokraattipuolueen vaalikampanjaan rahaa lahjoittaneiden henkilötiedot. The Register -sivuston Kieren McCarthyn mukaan hakusanoin voi etsiä lahjoittaneiden tarjoamat lahjoitussummat, joitain passitietoja ja sosiaaliturvatunnukset. Hän toteaa, että samalla kun WikiLeaks paljastaa korkean tason poliittista korruptiota, se asettaa yksityishenkilöt vaaraan tekemänsä identiteettivarkauden vuoksi. McCarthyn toteaa WikiLeaksin toimineen vastuuttomasti, suoraan sanottuna idioottimaisesti, koska se ei vaivautunut tarkastamaan tai läpikäymään aineistoa ennen julkistamista.

Uutistoimisto AP (Associated Press) kävi selvityksessään läpi kymmeniä tuhansia WikiLeaks-asiakirjoja. Päätelmien mukaan WikiLeaks on kuluvan vuoden aikana julkaissut satojen henkilöiden kuten sairaiden lasten, mielenterveyspotilaiden ja raiskausten uhrien yksityistietoja. Joukossa on myös arkaluontoisia tietoja perhe- ja raha-asioista. Uutisen julkistamisen jälkeen AP ei ole saanut Assangea haastateltavaksi, yrityksistä huolimatta. WikiLeaks on kuitannut AP:n uutisen ”kierrätettynä uutisena”, joka ”ei ole edes otsikon arvoinen”. Assange ei ole antanut minkäänlaista merkkiä, että yksityishenkilöiden arkaluontoiset tiedot poistettaisiin. Näin siitä huolimatta, kuten AP toteaa, että WikiLeaksin todellinen tarkoitus on tuoda julki ”sotaa, vakoilua ja korruptiota koskevaa tietoa”.

Monenlaista kritiikkiä monelta suunnalta

Yksi WikiLeaksin varhaisimpia arvostelijoita on ollut sen perustajäseniin kuuluva John Young. Ennen WikiLeaksin perustamista ja siihen liittymistä Young kerkesi ylläpitää Cryptome-sivustoa lähes vuosikymmenen ajan. Youngin mukanaolo WikiLeaksissa jäi muutamien viikkojen pituiseksi lähinnä järjestön epäselvien rahoituskuvioiden vuoksi. Hän ei voinut ymmärtää sitä, että WikiLeaksin perustajat ilmoittivat vuonna 2010 tavoitteekseen kerätä viisi miljoona dollaria toiminnan ylläpitoon. Samaan aikaan WikiLeaks kävi rahoitusneuvotteluita useiden eri tahojen kanssa. Yksi niistä oli George Sorosin perustama Open Society Institute (nyk. Open Society Foundations). Young kertoi vuotosivuston ylläpidon olevan halpaa. Esimerkiksi hänen ylläpitämänsä Cryptome-sivuston palvelinmaksu oli vuonna 2010 vain hieman yli 100 dollaria kuukaudessa.

Bradley Manningin (nyk. Chelsea Manning) pidätyksen yhteydessä WikiLeaks pyysi tukijoiltaan 200 000 dollaria Manningin asianajajakulujen kattamiseen, vaikka muutamaa päivää aikaisemmin Assange oli kertonut WikiLeaksin keränneen miljoona dollaria. Youngin silmissä WikiLeaksin toiminta lähenteli liiketoimintaa, mikä oli vastoin hänen periaatteitaan. Hänen mukaansa toiminnan liiketaloudellinen luonne tulee pilaamaan uskottavuuden ja saattaa lisätä myös petoksen ja valehtelun todennäköisyyttä.

Young ei pitänyt WikiLeaksin toimintatavasta, eikä WikiLeaksissa pidetty Youngin näkemyksistä. Young julkaisi Cryptome-sivustollaan useaan otteeseen WikiLeaksin lähettämiä sähköposteja, mikä lisäsi entisestään häneen kohdistuvaa kritiikkiä. Youngin mukaan WikiLeaks toimii samoin kuin muutkin epäluotettavat organisaatiot. Hänen mukaansa WikiLeaks toimii kultin, uskonnon, hallituksen ja vakoojien tavoin, eikä se julkista avoimesti rahoitustaan.

Vuonna 2010 WikiLeaks-kriitikoiden joukkoon liittyi Assangen ohella järjestön ehkä toiseksi tunnetuin jäsen, Daniel Schmitt, oikealta nimeltään Daniel Domscheit-Berg. Nähtävästi hänen eroamiselleen oli kaksi keskeistä syytä: WikiLeaksin huomion keskittyminen lähinnä vain Yhdysvaltoihin ja Assangen epämääräinen yhteys muun muassa holokaustinkieltäjänä ja antisemiittinä pidettyyn Israel Shamiriin, joka on käyttänyt itsestään myös nimiä Göran Jermas ja Adam Ermash.

Domscheit-Berg totesi saksalaiselle Der Spiegelille, ettei yksipuolinen Yhdysvaltoihin kohdistuva vastakkainasettelu edustanut WikiLeaksin alkuperäisiä toimintaperiaatteita. Hänen mukaansa tehtävänä oli ilmiantaa pienessä tai laajassa mittakaavassa esiintynyt korruptio ja vallan väärinkäyttö, missä ikinä niitä tapahtuikin. Kirjassaan Inside WikiLeaks hän esitti Assangelle useita kysymyksiä, kuten että hyötyykö hän jollain tapaa WikiLeaksin mediasopimuksista. Lisäksi häntä kiinnosti tietää tarkemmin Assangen yhteyksistä ”antisemiitteihin” Israel Shamiriin ja hänen poikaansa Johannes Wahlströmiin. Assange on ollut haluton puhumaan yhteyksistään Shamiriin, mikä ilmenee muun muassa BBC:n Panorama-dokumentista.

Dominic Ball kertoi The Daily Beastille eronneensa WikiLeaksista lähinnä Assangen Shamir-yhteyksien vuoksi, jotka olivat hänen mukaansa anteeksiantamattomat. Ballin mukaan Shamir on antisemiittinen kirjoittaja ja Valko-Venäjän presidentti Alexander Lukashenkon tukija, ja hänellä on yhteyksiä Venäjän turvallisuuspalveluun. Seuraava Ballin kertoma tapahtumaketju sai hänen eroamaan.

