Venäjä-myönteiset kandidaatit ovat voittaneet vaalit sunnuntaina 13.11.2016 Bulgariassa ja Moldovassa. Bulgaria on ollut EU-jäsen vuodesta 2007. Moldova ei ole jäsen, mutta pyrkii sellaiseksi. Moldova allekirjoitti assosiaatiosopimuksen EU:n kanssa vuonna 2014.

Bulgarian pääministeri Boyko Borisov erosi kun hänen kannattamansa keskusta-oikeistolainen presidenttiehdokas Tsetska Tsacheva kärsi vaalitappion. Tsacheva sai 36 % äänistä. Potin korjasi puolueiden ulkopuolelta tullut ehdokas, sosialistien tukema ilmavoimien entinen komentaja Rumen Radev (59 % äänistä).

Radev on aiemmin ilmoittanut pitävänsä Bulgarian Natossa, mutta todeten, että ”Eurooppa-myönteisyys ei tarkoita Venäjä-vastaisuutta”. Radev sanoi kannattavansa EU:n Venäjän-vastaisten pakotteiden purkamista sekä ylisti Yhdysvaltain vastavalitun presidentin Donald Trumpin pyrkimystä dialogiin Venäjän kanssa.

Kommentaattorit näkevät Radevin voiton vastalauseena hallituksen politiikalle ja korruptiolle, kertoo EuObserver.

Moldovassa vaalivoiton vei sosialistien Igor Dodon 54 prosentilla. Eurooppa-myönteinen Maia Sandu sai alle 45 % äänistä. Dodonin vaalivoitto johtunee osittain Moldovan Eurooppa-myönteisen hallituksen vuonna 2014 paljastuneesta korruptioskandaalista.

Dodon toivoo tiiviimpiä yhteyksiä Venäjän kanssa.

Espanjassa Barcelonassa puolestaan on marssittu 80 000 ihmisen voimin tukemassa Katalonian eroa Espanjasta ajavia separatistijohtajia.

 

Kommentti

Millaiseen kiihkoon tällaiset uutiset mahtanevat nostattaa koti-Suomemme mielipide-eliitin, joka elää siinä vakaassa käsityksessä, että Eurooppa- ja Nato-myönteisyys ovat synonyymi Venäjä-vastaisuudelle? Että dialogi on vahingollista ja altistaa Venäjän näkökulmille, varsinkin jos dialogia käydään Venäjän kanssa. Että dialogin tarkoitus ei ole vuoropuhelu vaan kertoa muille, mitä mieltä me täällä olemme.

Riikka Söyring

 

 

13 KOMMENTTIA

 1. Saamme varmasti taas nähdä kuinka notkeita nämä komeljalttarimme ovat kääntyilemään tuuliviirin lailla, nyt vaan on sellainen epävarma hetki aivan kuin flakulla kun tuulen suunta on arvailtavissa.
  Jo vuonna 1809 kun vapauduimme Ruotsin noin 700v. kestäneestä Kolonialismista, niin porvaristo oli jo ennen sodan päättymistä rikkomassa valaansa Ruotsin kruunulle vannoessaan vastaavaa Venäjän Tsaarille, näin se menee, on ymmärrettävä ajoissa nuolusuunta säilyttääkseen hännystelijän asemansa.

  • Ruotsi harjoitti kolonialismia itämaakunnissa ihan samalla tavalla kuin esimerkiksi Skoonessa tai Norlannissa.

 2. Pikku uutispläjäys näihin taikurin hatusta vedettyihin protesteihin ja marsseihin liittyen:

  ELECTION 2016
  STAGED! CRAIGSLIST HAS ADS FOR ANTI-TRUMP PROTESTERS
  Offering $1,500 a week for paid activism
  Published: 1 day ago
  (BIZPACREVIEW) — Busted! George Soros strikes again?

  As violent anti-Trump riots head into Day 5, new evidence suggests the protests were staged by operatives paid to block traffic and hold up signs protesting Donald Trump‘s duly elected presidency.

  A slew of Craigslists ads posted online across Los Angeles, Chicago, New York and other big cities are offering up to $1,500 a week for people to engage in “Stop Trump” movements.

  Job duties include “blocking traffic,” and tout “no previous experience required,” so it’s perfect for unskilled or otherwise unemployed workers.

  Read more at http://www.wnd.com/2016/11/staged-craigslist-has-ads-for-anti-trump-protesters/#YwdGu8QG6C7ecQpr.99

 3. Mahtavat liksat näillä poliittisilla näyttelijöillä. Se on pankkiireille ihan sama, ollaanko puolesta vai vastaa, kunhan saadaan mahdollisimman paljon sekasortoa aikaiseksi. Takuuvarma sotaresepti – rahoitetaan konfliktien kaikkia osapuolia:

  “I was given $3,500 to protest Donald Trump’s rally in Fountain Hills,” said 37-year-old Paul Horner. “I answered a Craigslist ad about a group needing actors for a political event. I interviewed with them and got the part.”

  Trump supporters have been claiming that protesters are being paid by the Bernie Sanders’ campaign, but Horner disagrees.

  “As for who these people were affiliated with that interviewed me, my guess would be Hillary Clinton’s campaign,” Horner said. “The actual check I received after I was done with the job was from a group called ‘Women Are The Future’. After I was hired, they told me if anyone asked any questions about who I was with or communicated with me in any way, I should start talking about how great Bernie Sanders is.” Horner continued, “It was mostly women in their 60’s at the interview that I went to. Plus, all the people that I communicated with had an AOL email address. No one still has an AOL email address except people that would vote for Hillary Clinton.”

