Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin hallituspuolue Oikeus ja kehitys -puolue (AKP) on tehnyt lakiesityksen, joka läpimennessään mahdollistaa sen, että alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty saa tekonsa anteeksi, mikäli nai tytön teon jälkeen, uutisoi brittien yleisradioyhtiö BBC.

Armahdus lapsen hyväksikäytöstä (engl. statutory rape) tulisi, mikäli seksissä ei ole käytetty pakkoa, voimakeinoja tai uhkaa.

Kriitikkojen mukaan lakiesitys legitimoisi raiskauksen ja lapsiavioliitot, sekä päästää vastuusta miehet, jotka ovat tehneet rikoksensa tietoisena siitä, että se on rikos.

Naisiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta on lisääntynyt Turkissa viimeisen vuosikymmenen aikana. Myös naisten tappaminen on kasvanut 1400 % vuosien 2003 ja 2010 välisenä aikana.

Lakiesitys hyväksyttiin alustavasti Turkin parlamentissa torstai-iltana. Tiistaina on lakiesityksen toinen käsittely ennen äänestystä.

BBC:n Mark Lowen kertoo Turkin hallituksen perustelevan lakiesitystä sanomalla sen tähtäävän niiden, jotka eivät ole ymmärtäneet että seksi alaikäisten kanssa on laitonta, rehabilitointiin. Toisena perusteluna Oikeus ja kehitys -puolue esittää, että laki estäisi yhteisöjä hylkimästä tyttöjä, jotka ovat harrastaneet seksiä alle 18-vuotiaina.

Istanbulissa on ollut lakia vastustavia mielenosoituksia, kertoo BBC, mutta lakiesitys saa tukea köyhien alueiden uskovaisilta. Näillä alueilla tytöt naitetaan nuorina ja alaikäisiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta on yleisempää.

Oppositio vastustaa lakiesitystä.

Turkki hyväksyttiin EU-jäsenehdokkaaksi 1999, jäsenyysneuvottelut alkoivat syksyllä 2005. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo Suomen tukeneen Turkin EU-jäsenyysprosessia alusta lähtien. Sipilän mukaan on tärkeää, että Turkki jatkaa uudistusten tiellä ja kunnioittaa demokratian, oikeusvaltion, perusvapauksien ja sananvapauden periaatteita, uutisoi ESS huhtikuussa 2016.

 

Kommentti

Turkki on NATO-maa sekä YK:n jäsen. Mikäli AKP:n lakiesitys menee läpi, muiden maiden tulisi vaatia Turkkia eroamaan NATO-artiklojen ja YK:n ihmisoikeuksien julistuksen rikkomisen vuoksi.

Riikka Söyring

 

Lähde

BBC (18.11.2016): Turkish bill clears men of statutory rape if they marry http://www.bbc.com/news/world-europe-38030182

7 KOMMENTTIA

 1. Erdogan on totaalisen sekaisin. Ja eiköhän NATO maat ole tietoisia asiasta. Nooh, eiköhän tärkeintä USA.. siis NATO; lle, ole että halpa ja varastettu öljy virtaa maailman ”mahtavimpaan demokratiaan” tirsk.

 2. ”Vahvistetussa WikiLeaksin julkaisemassa Joe Podestan, Hillaryn kampanjapäällikön, sähköpostikeskustelussa vaikutusvaltaiset washingtonilaiset henkilöt suunnittelevat järjestävänsä poreammejuhlat, joihin yksi heistä lupaa ”kuljettaa Rubyn, Emersonin ja Maeve Luzzatton (11, 9 ja melkein 7) jotta teillä on ylimääräistä viihdettä ja he tulevat varmasti myös olemaan altaassa.””

  http://olemisenmiellyttavakeveys.blogspot.fi/2016/11/sahkopostivuodot-ja-globaalin-eliitin.html

 3. Sairasta on tämä eliitin satanistinen uskonnollisuus!

  Aleisteir Crowleyn syytä suurelta osin tämäkin, että salaseuroihin tuli mukaan perverssi, sairas seksuaalisuus.

  No ei tämä yllätä minua eikä tässä mitään uutta ole.

  Ei tarvitse matkustaa Jenkkilään asti että törmäämme tähän samaan saastaan.

  Lontoon läpi virtaavasta Thames-joesta löytyy alvariinsa silvottujen lasten ruumiinosia.

  Manner-Eurooppa tuskin jää jälkeen näissä ”kemuissa”.

  Muuten sinänsä hullua että maailman vanhimmat okkulttiset perinteet opettivat täydellista seksistä pidättäytymistä kaikkien voimakkaimpien voimien haltuun saamiseksi!?

  Aleister Crowleyn varoittava esim. ei näyty kiinnostavan tätä sairasta eliittiä. Miehen loppu oli totaalinen elämän tuho ja kirous.

 4. Israelin kansalle oli YAHWE antanut määräyksen, avioliiton ulkopuolella tapahtuneesta ”yhdynnästä”,sekä ns.
  väkisin-makaamisesta. Vaatimuksena saattoi olla pakko-avioliitto, korvauksineen. Vankeustuomio oli heille tuntematon käsite. Turkin päätöksellä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä Jumalan lakiin nähden. Pedofiilarin
  ”käsikirja” tulee olemaan Best-Seller, jos sellainen julkaistaan. Jo kaiken kokeneet pervertit laajentavat oppejaan ja uskomuksiaan kansojen keskuuteen haaliakseen kannattajia. Maapallon saasteiden lisäksi, myös
  moraaliset saasteet ovat lisääntymässä huomattavasti. Laillistetaan ensin ”Väk.mak.,sitten El.sek.” Sodoman ja Gomorran tyyliin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here