Virastaan luopuva Barack Obama, joka vakuutti lopettavansa edeltäjänsä, presidentti George W. Bushin aloittamat sodat, on sotinut pidempään kuin yksikään presidentti Yhdysvaltain historiassa. Hän on myös ainoa presidentti, joka on istunut kaksi täyttä kautta maan sotiessa.

Lennokkipommituksista kirjan kirjoittanut Medea Benjamin viittaa The Guardian -lehdessä Yhdysvaltain ulkoasiainneuvoston (Council on Foreign Relations, CFR) sivustolla esitettyyn arvioon, joiden mukaan Yhdysvallat pudotti 26 171 pommia eri valtioiden alueelle vuonna 2016. Tämä tekee lähes kolme pommia vuorokauden jokaisena tuntina, seitsemänä päivänä viikossa, vuoden jokaisena viikkona. Yhdysvaltain ulkoasiainneuvoston Micah Zenko ja Jennifer Wilson pitävät pudotettujen pommien todellista määrää todennäköisesti arviossa esitettyä korkeampana.

Eniten Yhdysvaltain pommeja putosi Irakin ja Syyrian alueella, jossa pommitusten perustelu on Isisin vastainen taistelu. Syyriassa Yhdysvallat toimii ilman maan hallituksen lupaa, ja toisinaan pommitukset ovat kohdistuneet myös Syyrian armeijan joukkoihin. Pommituksia on ollut runsaasti myös Afganistanin, Somalian, Pakistanin, Libyan sekä inhimilliseen katastrofiin joutuneen Jemenin alueella — kaikki muslimienemmistöisiä maita.

Vuonna 2016 Yhdysvalloilla oli erityisoperaatioita (special operations) 138 maassa, mikä on yli 70 prosenttia kaikista maailman maista. Tämä merkitsee 130 prosentin lisäystä Bushin hallinnon ajoista.

Barack Obama sai Nobelin rauhanpalkinnon pian virkaan astuttuaan.

Lähteet

Benjamin, Medea | The Guardian (9.1.2017): America dropped 26,171 bombs in 2016. What a bloody end to Obama’s reign https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/jan/09/america-dropped-26171-bombs-2016-obama-legacy

Zenko, Micah & Wilson, Jennifer | Council on Foreign Relations (5.1.2017):
How Many Bombs Did the United States Drop in 2016?
http://blogs.cfr.org/zenko/2017/01/05/bombs-dropped-in-2016/

Kuva: Khalid Albaih | Creative Commons

 

Tallenna

Tallenna

34 KOMMENTTIA

 1. Varsin mielenkiintoisia lukuja, jotka kertovat Obamasta ja hänen hallinnostaan paljon. Obama on ollut pankkiirien ja sotateollisen kompleksin kiitollinen palvelija.

  Yhtenä loppuhuipennuksena olemme nähneet uusinnan entistä huvittavammassa muodossa ysähtyneisyyden ajan brezneviläisestä Neuvostoliitosta. Pysähtyneisyyden aikaan Suslov ja Breznev kilvan palkitsivat toinen toisiaan erinäköissillä korkeilla kunniamerkeillä ja nyt Obaman hallinnon lähestyessä loppuaan tuo sama toistuu Obaman ja Bidenin välillä Valkoisessa talossa. 🙂

  Mitä vielä on tulossa, aikooko globalistit julistaa USA:n poikkeustilan, aloittaa sisällissodan tai vaihtoehtoisesti III maailmansodan estääkseen Trumpin presidenttiyden. Myös Trumpin murhaaminen voi johtaa sisällissotaan.
  Baba Vangahan jo aikoinaan ennusti 44:n USA:n presidentin jäävän viimeiseksi.
  No 7 päivän sisällä nähdään kuinka käy. 😉

 2. Käsittämätöntä tässä kaikessa on se että tällainen mies on voinut olla 8v ’läntisen arvoyhteisön’ vallan kahvassa ja että hänen pommituksiaan olisi kernaasti jatkanut Killary Clinton mikäli olisi saanut mandaatin virkaan jonka nyt Trump ’varasti’.
  Ja tietysti se että nämä tappajat ja pommittajat vielä saavat rauhan Nobeleita on todella suuri ja sanoin kuvaamaton häpeä koko läntiselle kulttuurille jolle toivon koko sydämestäni mahdollisimman nopeaa kuolemaa. Guantanamo olisi oikea paikka tällaisille miehille.

  • Kieltämättä olisi mielenkiintoista nähdä joskus numeroina se määrä, minkä verran ihmisiä kuoli amerikkalaisten pommituksissa ja muissa operaatiossa toisen maailmansodan aikana: Ranskassa, Saksassa, Japanissa, jne. Toisi uutta näkökulmaa tähän paljon tutkittuun sotaankin.

 3. Sotateollinen kompleksi voi hyvin…

  Lukemat ovat osaltaan osoitus siitä, miten meille tarjoiltu kertomus (”länsimaiset arvot”) eroaa todellisuudesta (siviilejä kuolee).

 4. Obaman ulkopolitiikka on ollut heikkoa. Hän ei ymmärtänyt, että maailman ainoa supervalta ei voi noin vain lakata osallistumasta maailman tapahtumiin. USA sotii, koska sen on pakko sotia.

  Eräs esimerkki heikkoudesta on Syyrian sota. Obama sanoi, että kemiallisten aseiden käyttö sodassa on punainen viiva, jonka yli astuminen aiheuttaa USA:n puuttumisen sotaan. No, al-Assad käytti niitä, eikä USA puuttunut mitenkään. Syyrian kansan kärsimykset olisivat olleet paljon pienemmät, jos Obama olisi pitänyt lupauksensa ja saman tien poistanut al-Assadin kuvioista.

  Ukrainan tapahtumat ovat toinen esimerkki. Venäjä rikkoi Budapestin sopimusta, jossa Venäjä, USA ja Iso-Britannia takasivat Ukrainan alueellisen koskemattomuuden. Vahvempi presidentti olisi uhannut Venäjää vakavilla seurauksilla, jos Ukrainan alueellista koskemattomuutta loukataan.

  Trumpin ulkopolitiikka on vielä täysin hämärän peitossa. Hän haluaa tehdä Amerikasta jälleen suuren, samoin kuin Putin Venäjästä. Törmäävätkö herrojen tavoitteet toisiinsa? Ja onko Putinilla todella sellaista tietoa, jolla hän voi kiristää Trumpia?

  • Hopalong, on naiivia väittää valtamediaa toistellen, että Syyrian armeija käytti kemiallisia aseita. Seuraavassa hyödynnän minun ja Rostam Tajrishin aiempaa artikkelia.

   Ghoutan sariini-iskun tapahtuessa syksyllä 2013 (tapaus, johon viittaat) YK:n tarkastajat olivat juuri saapuneet maahan Syyrian hallituksen kutsumana tutkimaan aiempaa kemiallista iskua, joka YK:n tutkija Carla del Ponten lausunnon mukaan oli viitannut kapinallisten syyllisyyteen.

