Tämä artikkeli on jatkoa ensimmäiselle osalle (Vallattomasti vallasta, osa 1).

Näin itsenäisyyspäiväksi nimetyn vallan juhlan aikaan on hyvä pohdiskella valtaa ja vallan symboleja.

Vallan symbolit

Jokainen meistä on nähnyt lukemattomia vallan symboleita – vaikka ei välttämättä ole tunnistanut näkemäänsä vallan symboliksi. Eikä ole sattumaa, että vallansiirron (kuten vallankumous) tapahduttua uusi vallanpitäjä pyrkii valtansa vahvistuttua luomaan uusia rituaaleja, monumentteja ja symboleja osoittamaan ja vahvistamaan omaa valtaansa. Uudet vallanpitäjät myös tuhoavat edeltäjien muistoa tai muuntavat merkityksiä yhdistämällä oman kerrontansa vanhaan. Eritoten kirkko on kunnostautunut tässä.

Valta saa voimansa yhteiskuntajärjestelmän sosiaalisista rakenteista, mutta siihen vaikuttavat myös viralliset säännöt ja fyysiset rakenteet. Vallan rakenne on syntynyt ajan kuluessa ja muokkaantunut jäsenten toiminnan. Kolmas, ”näkymätön” ulottuvuus toimii kulttuurissa ja ideologioissa ja ohjaa yhteisön useimpien jäsenten ajattelua, käyttäytymistä ja toimintaa. Italialainen teoreetikko Antonio Gramschi näki sosiaalisten rakenteiden olevan yhtä kuin poliittinen yhteiskunta + kansalaisyhteiskunta, erillisinä mutta yhdessä. Gramschille ideologiat ovat sidoksissa ihmisten välisiin yhteiskunnallisiin käytäntöihin, instituutioihin ja organisaatioihin ja läsnä kaikkialla yhteiskunnassa. Arkkitehtuurin, katujen ja aukioiden nimillä on ideologiset ulottuvuutensa ja vaikutuksensa.

Monumentaalirakentaminen pystyttää vallan symboleita ”ikuisiksi ajoiksi”. Julkiset monumentit toimivat paitsi vallan merkkeinä, myös statuksen kohottajina. Monumenttien kautta viestitään erilaisia poliittisia, ideologisia ja arvopohjaisia sanomia. Tarkoitusperät ovat moninaiset. Monumentti voi toimia muistona yhteisestä historiasta, yhteisistä arvoista ja päämääristä mutta myös auktoriteetin merkkinä, muistuttamassa siitä, kenellä valta on.

Eduskuntatalo Helsingissä on rakennettu temppeliä jäljitellen, pitkien portaiden yläpäähän erilleen kadusta. Voidaan sanoa, että eduskuntatalon suunnittelussa on hyödynnetty maalaustaiteesta tuttua arvoperspektiiviä; asettelua ei ohjaa silmin havaittava todellisuus vaan arvoperustainen ajattelu. Valta saa siten ilmentymänsä kuvassa ja assosiaatioissa, jotka eduskuntataloa katsellessa opitun (traditio, koulutus) perusteella syntyvät.

Valtioneuvoston linna kohoaa jykevänä aukion reunalla näkymää halliten. Kirkot – tai korkeat, pilvenpiirtäjämäiset liiketalot kuten Nesteen torni – edustavat monumentaalirakentamista. Kirkot on rakennettu usein vanhojen jumalien temppelien sijoille. Valta tuhoaa tieltään vanhan vallan merkit. Samalla legitimoitiin sekä hengellistä että maallista valtaa. Rakennukset ovat ideologinen työkalu ja ideologian ilmentymä, osa vallan lavastusta.

Vallan symboleita ja työkaluja ovat myös torit, leveät kadut ja bulevardit. Ne viestivät, että tilaa on varaa tuhlata keskustassakin, mutta samalla niillä on käytännön merkitys. Leveä katu on kapinan sattuessa helppo lakaista puhtaaksi tykkitulella tai konekiväärillä; leveä katu ei tarjoa vallattomalle suojaa. Torikin on monumentaalirakentamista; paikka, johon kootaan yleisöä seuraamaan vallan juhlia, samoin kirkot, linnat, ja muut seremoniatilat.

