Syyrian parlamentin jäsen, Aleppon kauppakamarin johtaja Fares Shihabi on julkaissut Facebook-sivuillaan tietoja 14:stä Yhdysvaltain johtaman liittouman upseerista, jotka Syyrian armeijan on ilmoitettu pidättäneen Itä-Aleppossa. Upseerit napattiin bunkkerista sen jälkeen kun Syyrian joukot onnistuivat karkottamaan Isisin taistelijat Itä-Alepposta.

Damaskoksesta käsin kirjoittava journalisti Said Hilal Alcharifi vahvistaa liittouman upseerien pidätyksen.

Upseerit ovat todennäköisesti olleet ohjaamassa ja avustamassa ”maltillisia kapinallisia” heidän yrityksissään kaataa Syyrian hallitus tai valvomassa taistelijoille suunnattujen asekuljetusten toimituksia.

Pidätettyjen upseerien kerrotaan olevan nimiltään ja kansallisuuksiltaan seuraavat:

Mutaz Kanoğlu – Turkki
David Scott Winer – USA
David Shlomo Aram – Israel
Muhamad Tamimi – Qatar
Muhamad Ahmad Assabian – Saudi-Arabia
Abd-el-Menham Fahd al Harij – Saudi-Arabia
Islam Salam Ezzahran Al Hajlan – Saudi-Arabia
Ahmed Ben Naoufel Al Darij – Saudi-Arabia
Muhamad Hassan Al Sabihi – Saudi-Arabia
Hamad Fahad Al Dousri – Saudi-Arabia
Amjad Qassem Al Tiraoui – Jordania
Qassem Saad Al Shamry – Saudi-Arabia
Ayman Qassem Al Thahalbi – Saudi-Arabia
Mohamed Ech-Chafihi El Idrissi – Marokko

PÄIVITYS 25.12.2016: Syyrian YK-suurlähettiläs Bashar Jaafari viittasi 19.12. syyrialaisviranomaisten tietoihin ja luki YK:n turvallisuusneuvostossa yllä annetun nimilistan kansallisuuksineen kertoen, että mainitut sotilas- ja tiedustelu-upseerit ovat Itä-Aleppossa ”terroristiryhmien kanssa”. Jaafarin mukaan upseerit olivat tarkkailtavina, mutta hän ei kertonut heidän olevan pidätettyjä.

Lähde

21st Century Wire (16.12.2016): BREAKING: At Least 14 US Coalition Military Officers Captured by Syrian Special Forces in East Aleppo Bunker http://21stcenturywire.com/2016/12/16/reports-at-least-10-nato-military-officers-captured-by-syrian-special-forces-this-morning-in-east-aleppo-bunker/

28 KOMMENTTIA

 1. Tuskin nämä 14 kaveria lienevät olleet turistimatkallakaan. Heistä kahdeksan eli yli puolet siis saudeja.

  Eli tässä sopivasti ensimmäinen erä tutkittavia ja tuomittavia Haagin kv sotarikostuomioistuimeen. Varmasti lisääkin löytyy, mutta tässäkin tapauksessa suurimmat roistot jäänevät vaille tuomiota. Vai onko Obama jo ilmoittautunut?

  • Näinhän se on … nämä ’länsimaisen arvoyhteisön’ rikolliset ovat erityissuojeluksessa, heillä on eityisoikeudet rikkoa lakeja, sotia, tappaa ja rosvota siellä missä heitä huvittaa.
   ja jos joku tulee väliin niin tämän ’arvoyhteisön’ media ja sen huippujournalistit (heh) antavat heti ymmärtää että sitä ollaan taas pahan Venäjän ja Putinin asialla.

  • Uskoisin, että tuo diplomaattinen muotoilu voidaan kääntää selkokielelle muotoon: Kuulusteemme upseereitanne ja olemme valmiit säästämään teitä julkiselta nöyryytykseltä ”reaalisia myönnytyksiä vastaan”. Tuo muotoilu ”olemme tietoisia oleskelusta”, muuten kuulostaa jotenkin niin Venäläiseltä ja Arabi kulttuuriin kuuluvan julistamisen vastakohdalta, että uskon veli-Venäläisen antaneen virka-apua ilmoituksen muotoilussa.