   Kuten mm. Yle raportoi tammikuussa 2014, Massachusettsin teknillisen korkeakoulun tutkimuksen mukaan Ghoutan sariini-iskun jäljiltä löytyneiden improvisoitujen rakettien kantomatka oli niin lyhyt, ettei niitä voitu laukaista Syyrian hallituksen hallussa olleilta alueilta. Tutkijat myös korostivat, että Yhdysvallat oli aikeissa tehdä sotilaallisen iskun Syyrian hallitusta vastaan virheellisten tiedustelutietojen perusteella.

   http://yle.fi/uutiset/mitn_tutkimus_ghoutan_sariiniraketit_eivat_voineet_tulla_syyrian_hallituksen_alueilta/7036796

   12.12.2013 julkaistussa YK:n loppuraportissa esitetään johtopäätelmät sekä Ghoutan kaasuiskusta että useista muistakin kaasuiskuista. Siinä todetaan mm., että YK:n tutkijat keräsivät uskottavia tietoja, jotka tukevat aiempia tietoja 19.3.2013 Khan Al Asalissa tehdystä kemiallisesta iskusta, joka kohdistui sekä Syyrian armeijan sotilaisiin että siviileihin (s. 19). Tämä oli juuri se tapaus, jota selvittämään YK:n tutkijat olivat saapuneet, kun Ghoutan isku tapahtui.

   https://unoda-web.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/12/report.pdf

   Lisäksi tutkijaryhmä keräsi todisteita, joiden perusteella Syyrian armeijan sotilaita vastaan käytettiin todennäköisesti kemiallisia aseita Jobarin kaupungissa 24.8.2013 — kolme päivää laajasti raportoidun Ghoutan iskun jälkeen (s. 19).

   Muitakin ilmeisiä kaasuiskuja tehtiin Ghoutan iskun jälkimainingeissa. YK-tutkijoiden keräämät todisteet viittasivat kemiallisten aseiden käytettöön siviilejä vastaan Saraquebissa — niin ikään 24.8.2013 — sekä Ashrafiah Sahnayassa 25.8.2013 sotilaita vastaan. (s. 20) Loppuraportissa ei voitu ottaa kantaa siihen, ketkä tekivät iskut.

   Helmikuussa 2014 julkaistu YK:n ihmisoikeusneuvoston tutkimuskomission raportti käsittelee myös vuoden 2013 kemiallisia iskuja, mutta toteaa, ettei komissio kyennyt yhdessäkään tapauksessa saamaan selvyyttä tekijöistä (”In no incident was the commission’s evidentiary threshold met with respect to the perpetrator”). (s. 19)

   http://www.ohchr.org/EN/HRBodies/HRC/RegularSessions/Session25/Documents/A-HRC-25-65_en.doc

   Virallisten tutkimusten perusteella ketään ei siis ole nimetty syyllisiksi kemiallisten aseiden käyttöön vuoden 2013 iskuissa Syyriassa — mukaan lukien Ghoutan isku. Kun YK-raporttien tietoihin yhdistää Massachusettsin teknillisen korkeakoulun tammikuussa 2014 julkaistun tutkimuksen sekä cui bono (Kuka hyötyi?) -näkökulman — Syyrian armeijalta olisi ollut järjetöntä tehdä spektaakkelimainen isku kemiallisilla aseilla vain joidenkin kilometrien päässä YK-tutkijoista, jotka olivat vastikään saapuneet Syyriaan maan hallituksen pyynnöstä tutkimaan aiempaa kaasuiskua — todisteiden kokonaisuus viittaa pikemminkin mm. Yhdysvaltain, Saudi-Arabian ja Turkin tukemien, al-Qaidaan kytkeytyvien kapinallisten syyllisyyteen.

   Alussa viitattu Vastavalkean artikkeli:

   https://vastavalkea.fi/2015/08/19/helsingin-sanomien-paakirjoitus-on-hapeatahra/

   • Lisättäköön tähän vielä se, että useammassakin valtamedian artikkelissa on oikaistu väite Assadin armeijasta Ghoutan kaasuiskun tekijänä, kun allekirjoittanut on lähestynyt toimituksia edellä mainituin tiedoin. Esimerkiksi Ylen artikkelissa ”Syyrian sota eteni käännekohtaan – miksi taistelu Alepposta on niin merkittävä?” lause

    ”Presidentti Obama ei uhkauksistaan huolimatta tehnyt mitään, kun Assad käytti kemiallisia aseita kansalaisiaan vastaan kaksi ja puoli vuotta sitten”

    muutettiin oikaisupyyntöni johdosta edes hieman objektiivisempaan muotoon

    ”Presidentti Obama ei uhkauksistaan huolimatta tehnyt mitään, kun Assadin epäiltiin käyttäneen kemiallisia aseita kansalaisiaan vastaan kaksi ja puoli vuotta sitten.”

    Jos Suomen valtamediassakin on otettu etäisyyttä Valkoisen talon väitteisiin, ehkä sinunkin, Hopalong, kannattaisi.

    • Syyrian hallitus on käyttänyt kemiallisia aseita vastustajiaan kohtaan. Näin todetaan YK:n tekemissä selvityksissä. (The U.N.-OPCW inquiry – known as the Joint Investigative Mechanism (JIM))

     Raportin mukaan melkein 1500 ihmistä on kuollut hallituksen kaasuhyökkäysten seurauksena sodan aikana.

     Olen tutustunut myös Goutan hyökkäyksestä kirjoitettuun. Tosi on, että on vahvoja faktoja sen puolesta, että sitä iskua eivät tehneet Syyyrian hallituksen joukot. Se ei kuitenkaan merkitse, etteikö Syyria hallinto olisi käyttänyt kaasuasetta muualla. Ja sen perusteella, mitä tiedämme maan hallinnosta, sillä ei ole mitään moraalista estettä mainitunlaisen aseen käyttämiseen.

     Mitä tulee kapinan alkamiseen, niin ketä pitäisi uskoa? Oliko aluksi vain väkivallattomia mielenosoituksia vai ei? Ketkä valehtelevat`

     Mitä naiiviuteen tulee, niin siitä on hyviä esimerkkejä länsimaiden älymystön piirissä. Ilmiöhän ei ole uusi. Ennen toista maailmansotaa sekä Hitler että Stalin löysivät lännestä älykkäitä ja oppineita ihmisiä, jotka ymmärsivät ja puolustivat herrojen oppeja ja toimia. Molemmathan olivat kansan puolella ja eliittiä vastaan.

     Samanlaista naiiviutta on nyt havaittavissa suhtautumisessa Venäjään. Ei ymmärretä, että Venäjä on autoritäärisesti hallittu valtio, ja sen hallintotapa näkyy myös maan ulkopolitiikassa. Lyhyesti sanoen: Venäjä on aggressiivinen maa, joka pyrkii laajentumaan valtapoliittisesti ja tilanteen tullessa myös alueellisesti. Venäjä varustaa sotavoimiaan voimakkaasti ja tavalla, joka tähtää nimenomaan hyökkäyssodan käymiseen. Venäjän aggressiivisuuteen on myös sisäpoliittisia syitä. Hallitsevat oligarkit pelkäävät oman asemansa ja varallisuutensa puolesta, ja ulkoista uhkaa käytetään oikeuttamaan sisäpoliittiset kiristykset ja oikeusvaltion lakkauttamisen.