Osaan paikoista yleisö pääsee mukaan vain juhlivaa vallasväkeä kuvaavan median välityksellä. Katsoja on omalta kannaltaan virtuaalinen osallistuja, mutta vallan näkökulmasta osa yleisöä, jolle juhla, vallan representaatio, konfirmoi ja legitimoi valtaa. Symbolien kautta – lippu, kansallislaulu, kunniamerkit, kansallinen juhlapäivä jne. – toimitetaan poliittis-ideologinen arvorituaali, jolla osa osallistujista, ”valtiaat” vakuuttavat toisille osallistujille (yleisö) oikeuttaan valtaan. Näin on ollut niin kauan kuin on ollut valtasuhteita. Rituaalien kautta vahvistetaan uskomuksia, luodaan ja ylläpidetään sosiaalisia suhteita ja jatkuvuutta. Rituaalit luovat turvallisuuden tunnetta uskottelemalla maailman olevan selkeä ja hallittavissa. Rituaalit paitsi vahvistavat, myös pyhittävät valtasuhteen. Yhteiskunnallis-poliittisesta tulee rituaalin kautta ”jotain enemmän”. Tai kuten Max Weber saattaisi muotoilla: Ihmiset ovat kuuliaisia, koska ovat tottuneet vallitsevaan järjestelmään ja pitävät sitä sen vuoksi oikeutettuna.

Edellisessä artikkelissani sivusin lyhyesti Michel Foucault’n valtakäsitystä, jossa tiedon ja vallan suhde on keskeinen. Foucault katsoo vallan tuottavan tietoa ja tiedon uusintavan valtaa, jolloin vallan tuottavuus säilyy, ja valtaa on edelleen kaikkialla. Foucault’n valtakäsityksessä ei ole selvää jakoa vallan käyttäjiin ja vallan kohteisiin; kaikki ovat vallan subjekteja ja kaikki käyttävät valtaa. Vallan juhlissa esiintyvä vallasväki ei olisi tärkeä ilman yleisöä.

Näillä eväillä, hyvää Itsenäisyyden muistopäivää.

 

Riikka Söyring

18 KOMMENTTIA

 1. Kun Nesteen tornia aikanaan rakennettiin Keilaniemeen niin sanottiin, että siitä tulee Uolevi Raaden patsaan jalustan sokkeli. Asia on jäänyt mieleeni, koska minulla oli kerran pomo, joka muisti kehuskella miltei päivttäin olevansa Raaden kaveri. Kertoi meille ”sisäpiirijuttujakin”. Se antoi hänelle auktoriteettia meihin muihin nähden, joilla ei tällaisia vaikutusvaltaisia kavereita ollut. Työasioihin hän ei juuri keskittynyt. Varmaan aika tavallinen tarina, johon meistä moni on törmännyt elämässään.

 2. ”Se tosiseikka, että ’demokraattisessa oikeusvaltiossa’ demokratia on epätasaisesti jakautunut, näkyy leipäjonoista.” (Anonyymi anno Domini 2016)
  ¤
  Vain yksi on joukosta poissa,
  leipäkulkuelaista siellä ei näy.
  On sankarit muut karkeloissa
  ja juhlat heiltä ne käy.
  ¤
  Maassa on porvarihallitus.

  Pääministerinä toimii keskustalainen, joka Wikipedian mukaan ”kuuluu Rauhan sana -nimiseen herätysliikkeeseen, jonka juuret ovat vanhoillislestadiolaisuudessa” (https://fi.wikipedia.org/wiki/Juha_Sipil%C3%A4#Yksityisel.C3.A4m.C3.A4).

  Valtiovarainministerinä toimii Kokoomuksen edustaja.

  Presidentin linnassa vaikuttaa kokoomustaustainen presidentti.
  ¤
  ”Hakaniemen torille kertyi tuhansien ihmisten jono itsenäisyyspäivänä.”

  ”Hakaniemen torilla kiemurteli tänään t[6.12.2016] uhansien ihmisten muodostama jono. Jono, jonka päämääränä oli ruokakassi.”

  ”Heikki Hurstin ylläpitämä Hurstin apu jakoi itsenäisyyspäivänä vastauksia nälkään. Noin 1300 ihmistä sai ruokakassin, jossa oli makkaraa, lihapullia, juustoa, leipää, voita, mehua ja pullaa.”

