Yhdysvaltain väistyvä, Barack Obaman (dem) hallitus on kertonut julkisesti olevansa sataprosenttisen varma siitä, että Venäjä on syyllinen Yhdysvaltain presidentinvaalien häirintään hakkeroimalla demokraattisen puolueen DNC-komitean tiedostot ja sähköpostit. Uusien tietojen perusteella Yhdysvaltain hallituksen tiedot ovat olleet sataprosenttisesti luuloja.

Uuden normaalin viranomaistutkinnassa ei tutkita ennen raportointia

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI ei koskaan tutkinut Yhdysvaltain demokraattisen puolueen kansallisen komitean DNC:n palvelimiin tehtyä hyökkäystä selvitellessään Venäjän tekemäksi väitettyä kyberhyökkäystä. FBI ei koskaan edes pyytänyt pääsyä tutkimaan palvelimia, kertoi DNC:n kommunikaatiojohtaja Eric Walker BuzzFeed-sivustolle sähköpostitse. Ainoakaan Yhdysvaltain viranomainen ei ole tehnyt itsenäistä riippumatonta tutkimusta DNC:n järjestelmästä.

Tutkimuksen sijaan FBI ja muut valeraportin tuottaneet virastot luottivat kolmannen tahon, yksityisen CrowdStriken tekemään analyysiin. FBI ei ole kommentoinut tätä, kertoo BuzzFeed huomauttaen, ettei ole selvää miksi FBI ei pyytänyt saada tutkia DNC:n palvelimia, ja ettei ole selvää sekään, onko yleinen käytäntö FBI:ssa olla tutkimatta tutkimuksia tehdessään. Valeraportissa ei siinäkään sanota virastojen tehneen omia tutkimuksiaan. Uuden normaalin matematiikassa sadan prosentin varmuus näyttää siten olevan yhtä kuin nolla.

Uuden normaalin journalismissa ei tutkita ennen raportointia

Glenn Greenwald kirjoittaa The Intercept -mediassa Washingtonin pää-äänenkannattajan Washington Postin julkaisseen lyhyen ajan sisällä kaksi suuren luokan valeuutista. WashPost (”Pesulauutiset”) on joutunut myöntämään, ettei Venäjä ollutkaan hyökännyt Vermontin sähkönjakelun kimppuun hakkeroimalla, ja että sähköyhtiön tietokoneessa ei ehkä edes ollut haittaohjelmaa. WashPost on kuitenkin hyötynyt valeuutisoinnistaan taloudellisesti kävijämäärien kasvettua. WashPostin toimitusesimies Marty Baron onkin kehuskellut, kuinka kannattava lehdestä on tullut.

Elävän elämän ironiaa on, että NBC News uutisoi 4.11.2016 Yhdysvaltain armeijan hakkerien olevan valmiina tekemään kyberiskun venäläisiin kohteisiin ”mikäli Venäjä häiritsee Yhdysvaltain presidentinvaaleja” ja että Yhdysvaltain armeijan hakkerit ovat jo tunkeutuneet Venäjän sähköverkkoon, telekommunikaatioverkkoon sekä Kremlin komentojärjestelmiin tehden ne haavoittuviksi ”Yhdysvaltain salaisin kyberasein tehdyille iskuille”.

NBC muistutti, että Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden viraston NSA:n, ”joka säännöllisesti tunkeutuu vieraiden valtioiden verkkoihin kerätäkseen tietoa”, käyttämä hakkerointi muistuttaa paljon sitä hakkerointimenetelmää, jota tarvitaan kyberaseiden asentamiseen, ja ettei olisi ensimmäinen kerta kun Yhdysvallat käyttää kyberaseita toisia valtioita vastaan.

Uudessa normaalissa totuusmedian™ — joka on lähtenyt ristiretkelle ”valeuutisia”, siis massamedian edistämästä narratiivista eroavia näkökulmia, vastaan — ”oikeisiin tietoihin ja merkitykselliseen journalismiin sitoutuneet” toimitukset takovat voittoa sijoittajille julkaisemalla valeita ja sitten oikomalla niitä — jos ylipäänsä oikovat; kaikki eivät näin tee huolimatta oikaisuvelvollisuudesta. Kuten Glenn Greenwald toteaa, mahdolliset oikaisut myös tehdään usein mahdollisimman matalalla profiililla eivätkä ne saa lähimainkaan samaa huomiota kuin alkuperäiset valeuutiset.

Uudessa normaalissa ryhmäajattelun ja oman edun tavoittelun ehdollistamat totuusmedian toimittajat loikkaavat pystyyn kuin yhtenä miehenä heti aktivointisanan (Venäjä) kuultuaan ja laukkaavat hoilaten yhteen suuntaan. Median oma narratiivi median luotettavuudesta ja huolellisuudesta faktojen tarkistuksessa näyttää sokaisseen totuusmedian toimittajat todelliselta tilanteelta. Pahantahtoisempi tulkinta totuusmedian toimittajien käyttäytymisestä on, että he ovat hylänneet journalismin periaatteet ja toimivat tietoisesti poliittisina ja ideologisina työkaluina.

Palkintojen jaon aika

Elävän elämän ironiaa on, että Venäjän osallisuutta todistelemaan pyrkivän valeraportin tekijöiden esimies, Yhdysvaltain kongressi, päätti joulukuussa perustaa sotaministeriön budjetin sisään NDAA-lain (National Defense Authorization Act) avulla valtiosensuurin ja propagandan ministeriön.

Vastapropagandalain (Countering Disinformation and Propaganda Act) valtuuksilla ulkoministeriö tulee työskentelemään aktiivisesti ”tunnistaakseen, ymmärtääkseen, paljastaakseen ja vastatakseen niin vieraiden valtioiden kuin ei-valtiollisten toimijoidenkin propaganda- ja disinformointiyrityksiin, joiden tarkoitus on heikentää Yhdysvaltojen kansallista turvallisuutta”, kirjoitti Johanna Lehtonen Vastavalkeassa joulukuussa.

Vastapropagandalaki sisältää myös rahoituslausekkeen. Propagandakeskus on oikeutettu jakamaan rahoitusta ja tekemään alihankintasopimuksia kansalaisjärjestöjen, journalistien, liittovaltiorahoitteisten tutkimus- ja kehityskeskusten sekä yksityisyritysten ja akateemisten tahojen kanssa vieraiden valtioiden tuottaman harhatiedon, väärän ja virheellisen  informaation sekä propagandan torjumisesta.

Suomalaisittain ajatellen Venäjä on uhka! -raportteja tilauksesta tuottava UPI, UPI:n toistuvasti väärässä olleet, tunnepohjaisesti ideologiaan sitoutuneet asiantuntijat, yksittäiset Nato-vyöryttäjät, sotatieteilijät ja trollien jahtaajat ovat hyvissä asemissa saamaan ”tutkimusrahaa” osoitettuaan jo ennakolta lojaaliutensa Yhdysvaltain, Naton ja EU:n yhteiselle narratiiville.

Modernissa narratiivissa länsimaat ovat moniäänisen, monikulttuurisen vapaan mielipiteiden vaihdon demokraattinen kehto. Todellisuudessa eriäviä mielipiteitä ei suvaita. Vuoropuhelulle ei jätetä tilaa, koska vuoropuhelu saattaisi paljastaa todellisuudesta kerrotut valheet.

