Mielensäpahoittamis- ja uhriutumisorgiat ovat alkaneet sosiaalisessa mediassa ja facebookissa. Asiantuntijat ja mediaväki parkuvat suureen ääneen pettymystään Donald Trumpin vaalivoitosta. Facebook-ketjuissa asiantuntijat ja mediaväki vakuuttavat itselleen ja toisilleen sen, että he olivat häviäjän puolella, olevan kokonaan punaniskajunttien,  äänestäjien yleisen tyhmyyden, putinistien ja Venäjän vika. Vähemmistö itkee enemmistön olevan väärässä: Vaalitulos oli väärä eikä demokratia toteutunut koska asiantuntijoita ja mediaa ei kuunneltu.

Kaikilla meillä on kognitiivisen dissonanssin((Ks. esim. Wikipedia: Kognitiivinen dissonanssi.)) suodin olemassa. Haittaa siitä on, jos ei itse tiedosta sitä ja estää itseään miettimästä muiden esittämiä näkökulmia. Eniten tästä vaikuttavat kärsivän vaalit hävinneen Hillary Clintonin taakse linnoittautunut mielipide-eliitti (media) ja sen valitsemat asiantuntijat.

He eivät halua ajatella – edes pakon edessä – että äänestäjien enemmistö ei jaa heidän mielipiteitään; että asiantuntijoiden ja mediaväen tulkinnat siitä, kuinka maa makaa, ovat olleet totaalisen pielessä. Että oma ”tieto” perustuu luuloihin. Voiko henkilö, joka on tunnepohjaisesti sitoutunut ideologiaan nähdä ideologiaan sitoutumisen sisältämän sokeutumisen riskin? Sen, että ideologiaan sitoutuminen estää viileän, puolueettoman, faktapohjaisen analyysin, jollaista journalisteilta ja asiantuntijoilta kuitenkin odotetaan? Sosiaalisessa mediassa nähtävissä olevien kommenttien perusteella kansan tahto on ollut mielipiteenmuokkauskomppanialle liikaa, ”laajemman ymmärryksen omaavien” maailmankuva on saanut pahan kolhun. Uhriutuminen on suorastaan hekumoivaa.

”Mittaustulokset kertovat kuluttajien luottamuksen massamediaan laskeneen. Trendi on globaali. On tunnistettu massamedian olevan samassa sängyssä poliittisten päättäjien ja rahamiesten kanssa. On tunnistettu, että massamedia välittää hallitsevan luokan ajatuksia, kyseenalaistamatta, kritisoimatta, päästämättä eriäviä mielipiteitä haastamaan vallitsevaa valtarakennetta. Brexit on kapinaa ylläpidettyä lumetodellisuutta vastaan”, kuten kirjoitin artikkelissa ”Brasilian korruptioskandaali – Eliitin vastaisen aikakauden alku”. Trumpin voitossa on paljon samaa ainesta.

Rahaeliitti laskeskelee ensijärkytyksestä toivuttuaan, miten maksattaa veronmaksajilla sijoitustappiot Trumpinkin kaudella.

Pölhöpopulismi ajaa täysillä ohi eliittikaistan

Köyhyys, syrjäytyminen ja kokemus epätasa-arvosta ovat asioita, joita useimmat meistä tavallisista tallaajista kohtaavat päivittäin arjessaan. Talouskriisin jälkeiset niukkuustyrannian vuodet ovat levittäneet pahoinvointivaltion rakenteet ja nykyistä valtarakennetta kohtaan tunnetun vihan laajalle. Tämä koskee myös korkeasti koulutettuja tai konservatiivisia ryhmiä.

Kannattaa muistaa myös, että Hillary Clinton lupasi lisää sotaa, ja hänet otettiin kokemuspohjalta tosissaan. Clintonia hehkuttava valtamedia ei ymmärtänyt sitä, minkä äänestäjät ymmärsivät: Eliitin etuja sotien puolustamaan lähetettävät olisivat olleet juuri näitä köyhiä, syrjäytyneitä ja päivittäistä epätasa-arvoa kokevia eliitin riistämiä ihmisiä. Liikuttavakaan nostatuspuhe ei siinä tilanteessa sytytä halua kuolla Clinton-säätiön puolesta.

Rasistiksi, natsiksi, fasistiksi, seksistiksi, sovinistiksi ja putinistiksi leimattu Trump vei mustien, latinoiden ja naisten ääniä.

Poliittisen eliitin pelisilmä petti

Vastaava kehitys on jo pitkään ollut nähtävissä eliitin projektina transatlanttisena projektina alkaneessa Euroopan unionissa. Monissa EU-maissa valtapuolueiden ulkopuolelta tulevat ryhmät nostavat jatkuvasti kannatustaan, eritoten EU:n kriisimaissa ja reuna-alueilla.

Paluuta kansallisvaltioajatteluun Euroopassa on vauhdittanut eniten EU itse. EMU:n ”vakautta” on suojattu sisäisillä devalvaatioilla (palkanalennukset, kilpailukyvyn trimmaaminen, yksityistäminen), mikä on johtanut valtioiden varallisuuden kuihtumiseen aiheuttaen mm. globaalin valtionvelkakirjakuplan puhkeamisen riskin. Myös laajamittaiset pankkien pelastusoperaatiot ovat tappaneet valtioiden talouksia.

Ihmiset ovat tunnistaneet, että 99 prosentille jaetaan niukkuutta, jotta 1 % — joka siis omistaa enemmän varallisuutta kuin muu maailma yhteensä — ei joutuisi osallistumaan yhä pahenevan sosiaalisen kriisin kustannuksiin.

