Yhdysvaltain presidentinvaalien tulos vahvistaa sitä käsitystä, että ihmiskunta on siirtymässä uuteen aikakauteen. Kylmän sodan kauden päätyttyä käynnistyi voimakas globalisaatio ja Euroopan unionia ryhdyttiin kehittämään ylikansalliseksi liittovaltioksi muun muassa siirtymällä yhtenäisvaluutta euroon. Markkinavoimille on annettu lisää valtaa ja päätöksentekoa on siirretty kansallisvaltioilta ylikansalliselle tasolle.

Kun globalisaation ja ylikansallisen yhdentymisen kielteiset vaikutukset ovat nousseet esiin, kansat ovat ryhtyneet kapinoimaan.

Yhdysvalloissa Donald Trump nousi oman puolueensa eliittiä vastaan, kohosi vastoin kaikkia ennakko-odotuksia presidenttiehdokkaaksi ja lopulta presidentiksi. Sosialismin oppia julistanut Bernie Sanders olisi voittanut demokraattisen puolueen ehdokkuuden, ellei eliitin turvana olisi ollut superdelegaattien järjestelmää.

Britannian kansanäänestyksessä enemmistö halusi maan eroavan Euroopan unionista. Euron vuoksi taloudelliseen kurimukseen joutuneissa jäsenmaissa on syntynyt vastavoimia, jotka ovat horjuttaneet valtaeliitin asemaa. Kriisimaita tukeneissa valtioissa on noussut protestiliikkeitä, joita hallitsematon maahanmuutto on entisestään vahvistanut. Uusissa jäsenmaissa protestoidaan sitä, että Euroopan komissio on puuttunut niiden sisäisiin asioihin.

Suomessa eliitti elää vielä ruususen unta. Meillä ihmetellään muissa maissa koettuja mullistuksia ja valitellaan, kuinka populismi valtaa alaa. Ainoa huolen aihe näyttää olevan, että mielipidemittauksissa yli 40 prosenttia haastatelluista ei ilmoita, mitä puoluetta he aikovat äänestää.

Suomessakin eliitin ja kansalaisten välinen kuilu on ammottava.


KANSAN KESKUUDESSA on syvää tyytymättömyyttä. Ihmiset kamppailevat taloudellisten vaikeuksien kanssa. Työttömyys on ennätysmäisen korkealla tasolla. Valtio velkaantuu hurjaa vauhtia, vaikka menoja karsitaan nimenomaan pienituloisimpien ihmisten etuja leikkaamalla. Tätä siedetään sen vuoksi, että uskotaan eliitin väitteet, joiden mukaan tälle politiikalle ei ole vaihtoehtoa.

Kansalle ei ole kerrottu, että vaikeutemme johtuvat jäsenyydestä euroalueessa. Kansalle ei ole kerrottu, että saamme taas taloutemme kasvuun ja pääsemme taas parempiin päiviin, kun eroamme euroalueesta. Enemmistö näyttää uskovan eliitin väitettä, että euroalueesta ei ole mahdollista erota, vaikka valtiovarainministeriön ja Suomen Pankin rahamarkkinapolitiikan johtotehtävissä äskettäin toimineet huippuasiantuntijat ovat toista mieltä.

Kansan enemmistö haluaa, että Suomen jäsenyydestä euroalueessa järjestetään kansanäänestys. Jossakin tutkimuksessa jopa 40 prosenttia kannatti Suomen euroeroa. Yksikään puolue ei kuitenkaan ole ajanut euroeroa eikä edes kansanäänestystä. Tarvittiin kansalaisaloite, jonka avulla eduskunta saatiin käsittelemään asiaa.

Kansalaisaloitteen eduskuntakäsittely on ollut hupaisaa. Aluksi sitä aiottiin käsitellä vain perustuslakivaliokunnassa. Kovan väännön jälkeen päätettiin, että talousvaliokunnan tulee antaa siitä lausunto.

Valiokuntien kokoukset järjestettiin viime keväänä kovalla kiireellä. Perustuslakivaliokunta ei kutsunut minun lisäkseni kuultavaksi ainuttakaan euroeroa ja kansanäänestystä kannattavaa asiantuntijaa. Talousvaliokunnassa asiantuntijoiden kokoonpano oli tasapuolinen, mutta sen lausunnossa ei otettu lainkaan huomioon niiden asiantuntijoiden kannanottoja, jotka kannattivat aloitetta.

Kiireen ilmeisenä tarkoituksena oli, että eduskunta ehtisi käsitellä aloitteen ennen Brexit-kansanäänestystä. Sen mentyä kiireet loppuivat. Mietintöluonnos esiteltiin perustuslakivaliokunnalle vasta 13. lokakuuta, jolloin aloitettiin yleiskeskustelu. Sittemmin sitä ei ole jatkettu. Tällä hetkellä ei ole mitään tietoa siitä, milloin mietintö hyväksytään valiokunnassa ja milloin se käsitellään täysistunnossa.

Vallankumouksen henkeä ei voi kuitenkaan padota. Se tulee Suomeenkin.


Paavo Väyrynen.
Paavo Väyrynen.

Paavo Väyrynen on valtiotieteen tohtori, europarlamentaarikko ja Kansalaispuolueen perustaja. Tämä kirjoitus julkaistiin alun perin hänen Uuden Suomen blogissaan.


Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

38 KOMMENTTIA

 1. Väyrysen pisteet nousevat koko ajan päivä päivältä. Hänessä on vielä sitä isänmaallista ainesta joka maatamme pilkkahintaan myyvästä globalistien eliitistä puuttuu kokonaan.
  Tuo globalistieliitti on tehnyt kaikkensa Paavon painamiseksi alas ja syrjään, mitätöinyt hänen vakaumustaan ja jopa yrittänyt tehdä hänestä naurunalaista.
  Mutta totuus alkaa paljastua ja nousta päivänvaloon ja se tarkoittaa, että tuo eliitti tässä on todellisuudessa se jolle me omaa isänmaata arvostavat nauramme.