Uutisoinnin luotettavuutta tällainen palkitsemisrahoitus tuskin parantaa. Virallinen totuus kun on aina politiikan tekoa, ei koko Totuus.

Lähteet

BuzzFeed (5.1.2017): The FBI never asked for access to hacked computer services
The Hill (4.1.2017): FBI never examined hacked DNC servers itself: Report
The Intercept (4.1.2017): WashPost is richly rewarded for False News about Russia Threat while public is deceived
U.S. Congress: S.2692 – Countering Information Warfare Act of 2016
Vastavalkea (1.5.2016): Aleksanteri-instituutin raportti Venäjän hybridisodankäynnistä
Vastavalkea (31.5.2016): Yleisradion infosotayhteistyön nolo paljastuminen
Valeuutisista:
Vastavalkea (1.12.2016): Valeuutisia
Vastavalkea (14.12.2016): Totuusmedian seulan läpi lipesi valeuutinen valeuutisista
Vastavalkea (2.1.2017): Valeuutisten jälkeen valeraportti
Sensuurista:
Vastavalkea (5.12.2016): Tähtääkö EU:n terrorismilaki EU:n arvostelijoiden murskaamiseen?
Vastavalkea (13.12.2016): Linkkivero ja propagandantorjunta: EU:n kuolemantuomiot kritiikille ja vaihtoehtomedialle
Vastavalkea (10.11.2016): Länsimaiden intelligentsian itkupotkuraivarit somessa

Artikkelikuva (rajattu): Bill Vazan, La nouvelle norme (uusi normaali), 2012 | Creative Commons

Tallenna

Tallenna

25 KOMMENTTIA

  • Tässä hyvää ulkomaan tekstiä asiasta

   Who is Behind “Fake News”? Mainstream Media Use Fake Videos and Images
   The mainstream corporate media is desperate.
   They want to suppress independent and alternative online media, which it categorizes as “fake news”. 
   Readers on social media are warned not to go onto certain sites. 
   The intent of this initiative is to smear honest reporting and Truth in Media.
   Our analysis confirms that the mainstream media are routinely involved in distorting the facts and turning realities upside down. 
   They are the unspoken architects of “Fake News”.  
   One area of routine distortion is the use of fake videos and images by the mainstream media. 
   Concluding Remarks
   The lies and fabrications of the MSM are not the result of “sloppy journalism”.
   They are deliberate and are intended to mislead the public.
   The mainstream media routinely uses fake images and videos in its coverage of the war on Syria.
   The campaign against alternative and independent media seeks to limit freedom of expression.

   http://www.globalresearch.ca/who-is-behind-fake-news-mainstream-media-use-fake-videos-and-images/5557580

   ”Toimittajat tuhoavat totuuden, valehtelevat, vääristävät, panettelevat ja polvistuvat rahan vallan edessä. Heidän ammattinsa on pettää isänmaansa ja rotunsa. Olemme valtamediassa kasvottoman eliitin palvelijoita, sätkynukkeja; he vetävät naruista ja me tanssimme.”
   John Swinton, New York Times

 1. Tavis jo sanoikin sen mitä minäkin olisin tahtonut sanoa mutta hyvä näin.

  Erityisesti kirjoituksessa kiinnittäisin huomion seuraavaan:

  ”Vastapropagandalain (Countering Disinformation and Propaganda Act) valtuuksilla ulkoministeriö tulee työskentelemään aktiivisesti ”tunnistaakseen, ymmärtääkseen, paljastaakseen ja vastatakseen niin vieraiden valtioiden kuin ei-valtiollisten toimijoidenkin propaganda- ja disinformointiyrityksiin, joiden tarkoitus on heikentää Yhdysvaltojen kansallista turvallisuutta”, kirjoitti Johanna Lehtonen Vastavalkeassa joulukuussa.”

  Aina kun puhutaan Yhdysvaltojen kansallisesta turvallisuudesta, ja sen uhkista, ja nimetään uhka, niin silloin aloitetaan yleisen mielipiteen muokkaus,- ja muu valmistelu tällä perusteella tapahtuviin hyökkäyksiin vieraiden valtioiden territoriolle, nimellisesti tässä mielessä, mutta motivaatio on tavallisesti muualla. Tarkoituksena on päästä käsiksi niiden luonnonvaroihin, -mistä oli kysymys esim. Irakissa.

  Merkillepantavaa USA:n toimissa lisäksi on se, että tavallisesti hyökkäilee maihin, tai käy sotaa maiden kanssa, joilla ei ole samanlaista sotapotentiaalia, kenties aikoinaan Japania lukuunottamatta. Siis Sarvikuono yleensä käy kärpässarjalaisten kimppuun. Sitten Hollywoodi tehtailee ”sankaritarinoita”, joissa ”hyvikset” vähälukuisin voimin tappelevat kommareita tai muita kriminaalivaltioita vastaan, ja joissa sodakäynnin motiivit on täysin irrotettu alkuperäisestä asiayhteydestään.

  Riikan tässäoleva kirjoitus on itsessään jo niin paljonpuhuva, että tuskin tarvitse asioita alkaa sen kummemmin selittelemään.

  Kun puhutaan kyberuhista, niin ”jenkkilän” hippokratismi tässä suhteessa ylittää jo komiikankin rajat, Dokumentoituja tapahtumiakin on riittävästi, -mutta aina vaan riittää ”uskovaisia”.

  Tähän aihepiiriin voisi lisätä hankkeen nimelta HAARP, johon alkajaisiksi voi tutustua vaikkapa oheisesta linkistä:
  http://www.wanttoknow.info/war/haarp_weather_modification_electromagnetic_warfare_weapons.shtml
  Voi tietysti googlailla, tai käyttää muita hakukoneita, jos juttuja ei enää löydy. Hanke oli vastustuksen vuoksi keskeytyksissä joitain vuosia, mutta lienee käynnistetty taas uudestaan.

  Kysymyksessä on elektromagneettinen ase, jonka vaikutukset voidaan kohdistaa eri tarkoitukisssa, eri kohteisiin maapallolla.

  Tämä panee esim. erilaiset katastrofit, joita viimeaikoina on tapahtunut, aivan uuteen valoon. Esimerkkinä voisi mainita vaikka Indonesian maanjäristyksen tsunameineen, Fukushiman, jne. Mitään ei tietenkään ole todistettu, mutta ei ole todistettu oikeaksi Obaman väitettä.

  En koskaan muista nähneeni mitään HAARP:ia koskevaa kirjoitusta valtamediassa, vaikka netti olisi ollut niitä tulvillaan, niin ”faktaa kuin fiktiotakin”.

  Siis normaalia on se, että USA tekee mitä sitä huvittaa, mutta jos Venäjä tekee samaa, niin se on rikollista, terrorismia tai kyberuhkaa. Näin me saamme samalle asialle täysin eri merkitykset, riippuen havaitsijan tai tulkitsijan preferensseistä. Tässä suhteessa esim UPI:n asiantuntijoiden selitykset ovat lähinnä huonoja vitsejä.