     • ’…Venäjä varustaa sotavoimiaan voimakkaasti ja tavalla, joka tähtää nimenomaan hyökkäyssodan käymiseen. ’

      Pelkkää omaa spekulointiasi jolle ei ole faktapohjaa.
      Pitää muistaa että maa on nälkäisten nwo-susien haarukassa ja siksi sen on syytä pitää huolta sotavoimistaan sillä muuten käy huonosti kuten esim. Irakille ja Libyalle kävi. Tai kuten meille.

     • Nimenomaan se ei ole spekulointia, vaan pelkkää faktaa. Lue enemmän, luulet vähemmän.

     • Trumpin ulkopolitiikka on vielä arvoitus. Hänen vaalikampanjansa aikaiset lausunnot antoivat aihetta pelätä pahaa. Hänhän puhui Natosta vähättelevästi ja tuntui muutenkin olevan isolationalismin puolesta.

      Toisaalta hänen tekemänsä valinnat puolustus- ja ulkoministeriksi kertovat toisenlaisesta ajattelusta. Puolustusministeri John Mattis on korostanut USA:n vahvaa sitoutumista Natoon ja Eurooppaan. Ulkoministeriehdokas Rex Tillerson on myös ollut sitä mieltä, että USA:n tulisi olisi pitänyt sijoittaa vahvempia sotilaallisia yksiköitä Venäjän naapurimaihin.

      Jos Trump kuuntelee ihmisiä, jotka ymmärtävät enemmän ulkopolitiikasta kuin hän itse, hänen kaudestaan voi tulla kohtalaisen menestyksekäs. USA:lla olisi myös voimaa asettaa Israel aisoihin, mutta siihen Trumpilla ei taida olla haluja.

  • Hopa on niin oikeassa kuin vain voi olla!

   Usa sotii koska sen on pakko!!

   Juuri näin.

   Toisen maailmansodan aikana toteutettu sotateollisuuden tuotannon huippuunsa ”virittäminen” jäi sodan loputtua tyhjän päälle koska ei ollut enää tarvetta myydä aseita suuria määriä ympäri maailmaa.

   Tästä syystä oli suuri tarve Korean sodalle, Vietnamin sodalle ja tarina senkun jatkuu….

   Samalla jatkuvan asekehittelyn ja käytännön sotimisen kautta Usa pitää yllä maailman ykkössijaa sotimisen/sotatekniikan alalla.

  • ’…Syyrian kansan kärsimykset olisivat olleet paljon pienemmät, jos Obama olisi pitänyt lupauksensa ja saman tien poistanut al-Assadin kuvioista.’

   Tyrannimaista puhetta. Siis kansan valitsema mies pois johdosta. Tyypillistä Hopaa ja uskollisuutta nwo-mafian pakkovallalle. ’Tehdään niinkuin rosvot määräilee’ ajattelu näyttää olevan yhä Hopan pääsanoma palstalla.
   Ja juuri siksi Usan on pakko sotia koska ilman sotaa ei hegemoniaa saavuteta. Mutta ei se onnistu sotimallakaan vaan paskanen loppu häämöttää koko mafialle.

   • Vai että oikein kansan valitsema. Syyriassa ei ole koskaan ollut sellaisia vaaleja, joita voitaisiin kutsua vapaiksi länsimaisen käsityksen mukaan.

    • Meilläkö sitten on vallassa hallitus joka nauttii kansan enemmistön kannatusta? Eipä taida olla.

     • Elämme demokratiassa. Se tarkoittaa, että ei ole olemassa yhtä ”kansaa”, joka olisi asioista samaa mieltä ja jonka edut olisivat aina yhtenäiset.

      Ei ole olemassa myöskään yhtenäistä ja pysyvää ”kansan enemmistöä”. Kansan enemmistö voi olla tyytymätön hallituksen toimintaan, mutta se voi seuraavissa vaaleissa äänestää valtaan toiset puolueet, jotka muodostavat toisenlaista politiikkaa noudattavan hallituksen.

      Olipa hallitus minkälainen hyvänsä, se ei voi noudattaa sellaista politiikkaa, johon kaikki olisivat tyytyväisiä. Sellaista ei nimittäin ole olemassa. Nykyinen Suomen hallitus koostuu kolmesta puolueesta, ja on todennäköistä, että suurin osa näiden puolueiden kannattajista on hallituksen toimintaan enemmän tai vähemmän tyytyväisiä.

     • Hallituksen pitää aina noudattaa politiikkaa jota kansan enemmistö tukee.
      Ja siksi tarvitaan jatkuvia kansanäänestyksiä. Ne ovat todellisen demokratian mitta ja perusta …ja se meiltä puuttuu.
      Narsistiset ja vallankipeät poliitikot pelkäävät kansanäänestyksiä koska joutuvat vastuuseen jota he nyt voivat pakoilla. Monet asiat olisivat nyt toisin jos kansa olisi ratkaissut ne.

 5. ”USA sotii, koska sen on pakko sotia.”
  Ihanko totta, onkos huvittavampaa kuultu hohohoo 😀

  Obama on ehtinyt tänään jo tekemään lisää veetuilu päätöksiään; poistaa Sudanilta pakotteet jatkaa pakotteita Venäjää, Irania, Venezuelaa, Zimbabvea ja yllätys yllätys Kuubaa vastaan.

  Armahtaako mulattimme Snowdenin vaikka asian taakse on jo kerätty yli miljoona allekirjoitusta, tuskinpa vain.

  Jemenissä tämän mulatin suojatti saudien kunigashuone on pikapuoliin tappanut nälkään ja pommeilla yli 2 miljoonaa ihmistä. Vitun kivaa eikä valheYle tai Sanomala puhu asiasta mitään.

  • Vai että Obama on mulatti. Sehän se selittääkin paljon.

   Vakavasti puhuen: päättäjien rodun vetäminen esiin kertoo hyvin paljon kirjoittajan olemattomasta arvostelukyvystä ja vajavaisesta tietomäärästä.

   • En ymmärrä kommenttiasi. Tiettävästi mulatilla tarkoitetaan kaukasoidin (valkoinen) ja negroidin (musta) jälkeläistä, tällainenhan Obama on.

    Ihonväri ei määritä ihmistä kokonaisuutena.

   • Kyllä rodusta pitää voida puhua, sehän on luonnollinen asia. Aivan kuten mies ja nainen ovat erilaisia niin myös rodut.
    Eri asia on sitten halventaa mutta biologisista ym. faktoista puhuminen ei sitä ole vaikka olisikin joillekin epämiellyttävää.

 6. Miksi ei, ihminenhän on psykofyysinen kokonaisuus.

  Hauska termi tuo ”valkoisia” tarkoittava kaukasoidi eli kaukasialainen. Minun on hyvin vaikea mieltää itseäni kaukasialaiseksi, siksi piti asiasta kaivaa lisää tietoa ja helpotuksekseni huomasin etten olekaan kaukasialainen.