Väärällä nimellä esiintyvälle Shamirille annettiin pääsy yli 90 000 Yhdysvaltain suurlähetystön asiakirjaan Venäjältä, Itä-Euroopasta, Israelista ja muualta Lähi-idästä. Ball antoi tiedot Shamirille henkilökohtaisesti Assangen käskystä, koska ei tiennyt, kuka henkilö todellisuudessa oli. Eräs ”Putin-myönteinen toimija” otti Balliin yhteyttä kertoakseen, että Shamir oli pyytänyt 10 000 dollaria aineistoon käsiksi pääsystä. Shamirin esitettiin siis myyvän materiaalia, jota he olivat siihen asti antaneet ilmaiseksi vastuullisille tahoille. Index on Censorship -järjestö toimitti listan kysymyksiä ja kuvamateriaalia, jonka mukaan Shamir olisi toimittanut asiakirjamateriaalin presidentti Lukashenkon haltuun.

Shamir oli julkaissut Valko-Venäjää myötäilevän artikkelin hieman ennen kuin hänet oli nähty poistuvan maan sisäministeriöstä. Päivä tämän jälkeen presidentti Lukashenko ilmoitti puheessaan Valko-Venäjän WikiLeaks-haaran perustamisesta lainaten suoraan tietoja Shamirille annetuista asiakirjoista. Assange esti ja kieltäytyi kaikista pyrkimyksistä tutkia asia. Ballin mukaan Assangen tapahtumasta julkisuuteen annetut lausunnot eivät olleet totuudenmukaisia. Hänellä näytti olleen henkilökohtaista motivaatiota suojella Shamiria, jonka poika Johannes Wahlström oli tiettävästi kutsuttu yhdeksi Assangen puolustajaksi häntä koskevaan oikeudenkäyntiin Ruotsissa.

Yhdysvalloissa toimiva valtionhallinnon läpinäkyvyyttä ajava Sunlight Foundation (SF) puolestaan arvosteli WikiLeaksia DNC-asiakirjoissa olevien yksityistietojen vuoksi artikkelissaan On Weaponized Transparency. Sen mukaan tarvitaan julkaisualustoja ja toimittajia harkitsemaan, millä tavoin arkaluontoisia tietoja käsitellään, oli kyseessä tietovuoto tai hakkerointi. SF:n mukaan julkistaessaan kansalaisten luottokortti- ja sähköpostitietoja WikiLeaks osoitti olevansa samanlainen uhka yksityisyydelle kuin ne valtionhallinnon virastot, joita toimintatapojavastaan se kertoo toimivansa.

Eräs nimettömänä pysynyt yhdysvaltalainen yksityisyysaktivisti totesi Time-sivustolle pelkäävänsä enemmän WikiLeaksia kuin NSA:ta (National Security Agency). Hänen mukaansa WikiLeaksissä toimittiin aluksi toimittajien tavoin. Myös pyrkimys varjovaltion (deep state) paljastamiseen oli tehnyt häneen vaikutuksen. Hän kertoo, että hänelle selvisi myöhemmin, ettei WikiLeaksilla ollutkaan minkäänlaisia toimintaperiaatteita.

 

Toimituksen WikiLeaksia puolustava kommentti

Vastavalkean kontribuuttori Ville Kyrönlahti esittää artikkelissaan perusteltua kritiikkiä WikiLeaksiä ja Julian Assangea kohtaan. Assangea vastaan on kuitenkin käynnistetty myös diskreditointikampanja samalla kun vuotojen poliittinen merkitys on tavallistakin suurempi. Rahoituskritiikkiä ja läpinäkyvyysvaatimuksia vasten on syytä ottaa huomioon, että WikiLeaksin on kyettävä tarjoamaan anonymiteettia ja jopa oikeudellista apua yhteistyökumppaneilleen, informanteilleen sekä omalle henkilökunnalleen. WikiLeaks tuottaa läpinäkyvyyttä sinne, missä yleinen etu sitä vaatii, mutta siihen pystyäkseen se ei kenties itse voi noudattaa samaa läpinäkyvyyttä kuin vaikkapa pesäpalloseura. Rahankeräys lienee luonteva keino voittoa tavoittelemattoman toiminnan rahoittamiseksi. Artikkelissa mainitut summat kutistuvat mitättömän pieniksi, jos niitä verrataan WikiLeaksia vastassa olevien tahojen resursseihin. Julian Assange on tehnyt suuria henkilökohtaisia uhrauksia WikiLeaksin eteen ja WikiLeaks julkaisee yhä uudestaan sellaista koko ihmiskunnan kannalta ensiarvoisen tärkeää tietoa, jota kukaan muu ei pysty julkaisemaan.

Teemu Huttunen

 

Lähteet

Cohen, Nick | The Guardian (18.9.2011): The treachery of Julian Assange https://www.theguardian.com/commentisfree/2011/sep/18/julian-assange-WikiLeaks-nick-cohen

Rosenbach, Marcel & Stark, Holger | Der Spiegel (27.9.2010): ”The Only Option Left for Me Is an Orderly Departure” http://www.spiegel.de/international/germany/WikiLeaks-spokesman-quits-the-only-option-left-for-me-is-an-orderly-departure-a-719619.html

Geraghty, Jim | National Review (7.7.2016): Wait, We All Trust Julian Assange Now? That Julian Assange? http://www.nationalreview.com/corner/439766/wait-we-all-trust-julian-assange-now-julian-assange

Vick, Karl | Time (12.8.2016): WikiLeaks Is Getting Scarier Than the NSA http:s//time.com/4450282/WikiLeaks-julian-assange-dnc-hack-criticism/

McCarthy, Kieren | The Register (22.7.2016): WikiLeaks fights The Man by, er, publishing ordinary people’s personal information http://www.theregister.co.uk/2016/07/22/WikiLeaks_keep_fighting_the_man_by_er_publishing_the_personal_details_of_ordinary_citizens/