Toisin sanoen kansakunnat ovat nousseet vastustamaan globalisaatiota, ylikansallista vallankäyttöä, pankkitukitalkoita, vapaakauppasopimuksin erittäin säänneltyä ”vapaata markkinataloutta” sekä tuhoisia sotia, jotka ovat kurjistaneet ihmisten elämää eri puolilla maailmaa. Tästä on kyse niin Britannian Brexitissä kuin Yhdysvalloissakin. Venäläinen nationalismi lienee pragmaattista lajia. Venäjä pyrkinee siis vahvistamaan asemiaan EU:ta, Emua ja Yhdysvaltain johtamaa sotilasliitto NATO:a vastaan. Sama mediakielellä ilmaistuna: kansakunnat ovat sortuneet pölhöpopulistien leiriin, impivaaralaisiksi nationalisteiksi – ei puhettakaan demokratian toteutumisesta tai kansan tahdon ilmaisusta.

Poliittinen eliitti, mediaeliitti ja rahaeliitti ollaan potkaisemassa yhteisestä sängystään permannolle. Myös Suomessa.

Oikaisu 11.11.: ”Trump […] vei äänet” korjattu muotoon ”Trump […] vei ääniä”.

42 KOMMENTTIA

 1. ”…asiantuntijat ja mediaväki vakuuttavat itselleen ja toisilleen sen, että he olivat häviäjän puolella, olevan kokonaan punaniskajunttien, äänestäjien yleisen tyhmyyden, putinistien ja Venäjän vika. Vähemmistö itkee enemmistön olevan väärässä: Vaalitulos oli väärä eikä demokratia toteutunut koska asiantuntijoita ja mediaa ei kuunneltu.”

  Näin selitettynä yhteiskunnallisesta ongelmasta onkin tullut viestinnän ongelma! Jänis painaa päänsä pensaaseen ja toivoo, että sitä ei nähdä kun se itsekään ei näe.

  Oman koulutukseni ja elämänhistoriani neuvovat minua turvautumaan sosiologiaan. Kapitalistinen markkinatalous ja porvarillinen demokratia oirehtivat. Tuon oireilun seurauksena yhteiskunnan päällysrakenteessa, valtiossa ja poliittisessa kulttuurissa, syntyy ilmiöitä, jotka suuntautuvat järjestelmää itseään vastaan.
  (Jos muistuttaisin K. Marxin ennusteista, minä leimautuisin. Siksi en muistuta. USA:n vaalitulos on riittävä todiste. Sitä paitsi, täällä Euroopassa vastaavaa on viimeksi kuluneina vuosina tapahtunut jo useissa maissa, vaikka ei näin dramaattisin seurauksin; Kreikassa, Ruotsissa, Itävallassa, Englannissa… Suomessakin ja Saksassa muhii aikapommi.)

  • Heikki Patomäki on samoilla linjoilla kanssasi:

   http://patomaki.fi/2016/11/donald-trump-ja-maailmanhistorian-kaksoisliike/

   Ja taisi tuo RIchard D. Wolffikn Democracy at work-esityksissään jotain tuonsuuntaista puhua. Ainakin kävi läpi molempien ehdokkaiden talouspolitiikkaa ja tuli siihen tulokseen että kumpikaan ei tarjoa mitään tavallisille kansalaisille, varakkaille oli verohelpotuksia lähinnä tulossa. Yhdessä vaimonsa Harriet Fraadin kanssa he ovat tuoneet sitäkin puolta esiin että Yhdysvalloissa on elinikä alentunut viime vuosina kun ihmiset epätoivossaan käyttävät mm. enemmän huumeita ja tekevät enemmän itsemurhia. Clintonilla olisi ehkä ollut aavistuksen paremmat tavoitteet joltain osin, mm. minimipalkkaan korotus.

   http://www.democracyatwork.info/eu_economy_psychology_mental_health

   https://www.youtube.com/channel/UCK-6FjMu9OI8i0Fo6bkW0VA

   • En itsekään usko että mikään mainittavasti muuttuu Amerikan ihmemaassa, taustavoimat ovat edelleen paikallaan, ja molemmat ovat Israel-lobbyn edustajia joten tod.näk. sama ralli Lähi-Idässäkin jatkuu.

    Vaikka Trumpsukalla olisi haluakin muuttaa asioita (mikä ei kylläkään ole mitenkään varmaa), hän on vain yksi ihminen ja edustaa sitä paitsi isoa rahaa kuten Clintonkin.

  • ”Rahoituskapitalistin edut ovat ankarassa ristiriidassa teollisuuskapitalistin etujen kanssa. Teollisuusyrittäjä tekee voittoa rakentamalla tehtaita, työllistämällä ihmisiä, luomalla hyvinvointia ja investoimalla voitot toiminnan laajentamiseen. Pankkikapitalisti sen sijaan panee kapuloita yrittäjän rattaisiin kiskomalla korkoa ja manipuloimalla hintoja.

   Juutalainen KARL MARX toi ’hajota ja hallitse’ –periaateen työmarkkinoille; hän usutti ei-juutalaiset työnantajat ja palkansaajat taistelemaan toisiaan vastaan. Samalla kun kansantalouden kaksi pääpilaria – yrittäjät ja työvoima – ovat toistensa kimpussa, korkoa kiskova pankkiiri saa jatkaa rikoksiaan rauhassa. Ei ihme, että monet Wall Streetin juutalaiset pankkiirit rahoittivat Venäjän kommunistivallankumousta.

   Pankkiiri uskottelee kansalle, että tuotannon rajat on saavutettu ja että niukkuus on todellista. Työntekijöiden on pankkiirien mukaan alistuttava epäisänmaallisten ammattiliittojen valtaan ja yrittäjien täytyy tuntea ikuista kiitollisuudenvelkaa rahanlainaajia kohtaan. Kumpikaan työmarkkinakiistan osapuoli ei ymmärrä, kuka todellinen vihollinen on.” – Arnold Leese

   • Karl Marxin tunnetuin teos on ’Pääoma’, jossa ei mainita että raha painetaan tyhjästä (velkaponzi-rahajärjestelmä), ja hänen serkkujensa, Rothschildien toimesta.
    Rotschildithan ovat maailman suurimmat RAHOITUS-kapitalistit.

    • Lienee aika selvä asia että Marx oli pankkiirimafian lakeija ja teki nerokasta työtä tilauksesta.
     Teoria on niin ’makea’ ettei sitä utopisti osaa vastustaa. Ja ketä muuta se on palvellut kuin R:n pankkiirimafiaa. Ei ketään.

