Kuva: Anthony Freda
Kuva: Anthony Freda

Muutin marraskuussa Ahvenanmaalta Karkkuun Tampereen lounaispuolelle. Kirjoitin seuraavan tekstin silloin ja lähetin sen Aamulehden yleisönosastolle. Tekstiäni ei julkaistu lehdessä. Miksiköhän?

Sain uutena karkkulaisena kunnian julistaa joulurauhan kylämme yhteisessä juhlassa sekä muokata hieman perinteistä tekstiäkin. Halusin painottaa rauhan ja rakkauden sanomaa sekä keventää rangaistuksilla uhkaavia sanoja. Niinpä lisäsin seuraavat tutun joululaulun sanat julistukseeni, sillä koen niiden kuvaavan jotain syvää ja merkityksellistä niin karkkulaisten kuin muidenkin suomalaisten sydämissä:

”En etsi valtaa, loistoa, en kaipaa kultaakaan;
Mä pyydän taivaan valoa ja rauhaa päälle maan!
Se joulu suo, mi onnen tuo ja mielet nostaa Luojan luo!
Ei valtaa eikä kultaakaan, vaan rauhaa päälle maan!”

Samana päivänä (24.11.16) kun kirjoitin Karkun joulurauhan julistusta ilmestyi Aamulehti, jossa kerrottiin Alma median, eli Aamulehden omistajatahon, teettämästä suomalaisten pelkoja mittaavasta mielipidekyselystä, jonka tuloksia esiteltiin etusivusta alkaen monella sivulla.

”Sota on yksi isoista peloistamme” otsikoitiin etusivulla ja myöhemmin seuraavasti: ”Joka neljäs suomalainen uskoo Suomen joutuvan sotaan.” Kolumnistikin kirjoittaa ”Saatan joutua vielä jonain päivänä sotimaan”. Miksi tämä kaikki sodan painotus maailmassa, jossa uskon kaikkien ihmisten perimmältään haluavan elää rauhassa? Ja olihan itse tutkimuksessakin 75 % haastatelluista sitä mieltä, että Suomen ei tarvitse sotaa pelätä.

Eli mikä saa Aamulehden toimituksen valitsemaan tällaisen painotuksen? Ja sama tuntuu pätevän kattavasti kaikkeen suomalaiseen valtamediaan. Miksi meitä uhataan sodalla, eli itänaapurillamme, samalla kun kaukainen länsinaapurimme eli USA vyöryy kuin huomaamatta niin mieliimme kuin maahammekin?

Esimerkiksi sinä aamuna kun USA:n presidentinvaali oli ratkaisuvaiheessa, oli Suomen Ylellä TV-uutisissaan sen lisäksi kaksi muuta aihetta. Toinen oli suomalaiskiekkoilijan hattutemppu USA:ssa ja kolmas oli päivän sää. Ja kun joskus olen hotellissa yöpyessäni (muuten en juuri TV:tä katso) surffaillut TV-kanavilla, on viidestätoista kanavasta toistakymmentä näyttänyt joko amerikkalaisia tai amerikkalaisen mallin mukaan tehtyjä elokuvia tai viihdettä.

Me elämme jo amerikkalaisessa mielentilassa ja olemme sitä hallitsevien tahojen tahdon mukaisesti valmiita pelkäämään ja vihaamaan niitä, joiden USA:n kautta maailmaa hallitsevat tahot katsovat uhkaavan sen ”kansallista turvallisuutta”. Muistat varmaan, mitä tapahtui tai tapahtuu Irakissa, Libyassa tai Syyriassa. Kaikkia niitä hallitsi johtaja, joka ei totellut amerikkalaisten tahtoa.

Tällä hetkellä maailman mieltä median kautta hallitsevat tahot ovat tietoisesti luomassa Putinin Venäjästä uutta yhteisvoimin nujerrettavaa ja tuhottavaa vihollista. He ovat taas kerran lietsomassa sotaa ”vapauden ja demokratian” nimissä, mikä käytännössä tuntuu tarkoittavan sitä, että markkinavoimien näkymätön käsi saa vapaasti käyttää hyväkseen kaikkien demokraattisten valtioiden resursseja ja luonnonvaroja. Näinhän kävi niin Irakissa kuin Libyassakin ja on itse asiassa käymässä myös Suomessakin, missä hallituksemme myy auliisti ja kovalla kiireellä yhteistä omaisuuttamme eniten tarjoavalle.

Kuka tai mikä Suomea tai maailmanrauhaa todella uhkaa? Venäjällä on muutama sotilastukikohta maansa rajojen ulkopuolella, niistäkin suurin osa vanhoissa neuvostotasavalloissa. USA:lla on [mm. kongressiedustaja Ron Paulin arvion mukaan] lähemmäs tuhat tukikohtaa yli sadassa eri maassa ympäri maapalloa.

Kun Venäjä liitti itseensä Krimin niemimaan, jossa oli yksi sen tärkeimmistä laivastotukikohdista, se kävi tehokkaasti ja ilman suurempaa verenvuodatusta. Tästä syystä Venäjä pantiin boikottiin ja Suomikin kärsimään idänkaupan rajoituksista.

Kun USA valloitti Irakin tai pommitti Libyaa ja saattoi nuo maat totaalisen sekasorron valtaan, me kaikki hurrasimme mediamme johdolla ”vapauden ja demokratian” voittoa. Mitä tunsivat ne vähintäänkin sadat tuhannet, jotka kuolivat ja kymmenet miljoonat, joiden maailma iskettiin pirstoiksi? Miksi Yhdysvaltoja ei panna teoistaan boikottiin?

Koko maailman ja USA:n suurin teollisuuden haara on sotateollisuus. Ja kaiken markkinoinnin perimmäisenä ja voimakkaimpana keinona on ensin ihmisten syvimmän pelon herättäminen ja sitten sellaisen ratkaisun tarjoaminen, joka hälventää tuota pelkoa, mutta ei suinkaan poista sitä. Pelon on jäätävä eloon, jotta sen avulla ihmisiä voidaan edelleen hallita ja johdattaa tekemään ”oikeita” ratkaisuja.

Kun meitä pelotellaan sodalla, jota me emme halua, meidät houkutellaan hyväksymään Naton eli USA:n yhä laajeneva vaikutus Suomessa samalla kun meitä kypsytetään ostamaan yhä uusia USA:ssa valmistettuja asejärjestelmiä, jotka tarvitaan, jotta voimme olla Naton kanssa yhteistyössä.

Mutta miksi ihmeessä suomalainen lehdistö alistuu markkinoimaan amerikkalaisia aseita ja politiikkaa? Onko kyseessä vielä se sama nöyristelyn politiikka, johon totuttiin Neuvostoliiton aikana, kun opittiin kuuntelemaan Moskovasta kuuluvia kuiskauksia? Nyt on vain kuunnellaan kuiskauksia toisesta ilmansuunnasta.

Eikö meillä suomalaisilla olisi jotain omaa tarjottavaa niin itsellemme kuin maailmallekin? Olemme idän ja lännen rajamaana kokeneet sodan kauhut jo moneen kertaan ja tiedämme isäni, runoilija Kalevi Rahikaisen sanoin: ”Se on pelkkää murhetta.”