Goetz, John & Rosenbach, Marcel | Common Dream (26.7.2010): WikiLeaks Founder Julian Assange on the ’War Logs’: ’I Enjoy Crushing Bastards’ http://www.commondreams.org/news/2010/07/26/WikiLeaks-founder-julian-assange-war-logs-i-enjoy-crushing-bastards

Satter, Raphael & Michael, Maggie | AP (23.8.2016): Private lives are exposed as WikiLeaks spills its secrets. http://bigstory.ap.org/article/b70da83fd111496dbdf015acbb7987fb/private-lives-are-exposed-WikiLeaks-spills-its-secrets

PBS News Hour (23.8.2016): Why is WikiLeaks publishing private individuals’ personal information?. http://www.pbs.org/newshour/bb/WikiLeaks-publishing-private-individuals-personal-information/

Woolf, Nicky | The Guardian (24.8.2016): WikiLeaks posted medical files of rape victims and children, investigation finds https://www.theguardian.com/media/2016/aug/23/WikiLeaks-posts-sensitive-medical-information-saudi-arabia

Singal, Jesse | New York Magazine (27.7.2016): Why Did WikiLeaks Help Dox Most of Turkey’s Adult Female Population? http://nymag.com/selectall/2016/07/why-did-WikiLeaks-help-dox-most-of-turkeys-adult-female-population.html

Tufekci, Zeynep | The Huffington Post (25.7.2016): WikiLeaks Put Women in Turkey in Danger, for No Reason http://www.huffingtonpost.com/zeynep-tufekci/WikiLeaks-erdogan-emails_b_11158792.html

McCullagh, Declan | CNET (20.7.2010): WikiLeaks’ estranged co-founder becomes a critic (Q&A) https://www.cnet.com/news/WikiLeaks-estranged-co-founder-becomes-a-critic-q-a/

Ljunggren, Magnus | Expressen (10.12.2010): Pappas pojke? http://www.expressen.se/kultur/pappas-pojke/

Ball, James | The Daily Beast (30.5.2013): Exclusive: Former WikiLeaks Employee James Ball Describes Working With Julian Assange http://www.thedailybeast.com/articles/2013/05/30/exclusive-former-WikiLeaks-employee-james-ball-describes-working-with-julian-assange.html

58 KOMMENTTIA

 1. Erittäin mielenkiintoinen ja paljastava artikkeli Wikileaksin toiminnasta ja taustoista. Assange on puolensa valinnut, eikä tarvitse arvuutella, mikä se on.

  Toimituksen kommentti on kummallinen. Toimitusta ei liikuta vähääkään, vaikka Wikileaks toiminnallaan asettaa monet ihmiset hengenvaaraan. Mitään sanottavaa ei ole siitäkään, että tavallisten ihmisten yksityisiä henkilötietoja julkaistaan massoittain.

  • ’…Toimitusta ei liikuta vähääkään, vaikka Wikileaks toiminnallaan asettaa monet ihmiset hengenvaaraan’

   Huvittaa tuo Hopan sympatia roistoja kohtaan ja kertoo kenen puolella hän on.
   Eiköhän nuo itsensä hengenvaaraan asettaneet ole itse valinneet kohtalonsa NWO-mafian lakeijoina ja kansalaisten raiskaajina. Sääli on tässä nyt sairautta.
   Toimituksen kommentti oli artikkelin paras osa.

   • Minua taas huvittaa sinun kirjoituksesi noin yleensä ottaen. Olet luonut itsellesi jonkinlaisen mielikuvitusmaailman, jossa käyt kiihkeätä sotaa kuvittelemiasi vihollisia vastaan. Joku voisi sanoa, että todellisuudentajusi on hämärtynyt.

    • Huvinsa kullakin. Minusta tuo NWO-mafian likainen ja moraalisesti alhainen sota ei ole yhtään huvittava asia …

    • Hopalong. Voisit kyllä itse tutkia omaa hämärää mielikuvitusmaailmaasi, et ole nimittäin jyvällä lainkaan. Toisaalta se on sinulle hyväksi, sillä tieto lisää tuskaa!

 2. Mielenkiintoinen artikkeli.

  Itseäni on häirinnyt se Wikileaksissa että he eivät edelleenkään ole julkaisseet mitään oikeasti suurta ja merkittävää.

  Onko niin että jos julkaisisivat, niin joltain heidän työntekijältään lähtisi henki!?

  Rauhatonta iltaa ja suorastaan piinaavaa yötä!

  https://vimeo.com/120862005

  • Tärkeimpiin Wikileaks paljastuksiin koko organisaation historiassa luen paljastuksen, jossa kävi ilmi Clintonin ja Obaman olleen tietoinen Qatar:n ja Saudien tuesta ISIS järjestölle. Clinton otti vastaan rahaa molemmilta mailta ennen päätöstään käynnistää avoin NATO agressio Syyriassa Assadin kieltäydyttyä ”katarrin kaasuputkesta”. ”Salaliittoteoriaksi” leimattu väite siis sai vahvistuksen. Jos CNN ja Demokraatti puolue muuttavat henkilökuntaa Wikileaks paljastusten myötä, on se jo aika suuri vahvistus näiden tietojen todenperäisyydestä. Moni ”demari pomo” joutui eroamaan Sanders syrjinnän vuoksi ja uusi vt demari päällikkö Donna Brazil ei enää toimi CNN kanavan avustajana tämän vuodettua väittely kysymyksiä Clinton kampanjalle. On toki ymmärrettävää, että joiltain löytyy ymmärrystä korruptoituneita puolue pamppuja rahoittaneiden yksityisyydelle, mutta hyväksynnän kanssa on jo aivan eri ääni kellossa. Ainakin omalla kohdallani.

 3. Erikoista itkemistä wikilieksin vastustajilta Pyhästä lehmästä antisemitusmista!

  Sitä odotellessa, että wikileaks paljastaisi holokaustin.

  Tosin ei taida uskaltaa, jos olisikin,Ecuadorin suurlähetystö tuskin on pomminvarma sekään.

  • Toisin sanoen, tarkoitus pyhittää keinot.

   Tosin Wikileaksin tarkoitusperätkin voi asettaa kyseenalaisiksi.