 2. Syyrialle neuvotteluvalttilisää siis. Kainuunkonkarin käännös diplomaattikielestä selkokielelle on looginen.

  ”Kapinallisten” hallitsemalla alueella Itä-Aleppossa oli kuin olikin länsiliittouman miehiä NATO-maista ja NATO:n rauhankumppanimaista. Meille tultaneen kertomaan että olivat siellä ”tarkkailemassa” ilman että kapinalliset huomasivat mitään/ kapinallisten luvalla.

 3. Jihadistista ”lapsirakkautta” Syyriasta. Äiti lähettää 7 ja 9 vuotiaan tyttärensä itsemurhapommittajiksi. Toinen tyäristä meni Damascuksessa poliisiasemalla ja joku ”urhea” jihadistisoturi räjäytti tyären kappaleiksi. Voi, voi sääliks käy Syyrian lapsia ja läntiseen propagandaan uskovaa ”läntisen arvoyhteisön” yleisöä, heidän mielestään lasten tappajia ovat al-Assad ja venäläiset. Syyrian YK-lähettiläskin kertoi tästä tapauksesta samalla, kun hän paljasti näiden itä-Aleppossa toimineiden ulkolaisten nimet.
  PS Canberrassakin jihadistit räjäyttäneet pommin, paku oli täynnä kaasupulloja.
  Kannattaa olla varovainen nyt kaupungilla liikkuessa.

  Video, ”herkkä” hetki jihadistiperheessä:

  https://www.youtube.com/watch?v=QN3LCQ1zUCE

 4. Amatöörimäistä disinformaatiota. Minkäänlaisia todisteita ei ole esitetty. Ei kuvia, ei videokuvaa, ainoastaan nimilista jonka voi ihan kuka tahansa tekaista. Tapauksella olisi valtava propaganda-arvo joka olisi hyödynnetty välittömästi passittamalla kiinniotetut upseerit tv-kameroiden eteen muun maailman ihmeteltäväksi.

  Yksikään luotettavaksi ja asialliseksi katsottava länsimainen uutistoimisto ,venäläinen tai syyrialainen valtion media ei ole tästä ymmärrettävästi kuitenkaan kehdannut uutisoida. Google-haulla selviääkin tämän suoranaisen huuhaan levityskanavat, lähinnä venäjämielisiä valeuutisia ja salaliittoteorioita levittäviä, amatöörien ylläpitämiä blogisivustoja.

  • Varmaan tämäkin uutinen jonka juuri luin on sinulle ’valtamediauskovainen’ disinformaatiota kun sitä ei taida olla kerrottu ainakaan tässä muodossa vale- eli valtamediassa.
   Et halua kenties myöntää että valtamedia on nwo-eliitin työrukkanen eikä ehkä juuri siksi mielellään kerro näistä asioista..

   NATO Chief Auditor In Charge Of Counterterrorism Funding Assassinated?
   “Chandelon, was tasked with researching the financing of terrorism researching what companies are being used and whitewashing money,” Syed said.
   http://wearechange.org/nato-chief-auditor-in-charge-of-counter-terrorism-funding-assassinated/
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=144565

  • Hannu Yli-Karjanmaan edellä linkittämässä Venäjän suurimman median, RT:n, videossa Syyrian YK-suurlähettiläs luettelee mainitut 14 nimeä YK:n turvallisuusneuvostossa. Näihin henkilöihin palataan useita kertoja tilaisuuden kuluessa.

   Seuraavassa TV-haastattelussa (kohdasta 1:50 eteenpäin) Gordon Duff käsittelee tätä(kin) asiaa:

   https://m.youtube.com/watch?v=EOtemh21Ffw&ebc=ANyPxKpqSQf26wFWW5kFqjoSqBjziOrTTNrs9DAoE4sjssHbBRFC1yChMDDTAyp64jw_MBAMZszVerRrYFfwrB0f7jZYC5ynIQ

  • Mitä sitten? Se että Syyrian Yk-lähettiläs luettelee samat nimet ei ole todiste. Minkäänlaisia todisteita ei ole edelleenkään esitetty, pelkkä nimilista jonka voi ihan kuka tahansa keksiä.
   Faktoista viis ,näyttäisi siltä että te Vastavalkean toimitus uskotte ja julkaisette ihan mitä tahansa epäluotettavaa tietoa jos se vaan sopii teidän antiamerikkalaiseen ideologiaanne?