     • Täälläkin jotkut ’kauniinpunaisessa kuplassa’ vai pitäisikö sanoa raudanankovassa matriksissaan elävät eivät halua sitä myöntää.

 2. Hieno kirjoitus Riikka. Sanot kaiken niin hyvin ja ymmärrettävästi että varmaan me tyhmemmätkin jotka emme pidä itseämme poikkeuksillisina tai valittuina ymmärrämme sanomasi.
  Mutta mitäpä muuta noilta iljettäviltä kyykäärmeiltä ja feikkihumansiteilta (lue: verenimijoiltä) voi odottaa kuin juuri tällaisia naurettavia uhrautumisorgioita.
  Mutta tämä on vasta alkua ja toivoisi mahdollisimman monen silmien nyt avautuvan sillä globaalissa gallupissa olimme aivan kärkisijalla (89%) mitä uskottavuuteen ja luotettavuuteen USA:n vaaleihin tulee vaikka itse emämaassa vain 30% luotti siihen. Eli me uskoimme päinvastaiseen tulokseen mikä toteutui. Niin hyvin oli valhemedia onnistunut meitä rahamiesten voimin huijaamaan.
  Toivotaan että silmät alkavat aueta.
  U.S. Near Bottom in Public ‘Confidence in Elections’
  Only Mexico Scores Lower Among OECD Countries
  http://www.washingtonsblog.com/2016/11/62965.html

  • Here are the figures, as emailed by Gallup on November 2nd, and soon to be published as part of the “Gallup World Poll 2016”:
   Tuo luotettavuusgalluppi kertoo marraskuun 2. päivän tilanteen. Itselleni jäi hieman epäselvä olo miten se tulkitaan. Tulkitsen näin:
   Viime kuukausina ja vaalien alla oli voimakas mediakampanja Clintonin puolesta myös meillä eli jos hänet olisi valittu se olisi tulkittu niin että kansan tahto toteutui ?
   Nyt toteutui kuitenkin jotain muuta eli valtaan nousi mies jota yritettiin mustamaalata kaikin mahdollisin keinoin.

 3. Toisaalta merkit on olemassa,samat vanhat veijarit ,jotka olivat luomassa miltei kymmene vuoden takaista romahdusta ovat taas palaamassa asemiin. Trump oli kahdeksankymmen luvulla Grekkon kumppani, hänen bisneksensä lähes tuhoutuivat, ainoastaan brändinsä kaupamisen ansiosta hän selviytyi ja läksi melkoiseen nousukiitoon.
  Yleensä on viime vuosikymmeninä toteutunut kehitys,jossa demokrattien aikana jonkinlaiseen nousuun saatu talous on rebublikaanien valtakaudella säänönmukaisesti sössitty.
  Kuitenkin Trump ei edusta rebublikaaneja, hän on ollut milloin demokraatti milloin sitoutumaton,se toisaalta antaa hänelle mahdollisuuden, muutokseen .
  Vakavinta kuitenkin on että hänen vaalivoitto perustuu pitkälti epärehellisyydelle, sekä tympivälle alatyylisyydelle, joka kertoo kaiken amerikan kansan nykyisestä sivistystasosta.

 4. Katsokaapa tämä innostava ja toivoa herättävä Nigel Faragen esiintyminen Trumpin kampanjatilaisuudessa Missisippissä.

  https://www.youtube.com/watch?v=44MP_VtX3bk

  ”I come to You from United Kingdom with a message of hope and a message of optimism.
  It’s the message that says:
  If the little people, if the real people, if the ordinary decent people are prepared to stand up and fight for what they believe in, we can overcome the big banks, we can overcome the multinational.

  …so my advice to you: If you want change in this country, you better get your walking boots on, you better get out there campaigning.
  And remember, anything is possible if enough decent people are prepared to stand up against the establishment.

 5. Kiitos Riikka kirjoitat niin kuin asiat ovat ja toivottavasti mahdollisimman moni kansalainen tutustuisi kirjoituksiisi.
  Siitä amerikkalaisessa ”demokratiassa” on vilpillinen heijastuma joka luo helposti käsityksen että maassa olisi vaan kaksi puoluetta, joka ei pidä paikkaansa, mutta se on se rahan valta jolla aivopestään äänestäjät ja samalla poljetaan ja vaijetaan vaihtoehtoa tarjoavat tahot aivan kuin täällä kotoisessa Suomessammekin.
  Tämä olisi helppo ohjeistus äänestäjille jotka tosissansa käyvät äänestämään paremman huomisen toivossa, että jättäkää äänestämättä niitä jotka näkyvät ja kuuluvat joka tuutissa ja kadunkulmassa, niin mahdollisesti voisi alkaa näkyä valoa tunnelin päästä joka johdattaa tasa-arvoisempaan yhteiskuntaan ja palauttaa SUOMEN ITSENÄISYYDEN ja puhdistaa maamme matuinvaasiosta.

  • Lisäisin tuohon: äänestäkää niitä jotka selkeästi lupaavat irtiottoa EU:sta, omaa rahaa ja pankkia sekä luottavat kansanäänestyksiin ja toimivat niiden antamaa tulosta kunnioittaen. IPU on hyvä vaihtoehto.
   http://ipu.fi

 6. Israel Shamir ylistää Trumpin vaalivoittoa Jerusalemissa
  Trump’s victory is the great triumph of democracy, the next after the Brexit. Twice within one year, the people of England and America proved they can achieve what they want, even if the globalizing elites of bankers and media will stand against them. We can hope that the elections in Europe will follow this new pattern of true democracy, instead of the fake one practiced recently. France may be first to get her Trump, Marine Le Pen.
  http://www.unz.com/ishamir/my-congratulations-folks/

  Brexitin ennustanut blogisti: eliitti tahtoi Trumpin voittavan
  Kuten Magneettimedian eilisessä artikkelissa ”Vaihtoehtomedian on aika lopettaa ’fasismista’ valittaminen” http://magneettimedia.com/vaihtoehtomedian-on-aika-lopettaa-fasismista-valittaminen/ todettiin, länsi voi välttää tulevan katastrofin vain, mikäli valtaan pääsee ryhmiä, jotka kansallissosialistien tavoin ovat valmiit katkaisemaan välit kansainväliseen pankkijärjestelmään.

  http://magneettimedia.com/brexitin-ennustanut-blogisti-eliitti-tahtoi-trumpin-voittavan/

  • Trumphan tarkoittaa pelikorteissa valttikorttia, myös jokeria. Ei ole mahdotonta etteikö äänestäjille olisi tehty Ahtisaaria.