  • ’Globalistieliitti’ on aivan liian imarteleva sana globalisti-RIKOLLISISTA. He mm. ovat jo ryöstäneet suurimman osan Suomen kansallisomaisuudesta. Heidän törkeytensä ja irvokkuutensa huippu on, että edistääkseen SUOMALAISTEN TUHOAMISTA maahantunkeutuja-invaasiolla he raiskaavat Suomen 100-vuotisjuhlankin: ”Valtioneuvosto tahtoo raiskata Suomen 100-vuotisjuhlat”, http://magneettimedia.com/valtioneuvosto-tahtoo-raiskata-suomen-100-vuotisjuhlat/

   Tosiasiallisesti voitaisiin puhua vain Suomen itsenäisyyden MUISTO-juhlasta, koska nämä GLOBALISTIRIKOLLISET ovat meidän itsenäisyytemmekin tuhonneet tekemällä Suomesta käytännössä pelkän EU-diktatuurin provinssin. (Magneettimedia on ilmeisesti tarkoituksellisesti ja aivan oikein jättänyt artikkelin otsikosta pois sanan ’itsenäisyyden’).

   Ks. myös ”Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä ”A-nelosella””, http://jormajaakkola.fi/EY-vaalipetos%20A-nelosella

 2. Löylyä kiukaalle

  Marine Le Pen: “EU kestäisi aidossa demokratiassa vain kaksi minuuttia”

  Ranskan kansallinen rintama -puolueen puheenjohtajan Marine Le Penin mukaan Euroopan unionia ei ole mitään syytä pitää pystyssä.
  Le Pen toivoo, että koko Eurooppa seuraisi Britannian esimerkkiä erota EU:sta.
  Marine Le Pen puhui BBC:n Andrew Marr Show‘ssa ja kertoi, ettei häntä yllättäisi, vaikka sitovat kansanäänestykset EU-maissa tuottaisivat poliittisia yllätyksiä.
  “Toivon, että asiaa kysytään Ranskan kansalta ja itse asiassa toivon, että sitä kysytään kaikilta eurooppalaisilta.”
  “Ei ole yhtä ainutta syytä, miksi EU:n tulisi jatkaa eteenpäin tällä totalitaristisella tavalla.”
  “Jossain kohtaa meidän on pysähdyttävä ja kysyttävä Euroopan eri mailta: ‘Hyväksyttekö te kaiken tämän? Hyväksyttekö sen, mitä EU:sta on tullut’.”
  “Olen täysin varma, että jos kysyisimme asiaa sitovalla kansanäänestyksellä jokaisessa maassa, eliitti yllättyisi.”

  Le Pen haluaisi EU:n hajoavan niin pian kuin mahdollista.
  “Olet varmaan huomannut, että joka kerta, kun järjestetään sitova kansanäänestys, ja joka kerta kun järjestetään vaalit – joka kerta, kun asialla on mitään tekemistä EU:n kanssa – ihmiset haluavat ilmaista erimielisyyttään”, sanoo Le Pen haastattelijalle.
  “EU:ta kohtaan on vihamielisyyttä. Kuinka pitkään voi kestää poliittinen järjestelmä, jota ei ole [demokraattisesti] valittu, ja joka toimii niitä ihmisiä vastaan, joita se yrittää hallita?”
  “Demokratiassa tämä ei vetelisi kahta minuuttiakaan.”
  http://mvlehti.net/2016/11/13/marine-le-pen-eu-kestaisi-aidossa-demokratiassa-vain-kaksi-minuuttia/

  • Le Pen aiheuttaa varmasti Suomessakin vallankahvassa olevissa GLOBALISTIRIKOLLISISSA kylmänväreitä – entä jos hän Trumpin tavoin vastoin (kaikkia globalistirikollisten) odotuksia voittaakin presidentinvaalit pelkän kakkospaikan sijasta!

 3. Kommentoijat hurraavat täällä vastarintaliikkeille, jotka on pyramidin huipun organisoimia, ja joiden perimmäinen tarkoitus on poliittisen järjestelmän tuhoaminen, rahahanojen sulkeminen ja kansallisvaltioiden syökseminen anarkiaan. Ei siis tarvitse miettiä sitä, kuinka pääsisimme EU:sta eroon, koska kyseinen Baabelin torni on suunniteltu alusta asti ryöstämään kansallisvaltioiden omaisuuden, tuomaan kristittyjen ja muslimien välisiä ristiriitoja ja hajoamaan. Vatikaanin uusin puppet, 33:en asteen vapaamuurari ja jesuiittiyliopiston käynyt Trump, on yksi kaaoksen päänäyttelijöistä. Trumpin vastaiseen toimintaan (sosiaaliseen mediaan ja protesteihin) haetaan täällä USAssa jatkuvasti ”työntekijöitä”; korvaus $1500/viikko… menisitkö?

  Tiedoksi siis Väyryselle ja teille muillekin se, että näin ne massiiviset vastarinta- ja protestiliikkeet täällä USAssa syntyvät/toimivat. Ne ovat täsmälleen samanlaisia – rahaan perustuvia – teatteriesityksiä, kuin USAn naurettavat presidenttivaalit, tai kriisinäyttelijöiden suorittamat terroristi-iskut, jota jesuiitti-mafian pillin mukaan tanssivat suojelupoliisit muka tutkivat.

  Näin se NWO etenee kohti One World Government… kuka tunnistaa vihollisen?

  • Ei kaikki vastarinta ole eliitin organisoimaa. Eikä ihmiskunnan historiassa liene vaihetta jossa vastarinta ei olisi tuottanut tuloksia ja kääntänyt kehityksen kulkua.
   Miksi aina tuo sama nihilismi, se ei oikein sovi aidolle Tulenkantajalle.

   • Truth-hunter. Etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan!