  ”Hursti kertoo, että jonot ovat kasvaneet valtavasti vuodesta 2005 lähtien, jolloin hän lähti viemään isänsä työtä eteenpäin.
  – Silloin meillä oli jakopäivänä noin 300 ihmistä hakemassa ruokaa. Nyt paikalla on 3000 ihmistä.”

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612062200036785_uu.shtml
  ¤
  ”If a free society cannot help the many who are poor,
  it cannot save the few who are rich.”
  (John F. Kennedy)

  [Jos vapaa yhteiskunta ei voi auttaa niitä monia, jotka ovat köyhiä,
  se ei voi pelastaa niitä harvoja, jotka ovat rikkaita.]

  • Kaikkien nykyisten EDUSKUNTA-puolueiden johto oikelta VASEMPAAN laitaan asti on lahjottu tai aivopesty (tai kenties kiristettykin?) tavalla tai toisella, EU:n toimesta tai muulta taholta EU:ta kannattaviksi maanpettureiksi, jotka toimivat Suomen itsenäisyyden jäljellä olevien rippeidenkin hävittämiseksi ja KANTASUOMALAISTEN KANSANMURHAN vähittäiseksi toimeenpanemiseksi rajoittamattoman maahantunkeutuja-invaasion alle.
   He – erityisesti vasemmistolaiset eturivissä – tarjoavat maailman korkeimpiin kuuluuvaa sosiaaliturvaa avosylin vastaanottamilleen muslimi-partalapsien massoille (niin kauan kuin ulkomaiset FINANSSI-kapitalistit suostuvat tähän kuormasta syömiseen KOROLLISTA ULKOMAANVELKAAMME kasvattamalla) ja heidän puolestaan ilmeisesti kantasuomalaisten kasvavat leipäjonolais-joukot saavat lopulta kuolla nälkään – voivatpahan silläkin tavalla edistää kantasuomalaisten kansanmurhaa.

  • ””Italienska kustbevakningen smugglar illegala migranter till Europa från Afrika med NGO:s
   2016-12-06 14:50
   Att migranttsunamin är välorganiserad av amerikanska och globalistiska krafter som satanisten George Soros är ingen nyhet för White TV tittare. Nytt är däremot att den italienska kustbevakningen är med i konspirationen mot Europa och dess kultur, som skall utplånas genom den ansvarslöst organiserade migrantströmmen med folk, som inte har de minsta asylskäl alls, utan enbart vill parasitera på Europas högre levnadsstandard. Att de så samordnad stormar mot Europa tyder på att mind control är med i spelet.

   ZeroHedge alarmerar: ”For two months, using marinetraffic.com, we have been monitoring the movements of ships owned by a couple of NGOs, and, using data from data.unhcr.org. We have kept track of the daily arrivals of African immigrants in Italy. It turned out we were witness of a big scam and an illegal human traffic operation.

   NGOs, smugglers, the mafia in cahoots with the European Union have shipped thousands of illegals into Europe under the pretext of rescuing people, assisted by the Italian coast guard which coordinated their activities.

   Human traffickers contact the Italian coast guard in advance to receive support and to pick up their dubious cargo. NGO ships are directed to the “rescue spot” even as those to be rescued are still in Libya. The 15 ships that we observed are owned or leased by NGOs have regularly been seen to leave their Italian ports, head south, stop short of reaching the Libyan coast, pick up their human cargo, and take course back 260 miles to Italy even though the port of Zarzis in Tunis is just 60 mile away from the rescue spot.

   The organizations in question are: MOAS, Jugend Rettet, Stichting Bootvluchting, Médecins Sans Frontières, Save the Children, Proactiva Open Arms, Sea-Watch.org, Sea-Eye and Life Boat.”

   ZeroHedge nämner även att EU-kommissionen är med i konspirationen. De har ändrat regelverket så att NGO:s inte omfattas av straffrätten för männsikosmuggling:
   ”Brussels has created particular legislature to protect people traffickers against prosecution. In a dedicated section of an EU resolution entitled On Search and Rescue, the text states that “private ship masters and non-governmental organisations who assist in sea rescues in the Mediterranean Sea should not risk punishment for providing such assistance. …
   During the two months of our observation, we have monitored at least 39,000 Africans illegally smuggled into Italy, which was done with the full consent of the Italian and European authorities.” Sedan kommer en lista med alla fartyg som bryter mot lagen och smugglar välfärdsmigranter.

