Myös Ylen uutisoimat väitteet, että Venäjä olisi hakkeroinut Yhdysvaltain demokraattisen puolueen tietokantoja ja sähköpostiviestejä sekä tehnyt kyberhyökkäyksen Yhdysvaltain sähkönsiirtojärjestelmiin, käyvät yhä huvittavammiksi.

Kotimaan turvallisuudesta vastaavan viraston (Department of Homeland Security, DHS) ja keskusrikospoliisi FBI:n yhteinen raportti alkaa vastuuvapauslausekkeella, jossa todetaan, että raportti tarjotaan ”siinä kunnossa kuin on” (”as is”) ainoastaan informationaalisia tarkoituksia varten ja että ”(DHS) ei anna minkäänlaisia takuita raportin minkään tietosisällön oikeellisuudesta”.((”This report is provided ’as is’ for informational purposes only. The Department of Homeland Security (DHS) does not provide any warranties of any kind regarding any information contained within.” Lainopillisen määritelmän mukaan ”as is” viittaa tilanteeseen, jossa myyjä myy ja ostaja ostaa tavaran siinä kunnossa kuin se myyntihetkellä on, ja jossa ostaja hyväksyy tuotteen ”kaikkine vikoineen”, olivatpa ne välittömästi havaittavissa tai eivät. Tässä klassisessa kaupankäyntitilanteessa ostajan vastuulla on tavaran tarkastaminen, tarvittaessa asiantuntijan avulla, ennen ostopäätöksen tekemistä. Ks. ”as is” -ilmaisun lainopillinen määritelmä.)) Toisin sanoen raportin lukijalle viestitetään heti otsikon alla, että mitään todisteita Venäjän väitetystä osallisuudesta hakkerointiin ei ole löydetty, ja että raportti ainoastaan spekuloi Venäjän mahdollisuuksilla hakkeroida. Raportti pääasiassa vain kuvailee amerikkalaisten käsityksiä siitä, mitkä Venäjän kyvyt hakkeroida ovat. Raportin alkusivuilla kuvaillaan hyvin yleisellä tasolla Yhdysvaltain hallituksen väitteiden mukaisesti kahden venäläistoimijan hyökkäyksiä ”yhdysvaltalaisen poliittisen puolueen” (jonka nimeä ei kerrota) ja amerikkalaisten organisaatioiden tietojärjestelmiin kesällä 2015 ja keväällä 2016. Yli puolet 13-sivuisesta raportista käytetään ohjeistukseen organisaatioiden tietoturvan parantamiseksi ja yhteystietoihin.

Raportissa ei mainita sanallakaan WikiLeaksia. Näin ollen tiedustelupalvelut eivät sano WikiLeaksin saaneen Hillary Clintonin sähköpostiviestejä Venäjältä tai väitä Venäjän tiedustelupalveluilla olleen mitään osuutta WikiLeaksin julkaisemaan materiaaliin. Raportti sivuuttaa myös sen, mitä WikiLeaks on kertonut, eli että materiaali on saatu demokraattisen puolueen sisäiseltä vuotolähteeltä.

Jopa poliittisen korrektiuden esikuva The Hill kertoo Suomessa tosiasiana uutisoidusta Venäjän osallisuudesta siten, että ”Obaman hallitus on äärimmäisen paineen alla, kun sitä vaaditaan ennen hallitusvastuun siirtämistä esittämään todisteet Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin”.

Vice News -media vaatii tiedonvapautta koskevaan lakiin (FOIA) vedoten DHS:ää, CIA:ta, FBI:ta ja tiedustelupalvelujen valvojaa ODNI:a esittämään todisteet Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin.

The Intercept raportoi kansallisesta turvallisuudesta vastaavalle NSA:lle työskennelleen tietovuotaja Edward Snowdenin aiemmin julkaisemattomista asiakirjoista. Julkaisun mukaan kyseessä oleva asiakirja viittaa siihen, että NSA:lla on keinot kerätä dataa Venäjän tekemistä kyberhyökkäyksistä — koska NSA oli tehnyt vastaavan urakan jo aiemminkin, selvittäessään venäläisjournalisti Anna Politkovskajan murhaa. The Intercept toteaa:

”Erityisen kiinnostavaa on NSA:n väitteiden alkuperä: kappaleen luokitus ’TS/SI’ merkitsee huippusalaista signaalitiedustelua [Top Secret Signals Intelligence] eli signaalien sieppaamista […] niiden kulkiessa pisteestä toiseen, sisältäen kaiken puhelinten salakuuntelusta internet-liikenteen monitorointiin. Toisin sanoen NSA tiesi Venäjän hakkeroineen Politkovskajan, koska NSA vakoili.”