  ”Valtamedian”, käsitettynä missä merkityksessä hyvänsä, -uutisoimat asiat ovat kenties valheellisia, tai harhaanjohtavia silmänkääntötemppuja tms. On nyt vielä otettava huomioon sekin, että jotkut jopa uskovat siihen mitä nk. valtamedian ”hutkiva journalismi” tuottaa mitään kyseenalaistamatta.

  Jos olisi edes oma lehmä ojassa, sen voisi vielä jotenkin ymmärtää, mutta kun on vieras lehmä ojassa, niin se alkaa jo vähitellen nk. ottaa ”kuuppaan”.

  Tietysti maksettuja turpareleitä on Suomikin tulvillaan. Kokonaisuutena voisi ajatella, että tässä ajetaan selaista asiaa, että presidenttiys USA:ssa tullaan tulevaisudessa ratkaisemaan lakituvassa eikä suinkaan demokraattisissa vaaleissa.

  • Holywoodoossa tuotetuista elokuvista todella voi pahiksen kansallisuuden perusteella päätellä elokuvan tekovuoden, niin selvästi ne on rakennettu USAn ulkopolitiikkaa selittämään 😀
   Jopa molemmat nuorimmaiseni ovat sen huomanneet, ja he ovat alle 12-vuotiaita.

   Tavallisia amerikkalaisia ajatellen nykyinen tilanne on harvinaisen ikävä. Hallituksensa sekoilee minkä ehtii ja antaa perättömiä lausuntoja vaarantaen kansallisen turvallisuuden sekä sisäpoliittisen tilanteen – ellei tähtäimessä olekin poikkeustilalain julistaminen kun kaaoksen on ensin saanut synnytettyä. Siirrytään avoimesti yhden puolueen järjestelmään ja poliisivaltiodiktatuuriin.

 2. Stadin Pravdan linja näyttää pitävän. Aamun uutisia. Ei se ollut amerikkalaiset kun äänestivät Trumpin pressaksi vaan Putin. Uskoo ken tahtoo. Kova kolaus medialle tuo Trump. Panivat kaikkensa peliin demonisoidakseen hänet ennen vaaleja, mutta kansa ei uskonut. Media ei näytä uskovan vieläkään. ”Syyllistä” etsitään.

  Poimin tuosta Ykän blogin kommenteista omalla luvallani pari hyvää. Media arvostelee nyt Trumpin Twitterin käyttöä. Ohittaa perskeles median käännöspalvelut. Pistänyt 6 000 twiittiä 18 kuukauden aikana. Obama 15 000, mutta hänen twiittinsä passaavat. Näin Obama joulukuussa:

  ”Over last 8 years, no foreign terrorist organization has successfully planned and executed an attack on our homeland” —@POTUS

  Käännös: Kaikki hyvin kun terroriteot tehdään amerikan ulkopuolella.

  Onko näin oikeasti:
  Fort Hood shooting – 13 people dead, 30 injured
  Boston Marathon bombing – 3 people dead, 264 injured
  Chattanooga shooting – 5 dead including 4 Marines and one Navy Sailor, 2 injured
  San Bernardino attack – 14 dead, 22 injured (the bombs did not go off, thankfully)
  Orlando Pulse shooting – 49 dead, 53 people wounded
  New York and New Jersey bombings – Thankfully nobody was killed or injured
  Ohio State – 11 injured with a car ramming and mass stabbing

  Siinä malliksi. Pahalta näyttää, mutta näitä ei lasketa. Tasaisen taulukon tahdilla amerikkalaiset ampuvat toisensa lähiaikoina. Hätäisempi olettaisi, että syitä noihin kannattaisi etsiä mediankin tikun kanssa, mutta ei, kyllä vaalitulos on tärkeämpi. Minä en ole mikään amerikkalaisia neuvomaan, se on heidän asiansa, kunhan tapa ei leviä tänne.

  • ”Stadin Pravdan linja näyttää pitävän. Aamun uutisia. Ei se ollut amerikkalaiset kun äänestivät Trumpin pressaksi vaan Putin.”

   Perustelevatko miksi meidän tällaisessa tilanteessa pitää silti liittoilla Yhdysvaltain kanssa? Onhan hankalaa hankkia turvaa Yhdysvaltain kanssa solmitulla liitolla Venäjää vastaan jos Venäjä kerran valitsee Yhdysvaltain presidentin. Tai sitten HS:ssa ymmärretään korkeaa politiikkaa ihan eri logiikalla kuin muualla.

   • En lukenut uutista, vain otsikon. Pitävät lukijoita pilkkanaan. Prkle että jaksavat jauhaa noista vaaleista. Eikö ne ole jo pidetty. On siinä tietenkin pelko perseessä, että Trump pyyhkäisee takapuoltaan kaikenmaailman sopimuksilla. Menee kahdenkymmeneviiden vuoden nuolemiset hukkaan ja Suomen linja taas hakemistoon kun yksin joudutaan. Sitä ei meidän nykyiset johtajat kestä. Eikä tilanne ainakaan Trumpia mollaamalla parane. Sen verran kun ymmärtäisivät.

 3. Riikka Söyringiltä jälleen tärkeä, informativinen juttu. Kertoo paljon siitä, miten maailmaa ja sen ihmisiä median avulla (= mediaa väärin käyttämällä) hallitaan.

  Maailman valtiailla on keinonsa, valtava ’työkalupakki’ ja ehtymätön määrä rahaa tarkoitustensa toteuttamiseksi. Ohinen avoin kirje valottaa dilemmaa omalta osaltaan.

  Open Letter to the Mean Monarchs of Monetary Means

  Dear Heads of the 13 Financing Families,
  In my quest for a Peaceful New World Order, I admire your overthrowing of the Catholic Church as a financing power and establishing a materialistic society run by the able hands of a Financial Elite. But I have also a number of serious objections to the hostile activities presently pursued by your Global Covert Financing Organizations.

  The creation of Bank of England in 1694 was a masterpiece of covert operation, allowing a financing power ten times larger than the bank’s gold security. Furthermore, it allowed the founding fathers of BoE to issue loans with interest, to be received by the founders without their names being revealed! That started a profitable Insider Economy of Growth – for you.

  Furthermore, Mayer Amschel Rothschild agreed with his 12 closest banker friends in 1773 on a winning concept of profitable war making. The French Revolution was the testing ground for the use of organized terror, at the same time as America was chosen as virgin soil for testing ideas for a New World Order. At the Vienna Conference in 1815, Switzerland was granted a century long neutrality, to act as clearing house for covert financing of ‘useful presidents,’ industrial tycoons, warmongers, and terrorists. Then, by means of the Civil War, America”s financial dynasties rose to power.

  With a dirty trick, the sinking of the ship Lusitania, the Americans were deceived to abandon their neutrality and ”defend democracy” in Europe.

  With two other tricks, Pearl Harbor and the Bretton Woods agreement, $$$ was to become a world currency – in the able hands of the Financing Elite.

  With the Hollywood enhanced trick with the Twin Towers, money was successfully raised for a profitable Crusade in the Middle East. With the held back U.S. fees and a Nobel Peace Price, the United Nation was captured by the alliance. By now, the U.N. even endorses the escalating military efforts against the illusory terrorism. Moreover, the profitable rebuilding contracts are awarded to the pawns in the game (all the presidents’ men)…..

