Luxemburgin, EU27:n sisäisen verokeitaan, yritysten kanssa tekemät verotuksen erityissopimukset ovat lisääntyneet 50 % vuoden 2014 jälkeen, jolloin LuxLeaks-skandaali puhkesi.

Valtioiden verotulojen menetykset liikkuvat kymmenissä miljardeissa. Jotkin yritykset ovat maksaneet alle prosentin verran tuloveroa.

Raportissa kerrotaan Suomen osalta, että Suomi tukee julkisesti läpinäkyvyyden lisäämistä mutta ei toimi sen eteen.

Lähde

Eurodad: Survival of the Richest – Europe´s role in supporting an global unjust taxsystem in 2016 http://www.eurodad.org/files/pdf/1546667-survival-of-the-richest.pdf

2 KOMMENTTIA

 1. Uusi Suomi kirjoittaa:

  Raha
  |
  Veroparatiisit

  Brittisanomalehti The Guardianin ja saksalaisen NDR:n haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Euroopan komission nykyinen puheenjohtaja Jean-Claude Juncker puuttui aiemmassa tehtävässään Luxemburgin pääministerinä Euroopan unionin yrityksiin lopettaa suurten monikansallisten yritysten veronkierto.

  Guardian kertoo, että muutama EU-maa on pystynyt tehokkaasti torppaamaan yritykset veronkierron pysäyttämiseksi, ja yksi näistä maista on lehden mukaan Luxemburg. Juncker toimi Luxemburgin pääministerinä vuosina 1995-2013, osan ajasta hän oli myös maan valtiovarainministeri.

  Guardianin mukaan EU:n sisällä on ollut salainen komitea, joka on pohtinut, miten veronkiertoa voitaisiin estää ja miten EU-maita estettäisiin kilpailemasta verolaeilla toisiaan vastaan.

  –Komiteaa ei enää ole, se ei ollut kovinkaan toimintakykyinen, koska päätöksiä ei saatu tehtyä yksimielisesti, komiteassa mukana ollut nimetön lähde kertoo Guardianille.

  Lähteen mukaan Luxemburg ja Hollanti olivat säännöllisesti veronkiertoon puuttumisyritykset torpanneita maita. EU:ssa verotusta koskevat päätökset tehdään yksimielisesti.

  Guardianin mukaan sekä Luxemburgin viranomaiset että komissio ovat kieltäytyneet kommentoimasta asiaa.

  Saksalainen europarlamentaarikko Fabio De Masi vaati sunnuntaina Twitterissä Junckerin eroa komission johdosta. Samaa mieltä on Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo.

  –Surkeaa luettavaa. Junckerin pitäisi erota, hän tviittasi.

  https://www.uusisuomi.fi/raha/211405-tietovuoto-eun-nykyinen-ykkosnimi-esti-veronkiertoon-puuttumisen-pitaisi-erota#.WGk4WoUzuh8.twitter

 2. L.Burghin pankkihenkilöiden ”lainsuoja” (?) takaa heille koskemattomuuden. Heitä ei voida edes haastatella, syyttää, vaatia mihinkään keskusteluun mistään harjoittamastaan varojen käsittelystä yhtenäkäänn vuoro-kauden aikana. Heillä on totaalinen ”immunaatio”, joka takaa heille ”usvaisen nimettömyyden”. Paras tapa ryöstää rahalaitos on, sen perustaminen omiin nimiinsä. Syyntakeettomuus on ihanaa ? Kunpa olisin sen itse keksinyt, LOL.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here