   • Se, että Syyrian YK-suurlähettiläs esittää YK:n turvallisuusneuvostossa yksilöidyn listan ja että siitä keskustellaan turvallisuusneuvostossa, on jo itsessään uutisoinnin arvoista. YK:n foorumeilla on historian kuluessa esitetty lukemattomia kiistanalaisia väitteitä, joista on uutisoitu. Muistaakseni myös Colin Powellin väitteistä Irakin joukkotuhoaseista uutisoitiin laajalti, ja ”vastuulliset länsimaiset mediat” muutenkin toistelivat Yhdysvaltain ja Britannian ”todisteita” niistä täysin kritiikittä. Noin niin kuin vain yhtenä esimerkkinä.

 5. Amatöörimäistä disinformaatiota. Minkäänlaisia todisteita ei ole esitetty. Ei kuvia, ei videokuvaa, ainoastaan nimilista jonka voi ihan kuka tahansa tekaista. Tapauksella olisi valtava propaganda-arvo joka olisi hyödynnetty välittömästi passittamalla kiinniotetut upseerit tv-kameroiden eteen muun maailman ihmeteltäväksi.

  Yksikään luotettavaksi ja asialliseksi katsottava länsimainen uutistoimisto ,venäläinen tai syyrialainen valtion media ei ole tästä ymmärrettävästi kuitenkaan kehdannut uutisoida. Google-haulla selviääkin tämän suoranaisen huuhaan levityskanavat, lähinnä venäjämielisiä valeuutisia ja salaliittoteorioita levittäviä, amatöörien ylläpitämiä blogisivustoja.

  • Kuten Hannu Yli-Karjanmaa tuossa yllä tarkensikin, ”Syyrian YK-suurlähettiläs julkisti tiedon turvallisuusneuvostossa, mutta kyse ei ole pidätyksistä, vaan siitä että Syyrian viranomaisilla on tieto kyseisten upseerien oleskelusta itä-Aleppossa.”

   Tässä nimetön kommentoija siis syyttää Vastavalkeaa siitä, että se on uskonut Syyrian YK-suurlähettilään ilmoitusta.

   Ja todisteeksi ”disinformaatiosta” anonyymi kommentoija katsoo, ettei ”yksikään luotettavaksi ja asialliseksi katsottava länsimainen uutistoimisto” ole ”kehdannut” asiasta uutisoida.

   Itse pitäisin lähinnä ihmeenä, jos länsimedia tällaisia uutisoisi; sen se tekee vain pakon edessä, eli uutisen saatua niin laajan levityksen, että siitä poisjäänti tekisi lähinnä negatiivisen vaikutuksen itse median uskottavuudelle. Eikä useimmiten silloinkaan.

   Meillähän on omakohtaistakin kokemusta tällaisista ”luotettavaksi ja asialliseksi katsottavista länsimaisista uutistoimistoista”. Vastavalkea taannoin uutisoi ainoana suomalaisena mediana Porvoossa pidetystä Nato- konferenssista, josta valtamedia ei hiiskunut sanaakaan. Jopa JSN oli sitä mieltä, ettei tällainen uutisoimatta jättäminen ole journalistinen virhe. Valtamnedia saa siis suoltaa valheitaan ja jättää tosiasiat kertomatta ilman että ”valvova taho” eli Julkisen sanan neuvosto asiaan puuttuisi. Enemmän linkistä https://vastavalkea.fi/2016/02/10/merkittavat-tapahtumat-saa-jattaa-uutisoimatta/.

   Anonyymin kommentoijan mielestä tällaista Nato-konferenssia ei varmasti Suomessa pidettykään…? Tällaisille valtamediauskovaisille asia on vasta sitten totta, kun se on kerrottu valtamediassa.