 4. Kiitos, Ville, tästä artikkelista. Assangea ja Wikileaksiä on voitava tarkastella kriittisesti. Ketään tai mitään ei ole syytä nostaa jalustalle, jolle kritiikki ei yllä.

 5. Hieman vaivaa se, että artikkelissa esitetään väitteitä jotka Assange on kieltänyt. Joten olisi hyvä tietää mistä lähteestä väitteet ovat. Valtamediaa, joka on läntisten tiedustelupalveluiden talutusnuorassa, ei voi pitää luotettavina lähteinä.
  Sitä paitsi, mitä sitten vaikka afganistanilaisten collabolaattoreiden nimet tulisivat julki? Tiedättekö millaiset (psykologisesti) ihmiset yleensä etsivät taustatukea miehittäjän puolelta?

 6. Wikileaksia voi ja pitääkin arvostella.
  Tämä Assagne vaikuttaa narsistiselta mainosmieheltä, hän lupasi paljastaa Klintoskan roistoilut, mitä mies on paljastanut ei juuri mitään. Ainoastaan tuhansia ja taas tuhansia suhtkoht turhanpäiväisiä huuhaa s-posteja, joilla Klintoskaa ei saada linnaan.

  Sitten ilmestyi kuin taikaiskusta mies varjoista demokraattien kongressiedustaja Anthony Weiner, joka oli lähetellyt sukuelimensä kuvia alaikäisille tyttärille. Kuinka ollakkaan tämän mainion juutalaisen Anthony Weinerin tietsikalta löytyi Klintoskan s-posteja. Miten se on mahdollista? No Anthony Weiner ehti olla naimisissa Klintoskan ykköstykkiavustajan Huma Abedinin kanssa. Tämä juutalaisen ja arabin liitto ei tietenkään päättynyt hyvin ja pari on eronnut. Aviossa ollessaan he olivat lyöneet tietoteknisesti ns hynttyyt yhteen ja ”nerokkaasti” nämä wintoosaidiootit olivat rakentaneet kotiverkon, joka reitittemen kautta jakoi kaiken heidän ip-osoitteeseen tulevan postin heidän kaikille koneilleen. Virkavallan tutkiessa Weinerin sukuelinkeissiä, he tekivätkin vuosisadan löydön, nämä s-postit (500 000 kpl olivat varastoituina tämän tietoteknisesti nerokkaan pariskunnan kotikoneiden Wintoosa Outpost s-postiohjelmalle) ovat wikileaksiin verrattuna vetypommi luokkaa, kävi siis näin:

  ”New York Police Department detectives and prosecutors working an alleged underage sexting case against former Congressman Anthony Weiner have turned over a newly-found laptop he shared with wife Huma Abedin to the FBI with enough evidence “to put Hillary (Clinton) and her crew away for life,” NYPD sources told True Pundit.

  NYPD sources said Clinton’s “crew” also included several unnamed yet implicated members of Congress in addition to her aides and insiders.

  The NYPD seized the computer from Weiner during a search warrant and detectives discovered a trove of over 500,000 emails to and from Hillary Clinton, Abedin and other insiders during her tenure as secretary of state. The content of those emails sparked the FBI to reopen its defunct email investigation into Clinton on Friday.

  But new revelations on the contents of that laptop, according to law enforcement sources, implicate the Democratic presidential candidate, her subordinates, and even select elected officials in far more alleged serious crimes than mishandling classified and top secret emails, sources said. NYPD sources said these new emails include evidence linking Clinton herself and associates to:

  Money laundering
  Child exploitation
  Sex crimes with minors (children)
  Perjury
  Pay to play through Clinton Foundation
  Obstruction of justice
  Other felony crimes”

  Koko artikkeli löytyy tuolta: http://truepundit.com/breaking-bombshell-nypd-blows-whistle-on-new-hillary-emails-money-laundering-sex-crimes-with-children-child-exploitation-pay-to-play-perjury/

  PS: FBI:n pomo Comey ilmeisesti yrittää nyt kaikin tavoin vesittää nämä paljastukset, mutta…

  ”NYPD detectives and a NYPD Chief, the department’s highest rank under Commissioner, said openly that if the FBI and Justice Department fail to garner timely indictments against Clinton and co- conspirators, NYPD will go public with the damaging emails now in the hands of FBI Director James Comey and many FBI field offices.”

  ”What’s in the emails is staggering and as a father, it turned my stomach,” the NYPD Chief said. “There is not going to be any Houdini-like escape from what we found. We have copies of everything. We will ship them to Wikileaks or I will personally hold my own press conference if it comes to that.”

  PS jäämme mielenkiinnolla katsomaan onko näillä ”hörhösivustalla” paljastetuilla jutuilla todellisuuspohjaa… Washington Post tai NewYork Times tuskin ihan heti tällaisia juttuja tulee uutisoimaan.

  PS TruePunditin totuudellisuudesta:
  ”#TruePundit’s Comment for all media Inquiries: When it comes to breaking national and international stories, We don’t make mistakes. Ever.”
  tuolta:
  https://twitter.com/Thomas1774Paine/status/793820411876220930?lang=en

  • Hieman aprikointia…
   Onko nyt kyseessä kongressiedustaja Anthony Weinerin kostoiskusta Kolintoskalle?
   Voi hyvinkin olla, että Weiner olisi nähnyt demokraattien pressaehdokkaana mieluummin Bernie Sandersin.
   Vai kaatoiko Klintoska Weinerin ja Abedinin parisuhteen. Pahat kielet väittävät, että Abedin olisi lepakko, ehkäpä Anthony aikoi pelastaa Human omalla schlongillaan.
   Schlong on jiddisiä ja tarkoittaa isokoista miehen sukuelintä, vertaa schlonged jota Trump käytti. Tiedä sitten onko schlonged verbi vai adverbiaali substantiivista schlong. 😀

   Weiner lähettelee mainoita twiittejä, nekin paljastavat, ettei hän kuulu Klintoskan fanittajiin, linkki:

   https://twitter.com/AnthonyVVeiner

 7. Kyrönlahtihan oli laatinut melko perusteellisen lähdeluettelon kirjoituksensa loppuun.

  Tietenkin Assagne itse kieltää esitetyn kritiikin, se on itsestään selvää.