Heräsin aivan viime aikoina syvään yhteyteen suomalaisuuden ytimen kanssa, suomalaisuuden, joka syvässä viisaudessaan soisi rauhan valloittavan kaikkien kansojen mielen ja todellisuuden. Sibeliuksen säveltämä ja Topeliuksen sanoittama ”En etsi valtaa loistoa” huokuu tätä tietoisuutta samoin kuin Sibeliuksen Finlandian pohjalle englantilaisen Lloyd Stonen vuonna 1934 sanoittama ”A Song of Peace”. Käänsin viimeksimainitun lopun alustavasti suomeksi seuraavasti:

On maani taivas sinisempi kuin silmät lapsen mun
Ja aurinko paistaa niin lehdelle apilan kuin koivunkin
Vaan paistaa se toki niille myös maissa muissakin
Ja taivaat kaikkialla on yhtä sinisiä kuin minunkin
Oi kuulkaa lauluni, jumalat kaikkein kansojen
Laulamme rauhaa niin heidän mailleen kuin minunkin

Ehkä me suomalaiset voisimme lopultakin irrottautua niin itäisten kuin läntistenkin naapureiden talutusnuorasta ja ryhtyä siihen todelliseen rauhantyöhön, joka ei tarvitse sodan uhkaa ja aseita edetäkseen. Tarvitsemme vain oman sydämemme viisauden, sen joka kaikkea elämää kaikkialla kantaa, voidaksemme tehdä omaa kunniakasta rauhantyötämme koko ihmiskunnan ja kaiken elävän puolesta. Ryhdytäänkö toimeen?

Klaus Rahikainen on Tampereella asuva kirjailija ja elämäntutkija.

Kuvataiteilija Anthony Fredan sivusto on osoitteessa anthonyfreda.com. Vastavalkea kiittää häntä luvasta teostensa käyttämiseen.

59 KOMMENTTIA

  • Ote linkistä: Obviously the real reason for the Operation PAX was to destroy the obstacles for Finland in the planned joining in the European Union and NATO. These two agreements created the hindrances for Finland to join European Union and it?s mutual security and defense policy and well as forthcoming European Union army.

   Niinpä ja allekirjoittaneet olivat kaikki NWO-eliitin myötäilijöitä. Eli vastaus maamme nykytilaan on helppo: kyse on maamme eliitin (globalistien) liitosta globaalin lucifereliitin kanssa, eliitin, jolla ei ole muuta isänmaata kuin raha ja jonka luomus EU on. EU haluaa tuhota kansallisvaltiot ja toimii pankkiirimafian lakeijana jonka lopullinen pyrkimys on täydellinen maailmanhallinta (NWO) jota valheellisesti tavoitellaan maailmanrauhan verukkeella vaikka rauha maailmassa voitaisiin taata yksinkertaisesti siten että yhdessä päätetään elää rauhassa.

   Mikä tarve meillä tai eliitillämme oli mennä mukaan tällaiseen ja tuhota itsenäinen maa? Se lienee ydinkysymys.
   Artikkeli kuvaa hyvin mitä siitä on käytännön tasolla seurannut. Meistäkin on tehty maailmalla riehuvan tappavan ja säälimättömän sotakoneen osa jolla maailman haltuunottoa tehdään ja globaalia poliisivaltiota rakennetaan. Ja ne jotka vastustavat tätä syyllistyvät vihapuheeseen, jolle halutaan rangaistuksia.
   Kun imperiumin tarve sotaan hallitsee ja olemme myyneet itsemme sen orjiksi niin olemme ajautuneet itsekin sodan pyörteeseen varsinkin kun naapurimaamme Venäjän suvereenisuuden tuhoaminen on yksi oleellisimpia asioita koko maailman haltuunotossa.
   Jotta rauha voisi olla ensisijainen pyrkimyksemme ja ohjata meitä pitäisi meidän päästä irti kahleista joissa nyt olemme. Mutta sitä ei maamme johtoporras halua. Se olisi vaihdettava sellaiseen joka kuuntelee kansan eikä nwo-eliitin ääntä.

  • Tee suomeksi julkaistavaksi Vastavalkeassa. Talvitieltä mielelläni kuulisin kommentin asiasta.

   • Olen parhaillaan ulkomailla. Palattuani voin yrittää päivitettyä versiota suomeksi salaisesta Operaatio PAX:ista jne. Olen tutustunut noin 500 sivuun nyt julkisiksi tulleisiin asiakirjoihin UM:ssä. En usko, että Talvitie haluaisi kommentoida. Aihe on liian räjähtävä. Olemme tosiasiassa julistamattomassa sotatilassa Venäjän kanssa. Venäjän kulttuurikeskuksesta oli historiaamme liittyvä seminaari. Kysyin tuntevatko läsnäolijat Operaatio PAXIN, eivät. Kerroin lyhyesti. Paikalla ollut professori Baryshnikov totesi tilanteen tarkoittavan sotaa. Hän on Kremlin neuvonantajia

    • Hienoa , odotan mielenkiinnolla. Se olisi suuri palvelus.
     Jotain tuollaista voi kyllä aavistellakin kaiken asiaan liittyvän salakähmäisyyden vuoksi.

     • Röhönauruni päätteeksi tuli oikein hyvä olla? Tuo alakoulussa jo opittu teeskennelty laulu ”en etsi valtaa loistoa” onaivopesun huippuluokkaa. Ihmiskunnat on juuri opetettu etsimään VALTAA ja LOISTOA kaikin innoin, mikään muu ei sitä sivuuta,heh. Ja lisäksi en kaipaa edes KULTAAKAAN. Puinen vihkisormus ei kelpaa, sen takaan. Jalokiviliikkeille huonoja uutisia, mutta puusepän verstaalle sormukset tekevät TILIN.Huumorimielessähän näitä kirjoittelen,heh.

   • Riika Söyring

    Olen kirjoittanut asiakokonaisuudesta uuden jutun :vuoden 1947 Pariisin rauhansopimus ja nykytilanne. Jutun toimitin Vastavalkean toimitukselle ja päätoimittajalle. Se on julkaisuharkinnassa. Saa nähdä julkaistaanko, vaiko ei.

  • Suomen johto, erityisesti presidentti Koivisto, toimi todella ansiokkaalla tavalla tulkitessaan Yya-sopimuksen ja Pariisin rauhansopimuksen määräyksiä uusiksi. Määräyksethän olivat selvästi vanhentuneet eivätkä olleet enää toimivia muuttuneessa maailmassa.

   Yllättävää oli Briannian vastustus. Ilmeisesti siellä edelleen koettiin Suomi Neuvostoliiton sotilaalliseksi liittolaiseksi.

   Muut väärällä puolella olleet valtiothan olivat jo luopuneet noudattamasta rauhansopimusten määräyksiä asiasta melua pitämättä.

   • Suomen johto eli valtioneuvosto ei ole koskaan tulkinnut yhtään mitään. Sen sijaan Mauno Koivisto teki törkeän valtiopetoksen ja vei meidät EU helvettiin ja taloudelliseen katastrofiin. Salainen Operaatio PAXIN puuhasteltelijat olivat olettaneet , että Saksan kanssa tehdään rauhansopimus ja se saa suverenisuutensa takaisin. Näin ei käynyt. Saksan kanssa ei ole tehty rauhansopimusta ja se on edelleen miehitetty maa. Eräässä salaisessa seminaarissa ex diplomaatti Max Jakobson oli todennut, että olette kyseenalaistaneet myös Suomen ja Neuvostoliiton välisen rajalinjan. Eräässä seminaarissa professori Baryshnikov, Kremlin neuvonantaja, kuullessaan ensi kerran salaisesta Operaatio PX:sta, että se merkitsee sotaa.

    Eräs tärkeissä tehtävissä ollut sotaveteraani totesi kauhulla nykymenoa:kyllä viisi vuotta riittää.

    Salainen Operaatio PAX :n asiakirjoja on tullut julki noin viisisataa sivua. Kannattaa lukea UM:ssä.