   De som organiserar smugglingen av illegala migranter till Europa har två huvudskäl:

   1. förstöra Europa så att USA kan bli den starka världspolisen över hela planeten och

   2. hålla det kriminella bankpyramidspelet vid liv, för att suga ut oss så länge som möjligt. Finanspyramidspelet är beroende att få in nya deltagare, som i varje pyramidspel. I bankernas fall betyder det nya stackare som måste ta ett lån hos bankerna. De miljontals fattiga från Afrika skulle aldrig få ett lån hemma eller i Europa. Men genom den påtvingade invandringstsunamin är stater, landsting och kommuner nödgade att skuldsätta sig, att ta nya lån, för att täcka de extrema migrationskostnaderna, som för säkerhets skull hemlighålls, så att befolkningen gör mindre uppror.

   Liknande invandringskritiska inslag på WTV:…”

   http://whitetv.se/sv/inget-fritt-medium-i-sverige/1732.html

   • Jos meillä olisi Suomen ja suomalaisten etua puolustavat vallanpitäjät – eikä ylikansallisia takapirujaan kieli ruskeana kumartavat petturit – voisimme tehdä kuten Unkarikin muslimi-partalasten massoille: RAJAT KIINNI, vaikkahan mm. aitojen avulla.

 3. Keitä ovat ’pätevät’ ja ’kokeneet’ ja mitä he ovat saaneet aikaan? Ja ketkä heitä ajavat valtaan ja miksi? — hyvä prof. Petraksen artikkeli
  Chosen Leaders, Proven Failures and Political Debacles
  With a few notable exceptions, political leaders are chosen by political leaders, and not by electorates or community-based organizations or popular assemblies.  Popular media figures and the so-called ‘pundits’, including academics and self-declared experts and ‘think-tank’ analysts reinforce and propagate these choices.
  http://www.globalresearch.ca/chosen-leaders-proven-failures-and-political-debacles/5560430

 4. Valtaan liittyen, Ylen ja Suomen mädättäjä, Lauri Kivinen tänään/Uusi Suomi:

  ”Toimitusjohtaja Kivisen mukaan painostukseen taipumisesta ei kuitenkaan ole kyse. Hänen mukaansa ”Ylen painostamista ei sallittaisi eikä se toimisi”.

  – Riippumattomuus on julkisen palvelun median ja Ylen peruskivi. Ylellä on lakisääteinen tehtävä, jota se toteuttaa itsenäisesti. Olemme tilivelvollisia vain suomalaisille. Jos emme olisi riippumattomia, se näkyisi varmasti. Jos meihin kohdistettaisiin todellista painostusta, älähtäisimme heti.

  – Ylen journalismin tärkein arvo on totuudellisuuteen pyrkiminen. Se on mahdollista vain, kun toimituksemme tekevät päätöksensä itsenäisesti. Siksi myös toimitusjohtaja on rajattu journalistisen päätöksenteon ulkopuolelle, Kivinen muistuttaa.”

  Lauri Kivinen on aktiivi-member of ”Council of Foreing Relations”, joka on eittämättä kaikkein vaikutusvaltaisin NWO:ta ajava organisaatio. Kansainväliset ”salakabinetit” toimivat tehokkaasti, joten tämän miehen vakuuttelu Ylen ”riippumattomuudesta” on vain sanojen helinää – ei voi olla kauempana totuudesta!

 5. Kenellä valta on?
  No mulla ei oo, oon vallaton ja siksipä onkin mielenkiintoista seurata näitä ns. vallankäyttäjiä ja heidän touhujaan. Jotkut heistä kaiketi kuvittelevat omaavansa valtaa ja joutuvatkin huomaamaan, ettei sitä sitten olekaan. Kansainvälisessä politiikassa tämä näkyy selvimmin ja siksi antaa aivan pohjattoman aarreaitan kaikenlaisten ”salaliittoteorioiden” kehittämiselle.