  PS Jos jollekin venäläiselle Pietarissa tai Moskovassa menisi väittämään tämän olevan kaukasialainen, luulenpa että turpaan tulisi niin että tukka lähtisi. 😀

  Joten kaivoin esiin tämän ”kaukasialaisen” rotuteorian isän Johann Friedrich Blumenbachin (1752-1840) :

  ” Saksalainen Johann Friedrich Blumenbach opiskeli lääketiedettä Jenassa ja Göttingenissä. Hän väitteli lääketieteen tohtoriksi vuonna 1775 Göttingenissä, jonka lääketieteen professoriksi hänet nimitettiin vuonna 1778.
  Blumenbach tunnetaan rotutukimuksessa kahdesta syystä. Väitöskirjansa De generis humani variatate nativa (Ihmissuvun luonnollisesta eriytymisestä) kolmannessa painoksessa vuonna 1795 hän jakoi ihmiskunnan viiteen rotuun ja antoi niille klassiset nimet: kaukasialainen, mongolinen, etiopialainen, amerikkalainen ja malaijilainen. Kaukasialainen tarkoitti eurooppalaisia ja etiopialainen afrikkalaisia.
  Blumenbach oli ensimmäisiä tutkijoita, jotka ryhtyivät luokittelemaan ihmisiä rotuihin kallonmuotojen perusteella. Hän ei vielä käyttänyt mittauksia, vaan vertaili kallojen muotoa silmänvaraisesti. Hän väitti, että eri rotujen kallot eroavat toisistaan huomattavasti. Kaukasialaisen rodun kalloa hän piti sopusointuisena ja kauniina, koska se oli hänen mukaansa lähes täydellisen ovaali (soikea). Muiden rotujen kallot olivat hänen mielestään rappeutuneet pyöreiksi, kulmikkaiksi tai pitkänomaisiksi. Muutenkin Blumenbach perusti rotujaottelunsa estetiikkaan: ulkonäön ja ihonvärin kauneuden arviointiin. Käytännössä se merkitsi ihmisten arvottamista ja luokittelmista eurooppalaisen kauneusihanteen perusteella.
  Blumenbach oli monogenetisti. Hän siis piti ihmiskuntaa yhtenä lajina ja katsoi ihmisten eroavan ominaisuuksiltaan asteittain niin, että rotujen välillä ei ollut jyrkkiä rajoja. Rodut olivat hänen mielestään vain tutkijoiden luomia luokitteluja ”muistin tueksi”, kuten hän kirjoitti. Myöhemmin rotututkijat unohtivat Blumenbachin näkemyksen ja alkoivat pitää rotuja todella olemassa olevina luokkina. ”

  http://www.lyseo.edu.ouka.fi/suvaitsevaisuus/historia/modrasy/blumemb.html

  Ja näin Johann Friedrich Blumenbach kuvaa kaukasialaisia:

  ”Väri valkoinen, posket punaiset, tukka ruskea tai kastanjanruskea, pää puolipyöreä, kasvot ovaalit, suorat, osat kohtuullisesti erottuvat, otsa leveä, nenä kapea, hivenen kaareva, suu pieni, etuhampaat kohtisuorassa molemmissa leuoissa, huulet (erityisesti alahuuli) kohtuullisen avoimet, leuka täyteläinen ja pyöreä. Yleensäkin sen kaltainen ulkomuoto, jota me symmetriakäsitystämme vastaten pidämme komeimpana ja sopivampana. Tähän muunnokseen kuuluvat Euroopan asukkaat (lukuunottamatta lappalaisia ja jäljellä olevia suomalaisten jälkeläisiä) sekä itäisen Aasian asukkaat Ob-joelle, Kaspian merelle ja Gangesille saakka ja lopulta Pohjois-Afrikan asukkaat.”

  http://www.lyseo.edu.ouka.fi/suvaitsevaisuus/historia/modrasy/eurotuih.html

  Ja mihinkäs me suomalaiset kuulutaan:

  ”Suomalaiset klassisissa rotuteorioissa
  Artikkelissa Eurooppalainen rotu ihannetyyppinä on esitetty lainaus rotututkimuksen perustajiin kuuluvalta Johann Friedrich Blumenbachilta. Siitä ilmenee, että hän ei laskenut suomalaisia ja saamelaisia eurooppalaiseen rotuun, vaan mongoliseen rotuun. Niin tekivät monet muutkin varhaiset rotuteoreetikot ja rotuteorioista kiinnostuneet oppineet. Immanuel Kantin mukaan suomalaiset ja saamelaiset kuuluivat hunnilaiseen (mongoliseen) rotuun. Buffon (Georg Louis Leclerc) piti saamelaisia joko rappeutuneina tataareina tai osana itsenäistä lappalaista naparotua. Suomalaisia hän ei siihen laskenut.
  Mongolinen rotu oli Blumenbachin mielestä degeneroitunut, rappeutunut rotu samoin kuin musta rotu. Degeneroitumisen oli hänen ja muiden tuon ajan rotuteoreetikkojen mukaan aiheuttanut epäsuotuisa ilmasto ja yleensä ympäristö. Tätä käsitystä kutsutaan environmentalismiksi eli ympäristöteoriaksi. Saamelaisia käytettiin varhaisissa rotuteorioisssa yhtenä esimerkkinä ilmaston ja ympäristön rappeuttavasta vaikutuksesta.
  Kun eurooppalainen (kaukasialainen) rotu myöhemmin jaettiin alarotuihin tai itsenäisiin rotuihin, eivät rotuteoreetikot joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta sisällyttäneet suomalaisia eivätkä varsinkaan saamelaisia niihinkään. Heidät laskettiin joko edelleen mongoliseen (muita nimityksiä mm. aasialainen tai sisäaasialainen) rotuun tai heidän katsottiin kuuluvan omaan rotuunsa. Tunnetut saksalaiset rotuantropologit Rudolph Virchow ja Johannes Ranke laskivat suomalaiset mongoliseen rotuun. Samoin oli ennen heitä tehnyt luonnontutkija ja rotukysymyksistä kirjoittanut Ernst Haeckel. ”

  http://www.lyseo.edu.ouka.fi/suvaitsevaisuus/historia/modrasy/suoklart.html

  Siis emme onneksemme ole kaukasialaisia vaan paremminkin mongoleja tai hunneja tai emme yksinkertaisesti yhtään mitään. 😀

  Ilmeisesti Hopalongin kaukasialaisangloamerikkalaisen maailmankatsomuksen mukaan Obamaa pitäisi kutsua ”afrokaukasialaiseksi” tai ”afroamerikkalaiseksi”.

  Siis tähän malliin:
  ”Sue-nimisessä rocklehdessä kutsuttiin jotain mulattilaulajatarta tittelillä afrokaukasialainen. Onko suomen kieleen yleisemminkin tunkeutumassa englanninkielisissä maissa esiintyvä täysin järjetön tapa a) kutsua valkoisia ihmisiä ”kaukasialaisiksi” (tämä termi perustuu 1800-lukulaiseen huuhaateoriaan, jonka mukaan valkoinen rotu olisi lähtöisin Kaukasukselta) ja b) yhdistellä useita etnisiä/rodullisia termejä toisiinsa, tyyliin ”African-American”? ”

  http://suomaliansanomat.blogspot.fi/2009/05/mulatit-mustat-neekerit-ym-rotutermit.html

  Sovitaanko kuitenkin niin, kuten nigerialaissuomalainen Lola Odusogakin asian hyväksyy, että Lola on mulatti samoin kuin Obama, erotuksena voidaan toki nähdä asia kuubalaisittain, Lola on ”mulato finlandese” ja näin ollen Obama on ”mulato estadounidense” eli ”jenkkimulatti”.