Myös tiedusteluveteraanien järjestö VIPS on sitä mieltä, että puhetta on ollut paljon, mutta todisteita Venäjän osallisuudesta demokraattisen puolueen skandaaleihin ei ole esitetty, vaikka NSA:lla pitäisi olla keinot löytää todisteet Venäjän osallisuudesta, jos niitä on.

The New York Times kirjoitti, että ”FBI ja DHS julkaisivat torstaina raportin, jossa eritellään yksityiskohdittain tavat, joilla Venäjä toimi kybervakoilua käyttäen vaikuttaakseen Yhdysvaltain vaaleihin”. Raportti itse ei vahvista The New York Timesin valeuutista.

Politicon tekemän kyselyn mukaan amerikkalaiset äänestäjät eivät mainittavasti usko tiedustelupalvelujensa arvioon Venäjän syyllisyydestä demokraattisen puolueen tietojärjestelmiin murtautumiseen ja Hillary Clintonin vaalikampanjan pilaamiseen.

Los Angeles Times naureskelee Yhdysvaltain sekaantuneen 81 kertaa muiden maiden vaaleihin vuosien 1946–2000 välisenä aikana.

Washington Postin johdolla massamedia kertoi venäläisten hakkeroineen Vermontin sähkönjakelujärjestelmän, mutta joutui sittemmin julkaisemaan oikaisun ((Washington Postin oikaisu kuuluu: ”An earlier version of this story incorrectly said that Russian hackers had penetrated the U.S. electric grid. Authorities say there is no indication of that so far. The computer at Burlington Electric that was hacked was not attached to the grid.”)) sähköyhtiön ja viranomaisten kiistettyä lausunnossaan WaPon valeuutisessaan esittämiä väitteitä.

Onkin syytä kysyä, ovatko Yhdysvaltain Venäjää vastaan asettamat kauppapakotteet alkuunkaan laillisia, jos niiden perusteluna käytetystä hakkeroinnista ei ole esittää julkisen tarkastelun kestävää näyttöä.

Päälähde

Diplopundit | NCCIC, FBI: Joint Analysis Report https://diplopundit.files.wordpress.com/2016/12/jar_16-20296.pdf

Artikkelikuva: Ivan David Gomez Arce | Creative Commons
Artikkelikuva (muokattu): Ivan David Gomez Arce | Creative Commons

Tallenna

Tallenna

Tallenna

15 KOMMENTTIA

  • Onhan Putte ihan omassa sarjassa kun vertaa noihin epätoivoisiin ’rapakontakaisiin’.

  • ”Putin rules!”

   Not me.

   Säälittävää on vastuunkantajien ja vastuullisen Totuusmedian pyrkimykset siirtää vastuu itse aiheutetusta epäsuosiostaan Venäjälle. Säälittävää on, että ”maailman ainoa supervalta”, ”poikkeuksellinen kansakunta” itkee julkisesti Venäjän kykenevän vaikuttamaan niin paljon supervallan sisäisiin asioihin että supervalta siitä menee ihan sekaisin.

   • Juuri niin, että maa jonka sanotaan olevan kaikessa alasarjassa pystyykin olemaan niin mahtava että saa valittua USA:lle presidentin jota maa ei halunnut.
    Heh, heh … luulisi että tuo jo olisi niin häpeällistä että pidettäisiin suu kiinni. Mutta ei. Näköjään paniikki sotkee oman nupin.

    • Selailin eilen huvikseni taaksepäin tästä aiheesta.
     Havaitsin, että

     1) Poliitikoilla oli ollut (fb, twitter jne) mielipide heti (”Se oli Venäjä! Kostoa!”) vaikkakaan ei tietoa

     2) Media/toimittajakunta on ryhmäajattelun uhri. Heilläkin oli ollut (fb, twitter jne) heti mielipide vaikkakaan ei tietoa. Pomppasivat heti trigger-sanan (Venäjä) kuultuaan ja alkoivat laumana laukata samaan suuntaan porukalla hoilaten

     3) Varovaisimmat (tai aidot journalistit, miten vain) tutkivat ennen kuin alkoivat hutkia. Heitä oli surullisen pieni vähemmistö

     4) Media vaikuttaa saavan tietonsa pääasiassa muusta mediasta, mikä on omiaan vahvistamaan ryhmäajattelua. Huono puoli on, että siten ei synny hyvää journalismia – lukijat kärsivät

     5) Median oma narratiivi median luotettavasta raportoinnista on sokaissut toimittajakunnan uskomaan oman porukan juttuihin kritiikittä. Osittain tästä johtuen joutuvat sitten julkaisemaan nolostuttavia oikaisuja. Kaikki eivät julkaise, toivovat ehkä että lukija ei tarkista muualta

     6) Lukijat (kommenteista päätellen) ovat toimittajakuntaa paremmin perillä maailman menosta/näkevät vaivaa tarkistaakseen asioita.