  During its 50 years CIA has been allowed to perform its covert actions all around the world – with a covert funding. With your financing, the CIA organization has been able to bribe, manipulate democratic procedures and perform 5 million political murders. Who is responsible? CIA are doing what they are paid for! They can act discretely behind its ”covert financing”.

  As a Swede I violently object to the sinking of Estonia, recent hostile takeovers of Swedish industries as well as the political murders of Dag Hammarskjöld and Olof Palme. These acts are outrageous violations of human decency! I understand your motives to get Sweden involved in your covert financing and warmongering scheme. But the recent referendum on a European Currency (& covert agenda for a takeover of Sveriges Riksbank) has failed, due to the awareness of the Swedish people. I did expected a real dirty trick from Your side at end of the campaign. But the murder of our foreign minister Anna Lindh – failed your purpose completely! In a similar way the ”terrorist attack” on the Bali culture failed. You seem to have lost your professional touch. Do I sense a trace of desperation here?

  Your old paradigm efforts to control people by means of fear does not seem to work any longer outside the alliance. Why not? We live in a time of a rapid spiritual awakening and awareness! And not understanding this – that will show to be your greatest blunder! People object to centralized covert power! You have to realize that you can no longer treat people as ”goyim” (i.e. cattle, the concept you used during the French Revolution).

  I can foresee the outrage of the American People when they find out about the hidden role of its own Financial Elite. But that – is your own problem. Furthermore, the private bank cartels masquerading under names such as BoE, DB, Federal Reserve System, World Bank and recently also the European Central Bank, are all being questioned by people in our times. Such private money institutions do not belong to open democracies.

  Dear Macho Monarchs of Monetary Means. Your days are numbered. Soon the ”Beast (egoism and its shadow, the financial system) will be thrown back into the sea”. The least I can do is to recommend you to leave the scene of world power – visibly. I suggest you give it to your feminine family side. Manage a graceful degradation and constructive hand over. In this way you may be able to save some of the respect for your old family names as a cruel reminder of a primitive macho prototype of a humane financial system.

  Humankind now deserves an Open Financial Ethic so that we can create a Peaceful New World Order together.

  With peace in mind, peace at heart and patient philosophizing.

  Yours sincerely
  Stockholm October 1, 2003

  Ove Svidén
  World Peace Foundation

 4. Salaisuudet paljastuvat pätkittäin

  Vuonna 1992 Supo, presidentti Mauno Koivisto ja Eskon Ahon hallituksen kolme keskustalaista ministeriä karkottivat yksitoista venäläistä tiedustelu-upseeria, jotta Suojelupoliisi pääsisi ’lännen’ tiedusteluklubiin.

  Iltalehti löysi tiedot vakoojien joukkokarkotuksesta vuoden 2017 ensimmäisellä viikolla avautuneiden vuoden 1992 ’valtiosalaisuuksien’ joukosta, so. ulkoministeriön asiakirja-arkistosta.

  ”Poliisineuvos Kekomäen mukaan karkotukset tehtiin siksi, koska Suomi päätti ryhtyä noudattamaan läntisten tiedustelupalveluiden tapoja” (Olli Ainola [OA]).

  ”Mauri Pekkarinen muistelee, että Supo oli pyrkimässä eurooppalaiseen tiedusteluklubiin” (OA).

  ”Kekomäki oli alkanut ajaa Suomea mukaan niin kutsuttuun Bernin klubiin[*], joka on läntisen Euroopan turvallisuuspalveluiden päälliköiden yhteenliittymä. Se sovittaa yhteen turvallisuusuhkien torjuntaa” (OA).

  ”Supo hyväksyttiin tiedustelijoiden Bernin klubiin Tanskan ehdotuksesta loppuvuodesta 1992. Jäsenyys alkoi seuraavan vuoden alussa” (OA).

  (lähde: Olli Ainola: Valtiosalaisuus paljastuu: Lännen asettama kokelastentti – näin Suomi päätyi karkottamaan 11 venäläisvakoojaa. Iltalehti.fi 7.1.2017 klo 09.06;
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701062200050159_uu.shtml)
  ———-
  [*] Club of Bern on Euroopan tiedustelujärjestöjen yhteistyöfoorumi.

  Tietokirjassani ’Vakoilusta globaaliin urkintaan : demokratia vs. uusi fasismi’ (Nordbooks 2015) tehdään (muun ohella) selkoa 51 tiedusteluorganisaatiosta.

  J.K. OA:n juttu paljastaa sen, minkä useimmat asioita seuraavat ovat indisioiden perusteella jo kauan sitten oivaltaneet. Suomen tasavalta on eduskuntaa ja kansalaisia kuulematta alistettu ’lännen’ tiedustelun käsikassaraksi. Meillä ei siis ole itsenäistä ja riippumatonta turvallisuus- ja tiedustelupalvelua.

  • ”Vuonna 1992 Supo, presidentti Mauno Koivisto ja Eskon Ahon hallituksen kolme keskustalaista ministeriä karkottivat yksitoista venäläistä tiedustelu-upseeria, jotta Suojelupoliisi pääsisi ’lännen’ tiedusteluklubiin.

   Iltalehti löysi tiedot vakoojien joukkokarkotuksesta vuoden 2017 ensimmäisellä viikolla avautuneiden vuoden 1992 ’valtiosalaisuuksien’ joukosta, so. ulkoministeriön asiakirja-arkistosta.

   ”Poliisineuvos Kekomäen mukaan karkotukset tehtiin siksi, koska Suomi päätti ryhtyä noudattamaan läntisten tiedustelupalveluiden tapoja” (Olli Ainola [OA]).”

   Aina vaan mielenkiintoisemmaksi käy…

   Vuonna 1992 tapahtui paljon sellaisia asioita joita ei olisi hevin kuvitellut Suomessa tapahtuvan. Alkoi konkurssikypsien liikepankkien pelastaminen, jossa aktissa tuhottiin uskomaton määrä pk-yrityksisä, henkilöyhtiöitä ja yksityistalouksia, joiden kiinteistöomaisuus ja muut vakuutena olleet aviisit realisoitiin alihintaan, ja myytiin sitten eteenpäin voitolla ja useissa tapauksissa sopuhintaan pankinjohtajien lähipiirille myöhemmin.

   Vuonna 1992 tuhottin myös presidentti Mauno Koiviston toimesta yksi demokraattisen hallintojärjestemän tulkipilareista, joka on riippumaton tuomioistuinlaitos. Sen jälkeen tuomareista tuli kumileimasimia, ja yhdestä demokraattisen hallintojärjestelmän kulmakivistä, ”riippumattomasta tuomiovallasta” siis oikeuslaitoksesta kokonaisuutena tuli sen hetkisten polittisten päämäärien vipuvarsi, joka lainsäädännöllä ja oikeuskäytännöllä viritettiin palvelemaan asetettuja päämääriä.

   Ko. rahoituslaitokset eivät olleet EU: edellytysten tasolla, ja Euroopan Unioniin piti päästä littymään maksoi mitä maksoi, ja on todella maksanutkin.