  ” Valtamediaa, joka on läntisten tiedustelupalveluiden talutusnuorassa, ei voi pitää luotettavina lähteinä.” Tuo on täyttä pötyä.
  Mitä ovat nämä afganistanilaiset kollaboraattorit? He ovat afgaaneja, jotka pelkäävät ja kammoksuvat talibanien hirmuhallintoa. Amerikkalaiset yrittävät pelastaa heidät siltä.

 8. Wikileaksistä viis, Klintoska tulee kaiketi voittamaan vaalit, äänestävätpä äänestäjät sitten miten tahansa. Klintoskan kiihkeä tukija koijari Soros omistaa äänestys- ja ääntenlaskukoneet 16 osavaoltiossa ja se riittää.

  Sotahullu psykopaatti, ryssän- ja Putinin vihaaja Klintoska tulee aloittamaan ydinsodan, siitä ei ole epäilystäkään. Tämän hän on sanonut useamman kerran ääneen ihan virallisissa ja julkisissa tilaisuuksissa. Hän on tarjonnut ydiniskuja niin Iranille, Venäjälle kuin Kiinalle. Voimme siis valmistautua ihmiskunnan tuhoon Klintoskan voiton myötä, asiaan liittyvä video:

  https://www.youtube.com/watch?v=AcEunCFflY0

  • ”Klintoskan kiihkeä tukija koijari Soros omistaa äänestys- ja ääntenlaskukoneet 16 osavaoltiossa ja se riittää.”

   Pieleen meni – jälleen kerran.

 9. Kiinnostavampaa on tarkastella juttua vapaan tiedonkulun kautta, julkaiseeko wikileaks vain tietyn osan saamistaan vuodoista vai onko vuotoja oikeasti näin vähän.

  Hyvä esimerkki on panama vuoto jota ei vieläkään ole saatu kokonaan yleisön nähtäväksi, vain ne osat jotka media halusi julkaista, toisin sanoen media jätti mainitsematta ne henkilöt joita halusi suojella.

  Wikileaks kuitenkin on julkaisut vuodoistaan kaiken materiaalin. US kaapeleissa meni kauan että kävivät materiaalin niin läpi että se oli helpommin luettavissa yhdestä tietokannasta, itse materiaali taitaa olla yhä torrenttina jaossa. Kuitenkin kaikki vuodettu materiaali on ollut saatavilla sensuroimatta.

  Enemmänkin huolestuttavampaa on että näihin materiaaleihin pääsee wikileaks käsiksi, miten paljon ihmisten tietoja on saatavilla digitaalisessa muodossa. Mitäpä jos koko facebookin tietokannat kopioitaisiin julkiseen verkkoon kaikkien nähtäväksi? Uskon että monet ihmiset luottavat näihin palveluihin ja samalla sanovat että heillä ei ole mitään salattavaa mutta en usko että monet laskisi vieraita ihmisiä kotiinsa vapaasti penkomaan paikkoja ja kuuntelemaan kaikkia ”yksityisiä” keskusteluja.

 10. ”Kyrönlahtihan oli laatinut melko perusteellisen lähdeluettelon kirjoituksensa loppuun.”

  Jossa on enimmäkseen linkkejä valtamedian sivustoille.

  ”Tietenkin Assagne itse kieltää esitetyn kritiikin, se on itsestään selvää.

  ” Valtamediaa, joka on läntisten tiedustelupalveluiden talutusnuorassa, ei voi pitää luotettavina lähteinä.” Tuo on täyttä pötyä.”

  Itse olet täyttä pötyä.

  ””Mitä ovat nämä afganistanilaiset kollaboraattorit?” He ovat afgaaneja, jotka pelkäävät ja kammoksuvat talibanien hirmuhallintoa. Amerikkalaiset yrittävät pelastaa heidät siltä.”

  Älä viitsi olla naiivi.

  • Juu 🙂 siisti lähdeluettelo…”moni on kakku päältä kaunis vaan on silkoa sisältä…”

   Paskaa voi lähettää kauniissa paketissa.

   Laitanpa pari linkkiä maailman luokan älykköjen kotisivuihin, eivät ole kovin siistit, mutta miesten pään sisältö ratkaisee:

   Linus Torvaldsin epätoivoinen yritys ns. ”sosiaalistua”

   https://www.cs.helsinki.fi/u/torvalds/

   Ja Richard Stallman, täältä löytyy jo enemmän asiaa, mutta estetiikka ei ole pääosassa, sisältö on oleellisempaa:

   https://stallman.org/

 11. Tuskinpa monikaan olettaa, että wikileaks mikään pyhimys olisi. Eihän se hääräile pyhimysten kanssa edes samalla tontilla. Tietovuodot ovat vielä sen verran massiivisia, että wikileaksin henkilökuntakaan ei varmaan ehdi niitä kaikkia katsomaan. Jättävät tarkemmat syynit ”journalisteille”. Mitä arvon journalistit julkaisevat, päätetään totuusmediatalojen kulmahuoneissa. Kun tietovuotajien kohtalo on vielä ihan sitä miltä se näyttääkin, ei ihme jos tulee joskus ylilyöntejä. Journalistit kyllä hanakasti kaiken tiedon imuroivat, mutta jättävät vuotajat sitten yksin, kuten kävi Snowdenin tapauksessa. Tarvittiin wikileaksin henkilökuntaa ja rahaa pelastamaan Snowden ”kansainväliseltä oikeudelta”. Assangea ei taida pystyä pelastamaan enää kukaan, vaikka hän ei itse asiassa ole tehnyt rikosta.

  Olennaista on vain se, miksi näitä wikileakseja syntyy. Jos ”demokratia” toimisi niin kuin sen sanotaan toimivan ja totuusmedia olisi julkilausumiensa mittainen, ei wikileaksilla olisi tonttia millä toimia. Mutta kun on ja iso tontti. Olennaista ei ole se, millä tavalla tiedot on hankittu, vaan se, että ne ovat alkuperäisiä jotka on oletettu pysyvän salassa. Snowden kertoi kuinka salaista on sähköinen viestintä ja joutui elinikäiseen karkoitukseen. Itse ovat johtajat viestinnän urkinnan luoneet ja joutuneet oman virityksensä ”uhriksi”. Uhri on kyllä tässä paikassa väärä sana, mutta menköön. Syytettynä oikeudessa olisi parempi, mutta oikeus ei toimi näin.