   • Todellakin … Trump on pelimies, ei hän muuta ajattele kuin bisnestä.
    America first tarkoittaa lisää rahaa niille joilla sitä jo on ja tietysti duunia niille jotka tekevät työn sen eteen.
    Mutta voi siinä sivutuotteena tulla jotain parannuksia esim. terveydenhuoltoon jotta kansa pysyy paremmin työkykyisenä.

 7. Ensin korville — sitten syliin … heh heh — tässä RT kertoo saman mitä Riikka

  Erst Bashing, jetzt kuscheln: Plötzlich finden alle Trump gut
  Als Donald Trump antrat, um sich für das höchste Amt in den Vereinigten Staaten zu bewerben, erklärte man ihn weltweit zu einer Witzfigur. Nicht nur die meisten Mainstreammedien, sondern auch Politiker äußerten sich überwiegend despektierlich. Jetzt dreht sich der Wind plötzlich.
  Natopomo huolissaan
  https://deutsch.rt.com/international/43040-trump-wahlen-meinung-usa-international-statements/

  • Vähän kummastuttaa tämä Obaman mahtipontisuuskin — varmaan Trumpiakin huvittanut O:n ’avunantotarjous’.
   – Aiomme nyt tehdä kaikkemme auttaaksemme sinua menestymään, sillä jos sinä menestyt, koko maa menestyy, uutistoimisto Reuters kertoo Obaman viestiksi seuraajalleen.
   http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001950965.html
   Trump olisi voinut hyvin kuitata että niin, sinähän et siinä onnistunut ja haluatko nyt että korjaan jälkesi?
   Mutta jos toimin kuten sinä tai te niin mikäänähän ei silloin korjaannu joten parempi että toimin omalla tavallani.

 8. Joo, odotan innolla koska Trump tapaa Putinin ja alkaa korjaamaan Jenkkilän ja Venäjän tulehtuneita välejä.

  Pakotteet purkuun ja Isis helvettiin!

  Siinä saa Suomen paskahallituskin hieman miettiä, mites tässä näin kävi!?

  Toivon myös että Nato hajoaa koska sitä ei todellisuudessa tarvita enää.

  2. maailmansota osoitti kyllä kaikille että tarvittaessa maat pystyvät sotilaalliseen yhteistyöhön ilman mitään ”Natoja”.

 9. Näin tässä kävi ja aika näyttää miten mennään. Politiikka on usein vaikeasti ennustettavaa, politikkojen puheiden taakse ei aina näe. Mutta en muista aikaa, jolloin meidän media olisi noin paljon julkaissut toisen valtion vaaleista juttuja ja ottanut noin voimakkaasti kantaa yhden ehdokkaan puolesta ja vielä, ollut noin väärässä. Siinä olisi tutkijoille tutkittavaa. Ennen muuta näkyy median voimakas keskittyminen ja omistussuhteet. Mutta että miksi meidän YLE’kin?

  Politikkojen ja ns. intelligentsian suoraviivainen tulkinta on nyt, että kysymyksessä on ”populismin” nousu. En voisi olla enemmän eri mieltä. Kerrataanpa. Politiikka on suomeksi yhteisten asioiden hoitoa. Onko ollut? Ei ole, vaan julkisten varojen kähmintää omalle viiteryhmälleen jonka maksajaksi laitetaan joku toinen ( = loppaus). Entä populismi. Sehän on sitä, että ennen vaaleja luvataan tehdä jotain, eikä sitten tehdäkään, vaan usein tehdään päätöksiä vastoin lupauksia. Siinä valossa meillä on nyt populistisin hallitus ikinä. Vai muistaako joku jonkun pitäneen lupauksensa. Ehkä sellainen edustaja ja ministeri, joka ei luvannut mitään.

  Tämän ns. intelligentsian lähtökohta on, että nyt juuri ovat asiat parhaalla mahdollisella tavalla hoidettu ja joka sitä menee horjuttamaan on populisti. Media komppaa täysillä. Harva se päivä saa mediasta lukea uutisia, että tämän systeemin horjuttaminen vie tuhoon. Itse olen mieltä että tämä systeemi se tuhoon vie. Sen näkee jo sokea Reettakin. Juuri tätä hallintoa on, ei vain horjutettava, vaan lopetettava. En oikein ymmärrä, miten joku ns. intelligentsiaan kuuluva noin yleensäkään voi puhua niin kuin puhuu. Joko hän ei näe ei kuule tai valta sekä varmat suhteellisen hyvät ulot julkisista varoista maksettuna ovat korruptoineet. Leivän menettämisen pelko on. Tähän saakka leipää ovat menettäneet vain maksajien hiipuva joukko. Sitä kutsutaan politiikassa ”kestävyysvajeeksi”.

  • Joo, minä esimerkiksi aloin potea myötähäpeää seuratessani hävyttömän puolueellista suomimedian uutisointia. Ei ole sopivaa, että toimittajat alkavat politikoida. Homman pitäisi mennä niin että asiantuntija kommentoi, poliitikko politikoi ja toimittaja uutisoi/raportoi eikä niin että toimittaja alkaa ottaa kantaa – ellei tee sitä erillisessä kommentissa. Toimittajilla saa olla mielipide mutta sitä ei saa tarjoilla uutisena/artikkelina. Hesarikin tarjoilee jatkuvasti mielipiteitä uutisiksi naamioituina.

   Myöskään valtarakenteen tukemista ei piilotella enää mitenkään, kuten sinäkin huomautat. Sellaista ”uutisointia” ei voi pitää moniäänisen keskustelun ylläpitämisenä mitenkään.

