Yhdysvalloissa on juuri presidentiksi valitun Donald Trumpin (rep) vastaisia mielenosoituksia ainakin 25 kaupungissa. Median spontaaneiksi kuvaamien mielenosoitusten taustalla näyttää toimivan organisoijana Clintonien lähipiiriin kuuluvan, sisäpiirikaupoista tuomitun miljardööri George Sorosin rahoittama MoveOn-järjestö. Sorosin säätiöt ovat rahoittaneet suoraan tai epäsuorasti mittavaa ”kansalaisjärjestöjen” verkostoa, jonka kautta kansalaisia voidaan mobilisoida.

MoveOn.org julkaisi kutsun Trumpin vastaisiin mielenosoituksiin sekä tietoa protestiliikehdinnän kohtauspaikoista.

Myös kansalaisjärjestönä pidetyssä Change.orgissa — joka todellisuudessa on voittoa tavoitteleva yritys — on käynnistetty Donald Trumpin vastaisia kampanjoita.

Soros on rahoittanut demokraattien presidenttiehdokasta Hillary Clintonia. Clintonin kampanjapäällikön John Podestan hakkeroiduista, Wikileaksin julkaisemista sähköpostiviesteistä löytyy vuodelta 2007 sähköpostiviestejä, joissa hahmotellaan julkisen keskustelun kontrollointia ja ylipäänsä vaaleihin liittyen verkostokontrollia (ks. lähteissä linkitetyt viestit liitteineen). Suunnitelmien maalitaulu on GOP (”Grand Old Party”) eli republikaanit. Aseina suunnitellaan käytettäväksi mm. henkilöiden leimaamista, republikaanien heikkouksien esiin tuomista ja sosiaalisen liikehdinnän organisoimista. Kaava on sama kuin Ukrainan vallankaappauksessa ja muissa Sorosin tukemissa vallansiirroissa.

Kommentti

Kunhan Trumpin vastaiset mielenosoitukset eivät vain muuttuisi (kenties suunnitelmaa noudatellen) sisällissodan aluksi, jonka tukahduttamiseksi tarvitaan sitten sotatila-laki voimaan ”määräajaksi”.

Salaliittoteoriaahan se vain — oikeassa elämässä kukaan ei koskaan juoni valtaa ja varallisuutta saavuttaakseen. Paitsi Venäjä.

Ainakin mikäli omistussuhtein sidottua massamediaa on uskominen.

Lähteet

Wikileaks: Memo To George and Jonathan Soros, Peter and Jonathan Lewis, Herb and Marion Sandler, Steve Bing, John Sperling, Michael Vachon
From Andy Stern, Anna Burger, and John Podesta (writing as private citizens)
Date: September 27, 2007
RE: STRATEGIC OUTLOOK FOR THE 2008 ELECTIONS
https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/59125

Wikileaks: Memo To George and Jonathan Soros, Peter and Jonathan Lewis, Herb and Marion Sandler, Steve Bing, John Sperling, Michael Vachon
From John Podesta (writing as private citizens)
cc: Anna Burger, Rob Mc Kay, Tom Matzzie
Date: October 30, 2007
Re: 2008 Combined Fundraising, Messaging and Mobilization Plan
https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/59125

Wikileaks: From john.podesta@gmail.com To Michael.Vachon@soros.com (2016-03-07 17:53) Subject: Re: John Pang Memo
https://www.wikileaks.org/podesta-emails/emailid/15922

Wikileaks: From john.podesta@gmail.com To Michael.Vachon@soros.com (2016-03-05 15:55) Subject: I’m out on the road
https://www.wikileaks.org/podesta-emails/emailid/17133

Wikileaks: From Michael.Vachon@soros.com To john.podesta@gmail.com (2016-03-05 16:06) Subject: Re: I’m out on the road
https://www.wikileaks.org/podesta-emails/emailid/19096

Wikileaks: From Michael.Vachon@soros.com To Amy.Dacey@seiu.org, fes33@aol.com, Anna.Burger@seiu.org, jstocks@nea.org, john.podesta@gmail.com, Rmckay@mckayfund.org (2008-04-11 18:09) Subject: Fund for America
https://www.wikileaks.org/podesta-emails/emailid/15618

Wikileaks: From Michael.Vachon@soros.com To john.podesta@gmail.com, CC: Yasin.Yaqubie@soros.com, eryn.sepp@gmail.com (2015-04-30 20:16) Subject: RE: You available for dinner thursday night or lunch fri with George?
https://www.wikileaks.org/podesta-emails/emailid/19078

11 KOMMENTTIA

 1. Yhdysvaltain polittinen järjestelmä on todella vanhanaikainen ja toimimaton sekä pitää sisälään ristiriitoja niin jokasuuntaan,ettei tästä ole helppoa ulospääsytietä.
  Peusjako maan liittovaltio keskitystä, sekä sitähajauttavaa, on meille europpalaisille tuttu taistelutanner, vasta nykyisen eu kehityksen valossa,me voimme ymmärtää perusjenkin maailmankuvaa, heille Wahigton on yhtäkaukana ,kuin Bryssel meille
  Kolmas ajankohtaisempi jako on tapahtunut kansalaisyhteikunnan ,sekä valtion ja yhtiö ja pankkivallan vuorovaikutuksesta.