  Avoimuus on demokratian kulmakivi, mutta tässä demokratiassa vain tietovuodot tuovat hippusen demokratiaa. Ne ovat demokratian voiteluainetta, jota jarruttaa raha ja vain raha.

  Suomessa media käy USA’n presidentin vaalia täysillä. Mahtavatko siellä tietääkään kuinka paljon. Meidän kielikin on aika outoa ja tuskin seuraavat meidän mediaa. Eilinen A-studio oli varannut aiheelle koko lähetysaikansa. Läsnä tietenkin kaikkien alojen erikoisasiantuntija ulkopoliittisesta instituutista. Ohjelmassa sentään puhuttiin puolet englantia, että amerikkalaisetkin pääsivät jyvälle, mitä täällä ajatellaan.

  Näin maasta katsoen nuo vaalit vaikuttavat aika sekopäiseltä. Rahaa palaa ja paska lentää. Jos se on tuo kampanjoinnin luonne, joka saa molemmat ehdokkaat näyttämään lähinnä avohoitopotilailta. Mahtaako tällä tyylillä tulla paras mahdollinen johtaja valituksi? Rahalla kun saa vain keskinkertaisuuksia, jotka taipuvat vaikka linkkuveitselle kun käsketään. Miljardin sijoitus taitaa olla kumminkin aika pieni summa siihen, että kukaan viisaampi ei tule valituksi. Ja loppulaskun voi aina lähettää äänestäjille. Pomminvarma ”sijoitus”. Tyyli on levinnyt myös meille, vaikka ”sijoitettavat” summat ovat vielä aikalailla pieniä, mutta toisaalta voittokerroin on sitäkin suurempi.

 12. Outoa. Tiedossa on yleisesti se, että poliittinen järjestelmä valeoppositioineen on pelkkää teatteria, mutta silti äänestyksistä puhutaan sillä arvovallalla, kuten vaali-tulokset perustuisivat kansan valintoihin. Älyköt pohtivät kuumeisesti ketä he äänestävät, vaikka sillä ei ole kokonaiskuvassa pienintäkään kerkitystä. Jos kansa saisi valita omat johtajansa, äänestys olisi kielletty lailla. Nain ei kuitenkaan ole, koska illuusio demokratiasta pitää rosvo-eliitin pyörät pyörimässä.

  Olemme siirtymässä aikakauteen, jolloin poliittisen jörjestelmän/politiikkojen mädännäisyys tullaan työntämään massamedian kautta kansan kasvoille, ja juuri siihen kuvioon on Assange istutettu. Wikileaksin toiminta ei edusta vähimmässäkään määrin ”salaisia vuotoja”, vaan se on harkittua toimintaa, jonka tarkoitus on romahduttaa pala palalta poliittinen järjestelmä.

  Meitä johdetaan yhden maailmanhallituksen alaisuuteen ja sille emme voi yhtään mitään. Mitä suurempi on kansan vastustus, sitä massiivisempi romahdus ja taistelua seuraava verenvuoto. KAAOS ja sisällissodat – juuri sitä verhon takana seisova eliitti hakee, ja juuri sitä meidän tulisi kaikin tavoin välttää. Minun mottoni on: mikäli et pysty muuttamaan järjestelmää, hyppää järjestelmästä pois!

  One World Government ei ole tulevaisuutta…. se hallitsee kansallisvaltioiden toimintaa parhaillaan – juuri nyt – eli kysymys ei ole vähimmässäkään määrin todellisen valtaeliitin vaihtumisesta, vaan siitä, että verhot aukeavat ja verenimijät astuvat ”ihmiskunnan pelastajina” esiin. Näillä puna-valkoisilla, ihmiskunnan yhdentymistä ajavilla globalisteilla, ei ole isänmaata tai uskontoa – heidän jumala on kultaharkko. He astuvat esiin siinä vaiheessa, kun savu nousee raunioilta ja uhrit – eli kansallisvaltiot – ovat pudonneet polvilleen maahan lyötyinä.

  Sitä aikaa elämme parhaillaan, eli itsestäänselvyyksinä pitämämme asiat tulevat muuttumaan ällistyttävän nopeasti. Elämme aikaa, jolloin meistä kaikista – kansallisvaltioiden näennäistä eliittiä myöten – tehdään uhreja.

  • ’…Minun mottoni on: mikäli et pysty muuttamaan järjestelmää, hyppää järjestelmästä pois!’

   Minne aiot hypätä? Aika selvää on että vain ihmiset voivat jotain uutta rakentaa ja luoda erilaisen maailman. Siksi on oltava mukana toimimassa. En ymmärrä logiikkaasi lainkaan.

  • ”Minun mottoni on: mikäli et pysty muuttamaan järjestelmää, hyppää järjestelmästä pois!”
   Yhdyn mielipiteeseesi Tuntemattoman Sotilaan Lahtista lainaten, -Minä sanon, että jos jostakin tulis vielä semmoinen ihminen, jonka päätä ei olis ihan kokonansa tällä koohotuksella sekotettu. Meinaan ettei se ymmärtäis maailman menosta muuta kuin sen mikä on järjellistä ja tarpeellista, niin sanon minä että se ihmettelis-.

   Passiivinen vastarinta vaikuttaa kun se saadaan organisoitua kansan tietoisuuteen, elikkä alamme elää mahdollisimman kaukana tuota loisivaa kansaansa pettävää eliittiä, esimerkiksi alkajaisiksi alistumatta heidän järjestämiinsä ”vaalisulkeisiin”.
   Mutta siinäpä se ”ihmislapsen” raadollisuus juuri löytyy, kun sinne herrahissiin on useammilla salainen suuntaus, niin sen ovea kun raotetaan edes sen verran että pääsee nuolaisu etäisyydelle, niin sillä ansalla on monen lupaavan kansanpuolustajan kriittisyys taamottu ja hänestä valmennettu takinkääntäjä mannekiini.

