Kreikan julkisen terveydenhuollon työntekijät varoittavat julkisen terveydenhuollon olevan romahtamispisteessä.

Kreikan julkisten sairaaloiden työntekijäjärjestö POEDIN (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) on laatinut raportin maan julkisen terveydenhuollon katastrofaalisesta tilasta. Sairaalat, terveyskeskukset ja ambulanssipalvelut ovat liukenemassa olemattomiin.

POEDIN kuvaa:

 • Potilaat joutuvat itse ostamaan tarvikkeet, jotka he hoidon aikana käyttävät.
 • 200 vuodepaikkaa teho-osastoilta on poissa käytöstä koska henkilökuntaa ei ole.
 • Leikkaushoitoon on materiaali- ja henkilöstöpulan vuoksi jopa vuoden jono.
 • Vioittunutta sairaalakalustoa ei korjata tai korvata uudella, joten ”potilaat kääntyvät yksityissektorin puoleen”.
 • Syöpäpotilaat kuolevat pitkissä jonoissa, koska välttämättömiä sädehoitolaitteistoja ei ole tai ne eivät toimi.
 • Sairaaloita, terveyskeskuksia ja ambulanssipalveluita pidetään yllä lahjoituksin ja keräysvaroin. Niiden maksurästit ylittävät 1,5 miljardia euroa.
 • Kansallisen terveydenhuollon (ESY) palveluista on vähennetty 4 000 työntekijää.
 • Perusterveydenhuolto on lakkautettu.
 • Sairaaloissa on 35 000 täyttämätöntä vakanssia.
 • Ihmiset maksavat hoidon omasta pussistaan.

POEDIN:in mukaan vielä jäljellä oleva henkilökunta tekee pitkää päivää. Kesälomia ei voi pitää kuin viisi päivää. Laitteisto on rikki useimmissa sairaaloissa.

Ateenassa sijaitsevan Punaisen Ristin sairaalan ortopedinen osasto jouduttaneen sulkemaan, koska suurin osa lääkäreistä on eläköitymässä eikä uusien palkkaamisesta ole tietoa. Hallinnollisella puolella 70 % viroista on täyttämättä.

Vastaavat ongelmat vaivaavat raportin mukaan myös muita Kreikan suurempia sairaaloita ja terveydenhoitoyksikköjä.

Lähde

Defend Democracy Press (17.11.2016): Greece’s Public Health Services on the brink of collapse http://www.defenddemocracy.press/greeces-public-health-services-brink-collapse/

4 KOMMENTTIA

 1. Tuo sama odotaa myös meitä,kermankuorijat on terveysbisneksessä päästetty vallloileen. Kreikassa ordotoksinen kirkko on melkoinen omistaja, maan kansallisvarallisuudesta melkoinen osa on sen hallussa, aiheutuen verovapaudesta,sen toivoisi ottavan suuremman vastuun ihmisten myös fyyysisestä hyvinvoinnista.

 2. Tuli mieleeni että kun kerran luterilaisella seurakunnalla on oikeus verottaa ja se tuottaa niin …keleesti voittoa niin miksei luterilasita seurakuntaa voi verottaa?

  Luterilainen seurakunta on ainoita toimijoita joiden ei tarvitse kilpailuttaa mitään. Se vain valkkaa kenet se haluaa tekemään töitään. Ja hinnalla ei ole väliä. Tämän vuoksi minäkin olen kieltäytynyt tekemästä luterilaiselle seurakunnalle mitään. Enkä myöskään kuulu ko. instituutioon.

 3. Tällaista se on kun pankkiirit ja heidän lakeijat keräävät kaikki rahat itselleen. Pahaa tekee kun ajattelee kreikkalaisten kärsimystä nwo-ikeen alla. Voi kansa parkaa.
  Ja tämä sama kohtalo meitäkin pelottavasti odottaa, asia joka meidän pitäisi tiedostaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here