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/08/kuinka-lola-odusoga-selatti-syrjityksi-tulemisen-kokemuksen
  😀

  • Kiitos tästä tietopläjäyksestä. Oikeastaan hauskaa että me suomalaiset emme rotuteorioissa kuulu minnekään, ei länteen eikä oikeastaan edes itään. Ollaan ihan omanlaisia, voidaan olla oma itsemme.

  • ´Ilmeisesti Hopalongin kaukasialaisangloamerikkalaisen maailmankatsomuksen mukaan Obamaa pitäisi kutsua ”afrokaukasialaiseksi” tai ”afroamerikkalaiseksi”.´

   Ilmeisesti on sitten niin, että kun henkilö, tässä tapauksessa Obama, on jollakin tavalla vastenmielinen ja toimii väärin, on oikein tuoda esiin hänen rotunsa ja siten osittain selittää hänen toimintansa. Näin vain silloin, kun rotu on jokin muu kuin kaukasialainen.

 7. Tällaisena ”roduttomana” suomalais-ugrina olen tietysti utelias tietämään, mitä muut meistä ugreista ajattelevat. Siksi olikin hauskaa törmätä netin ihmeellisessä maailmassa kirjoitukseen, jossa käsiteltiin venäläisten näkemystä suomalaisista siis ”tsuhista”. Seuraavaksi pitkähkö lainaus Mika Keräsen ansikkaasta kirjoituksesta Sarastuslehdessä:

  ”Muutamia näkökulmia Venäjän suomalaisuuteen

  Venäläisten suhde suomalaisuuteen on aikojen kuluessa vaihdellut, ja tämä pätee niin varsinaiseen suomalaisuuteen meidän tuntemassamme mielessä kuin venäläisten omiin suomalaisjuuriinkin. Mitä tuohon ensimmäiseen kategoriaan tulee, pilkallinen tšuhna-puhe on tunnetusti ollut aina hyvin yleistä. Mutta toisaalta ei ole sanottua, että pilkka olisi aina ollut kovinkaan pahansuopaa. Rohkenen olettaa, että useammin on ollut kyse päinvastoin hyvinkin hyväntahtoisesta, joskin alentuvasta suhtautumistavasta.

  Kaiken kaikkiaan kysymys venäläisten suomikuvasta on liian laaja ja monipolvinen käsiteltäväksi tyhjentävästi näin suppeassa esityksessä. Hedelmällinen voisi olla lähestymistapa, joka ottaa huomioon venäläisten oman alemmuudentunnon Eurooppaa kohtaan ja sen tavan, jolla venäläiset sitoivat suomalaiset tähän kompleksiinsa; joskus asia esitetty niin, että suomalaiset olisivat Venäjälle suunnilleen samaa kuin venäläiset ovat Euroopalle, siis nöyrä oppilas ja kulttuurivaikutteiden vastaanottaja. Tulkintaa mutkistaa tämän esityksen alussa sivuttu ruotsalainen Suomi, sillä se ymmärrettiin Venäjällä alusta saakka eurooppalaiseksi maaksi, jonka valtiosääntöä Venäjän länsimieliset liberaalit saattoivat vain ihailla ja kadehtia. Täten venäläisiin oppilassuhteessa olevat suomalaiset lienevät pikemminkin Venäjän omia suomalaisia alkuperäiskansoja, vähemmässä määrin ehkä myös suuriruhtinaskunnan supisuomalaista rahvasta. Toisaalta isovenäläisen kansakunnan omat osin suomalaiset juuret mutkistavat kysymystä entisestään.

  Suomalaisten jurous ja tietty kovapintaisuus ovat ominaisuuksia, jotka esiintyvät hyvin usein venäläisten suomalaisia koskevissa käsityksissä; nämä ominaisuudethan ovat siitä mielenkiintoisia, että ne eivät ole sen enempää yksiselitteisen negatiivisia kuin positiivisiakaan. Uudemman venäläisen Parnasson kiistaton kuningatar, loistava Anna Ahmatova (1889–1966) tunsi pietarilaisena suomalaiset kohtuullisen hyvin ja kirjoittikin heistä silloin tällöin. Runo Pohjoinen (1964) on hyvä esimerkki; ellen erehdy, siinä on muistumia Ahmatovan vuonna 1915 Hyvinkään keuhkotautiparantolassa viettämistä viikoista:

  Länsi parjasi ja uskoi itse kaiken,

  Itä petti ylellisen prameasti,

  Etelä soi ilmaa niukan annoksen

  ja hymähteli sukkelissa säkeissään.

  Mutta Pohjoinen, uskollinen ystävä,

  lohdutti niin kuin se vain pystyi.

  [–]

  Olin jo menehtymäisilläni,

  tukahtumaisillani saastaan, vereen…

  Rautainen Suomi virkkoi silloin:

  Muun opit tuntemaan, iloa vain et.

  Mutta väliäkö sillä, elä yhä!

  [suom. Marja-Leena Mikkola]

  Pohjoisuus identiteettinä on venäläisyyden yhteydessä monin tavoin kiinnostava teema. Muistutettakoon, että Venäjän itäisyys on suhteellisen tuore idea, sillä ainakin 1700-luvulle saakka Venäjää pidettiin eurooppalaisessa kontekstissa pikemminkin pohjoisena maana.

  Erittäin myötätuntoista suomalaiskuvaa viljelivät monet venäläiset liberaalit ns. sortovuosien aikana, kun Suomen suuriruhtinaskunnan autonomia ja länsimaiset kansalaisvapaudet olivat vakavasti uhattuina. Valeri Brjusov kirjoitti vuonna 1910 runon Suomen kansalle, tuolle ”Jurolle, kestävälle ja lujalle”. Siinä runoilija ylistää äärimmäisen vaikeissa luonnonoloissa itselleen kansallisen sivistyksen luonutta kansakuntaa ja luottavaisesti uskoo moisin ominaisuuksin varustetun kansan kestävän myös sen ”vihan tuulten painon”, joka siihen kohdistuu despoottisesta idästä.

  Brjusovia mielenkiintoisempi tapaus on Aleksandr Blok (1880–1921). Venäjän kirjallisuuden ns. hopeakauden johtaviin nimiin (Ahmatovan lailla) kuulunut symbolistirunoilija Blok sivusi suomalaisteemaa useammassakin runossaan. Sortovuosien tausta on selvästi nähtävissä vaikkapa runossa Hiekkarannalla (1907). Siinä ollaan Terijoella, juuri ja juuri suuriruhtinaanmaan puolella sijaitsevassa vuosisadan alun pietarilaisten suosimassa huvila- ja rantalomakohteessa:

  Suomen rajalla mietteissäni kuljin,

  ja puheensorinaa vihreäsilmäisten

  suomalaisten kuuntelin.

  Oli äänetön tuokio.

  Laiturilla lähtövalmis juna,

  lähipengermällä laiskasti lepäilemässä

  venäläinen tullivartio.