    Mikäli totuutta nimesi mukaisesti ”metsästät”, niin sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin mennä YouTube:en ja naputtaa: ”Staged Anti-trump protest” ja tietoa + videoita rullaa ulos enemmän kuin laki sallii. Asun itse Californiassa ja kaverini ”työllistyi” anti-trump keikkaan, joten minulla on tämän asian suhteen ensikäden tietoa. Pitkät bussi-jonot (ilmainen kuljetus, wink…wink) kulkee kaupungista kaupunkiin ja vihaisia protestoijia ilmaantuu kuin ”taikurin hatusta” paikalle. Miksi ihmeessä? Jos et syytä itse oivalla, niin kysy asiaa Trumpilta, Obamalta, Clintoneilta, Busheilta, Kissingerilta, Rockefellereilta ja Sorokselta… ne on keskenään tosi hyviä salaliitto-kavereita!

    Avatkaa silmät siellä Suomessa… näin tätä kasvavaa kaaosta, provosointia ja ihmisten MAKSETTUA vastakkain asettelua hoidetaan.

    • OK, en tarkoittanut etteikö tämä Trumpin vastainen liike olisi ’maksettua’ vaan että vastarinta voi olla muullakin pohjalla, siis ihan aitoa ja lahjomatonta.

     • Ilman muuta, ja onkin. Surullista on kuitenkin se, että hyväuskoiset (lahjomattomat) ihmiset liittyvät näihin pyramidin huipulta organisoituihin vastarintaliikkeisiin ja protesteihin, koska otaksuvat niiden olevan aitoja ja tuovan muutoksen parempaan.

 4. On yksinkertaisesti falskia toimintaa jos joku puolue tai henkilö vastustaa aidosti EU:ta, mutta hakeutuu elätiksi sen ”lihapatojen” äärelle ja silti paljastaa ymmärtävänsä sen tuhoisuuden kotimaatansa kohtaan.
  Se on kuin leipäpapin opetus kansalle, että älä tee niin kuin minä teen, vaan tee niin kuin sinulle saarnaan.

  Katselin juuri Gosland 1 ja 2, se kertoo amerikan liuskekivikaasu bisneksistä ja sen tuhoisista vaikutuksista pohjavesiin, ilmastoon ja terveyyteen ja kaiken tämän takuumiehinä ovat juuri nämä Trumpin ja Obaman puolueet, eikä se saastuttamiseen omaan mantereeseen rajoitu vaan kartoitus on jo laadittu koko planeettaa kattavaksi, oli siihen listattu meidän lappimmekin.
  Jotenka nämä ylemmille orsille kiipeilleet eivät ole toinen toistaan kummempia, vaan sitä huutelevat mitä kuvittelevat tällä hetkellä rahvasta kiinnostavan saadaksensa heiltä kannuksia kilpailijansa kynimiseen.
  Valhe kulkee totuuden vaatteissa.

  • Valitettavasti tuo on murheellinen totuus ja nähtäväksi jää päätyykö ihmiskunta lopulta väistämättä omaan tuhoonsa.

  • Se on juuri näin: ”valhe kulkee totuuden vaatteissa”.

   Mitä tiedät Suposta? Et yhtikäs mitään, koska Suomen turvallisuudesta vastaavan instanssin informaatio on salaista. Lue seuraava, ja tiedät miksi se on salaista:

   Army General David Patraeous (USA) is a Jesuit Temporal Coadjutor. He is beloved by the Jesuits at Georgetown University at the nation’s capital in Washington, District of Columbia Catholics. General “Betray-us” has spoken at Georgetown several times! Additionally, the CIA was a creation of the Jesuits in 1947 via the National Security Actsigned into law by 33rd Degree “Dirty Harry” Truman! Since then, the American, British, Soviet/Russian, German, French, Canadian, Israeli, Interpol and all the other intelligence agencies around the world have been working together to form the pope’s modern day Holy Office of the Inquisition!

   Thus, the Jesuits at Georgetown University and the CIA have an obvious, undeniable, adulterous relationship, the Military “Company of Jesus” via its Military Order of the Knights of Malta ruling “the Company” known as the CIA—also patterned after the Order. But what about theSunni Muslim Brotherhood? Well, in 1928 the Jesuits created the Brotherhood via its Jesuit Provincial of the Middle East governing Syria, Lebanon and Egypt. Thus, the cities he ruled wereDamascus, Beirut and Cairo. And in Cairo is the most important Masonic lodge within the Muslim world. Herein was the Muslim Brotherhood created to the end that one day all the Middle Eastern Arab nations would be under its control. Yes, the Muslim Brotherhood, like Opus Dei created in Spain in 1928, is merely the creature of the Jesuit Superior General, Black Pope Adolfo Nicholas!

   Therefore we are not surprised to see this invaluable report coming out of Lebanon! Yes, the“Arab Spring” was a work of the Jesuit Papacy overseeing its Muslim Brotherhood as it attacked Libya, reducing the Berbers to subordination to Knight of Malta King Juan Carlos’ Mediterranean Union! Knight of Malta Maummar Gadaffi betrayed his patriotic troops into the hands of the Brotherhood and then escaped the country as did Saddam Hussein in Iraq. Both Jesuit Temporal Coadjutors were loyal to the designs of Rome and therefore were secretly removed from office, their deaths being faked for the world to see—and believe!

   In conclusion, whatever the Muslim Brotherhood may do, know this: its orders come from Rome; its master is the Jesuit General.

  • ”Katselin juuri Gosland 1 ja 2, se kertoo amerikan liuskekivikaasu bisneksistä ja sen tuhoisista vaikutuksista pohjavesiin, ilmastoon ja terveyyteen ja kaiken tämän takuumiehinä ovat juuri nämä Trumpin ja Obaman puolueet, eikä se saastuttamiseen omaan mantereeseen rajoitu vaan kartoitus on jo laadittu koko planeettaa kattavaksi, oli siihen listattu meidän lappimmekin.”

   Kun Suomi littyi Euroopan ”Unioniin”, niin kaikesta kansallisesta omaisuudesta, perusinfra ja luonnonvarat mukaanlukien tuli vapaata riistaa…

   Öljyliuskeeseen on pakko mennä, kun omat muut omat liquidit resurssit, on jo loppuun pumputettu. Vaihtoehtoja ovat öljyliuske, ”Kaiken Hyvyyden Akselin” uusi sota muualla inventoitujen resurssien haltuunottamiseksi, tai sisäpolittinen ongelma.