  Otetaanpa akuutti esimerrki, USAn ja Venäjän väliset Syyria-neuvottelut. Viikko sitten Genevessä Kerry ja Lavrov olivat pääsevinään sopimukseen, mitä ilmeisimmin Kerry meni sopimaan jotain, mihin hänen valtaoikeutensa eivät riittäneet. Seuraavaksi globalisti-jihadistit (USA ja ”läntinen arvoyhteisö”) yrittivät YK:n turvallisuusneuvostossa jyrätä läpi 7 päivän aselepoa Aleppoon. Venäjä ja Kiina torppasivat tämän yrityksen. Nyt neuvottelut Kerryn ja Lavrovin välillä ovat jatkuneet Hampurissa Syyrian ja Aleppon tilanteesta. Ainoastaan sillä erotuksella, että nyt Kerry on saanut ”päällystakeikseen” kaksi kovan linja neokonnaa, ”komissaarit”; John Kirbyn, joka on etupäässä esiintynyt USAn ulkoministeriön tiedottajana ja ”pikkuleipä-EU-vittuun-Nulandin. 🙂 Saas nährä mitä tuostakin tulee.

  Ja samaan aikaan Aleppossa Syyrian sankarillinen Arabiarmeija etenee ja tuhoaa itä-Aleppossa valtaa pitäneen CIA:lla vahvennetun jihadisti-terroristikoplan. Yli 80 000 siviiliä on jo vapautettu terrorijihadistien hirmuvallasta ja itä-Aleppon alueesta on jo 70% SAAn hallussa. Eli jäljellä olevat jihadistiroistot on piakkoin likvidoitu. ”Läntisen arvoyhteisön” arviot 250 000 siviilistä itä-Aleppossa oli suuresti ylimitoitettu propagandistisista syistä. Yhdelläkään itä-aleppolaisella siviilillä ei ole ollut toimivaa kännykkää enää useaan kuukauteen, koskapa itä-Alepposta ruoan ja veden ohella on puuttunut myös sähkö. Siis kaikki twiittaukset sun muut nettipostaukset muka itä-Aleppon siviileiltä ovat silkkaa jihadistiterroristien ja CIAn propagandaa.

  Tuolta löytyy ajantasalla olevia twiittejä ynnä karttoja Alepposta ja Aleppon tilanteesta ja mitkä alueet Alepposta on jo vapautettu ja mitkä ovat vielä jihadistiterroristien hallussa:

  https://twitter.com/petolucem

  PS Tähän suomalaiseen paskamedian huuhaa propagandaan ei jaksa enää edes puuttua, Yleä, iltapaskoja sun muita paskalehtiä ei kannata edes avata. 😀

  • ’…Yleä, iltapaskoja sun muita paskalehtiä ei kannata edes avata. 😀’

   totta, juuri noin. Ne voi avata vain jos haluaa tietää miten asiat eivät todellisuudessa ole. Ne ovat eliitin palvelijoita ja niiden tehtävä on tuhota totuus ja polvistua rahan vallan edessä.

 6. Viimeisimpänä synkkänä vittuiluna ja uhkana niin maailmarauhalle kuin kaikille telluksen asukkaille, tämä ensimmäinen afro-amerikkalainen (siis oikeasti mulatti) ja 8 vuotta Yhdysvaltain presidenttinä ollut ihmishirviö Obaman on päättänyt poistaa viimeisetkin esteet Syyrian kapinallisten (lue Isiksen) aseistamisessa, mikä tarkoittaa sitä, että terroristeille voi ja saa toimittaa viimeistä huutoa olevia aseita ilmeisesti ydinaseita myöten. Hienoa näin toimii Nobel-palkittu Obama.

  RT:n uutinen aiheesta:

  ”Weapons can end up in terrorist hands now US military aid restrictions to Syria lifted – Kremlin

  The US move to lift some restrictions on arms supplies to the Syrian opposition could lead to the weapons ending up in terrorists’ hands, Russian President Vladimir Putin’s spokesman said in an official statement.

  “Certainly, the worst result of this decision would be those weapons, including MANPADs [man-portable anti-air missiles], ending up in the hands of terrorists, which of course poses a serious threat not only for the region, but for the entire world,” Peskov said.

  Asked if the decision could be dangerous to the Russian Air Force, Peskov answered, “Definitely.”