  Jos polittisen kuvion ymmärtämiseksi maamme tulevan maakuntahallinnon kuvittelisimme muodostavan amerikkalaismallisen hallintomallin,silloin vähäväkisissä maakunnissa valtaakäyttävän keskustan valta olisi maassamme suorastaan betonoitu. Tuohon ilmiöön perustuu pitkälti Rebublikaanien vahvaasema yhdysvalloissa.

  Asia erikseen on tuo Trumpin voitto, hän on todella arvaamaton aikaisempien puheidensa perusteella, mies voi yllättää ja petää vähän jokasuuntaan, esimerkiksi hän on vastoin bublikaanien viimeisimpiä oppeja ilmoittanut aloittavansa julkisen elvytyksen uusimalla ifastruktuuria, mikä oli jo demokrattien tavoite, mutta rebublikaanit estivät sen.

  Trumpin ulkopolitikasta emme tiedä sitäkään vähää,toivoisi vain etteivät uuskonservatiivit pääsisi sinne hääräämään, jota tosin pahoin pelkään, koska epäilen maasta tuskin löytyvän heidänkansaan kilpailevaa kyvykästä suuntausta,heillä on hegemonia ulkosuteita miettivissä piireissä.

 2. ”Jos polittisen kuvion ymmärtämiseksi maamme tulevan maakuntahallinnon kuvittelisimme muodostavan amerikkalaismallisen hallintomallin,silloin vähäväkisissä maakunnissa valtaakäyttävän keskustan valta olisi maassamme suorastaan betonoitu. Tuohon ilmiöön perustuu pitkälti Rebublikaanien vahvaasema yhdysvalloissa.”

  Kyllä. Maakunnat keskustalle, joka auttaa kokoomusta ohjaamaan sotella varalisuuden ulos Suomesta verokeitaisiin ulkoistamalla palvelut. ”Uudistuksen” toteuttaneet puolueet lienevät huomanneet oman hyötynsä jo suunnitteluvaiheessa – elleivät peräti ole suunnitelleet hyöty mielessään.

  Ja kyllä, tavalliselle amerikkalaiselle Washington on yht kaukana kuin Bryssel eurooppalaisille, Trump sai Rust Belt-vyöhykkeen koska teollisuus on sieltä ulkoistettu vapaakauppasopimuksilla muille maille vierahille. ”Intelligentsian” somessa halveksimat juntit haluaisivat tehdä töitä ja elättää perheensä, mutta se on vaikeaa, koska talousmallimme länsimaissa on osinkotuottotalous, jossa ei tuoteta kuin pörssissä. Joten ”juntit” ovat vihaisia.

  ”Inteligentsian” halveksima juntti on tavallinen sinikaulustyöläinen, mutta myös tavallinen valkokaulustyöläinen, joka on organisaatiouudistettu työttömäksi. Nämä ovat niitä kuuluisia Venäjän trolleja, putinisteja ja Venäjän agentteja – ainakin ”intelligentsian” ajatusmaailmassa.
  Ilmeisesti heille on helpompi syyttää idologian tuloksista kärsineitä putinistiksi kuin myöntää että uusliberalismi on saattanut suuret määrät ihmisiä ahdnkoon, pudottanut turvaverkkojen ulkopuolelle.

  (Intelligentsiasta: https://vastavalkea.fi/2016/11/10/lansimaiden-intelligentsian-itkupotkuraivarit-somessa/ )

  • Trumpin hallinnon ainoa järkevä mahdollisuus edes pieneen onnistumiseen olisi hallinnon paikkojen täyttäminen paleokonservatiiveilla. Sekään ei vielä takaa mitään, kun yritysvallan ja ”varjohallituksen” (sotilas- ja tiedusteluorganisaation) intressit ja valta ovat ja pysyvät.

   Mitään ei siis tapahdu nopeasti, jos edes on tapahtuakseen.

   • Kyllä. Taustavoimat pysyvät hallituksesta toiseen, samoin virkamiehet.

    Tietenkin jos Yhdysvalloissa lähtee värivallankumous käyntiin, demarit pysyvät vallassa poikkeustilalain/sotatila-lain voimalla koska COG (Continuity of the Government). Sehän demareille sopisi. Pysyivät vallassa pelkästään inttämällä että ”kansallinen turvallisuus” on edelleen vaarassa joten poikkeustilaa on ylläpidettävä.