  • Can Trump succeed?
   by Thierry Meyssan
   A few weeks ago, I explained in these columns [1] that the cleavage which divides the United States is not determined either by ethnic loyalties or social class, but by the Puritan ideology.
   If this explanation is accurate, we should witness an existential struggle of the partisans of this ideology against the Trump administration.
   Everything that the new President undertakes will be systematically sabotaged. Already, the sporadic demonstrations against the result of election show that the losers have no intention of respecting the rules of democracy.

   Rather than thinking about how we might profit from the Trump administration, we should be asking ourselves how we can help him to succeed in liberating his country from its own imperialism, in order to put an end to a unipolar world and the «Wolfowitz doctrine» – or how we can substitute cooperation for confrontation.

   While the US Press speculates on the possible nomination of personalities from the Bush administration to the Trump administration, we should be anticipating the political role that the commercial executives of the Trump Organisation will have to play. They are the only ones he can trust.

   We should also take into account General Michael T. Flynn who, although he is a Democrat, was Trump’s main advisor on foreign policy and defence during the campaign.
   A Commander of Military Intelligence, from the first Geneva Conference to the conquest of Iraq by Daesh, he has never stopped opposing President Obama, Secretary of State Clinton, Generals David Petraeus and John Allen, and Jeffrey Feltman, concerning the use of jihadists and terrorism in order to maintain US imperialism. Whether as National Security advisor, director of the CIA, or Secretary of Defense, he will be the best ally for peace in the Levant.
   https://vastavalkea.fi/2016/11/15/venaja-myonteiset-ehdokkaat-vaalivoittoon-bulgariassa-moldovassa/#comment-13164

  • On syytä huomata, että artikkeli, josta lainaamasi teksti on lähtöisin, on julkaistu parodiasivustolla (huomaa myös osoite abcnews.com.co):

   http://abcnews.com.co/donald-trump-protester-speaks-out-i-was-paid-to-protest/

   ”Uutisen” parodialuonne selvinnee viimeistään kun lukee artikkelia hieman pidemmälle. Lainausta:

   David Mikkelson, founder of Snopes.com, a website known for its biased opinions and inaccurate information they write about stories on the internet in order to generate advertising revenue, told ABC News that he approves of what a story like this is accomplishing.

   “You have to understand that when a story like this goes viral, and we spend a minute or two debunking it, we make lots of money. Stories like this have helped put my children through college, buy a new car, a home and even get the Silverback gorilla my wife Barbara always wanted since she was a child,” Mikkleson said. “We claim ‘to provide evidence for such debunkings and confirmation as well‘, but that’s just ridiculous. Do you know how much time that would take? Instead, we just copy and paste parts of the original article into ours, write a couple sentences, and that’s it. I just want to be clear, our website does zero journalism or anything creative, and I’m only telling you this for legal reasons.

   • Internet on kieltämättä wild jungle – kuten myös valtamedia. Valheisiin törmää jatkuvasti, se on enemmän sääntö kuin poikkeus; rehellistä/puolueetonta/tutkivaa journalismia on vaikea löytää. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ole väliä sillä, onko kyseinen ’ote’ propagandaa vai ei, koska hallituksen organisoimat protestit maksetuilla ”aktivisteilla” ovat täällä USAssa arkipäivää. Nämä ”näytelmät” ovat täysin verrattavissa hallituksen/CIAn/FBIn suorittamiin feikki terroristi-iskuihin, jotka toteutetaan kriisi-näyttelijöillä. Kun siis luette valtamediasta tai kuuntelette televisiosta terroristi-iskun silminnäkijöitä/uhreja, he ovat pääsääntöisesti maksettuja näyttelijöitä.

    Tärkein kysymys mikä meidän pitäisi nyt esittää juuri nyt on: miksi? Mikä on se perimmäinen motiivi, jonka vuoksi hallitukset ympäri maailmaa luovat tekaistuja uhkia, jotka aiheuttavat ihmisissä pelkoa?

 4. Viron uusliberalistisen reformipuolueen poistuminen vallasta, ansaitsee myös huomion, mikä on vähän jatkoa näille tapahtumille.
  Keskustapuolue kokoaa parhailaan maalle uutta hallitusta.

 5. Tutkimus: Kaksi kolmasosaa venäläisistä haluaa Putinin jatkavan presidenttinä

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201611162200028146_ul.shtml

  Tälläistäkin spekulaatiota on … että Putin jättäisi politiikan terveydellisistä syistä mutta tiedä näistä, niin monenlaista on liikkeellä

  Reign of Putin OVER? ‘Health problems to force Russian president to stand down NEXT YEAR’
  Vladimir Putin is grooming ex-bodyguard and military hero, 43, to become future Russian president, experts claim
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=142419

 6. RIKOLLISET vallanpitäjät: ”Talvivaaran uraaninkaivuu jatkuu 10 miljoonan euron kuukausitappiosta huolimatta”,
  http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2016/11/talvivaaran-uraaninkaivuu-jatkuu-10.html

  Se että verovaroilla tuetaan tappiollista yritystoimintaa ei ole tässä meidän ”maailman vähiten korruptoituneisiin” kuuluvaksi mainostetussa maassamme mitenkään poikkeuksellista. Artikkelin lukeminen paljastaa, että tätä paljon pahemmasta on kysymys.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here