    Suomi on tehnyt törkeimmän mahdollisen tempun. Suomi on käyttänyt hyväkseen naapurimme heikkoudentilaa ja lähtenyt spekuloimaan V1947 Pariisin rauhansopimuksella.

    • Selittääkö tuo myös sen miksi olemme nyt rähmällään USA/EU/Nato koaliitioon? ja että olemme itse luodun pakon alla ajaneet itsemme ns. puun ja kuoren väliin eli nwo-eliitin ansaan.
     Ja että sotatilanteessa voimme odottaa mitä tahansa tapahtuvan aivan meistä riippumatta ?

     • vielä tämä: ’…Saksan kanssa ei ole tehty rauhansopimusta ja se on edelleen miehitetty maa. ’
      Tuo selittää täysin miksi Saksa toimii nykyisin kuten toimii. Se on nwo-eliitin miehittämä maa vailla oikeutta määrätä asioistaan ja EU tanssii sen pillin mukaan eli EU on pelkkä ’miehitetty unioni’.
      Ymmärsinkö oikein?

    • Mauno Koivisto sattui olemaan tuolloin Suomen tasavallan presidenttinä. Presidentin tehtäviin kuului ulkopolitiikan johto, joten kyllä hän Suomen johtoon kuului.

     Koivisto toimi valtuuksiensa rajoissa ja nimenomaan Suomen eduksi. Puhuminen valtiopetoksesta on täyttä lööperiä.

     PAX:in ”puuhastelijoilla” oli valtioviisautta, jota silloin tarvittiin. Toiminnan salaaminen oli välttämätöntä.

     Saksasta tuli täysin suvereeni valtio 15. maaliskuuta 1991, jolloin Saksojen yhdistymissopimus tuli voimaan. Puhe miehityksestä on täyttä puppua.

     Vai on Max Jakobson sanonut, että Suomen ja Neuvostoliiton välinen raja on kyseenalaistettu. Tarkoitti ilmeisesti Pariisin rauhansopimuksessa määrättyä rajalinjaa. Jos näin on, niin silloinhan pitäisi olla voimassa Moskovan rauhansopimuksen (1940) rajalinja, jonka mukaan Petsamo kuului Suomeen.

     Professori Baryshnikov kuuluu ilmeisesti vanhaan neuvostoliittolaiseen koulukuntaan, jossa Suomi oli eräänlainen Neuvostoliiton puolisatelliitti. Baryshnikov ei sallisi Suomelle täyttä itsenäisyyttä. Vai miksi hän haluaa estää sen, että Suomi voisi itse päättää siitä, kuinka suuret ja miten varustetut puolustusvoimat Suomi tarvitsee? Sangen paljastava ja samalla myös hyytävä, on hänen lausuntonsa, että ”se merkitsee sotaa”, kun hän kuuli PAX:ista.

     Mitä Venäjällä on Suomea vastaan? Miksi Venäjä haluaisi sotaa? Suomi ei uhkaa Venäjää millään tavalla. Teillä Nato-kammoisilla on Venäjästä erittäin huono käsitys. Toisaalta se käsitys voi olla täysin oikeakin. Tunnustatte, että Venäjä harjoittaa aggressiivista voimapolitiikkaa.

     Suomi on tehnyt viisaimman mahdollisimman tempun irroittautuessaan Pariisin rauhansopimuksen Suomen suvereenisuutta rajoittavista määräyksistä. Suomi käytti hyväkseen Venäjän heikkoutta myös itsenäistyessään.

     Minulla ei ole mahdollisuutta lähteä tutkimaan asiakirjoja ulkoministeriöön.

     • Erikoista. Sanot ettei sinulla ole mahdollisuutta tutkia asiakirjoja mutta silti otat kantaa varsin vahvasti.
      Jos Suomi on tehnyt virheen ja joutuu toimimaan sen takia nyt pakon alla niin eihän siinä kyse ole enää itsenäisestä toiminnasta.
      Se joka roikkuu jonkun narussa ei ole itsenäinen.

     • Eihän tavalliset ihmiset yleensä näitä asiakirjoja itse tutki. Sitä tekevät tutkijat ja toimittajat, jotka välittävät tiedot yleisölle.

      Mitä tulee tuohon PAX-operaatioon, olen lukenut siitä varsin seikkaperäisen suurlähettiläs René Nybergin kirjoittaman artikkelin nimellä ”Olette kajonneet yya-sopimukseen”. Artikkeli on ilmestynyt alunperin ruotsiksi ruotsalaisen historioitsijan Krister Wahlbäckin muistokirjassa. Artikkelissa on samat tiedot kuin Raidan linkittämässä hänen kirjoittamassaan artikkelissa The new Barbarossa via Finland.

      Sanot, että otan kantaa vahvasti. Niin teenkin, mutta esitän mielipiteitä. En opponoi Raidan esittämiä faktoja. Raidan mielestä Suomi toimi väärin ja lainvastaisesti, minun mielestäni Suomi toimi viisaasti eikä rikkonut lakeja.

      Mitä virheisiin tulee, niin Suomi teki virheen jättäessään liittymättä Natoon. Sen virheen seurauksia vielä maksamme.

     • Meillä on toistaiseksi oikeus mielipiteisiin. Suurin virheemme on minusta ollut ettemme ole pystyneet pysymään itsenäisenä maana. Siitä maksamme koko ajan kovaa hintaa, emme vain joskus tulevaisuudessa.

     • ”minun mielestäni Suomi toimi viisaasti eikä rikkonut lakeja.”

      Mitähän lakeja oikein tarkoitat…?

     • Niin unohtui pahus vieköön nämä tutkijat ja toimittajat.

      Suomessa näitä asioita arvioivat aina samat tutkijat ja toimittajat, etenkin YLE:n tulosteissa.

      Tekisi mieli sanoa, että varsinainen tutkijan tai tutkivan toimittajan ura on heiltä jo mennyt ohi jostain syystä, ja on haettava maksettuja, polkuja, joita noudattamalla saavuttaa taloudellisen toimeentulon, mutta ei koskaan saavuta ansaittua arvostusta tutkijana, tai toimittajana.

      Kuka mihinkin tyytyy, ja uskoo omin valheisiinsa…

     • Hopalongin viittaamassa artikkelissa on kerrottu ex diplomaatti Gustafssonin kauhistuksesta kuullessaan Operaatio PAX:ista. Jos PAX operaatiossa kaikki olisi ollut päivänvaloa kestävää, niin miksi se tehtiin salaisena? Neuvostoliitolle ja myöhemmin Venäjälle vakuuteltiin, ettei mikään ole muuttunut suhteissamme. Olemme valehdelleet venäläisille päin naamaa. Kaikkihan muuttui jopa niin, että naapurimme välinen rajalinjakin kyseenalaistiin, kuten ex diplomaatti Max Jacobson arvioi. PAX konspiraattorit eivät ollenkaan ajatelleet tekojensa taloudellisia vaikutuksia. Maa on nyt ajettu henkiseen ja taloudelliseen konkurssiin. Mikä saa ihmiset pettämään maansa? Nyt vasta kun asiakirjat tulevat julkisiksi 25 vuoden salassa pidon jälkeen, saamme edes jotain tietoa konspiraatiosta. Suhteemme Venäjään on ajettu sodan partaalle, kuten professori Baryshnikovin välitön reaktio osoitti.

     • ”Eihän tavalliset ihmiset yleensä näitä asiakirjoja itse tutki. Sitä tekevät tutkijat ja toimittajat, jotka välittävät tiedot yleisölle.”

      Tieto | suodatin | yleisölle jaettava_tieto.

      Tässä on pelkistettynä ajatuksesi mukainen prosessi.