   Tässä suhteessa Venäjä on se kohde, joka ei vielä ole kontrollissa, ja jolla on toistaiseksi mittaamattomat luonnonvarat, jo inventoitujen lisäksi.

   Kai tässä nyt on selvää minkä helvetin takia Suomea ajetaan Natoon kaikin käytettävissä olevin keinoin, niin ulkoapäin kuin sisältäpäinkin.

  • Juuri niin, tuo pitäisi jokaisen pitää mielessään. Muuten voi eksyä pahasti sivuraiteelle.

 5. USA’n pressanvaalit saivat kohtuuttoman suuren huomion meillä ja maailmalla. Se kertoo mistä on maailma tehty ja ennen muuta media. Stadin pravdakin lähetti sinne pari tyhjäntoimittajaa kiertelemään pikkukyliä ja kyselemään ihmisiltä että mitäpäs kuuluu. Lapsellisin uutinen, joka meilläkin monitoroitiin useaan kertaan, oli Venäjän sekaantuminen heidän vaaleihinsa. Etteivät vaan tehneet kyrpi-hyökkäyksiäkin. Ei niitä vaaleja tarvitse kenenkään mennä sekoittamaan: Tekevät sen ihan itse.

  Hodorkovski pistäytyi Helsingissä. Se oli etusivun uutinen. Hän on viemässä ”demokratiaa” Venäjälle. Tarvitsee siihen varmaan Suomen tonttia ja apua? Miehestä emme paljoa tiedäkään, mutta enpä usko että hän olisi yhtään demokraattisempi vaihtoehto. Tällaisilla kavereilla on omat intressinssä valvottavanaan ja vain ne. ”Demokratia” toimii siinä hyvin peitetarinana kuten aina politiikassa. Ja mitäs meille kuuluu Venäjän sisäiset asiat? Eikös juuri Venäjää jotkut arvostele toisten asioihin puuttumisesta. Kannattaa katella vähän ympärilleen kuka se eniten puuttuu toisten sisäisiin asioihin ja sitte turpa rullalle. Pitää keskittyä vain omiin asioihin.

  Kotimaasta. Sipilän hallitus tekee vallankumousta, emme me. Avaa viimeisetkin verovarat ”kilpailulle” eli yksityiselle rahastukselle ja luo ”hyvää hallintoa” kattomaan perään kuka rahat saa. Kaikkien aikojen suurin hallintohimmeli on rakenteilla. Oletuksena on, että hallitsijana on kepu. Tässä menossa ei saa nähdä mörköä, sanoi han teeveessä. No ei sieltäpäin katsoen tietenkään näe mörköä, mutta täältä alhaaltapäin näkee useitakin. Katellaan yhtä sellaista.

  Julkisin varoin, lakisääteisin maksuin, toimii trafi, liikenteen turvallisuusvirasto. Se perustettiin 2010, tässä historiikkia.
  http://www.trafi.fi/tietoa_trafista/avoin_hallinto

  Se on virasto joka noudattaa hyvää hallintotapaa ja on ennen muuta avoin. Osallistuu myös valtion ”Avoin hallinto” ohjelmaan. Se torjuu korruptiota.
  http://vm.fi/hallinnon-avoimuus/avoin-hallinto

  Tässä tietoa jota et trafin sivuilta löydä. Kaivoin Pauli Vahteran blogin vuodelta 2014. Trafissa eletään pellossa ja siitä hyvästä hallintotavasta ei tietoakaan.
  http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2014/08/10/liikaa-virkamiehia-liikaa-palkkaa-liikaa-valtaa-liikaa-tuhlausta/

  Että tällaisia ne ovat politikkojen hankkeet tänään. De Gaullea voisi lainata, Sipilän jälkeen, kaaos.

 6. Suomen suhtautumista Trumpin hallintoon ja sen tekemisiin tulisi arvioida pääasiassa sen perusteella, millaiseksi USA:n ja Venäjän suhteet muotoutuvat. Siinä prosessissa on meidän politiikoillamme oma panoksensa annettavana edellyttäen, että on kanttia (mitä rohkenen epäillä).

  Paavo Väyrysellä kanttia on. Hän on geopoliittisessa ja eurooppapoliittisessa ajattelussa valovuoden edellä nykyisiä hallituksen ministereitä.
  Siksi Väyrynen ansaitsee täyden tuen.

  • Geopolitiikka – valtioiden, nimenomaan suurten, oikeus tavoitella etupiirejä ja rajojen muutoksia.

   Paavo Väyrynen ja muut geopoliitikot tunnustavat, että myös Venäjällä on etupiirinsä. Ja ilman muuta Suomi siihen kuuluisi.

   Saattaa näyttää, että Väyrynen on edellä, mutta tosiasissa hän on melkein kierroksen jäljessä.

 7. Olen Väyrysen kanssa eri mieltä: vaikeutemme – meillä ja muualla – eivät johdu niinkään yhtenäisvaluutta eurosta, vaan uusliberalistisesta politiikasta, ahneudesta ja korruptiosta. Valuutan nimi ei siinä pelissä merkitse mitään, vain raha itse, jota kahmitaan tällä hetkellä itselle ja kavereille ennennäkemättömän härskillä tavalla.

  Vallankumouksesta olen tosin samaa mieltä, se tulee kyllä, ennemmin tai myöhemmin.

   • Itsenäisyys, oma raha ja pankki mahdollistavat irtaantumisen muiden meille luomista ongelmista. Sille tielle pitäisi astua kiireesti ennen kuin velkaorjuus paisuu taivaisiin.

 8. Kyllä kaikkien talousongelmien ja sen myötä muidenkin ongelmien äiti on rahanluontimekanismi ja erityisesti se kuka/mikä sitä hallitsee. Tämä järjestelmä luo jatkuvan kasvun vaateen,joka on monien ongelmien taustavoima.Valitettavasti mikään valtapuolue ei tuo tätä pointtia keskusteluissa esille ?