 10. Hei Riikka,
  juttusi otsikossa käyttämäsi sana intelligentsia tarkoittanee älymystöä??
  Kyseessä lienee ironia tästä valtaeliittisestä apinalaumasta?

  Tämän valtaeliitin, valtamedian ja muka-muka-suvaitsevaiston käyttämä jargoni on huvittavaa, heidän puheensa ja propagandansa on ymmärrettävä juuri päinvastoin kuin he sanovat.
  Trumppia väitettiin rasistiksi, natsiksi, fasistiksi, seksistiksi, sovinistiksi ja putinistiksi. Itse asiassa Klintoska on kaikkea tätä ja vielä enemmän ehkä putinismia lukuunottamatta ja itseasiassa varmasti myös putinisti, jos Venäjältä olisi tippunut muutama miljardi Klintoska-säätiölle. 😀

  Tämä on kaiken kaikkiaan ellei aivan yleismaailmallinen niin ainakin ”läntisen arvoyhteisön” valtamedian ja muka-muka-suvakkien yhteinen propaganda-agenda, puhua musta valkoiseksi ja päinvastoin.

  Laitan loppuun linkin elokuvaan ”Hillary`s America”, joka on hauska ja avaa mielenkiintoisen näkökulman niin Klintoskaan kuin USA:n demokraattiseen puolueeseen ja puolueen historiaan:

  http://fmovies.to/film/hillarys-america-the-secret-history-of-the-democratic-party.ojqq4/7w647y

 11. PS Niin tuo uraanibisnes mainittiin myöskin tuossa D’ Souzan filmissä.

  Kun tsekkaa historiaa ja peilaa sitä nykypäivään, niin havaitsee mielenkiintoisia asioita.
  Demokraatien propagandassa Trump oli seksistinen, rasistinen ja fasistinen hirviö ja tuon hirvittävän venäläisen ihmispedon Putinin kamu, vieläpä mitä ilmeisimmin hinttikamu. 🙂 Näin siis propagoivat nuo suuret humanistit ja suvakit USA:n demokraatit ja samaa virttä veisattiin läpi koko ”läntisen arvoyhteisön” suvakkien suulla.

  Tälle demokraattien vihalle Venäjää kohtaan löytyy selitys 1800-luvulta, Yhdysvaltain sisällissodassa orjuutta ajavia demokraatteja vastaan taisteli Abraham Lincoln, USA:n republikaanisen puolueen perustaja ja Yhdysvaltain presidentti. Republikaanien tukialueena oli teollistunut pohjoinen ja orjuutta kannattavien demokraattien tukialueena oli etelävaltioiden plantaasit.
  Tässä sodassa demokraatteja siis orjuuttajia tuki nykyisiin EU-valtoihin kuuluvat Ranska ja Englanti.
  Lincolnia tuki Venäjän tsaari Aleksanteri II, joka lähetti Lincolnin avuksi osan Venäjän laivastoa.
  Kuten tiedämme republikaanit voittivat ja orjuus lakkautettiin USA:ssa, tsaari Aleksanteri II lakautti maaorjuuden Venäjällä 1861. Siksi mekin kohtapuoliin taas kuulemme tiernapoikien laulavan vapauttaja-tsaarista; ”…keisari Aleksanteri hän pois otti orjuuden, hän pois otti styrangin…” 😀

  Luulenpa, että jenkkilän demokraatit vihaisivat myös tiernapoikiamme, jos tietäisivät heistä ja ilmeisesti omat muka-muka-suvakkimme aloittavat kohtapuoliin tiernapoikien vastaisen offensiivin. 😀

  • Kyllä! Demokratia-sana puolueen nimessä hämää niitä, jotka eivät tiedä republikaanien ja demokraattien historiallisista taustoista. Euroopassa moni sekoittaa jenkki-demokraattien demokratian kreikkalaiseen/eurooppalaiseen demokratian versioon, ja saa luulemaan jenkki-demokraatteja suvakeiksi vaikka kyseessä on lauma sotahulluja imperialisteja joille kolonialismi on edelleen lähellä sydäntä.

   Ei sillä, että nyky-republikaanit sen parempi vaihtoehto olisi.

  • Suomessa maaorjuus poistettiin vasta 1920, myös verisen sisällissodan jälkeen. Mutta mutta, olisiko noilla niin sanottujen demokraattien taustoilla jotain tekemistä sen kanssa, että ovat tuomassa orjuutta takaisin Suomeen ja vähän muuallekin vielä 2010-luvulla. Selkokielellä, pakottaa ilmaiseen työhön. Se on orjuuttamista sanan varsinaisessa merkityksessä.

   • Tarkoitat torpparilakia. Siinä kanssa yksi liian vähälle kouluopetuksessa jäänyt asia Suomen historiasta.

    Velkaorjuus on edistynyt versio maaorjuudesta.

    • Sitä. Harrastelen vähän historiaa ja on palautunut mieleen vanhoja juttuja. Torpparien, maattomien, irtolaisten ja loisten, kuten ihmisiä aikanaan luokiteltiin, heidän kohtelustaan ennen tuota kuuluisaa kapinaa ei ole kerrottu vielä puoliakaan. Ne mitä olen kuullut menevät K-18 puolelle. Torpparilain myötä ei elintaso hirveästi kohentunut, ei tullut Sipilän kilpailukykyloikkaa, mutta antoi sen verran turvaa torppareille, ettei enää heitetty maantielle kelillä kuin kelillä. Sitä ennen piti suostua mihin vaan. Vastaan ei ollut sanomista kun isäntä määräsi. Koski vaimoa ja tyttäriä myös.

     Suomihan on aina ollut luokkayhteiskunta ja on edelleen. Hetkeksi lainattiin muista pohjoismaista ”hyvinvointivaltio” ja ”oikeusvaltio” nimikkeitä, mutta nyt on taas piru irti, niin ”uskovaista” porukkaa kun meillä hallituksessa onkin. Jos ovat niitä fariseuksia ja publikaaneja joista olen kuullut puhuttavan. Kai nekin aamiaisella rukoilivat. En ole varma, vetoan taas kesken jääneeseen rippikouluun. Ihmisten luokittelua ollaan kumminkin taas palauttelemassa.