  Näin edessäni vieraan ja uuden maan –

  se oli hiekkainen, outo ja vapaa…

  Maani vormuniekoille silloin nauroin:

  Suojeletteko vapaita ihmisiä orjilta

  vai orjia vapailta?…

  [suom. Martti Larni]

  Tähän saakka ovat puheena siis olleet Suomen suomalaiset. Ainakin sortoajan taustaa vasten tarkasteltuna venäläisten liberaalien suomalaisia kohtaan tunteman myötätunnon voi eräässä mielessä tulkita koskevan nimenomaan ”ruotsalaista Suomea”, siis niitä Suomen edistyksellisiä länsimaisia instituutioita sekä vapauden ja kansalaishengen traditioita, jotka olivat juurtuneet maahan juuri ruotsalaisten välityksellä. Kun katse kääntyy Venäjän omaan suomalaisuuteen, sävy muuttuu. Venäjän suomalaiset juuret mietityttivät myös Blokia.

  Aleksandr Blok

  Blokin vuonna 1913 julkaisema runo Uusi Amerikka on todella vaikuttava esimerkki niistä miltei messiaanisista odotuksista ja toiveista, joita monet vuosisadan alun edistysmieliset venäläiset latasivat oman isänmaansa tulevaisuuteen esikuvanaan maailman siihenastisen edistyksen todellinen pioneeri eli Yhdysvallat. Varhaisen bolsevikkivallan ja amerikkalaisuuden tietyt samankaltaisuudet huomattiin välittömästi Länsi-Euroopassa jo aivan uuden vallan ensimmäisinä vuosina. Massiivisesta Uuden ajan kulttuurihistoriastaan tunnettu Egon Friedell näki Neuvosto-Venäjässä ja Amerikassa ”kaksi hydraa”, jotka yleisen sieluttomuutensa lisäksi muistuttivat toisiaan mm. siinä, että molemmat olivat korottaneet ”talouden välttämättömästä pahasta itsetarkoitukseksi ja elämänsisällykseksi”.

  Kun Stalin aloitti kunnianhimoiset teollistamisohjelmansa ja viisivuotissuunnitelmansa, niiden tavoitteiden sukulaisuus fordismin ja varsinkin taylorismin kanssa olivat ilmeiset; tässä ei pidä antaa hämätä sen tosiasian, että keinot olivat Yhdysvalloissa aivan erilaiset kuin ”Uudessa Amerikassa”, sillä kummassakin tapauksessa päämääränä oli tehokas, rationaalinen, ultramoderni, edistyksellinen ja teollinen yhteiskunta. Mutta nämä ajatukset olivat kyteneet Venäjällä jo ennen vallankumousta, ja myös hieman bolsevikkeihin kallellaan oleva Blok jakoi ne.

  Uusi Amerikka –runossa Blok maalaa ensin kuvan vanhasta, takapajuisesta ja taikauskoisesta Venäjästä, joka raahaa kiviriippana perässään niin varjagien, kumaanien kuin tataarienkin tunkkaista perintöä. Ja tietenkin myös suomalaisten:

  Syvän, upottavan lumen takaa

  reki hatara mua odottaa.

  Sinä et lasiarkussa makaa,

  Karu Venäjä, suomalaismaa!

  Sinut vanhaksi naiseksi luullaan,

  sinut uskovaks arvellaan,

  rukoukset ja kellot kun kuullaan –

  kun on ristejä, ristejä vaan…

  [suom. Lauri Viljanen]

  Mutta tämä on harhanäky, sillä hallinnollisesti taantumuksellisen ja kulttuurisesti primitiivisen pintansa alla Venäjä kiehuu ja pursuaa dynaamista energiaa, joka vain odottaa tilaisuutta purkautuakseen ja luodakseen aroille ja taigalle uuden Amerikan. Kuten tiedämme, pian runon julkaisun jälkeen tilaisuus koittikin…

  Blokin odottaman ”uuden Amerikan” absoluuttinen vastapooli, kaikkein vanhakantaisin ja traditionaalisin Venäjä oli siis takapajuinen banja-saunojen ja tuohivirsujen ”tšuhnamaa”. Blok ei tätä ajatusta keksinyt, vaan se on esiintynyt ennen häntä monessa muodossa. Tilanpuutteen vuoksi otan vain yhden esimerkin. Venäläisen kirjallisuuden varsinainen perustaja Aleksandr Puškin (1799–1837) kirjoitti laajahkon runoelman nimeltä Vaskiratsastaja. Sehän on ns. Pietarin myytin puhuttelevimpia ilmaisuja.

  Pietarin kaupungin rakentaminen aloitettiin 1703 Ruotsilta vallatulle soiselle maaperälle Neva-joen suistoon Suomenlahden pohjukkaan. Tämä kangastuksenkaltainen, valtava länsimaistyylinen metropoli kohosikin ihmeen nopeasti, myytin mukaan pelkästä tsaari Pietari Suuren graniittisesta tahdosta. Kaupunki oli alusta saakka tarkoitettu paitsi merkiksi Venäjän valloituksen pysyvyydestä, myös sen Venäjän väkivaltaisen, ylhäältä ohjatun modernisaation ja eurooppalaistumisen näyteikkunaksi, joka oli tsaari Pietarin todellinen elämäntyö. Ja kukapa muu sopisi Puškinillekaan paremmin modernin Venäjän antiteesiksi kuin suomalainen, tuo ”kurjia verkkojaan” kokeva ”lapspuoli luonnon poloinen”. Ennen venäläisten tuloa ja tsaari Pietarin mahtikäskyä myös Nevan rantamilla elettiin lähes esihistoriallisissa oloissa:

  [S]oisella rannan äyrähällä

  häämötti mökki siellä täällä,

  asumus köyhäin tšuhnien,

  ei korpeen usvan peittämään

  aurinko luonut säteitään.

  [suom. Aarno Saleva]

  On asia erikseen, että alkuvoimaisten ”suomalaisten aaltojen” leppymätön viha uhkaa kostollaan jatkuvasti Pietarin kaupunkia, tätä keinotekoista ja melkein luonnotonta Sodomaa. Tulvat ovatkin olleet Pietarin riesana sen perustamisesta saakka; Puškinin Vaskiratsastaja-runonkin keskipisteessä on itse asiassa vuoden 1824 tulva, joka oli kaupungin historian tuhoisin.

  ruslanMutta Puškinin runoudesta löytyy hieman mairittelevampiakin kuvia suomalaisista. Laaja romanttinen runoelma Ruslan ja Ljudmila (1820) oli Puškinin läpimurtoteos, ja siinä on melko keskeinen ja varsin mielenkiintoinen suomalaisteema. Varsinaisesti tässä sadunomaisessa runoelmassa on kyse Kiovan Rusin aikaisen sankari Ruslanin ja hänen nuorikkonsa, Kiovan ruhtinas Vladimirin tyttären Ljudmilan rakkaustarinasta. Tarina alkaa, kun häijy velho sieppaa Ljudmilan suoraan tämän häävuoteesta ja Ruslan lähtee seikkailurikkaalle retkelle ympäri laajaa Venäjänmaata etsimään puolisoaan. Odysseiansa aikana Ruslan saa merkittävää apua vanhalta ja viisaalta suomalaiselta tietäjältä, jolla ei ole sen kummempia nimiä kuin Finn.