      Senkö mukaisesti elät, -vai etkö ole tavallinen ihminen?

     • Kun itse kirjoittelet vaikkapa historiasta ja politiikasta, perustuuko kaikki tietosi ja käsityksesi asiakirjoihin, jotka olet itse käynyt lukemassa?

      Ehkäpä niin onkin, mutta minulla ei ole kerta kaikkiaan aikaa eikä taloudellisia mahdollisuuksiakaan istua kaiket päivät ja yötkin lukemassa asiakirjoja arkistoissa. Minun on pakko luottaa ihmisiin, jotka tekevät sitä työkseen.

     • ”Minun on pakko luottaa ihmisiin, jotka tekevät sitä työkseen”

      Kommenttisi Hopalong, joka sisältää tämän lauseen, oli kai tarkoitettu minulle.

      Älä luota niihin, -ei se ole mikään pakko. Kun siitä kuvitelmasta luopuu, niin aukeaa aivan uusia ulottuvuuksia.

      Yksi lukee yhtä, toinen lukee toista, ja tietoja vaihdetaan. Kaikke sen propagandan perusteella jota itse näytät uskoneen, Suomen pitäisi nyt olla viimeiseen asti turvallinen paikka elää ja tehdä työtä.
      Ei suinkaan sellainen Suomi joka on hilsettään myöten kusessa:
      -Pysyvästi talousloukussa, ja ikäänkuin turvallisuusongelmissakin..

      Pyrin vain välttämään kuulumasta niiden ”linssin kustujen” uinuvien joukkoon, jotka uskovat valtmedian tuotoksiin..

      Valtamedian ammatti-ihmisten tuuteista ei tuleriittävän luotettavaa kokonaiskuvaa menneisytydestä ja asioiden kehityksestä..

      Mutta usko mitä haluat, ja luota mihin haluat, se on viimekädessä sinun ongelmasi.

     • Annanpa esimerkin. Siitä, kuin Suomi joutui tai lähti jatkosotaan, on kirjoitettu lukuisia kirjoja. Joitakin niistä olen lukenut. Sinun näkemyksesi mukaan niitä ei pidä uskoa, ainakaan jos ne ovat ammattitaitoisten, yliopistossa koulutettujen tutkijoiden kirjoittamia. Tutkijoidenkin johtopäätökset vaihtelevat.

      Nykyään kirjoja ja lehtiä ei tarvitse lukea. On olemassa netti, josta löytyy vaihtoehtoinen totuus joka asiaan. Sinä näyt edustavan tällaista koulukuntaa. Minua ei siihen saa mukaan.

     • ”Mitä Venäjällä on Suomea vastaan? Miksi Venäjä haluaisi sotaa? Suomi ei uhkaa Venäjää millään tavalla. Teillä Nato-kammoisilla on Venäjästä erittäin huono käsitys. Toisaalta se käsitys voi olla täysin oikeakin. Tunnustatte, että Venäjä harjoittaa aggressiivista voimapolitiikkaa.”

      Ymmärrätkö edes itsekään mitä selität…?

     • Luepa tuolta ylempää Jali Raidan kirjoitus. Siinähän todetaan:

      ”Eräässä seminaarissa professori Baryshnikov, Kremlin neuvonantaja, kuullessaan ensi kerran salaisesta Operaatio PX:sta, että se merkitsee sotaa.

      Eräs tärkeissä tehtävissä ollut sotaveteraani totesi kauhulla nykymenoa:kyllä viisi vuotta riittää.”

      Tässähän selvästi annetaan ymmärtää, että Venäjä katsoo oikeudekseen ryhtyä sotaan Suomen kanssa, jos Suomen politiikka ei sitä miellytä. Vai onko jo se, että Suomi yrittää huolehtia myös sotilaallisesta puolustuskyvystään, Baryshnikovan ja tärkeissä tehtävissä olleen sotaveteraanin mielestä loukkaus Venäjää kohtaan?

     • Olet sinä erikoinen tapaus.
      Entäpä jos se tarkoittaakin, että Suomi on jättänyt sotahaasteen voimaan ja että sotaveteraani kauhistelee sitä?
      Tämä ei tietenkään mahdu kalloosi koska kuten kaikki tiedämme Venäjä on sinulle iso ja paha karhu jota hysteerisesti pelkäät. Se juoksee koko ajan kintereilläsi ja varokin ettei puraise sinua persuuksista. Olet varmaan oikea karhun herkkupala pelkoinesi.

     • Minun kallooni ei tosiaan mahdu, että Suomella olisi jonkinlainen sotahaaste Venäjälle.

     • Suomi on jo ylittänyt sen kynnyksen, joka laukaisi talvisodan. Isäntämaasopimuksella Suomi on luovutettu hyökkäyssotaan Venäjää vastaan. Nyt on käynnissä propaganda vaihe ja harjoittelu vaihe. Suomi on rikkonut monin tavoin v. 1947 Pariisin rauhansopimusta ja v. 1992 naapuruussopimusta. Varoituksia on Venäjältä tullut riittävästi. Viime kesänä Vladimir Putin viittasi suomalaisen upseerin arvioon, että NATO haluaa hyökätä Venäjälle ja sotia viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen. Suomelle tuo viesti tarkoitti sitä, että aselepo ei tulisi kysymykseen, vaan suomalainen sotapotentiaali eliminoitaisiin viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen.

      Mahdollisessa sodassa suomalainen kansakunta häviäisi olemasta.

     • Hyökkäyssotaa Venäjää vastaan ei ole valmisteilla eikä suunnitteilla. Kaikkein vähiten Natoon kuuluvia demokraattisia maita saisi siihen mukaan. Putin pitää yllä uhkakuvaa paljon sisäpoliittisista syistä. Valtansa turvaamiseksi hän tarvitsee ulkoisen vihollisen.

      En pidä ollenkaan todennäköisenä, että Suomi ja Venäjä joutuisivat talvisodan kaltaiseen tilanteeseen, jossa Suomi olisi Venäjän ainoa vastustaja. Toki kannattaa muistaa, että NKVD:n päällikkö Lavrenti Berija oli suunnitellut suomalaisen upseeriston varalle vankileirin, jossa tilaa oli 25000 miehelle. Näille olisi käynyt samoin kuin Katynissa puolalaisille upseereille, jos Suomen vastarinta olisi talvisodassa murtunut.

      Isäntämaasopimus ei mitenkään rajoita Suomen toimintavapautta. Näitä sopimuksia Yhdysvallat on tehnyt muidenkin maiden kanssa, mm. Ruotsin. Tämä sopimus ei ole liittosopimus, valitettavasti.

     • Isäntämaasopimus ei varmaan ole mikään liittosopimus vaan palkkasoturisopimus omalla palkalla. Suomi on alistanut armeijansa USA:n kenraalin käskyvaltaan jopa hyökkäyssotaan.
      Kun Suomi harjoittelee Hornetien ilmatankkausta, niin sitä ei tarvita muuhun kuin yllätyshyökkäykseen syvälle Venäjälle.
      Talvisota oli osa toista maailmansotaa. Winston Churchill oli luovuttanut Suomen alueen Neuvostoliitolle hyökkäysalustaksi Saksaan. Kannattaa lukea vaikkapa Erkki Hautamäen kirja: Suomi myrskyn silmässä.
      Sanktioilla Venäjää vastaan Suomi on rikkonut talvisodan rauhan 3.artiklaa, joka on osa v.1947 Pariisin rauhansopimusta.