    Huvittaa myös, että länsimaissa on hirmu parku jos edes epäillään Venäjän rahoittaneen jotain poliittisia puolueita tai järjestöjä mutta se ei lännen intelligentsiaa haittaa jos ”filantroopit” ja Wall Street rahoittavat valtaklikkiä, jotta rahan lypsäminen kansalta voisi jatkua ilman katkoja. Kas kun mielipide-eliitti on itsekin edunsaajaryhmää nykyjärjestelmässä.

  • Hyvä teksti tuo linkittämäsi.

   Uutta sukupolveakin kasvatetaan samaan ajatteluun huomasin auttaessani poikaani läksyissä hänen ollessaan 3. luokalla. Koulukirjat oli kirjoitettu ”kaupunkilaisen näkökulmasta”: Kaupungeissa asuu ihmisiä, maaseudulla hauskoja puhuvia eläimiä, antoi oppikirja ymmärtää. Kierrätyksestä oli pitkät rimpsut, kaupunkinäkökulmasta.
   Maaseudullahan ei olisi ekologisesti ajatellen järkevää kuljetella kompostinyyttiä tai paperiroskaa kirkonkylän keräyspisteeseen kun ne voi paljon älykkäämmin käyttää kasvimaalla, paperin myös sytykkeinä (ai niin, ne pienhiukkaset! Uusiutuva puu onkin synti, toisin kuin esim. elohopeaa sisältävät ”ekolamput”…).

   Annoin kirjallista palautetta ko. oppikirjojen kustantajalle jaa pyysin välittämään ko. kirjojen kirjoittajille.

   Ilmastonmuutos oppikirjoissa: Viidennen luokan historian kirja kertoo ihmisen kehityksen alkaneen ilmastonmuutoksesta, joka pakotti ihmisen kahdelle jalalle ihmistymään, ja myös että korkeakulttuurit ovat kehittyneet ilmastonmuutosten seurauksena. Muissa oppikirjoissa kerrotaan ihmisen aiheuttavan ilmastonmuutosta. Mahtavatko opettajat osoittaa tämän ristiriidan oppilaille, mahtavatko oppilaat huomata sen itse?

 3. Hätäisempi luulisi Soroksen tukevan republikaaneja, rahamies kun on. Mutta on varmaan huomannut, että demokraateja on helpompi hoopottaa. Bisnekset luistavat paremmin maailmansyleilijöiden kanssa.

 4. Muuten Riikka, kun otit puheeksi tuon ilmastonmuutoksen, niin linkitän taas Lustotutkimuksen yhden sivun. Suomessa tehdyllä tutkimuksella on mallinnettu maapallon ilmastonmuutoksia melkein kymmenentuhannen vuoden ajalta jääkauden jälkeen melko tarkasti. Olisi huippua ilmaston tutkimuksessa jos olisi tehty isomman valtakunnan salissa ja ellei väittäisi nykyisiä ilmastonmuutosprofeettoja vastaan. Ne kun tähtäilevät muutoksia aika lyhyellä ajanjaksolla. Tässä aluksi:
  http://www.maol.fi/fileadmin/users/EDimensio/Dimensiossa_julkaistua/ilmastonmuutos_DM1202.pdf

  • Kun olin pieni, lehdet kertoivat uuden jääkauden tulevan. Kun vanhempi, meitä uhkasi otsonikato. Kun olin vielä vanhempi, meitä uhkasi kasvihuoneilmiö, sitten ilmastonmuutos, sitten äärimmäiset ilmasto-olosuhteet ja nykyään meitä uhkaa ilmaston lämpeneminen sekä (joidenkin tutkijoiden mukaan) uusi pieni jääkausi on aluillaan. Jos eläisin 300 -vuotiaaksi, eläisin ehkä tarpeeksi pitkään nähdäkseni kuka oli oikeassa vai oliko kukaan.
   Muistan tuon lustotutkimuksen.

   • Ja aina kun (ilmaston) muutos uhkaa, pitää äkkiä lähettää rahaa jonnekin muutama miljardi, että saadaan se torjuttua.

 5. Riikalle terveiseni. Eikös se perinjuurin alkuperäinen, ihmisen kehitys mennyt seuraavasti. Merestä kellui alkulimaa (räkää) joka rantavedessä muuttui ryömiväksi limaiseksi olioksi, joka onnistui kiipeämään puuhun, laskeutui sieltä karvaisena apinana maahan ja nyt kävelee liituraitapuvussa salkku kädessä osakemarkkinoihin ”Wall Streetille” ? Ihmeellistä miksi Luterilainen kirkko ei pullistele lihaksiaan kuolukirjojen saamiseksi enemmän heidän raamattunsa mukaiseksi. Onhan kysymys Suomen kansan uskonnosta ?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here