   Samoihin aikoihin käytiin myös hävittäjäkauppoja, joihin ei yksinkertaisesti olisi ollut taloudellisisa resursseja. Ei olisi ollut varaa edes perunoihin, saatikka sitten tomaatteihin.

   ”Suomi sitten päätti ryhtyä noudattamaan läntisten tiedustelupalvelujen tapoja.” -Siitä vaan yhtäkkiä Suomi päätti…

   Peruskuvio on ollut ensin Suomen velkaannuttaminen, kuten muissa yhteyksissä on kirjoitettu, sitten on tarjottu pelastusrengas ja sanottu, nyt tehdään sitten näin, ja tässä niitä jyväsiä sitten tippuu vähän kerrassaan , kun arkistot avautuvat, jos tippuu.

   Tämän touhun välitön seuraus on se finansiaalinen tilanne missä Suomi nyt on, -kuka siitä kantaa vastuun, itselleen syytesuojaa järjestävä poliittinen eliittikö.

   Noiden aikojen tapahtumia on pyrittävä kookonaisuudeksi, joka selittää kaikki näennäisesti irrationaaliset asiat, silloin tiedetään mitä on tehty ja ketkä.

   ”Läntiseen tedusteluklubiin” littyminen tarkoittaa käytännössä myös sitä, että sen tekemisiä Suomessa ei tarkkailla, ei tietenkään, kun ollaan samaa porukkaa. ”Pyhän Hyvyyden Navassa” ei pyöri ”Pahuuden Akseli” -vai mitä…?

   • Vastuusta puheenollen, poliittinen vastuu tarkoittaa sitä, että vastaa puhelimeen kun kaveri soittaa. Nykyisin vastataan myös tekstiviestiin, vai pitäisikö sanoa multimediaviestiin, ja sähköpostiin, mutta vain kaverille.

    • Niinpä niin. Viesti ja sen kuittaus on kaiken kommunikoinnin perusta.

     Polittisessa maailmassa esittämäsi käytäntö tarjoaa mahdollisuuden ainakin aluksi väittää ”etten ole tiennyt asiasta”… Tämähän on ensimmäinen askel vastuun pakoilemiseen.

 5. Tarvitsemme näkymättömän hallituksen joka manipuloi yleistä mielipidettä, sanoi Edward Bernays

  ”Tarvitsemme näkymättömän hallituksen. Massojen tajunnan ja tiedon omaksumisen älykäs manipulointi koskien tottumuksia ja mielipiteitä on tärkeä osa demokratiaa. Yleinen mielipide voidaan säätää teknologian avulla. Elokuvat ovat suurin alitajunnan propagandaväline. Ne ovat tehokas ajatuksia ja mielipiteitä muokkaava tie, elokuva voi yhtenäistää kansakuntien tapoja ja mielipiteitä. Eliitit, jotka manipuloivat yleistä mielipidettä ovat se näkymätön hallitus, joka on maan todellinen valtaapitävä voima. ”

  Bernays työskenteli Woodrow Wilsonin hallinnon kanssa ensimmäisen maailmansodan aikana Public Information valiokunnassa. Hän oli vaikutusvaltainen mies, joka edisti ajatusta, että Amerikan sotaponnistukset pyrittiin naamioimaan siten, että maa ”tuo demokratiaa koko Euroopalle”. Sodan jälkeen Wilson kutsui hänet Pariisin Versailles rauhansopimuskonferenssiin, jossa pyrittiin luomaan perusta Saksan lopulliselle tuholle.

  Vaikuttuneena siitä kuinka hyvin tämä demokratian iskulause oli toiminut sodan aikana, hän pohti voitaisiinko tätä propagandamallia käyttää rauhan aikana. Sanaan propaganda liittyvistä kielteisistä asenteista (saksalaiset käyttivät sitä WW2:ssa) johtuen hän keksi termin ”Public Relations” (PR, suhdetoiminta).

  BBC haastattelussa Bernaysin tytär Anne kertoi isänsä uskoneen, että kansan demokraattiseen päätöksentekoon ”ei voida luottaa”, ja hän pelkäsi, että ”he [amerikkalainen kansa] voisivat helposti äänestää väärää miestä tai haluta vääriä asioita ja siksi heitä piti ohjata ylhäältä.” Tämän ”ohjauksen” Anne tulkitsi niin, että isä uskoi ”valistuneen despotismin” ideologiaan.

  Bernays’in PR teoriat auttoivat Freudin teorian popularisoinnissa ja edistivät PR’n käyttöä psykologian ja yhteiskuntatieteiden suunnitelmissa kuten ’julkisen suostuttelun kampanjoissa’:
  ”Jos me ymmärrämme ryhmän tajunnan mekanismin ja motiivit niin eikö olekin mahdollista kontrolloida ja hallita massoja tahtomme mukaan niiden tietämättä sitä? Viimeaikainen käytäntö on osoittanut, että se on mahdollista, ainakin tiettyyn pisteeseen ja tietyissä rajoissa”, sanoi Bernays.

  Vuonna 1919 Bernays perusti suhdetoimintatoimiston New Yorkissa. Hän työskenteli lukuisten kuuluisien asiakkaiden kanssa, myös presidentti Calvin Coolidge’n, Procter & Gamble, CBS, United Fruit Company, American Tobacco Company, General Electric, Dodge Motors, ja fluorin käyttöä edistävän Public Health Service’n kanssa.

  Tekniikat
  Bernays popularisoi lehdistön käytön tiedottamisessa. Yksi kuuluisimmista kampanjoista oli naisten tupakointi kampanja 1920. Bernays auttoi tupakkateollisuutta voittamaan yhden ajan suurimmista sosiaalisista tabuista: naisten tupakoinnin julkisilla paikoilla. Naiset olivat saaneet tupakoida vain rajatuilla alueilla, tai ei ollenkaan. Naiset, jotka rikkoivat tätä sääntöä pidätettiin.

  Bernays lavasti 1929 pääsiäisparaatin New Yorkissa, jossa tuotiin esiin malleja, joilla on suussa Lucky Strike savuke, tai ”vapauden soihtu”.
  Historiallisen yleisötilaisuuden jälkeen naiset alkoivat sytyttää tupakan useammin kuin koskaan ennen. Näin naisten tupakointi alkoi tulla sosiaalisesti hyväksyttävämmäksi. Bernays esitti tämän tapahtuman uutisena ja näin hän sai teollisuuden vakuuttuneeksi, ettei paras tapa ollut mainostaa vaan tehdä omaa etua palveleva tai jopa totuutta vääristelevä uutinen hyväuskoiselle yleisölle.

  Yksi suosikkitekniikoita manipuloida mielipidettä oli epäsuora ”kolmannen osapuolen” käyttö. ”Jos voit vaikuttaa johtajiin, voit automaattisesti vaikuttaa ryhmään, jota he ohjaavat”, hän sanoi. Edistääkseen pekonin myyntiä hän teki lääkäritutkimuksen ja raportoi lääkärien suosituksen, että ihmiset söisivät raskaan aamiaisen. Hän julisti tulokset yhdessä tiedotusvälineiden kanssa, jotka ylistivät pekonia ja munia ihanteellisena aamiaisena ja terveyden kannalta tärkeinä kumoten siten perinteisen teetä (tai kahvia) ja paahtoleipäaamiaisen.