  Mielenkiintoista onkin nähdä ,että ottaako Trump rahanluontioikeuden takaisin valtiolle. Jos halutaan vankistaa kotimaan taloutta ,niin näin olisi tehtävä,mutta tuskin näin käy.

  • Ei TRUMP uskalla koskea Siionistien omistamaa FED pankkisysteemiä, se olisi hänen ”kuolin-nuottinsa” kaikessa finanssihommissaan. Hänen on kuljeskeltava ”kieli keskellä suuta” siionistien keskuudessa muuten loppuvat hänen koppavat elintapansa. Kukaan ei pääse rikastumaan USAssa, Siionistien sitä huomaamatta. Jos liikkeenharjoittaja on heille otollinen kohde, niin saavat jatkaa rauhassa, kunhan ovat ”ISRAEL-mielisiä”. Se on ehtona, eikä siitä tingitä. Sen olen saanut kokea henkilökohtaisesti, eikä ole syytä valittamiseen. Älä keikuta venettäs, niin pysyt kuivana.

 9. RIKOLLISET vallanpitäjät:

  ”Olli Heikkilän taistelu rikollista valtaeliittiä vastaan! (Video)
  Nykyinen SOS-hallitus ja monet entisetkin ministerit joutuisivat tutkintaan.”
  http://mvlehti.net/2016/11/12/olli-heikkilan-taistelu-rikollista-valtaeliittia-vastaan-video/

  ”Video: Olli Heikkilän taistelu rikollista valtaeliittiä vastaan! Osa 2
  Suomessa vainotaan sananvapauden käyttäjiä.”
  http://mvlehti.net/2016/11/14/video-olli-heikkilan-taistelu-rikollista-valtaeliittia-vastaan-osa-2/

  ”Allekirjoita kansalaisaloite: Sananvapauden turvaaminen mielipidevainolta
  ”Esitämme, että eduskunta ryhtyy toimenpiteisiin lakipykälän kansanryhmää vastaan kiihottamisesta poistamiseksi rikoslaista, säilyttäen kuitenkin rikoksen törkeän muodon pääpiirteissään.””
  http://mvlehti.net/2016/11/14/allekirjoita-kansalaisaloite-sananvapauden-turvaaminen-mielipidevainolta/

 10. Väyrynen vei Suomen Euroopan Unioniin vastustamalla sitä.
  Nyt, kun näyttää siltä, että kansa alkaa saada tarpeekseen Euroopan Unionista, Väyrystä tarvitaan taas.

  Tällä välin media on pitänyt huolen siitä, että Väyrynen on pysynyt yleisenä naurun aiheena.

  Jo P.V todella haluaisi Suomen eroon EU:sta, niin hän pitäisi mölyt mahassaan tai kommentoisi nimettömänä.

 11. ”Professori Korkman: Suomen eurojäsenyys oli vakava erehdys”
  Torstai 22.10.2015 klo 13.04

  ”Torstaina [22.10.2015] julkaistussa professori Sixten Korkmanin Väärää talouspolitiikkaa -kirjassa Korkman toteaa, että Suomen eurojäsenyys oli vakava erehdys.” (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102220545902_uu.shtml)

  ”Ruotsi järjesti eurojäsenyydestä kansanäänestyksen ja jäi yhteisvaluutan ulkopuolelle. Suomessa päättäjät eivät järjestäneet kansanäänestystä.”
  #
  Ryhmä tutkijoita ja aktivisteja mukaan kansanäänestysaloitteeseen eurojäsenyydestä

  Joukko tutkijoita ja asiantuntija­-aktivisteja on ilmoittanut allekirjoittaneensa Paavo Väyrysen esittämän kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa.

  He kehottavat kaikkia kansanvaltaisen EU-­politiikan ystäviä tekemään samoin, jotta voidaan varmistaa, että eduskunnan enemmistö asettuu kansanäänestyksen järjestämisen kannalle. (Ks. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372)

  Samalla he tuovat esille omat perustelunsa kansanäänestyksen puolesta. Allekirjoittajien keskeinen yhteinen perustelu on kansanvallan vaaliminen. Suomen EU-­jäsenyyden demokraattinen perusta on vuoden 1994 kansanäänestys. Tämän jälkeen Euroopan unioni on kuitenkin peruskirjamuutosten myötä voimakkaasti muuttunut. Eurokriisin puhjettua vuonna 2008 unionin luonteeseen ovat merkittävästi vaikuttaneet niin sanotut kriisinhoitotoimenpiteet. Suomen jäsenehtoja on kansanäänestyksen jälkeen lisäksi voimakkaasti muuttanut päätös liittyä ainoana Pohjoismaana euro­alueeseen. Näiden muutosten johdosta on käynyt epäselväksi, nauttiiko Euroopan unioni ja Suomen tapa osallistua siihen enää kansalaisten tukea.

  Vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen, maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki korostaa, että vaikka euroäänestys olisi syytä järjestää kaikissa jäsenmaissa utopiaa ei pidä jäädä odottamaan. ”Tavoitteena on nykymuotoisen EMUn politisointi ja solidaarinen, tulonjaot mahdollistava fiskaalinen unioni, jonka toimielimet olisi demokratisoitu, ja jossa talouskuri olisi korvattu ekologisen uudelleenteollistamisen ohjelmalla”, sanoo Patomäki.

  Keskustalaisen kaupunginvaltuuston jäsen Vantaalta, lakimies Johannes Hirvaskoski korostaa, että euron olemassaolo edellyttää tulonsiirtounionia tai yhdenmukaistettua finanssipolitiikkaa. ”Ensimmäiseen ei ole poliittisia edellytyksiä, toinen johtaa jo kolmannen suvereenin valtion peruspilarin menettämiseen ­ siis lainsäädäntövallan ja rahapoliittisen vallan lisäksi nyt myös finanssipoliittisen vallan” Hirvaskoski arvioi.

  Tietokirjaliija Risto Isomäki yhtyy myös Väyrysen aloitteeseen. ”Pakkohan meidän on jollakin tavalla päästä eroon nykyisen kaltaisesta euroalueesta, muuten tässä käy todella huonosti”, sanoo Isomäki.