   • Eiköhän kyse ole kuitenkin siitä että täällä lännessä ollaan sitouduttu noudattamaan hyvää journalistista etiikkaa ja pyrkimykseen totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Tietolähteisiin suhtaudutaan kriittisesti ja tietojen paikkaansa pitävyys tarkistetaan monesta eri lähteestä ennen niiden julkaisemista. Sepiteellistä aineistoa ei siten julkaista. Pelkkä nimilista ilman minkäänlaisia todisteita ei taida ihan riittää siihen että ammattimaisesti tuotetut ja luotettavat mediat alkavat asiasta tiedottamaan. Tämä epäluotettava roska ei ole kelvannut edes Venäjän tai Syyrian uutistoimistojen materiaaliksi.

    • Mitä journalistista etiikkaa edustaa se, että media vaikenee Suomessa pidetystä suuresta Nato-konferenssista niin, että paikalla olija vuotaa konferenssin nimilistan Vastavalkealle, jotta tieto tapahtumasta tulisi julki? Jotta eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsenet – ainakin useat, ehkä useimmat, heistä – saattoivat ylipäänsä saada tiedon alaansa kuuluvasta tapahtumasta? Niin että valiokunnan jäsen päätyi kiittämään Vastavalkeaa ”hereillä olosta”?

     https://vastavalkea.fi/2015/11/14/porvoon-salainen-nato-konferenssi/

     Et ilmeisesti sattunut huomaamaan, että Hannu Yli-Karjanmaa linkitti Venäjän valtiollisen uutismedian materiaaliin tässä artikkelissa kirjoitteena olevasta asiasta.

     • Onko vaikeuksia pysyä itse aiheessa? Porvoon Nato-konfrenssi ei liity tähän mitenkään.

      Tuon Hannu Yli-Karjamaan RT:n uutisoinnin aiheena oli kylläkin YK:n turvallisuusneuvoston yksimielisesti hyväksymä päätöslauselma jossa kannatetaan YK-tarkkailijoiden lähettämistä Syyrian Aleppoon eikä Syyrian Yk-lähettilään luettelemat tekaistut upseerien nimet.

      Edelleenkään yksikään länsimainen, venäläinen tai syyrialainen uutistoimisto ei ole tästä huuhaasta kehdannut uutisointia tehdä.

      Hyvään journalistiseen etiikkaan kuuluu julkaistujen virheellisten tietojen ja uutisten oikaiseminen. Odotan Vastavalkean toimituksen oikaisua tähän valeuutiseen.

     • Me odottelemme oikaisuja tai selvitystä suomalaisen(kin) valtamedian viime kesän uutisointiin Itä-Alepposta, jossa mediat väittivät olleen vielä 250 000 siviiliä. Käytännössähän ne siviilit, joita siellä oli, olivat ISISin pakottamia ihmiskilpiä.

      Nyt kun alue on tyhjennetty, sieltä löytyi 50 000 ihmistä, terroristitkin siinä mukana. Mihin mahtoivat ne 200 000 kadota, vai eikö heitä ollut ollenkaan olemassakaan?

      Siinä olisi ollut faktojen tarkistamiselle paikkaa. Nyt sen sijaan uskottiin aivan ilmeisesti CIA:n tarinapajojen suoltamia satuja.

     • Ne tiedot 250000 aleppolaisesta siviilistä perustuivat YK:n kesällä esittämään arvioon. Tietysti piiritysrenkaan kiristyessä ja pienentyessä, renkaan sisälle jäävä väestökin on pienempi. Itä-Aleppon siviilien evakuointien ollessa vielä kesken joulukuussa, YK:n Syyria erityislähettiläs Staffan de Mistura tiedotti loukussa olevan vielä 50000 aleppolaista siviiliä. Asiasta uutisoi muun muassa valtamediaan kuuluva MTV. Enpä paljoa panisi arvoa Syyrian hallinnon esittämille väitteille siviilien käyttämistä ihmiskilpinä . Kyseessä on todennäköisesti valhe millä pyritään selittämään siviiliväestölle aiheutuneet tappiot ja tuhot jotka syntyivät syyrialaisten ja venäläisten hävittäjien, tarkoituksella Aleppon elintärkeään siviiliinfrastruktuuriin kohdistamissa ilmapommituksissa. Venäjä ja Syyrian ilmavoimien pommitukset ovat humanitaarisen oikeuden vastaisia ja sotarikoksia.