     Toimittajakuntaa yksin ei voi syyllistää, se on tämä tehostamisen ja nopeuden tuottamiin hyviin tuloksiin uskominen mikä tuottaa sutta ja sekundaa siellä täällä joka sektorilla.

     • Niinpä, porukka on ryhmäpsykoosissa, aivopesun uhrina järkensä menettänyt. ’Roma locuta, causa finita’.
      Mutta kyllä syyllistäisin toimittajia pääosin. Pitäisihän heidän kun itseään täyspäisinä pitävät kuitenkin pystyä pysymään itsenäisinä eikä alistua ’Vatikaanin’ tahtoon.
      Ei tuollaisessa työssä saisi itseään myydä ja ryhtyä huoraamaan.

 1. Minusta pääpointti on se, että saadaksemme itse oikeudenmukaista kohtelua meidän tulee se vastaavasti suoda muille.

  Tällainen massamedian harjoittama valeuutisointi (Eikö ne koskaan lue itse raporttia, pelkät tiedotteet vain?! Luetaanko toimituksissa m i t ä ä n ennen juttujen kirjoittamista?) on mielikuvamyyntiä eikä journalismia, ja sillä saattaa olla karmeat seuraukset – kuten sota.

  Kun kuulin Ylen iltauutisissa tästä raportista (”Se oli Venäjä!”) oli minun pakko tarkistaa uutisen sisältö. Jälleen kerran jouduin toteamaan että uutistenkin suhteen tässä palveluyhteiskunnassa ollaan itsepalvelulinjalla. Uutisetkin toimitetaan vastuuvapauslausekkeen alla ja kaupitaan ”as is”.

 2. Laillisuus ja USA eivät kohtaa kuin ohimennen.Kaikkia mahdollisia sopimuksia rikotaan tarvittaessa eikä koira perään hauku.

   • Demla-orwelilaista ”oikeus”-käytäntöä:

    ”SANANVAPAUTTA ON TAI SITÄ EI OLE – MULTIKULTISMI-SUOMESSA SITÄ EI OLE
    Vuoden alku on ollut kiireistä aikaa kulttuurimarxilaisuuden omaksuneelle apulaisvaltakunnansyyttäjälle, joka tulkitsee poliittisin perustein väljästi muotoiltua pykälää kansanryhmävastaisesta kiihotuksesta. Tuo neuvostoliittolaista lakilogiikkaa noudattava lakipykälä on syyttäjälle siinä mielessä kätevä, että sen avulla voidaan sivuuttaa täysin perustuslaillinen oikeus sananvapaupauteen. Nyt nostetut mielipiderikossyytteet on rakennettu kantelijan ja syyttäjän poliittisesti mielivaltaisen tulkinnan mukaan, joka korostuu erityisesti kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle (ps) eilen (4.1.2016) annetussa ajatusrikostuomiossa.

    Muhamettilaisten kannalta ikävän mutta silti varsin totuudellisen tosiasiaväitteen heistä esittänyt Hakkarainen tuomittiin ”kansanryhmän vastaisesta kiihotuksesta” 1160 euron sakkohin. Tuomio annettiin siitä huolimatta, että hän oli samassa Facebook-viestiketjussa täsmentänyt kirjoittamaansa yleistä sananlaskua ”kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja”. Hakkaraisen tuohtumusta ei myöskään huomioitu, vaikka hän oli kirjoittanut päivityksen vain hetki sen jälkeen kun muslimiterroristi oli murhannut rekka-autolla 86 viatonta ihmistä.

    Ylen verkkosivujen uutisesssa Sananvapautta vai kiihottamista kansanryhmää vastaan? Perussuomalaisten Hakkaraiselle tuomio, Tynkkynen pian käräjille, viitataan toki sananvapauteen, mutta vain apulaisvaltakunnansyyttäjän tulkinnan mukaan:

    Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen mukaan kansanedustajan sananvapauteen ei kuulu oikeus vihapuheeseen.

