Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen ylivalvoja ODNI (Office of the Director of National Intelligence) ei allekirjoita Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n väitteitä siitä, että venäläiset kyberhyökkäykset olisivat olleet tarkoitetut auttamaan vaalit voittanut republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump voittoon, uutisoi Reuters.

Vaikka ODNI ei kiistä Venäjän tekemiksi väitettyjä hakkerointiyrityksiä, ODNI katsoo kuitenkin, että todistusaineisto lopullisten johtopäätösten tekemiseen ei riitä; CIA ei ole todistanut aietta. Myöskään keskusrikospoliisi FBI ei hyväksy CIA:n johtopäätöksiä. Oletukset ja todentamattomat johtopäätökset eivät ole oikeudessa riittävä näyttö.

Yhdysvaltain hallitus syytti virallisesti lokakuussa Venäjää amerikkalaisia poliittisia organisaatioita vastaan kohdistetusta kyberhyökkäyskampanjasta.

Lähde

Reuters (13.12.2016): Exclusive: Top U.S. spy agency has not embraced CIA assessment on Russia hacking – sources http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-intelligence-idUSKBN14204E

3 KOMMENTTIA

 1. Niinpä niin…

  Kellään meistä varmaankaan ei ole riittävästi resursseja selvittämään, mikä tässä suhteessa on totta ja mikä ei, -mutta selvää nk. ”Oikean Tottapuhuvan Oharimedian” ( OTO, -siis Oman Toimensa Ohella) propagoinnin valossa on se, missä ”suhteessa” Bushin-Clintonin ja pankkiiriklaanien puolesta on liputettu. Tämä tietysti, kuten kaikki tietävät, osoittaa sen miten Suomen valtamedia on asemoinut itsensä.

  Nimitys ”Valtamedia” on sinänsä jo varsin monitulkintainen. Tarkoittaisiko se siis ”Valtaa pitävien mediaa”?

  Jos ei, niin tarkoittaisiko se sitten kenties ”Massiivimediaa, siis sellaista mediaa, joka on niin valtavaa, ja joka kertoo sen mitä kaikki muutkin kertovat, -siis edustaa kerronnassaan nk. ”Valtavirtaa”. Ts. Me Valitut” valtavirran journalismissa ajattelemme näin, kun kaikki muutkin ajattelevat näin, ”ja kun meitä kerran on niin paljon”, jotka ajattelevat samalla tavoin, -niin tämän täytyy olla totuus asiasta, -eikä muuta tarvitsekaan esittää, tietämisestä puhumattakaan .

  Jos se ei tarkoita sitäkään, niin tarkoittaisiko se sitten ”Globaalivaltaan pyrkivien tahojen edusmediaa, siis ylikansallisia aspekteja edustavien tahojen ylivallan tavoiteponnisteluja mediaa hyväksikäyttäen. Tätä ajatusta tukisivat mm. sellaiset aatteet, joita on mediassa painettu, tai työnnetty ”eetteriin” vastaanotettavaksi kotitalouksissa olevissa purkeissa, joiden käytöstä peritään veromenettelyin käyttömaksu.

  Tästä tullaan siihen ajatukseen, että esim. YLE:n olisi syytä, hieman jo kokonaisuutenakin katsoen miettiä tekemistensä edellytyksiä.

  Ihanko tosissaan kansakunnan majoriteetin pitäisi ajatella, että sillä on objektiivista ja tutkivaa faktoihin perustuvaa journalismia edustava ”Valtamedia”, jonka tuotoksia pitäisi joka kotiin tilata päivittäin postiluukkuun pudotettavaksi,
  tai sitten hyväksyä ilman mitään valinnanvapautta pakkoverotuksin ylläpidetyn sähköisen median tuotantolaitoksen tuotoksia ”kotipurkeissa” katsottavaksi ja kuunneltavaksi.

  Jos nyt esim. Suomen perustuslain valossa tai yksittäisiä kansalaisia koskevan sotilasvalan kehyksissä aletaan tarkastelemaan tätä nk. ”Valtamedian” propagointia, -niin voidaan todeta sen tietyssä mielessä täyttävän kriminalisoitujen toimien tunnusmerkit.

 2. Lööperin puhuminen ja siitä kirjoittelu ei maksa paljoa, joten siitä tulee säästöä. Virheellisten uutisten ilmoitus ei näytä enää häiritsevän niiden tekijöitä. Mikä tahansa menee kansaan, tuleehan se TVeestä, niin eihän se
  voisi olla valhetta ? Lehdistö kulkee käsi-kädessä muun median tukemana. Yksilöllä on suuret vaatimukset kyetä seulomaan lukemansa, todisteiden puutteessa. Huvittavaa, miten vaikeaa on USAn tietoverkostolla todistaa mitään Venäjän sekaantumisesta USAn 2016 vaaleihin millään tavalla, mutta se ei estä vasemmistoa yrittämästä ”tehtailla jotakin tuekseen”. Demokratia on vetämässä viimeistä henkäystään maailmanlaajuisesti.

 3. Päävaltion korkeimmissa asemissa olevia henkilöitä potkitaan pois viraltaan jatkuvassa letkassa. He ovat jääneet kiinni arkaluontoisten salaisten asioiden ”vuotamisesta” epämääräisille mediaa edustaville henkilöille. Valehtelevat hallituksen kuulusteluissa ”päin naamaa” viattomalla ilmeellä vaikka ovat vannoneet ”puhuvansa TOTTA, eikä mitään muuta kuin totuuden”. Ensinnäkin he ovat kaikki koulutukseltaan lakimiehen koulutuksen läpäisseet. Monet ovat jatkaneet siitä pitemmälle ansaiten lukemattomia ”matelijoiden lisä-tittteleitä”.Kyllä he lait ja asetukset tuntevat.Tuomarit ovat heille sympaattisia ”kolleegoja”, siksi tuomiot ovat lieviä aneemisia läpsäyksiä ranteille. Ja rahaa palaa joka askeleella.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here