  Finn kertoo Ruslanille, tämän tiedustellessa vanhuksen taustoja, olevansa kotoisin ”tylyltä seudulta” Suomesta ja paimennelleensa nuorena miehenä kylänsä karjaa. Mutta onnettomuudekseen Finn rakastui saman kylän tyttöön, kauniiseen Nainaan (tämäkään ei näyttäisi olevan varsinaisesti erisnimi vaan ilmeisesti suora käännöslaina suomen sanasta ”nainen”). Kylmä ja kopea Naina kuitenkin torjui Finnin, ja niin tämä päätti

  hylätä kentät, niityt Suomen,

  ja meren synkän syöverin

  ylittää kera kumppaneitten

  ja sotamaineen saavuttaa,

  niin korskan Nainan taivuttaa.

  Toverit, kalastajat reippaat

  vein vaarain, kullan etsintään.

  Sai kuulla tyyni seutu tää

  ens kertaa kalskeen kalpojen,

  sous sotapurret kohisten.

  [suom. Aarno Saleva]

  Näin jatkui vuosikausia. Vuoroin taistellen ja ryöstellen, vuoroin railakkaasti juhlien Finn joukkioineen kasvatti hurjaa mainettaan, joka lopulta kiiri kuninkaidenkin korviin, kun ”pohjoiset miekat” kauhistivat ”muukalaisten sotalaumaa”. Puškin on siis kuvannut nuoressa Finnissään melko puhdaspiirteisen viikingin, mahdollisesti juuri varjagin, Venäjällä kun ollaan. Kyseessä on romanttinen taideteos eikä historiantutkimus, mutta sillä on tiettyä todistusvoimaa, ellei varsinaisesti historiallisista tosiasioista, niin ainakin niistä populaareista käsityksistä, joita Venäjällä varjageihin liittyen esiintyi.

  Finnin sotamaine sen enempää kuin hänen ryöstösaaliina tuomansa aarteetkaan eivät hellyttäneet Nainan ylpeää sydäntä, ja palattuaan retkiltään kotiin Finn ripusti miekkansa naulaan ja alkoi keskittyä henkisempiin harrastuksiin; mutta juuri niissä hän osoittautui erityisen suomalaiseksi, sillä hänen kotimaassaan ”on paikka tiedon salatun.”

  Ja loukot synkkäin korpien

  tyyssijoina on noitien,

  nuo seudut ikihiljaisuuden.

  Päämäärä heidän, harrastus

  on perimmäinen viisaus.

  Niin mennyt kuin myös tulevainen

  on heidän käskyvallassaan,

  ja tahtoansa ankaraa

  rakkaus, kuolo noudattaa.

  Tähän oppiin myös Finn lähti viimeisenä keinonaan saada Naina omakseen. Vuosikausien initiaation jälkeen Finn lopulta oppikin ”luonnon salat kauheat”, hänestä toisin sanoen tuli tietäjä. Mutta aika oli juossut yllättävän nopeasti, ja Naina olikin jo koukkuselkäinen vanhus – ja noita hänkin. Pettyneenä Finn pakenee metsiin, mistä Ruslan hänet sitten yhyttää. Finn antaa yliluonnolliset tietonsa ja taitonsa Ruslanin käyttöön, siinä missä katkeroitunut Naina astuu noidantaitoineen pahojen voimien puolelle. Finnin avulla Ruslan kuitenkin voittaa ja saa Ljudmilansa.

  Puškinin suomalaiskuva on siis kaiken kaikkiaan kohtalaisen monipuolinen.

  Palatkaamme vielä hetkeksi Aleksandr Blokiin. Hänen runoistaan ylivoimaisesti tunnetuin on Skyytit (1918). Siinä ei ole suoraa suomalaisteemaa, mutta se on silti välillisesti mielenkiintoinen myös meidän kannaltamme. Antiikin kirjallisista lähteistä skyytteinä tuntemamme historiallinen ratsukansa ei sellaisenaan esiinny tässä runossa, vaan pikemminkin käsite toimii kokoavana metaforana kaikelle sille sivistyneen Euroopan kannalta vieraalle, kesyttömälle ja uhkaavalle, joka lymyää pintapuolisesti sivistyneen ja eurooppalaistuneen venäläisen kansanmeren uumenissa. Vuosisatojen ajan Venäjä on seissyt Euroopan ja syvän Aasian välimailla edellisen turvana jälkimmäisen uhkaa vastaan saamatta kuitenkaan osakseen ansaitsemaansa kiitollisuutta, pelkkää väheksyntää vain. Euroopan on viisainta opetella ottamaan Venäjä vakavasti tai ei hyvä seuraa:

  On teitä miljoonat – päin käykäät, haa!

  On myriaadit meidän luku!

  Me oomme skyyttejä, niin katsokaa,

  me oomme kierosilmäin kurja suku!

  [–]

  Jos rotkoihin ja metsiin aromaan

  me hajaannumme hurjan vainon alta –

  taas syöksymme kuin hunnit Eurooppaan

  laviinin lailla vyöryin lakealta!

  [suom. Yrjö Jylhä]

  AKS:n valajäsen, 21-vuotias ylioppilas Matti Kuusi julkaisi vuonna 1935 runokokoelman Runon ja raudan kirja. En tiedä, missä määrin kokoelman tunnetuin runo on saanut vaikutteita Blokilta, mutta jotenkin tutulta kalskahtaa:

  Tule, tuisku aroilta Aasian, tule: tunturit pystyyn jää.

  Raja ratko raihnaan Vanhojen maan, raemyrsky ja salamasää.

  Lyö auki Attilan portit taas, tao Tshingiskaanien tie.

  Kirot kirvoita vaaruvan Euroopan, unet ugrien voittoon vie.

  Pese sieluista spitaali nöyryyden, revi jäljet renkiyden,

  Teräs terve nostata kuilustaan, veri vahva barbaarien.

  Ja kerran, Pohja kun puhunut on, kun on tuhkana Länsimaat,

  Sudet Suomen hankia hallitkoot tai Jäämeren ruhtinaat.

  Kuinka pitäisi ymmärtää se, että oikeistolainen suomalainen ylioppilas 30-luvulta, siis ryssänvihaaja par excellence, kirjoittaa tällaista? Tuolla vuosikymmenellä noissa piireissä yleinen käsitys Suomesta lännen etuvartiona ”Aasiaa” vastaan ja kuva ”railona aukeavasta rajasta” on kääntynyt tässä päälaelleen. Aikana, jolloin suomalaisen Suomen oletettu ”turaanilainen” perintö yleisesti ottaen kiusaannutti ja suomalaisten lukeminen ”vinosilmäisimpien mongoolien” joukkoon loukkasi vasta itsenäistynyttä kansakuntaa, Kuusi samaistaa ”ugrinsa” reippaasti Attilaan ja Tšingis-kaaniin. Matti Kuusi oli poikkeuksellisen lahjakas mies ja sellaisena omapäinen epäsovinnaisuuteen saakka. Epäilemättä runossa on aimo annos puhdasta provokaatiota. Mutta silti siinä avautuu vaihtoehtoisuudessaan mielenkiintoinen kuva suomalaisuudesta paitsi pohjoisena myös itäisenä voimana, joka nuorekkaassa vitaalisuudessaan haastaa elähtäneen ja ylisivistyneen lännen. Kuusi flirttailee runossaan myös pakanuuden kanssa.”

  https://sarastuslehti.com/2014/02/14/suomalainen-venaja/

  Tuo Matti Kuusen runo:

  ”Tule, tuisku aroilta Aasian, tule: tunturit pystyyn jää.