     Velkaorjuus on totta ja lailla säädetty. Ennen sanottiin, että laki on kaikille sama, vain tuomiot vaihtelee, mutta viime aikoina on otettu uusi käytäntö. Säädetään eri lait varakkaammille ja köyhemmille. Näin saadaan kaikki samanarvoisiksi lain edessä. Velkaorjuus johtuu rahan syntymekanismista, ja vain siitä. Näin ovat politikot laiksi säätäneet.

     Mites se sanoi entinen miljardööri. #Kun olin koronkiskurina kaduilla, minua vihattiin ja inhottiin. Kun pääsin meklariksi (tai analyytikoksi), minua arvostettiin. Kun pääsin pankkiiriksi, minua kunnioitettiin, vaikka tein koko ajan samaa työtä.# Tällaiset heput meitä vie edelleen. Kun käteisestäkin vielä luovutaan, heillä on vain taivas kattona.

     • Isoisotätini kaisa-mummu eli yli satavuotiaaksi. Häneltä kuulin ensikäden tietoja Suomen kansalaissodasta ja torpparilainsäädännöstä, siitä mitä se Suomen silloisille taksvärkki- ja maaorjille merkitsi.

      Köyhää oli torpparilainkin jälkeen mutta kuten mummu sanoi: työ tehtiin itselle ja se oli aivan erilainen tunne.

      Asiasta artikkeliin 😀 Yhdysvaltain presidentinvaalien yhteydessä näkyy koko länsimaisen ns. vasemmiston rappio. Sieltä ei ole noussut yhtään varteenotettavaa haastajaa jonka puoleen eri maiden v***uunteneet olisivat voineet kääntyä.
      Yhdysvalloissa vaihtoehdoksi jäi vain Trump, enkä pidä Trumpia todellisena vaihtoehtona. Eli ns. oikeiston nousun syy on osittain myös vasemmiston surkastuminen.
      Tavallaan siis puhutaan establismentin vastaisista vaaleista, maassa kuin maassa. Keinotekoinen oikeisto-vasemmisto jaottelu alkaa murtua ja protestiäänet nousevat.

     • Älähän nyt Riikka, yrittihän ”Bernie The Bolshevik” 😀 päästä demokraattien pressa ehdokkaaksi, mutta Clintonien mafiajärjestö esti Bernien nousun.

      ”Bernie The Bolshevik” on tietysti ironiaa, eihän nykymaailmasta enää löydy kunnon kommunisteja tahi bolshevikeja, valitettavasti. Toisin kaikki oli ennen, USA:ssakin oli kunnon kommunisti pressaehdokkaana neljässä eri pressan vaalissa. No eihän Hallin Kössillä ollut mitään läpimeno mahdollisuuksia, mutta olihan se upeaa, kun ehdolla kuitenkin oli raudan luja stalinistinen bolshevikki. 😀

      ”Gus Hall (syntyjään Arvo Kustaa Halberg; 8. lokakuuta 1910 Iron, Minnesota – 13. lokakuuta 2000 New York) oli Yhdysvaltain kommunistisen puolueen (CPUSA) pääsihteeri vuosina 1959–2000 ja puolueensa nelinkertainen presidenttiehdokas 1970- ja 1980-luvuilla. Hänet yhdistetään myös vuoden 1937 niin sanottuun ”Little Steel” -lakkoon, jonka yhteydessä pienempiä ja alueellisia terästyöntekijäjärjestöjä yhdistyi. Hall oli taustaltaan amerikansuomalainen.

      Lapsuus ja nuoruus

      Hall syntyi Minnesotan osavaltiossa rautakaivosteollisuudesta tunnetulla niin sanotulla Mesabi Iron Rangen alueella, Iron-nimisellä paikkakunnalla. Hänen vanhempansa Matt (Matti) ja Susan (Susanna) Halberg olivat Suomesta muuttaneita siirtolaisia. Hänen isänsä ja äitinsä sekä useimmat esivanhempansa olivat syntyjään Lapualta, ja hän oli Vihtori Kosolan kolmas serkku. Hallin vanhemmat olivat Industrial Workers of the World (IWW) -järjestön jäseniä ja liittyivät jo varhain Yhdysvaltain kommunistiseen puolueeseen.

      Hall pääsi koulusta 14-vuotiaana ja meni metsätöihin, missä tutkiskeli marxismia tukkikämpillä. Vuonna 1926 hän liittyi Työläisnuorisoliigaan (Young Workers League) ja seuraavana vuonna kommunistiseen puolueeseen, saaden tehtäväkseen nuorkommunistisen järjestön Young Communist Leaguen organisoimisen. Vuodet 1929–1932 Hall vietti Euroopassa, enimmäkseen Neuvostoliitossa, jossa hän opiskeli kaksi vuotta Moskovan kansainvälisessä Leninin puoluekoulussa.

      Ammattiyhdistystoiminta ja nousu puoluejohtoon

      Palattuaan Yhdysvaltoihin 1930-luvun laman aikana Hall muutti Minneapolisiin ja jatkoi siellä nuorisoliiton toimintaa. Hän sai vuonna 1934 puolen vuoden vankeustuomion osallisuudesta väkivaltaisissa kuljetustyöläisten lakoissa. Vuonna 1935 Hall muutti Ohioon, jossa hän osallistui Congress of Industrial Organizations (CIO) -ammattijärjestön toimintaan terästeollisuuden työläisten keskuudessa. Hän kohosi 1937 Youngstownin kaupungin paikalliseksi kommunistijohtajaksi. Hall oli perustamassa myös Steel Workers Organizing Committee -järjestöä (SWOC) ja oli 1937 ”Little Steel” -lakon johtaja. Yhdysvaltojen lähdettyä vuoden 1941 lopulla mukaan sotaan hän liittyi vuonna 1942 vapaaehtoisena laivastoon ja toimi koneenkäyttäjänä Guamilla. Hänet demobilisoitiin 6. maaliskuuta 1946. Jo sodan aikana vuonna 1944 Hall valittiin kommunistisen puolueen kansallisen komitean jäseneksi ja sodan jälkeen vuonna 1947 puolueen poliittisen toimikunnan jäseneksi. Hän toimi Ohion osavaltion puolueorganisaation puheenjohtajana vuosina 1947–1949. Vuonna 1949 hänet valittiin CPUSA:n kansallisen komitean sihteeriksi, 1950–1951 hän toimi koko puolueen vt. pääsihteerinä.

