Pohjois-Amerikan alkuperäisasukkaiden pyhiä maita halkomaan suunnitellun öljyputken (The Dakota Access Pipe Line, DAPL) vastainen protesti Yhdysvalloissa ei anna periksi vaikeassakaan säässä.

Lähes koko Pohjois- ja Etelä-Dakotan osavaltioiden alueella annettiin jonkinasteinen talvimyrskyvaroitus. Sioux’n piirikunnassa – jossa Standing Rockin DAPL:n vastustajien protestileiri sijaitsee – lumimyrskyn ennustettiin valtiollisen sääpalvelun (The National Weather Service, NWS) mukaan jatkuvan maanantaihin ja kerryttävän alueelle 30 senttimetrin lumikerroksen.

Joulukuu oli erityisen rankka protestileirille. Moni päätti lähteä aiemman talvimyrskyn jätettyä jälkeensä paksun kinoksen ja kovien tuulten piiskattua leirin sijaintia. Paikalle jääneet – lähes neljän miljardin dollarin projektia vastustavat – mielenosoittajat juhlistivat joulua rakentamalla lyhtypolkuja pitkin leirialuetta ja lämmitellen nuotioiden ja kaasupolttimien äärellä.

Leirin joulunajan ohjelmaan kuului myös natiivien metodistikirkon (the Oklahoma Indian Missionary Conference) keräyksen tuoton – lämmikkeiden ja lelujen – jako ja yhteinen jouluateria Oceti Sakowin -leirin kanssa.

”No DAPL” -mielenosoittajat aloittivat leirien valtauksen huhtikuussa 2016 vastalauseena reilun 1800 kilometrin pituisen öljyputken rakentamiselle. Suunniteltu putki halkoisi paikallisväestön pyhät maat ja ympäristöaktivistien mukaan saastuttaisi alueen maaston ja vesistöt. Nämä ruohonjuuriprotestit ovat onnistuneet saamaan yhä laajempaa kansainvälistä huomiota vaihtoehtoisen median (siis ”valemedioiden”) ja sosiaalisen median kautta.

Ja toden totta, somen kautta englanninkielen hallitsevat ovat voineet seurata, kuinka pöyristyttäviä otsikoita Pohjois-Dakotasta on kirjoitettu pitkin vuotta 2016. Protesteista raportoivia journalisteja on ammuttu, pidätetty ja oltu laittamassa vuosikymmeniksi vankilaan. Mielenosoittajia on pidätetty ja telottu sairaalakuntoon muun muassa painekranaatein.

Suomalaisittain voitiin huokaista, kun Nordea veti pois sijoituksensa DAPL-projektiin. Toki voisi tulla mieleen kysyä: miksi suomalainen pankki oli alunperinkään mukana rahoittamassa tällaista hanketta? Jos projektin otsikossa esiintyvät sanat ”USA” ja ”öljy”, kyllä Nallenkin pitäisi tietää, ettei sisällöstä löydy mitään pohjoismaisia arvoja kunnioittavaa.

Lähde

The Indigenous Peoples News (29.12.2016): MEDIA BLACKOUT! The DAPL Protests Are STILL Going Strong Because the Pipeline Is Still Being ILLEGALLY Built
http://theindigenouspeoples.com/2016/12/29/media-blackout-the-dapl-protests-are-still-going-strong-because-the-pipeline-is-still-being-illegally-built/

Kuvanmuokkaus: JL

 

7 KOMMENTTIA

 1. Pelastaako Trump alkuperäisasukkaat paniikista … tuskin mutta toivossa on hyvä elää, sanoi lapamatokin.
  Tällainen ennustus tuolla tuli eteen kun selailin maailman medioita.
  Nähtäväksi jää miten se vaikuttaa DAPL:iin.

  The only prediction that really matters for 2017: The global debt collapse begins, followed by the rise of fascist, totalitarian government

  The era of cheap money and free debt is going to come to a catastrophic end

  Unless Trump caves to the globalists, the economic sabotage will be unleashed during his first term

  Once it happens, President Trump will have little choice but to declare martial law and roll out an expanded police state

  Obama created the perfect police state, thinking Clinton was going to inherit it

  Governments rarely give up power voluntarily

  If Trump abandons the liberty principles that got him elected, it will rapidly escalate the anti-government rebellion across all political lines

  Donald Trump is not to blame… he’s being positioned as a scapegoat by Obama and the globalists
  Yet, one ray of good news in all this is that Donald Trump has already proven he is extraordinarily clever and resilient. He may yet maneuver a way out of this that the globalists did not foresee. After all, Trump survived the Republican primary and the brutal presidential campaign. He has proven that he’s very, very hard to defeat. That may work in our favor as Trump faces the greatest challenge of any President in United States history: the engineered collapse of the nation’s currency and debt.

  If Trump can survive all that and still avoid radically expanding the police state powers of the federal government, it will be, simply put, the most extraordinary political victory in our nation’s history… and it would make President Trump the greatest leader our nation has known since George Washington.