  Since 2014, the US have been carrying out air strikes targeting Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL), but the strikes were conducted without the permission of the Syrian government. US Special Forces are also on the ground in Syria, supposedly training and advising what the US calls ‘vetted opposition forces.’ Among them are the ’Syrian Democratic Forces’ and other groups. The US has never provided the entire list of the groups they support.

  The latest news comes just as US lawmakers have introduced the Stop Arming Terrorists Act, which aims to prevent taxpayer money being spent on supporting and arming international militant groups through covert operations and third states.

  Earlier, the Obama administration granted a waiver to arming and supporting foreign fighters, stating that the move is “essential to the national security interests.”
  A similar waiver was announced in September 2013, following the Ghouta chemical attack in August of that year.

  In 2015, Obama signed the National Defense Authorization Act (NDAA) of 2016, with almost $500 million to arm and train so-called “moderate rebels” in Syria.

  The waiver could lead to an almost immediate escalation of the conflict, plunging the US into “a proxy war against the Russians and Syrians,” former Pentagon official Michael Maloof told RT.

  “The rebels, whom we cannot identify, are going to be getting some very sophisticated weapons. Potentially, I should say, man-portable air defense systems, which can knock down Russian and Syrian aircraft,” Maloof said.

  “And the fact too, that we have stocks already in Europe that can easily be transferred with this waiver. Under the waiver, it’s supposed to be a 15-day notification to Congress, but Congress, as of tonight, Washington time, is going to be out of session until January. So these arms can go within hours.” ”

  https://www.rt.com/news/369746-weapons-terrorists-supplies-obama/

  Positiivinen uutinen Syyriasta on kuitenkin se, ettei Syyrian sankarillinen Arabiarmeija aio onneksi noudattaa Kerryn ja Lavrovin Hampurissa tekemää sopimusta 5 päivän aselevosta Alepossa, vaan SAA painaa hiileen ja tekee lopun tästä itä-Aleppossa vielä piileskelevästä terroristisesta roistokoplasta. Tällä hetkellä itä-Aleposta on vapautettu 80%.

 7. Yhdysvalloista löytyy onneksi kunnon ihmisiäkin, kuten Hawaijia edustava USA:n kongressissa edustava republikaaniedustaja Tulsi Gabbard. Tulsi Gabbard on Irakin sodan veteraani ja pressan vaaleissa hän antoi tukensa Bernie Sandersille. Hän ehti myös Pohjois-Dakotaan puolustamaan muiden veteraanien kanssa USA:n alkuperäiskansojen oikeuksia.

  Obama hallintoineen kuuluisi linnaan, kuten Tulsi meille asian tässä esittää:

  https://www.youtube.com/watch?v=sZHgpKihqvw

 8. YK:N Syyriaa koskeva lehdistökonferenssi 9. joulukuuta eli eiliseltä päivältä.
  Konferenssissa EVA BArtlett kertoo norski lehtimiehelle muutaman totuuden sanaqn tilaneesta Alepossa. Eva Bartlettin puheenvuoro alkaa kohdasta n. 14.00 ja vastaus norskin kysymys kohdasta 27.00:

  https://www.youtube.com/watch?v=ebE3GJfGhfA

  • Mahtava video. Kiitos.

   Kohdasta 34:55 Eva Bartlett kertoo:

   If they (corporate media) had told the truth about Syria from the beginning, we wouldn’t see … we wouldn’t be here now. We wouldn’t have seen so many people killed.

   Jos he (kaupallinen media) olisivat kertoneet totuuden Syyriasta heti alusta alkaen, niin emme olisi nähneet … emme olisi täällä tänään. Emme olisi nähneet niin monien ihmisten kuolevan.

   Siinäpä miettimistä YLE:n ja muun valtamedian toimittajille.

 9. Vihdoinkin liki koko Aleppo on vapautettu n 1300 jihadistiterroristia on antautunut, siviileitä on itä-Alepposta löytynyt toistaiseksi n. 90 000.