      Kommunistisen puolueen johdossa

      Vuonna 1959 Hall valittiin CPUSA:n pääsihteeriksi, ja vuonna 1977 hän vastaanotti Leninin kunniamerkin. Hänestä tuli yliopistojen kampuksilla ja puheohjelmissa sosialismin puolustaja. Hall mainitsi, että sosialismia voitaisiin rakentaa perinteisesti yhdysvaltalaiseen tapaan demokraattisesti perustuen Yhdysvaltain perustuslakiin. Hän ei kuitenkaan kannattanut esimerkiksi eurokommunismia ja tuki vuosikymmenestä toiseen uskollisesti Neuvostoliiton kulloisiakin linjauksia. Hall pyrki neljä kertaa Yhdysvaltain presidentiksi, 1972, 1976, 1980 ja 1984, kaksi viimeistä kertaa Angela Davis varapresidenttiehdokkaanaan. Hänen äänimääränsä jäivät kuitenkin täysin mitättömiksi.

      Neuvostoliitto rahoitti Yhdysvaltain kommunistisen puolueen toimintaa salaa noin 40 miljoonalla dollarilla vuosina 1958–1988, ja rahat kulkivat Hallin kautta. Rahaliikenteestä tiesivät vain Hall ja hänen luotetut alaisensa Jack ja Morris Childs, jotka paljastuivat myöhemmin FBI:n tiedottajiksi. FBI:n raporttien mukaan Hall olisi 1960-luvulta alkaen käyttänyt saamiaan rahoja myös itsensä ja perheenjäsentensä hyväksi, muun muassa ostamalla pojalleen Arvolle avoauton.

      Neuvostoliiton hajoaminen vuonna 1991 ajoi puolueen kriisiin. Puolue oli saanut kaksi miljoonaa dollaria Neuvostoliiton kommunistiselta puolueelta Daily Worker -sanomalehden rahoittamiseen. Neuvostoliiton kaaduttua monet puolueen jäsenet jättivät puolueen. Hall kuoli 13. lokakuuta 2000 Manhattanilla New Yorkissa. Hän pysyi puolueensa johtajana kuolemaansa asti.”

      Lainaus linkki: https://fi.wikipedia.org/wiki/Gus_Hall

      Tässä asiassa olet kyllä aivan oikeassa Riikka; ”Yhdysvaltain presidentinvaalien yhteydessä näkyy koko länsimaisen ns. vasemmiston rappio.” Loppupeleissä Berniekin olisi ollut kaikkea muuta kuin bolshevikki. Tämä ”läntisen arvoyhteisön” vasemmisto- ja kommunististen puolueiden rappio alkoi jo huomattavasti aiemmin, 80-luvulla alkoi jo Euroopan kompuolueissa nousta tämä ns. euro-kommunismi. Tästä onkin jatkunut koko läntisen vasemmiston ja kompuolueiden totaalinen uppoaminen opportunismin suohon, on myyty omat aatteet ja ideologia ja tämän aatteiden polkumyynnin lopputuloksena meillä on nyt globalistinen EU.

      Siinä mielessä Trumpin iskulause: ”Draining the swamp” sopisi iskulauseeksi myös eurooppalaiselle vasemmistolle ja kompuolueille, jotta ne pääsisivät ylös opportunismin suostaan ja palaisivat omille alkuperäisille aatteellisille juurilleen, luokkataistelun tielle, ajamaan Euroopan työväenluokan ja köyhälistön asiaa

      PS On se hurjaa kun on itselläki sukujuuret etelä-pohjanmaalla, ollaan oikeen niitä puukkopohjalaisii ;-D, joten loppukevennys: William AJR Korwenkoski ja Hurjien miesten laulu, nooh laulus mainitaan Hallin Kössin kolmas serkku 🙂

      https://www.youtube.com/watch?v=I6gxYmuuiRI

   • Orjuus on jo jokapäiväistä Suomessa, se on vaan muokattu/piiloitettu nykypäiväisen markkinatalouden ”hyväätekevän sateenvarjon” suojaan.
    Jos 1970 luvulla olisi edes joku uneksinut ääneen pätkätyövoimasta vakinaisena työnteettämis muotona ym. ihmisarvoa halveksivasta työttömyyskortistojen puhdistusoperaatioista ja työvoiman riistämisestä, niin se olisi tietänyt vähintäänkin yleislakkoa, mutta silloinhan maatamme rakennettiin mahdollisimman omavaraisuuteen perustuvaan valmiuteen, hajaasutusalueet huomioiden, luotiin valtionomisteinen perusteollisuus ym. mahdollisia kriisitilanteisiin varautuen (ensisijainen tavoite oli Suomen/Suomalaisten edut) ja monikaan ei ilmeisesti sitä tiedä, että maassamme saavutettiin ilmainen toimiva terveydenhuolto 1980 luvulle saavuttaessa.
    Nyt on aika kysellä missä on se hyvinvointi josta esim. P.Lipponen vaahtosi josta jäisimme paitsi jollemme hyppää jo melkein liikkuvaan junaan joka vie meidät suoraan EU:n ytimeen vaikuttamaan ja olisikohan tällä Prysselin junakyydillä osuutta siihen, että maamme perusteollisuus on jossakin muualla kuin kansan kontrollissa, sekä että olisikohan tähän matuinvaasioon mitään yhteyttä sillä P.Lipposen mainostamaan vapaan liikkuvuuden ihanuuteen.
    Jos tämän ”junailureissun” junailijat lukeutuvat intelligentsioiksi, niin pysyn mieluummin korvenkulkijana.