    Lakia opiskelleena Raija Toiviaisen pitäisi tietää, että Suomen laista puuttuu Yhdysvaltojen lainsäädäntöön hivutettu kulttuurimarxilainen käsite ”vihapuhe” (Hate speech). Nyt hän uskottelee kansalaisille, että Suomessa olisi voimassa muka jonkinlainen ”vihapuhelainsäädäntö”, joka estäisi sanomasta jotain kriittistä kaikista muista paitsi valkoisista.

    Yle Watch -blogiin silloin tällöin kirjoittava Mikko Ellilä tiivistää napakasti sen, mistä Hakkaraiselle annetussa mielivaltaisesssa tuomiossa on kyse:

    Hakkaraisen ajatusrikostuomiosta on Ylen uutispalstalla taas sellaista orwellilaista keskustelua, että kyllä Suomessa on sananvapaus, mutta siihen kuuluu myös vastuu, ja nyt Hakkarainen joutui nimenomaan vastuuseen sanomisistaan, eikä tämä siis ole mitenkään sananvapauden vastaista.

    Samalla logiikalla voisi sanoa, että kyllä Saudi-Arabiassa saa ihan vapaasti juoda alkoholia, mutta siitä tulee kuolemantuomio, eikä tämä ole ristiriidassa ”juomisvapauden” kanssa, koska alkoholinjuojien pitää ”kantaa vastuunsa teoistaan”.

    Mitä tuollaisille idiooteille voi sanoa? Mistä tuollaisia stalinisteja sikiää?

    Ilmeisesti ”demokraattiset lakimiehet” ja heitä komppaava punavihreä väki katsoo, että Suomessa on sananvapaus, koska täällä ei ole ennakkosensuuria. Jälkisensuurista he eivät sen sijaan puhu mitään. Ellilää tuollainen kaksinaamaisuus tietysti korpeaa, jonka hän tuo ilmi kommentoimalla tätä Iltalehden toimittaja Mikko Virran kommenttia:

    Se on jännää kun heti vedetään sananvapauskortti keskusteluun. Tässä ei ole puututtu kenenkään sananvapauteen. Teuvokin saa edelleenkin sanoa mitä haluaa. Sananvapauden mukana tulee vain vastuu. Tuomio on tullut vallitsevan lain mukaan. Ei siinä ole mitään mielivaltaista. Toivoisin näin olevan jatkossakin. Jos voisi neuvoa häntä edes hieman niin kun kerran toimii lainsäätäjänä, ei kannattaisi hirveesti mainostaa tietämättömyyttään asian suhteen.

    Mikko Ellilä vastaa:

    Miten joku voi ihan pokkana sanoa tuollaista, että ”Tässä ei ole puututtu kenenkään sananvapauteen” ja ”Teuvokin saa edelleenkin sanoa mitä haluaa”?! Uskooko joku ihminen ihan tosissaan tuollaiseen orwellilaiseen logiikkaan?!

    http://ylewatch.blogspot.fi/2017/01/sananvapautta-on-tai-sita-ei-ole.html

 3. The Russians Did Not “Hack” the US Election – a Few Facts from a Former CIA Spy
  By Robert David Steele
  Global Research, January 08, 2017
  (…)
  ” I am deeply offended by the lies being told by the US Government – and more specifically, by the Central Intelligence Agency (CIA), Federal Bureau of Investigation (FBI), and Department of Homeland Security (DHS) with the explicit approval of the Director of National Intelligence (DNI) and the President – with respect to the Russians “hacking” the US election. Robert David Steele, Intelligence expert

  – I am reminded of the 935 now-documented lies told by Dick Cheney to justify a $5 trillion war and multiple occupations from Afghanistan to Niger – or in more Nordic terms, the falsification by the Swedish military, in collaboration with the North Atlantic Treaty Organization (NATO) and CIA, of a Russian submarine that never existed, allegedly “invading” Swedish waters.

  As a CIA spy, I have faked intelligence, lied to government leaders, and managed a modest false flag operation (no one died). This is what CIA does. I accuse John Brennan, Director of the CIA, of being a liar who is in betrayal of the public trust with his lies. The most recent DHS-FBI report – and related reports from small companies seeking to curry favor with the Deep State – are absolute crap.

  (…)
  Here are the facts as I understand them, augmented by public statements from Julian Assange, Craig Murray, William Binney, James Bamford, Ray McGovern, Philip Giraldi, and John McAfee – and others who do not wish to be named.