     • Sotien valmistelu alkaa vuosia ennen varsinaista ärhäkkää. Presidentti Roosevelt käynnisti heti presidentiksi tultuaan nelimoottoriset pommittajien sunniitelun ja tuotannon, samoin uusien lentotukilalusten. Tavoite oli suuresta sodasta, jossa USA korjaisi potin.

      Englannin TV:ssä esitettiin juuri dokumentti Titanicin uppoamisen liittyen. Laivassa oli syttynyt tulipalo viikkoja ennen purjehdusta. Lauvapellin lujuus oli heikentynyt siinä kohdassa, johon jäävuori osui. Tämä oli syynä laivan nopeaan uppoamisen. Itse asiassa laiva, joka upposi olikin sisaralus Olympia. Tämä on tullut esille toisessa dokumentissa. Olympia oli vaurioitunut korjaamattomaksi ja piti upottaa onnettomuudella vakuutusrahojen vuoksi. Sukellustutkimuksissa on nähty, että Titanicin nimen alla lukee Olympia. Rikos oli pakko salata, koska valmistauduttiin ensimmäiseen maailmansotaan

   • ”Suomen johto, erityisesti presidentti Koivisto, toimi todella ansiokkaalla tavalla tulkitessaan Yya-sopimuksen ja Pariisin rauhansopimuksen määräyksiä uusiksi.”

    Ei ole mitään erityisen ansiokasta siinä, että kuvittelee monenvälisen sopimuksen tulevan mitättömäksi tai uudeksi sillä, että yksin sanoutuu siitä irti. Muut sopimuskumppanit ilmeisestikään eivät ole samaa mieltä…

    Toisekseen Pariisin rauhansopimus on rajoittanut mm. Suomen asevoimien kehyksiä, mm. sukellusveneiden ja muun laivastokaluston yms. sotamateriaalin osalta.

    Ihmeellistä, miten Pariisin rauhansopimusta ei Koivistolaisittain ole tulkittu myös näiltä osin, kun Suomen uudisrakennus- ja korjaustelakat telakat vielä olivat suomalaisomistuksessa… Eikö ollut muka tarvetta vai…?

    Vielä voisi sanoa, että nykykehityksen valossa olisi ollut jopa edullista ja nykyisten isäntien etujen mukaista, -mutta nuija mikä nuija, -oli sitten presidentti tai ei.

    On jollain tavoin koomista nykynäkymien valossa, kuinka Suomessa Koiviston viritykset koetaan hyödyllisiksi asioiksi.

    Venäjä on sittemin 2000-luvulla osoittanut olevansa valtiollisesti jatkumoa entiselle Neuvostoliitolle, tarjoutumalla maksamaan Neuvostoliiton aikuisia velkoja takaisin Suomelle, jotka Suomi on tässä merkityksessä ottanut vastaan… -Paneeko miettimään.?

    Koiviston sooloilut Pariisin rauhansopimusasiassa jäävät kyllä täysin omaan arvoonsa….

    Jos et usko, -niin esitä suora kysymys UM:lle Pariisin rauhansopimuksen voimassaoloasta tai ei voimassaolosta, ellet pian kuule jotain muuta.

    • Oletko todella sitä mieltä, että Suomen pitäisi edelleen alistua puolustusvoimien kokoa ja rakennetta rajoittaviin määräyksiin? Et siis kannata Suomen itsenäisyyttä?

     Tosiasia on, että Pariisin rauhansopimuksen määräykset haittasivat suuresti Suomen puolustusvoimien kehittämistä. Suomi oli kuitenkin ja Yya-sopimuksen mukaan velvollinen puolustamaan itseään. Täten oli luonnollista, oikein ja järkevää, että Pariisin rauhansopimuksen rajoittavista määräyksistä irtauduttiin heti, kun se oli mahdollista.

     Oletko kuullut, että Neuvostoliitto teki suuren sopimusrikkomuksen Suomea vastaan? Se hyökkäsi marraskuussa 1939 Suomeen, vaikka hyökkäämättömyyssopimuksen piti olla voimassa vuoteen 1945.

     ”Ihmeellistä, miten Pariisin rauhansopimusta ei Koivistolaisittain ole tulkittu myös näiltä osin, kun Suomen uudisrakennus- ja korjaustelakat telakat vielä olivat suomalaisomistuksessa… Eikö ollut muka tarvetta vai…?

     Vielä voisi sanoa, että nykykehityksen valossa olisi ollut jopa edullista ja nykyisten isäntien etujen mukaista, -mutta nuija mikä nuija, -oli sitten presidentti tai ei.”

     Tuota ylläolevaa kohtaa kirjoituksestasi en ymmärtänyt.

     • Oletko todella sitä mieltä, että Suomen pitäisi edelleen alistua puolustusvoimien kokoa ja rakennetta rajoittaviin määräyksiin? Et siis kannata Suomen itsenäisyyttä?

      En ole sitä mieltä. Minä vaan ihmettelen miksi kokoa ja rakennetta ei ole rationaalisesti kehitetty, jos kerran sitä koskevia määräyksiä ei ole.

      Kyllä minä kannatan Suomen itsenäisyyttä. Sitä kannattaa tavoitella, Nyt sitä ei ole.

      Sanot:
      ”Pariisin rauhansopimuksen rajoittavista määräyksistä irtauduttiin heti, kun se oli mahdollista.”

      Missä se irtautuminen näkyy…? Onko siitä olemassa sopimusosapuolten allekirjoittamia asiakirjoja.?

      ”Tuota ylläolevaa kohtaa kirjoituksestasi en ymmärtänyt.”

      Suomessa ei rakennettu sotalaivoja, -eikä saanut edes rakentaa siviilikäyttöön tarkoitettuja sukelllusveneitä. Koivisto vaikutti tähän viimeksimainittuun asiaan Läntisen arvomaailman painostuksesta.

      Kehitys on sitten vienyt siihen, että venäläisillä on sotalaivojen korjauksiin ja uudisrakentamiseen kykenevä telakka Helsingin Hietalahdessa, ei tarvitse mennä Pietariin asti Amiraliteetin telakalle.

      Koiviston pähkäilyt ovat olleet kovin rajoittuneita kokonaisuuden kannalta. Muitakin esimerkkejä on.

   • ”Määräyksethän olivat selvästi vanhentuneet eivätkä olleet enää toimivia muuttuneessa maailmassa.”

    Mikä maailmassa oli perimmäisessä mielessä muutunut..?

    Toki muistan, että jotkut kailottivat presidentiaalisella painolla suureen ääneen, kuinka maailma on muuttunut, -kun se itseasiassa niittaantui entistä tiukemmin vanhoihin juoksuhautoihinsa, jotka tänä päivänä näkyvät pelkistyneimmässä muodoissaan, -etenkin mitä tulee nk. ”Länsimaiseen kulttuurikehään”… 🙂

    • No jos et itse huomaa, niin kerron pari asiaa, jotka maailmassa ovat muuttuneet.

     Saksa on yhdistynyt ja on kokonaisuudessaan kiinteä osa länsimaista arvoyhteisöä.

     Suomesta on tullut sotilaallisesti liittoutumaton maa vapautuessaan Yya-sopimuksesta.

     Varsovan liitto on hajonnut ja siihen kuuluneet maat ovat vapautuneet pakkoliitostaan Venäjän kanssa.

     • Nuoko ovat sinulle oleellisia muutoksia? Tai näköjään ovat.

      Saksan yhdistyminen ei ole mitään muuttanut, paitsi että nyt vielä suurempi osa Eurooppaa on USAn vallan alla.

      Suomi on vain paperilla liittoutumaton mutta käytännössä USA/Nato-koaliition alusmaa.