  Tampereelta vihreän liikkeen aktivisti Marko Ulvila, jonka aloitteesta tutkija-­aktivistien nimien keräys alkoi, korostaa poikkipoliittisen yhteistyön tarvetta. ”Euroopalle ja Suomelle on vaarallista jos globaalia yhteisvastuuta kannattavat ihmiset jättävät Euroopan unionin perusteellisen kritiikin äärioikeiston yksinoikeudeksi”, Ulvila toteaa.

  Aloitteessa mukana
  Jaana Airaksinen, kustantaja, Helsinki
  Yrjö Hakanen, kaupunginvaltuutettu, Helsinki
  Outi Hakkarainen, tutkija­aktivisti, Helsinki
  Johannes Hirvaskoski, kaupunginvaltuutettu, Vantaa
  Risto Isomäki, kirjailija, Helsinki
  Johannes Kananen, yliopistonlehtori, Helsinki
  Joel Kaitila, jatko­opiskelija, Jyväskylä
  Marianne Laxén, fredsaktivist, Helsingfors
  Joona Mielonen, kaupunginvaltuutettu, Kotka
  Johanna Oksala, akatemiatutkija, Helsinki
  Heikki Patomäki, professori, Helsinki
  Antti Ronkainen, jatko­opiskelija, Helsinki
  JP Roos, professori, Helsinki
  Marko Ulvila, tietokirjailija, Tampere
  Thomas Wallgren, filosofian dosentti, Helsinki

  http://veu.fi/2015/11/16/ryhma-tutkijoita-ja-aktivisteja-mukaan-kansanaanestysaloitteeseen-eurojasenyydesta/

 12. If there was ever a bad idea, EMU it is.

  Rudiger Dornbusch, ”Euro fantasies”, Foreign Affairs, vol. 75, n. 5, p. 124, September/October 1996.
  #
  Instead of increasing intra-European harmony and global peace, the shift to EMU and the political integration that would follow it would be more likely to lead to increased conflicts within Europe.

  Martin Feldstein, ”EMU and international conflict”, Foreign Affairs, vol. 76, n. 6, p. 61, November/December 1997
  #
  Although 50 years of European peace since the end of World War II may augur well for the future, it must be remembered that there were also more than 50 year of peace between the Congress of Vienna and the Franco-Prussian War. Moreover, contrary to the hopes and assumptions of Jean Monnet and other advocates of European integration, the devastating American Civil War shows that a formal political union is no guarantee against an intra-European war.

  Martin Feldstein, ”EMU and international conflict”, Foreign Affairs, vol. 76, n. 6, p. 62, November/December 1997
  #
  What has happened, it turns out, is that by going on the euro, Spain and Italy in effect reduced themselves to the status of Third World countries that have to borrow in someone else’s currency, with all the loss of flexibility that implies.
  Paul Krugman, ”Paul Krugman Does Modern Money Theory: Today’s Links”
  #
  EMU wasn’t designed to make everyone happy. It was designed to keep Germany happy – to provide the kind of stern anti-inflationary discipline that everyone knew Germany had always wanted and would always want in future.
  Paul Krugman, ”The euro: beware of what you wish for”, Fortune (1998)
  #
  The clear and present danger is, instead, that Europe will turn Japanese: that it will slip inexorably into deflation, that by the time the central bankers finally decide to loosen up it will be too late.
  Paul Krugman, ”The euro: beware of what you wish for”, Fortune (1998)
  #
  The idea that the euro has ”failed” is dangerously naive. The euro is doing exactly what its progenitor – and the wealthy 1%-ers who adopted it – predicted and planned for it to do.

  Greg Palast, ”Robert Mundell, evil genius of the euro”, The Guardian, 26 June 2012

 13. Poliittinen valtaeliittimme ei ainakaan kesäkuussa 2016 näyttänyt olevan halukas antamaan kansalaisille tilaisuutta äänestää kansanäänstyksessä Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Suomalaisia äänstäjiä pidetään ilmeisesti tyhminä?
  Niin toisin oli ja on Ruotsissa. Ja Ruotsi menestyy Ruotsin kruunulla. Ja tottakai Britannia on aina pitänyt kiinni omasta valuutastaan. Mutta Suomi on eurosatimessa ja kansa maksaa, se pääkaupunkiseudun ulkopuolinen tavallinen väestönosa. Se Suomen kansanosa, joka vastaa USA:n ’sydänmaiden tavallisia yhdysvaltalaisia’. No, kenties tulevat eduskuntavaalit muuttavat suunnan?
  ¤
  Eduskunnan talousvaliokunnan lausunto
  TaVL 20/2016 vp

  KAA 1/2016 vp
  Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa

  Perustuslakivaliokunnalle

  (…)
  VALIOKUNNAN PERUSTELUT
  (…)
  Talousvaliokunta katsoo (…), ettei toimiva talous- ja rahaliitto ole ristiriidassa jäsenvaltioiden laajan suvereniteetin säilyttämisen kanssa. Yhteinen raha edellyttää eurooppalaisen pankki- ja rahoitustoiminnan yhdentymistä, mutta vakaa yhteisvaluuttajärjestelmä ei välttämättä edellytä fiskaaliunionia tai jäsenvaltioiden budjettisuvereniteetin merkittävää rajoittamista.

  Talousvaliokunta pitää tärkeänä, että yhteiskunnassa käydään keskustelua eurojärjestelmän kehittämistarpeista, mutta korostaa rahoitusmarkkinoiden vakauden merkitystä uuden kasvun kannalta. Tämänhetkisessä taloudellisessa tilanteessa rahaolojen vakaus on ensiarvoisen tärkeää kansantalouden alkaneelle elpymiselle. Orastava kasvu voisi häiriintyä vakavasti, jos markkinat alkaisivat reagoida kansalaisaloitteen mukaisen kansanäänestyksen valmisteluun.