  Can he succeed in all this? I can’t predict that yet. There aren’t enough data points to plan that far ahead. But whether he succeeds or fails, 2017 is the year you’d better be ready to survive the most radical and unpredictable scenarios ever considered.
  Stay informed at Natural News, where our intelligent analysis is obviously vastly more informed than anything you’ll ever see from the fakestream media.

  http://www.naturalnews.com/2017-01-03-prediction-global-debt-collapse-begins-president-trump-scapegoat-totalitarian-police-state.html

 2. ”Suomalaisittain voitiin huokaista, kun Nordea veti pois sijoituksensa DAPL-projektiin. Toki voisi tulla mieleen kysyä: miksi suomalainen pankki oli alunperinkään mukana rahoittamassa tällaista hanketta? Jos projektin otsikossa esiintyvät sanat ”USA” ja ”öljy”, kyllä Nallenkin pitäisi tietää, ettei sisällöstä löydy mitään pohjoismaisia arvoja kunnioittavaa.”

  Ei Nordea ole mikään suomalainen pankki. Nordean juuret ovat hurripääoman Suomessa sijainneessa SYP:ssä ”Toteutamme unelmasi, me teimme sen jo” ja siihen kepulikonstilla muilautetussa oravapankki KOP:ssä, ”Valtakunnassa kaikki hyvin”. Kumpikin näistä pankeista oli konkurssikypsiä -90 luvun alussa,

  Koiviston ja muiden oheisvaikuttajien intressit ajaa Suomi Euroopan Unionin jäseneksi oli osatekijänä nk pankkikriisiin, (Asia ei ole kuitenkaan aivan näin yksiselitteinen), jolloin edellämainitut pelastettiin, ja suuri joukko kansalaisia ja pk-yrityksiä kupattiin finanssipiirien pelastamiseksi, ja pankkien saattamiseksi nk. Euroopan Unionikuntoon, joka nyt sitten suhteutettuna Euroopan pankkien nykytilanteeseen vaikuttaa lähinnä naivistien onanismiin verrattavissa olevalta toimelta, jolla luotiin Suomeen pysyviä taloudellisia ongelmia.

  Nalle ja faijansa ovat toimissaan, ikäänkuin suvun perintönä tehneet Suomen kansalaisille enemmän vahinkoa kuin moni ymmärtääkään. Bror Wahlroos olisi pitänyt nostaa korvasta pitäen kansliapäällikön tehtävistä ja nahkatuolistaan pihalle jo viinaläträämistensä vuoksi jo paljon ennen asioiden julkiseksi tuloa.

  Nallen suoritusta SYP:n pelastamiseksi on tietysti suorituksena kunnioitettava, mutta sen arvoa himmentää se munaton porukka joka Suomen valtionhallinnossa silloin oli eri tasoilla, ja joista osa toimi niin kuin toimi, tai osa jätti toimimatta niinkuin olisi pitänyt. Niissä oloosuhteissa hieman asioihin perehtynyt idioottikin olisi suoriutunut samoin.

  Tämä kysymys on hyvin moniulotteinen, -eikä siinä kunnian kukko laula kovinkaan monelle. Voivat tietysti sanoa, -että ei tänne kiekumaan ole tulltukaan… Kun ote munista aikanaan kiristyy, niin loilotus kyllä alkaa.
  ”Nyt on voitu vielä mennä vähän kuitenkin kompuroiden eteenpäin ikäänkuin varman päällä….

  Niinkuin Johanna muuten hyvin kirjoittaisitkin, niin jotkut asiat ovat sellaisia, joiden taustoja ei pidä hukata yleisen pälpätyksen sumuun, koska asioilla on tapana kertautua…, kuten on jo tapahtunutkin. Ja taustalla ovat samat piirit ja yhtälailla munaton hallinto.

  Mitkä ovat ne pohjoismaiset arvot, ja miten ne konkretisoituvat tämän hetken Pohjolassa, ja etenkin Suomessa…?

  • Niin, siis Nordea on ruotsalainen pankki. Ruotsissa sen päähallinto sijaitsee…. Suomessa pulutkin paskantavat Nordean pannkkikyltin päälle, eikä suuntaus ole mitenkään väärä…

 3. Mielenkiintoinen pikaperehdytys suomalaiseen pankkihistoriaan. Voisin kaivaa vähän enemmänkin tietoa 2. ms:n jälkeisestä finanssipolitiikasta Suomessa.
  Olisiko sinulla ehdottaa jotain (suht simppelisti kirjoitettuja) lähteitä?

  Viittasin tämän artikkelin lopussa ”suomalaisittain” -sanalla ja lievästi ironisella ”pohjoismaalaisilla arvoilla” kovalla kokoomuslaisella ”asiantuntemuksella” ja puhdilla kiillotettuun ”Suomi-kuvaan”.

  Nordeaa (ja Nallea) nyt vain (valitettavasti) pidetään yleisesti ”suomalaisena ilmiönä”.