      Varsovan liiton hajoaminen on vain johtanut siihen, että siihen kuuluneet maat ovat nyt pääosin USA/Nato-koaliition vallan alla.

      Ajatellen maailmanrauhaa tilanne ei ole parempi, päinvastoin. Ja ajatellen oman maamme kohtaloa olemme nyt suuremmassa vaarassa kuin koskaan ennen, aivan kuten on koko Eurooppakin sillä ydinasein käyty sota tuhoaa sen maan tasalle.

      Jos tämä muutos on sinulle merkittävää kehitystä niin ihmetellä täytyy. Itse en ainakaan haluaisi hautautua ydinpommin alla. Olisi ollut viisasta pysyä Paasikivi – Kekkosen rauhanpolulla.

     • ”Suomesta on tullut sotilaallisesti liittoutumaton maa vapautuessaan Yya-sopimuksesta.”

      Suomi on hukannut nk. ”Isäntämaasopimuksen” kautta sotilaallisen liittoutumattomuutensa.

 1. ”Koko maailman ja USA:n suurin teollisuuden haara on sotateollisuus. Ja kaiken markkinoinnin perimmäisenä ja voimakkaimpana keinona on ensin ihmisten syvimmän pelon herättäminen ja sitten sellaisen ratkaisun tarjoaminen, joka hälventää tuota pelkoa, mutta ei suinkaan poista sitä. Pelon on jäätävä eloon, jotta sen avulla ihmisiä voidaan edelleen hallita ja johdattaa tekemään ’oikeita’ ratkaisuja.

  Kun meitä pelotellaan sodalla, jota me emme halua, meidät houkutellaan hyväksymään Naton eli USA:n yhä laajeneva vaikutus Suomessa samalla kun meitä kypsytetään ostamaan yhä uusia USA:ssa valmistettuja asejärjestelmiä, jotka tarvitaan, jotta voimme olla Naton kanssa yhteistyössä.”

  Näinhän tämä systeemi toimii.
  Orpo haluaa lisää valtionvelkaa ja ostaa kalliita kakkoja amuriikan lentoleluja.
  Suomen veronmaksajat kustantavat.
  Nato haluaa vierailla Venäjän rajalla lietsomassa kolmatta maailmansotaa.
  Suomen veronmaksajat kustantavat.

  Olettaisin, että tämä on uutinen, joka mainitaan kirjoituksessa:

  ( http://www.aamulehti.fi/kotimaa/neljannes-suomalaisista-uskoo-maamme-joutuvan-sotaan-varusmies-maailma-on-arvaamaton-paikka-24087316/ )

  Vaikken liiemmin nauti kyseisen läpyskän markkinoinnista, halusin tuoda esiin hyvin selkeästi, miten härkisti Aamulehdessä käsitellään ”väärän mielipiteisiä” kyselytuloksia. Ja tätä sitten kutsutaan ”journalismiksi”.

  Kyselyvastausten vaihtoehtoja on oikeastaan vain neljä eikä viisi, kuten aluksi näyttää.
  Lukekaapa tarkkaan kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa:
  ”En pidä hyökkäystä todennäköisenä”
  ”En usko, että Suomeen kohdistuu hyökkäystä”

  Sama asia kahdella eri tavalla muotoiltuna, sillä eihän sitä nyt olisi Aamulehden etusivun jutuksi saanut, jos siinä olisi ensimmäisenä osunut silmään, että 68 % vastasi ”En usko hyökkäyksen olevan todennäköistä”.

  Seuraavankaan vastausvaihtoehdon valinneet eivät ihan juuri ole bunkkereihin juoksemassa. Kymmenen prosenttia kun vastasi uskovansa kyllä Suomen joutuvan joskus sotaan, mutta ei seuraavan 10 vuoden aikana.

  Kaikkinaiset 9 prosenttia vastaajista pelkäsivät ”sotilaallista hyökkäystä” seuraavan 10 vuoden aikana.

  Kymmenesosa vastaajista jätti kommentoimatta.

  • ’…meidät houkutellaan hyväksymään Naton eli USA:n yhä laajeneva vaikutus Suomessa samalla kun meitä kypsytetään ostamaan yhä uusia USA:ssa valmistettuja asejärjestelmiä’

   Omituista eikö että O ja P päättävät tämänkin, ei Eurooppa tai EU itse:
   Obama ja Pentagon ovat päättäneet palauttaa Volcano-miinanheitinjärjestelmä vuoteen 2018 mennessä täyteen asemaansa modernisoituna Eurooppassa, joka kylmän sodan jälkeen jo irtautui miinoituksesta
   http://mvlehti.net/2016/12/28/pentagon-paatti-miinoittaa-euroopan-uudestaan/

  • ”[…]markkinoinnin perimmäisenä ja voimakkaimpana keinona on ensin ihmisten syvimmän pelon herättäminen ja sitten sellaisen ratkaisun tarjoaminen, joka hälventää tuota pelkoa, mutta ei suinkaan poista sitä. Pelon on jäätävä eloon, jotta sen avulla ihmisiä voidaan edelleen hallita ja johdattaa tekemään ’oikeita’ ratkaisuja.”

   Tuo liittyy myös Obaman allekirjoittamaan NDAA:n josta enemmän toisaalla Vastavalkeassa.

   Venäjä-pelon lietsomisella saatiin perusteet NDAA:lle, Suomen Mediapoolille ja vastaaville organisaatioille joita tultaneen rahoittamaan Yhdysvalloista käsin.
   Media oli avustamassa perusteiden rakentamista, ja saanee korvauksensa nyt NDAA:n budjetin kautta.

 2. Oh, mikä upean oivaltava kuvituskuva!

  ”Ehkä me suomalaiset voisimme lopultakin irrottautua niin itäisten kuin läntistenkin naapureiden talutusnuorasta ja ryhtyä siihen todelliseen rauhantyöhön, joka ei tarvitse sodan uhkaa ja aseita edetäkseen. Tarvitsemme vain oman sydämemme viisauden, sen joka kaikkea elämää kaikkialla kantaa, voidaksemme tehdä omaa kunniakasta rauhantyötämme koko ihmiskunnan ja kaiken elävän puolesta. Ryhdytäänkö toimeen?”

  Ryhtykäämme.

  Mutta muistaen että vastassamme ovat myös ns. suvakit, joille vain yhdenlainen suvaitsevaisuus on oikeanlaista suvaitsevaisuutta; jotka tarvitsevat erilaisuuden pelkoa voidakseen ylevinä suvaita; joiden ideologialle eriävät mielipiteet ovat kauhistus ja anateema.

 3. Suomessa näyttää olevan piirejä, jotka systemaattisesti ajavat Suomea sotaan. Kuten aikaisemminkin, taustalla vaikuttanevat samat tahot, joilla on varmistettu turva kuvitemaailmassaan.

  Omilla jaloillaan seisova ja omista asioistaan päättävä itsenäinen Suomi on turvatekijä sekä itselleen, kansalaisilleen ja ympäristölleen. Sellaisena se voi käydä kauppaa kenen kanssa haluaa, ilman että pitää kysyä toisilta lupa, ja pitää territoriotansa koskemattomana riittävin resurssein, yhtenäisen kansakunnan voimin. Nyt se ei ole mitään näistä.