   • No jos kukaan ei äänestä niin silloin kaikki jatkuu kai ennallaan kun ei ole muuta systeemiä muuttaa valtarakennetta. Hallitus voi julistaa poikkeustilan ja entiset jatkavat Mitä apua sellaisesta passiivisuudesta on?

    • Väärin. Jos kukaan ei äänestä, poliittinen järjestelmä lakkaa olemasta.

     Väkivalta, fyysinen vastustus ja vallan kaappaus ei auta ihmiskuntaa missään muodossa, se tekee olosuhteet pahemmaksi. Ainut tapa vaikuttaa on olla passiivinen sille jatkuvalle aivopesulle, mitä koulut, kirkot, poliitikot ja kansainväliset organisaatiot, sekä massamedia meille päivittäin syöttää. Elämme valheiden loputtomassa pyramidissa ja mikään ei ole Katolisen Kirkon militari-pankki-eliitille niin karvasta myrkkyä kuin passiivinen vastarinta.

     • Eiväthän vanhat jo olemassa olevat rakenteet mihinkään häviä jos et äänestä. Ainut tapa on olla aktiivinen ja luoda uutta.
      Ei kannata tuota jauhaa että elämme valheiden maailmassa kun se on ihan selvä asia mutta valheet eivät katoa ellei joku ala puhumaan totta. Yksinkertaista. Koita ymmärtää.

 13. Mnjaa, no miksi mies istuu arestissa Lontoossa? Eikös sen pitäisi olla paiskimassa hommia pää punaisena jos se niin on meinattu?

 14. Assange huomenna RT:n haastattelussa — Clinton ja IS saavat rahoitusta samalta taholta
  Assange morgen exklusiv bei RT: ”Clinton und der IS werden von den gleichen Leuten finanziert”

  https://deutsch.rt.com/international/42798-assange-samstag-julian-assange-exklusiv/

  Turkki pistää kovat piippuun — Saksalle varoitus terrorista ja uhkaus EU:lle rajojen avaamisesta uusille pakolaisille Eurooppaan eli mamutulva vain kasvaa
  Türkei warnt Deutschland vor Terror und droht EU mit Grenzöffnung

  „Sehen Sie sich das an, sie geben jetzt den Hinweis, dass sie „besorgt sind“. Deutschland, wir sind über eure Situation besorgt. Ihr bittet um Terror. Ihr bittet darum“, erklärte er. Er fuhr fort und warnte Deutschland: „Und dieser böse Terror wird kommen und euch wie einen Bumerang treffen. Und man wird sich in der Geschichtsschreibung an Deutschland als Terror-Helfer erinnern.“ Der türkische Außenminister Mevlüt Cavusoglu stellte der EU zudem nun ein Ultimatum. Wenn es bis zum Ende des Jahres kein Entgegenkommen in der Visa-Freiheit mit der Türkei gäbe, wird die Türkei das Flüchtlingsabkommen aufkündigen. Damit würde die Türkei seine Grenzen für die Flüchtlingsströme nach Europa wieder öffnen.
  https://deutsch.rt.com/kurzclips/42786-turkei-droht-deutschland-eu-terror-grenzöffnung/

  • Kohta pääsevät suvakkihörhöt taas Tornionjoen rannalle kukkakimppujen kanssa vastaanottamaan suloisia partalapsia!

 15. Jesuiitta-pankkiirit organisoivat OMAN JÄRJESTELMÄNSÄ vastaisia ”Guy Fawkes” protesteja lumipalloefektillä ympäri maailmaa. Katsokaa ihmeessä V FOR VENDETTA. Kyseinen elokuva paljastaa yllättävän paljon pyramidin toiminnasta, mikäli juonen oikein oivaltaa. Elokuvassa alleviivataan kirkuvin kirjaimin päivää November 5th and 6th…. mielenkiintoista.

  ”Million Mask March 2016:
  Protestors preserve their anonymity by wearing Guy Fawkes masks
  Protestors preserve their anonymity by wearing Guy Fawkes masks.
  5 NOVEMBER 2016 • 1:23PM

  What is the Million Mask March?

  The Million Mask March, where anti-establishment protesters don V for Vendetta-inspired Guy Fawkes masks in hundreds of cities around the world, has been described as “the largest world protest”, at least by its own website.

  It is organised by Anonymous, the anarchic ‘hacktivist’ network linked with cyber-attacks against governments including the US and Israel, terrorist organisations like Islamic State and the Ku Klux Klan, the Church of Scientology, multi-national corporations such as PayPal and Visa, child sexual abuse websites, the British National Party and defenders of media copyright, among others.

  The movement is also closely identified with the Occupy protests, Wikileaks, and the Arab Spring.”

  Tämä movement on täysin ”inside job”, eli 24/7 You-Tubista ulos virtaavat anonyymin ”paljastukset” eivät ole vähimmässäkään määrin hakkereiden työtä vaan pyramidin huipun tarkoituksenmukaisia tiedoksiantoja liittyen kansallisvaltioiden poliittisen eliitin rikoksiin. Kuten olen usein todennut, he tulevat romauttamaan poliittisen ja uskonnollisen järjestelmän maailmanlaajuisesti. He tulevat uhraamaan omat korruptoituneet palvelijansa!

  • ” He tulevat uhraamaan omat korruptoituneet palvelijansa!”

   Niitä rottia on pilvin pimein Suomessakin, erityisesti Arkadianmäellä ja Senaatintorin laidalla.

  • Suosittelen levyn vaihtoa. Ei kannata jauhaa tuota samaa eli että ’he tulevat tekemään sitä ja tätä’ vaan siirtyä puhumaan mitä me voimme tehdä ja teemme.
   Ellemme me tee mitään mitään kakimme koko ajan omiin housuihimme.
   Peräänkuulutan omaa vastuutamme.

   • Tuossa on voimakasta ajatusta Hunter!

    Tästä olisikin hyvä keskustella, mitä todella voimme tehdä?