  Bernays piti itseään ”suhdetoiminta neuvojana”. Hänellä oli selvä näkemys asioista, jotka erottivat hänet ja muut mainonnan ihmiset. Usko siihen, että propaganda ja uutiset olivat oikeutettuja välineitä sekä hänen kykynsä tarjota filosofisia perusteluja näille uskomuksille, erotti hänet siitä, miten mainosmiehet ajattelivat. PR neuvojana hän näki oppinsa ‘emersonilaisena’ kun asioista ja tapahtumista dramatisoitiin uusia käsitteitä ja käsityksiä, jotka vaikuttivat toimintaa johtaviin ja ryhmiin.
  (Näin vaikka on epätodennäköistä, että transendentalisti Emerson, joka oli ihastunut Intian hengellisiin perinteisiin ja pyrkimyksiin irtisanoutua materialismista ja edisti yksinkertaistetusti ”sisäänpäin” kääntymistä olemassaolon sijaan, tuskin olisi pitänyt Bernays’iä ja hänen toimiaan yritysten hyväksi houkuttelevina tai hyväksyttävinä.)

  Bernays oli sokea omalle fasismilleen: visiona oli utopistinen yhteiskunta, jossa yksilön seksuaalista ja psyykkis-emotionaalista vaistopohjaista energiaa, jonka hän näki vaarallisena ja joka voi helposti johtaa fasismiin, voitaisiin kanavoida yritysten taloudellisen hyödyn palvelemiseen (talousfasismiin).
  Käyttämällä massatuotantoa, suuret yritykset voisivat tyydyttää massojen luonnostaan irrationaalisen ’halu-ajattelun’ vaatimuksen ja samanaikaisesti korvata massatuotannolla sen vaarallisen eläimen, joka meissä uhkasi repiä yhteiskuntaa osiin tai hajalle silloin kun/jos se jätetään tukahduttamatta.

  Bernays’in komento- tai käsky-filosofinen tyyli näkyy kun hän kirjoittaa: ”Tämä on massatuotannon aikaa. Materiaalien massatuotannossa on kehitettävä laaja tekniikka ja sovellettava sitä laajaan jakeluun…. on myös oltava tekniikka, jolla ideoita levitetään massoille. Silti hän tunnisti mahdollisen suuren vaaran joka asiaan liittyi ja mikä kuulosti jopa vastalauseelta hänen idealleen, jonka mukaan PR neuvoja ei saa koskaan hyväksyä tilannetta, jossa hän joutuu asettamaan ryhmälojaalisuutensa yhteiskuntavelvollisuutensa edelle”.

  — Kummallinen kommentti, ottaen huomioon hänen halunsa edistää kyseenalaisten tuotteiden kuten savukkeiden myyntiä; kampanjaa, jota hän pahoitteli myöhemmin, kun hänen vaimonsa kuoli keuhkosyöpään.

  Propaganda kirjan pääartikkelissa (Propaganda,1928), Bernays puolusti ajatusta, että massojen yleisen mielipiteen ja tottumusten tietoinen ja älykäs manipulointi (’mediafasismi’) on tärkeä osa demokraattista yhteiskuntaa:
  Ne jotka osaavat manipuloida tätä näkymätöntä mekanismia muodostavat näkymättömän hallituksen, joka on todellinen valtaapitävä voima. … Meitä hallitaan, mielemme ja makumme on muokattu, ajatuksemme ehdollistettu – pääosin miehien toimesta, joista emme ole koskaan kuulleet.
  Lähes jokaista tekoamme niin politiikan kuin talouden kohdalla (valtamediaa unohtamatta !), sosiaalista käyttäytymistämme tai eettistä ajatteluamme, hallitsee suhteellisen pieni määrä henkilöitä, jotka ymmärtävät mielen prosesseja ja massojen sosiaalisia toimintamalleja. Heillä on ne ohjakset, jotka ohjaavat yleisön/kansan tajuntaa, sanoo Bernays.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Bernays
  http://novahierosolyma.fi/vainovalkea/2016/10/29/massojen-tajunnan-ja-tiedon-omaksumisen-alykas-manipulointi/

 6. Edward Bernays oli Sigmund Freudin veljenpoika. Eetvartti pisti setänsä oivalluksilla rahoiksi. Tämä Edward Bernaysin kehittelemä propagandakoneisto tai kuten häveliäämmin sanotaan PR-koneisto, on pyörittänyt jo likimain koko ihmiskuntaa niin ostotottumusten kuin poliittisten mielipiteiden osalta täysin suvereenisti. Siksi nykypäivän höpinät kulttuurimarxilaisuudesta tai muusta ovat pelkkää tarkoitushakuista roskaa, jolla halutaan hämätä ja hämärtää tieto tosiasiallisista propagandakoneiston pyörittäjistä. Luottaako joku pöllö vielä Timo Soiniin, tuohon suureen kulttuurimarxismin kriitikkoon, joka itse käyttää täysin häkäilemättä Edward Bernaysin propagandakonsteja kansalaisten kusettamisessa. 🙂

  Tässäpä liki 4 tuntinen BBC:n dokkari Edward Bernaysista ja propagandan teon historiasta:

  https://www.youtube.com/watch?v=eJ3RzGoQC4s

  • Katsoin tuon dokkarin jokunen vuosi sitten ja se on todella hyvä. Dokkarissa kerrotaan siitäkin miten pr-kulttuuri ja imagonhallinta tuli mukaan politiikkaan so. kun asiakysymyksistä luovuttiin ja alettiin henkilömaalauksella kaupittelu.

   Toinen hyvä dokkari on pohjois-korealaista tekoa. Siinä kuvaillaan läntistä rappiossa rypemisen kulttuuria aasialaisten silmin, samalla (tahattomasti?) paljastuu pohjois-korealaisiin suunnatun indoktrinaation mallit. Filkan nimi muistaakseni oli yksinkertaisesti Propaganda.

 7. Amerikan valtavirtaista mediaa hallitsee kuusi jättiyhtiötä. On mielenkiintoista, että uutistuotannossa nämä yhtiöt ovat luopuneet, eivät pelkästään journalistisista periaatteistaan, vaan myös kaupallisista eduistaan. Näiden medioiden tavoitteena ei enää ole laajimman mahdollisen yleisön mielenkiinnon ja luottamuksen saavuttaminen, vaan tähän asti saavutetun luottamuspääoman hyödyntäminen mm. Donald Trumpin presidentiksi pääsyn estämiseksi hinnalla millä hyvänsä sekä muu globalistisen eliitin intressejä edistävä höttöinen propagointi. Vuonna 2016 MSM:n harrastama anti-Trump/pro-Clinton-kampanjointi on ollut historiallisen törkeää ja kaikkia journalistisia periaatteita rikkovaa. Hämmästyttävää on myös näiden kampanjoiden sitkeä venyttäminen vielä senkin jälkeen, kun vaalien tulos on ollut selvillä.