  Suomalaisen valtamedian uutisointia ja heidän käyttämiään puolustusvoimien ns. asiantuntijoita (Maanpuolustuskorkeakoulu joo korkea tosiaan :-)) voi kutsua ainoastaan rikollisiksi Pentagonin propagandaosaston äänitorviksi.
  Viimeisin iltapaskan pläjäys Syyriasta näyttää sotkevan (ilmeisen tahallaan Palmyran ja Aleppon) Ja miksipäs ei, Palmyrahan oli näiden ”nerokkaiden” Pentagonin strategistien veto pistää bulvaaniarmeijansa ISIS hyökkäämään Palmyraan, kun kerran saavat Aleppossa turpaansa. linkki iltapaskaan:

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612102200038707_ul.shtml

  Maanpuolustuskorkeakoulun strategisti Juha Kukkola ja koko Suomen jenkki-imperialistinen valehteleva valtamedia puhuu edelleenkin Syyrian sisällissodasta, vaikka kyse on USA:n ja Naton bulvaaniensa välityksellä suorittamasta hyökkäyksestä Syyrian kimppuun. Mistä Kukkola oli saanut tietonsa että itä-Aleppon kapinallisalueella oleskeli koko miehityksen ajan 275 000 siviiliä, näiden itä-aleppon siviilien määrä tuntui valtamedian valheissa päivä päivältä vain kasvavan huolimatta heidän mainostamistaan venäläisten suorittamista siviiliväestöön kohdistuneista pommituksista huolimatta.

  Voi saatanan saatana, musitakaa laittaa jokaikisen noiden saatanan valehtelijan nimi mieleen. Jossain vaiheessa tulevaisuudessa asiaan on syytä palata.
  Ja perkele mihin saastaiseen alennustilaan nämä päätään jenkkien perseessä pitävät kapiaisnilkit ovat Suomen puolustusvoimat vieneet.

 10. Meinasin aivan unohtaa, Tsetseniasta on lähtenyt jokunen päivä sitten parin komppanian verran tsetseenejä Syyriaan. Kadyrovhan on jo pidemmän aikaa vongannut Putinilta mahdollisuutta lähettää tsetseenejä Syyriaan. Syy tähän lienee se, että tsetseeneillä on jäänyt jotain hampaankoloon näitä jihadisteja kohtaan jo ensimmäisen Tsetsenian sodan ajoilta, silloinhan Kadyrov itsekin vielä soti Venäjän federaatiota vastaan. Tilanne on nyt Venäjällä aivan toinen ja nyt isänmaallisille tsetseeneille on auennut tilaisuus tehdä hieman tilejä selviksi näiden isisläisten dollariselkärankaisten jihadistien kanssa. 😀

  Aiheeseen liittyvä artikkeli:

  https://www.sott.net/article/336145-Speculations-on-why-Putin-sent-Chechen-special-operation-forces-to-Syria

  Ja pikku video tsetseenien lähdöstä, tuo postattu youtubeen 06.12

  https://www.youtube.com/watch?v=zT3K25gt5_4

 11. Hohohoo neofasistinen globalistinen valtamedia paljastaa oikean rotan luontonsa viimeistään nyt, tämänhetkisten Syyrian tapahtumien valossa.
  ”Läntisen fasistisen arvoyhteisön” media ilkkuu avoimesti venäläisille Palmyran tapahtumista ja ”tituleeraa” isisläisiä terroristisia päiden katkojia isis militiaksi. 😮

  Tässä vaiheessa ei pitäisi enää kenellekään jäädä epäselväksi mistä tässä kaikessa on kysymys. Globalistinen läntinen fasistieliitti on aloittanut tuhoamissodan koko ihmiskuntaa vastaan, missä he käyttävät aseenaan jihadisti-islamisteista ja muista rikollisista koottuja proxyarmeijoita, joiden ainoana tavoitteena on tappaa ja luoda kaaosta ja tuhota kaikki toimivat kansalliset valtiojärjestelmät. Samalla taktiikalla he tulevat toimimaan täällä Euroopassa. Heidän armeijansa on uitettu jo ”Troijan hevosena” sisälle tänne Eurooppaan.

  Asiaa selittävä video, joka kertoo oleellisen sisällön Syyrian sodasta ns terroristisesta sodankäyntitavasta. Kannattaa katsoa, kaksi venäläistä, Syyriassa pari vuotta viettänyttä, joista toinen on ammattisotilas, toimi sotilastarkkailijana ja toinen on lehtimies, pitää luennon ”Partizan”-nimisessä reserviläisjärjestössä:

  https://www.youtube.com/watch?v=7mSnRo7aO9I

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here