  Pers’aukinen, Euroopan Unionin, Naton, ja muiden taustavaikuttajien pystyynnussima Suomi on riskitekijä koko ympäristölleen, -eikä suinkaan vähiten itselleen. Suomen suurin ja merkittävin toteutunut riski on ollut ja ovat ne typerät poliitikot jotka ovat saattaneet Suomen tähän tilaan, joko typeryyksissään tai muiden pakotteiden alaisena, myöskin omasta pääkopasta tulleiden…

  Puoluekentästä nämä syypät löytyvät pääsääntöisesti oikealta laidalta joko KOK, RKP ja SDP ryhmistä, muiden säestäessä kukin resurssiensa mukaisesti. Euroopan Unioni on alunperin sosialistien aate, ja kuten on havaittavissa sosialismi on saavuttanut laajempia kannatuspiirejä, jotka nyt vain kuvittelevat olevansa jossain ytimessä päättämässä asioista. Faktisesti kysymys on kolonialismista.

  Oli miten oli, edellämainittu on pitkäjänteisien tarkoitushakuisen työn tulos, jossa Suomen saaminen ”Länsimaiseksi” vasallivaltioksi ja hyökkäysalustaksi Venäjän suuntaan, on ollut perimmäinen tarkoitus.
  Perästä kuuluu, sanoi torventekijä. Näemme tämän kehityksen vaikutukset varmaan hyvinkin lähitulevaisuudessa. Nyt se on jo nähtävissä kansakunnassa pysyvästi asuva talousahdingko, jonka puitteissa kaikki alunperin yhteiskunnan varoilla rakennettu infrastruktuuri kaupataan torihintaan globaalitoimijoille ”Uuden Maaimanjärjestyksen” nimissä, jolle toiminalle ”ei ole vaihtoehtoja”…

  On se ihmeellistä kuinka ”Vapaan Läntisen Maailman Aateyhteisön ja yhteisen Arvomaailman” sisäinen kuva on näin vaihtoehdoton. On vain yksi aate, jota tarjoillaan eri käärepapereissa.

  Mitä sieltä paljastuu kun kääreet avataan, on niinkutsuttua länsimaista paskaa puhtaimmillaan kaikkine haisuineen. On pakko sanoa näin kun tätä nk. ”Länsimaisuutta” hehkutetaan milloin missäkin juhlapuheissa, ja hampaat on hyvin harjattu, mutta kieli ruskea.

  • Kyllä. puhut asiaa. Kaikki vähänkin valveutuneet ovat saaneet tarpeekseen näistä EU:n tarjoilemista käärepapereista. Tässä yksi sellainen Kreikan malliin:
   Pankkiri- ja talousrikollisten mafia taas niskan päällä
   Italia ja IMF: rikollispankkiireille jälleen synninpäästö ja ilmaista rahaa
   Eurooppalainen ”oikeusjärjestelmä” on päättänyt jälleen katsoa sormiensa läpi vakavia rikoksia, joihin Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) ja Italian suurten pankkien johto on syyllistynyt.
   Italiassakin rikolliset aiotaan nyt palkita veronmaksajien rahalla!
   http://magneettimedia.com/italia-ja-imf-rikollispankkiireille-jalleen-synninpaasto-ja-ilmaista-rahaa/

 4. Suomessa on katsottu kiistämättömäksi oikeudeksi puolustaa omia kotikonnuja, -taloa ja tonttia resursseineen. Ei kai niitä tyhjän päiten ole paalutettu.

  Tämä erottaa meidät USA:n itse itselleen kehittämistä oikeuksista, kuin myös Kansallisen Kokoomuksen viritelmistä… Mitä KOK, siis faktisesti edustaa…?

  Menköön nyt KOK itseensä jos on kykypuolueessa kykyä…

 5. Yksi juttu! Kaikki tämä hulluus on maailmassamme nähtävissä, se on ihan totta ja se vaikuttaa meihin kaikkiin. Me olemme itse asiassa kaikki osallisia siinä, emme sen ulkopuolella vaan sen sisällä sitä luomassa ja kannattelemassa. Tämä yhteinen hulluutemme saa voimansa meidän kaikkien omasta pelosta, vihasta ja ahdistuksesta. Niin kauan kuin me yksilöinä kannamme noita ”tummia tuntoja” kohtaamattomina ja ymmärtämättöminä me tulemme kannattelemaan niiden varassa kasvavan maailmamme hulluutta. Eli elä pelkää vaan kohtaa omat alitajuiset pelkosi! Silloin sinun ei tarvitse vihata eli projisoida pelkoasi joihinkin vihollisiin tuolla toisaalla. Ja silloin sinä et enää tuota ahdistusta ympärillesi, et pelosta kasvavaa vihanpitoa. Vasta silloin sinun maailmasi muuttuu, vasta silloin toivo herää ykslössä ja hänen maailmassaan!

  • ’…Me olemme itse asiassa kaikki osallisia siinä, emme sen ulkopuolella vaan sen sisällä sitä luomassa ja kannattelemassa. ’
   Niin Klaus, enpä sanoisi että me kaikki olemme tätä hulluutta (sotaa ja vääryyttä), jonka sisällä elämme, luomassa ja kannattelemassa. Kyllä sitä tekee pääasiallisesti joku toinen taho, pieni eliitti, meidän puolestamme eikä se saa voimaansa meidän omasta pelosta, vihasta ja ahdistuksesta, jotka ovat pikemminkin pelkkiä reaktioita, seurausta eliitin tihutyöstä johon joudumme sopeutumaan.
   Ratkaisu ei nähdäkseni liioin voi olla siinä että kohtaamme jotain alitajuista pelkoa itsessämme vaan siinä, että uskallamme vihastua, asettua selkeästi terveen ja rakentavan aggression (päämäärähakuisen toiminnan) avulla vastarintaan, puolustamaan hyvyyttä, yhteistä hyvää ja rauhaa, rakentamaan uutta ja parempaa maailmaa jossa tällaiselle hulluudelle ei ole asuinsijaa. Se lienee ainoa tie muuttaa maailmaa paremmaksi. Toivo ei voi elää tyhjästä, vain hyvistä teoista. Näin itse ajattelen.

 6. Kiitos Hunter!

  Piti vastata tuohon Klausin kommenttiin mutta veitkin jo sanat suusta!

  Ajattelen samoin.

  Pelkillä positiivisilla ajatuksilla ja sydämen pelottomana pitämällä ei maailmaa vielä muuteta.

  Tarvitaan tekoja jotka muokkaavat sekä omaa elinympäristöämme että ympäröivää maailmaa.

 7. Hyvä Diabolik Truthhunter:)

  On toki olemassa jokin taho, joka käyttää hyväksemme meidän pelokkaita ja ahdistuneita reaktioitamme, joko vastustustamme tai myöntymistämme heidän valtaansa. Ja on myös tärkeää, että me teemme tekoja emmekä hillu jossain posiivisten ajatusten höyryissä. Mutta on myös totta, että niin kauan kuin tekomme ovat vain pelokkaita tai vihaisia reaktioita ne antavat lisää voimaa niille valtarakenteille, joita koetamme vastustaa. Ihan samoin sadussa pahan lohikäärmeen pään katkaiseminen kasvattaa monta uutta pudonneen sijaan, miekkamme vihainen sivallus vahvistaa ja voimistaa ”vihollistamme”, sillä viha joka lohikäärmeessä tai maailmaamme hallitsevassa eliitissä tulee näkyväksi on meidän omaamme, sitä mitä me itsessämme kiellettynä kannamme. Ja vain omien varjojemme, vihamme ja ahdistukseemme, kohtaaminen vapauttaa meidät niiden ulkoisista ilmiasuista maailmassamme. Vasta sitten pystymme luomaan omaa todella vapaata maailmaamme, joka ei enää mitenkään rakennu vihan ja pelon valheelle. Eli aloita itsestäsi ja muuta sitä kautta maailmasikin!

  • ’….Mutta on myös totta, että niin kauan kuin tekomme ovat vain pelokkaita tai vihaisia reaktioita ne antavat lisää voimaa niille valtarakenteille, joita koetamme vastustaa.’