  Talousvaliokunta pitää selvitettynä, että jo epäilys, että Suomi saattaisi irtautua eurojärjestelmästä, merkitsisi uhkaa pankki- ja rahoitusjärjestelmämme vakaudelle. Eurosta irtautuminen olisi oikeudellisesti erittäin raskas ja taloudellisilta vaikutuksiltaan vaikeasti ennakoitava prosessi, eikä se toisi ratkaisua Suomen talouden rakenteellisiin ongelmiin.

  Lisäksi valiokunta toteaa, että Ison-Britannian kansanäänestyksen tuloksella voi olla vaikutusta EU:n kehitykseen.

  VALIOKUNNAN PÄÄTÖSESITYS

  Talousvaliokunta esittää, että perustuslakivaliokunta ottaa edellä olevan huomioon.

  Helsingissä 14.6.2016

  Asian ratkaisevaan käsittelyyn valiokunnassa ovat ottaneet osaa
  puheenjohtaja Kaj Turunen ps
  varapuheenjohtaja Harri Jaskari kok
  jäsen Harry Harkimo kok
  jäsen Hannu Hoskonen kesk
  jäsen Lauri Ihalainen sd
  jäsen Eero Lehti kok
  jäsen Rami Lehto ps
  jäsen Markus Lohi kesk
  jäsen Hanna Sarkkinen vas
  jäsen Ville Skinnari sd
  jäsen Joakim Strand r
  jäsen Antero Vartia vihr
  varajäsen Johanna Ojala-Niemelä sd

  Valiokunnan sihteerinä on toiminut
  valiokuntaneuvos Teija Miller
  #
  Eriävä mielipide

  Perustelut

  Euroalue on epäoptimaalinen valuutta-alue. Eurossa valuuttakurssi ei jousta yksittäisen jäsenmaan talous- tai suhdannetilanteen sitä vaatiessa, kuten oma valuutta joustaisi. Toisille jäsenmaille valuutta on yliarvostettu, kun taas toiset hyötyvät aliarvostetusta valuuttakurssista. Liian vahva valuutta vaikeuttaa vientiä. Erityisesti Saksa ja muu keskinen Eurooppa on hyötynyt eurosta, kun taas reuna-alueilla itsenäisen rahapolitiikan menetys vaikeuttaa talouspolitiikkaa ja eurokehikon ympärille rakennetut talouskurisäännökset estävät järkevää ja välttämätöntä suhdannepolitiikkaa. Euroopan keskuspankin mahdollisuuksia ei ole hyödynnetty täysimääräisesti työttömyyden torjumiseksi, kun keskuspankki on keskittynyt lähinnä hintavakauteen ja euron olemassaolon turvaamiseen. Määrällinen keventäminen on reaalitalouden sijaan paisuttanut lähinnä finanssikuplaa ja omaisuusarvoja. Talouspolitiikan vaihtoehdottomuus on eurojärjestelmän myötä lisääntynyt.

  Kansalaisille kaikkein konkreettisimmasta Euroopan yhdentymisen symbolista, yhteisvaluutta eurosta, on muodostunut Euroopalle ongelma. Jälkiviisaasti voidaan todeta, että yhteisvaluutta otettiin käyttöön liian pian ja se olisi vaatinut toimiakseen syvempää taloudellista integraatiota. Valuutta-alueen hajoaminen on toistaiseksi estetty miljardiluokan tukipaketeilla, talouskurin laajentamisella, rahapolitiikan määrällisellä keventämisellä ja pankkiunionilla. Tämä ei ole poistanut kriisimaiden ongelmia, mutta aikaansaanut Pohjois-Euroopan maissa vastustusta, jota oikeistopopulistit ovat häikäilemättä hyödyntäneet.

  Todennäköisesti uudet rakenteet eivät riitä tulevien kriisien estämiseen ja ratkaisemiseen. Koko unioni natisee jo liitoksissaan, jos Iso-Britannia päättää erota siitä. Unioni on jakaantunut kahtia, euromaihin ja ei-euromaihin, velallisiin ja velkojiin. Rahaliitto uhkaa jo koko unionin tulevaisuutta.

  Rahapolitiikka ei yksin selitä tai ratkaise Suomen talousongelmia, mutta sillä on kiistämättä jonkin verran vaikutusta. Suomen talous on sekä hyötynyt että kärsinyt eurosta. Emme tiedä, millainen Suomen tilanne olisi, jos olisimme jääneet euron ulkopuolelle. On selvää, että keskeisistä ongelmistamme Nokian romahdus tai Venäjän talousvaikeudet eivät johdu eurosta. Eurojäsenyys ei myöskään edellytä Suomessa hyvinvointipalveluista ja koulutuksesta leikkaamista sen sijaan, että huolehdittaisiin verotuloista. Toisaalta on yhtä lailla selvää, että valuuttakurssin joustavuudesta olisi ollut Suomelle hyötyä ja Suomella olisi euron ulkopuolisena maana enemmän liikkumavaraa sekä raha- että finanssipolitiikassa. Euron ulkopuolella Suomella olisi paremmat mahdollisuudet tehdä suhdannevaihteluita tasaavaa politiikkaa ja reagoida ulkoisiin talousshokkeihin. Euron ulkopuolisena maana Suomen ei olisi tarvinnut osallistua pankkien pelastusoperaatioihin.
  Euron ulkopuolelle jääneen Ruotsin hyvää taloustilannetta ei selitä yksin oma valuutta. Ruotsissa talouden rakenne on monipuolisempi, tavaroita ja palveluita osataan myydä maailmalle ja väestön ikärakenne on maahanmuuton seurauksena edullisempi. Myös julkisiin palveluihin ja investointeihin satsataan Ruotsissa mittavasti. Kuitenkin oma valuutta ja rahapolitiikka ovat helpottaneet maan talouden sopeutumista suhdannevaihteluihin.

  On hyvä, että käsittelyssä kansalaisaloite on nostanut euron tulevaisuuden keskusteluun. Eurosta ei kuitenkaan ole mieltä järjestää Suomessa kansanäänestystä niin kauan kuin yhteisvaluutalle ei ole realistista vaihtoehtoa. Yksipuolinen euroero ilman olemassa olevaa eromekanismia loisi talouteen ennakoimattomia ja suuria riskejä. Markkaan haikailun sijaan nyt on voimakkaasti ajettava euron ongelmien tunnustamista ja korjaamista. Yhteiseurooppalaiseen ongelmaan tarvitaan yhteiseurooppalainen ratkaisu.