      http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yk-lahettilas-50000-ihmista-edelleen-loukussa-ita-aleppossa/6215176

    • ’…Eiköhän kyse ole kuitenkin siitä että täällä lännessä ollaan sitouduttu noudattamaan hyvää journalistista etiikkaa ja pyrkimykseen totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. ’

     Olipa todella huvittava kannanotto.
     Valhemediauskovaisesta ja nwo-eliitin lakeijasta asia tietenkin on noin mutta se, jota ei ole aivopesty ajattelee asiasta täysin päinvastoin koska on liian paljon faktaa joka kertoo kuinka globalistieliitti tekee myyräntyötään kulissien takana kertomalla suoranaisia valheita ja manipuloimalla valhemediansa avulla kansalaisia oman agendansa taakse, jossa vain tuon eliitin pyrkimykset ovat oikeita ja tavoiteltavia päämääriä.
     Tuo eliittihän ei halua kansanvaltaa vaan haluaa luoda oman tyranniansa ja siksi se joutuu turvautumaan likaisiin keinoihin koska kansalle on kerrottava valheita ja luvattava katteettomia jotta se saadaan houkuteltua ansaan.
     Onneksi meillä on vaihtoehtomedia ja itsenäisiä, hyvin koulutettuja ja valveilla olevia kirjoittajia ja tutkijoita, jotka pystyvät näkemään kulissien taakse eivätkä suostu myymään itseään eliitin lakeijoiksi ja sen omistaman valhemedian huoriksi.
     Myös kansalaisten valveutuminen on muodostumassa eliitille yhä kiusallisemmaksi asiaksi kun valhemedian propagandan teho heikkenee vaihtoehtomedian tarjoaman oikean ja totuudenmukaisemman tiedon kautta. Ja juuri siksi eliitti yrittää kaikin keinoin saada voimaan oman kontrollinsa leimaamalla kaiken itseään vastaan puhuvan totuuden vihapuheeksi, jonka kieltämiseen sillä pitäisi omasta mielestään olla monopolioikeus.

     • SPOOKED: HOW THE CIA MANIPULATES THE MEDIA, PART 1
      http://whowhatwhy.org/2016/12/26/spooked-cia-manipulates-media-part-1/
      This deference to the national security state has a long history. The collaboration between the CIA and the press began with the birth of the agency in 1947. The Vietnam War and Watergate scandal briefly strained this compact. But, with the Reagan counterrevolution in the 1980s, the media came under powerful new pressures to conform to the official line. Even as the CIA waged a secret and illegal war in Nicaragua, and US-backed military regimes in Central America massacred innocent civilians, reporters who went too far in exposing these crimes and atrocities were subjected to intimidation and smear campaigns by Reagan officials and their allies in the corporate media. Independent-minded correspondents were reassigned; careers were destroyed. … lisää linkistä

 6. Vielä vastauksena faktojen tarkistusta kritisoivalle nimimerkille: Jutussa on kerrottu merkittävien syyrialaisten toimijoiden – ml. Syyrian YK-suurlähettiläs – esittämistä väitteistä. Niitä ei toisaalta ole osoitettu tekaistuiksi, toisin kuin esimerkiksi väitteitä Irakin joukkotuhoaseista. Se, ettei valtamedia ole uutisoinut väittämistä, ei ole vaihtoehtomedialle mikään peruste jättää niistä kertomatta. Eihän valtamedia uutisoinut sanallakaan mainitusta Suomen maaperällä pidetystä suuresta Nato-konferenssistakaan. Sellainen annettiin esimerkkinä todellisesta journalistisen etiikan vastaisesta toiminnasta (lukijoilla ja kuulijoilla on ”oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu”).