 12. Suomi ei voi nojata voimaan

  Suomi luopui EU:hun liittyessään puolueettomuuspolitiikasta turvallisuuspolitiikan perustana. EU-Suomi on sitoutunut unionin rakenteilla olevaan ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan.

  Suomen sotilaallinen liittoutuminen on edennyt myös Nato- ja USA-sopimusten kautta. Suomalaisia sotilaita on viime aikoina ollut mukana vuosittain noin sadassa Naton harjoituksessa. Armeijan hankinnoissa on panostettu puolustuksen sijasta toimintaan maamme rajojen ulkopuolella.

  Tämä kaikki on tehty ilman kunnollista kansalaiskeskustelua. Taloustutkimuksen toukokuussa 2016 tekemän kyselyn mukaan 46 prosenttia vastaajista piti Suomen alueen luovuttamista USA:n harjoitustoimintaan kielteisenä. Myönteisesti asiaan suhtautui 37
  prosenttia.

  Huhtikuussa 2016 julkaistussa Nato-selvityksessä todetaan, että ”jo tähänastinen yhteistyö ja tehdyt sitoumukset mitä todennäköisimmin vetävät Suomen osalliseksi Itämeren alueen sotilaallisiin konflikteihin”.

  USA:n tuleva presidentti on herättänyt epävarmuutta eurooppalaisissa liittolaisissa, myös Suomessa. Eri maissa presidenttejä tulee ja menee. Suomen turvallisuuden kannalta keskeinen kysymys kuitenkin on edelleen maamme suhde sen suurimpaan naapuriin, Venäjään. On kysyttävä mihin Suomi nojaa Venäjä-suhteessaan, voimaan vai taitoon?

  Jos – niin kuin nyt – Suomi pyrkii nojaamaan voimaan, sitä täytyy hankkia ulkopuolelta, koska omaa voimaa ei pienellä Suomella suurta vastaan ole. Tämä ajatus vie muiden armoille. Ja eteen tulee ennen pitkää ikäviä yllätyksiä. Yllätyksenä ei pitäisi tulla sen, että Suomen alueen antaminen ulkopuolisten käyttöön tekee maastamme uhan Venäjälle. Samalla Venäjästä tulee uhka Suomelle.

  Sotilasliittojen turvatakuut ovat paperia. Kovan paikan tullen valtiot huolehtivat ennen muuta omista elintärkeistä eduistaan. Tämä asia ei ole historian saatossa muuttunut.

  Suomen turvallisuus ei voi olla muiden varassa. Taitoon nojaaminen tarkoittaa sen oivaltamista, että itsenäistä ja puolueetonta Suomea ei uhkaa mikään ulkopuolinen vaara. Puolueeton Suomi pysyy erossa suurvaltojen ristiriidoista. Sellainen Suomi ei ole rähmällään mihinkään suuntaan ja osoittaa puolustusvoimillaan, että ei halua minkään muun maan sotilaita omalle alueelleen.

  Puolueettomuus on Suomelle kestävin tapa varmistaa oma turvallisuus. Itsenäinen ja puolueeton Suomi on koko pohjoisen Euroopan turvallisuuden kannalta merkittävä tekijä.

  Suomen suunnan kääntäminen itsenäisyyteen ja puolueettomuuteen ulos EU:sta ja sotilasliittokehityksestä on suomalaisten käsissä.

  Antti Pesonen
  Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja http://ipu.fi

  Miksei kansaa kuulla vaan eliitti puuhastelee omia hankkeitaan ikään kuin tämä maa kuuluisi vain heille. Onko eliitillä jokin erikoisoikeus tähän maahan??? EI VARMASTI OLE.

  • ”Suomen sotilaallinen liittoutuminen on edennyt myös Nato- ja USA-sopimusten kautta. Suomalaisia sotilaita on viime aikoina ollut mukana vuosittain noin sadassa Naton harjoituksessa. Armeijan hankinnoissa on panostettu puolustuksen sijasta toimintaan maamme rajojen ulkopuolella.

   Tämä kaikki on tehty ilman kunnollista kansalaiskeskustelua.”

   Suurinpiirtein näin on myös politikoitu Itsenäisyytemme alkuvuosikymmeninä, lievästi ilmaisten, itäistänaapuriamme herjaten ja 1930 luvulla vahvistaen Neuvostoliiton vihollisen kanssa kontakteja (salaa kansalta ja myös Eduskunnalta) jotka kasvattivat aiheellisesti Neuvostoliiton epäluuloja Suomea kohtaan, (kaiken tämän voi lukea historiastamme) jonka tuloksena oli myös Paasikiven asiatuntijalausuntoon perustuen Erkonsota.

  • Niin se on 25,5 vuotta vanha sterling airwaysin B 757 kone , jonka hankintahinta v 1990 n. 70 G$ , Tuunattunakin nyt ehkä 10 G$

 13. Vaalien jälkipostia maailmalta

  Al-Qaeda morale in Aleppo collapses, Western campaign against Russian bombing ends
  Reports from the area of the battlefield speak of a total collapse of morale amongst the Al-Qaeda led Jihadi forces which have been attacking the city from the south west, as whatever lingering hopes there were of a Western military intervention following a victory by Hillary Clinton in the US Presidential election have turned to dust.
  https://off-guardian.org/2016/11/13/al-qaeda-morale-in-aleppo-collapses-western-campaign-against-russian-bombing-ends/
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=142562

  Obama trying to provoke confrontation with Russia to preempt Trump: Writer
  US President Barack Obama is trying to provoke a confrontation with Russia before President-elect Donald Trump takes charge of the White House, says Professor James Petras, an American writer and political analyst.
  “I think this is a tension-creating move by Obama, part of his history of demonizing Russia and provoking a possible confrontation, which has nuclear consequences,” the analyst added.  
  http://www.presstv.ir/Detail/2016/11/12/493296/Obama-provoking-confrontation-with-Russia-Trump

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here