  Itse olen valmis vetämän sellaisen johtopäätöksen, että upporikas globalistinen eliitti on joissakin bisneksissään valmis kärsimään suuria tappiota saavuttaakseen poliittista etua. Emme siis olekaan tekemisissä tuotannollis-taloudellisen entiteetin kanssa, kuten usein kuvitellaan, vaan poliittisen. Uusliberalistisen ja globalisaatiolla vaurastuneen kansainvälisten suuryhtiöiden ryppään taustalta löytyy siis vahva poliittis-maailmankatsomuksellinen agenda. Olisiko aika luopua siitä naiivista selitysmallista, jonka avulla Suomessakin uusliberaalia talouspolitiikkaa perustellaan ikäänkuin puhtaan rationaalisena mallina tai jopa ainoana mahdollisena järkevänä talouspolitiikan vaihtoehtona? Vuoden 2016 Amerikan presidentinvaaleissa ja niiden jälkilöylyissä on käynyt selväksi, mihinkä tuon koulukunnan edustajat mm. järkevinä pidetyt suuryhtiöt ovat valmiita ryhtymään omien poliittisten intohimojensa ajamiseksi.

  • ”Emme siis olekaan tekemisissä tuotannollis-taloudellisen entiteetin kanssa, kuten usein kuvitellaan, vaan poliittisen.”

   Näinpä. Ostamallakin saa poliittista valtaa. Poliitikot ei vaan ole tajunneet että kohta heillä ei sitten ole myytävää.

  • ’…että upporikas globalistinen eliitti on joissakin bisneksissään valmis kärsimään suuria tappiota saavuttaakseen poliittista etua. Emme siis olekaan tekemisissä tuotannollis-taloudellisen entiteetin kanssa, kuten usein kuvitellaan, vaan poliittisen. ’

   Terävä havainto. Juuri noin se on, talouseliitin todellinen motiivi on poliittinen valta. Se on havainnut että talouden avulla se toteutuu parhaiten. Talous on keino jolla valta varmistetaan.
   Hyvä esimerkki ovat maamme ’sipilät’ joilla kaikilla on taloudellinen intressi (osakkeet ja sijoitukset joilla kerätään rahapotteja veroparatiiseihin) ohjaamassa poliittista valtaa ja kun on poliittisen vallan kahvassa niin se taas mahdollistaa että voi pyörittää pankkiirien tuella talousbisneksiä ja selittää kansalle kuinka ’ei ole vaihtoehtoja’ kun pitää saada talous pyörimään.
   Ovelaa ja kansa on koukussa kunnes alkaa ymmärtää, ettei tärkeintä suinkaan ole talous vaan sellainen yhteiskunta jossa oikeudenmukaisuus ja yhteinen hyvä toteutuvat.

 8. Olisiko väärin ajatella, että upporikas globalistinen eliitti nykymuodossaan olisi jo käymässä kuolinkamppailuaan…

  Tukipaalut murenevat yksi kerrallaan, ja vain kaaoksen tietä tulevat ratkaisut tästä eteenpäin, -siis kaaoksen, joka on heidän synnyttäänsä, mutta ei enää heidän hallitsemansa. Kaaostahan ei hallitse kukaan…

  Kaaos elää omaa elämäänsä.

  ”Olisiko aika luopua siitä naivista selitysmallista, jonka avulla Suomessakin uusliberaalia talouspolitiikkaa perustellaan ikäänkuin puhtaan rationaalisena mallina tai jopa ainoana mahdollisena järkevänä talouspolitiikan vaihtoehtona?”

  Olisi…

  Suomen nk. päättäjien olisi syytä palata historiassa niihin kehyksiin, jolloin ihmisillä oli selkeä tavoite. Syystä tai toisesta oli myös riittävästi palleja sen toteuttamiseksi. Suomessa oli silloin miehiä ja naisia.

  Nyt valtakunnan aarrekirstun päällä -90 luvusta alkaen, -ainakin Mauno Koiviston presidenttikaudesta eteenpäin on istunut päättäjän asemassa kokonainen legioona munattomia poliitikkoja, joiden pääasiallisena tavoitteena on ollut myydä pois kaikki se kansallinen omaisuus, jonka puolesta on jopa tapeltu joidenkin mielestä, ja joka olisi kansakunnan taloudellisen kehityksen perusta.

  Ottaisin tässä esimerkiksi erään ”kuparifirman” ja toiseksi erään ”jalostamoyrityksen”, toimijoineen, jolloin joillain oli visio, ja ”kanttia” ajaa valtiollisin/yhteiskunnallisin resurssein läpi tarvittavat asiat senaikuisten ”globalistien”, ”kartellistien”, tai miksi hyvänsä heitä nyt tahtoisikaan nimittää, massiivisesta vastustuksesta huolimatta ja rakentaa kansallista tulevaisuutta.

  Mikä on tilanne nyt…?

 9. 😀 😀 vedinpä heti aamulla kahvit väärään kurkkuun lukiessani ylen ja iltapaskojen viimeisintä Trump uutista 😀 :-D, ylessä ymmärrettiin sentään mennä CNN selän taa, mutta muuten 😀 :-D.

  Uutisissa on kyse kuulemmas suuresta ”paljastuksesta”, jonka USA:n tiedusteluviranomaiset ovat nyttemmin kertoneet sekä Obamalle että Trumpille. Venäjä ja Putinki kuulemmas pystyvät kiristämään Trumppia tiedoilla hänen irstaista ja perversseistä seksiharrastuksistaan. Trumppi oli kuulemmas Moskovassa käydessään tilannut hotellihuoneeseensa prostituoituja leikkimään pissa ja piiskaleikkejä 😀 😀 ja _FSB olisi kuulemmas kuvannut tämän videolle. Kohta saamme varmaan nähdä ko videon youtubessa.

  Itseasiassa tämä on englantilaisten keksimä valhe Trumpista, joka laskettiin ulos jo presidenttivaalikamppailun alussa Klintoskalle avuksi. Klintoska ei kuitenkaan avoimesti käyttänyt tätä ”paljastusta”, vain epämääräisiä heittoja. Demokraateille perverssiot sinänsä eivät ole mikään ongelma, koko Demokraatisen puolueen johtohan on rikollisia irstailevia pedofiileja. Perverssille eliitille mikään inhimillinen tai epäinhimillinen ei ole vierasta.

  Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä vielä on tulossa. Kaikkihan tietävät, että Obama on itseasiassa homoseksuaali ja Michelle on itseasiassa miehekkään miehisen sukupuolielimen omistava mies nimeltään Michael. Asian paljasti, että Michelle=Michael itse Obama puhuessaan jossain kotoisassa laivaston juhlassa jo joku vuosi sitten. Puheen briiffaukiessa Valkoinen talo ei korjannut tätä Michelle/Michael ”virhettä”.
  Mitä vielä, niin nettiyhteisöhän väittää löytäneen Obaman ja Michellen lasten oikeat vanhemmat. 😀 😀

  Voi vittu mikä perverssi banaanitasavalta tuo USA on.