 7. Lisää löylyä USA/EU/Nato/Israel-koaliition niskaan. Tässä sinulle nim.”Vastavalkean toimituksen faktojen tarkistus nolla” uutta sulatettavaa:

  Syria-Gate: NATO Weaponry and Personnel in East Aleppo
  Huge stockpiles of weaponry and ammunition, many with NATO markings, were discovered in East Aleppo when the Al-Nusra militants, a local branch of Al Qaida, were pushed out of the city by Syrian forces.
  The news in Europe is a real problem because they report exactly the opposite of the real facts in Syria. We were able to liberate around 100.000 civilians who were held hostage by terrorists in Aleppo. A lot of them were taken hostage for more than four years. These liberated civilians are happy now. The 1.5 million civilians who left Aleppo since 2012 are now able to come home again. This is a very positive and happy moment for Aleppo and Syria in general. We were able to celebrate Christmas in Aleppo for the first time since 4.5 years – we celebrate Christmas every day now in our city!
  European politicians, media and NGOs seem to care more about the fate of the terrorists than about the civilians of Aleppo?
  I recommend to the Western audience to put themselves in our shoes. Imagine that tens of thousands Al Qaida terrorists occupy half of Berlin, Paris or London? What would the people do? They would hope for liberation by their army. We Aleppo people waited 4.5 years for our liberation! But we had to bring that sacrifice in order to minimize the civilian causalities. We had to wait for a superpower – the Russian Federation – to help us. If our Army would have immediately started the counter attack in 2012 we might have had thousands of civilian losses and much more destruction. But we waited and we liberated our city. Thank god.
  http://www.globalresearch.ca/syria-gate-nato-weaponry-and-personnel-in-east-aleppo/5565358

  • tämäkin vielä — siis Alepposta löytynyt ’kapinallisten’ kemiallisten aseiden tehdas… tästä oli uutisoitu muuallakin eli ei ole kyse van RT-uutisesta
   Aleppo: Chemiewaffenfabrik der ”Rebellen” entdeckt
   In Ost-Aleppo haben Reporter von Sputnik eine angebliche Chemiewaffenfabrik der Rebellen besucht. Im Gebäude befanden sich diverse Chemikalien. Syrische Militärbeamten zufolge setzten die Rebellen die Chemie-Waffen sowohl gegen Soldaten als auch gegen Zivilisten in Aleppo ein.
   https://deutsch.rt.com/der-nahe-osten/44845-aleppo-chemiewaffenfabrik-rebellen-entdeckt/

  • Ikävä kyllä tuohon (Global Researchin) artikkeliin todisteiksi yhdysvaltalaisvalmisteisista aseista liitetyistä kuvista yksi on epäselvä ja kaksi valehtelevat suoraan ja siten vievät koko artikkelilta uskottavuuden.

   Syyrian asevoimat ja tyranni Assadia vastaan sotivat kapinalliset käyttävät suurimmaksi osaksi entisessä neuvostoliitossa valmistettua vanhahkoa kylmän sodan ajoilta tuttua sotakalustoa ja aseita joita noissakin kuvissa näkyykin.

   Jutun ensimmäisessä kuvassa näkyvät 2 X 120mm kranaattia eivät ole yhdysvaltalaisvalmisteisia kranaatteja vaan itä-blokkiin kuuluneen, entisen Tsekkoslovakian puolustusalan yhtiön ( KONŠTRUKTA Trenčín) valmistamia 120mm kranaatinheittimeen sopivia kranaatteja . Kranaatteja valmistettiin vuoteen 1989 asti.

   http://www.kotadef.sk/en/r-d/ammunition/mortar-ammunition/mortar-bomb-120-mm-ofd/

   Nuo kranaatit sopivat muun muassa saman, entisen Tsekkoslovakialaisen yhtiön ( KONŠTRUKTA Trenčín)1980-luvulla valmistamaan, neuvostoliittolaisesta ( BMP-1) rynnäkköpanssarista modifioituun (ShM vz.85 PRÁM-S) moottoroituun 120mm kranaatinheitinjärjestelmään jota Syyrian asevoimien maakomponentti käyttää.

   http://www.kotadef.sk/en/r-d/weapons-systems/mortar-systems/self-propelled-mortar-120-mm-pram-s/

   Global Researchin kuvassa esitellään mitä todennäköisemmin syyrialaisten kapinallisten, Syyrian asevoimilta sotasaaliina saatuja tsekkivalmisteisia 120mm kranaatteja jotka on nyt saatu Aleppon valtauksen yhteydessä takaisin. Toinen aivan yhtä todennäköinen vaihtoehto on että ne ovat otettu suoraan Syyrian asevoimien varastoista lavastusta ja propagandaa varten. Niin tai näin yhdysvaltalaisvalmisteisia 120mm kranaatteja nuo eivät kuitenkaan ole.

