Politico-julkaisu kirjoittaa, miten Yhdysvaltain presidentiksi valittu Donald Trump (rep) palkitsee vaalirahoittajiaan ja republikaanisen puolueen tukijoita viroilla hallinnossaan.

Politicon laskelmien mukaan lahjoitusten määrä Trumpille ja republikaaniselle puolueelle on keskimäärin 800 000 dollaria lahjoittajaa kohden. Enimmäkseen virat ovat diplomaatinpestejä tai jonkin sopivan komitean jäsenyyksiä. Kaikista viran saaneista lahjoittajien osuus on 38 prosenttia.

Lahjoittajien päätyminen Trumpin hallintoon on ennennäkemätöntä presidentinvaalien viime vuosikymmenten historiassa, johtuen osittain Yhdysvaltain korkeimman oikeuden päätöksistä, joilla kampanjalahjoitusten rajoituksia höllennettiin.

Demokraattisen puolueen vaalirahoittamisella näyttää olevan parempi tuotto, koska sillä saa koko hallituksen.

Vuotosivusto Wikileaks julkaisi demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clintonin sähköpostiviestejä. Yksi niistä on rikoksenuusijapankki Citigroupin toimitusjohtaja Michael Fromanilta Clintonin vaalikampanjapäällikkö John Podestalle. Kyseinen viesti sisältää nimilistoja ehdokkaista, jotka pankkimaailma halusi Obaman hallitukseen — ja sai.

Citigroup pelastettiin verovaroilla finanssisektorin synnyttämän vuoden 2008 kriisin yhteydessä.

Lähteet

Arnsdorf, Isaac | Politico (27.12.2016): Trump rewards big donors with jobs and access http://www.politico.com/story/2016/12/donald-trump-donors-rewards-232974

Söyring, Riikka |Vastavalkea (18.10.2016): Rikoksenuusijapankki nimitti Obaman hallituksen https://vastavalkea.fi/2016/10/18/rikoksenuusijapankki-nimitti-obaman-hallituksen/

Kuva: Gage Skidmore
Kuva: Gage Skidmore

7 KOMMENTTIA

 1. Jatkaako Trump samaa latua kuin edeltäjänsä? … Iranin sotaa monet pelkäävät jo nyt, siitäkin huolimatta että Syyria meni ’vähän pieleen’, ainakin toistaiseksi.

  Make no mistake, Washington will never let go – not by itself, never. Their target is world hegemony – the goal of their self-indulging PNAC – Plan for a New American Century. And to attain this goal, the fall of Syria had been planned long in advance, in the early 1990’s. “Regime Change” is relentlessly being pursued – see Wesley Clark at the Commonwealth Club of California, October 3, 2007 – ‘7 countries have to fall in five years’
  http://www.globalresearch.ca/war-propaganda-syrias-destruction-by-the-lies-of-the-western-media-washington-will-never-let-go-their-target-is-world-hegemony/5549508

 2. Trump’s Foreign-Policy Appointees Are Set to Provoke War With Iran
  Their extremism in military and intelligence affairs is unprecedented in recent US history.
  
  The trio of generals who have so far joined Donald Trump’s national security team—Mike Flynn as national security adviser, James Mattis as secretary of defense, and John Kelly as secretary of homeland security—along with Representative Mike Pompeo as director of the CIA, have unnerved official Washington and leaders around the world. From North Korea to the South China Sea, from the Mexican border to Syria, they’re a cohort likely both to facilitate and to encourage Trump’s instinct for confrontation and bellicosity, and their out-of-the-mainstream approach, even extremism, in military and intelligence affairs is unprecedented in recent US history.
  And it’s likely that the first target of Trump’s generals and the CIA will be Iran. “Ingredients are falling, tragically, into place for a possible war with Iran,” wrote Paul Pillar, a former CIA analyst who retired in 2005 as chief of the National Intelligence Council’s Near East section, in The National Interest.
  https://www.thenation.com/article/trumps-foreign-policy-appointees-are-set-to-provoke-war-with-iran/
  
  In The Field of Fight, Flynn outlines in great detail his belief that the United States is facing an apocalyptic struggle against a coalition of enemies at whose heart is Iran. “We’re in a world war against a messianic mass movement of evil people,” writes Flynn. “We are facing an alliance between Radical Islamists and regimes in Havana, Pyongyang, Moscow, and Beijing.” (For good measure, Flynn throws Bolivia, Venezuela, and Syria into the mix, too.) “Iran is the linchpin of the alliance, its centerpiece,” concludes Flynn. To strike at the heart of Flynn’s imagined global alliance, he urges a campaign for regime change. Unfortunately, he writes, “No American president has called for regime change in Tehran.” Along with Ledeen, an arch-neoconservative who left the American Enterprise Institute for the even more radical Foundation for the Defense of Democracies, Flynn supports an aggressive effort to topple Iran’s government.

  Lisää linkin hyvästä kirjoituksesta

 3. Illuminati, NWO, samaa ulostetta,eri nimillä. Poliittinen pankkimahti on päässyt jo liian pitkälle, sitä ei voida
  pysähdyttää edes kolmannella M-sodalla. Kolmas M-sotahan on juuri heidän päämääränsä, mutta miten he sen toteuttavat, on arvoitus, joutumatta myöskin itse tuhoutumaan . Vihjeitä on kuitenkin jo olemassa. Kansojen vaellukset pois kotimaastaan, vieraisiin olosuhteisiin näyttää olevan vain vaikeuksien alkua. EU maiden taloudellinen heikentäminen sattaa nopeuttaa länsimahdin aikataulua. Israel on vahvasti mukana
  pelissä vaikka sieltä ei hiiskuta mitään hälyttävää. Isoveli USA hoitaa heidän puolestaan likaisen työn. Kaiken
  melun keskellä, itäiset maat kiinaan asti ovat ” valveilla ” seuraten suurennuslasillaan rappeutumista. Usalla
  ei ole vieläkään hiventäkään todisteita venäjän sekaantumisesta mihinkään vaaleihin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here