  The only people “hacking” the US election have been the two political parties. The Democratic Party actively conspired against Bernie Sanders and actively stole thirteen primaries from Bernie Sanders using electronic ballot tampering. The Democratic Party also organized roughly three million dead, duplicate, and illegal alien voters. The Republican Party used various means to repress a million black voters.
  The Russians – as well as the Israelis, French, Germans, Chinese, and everyone else on the planet with any curiosity – have absolutely been conducting electronic espionage against US political targets. They have not “leaked” anything (generally intelligence services try not to demonstrate that they have successfully hacked in anywhere).
  The “leaks” from the Democratic National Committee (DNC) to WikiLeaks were a combination of disgruntled NSA officials furious with Hillary Clinton’s mis-handling of classified materials (including sending emails with classified information to IP addresses in Saudi Arabia and Qatar), and a DNC insider with authorized access who shared copies – all this according to William Binney, Julian Assange, and Craig Murray.
  The exposure (I use the term advisedly) of John Podesta as a very unethical political operative with very strong possibilities of also being a pedophile, resulted from a single phishing expedition by a single hacker who social engineered Podesta into changing his Google email password through an intermediate site that then was able to steal all of Podesta’s email. This hacker is in jail in the US and it is almost certain that he is collaborating with a US intelligence service, not the Russians.
  The final “leaks” came from the New York Police Department (NYPD) after it confiscated a laptop from Anthony Weiner that turned out to have – it is alleged – all 650,000 emails that included Huma Abedeen as an addressed. This is a mother lode. The FBI immediately sequestered this machine, but not before the NYPD copied many of the emails and leaked the fact that they provided evidence of treason by Hillary Clinton and Huma Abedeen in taking money from Qatar and Saudi Arabia in return for regime change in Syria and Yemen as well as classified information in passing; and information reinforcing the possibilities of female as well as male pedophilia in the highest ranks of the Democratic Party.
  The only intelligence services that persistently spy on US politicians across every device they own are the US intelligence services, specifically NSA, with CIA focusing on selected Senators and Representatives. NSA has explicitly spied on Barack Obama in detail since Obama was a junior Senator. The US media, very much under control, is both replaying the false narrative against the Russians, and strictly avoiding any independent commentary on the fact that it is US traitors, not the Russians, who are the threat to US peace and prosperity.
  It is highly likely that the neo-Nazi element in European leadership is conspiring with the neo-Nazi, neo-conservative element in US leadership, to start a war with Russia. The assassination of the Russian Ambassador in Turkey, the assassination of the NATO chief auditor about to expose a Euro 250 billion black budget used by NATO to bribe politicians and carry out false flag operations, and the various false flag operations in France (these with Mossad assistance) and Germany and elsewhere are all part of trying to start WWIII – war is a business model for the City of London and Wall Street, for the Vatican and the Rothschilds.

  There is good news. It is my judgment that WWIII has been averted by a combination of restraint on the part of Vladimir Putin, confident that Donald Trump will make things right (pun intended) once he is in office, and public intelligence. For the first time in history, a sufficiency of retired intelligence professionals and alert citizens have come together to demonstrate with compelling depth that both the US secret intelligence community and their fellow travelers, the US media (both mainstream and “progressive”) cannot be trusted to tell the truth about anything of import.

 4. ’Nasse-setä on hyvin vihainen…’
  Euroopan komissio vihainen Suomelle, koska ”holokaustin” epäily on laillista!
  YK: Yksi laki Euroopalle, toinen Israelille
  YK:n ”rasisminvastaiset” julistukset ja EU:n ”rasisminvastaiset” lait eivät siis lopulta perustu mihinkään muuhun kuin siihen, että kansainvälinen eliitti on päättänyt, että vain Israelilla on oikeus asettaa kansalaiset eriarvoiseen asemaan rodullisen taustan perusteella.
  Euroopan komissio on pankkiirien orja
  Samalla kun Goldman Sachs vaatii komission suulla monikulttuurista Eurooppaa, Israelissa sama pankki tukee juutalaissiirtokuntia ja etnistä puhdistusta. Tämä osoittaa jo itsessään, että ”rasisminvastainen” lainsäädäntö on kaksinaismoralistinen huijaus, jonka uhreja ovat valkoiset eurooppalaiset.
  http://magneettimedia.com/euroopan-komissio-vihainen-suomelle-koska-holokaustin-epaily-on-laillista/

 5. Näinhän se tietysti on!

  Kommari-EU:ssa halutaan tasapäistää/pakottaa yhteen muottiin kaikki mahdollinen, myös meilipiteet.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here