   Toisessa kuvassa taas esitellään mahdollisesti jonkin yhdysvaltalaisvalmisteisen pst-ohjuksen tai singon ammuksien tyhjiä suojakoteloita. Tässä ei sinänsä olisi mitään ihmeellistä , yhdysvaltalaisvalmisteisia pst-ohjuksia Al-Nusra kapinallisille on toimittanut koko sodan ajan niitä tukeva Saudi-Arabia. Se että jostain löytyy yhdysvaltalaisvalmisteisia aseita ei ole todiste siitä että ne on sinne toimittanut Yhdysvallat.

   Global Research väittää samassa kuvassa näkyvän ammuslaatikon todistavan Yhdysvaltojen aseistaneen kapinallisryhmää (Al Nusra) jonka se on itse määritellyt terroristijärjestöksi. Ei muuten todista. Se todistaa kyllä Yhdysvaltojen toimittaneen Syyriaan noita ammuslaatikoita kapinallisille mutta ei juuri Al-Nusralle. YPG-kurdit saivat nimittäin viime kesänä sotasaaliina Yhdysvaltojen tukemalta maltilliselta Vapaan Syyrian Armeijan (FSA) 16.divisioonalta täsmälleen samanlaisia ammuslaatikoita. Samainen (FSA)16.divisioona osallistui taas Al-Nusran rinnalla Aleppon taisteluihin.

   Kolmannessa ja viimeisessä kuvassa esitellyt 122 mm raketit laatikoissa eivät nekään ole yhdysvaltalaisvalmisteisia tai mitään NATO-rakettaja kuten Global Research väittää vaan ne raketit kuuluvat vuodesta 1963 asti entisessä Neuvostoliitossa valmistettuun BM-21 Grad 122m raketinheitinjärjestelmään. BM-21 Grad on maailman yleisin raketinheitinjärjestelmä ja käytössä niin Syyrian arabiarmeijalla kuin myös useilla Syyriassa taistelevilla kapinallisryhmillä.

   http://www.military-today.com/artillery/grad.htm

   Syyrian kapinallisia ja BM-21 Grad raketinheitinjärjestelmän 122mm raketteja erilaisella taistelukärjellä:

   https://pbs.twimg.com/media/CaoENvJWEAECWWE.jpg:large

   Tässä taas Ukrainan puolustusvoimien BM-21 Grad raketinheitinjärjestelmä uudelleen latauksessa. Samaa 122mm rakettia ladataan järjestelmään

   https://3.bp.blogspot.com/–uJTYLfZ7ts/VLb84JaMClI/AAAAAAAAAd8/0Cj_dLSdu9g/s1600/Volnovakha%2B26.jpg

   • Meillä on nyt jälkikäteen aika vahvaa näyttöä siitä, että Syyrian sota on ollut nimenomaan USA-koaliition masinoima ja että sitä on ollut johtamassa paikan päällä tuon koaliition upseereita ja muita sotilasasiantuntijoita.
    Tietääkseni tuo on jo myönnetty myös ’länsileirissä’.

    • Missä ovat ne todisteet? Tämä sinun linkkaamasi GlobalResearchin juttu ei todistanut oikeastaan mitään muuta kuin sen että se ei ole tiedonlähteenä luotettava sivusto. Jos haluat että sinut otetaan vakavasti keskustelijana niin tuo seuraavalla kerralla pöytään tämän venäjämielisten assadistien kehnosti tuottaman disinformaatioroskan sijaan jotain asiallisia ja luotettavia lähteitä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here