    • REFORMI.ME
     Irti puoluevallasta
     Maanlaajuinen sitoutumattomien koalitio eduskuntavaaleissa 2019
     Puoluejärjestelmistä irrallaan oleva ehdokasjoukko omilla listoilla yhteistyössä koko maassa

     NYT TAPAHTUU!
 — Näille sivuille nousee puoluevaltaan kyllästyneitten suomalaisten reformi. Tavoitteena ovat eduskuntavaalit vuonna 2019.

     
Suomen perustuslain mukaan valta kuuluu kansalle. Kansa olemme ME.
Asetumme ehdolle eduskuntavaaleissa yhteislistoilla, ilman puolueita, ilman puoluekuria ja täysin ilman perinteistä poliittista kähmintää.
     
Pysy mukana, tule mukaan itsekin! Muutoskin olemme ME!

     Mukaan ovat ensimmäisinä lupautuneet Ilja Janitskin, Jösse Järvenpää, James Hirvisaari, Markus Jansson ja Reima Kultalahti.
Pysy mukana ja tule mukaan itsekin.
     Suomen tunkkainen poliittinen ilmapiiri tarvitsee täydellisen reformin.
ME saamme sen aikaan!
     http://reformi.me

     • En voi vaihtaa levyä, koska vastarinta on juuri sitä, mitä suomen eliitti palkää ja pyramidin huippu haluaa. Etkö huomaa, että ihmiskuntaa provosoidaan nousemaan kansallisvaltioiden eliittiä vastaan, se on näiden rikollisten ”game plan” – joten pitäisikö minun olla mukana taistelussa? Ei pidä. En lähde mukaan, koska tämän taistelun lopputulos on jo valmiiksi tähtiin kirjoitettu. Minulla on kyllä oma tehtäväni tässä muutoksessa, mutta se ei ole vastarinta.

      Ihmiskunta tulee yhdistymään, ei kuitenkaan sillä formaatilla kun jesuiitti-military-pankkiirit otaksuvat. Oikeamieliset perivät maan, se on tähtiin kirjoitettu!

     • Sorry Tulenkantaja mutta en ymmärrä. Eikö oikeamielisyys ole sitä että tehdään vastarintaa väärämielisille?
      Miten muutos voi ilman sitä onnistua kun psykopaatit eivät hellitä otettaan ilman että alistetut eivät suostu alistumaan?
      Uskotko korkeampiin voimiin?
      Itse luotan tässä asiassa vain kansalaisten enemmistön yhteiseen voimaan.

 16. Ken miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu.
  Kansalaisia ollaan provosoimassa kansannousuun olosuhteita jatkuvasti heikentäen, epävarmuutta luoden ja eliitin ylimielisellä elämöinnillä perustuslakiamme halveksien, tavoite on sama mikä toteutettiin Ukrainassa.
  Itsenäisyytemme ja Kansanvallan palauttamiseksi on ensisijaisesti yhdistettävä voimat tämän tavoitteen taakse yli luokkarajojen, sillä maatamme ”miehittetään” parhaillaan ruokkimalla kaiken kaltaisia nurkkakuntaisia mielipiteitä kiihkoilemaan toisiansa vastaan vastavoimiman pirstomiseksi.
  Vain passiivisella vastarinnalla jonka takana on koko kansa saadaan muutokset toteutumaan, se on vahva ase jos sitä kehitetään vähänkin sellaisella innolla jota perinteisesti käytetään sotakoneiston luomisessa.
  Vaalien kautta vaikuttaminen viimeistään viime vaalien jälkeen pitäisi olla vähääkin ajattelevalle selvillä ettei nykyään eduskuntaan valittu henkilö pääse vaikuttamaan ohi puoluemafian ja vakavampi asia on se että ääntenlaskenta on vilpillistä.
  Elikkä on hypättävä pois tästä vanhasta mädätetystä systeemistä on kehitettävä väkivallaton tie palauttaa todellinen kansanvalta maahamme.

  • Eikö tuo väkivallaton tie ole juuri yllä esittämäni REFORMI.ME tyyppinen ryhmä ihmisiä joiden taakse kansa asettuu. Mitään muuta tietä ei ole. Vai onko sinulla ja jos on niin kerro ihmeessä.

   • Ehdottomasti siinä on oikea suunta kunhan vaan voisi turvata rehellisen vaalitapahtuman että jokainen annettu ääni löytyisi loppulaskennassa, niin voisi sitä vielä hakeutua vaaliuurnalle ja mielenkiinnolla seurata mitenkä mahdolliset edustajat sopeutuvat.

 17. Tuohan se suurin ongelma onkin, voimmeko todella luottaa ääntenlaskenta järjestelmään(varsinkin sitä kontrolloiviin)?

  Vaihtoehtoisissa medioissa on tuotu selkeästi esiin että emme kenties voi!

  • Juuri niin. Ilmeisesti melko pieni osa ihmisistä osaa edes epäillä ääntenlaskennan luotettavuutta niin, että lähtisi äänekkäästi vaatimaan petosmahdollisuuksien pienentämistä.

 18. Periaatteessa asiat ilman vuotoja ja wikileakseja voidaan selvittää päätelyllä (syy-yhteys). Syyrian sodan osalta tiedetään että kaasuputkivaihtoehdot (shiialainen, qatarilainen, azerbaizanilainen) olivat taustalla saudien ja qatarilaisten satsatessa miljardeja ISIS:iin ja Al Qaedaan (nimillä on vähemmän väliä kuin ihmiset luulevat, kyseessä on lännen/Israekin/öljysheikkien rahoittamista palkkasotureista).

  Tonkininlahden huijaus elokuussa 1964 paljastui virallisesti vasta 1979-luvulla vaikka palaneen käry leijui jo ennen itse manlöveriä.

 19. Hattuni nousi !Tulenkantajalle”.Juuri noin on jo tapahtunut.Tästä eteenpäin mikään ei kehity taikka muutu,kuin pilaantuminen.Mistä ne ylirikkaat saavat itselleen palvelusväkeä,kun meitä ”ranttuja”ei enää ole heitä elättämässä,ja kumartamassa.Siihen heillä ei ilmeisesti ole mitään suunnitelmia.Sääliksi käy ihmistä,jolla ei ole mitään muuta kuin ”RAHAA”.Se on ihmisen perinmäistä köyhyyttä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here