  Viimeisimän paljastuksen lähteen palastus, linkit:

  http://www.zerohedge.com/news/2017-01-10/here-full-35-page-report-alleging-trump-was-cultivated-supported-and-assisted-russia

  https://www.sott.net/article/339264-CIA-Obama-and-major-media-outlets-trolled-by-4chan-fanfiction-asserting-Donald-Trump-was-being-blackmailed-by-Russian-spies

  PS Taas pitää kääntyä vaihtoehtomedian puoleen, koska valtamedia kertoo meille vain puolivalheen 😀

 10. NO NIIN … JAAKONSAARIKIN SANOO PAINAVAN SANANSA
  Helsingin Sanomat, EU ja Liisa Jaakonsaari vaativat Googleen poliittista sensuuria
  ”Jaakonsaari muistutti, että usein tyhmä kansa (”kuluttajat”) ei tiedä, mikä on näiden omaksi parhaaksi”, kirjoittaa Magneettimedia.
  Magneettimedia kirjoittaa:
  Helsingin Sanomat on julkaissut viime päivinä jo kaksi artikkelia (1, 2), joissa vaaditaan hakukone Googlea sensuroimaan poliittisesti ”vääräoppisia” hakutuloksia.
  Toisen tekstin takana on europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari.
  Erkko-säätiön omistama HS järkyttyi, kun yksi lehden toimittajista päätti etsiä tietoa kansallissosialismista Googlen avulla. Heti toinen hakutulos tarjosikin kansallissosialistien oman näkökulman asiaan tyypillisen juutalaisen holokaustipropagandan sijaan.

  http://mvlehti.net/2017/01/12/helsingin-sanomat-eu-ja-liisa-jaakonsaari-vaativat-googleen-poliittista-sensuuria/

  • Sionistien tukija Jaakonsaarella varmaan oma näkemys myös Syyrian sodan tiedottamisesta: totuus vaan sensuurin alle kun tyhmä kansa ei tiedä mikä sille on parhaaksi

   Syyrian presidentti: ”Totuus löytyy vaihtoehtomedioista!”
   Ranskalainen televisiokanava haastatteli hiljattain Syyrian presidenttiä, Bashar al-Assadia. Assadin mukaan valtamedia valehtelee jatkuvasti Lähi-idän tilanteesta, minkä vuoksi totuus löytyy nykyään vaihtoehtomedioista.
   ”Totuus on Lähi-idän sotien uhri. Ranskalaisten tulee siis etsiä aitoa informaatiota vaihtoehtomedioista. […] Kansalaiset eivät saa antaa päättäjien tehdä politiikkaa, joka perustuu valheille.”
   Sekä Israel että lännen valtamedia ovat olleet raivoissaan erityisesti siitä, että Syyrian puolustusvoimat on kyennyt vapauttamaan Aleppon kaupungin Isisin ja ääri-islamistien liittolaisten hallusta. Israel vastasi Isisin tappioon pommittamalla Syyrian pääkaupunkia.
   Sionistit uhkailevat siviileitä ja puhuvat ”tuomionpäivästä”
   Sionisteja Assadin voittokulussa raivostuttaa etenkin se, että Syyria tulee olemaan vielä pitkään kiitollisuudenvelassa Libanonin vastarintaliike Hizbollahille, jonka muodostamasta uhasta maailman voimakkain ulkopoliittinen lobbausjärjestö AIPAC on alkanut pitää jälleen kovaa melua.
   Palkittu veteraanitoimittaja: valtamedia uutisoi Syyriasta ääri-islamistien näkökulmasta!
   Palkittu brittitoimittaja Robert Fisk on hiljattain ruoskinut ankarasti valtamedian yksisilmäistä ja usein täysin valheellista Syyria-uutisointia.
   http://magneettimedia.com/syyrian-presidentti-totuus-loytyy-vaihtoehtomedioista/

 11. Russofobian poliittinen hyödyntäminen länsimaissa

  The Political Uses Of Russophobia
  One of the features of the escalating global confrontation was the increase in Russophobia, in the form of accusations leveled at Russia that it’s invading Ukraine, shooting down airliners, committing atrocities in Syria, hacking US elections, sponsoring alt-Right and Euroskeptic movements, and weaponizing giant squid. No conspiracy theory involving Russia seems too outlandish to be rejected by the so-called “respectable” mainstream media. This is true across a broad swath of countries, starting with Ukraine and the Baltics, ending with the United States, with the non-Western world looking at this performance in amazement. What are the origins of this campaign, and what is it hoped to accomplish?
  The answer depends on the country in question, because while this campaign may appear to be a manifestation of Western unity, in actuality it reveals deep divisions within the Atlanticist alliance as the motives for Russophobic propaganda vary.

  http://www.veteranstoday.com/2017/01/24/the-political-uses-of-russophobia/

 12. In Memoriam Timo T. A. Mikkonen (15.6.1947 Helsinki – 24.1. 2017)

  Timo Torsti Antero Mikkonen oli toimittaja, televisiojuontaja ja viestintäalan yrittäjä.

  Hän valmistui valtiotieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1970. Mikkonen työskenteli toimittajana Uudessa Suomessa ja Yleisradion radiouutisten avustajana. Pian alkoi myös televisiotoimittajan ura. Mikkonen isännöi 29. elokuuta 1998 17,1-tuntisen suoran talk show’n, jonka kesto on Suomen ennätys. – Mikkonen teki uraa myös levylaulajana. 1970-luvulla hän levytti yksittäisiä iskelmiä, ja vuonna 1989 ilmestyi kokonainen LP-levy ’Joulusydän’. – Mikkonen perusti vuonna 1990 kantrimusiikkiin erikoistuneen paikallisradioaseman Radio 103,4.

  Mikkonen oli monipuolinen toimittaja ja ainakin yhdessä suhteessa ainutlaatuinen. Hän oli USA-kautensa yhteydessä saanut kosketuksen John F. Kennedyn läheiseen avustajaan, joka tiesi kertoa suurelta yleisöltä salattuja asioita. Mikkonen ei salannut tietojaan vaan kertoi niistä halukkaille varsin avoimesti. (Voisin kuvitella, että mainittu seikka ärsytti valtaeliitin ja valtamedian päättäviä tahoja. Muun ohella HS:lle Mikkosen täytyi ollai Kennedyn salamurhan osalta punainen vaate?)[*] Oliko tässä eräs syy siihen, että Mikkonen joutui (siirrettiin) marginaaliin?

  Mikkonen perehtyi JFK:n salamurhaan varsin syvällisesti ja julkaisi lopulta kiinnostavan kuvauksensa ja tulkintansa (’Vuosisadan salamurha’) Sotilasaikakauslehdessä 12/2003, s. 14 – 21. Itselläni oli ilo hyödyntää (muun ohella) sanottua asiantuntevaa kirjoitusta omassa tietokirjassani ’John F. Kennedy : unelma uudesta Camelotista’ (2014).

  Omia polkujaan kulkenut ’Riding Cowboy’ Timo T. A. Mikkonen jätti minulle mieluisan muiston riippumattomasta ja itsenäisesti ajattelevasta toimittajasta.
  ———-
  [*] Tarjosin aikanaan HS:lle (mainitun lehden kirjallisuusavustajana) kirja-arviota Mark Lanen hiuksia nostattavasta teoksesta ’Plausible denial : Was the CIA Involved in the Assassination of JFK?’ (1992). Asianomainen kulttuuritoimituksen esimies tyrmäsi hankkeen.

  Duettona Pirkko Mannola ja Timo T.A. Mikkonen
  https://www.youtube.com/watch?v=sGwbFAmbwVE

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here