  • Johanna,
   lue esim. Jukka Davidssonin kirjoituksia aiheesta. Niitä on useampia. En nyt tähän hätään saa otsakkeita näkyviin, mutta netistä ne kaiketi vielä löytyvät. Jukka on kehittänyt kokonaiskuvaa aika selkeästi ja tyhjentävästi lähdereferensseineen. Kyllä näistä asioista on kirjoitettu, mutta jotenkin ne ovat vain jääneet huomiotta. Voin palata aiheeseen myöhemmin. Voisit aloittaa vaikkapa teoksesta ”Isänmaanryöstäjät”. Jännittäviä lukuhetkiä.

 4. Öljyputken lisäksi pelissä on muutakin. Standing Rock´in siouxit ovat nostaneet siviilikanteen oikeudessa putken hyväksynyttä liittovaltion Army Corps of Engineers -virastoa vastaan. Virasto myönsi luvan vuonna 1985 tehdyn kartoituksen perusteella.

  Arkeologisia löytöjä oli kuitenkin tehty tuon ajan jälkeen.

  Oikeudessa esitettyjen asiakirjojen mukaan suunniteltu putken oli määrä kulkea intiaanien muinaisten hautausmaiden ja pyhien paikkojen läpi tuhoten ne.
  24 tuntia sen jälkeen kun intiaanit olivat esittäneet asiakirjat oikeudessa, Dakota Access Company alkoi oikeuden päätöstä odottamatta kaivaa juuri siinä.
  Kiistanlainen maa-alue kuuluu siouxeille vuoden 1868 Fort Laramie -sopimuksen perusteella. http://sacredstonecamp.org/federal-violations/

  Sen lisäksi putki siirrettiin kulkemaan ”asutuilta alueilta” eli valkoisten alueelta intiaanimailla olevalle vedenjakajalle (Ogallala Aquifer). Todennäköisyys että intiaanien juomavesi pilaantuu on suurempi kuin suuri. http://www.commondreams.org/news/2016/12/29/water-protectors-target-dapl-builders-profits-sink-sucker

  Putkea rahoittavia ”länsimaisten arvojen” pankkeja ovat tunnetut rikoksenuusijapankit kutenDeutsche Bank, HSBC, Bank of America, Citibank, Royal Bank of Scotland, Goldman Sachs… http://www.defunddapl.org/defund

  Pohjimmiltaan kyse on siitäkin, onko heikommalla osapuolella mahdollisuutta saada oikeutta Yhdysvalloissa tai ylipäänsä missään. Ilman riittävää julkisuutta se ei onnistu. Siksi on erittäin hyvä, että Johanna Lehtonen otti ja kirjoitti aiheesta suomeksi.

  Standing Rock -leiri http://www.ienearth.org/stand-with-standing-rock-no-dapl/

 5. Jaa että nyt pitää tuhota inkkareiden reservaatitkin. Sehän tästä enää puuttuukin. Olin pari viikkoa mieron tiellä ja kun katselin uutisia, niin bongasin yhden. Eräs suuri asiantuntija mainitsi meillä suomalaisilla olevan yhtä huono viinapää kuin intiaaneilla. Suuri asiantuntija siis. Se sama, joka johti THL nimistä yksikköä ja tulee varapaikalta eduskuntaan. Hän tulee sinne hoitamaan suomalaisten terveyttä ja viinapäätä. Hänen ”ansiokseen” voi varmaan laittaa ainakin käsiin räjähtäneet narkolepsian ja kakkostyypin diabeteksen. Hoitamatta on enää viinapää.

  Mieron tiellä oli tarjolla ruokaa ja juomaa 24/7, vahvat juomat mukaan luettuna, etukäteen maksettuna. Tarjoilu nopeaa ja ystävällistä. Yhtään humalaista en nähnyt. Eniten näytti menevän olutta ja kahvia. Itse heittelin pari gintonicia illassa ja sitten nukkumaan. Mietin sitä viinapäätä. Miksi porukat eivät vedä viinaa kaksin käsin, kun sitä suorastaan tarjoillaan. Johtuisiko siitä, että ovat nähneet viinaa tarjolla koko ikänsä ja tietävät, että sitä ei pidä juoda liikaa, niin kuin ei pidä syödä ruislepääkään. Siitä tulee vähintään ilmavaivoja tai saattaa vatsa haljeta.

  Takaisin inkkareihin. Mitään merkitystä ei nähdä sillä, että viedään maat ja mannut sekä mahdollisuus luontaisiin elinkeinoihin ja pakotetaan reservaateihin. Joku valopää sitten huomaa, että voihan sinne vielä myydä viinaa. Valtion lisensoimaa tietenkin. Mitäpä muuta siellä, reservaatissa. Viina on se viimeinen bisnes. Sitten joku sosialipolitiikan korkean arvosanan suorittanut pähkäilee, että kyllä se on se huono viinapää joka on kaiken pahan alku ja juuri.

  Vrt. Suomi 2017. Pannaanko meidän viinapää vielä kuntoon perinteisin keinoin. Muuten tässä ollaankin kohta kuin amerikan intiaanit. Se on sitten amen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here