  Euron rakenteelliset ongelmat on välttämättä korjattava. Talouskurisäännöistä on voitava joustaa suhdanteiden niin vaatiessa. Euroopan keskuspankin on voitava rahoittaa jäsenmaita niiden omistusosuuden suhteessa. Rahapolitiikan määrällinen keventäminen on kohdennettava reaalitalouteen luomaan kasvua ja työpaikkoja. Keskuspankin tärkeimmäksi tehtäväksi on otettava työttömyyden torjunta. Veroparatiisit on suljettava ja finanssikeinotteluun on puututtava rahoitusmarkkinaveron avulla. Suurimmat pankit on pilkottava ja talletus- ja finanssitoiminta erotettava toisistaan, jotta pankkitoiminnan riskit eivät enää kaatuisi veronmaksajille.

  Jos euroa ei saada korjattua, on Euroopassa luotava mahdollisuus purkaa euro hallitusti. Mikäli euron tulevaisuus vaatii perussopimusten muuttamista, olisi luontevaa järjestää asiasta Euroopan laajuinen kansanäänestys. Yksittäisille jäsenmaille olisi myös luotava mahdollisuus halutessaan erota eurosta.
  Kansanäänestysvaihtoehtojen on aina oltava selkeitä ja toteuttamiskelpoisia. Äänestysvaihtoehtojen on oltava realistisia. Ennen mahdollista eurokansanäänestystä on siksi luotava mekanismi jäsenmaille erota yhteisvaluutasta niin halutessaan ilman, että se samalla merkitsisi eroa unionista. Ennen mahdollista kansanäänestystä olisi käytävä neuvottelut siitä, millä ehdoilla ja miten eroaminen voitaisiin käytännössä hoitaa ja miten kävisi esimerkiksi euromaiden yhteisille vastuille ja suomalaisten ulkomaanlainoille sekä miten euroero vaikuttaisi rahoitusmarkkinoihin ja talouteen yleisesti, jotta kansalaiset voisivat realistisesti arvioida euroeron hyötyjä ja haittoja. Nyt tällaista mekanismia ja hallitun euroeron mahdollisuutta ei valitettavasti ole, joten myöskään kansalaisaloitteen mukainen ehdotus kansanäänestyksestä ei ole realistinen eikä tavoiteltava.

  Mielipide

  Edellä olevan perusteella esitän, että perustuslakivaliokunta ottaa edellä olevan huomioon.

  Helsingissä 14.6.2016

  Hanna Sarkkinen vas

 14. Sitä saa mitä tilaa… Obama Kreikassa – kreikkalaiset raivona! (Video)

  USA:n presidentin vierailun piti olla rauhallinen jäähyväisvierailu. Se sai kuitenkin ihmiset raivoihinsa ja palopommit lentelivät!
  Daily Express kertoo, että USA:n presidentin Barack Hussein Obaman vierailun Kreikan Ateenassa piti olla näyttävä jäähyväismatka, mutta kansalaiset kerääntyivät huutamaan kadulle vaatimaan Obaman välitöntä poistumista maasta.
  http://mvlehti.net/2016/11/16/obama-kreikassa-kreikkalaiset-raivona-video/

  Tiesitkö tämän: Suomi lahjoittaa kaikki tullimaksut EU:lle!
  ”Tasaisella jaolla olemme hävinneet nettona noin 6,5 miljardia JOKAINEN JÄSENYYSVUOSI.”
  Suomen taloudellista ahdinkoa lisää entisestään se, että EU:n jäseninä meidät on pakotettu rahoittamaan monikansallisia pankkeja ”tukemalla” esimerkiksi Kreikkaa, josta rahat siirretään suoraan pankeille – ei Kreikan kansalle.
  http://mvlehti.net/2016/11/16/tiesitko-taman-suomi-lahjoittaa-kaikki-tullimaksut-eulle/

  • Tuosta mitä sanot Suomen osalta saamme kiittää ylikansallisia takapirujaan kieli ruskeana nuoleskelevia maanpettureita ja muita rikollisia, jotka ovat kääntäneet selkänsä heidät luottohenkilöikseen valinneelle kansalle.

   • Kuinka he kehtaavatkin olla noin härskejä kansan ja isänmaan pettureita, ihan rikollistasoa tuo on. Ei voi mitenkään ymmärtää ettei siellä kenenkään moraalikello ala hälyttämään ja pakota avaamaan suutaan ettei tämä peli vetele.

 15. Tulenkantaja, no sittenhän me voimme hallita maatamme laidasta laitaan, ”from sea to sea”.Täältä N.Y. osavaltiosta näkymät ovat valoisammat, koska ei meillä ole vaaraa sortua mereen ? ”St Andreas Fault Line ” ?Eihän henkimaailmojen paholaisia vastaan voi taistella. Se ei kuulu ihmisille, vaan kaiken suunnittelijalle, mutta ”HÄN näyttää olevan matkoilla, kunnes palaa, ja on vempeleen vihainen”. Kyllä se siittä,sano Tamperelaine.

 16. Meille annettiin vain kaksi mahdollisuutta, Crooked Hillary taikka Biljonääri Trump. Mitäs teet siinä tilanteessa ?Ääneni meni viimeksi mainitulle. Pidän vieläkin Sandersin aikomuksia parempana, mutta se ei oikein vetele ylimistön silmissä, vaikka he kaikki kuuluvatkin samaan ”Israeliin”. Pääteemana oli Clintonien vaientaminen, ainakin väliaikaisesti. Kulissien taustaneuvotteluista kukaan meistä ei voi olla perillä, niin se on likaista peliä.
  Aikansa kutakin sano pässi kun päätä leikattiin. Trump on jo kauan ollut myönteinen ”Hebrealaisten tavoille”.
  Jos yksilö vastustaa sitä ylivaltaa, joutuu suorinta tietä helvettiin, kirjaimellisesti.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here