   Klaus hyvä, eivät tekomme ja toimemme voi olla VAIN tuollaisia pelokkaita ja vihaisia reaktioita vaikka toisaalta niiden PITÄÄ olla myös vihaisia tai ja vääryyden luoman vihastumisen kyllästämiä jotta jotain saadaan korjattua — siitäkin huolimatta että ne antaisivat voimaa vastustajalle.
   Ei nwo-eliitti ota muuta vastaan eikä tietysti tätäkään ja se taistelee aina kaikkea vastaan. Se on fakta jonka edessä mikään nöyristely tai hyvä tahto toimi ja joka pakottaa vihastumaan ja terveen mutta ei omaa tuhoa edistävän aggression käyttöön mikäli jotain muutosta halutaan.
   Kun nwo-eliitin päämäärä on PNAC niin Washington lakeijoineen ei luovuta, ei millään hinnalla, vain pakon edessä. Tämä sinunkin pitäisi idealismissasi ymmärtää. Siksi: stig om bord!

   Make no mistake, Washington will never let go – not by itself, never. Their target is world hegemony – the goal of their self-indulging PNAC – Plan for a New American Century. And to attain this goal, the fall of Syria had been planned long in advance, in the early 1990’s. “Regime Change” is relentlessly being pursued – see Wesley Clark at the Commonwealth Club of California, October 3, 2007 – ‘7 countries have to fall in five years’
   http://www.globalresearch.ca/war-propaganda-syrias-destruction-by-the-lies-of-the-western-media-washington-will-never-let-go-their-target-is-world-hegemony/5549508

 8. Pitänee nyt vielä palata allaolevaan Hopalongin kommenttiin:

  ”Mitä Venäjällä on Suomea vastaan? Miksi Venäjä haluaisi sotaa? Suomi ei uhkaa Venäjää millään tavalla. Teillä Nato-kammoisilla on Venäjästä erittäin huono käsitys.”

  Tämän kommentin valossa on itseasiassa käsittämätöntä se vimma ja paatos, millä Venäjää nyt syytetään kaikesta mahdollisesta. Natokiimaisillahan tässä pääasiassa on selitettävää sen suhteen miksi Suomea varustetaan natojoukkojen vastaanottamiseen ja avustamiseen kaikin käytettävissä olevin keinoin, -jopa omin kustannuksin.

  Varmaan pilluakin pitäisi suomalaisten järjestää, -vai tuovatko ne omat kottatraiset mukanaan, jos yhteensopivuutta ei ko. suhteessa ole vielä normitettu…?

  Ei tässä tarvitse muuta kuin lukea otsikot, niin ”natointoilijat” propagoivat itsensä pian umpikujaan. Jos esim. ajatellaan tuota nk. isäntämaasopimusta, niin jos liikemaailmassa joku johtotasolla tekisi tuollaisia sopimuskia, niin kenkää tulisi välittömästi tyyliin ”luottokortit ja avaimet pöydälle äläkä tule enää takaisin” Mutta Suomessa se näyttää muille johtajille ja komentajille olevan mahdollista ilman seuraamuksia.

  Ruotsissa asiaa hoidettiin kuten. pitää, ts. parlamentaarinen prosessin kautta. Suomessa sama asia oli jotenkin joidenkin läpihuutojuttu. Sopimukset joissa ei ole purkamismahdollisuuksia ovat täysin absurdeja.

  Mutta jokin tulevista presidenteistä yhdessä puolustusvoimien komentajan kanssa voinee isäntämaasopimuksen purkaa samalla tavoin kun se on tehtykin, Eihän siinä tarvita kuin kaksi henkilöä, jotka ovat samaa mieltä… Yksipuolinen kannanotto ja sillä siisti.

  • Hopalong kommentoi seuraavasti:
   ”Nykyään kirjoja ja lehtiä ei tarvitse lukea. On olemassa netti, josta löytyy vaihtoehtoinen totuus joka asiaan. Sinä näyt edustavan tällaista koulukuntaa. Minua ei siihen saa mukaan.”

   En minä edusta mitään koulukuntaa. Suomalaisi kusetettiin Euroopan Unioniin liittymisen tekijöistä, suomalaisia kusetettiin -90 luyvun pankkikriisin virallsissa selityksissä, suomalaisia kusetetaan nytkin, erilaisten idästä tulevien uhkien argumentoinnissa, suomalaisia kusetetaan Natoliittymisen argumernttien yhteydessä. jne.

   Kysymys on puhtaasti mediamanipuloinnista. Valtakunnan suurin sanomalehti touhuaa juuri samalla tavoin kuin aikaisemminkin sotapolitiikkansa osalta. Suomessa on nk. Valtakunnanselittäjät, joiita suuri osa on mm. UPIn väkeä. Jos lähtisimme koluiamaan näiden henkilöiden taustoja, -sieltä saattaisi löytyä mielenkiintoisia nyansseja.

   Mikä ihme se panisi ajattelemaan, että tiedotusvälineiden välittämä kokonaiskuva olisi oikea? Terve epäily on moninverroin parempi kuin sokea usko.

 9. Henkimaailma on lisääntyvästi mukana valtioiden erimielisyyksissä, jo sen näkee sokea ”kepillään”. Riitapukaria ei ole vaikeaa tunnistaa, mutta kukapa uskaltaisi ”Levis” farkkuja mollata ? Suomen johto kaivaa verta nenästään NATO-kuumeissaan. Putin hallitsee tilanteet hikoilematta. Itä saattaa olla yllätyksellinen.

  • Pariisin rauhansopimus vuonna 1947 lopetti viimeisen sotamme Liittoutuneiden valtioiden kanssa mukaan lukien nykyisen UK:n ja Venäjän Federaation kanssa. Miksi me emme usko, että tuo rauha ei olisi pysyvää? Onko jokin Liittoutuneista valtiosta valmis rikkomaan tuon vuoden 1947 sopimuksen? Mitä syytä Suomella on syytä epäillä moista? Eikö Suomen kannattaisi tiukasti pysyä Pariisin rauhansopimuksen ehdoissa, jotta meitä ei syytettäisi sopimusrikojaksi?
   Jali Rauta
   Somero

 10. Voi herran pieksut, mitenkä monenlaisia mielipiteitä voi olla olemassa, eivätkä ne kaikki voi olla totuuksia. Yksi asia pitää vettä, kansoille ei koskaan kerrota todellisuutta, koska isot pelaajat eivät ole rehellisiä ihmisiä. He eivät välitä ”rotan-perseen verran kansasta”. Kansa on vain välikappale ylimistön tarkoitusperiin. Ylirikkaiden veljespiireissä tehdään ratkaisuja (muurarit) joihin kansalla ei ole lupa osallistua. Maiden hallitusten politikot ”määrätään” ottamaan osaa Bilderbergin salaisiin kokouksiin. Kieltäytyminen saattaa olla poliittisen uran loppu. Tavallinen kansalainen ei usko sellaista menettelyä edes olemassa, sekä väittävät sitä vainoharhaiseksi propakandaksi. Mitä varten Urpilainen osallistui kokoukseen ??? Entä Stubb ??? Ovatko he vannoneet valan vieraan hallituksen jäsenille,paljastamatta mitään äänestäjilleen ??? Onko se maanpetos?

  • Jorma Ollila kunniansa päivinä puhui tehtävästä Suomelle. Mikähän tuo tehtävä Suomelle on, jota Jorma Ollila ajoi ja kait vieläkin ajaa? Mikä oli tuo tehtävä Jorma Ollilalle?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here