  Raja ratko raihnaan Vanhojen maan, raemyrsky ja salamasää.

  Lyö auki Attilan portit taas, tao Tshingiskaanien tie.

  Kirot kirvoita vaaruvan Euroopan, unet ugrien voittoon vie.

  Pese sieluista spitaali nöyryyden, revi jäljet renkiyden,

  Teräs terve nostata kuilustaan, veri vahva barbaarien.

  Ja kerran, Pohja kun puhunut on, kun on tuhkana Länsimaat,

  Sudet Suomen hankia hallitkoot tai Jäämeren ruhtinaat.”

  Nykypäivään siirrettynä tuota voisi pitää selkeänä kehoituksena EU:n tuhoasmiseen. 😀

 8. US Has Killed More Than 20 Million In 37 Nations Since WWII
  US military why did you kill my family
  Educate! United States, War crimes
  By James A. Lucas, http://www.countercurrents.org
  November 27th, 2015

  After the catastrophic attacks of September 11 2001 monumental sorrow and a feeling of desperate and understandable anger began to permeate the American psyche. A few people at that time attempted to promote a balanced perspective by pointing out that the United States had also been responsible for causing those same feelings in people in other nations, but they produced hardly a ripple. Although Americans understand in the abstract the wisdom of people around the world empathizing with the suffering of one another, such a reminder of wrongs committed by our nation got little hearing and was soon overshadowed by an accelerated “war on terrorism.”

  But we must continue our efforts to develop understanding and compassion in the world. Hopefully, this article will assist in doing that by addressing the question “How many September 11ths has the United States caused in other nations since WWII?” This theme is developed in this report which contains an estimated numbers of such deaths in 37 nations as well as brief explanations of why the U.S. is considered culpable.

  The causes of wars are complex. In some instances nations other than the U.S. may have been responsible for more deaths, but if the involvement of our nation appeared to have been a necessary cause of a war or conflict it was considered responsible for the deaths in it. In other words they probably would not have taken place if the U.S. had not used the heavy hand of its power. The military and economic power of the United States was crucial.

  This study reveals that U.S. military forces were directly responsible for about 10 to 15 million deaths during the Korean and Vietnam Wars and the two Iraq Wars. The Korean War also includes Chinese deaths while the Vietnam War also includes fatalities in Cambodia and Laos.

  The American public probably is not aware of these numbers and knows even less about the proxy wars for which the United States is also responsible. In the latter wars there were between nine and 14 million deaths in Afghanistan, Angola, Democratic Republic of the Congo, East Timor, Guatemala, Indonesia, Pakistan and Sudan.

  But the victims are not just from big nations or one part of the world. The remaining deaths were in smaller ones which constitute over half the total number of nations. Virtually all parts of the world have been the target of U.S. intervention.

  The overall conclusion reached is that the United States most likely has been responsible since WWII for the deaths of between 20 and 30 million people in wars and conflicts scattered over the world.

  To the families and friends of these victims it makes little difference whether the causes were U.S. military action, proxy military forces, the provision of U.S. military supplies or advisors, or other ways, such as economic pressures applied by our nation. They had to make decisions about other things such as finding lost loved ones, whether to become refugees, and how to survive.

  And the pain and anger is spread even further. Some authorities estimate that there are as many as 10 wounded for each person who dies in wars. Their visible, continued suffering is a continuing reminder to their fellow countrymen.

  It is essential that Americans learn more about this topic so that they can begin to understand the pain that others feel. Someone once observed that the Germans during WWII “chose not to know.” We cannot allow history to say this about our country. The question posed above was “How many September 11ths has the United States caused in other nations since WWII?” The answer is: possibly 10,000.

  Comments on Gathering These Numbers

  Generally speaking, the much smaller number of Americans who have died is not included in this study, not because they are not important, but because this report focuses on the impact of U.S. actions on its adversaries.

  An accurate count of the number of deaths is not easy to achieve, and this collection of data was undertaken with full realization of this fact. These estimates will probably be revised later either upward or downward by the reader and the author. But undoubtedly the total will remain in the millions.

  The difficulty of gathering reliable information is shown by two estimates in this context. For several years I heard statements on radio that three million Cambodians had been killed under the rule of the Khmer Rouge. However, in recent years the figure I heard was one million. Another example is that the number of persons estimated to have died in Iraq due to sanctions after the first U.S. Iraq War was over 1 million, but in more recent years, based on a more recent study, a lower estimate of around a half a million has emerged.

  Often information about wars is revealed only much later when someone decides to speak out, when more secret information is revealed due to persistent efforts of a few, or after special congressional committees make reports

  Both victorious and defeated nations may have their own reasons for underreporting the number of deaths. Further, in recent wars involving the United States it was not uncommon to hear statements like “we do not do body counts” and references to “collateral damage” as a euphemism for dead and wounded. Life is cheap for some, especially those who manipulate people on the battlefield as if it were a chessboard.

  To say that it is difficult to get exact figures is not to say that we should not try. Effort was needed to arrive at the figures of 6six million Jews killed during WWI, but knowledge of that number now is widespread and it has fueled the determination to prevent future holocausts. That struggle continues.

  The author can be contacted at jlucas511@woh.rr.com

  37 VICTIM NATIONS

  Afghanistan
  The U.S. is responsible for between 1 and 1.8 million deaths during the war between the Soviet Union and Afghanistan, by luring the Soviet Union into invading that nation. (1,2,3,4)

  The Soviet Union had friendly relations its neighbor, Afghanistan, which had a secular government. The Soviets feared that if that government became fundamentalist this change could spill over into the Soviet Union.

  In 1998, in an interview with the Parisian publication Le Novel Observateur, Zbigniew Brzezinski, adviser to President Carter, admitted that he had been responsible for instigating aid to the Mujahadeen in Afghanistan which caused the Soviets to invade. In his own words:

  “According to the official version of history, CIA aid to the Mujahadeen began during 1980, that is to say, after the Soviet army invaded Afghanistan on 24 December 1979. But the reality, secretly guarded until now, is completely otherwise. Indeed, it was July 3, 1979 that President Carter signed the first directive for secret aid to the opponents of the pro-Soviet regime in Kabul. And that very day, I wrote a note to the President in which I explained to him that in my opinion this aid was going to induce a Soviet military intervention.” (5,1,6)

  Brzezinski justified laying this trap, since he said it gave the Soviet Union its Vietnam and caused the breakup of the Soviet Union. “Regret what?” he said. “That secret operation was an excellent idea. It had the effect of drawing the Russians into the Afghan trap and you want me to regret it?” (7)

  The CIA spent 5 to 6 billion dollars on its operation in Afghanistan in order to bleed the Soviet Union. (1,2,3) When that 10-year war ended over a million people were dead and Afghan heroin had captured 60% of the U.S. market. (4)

  The U.S. has been responsible directly for about 12,000 deaths in Afghanistan many of which resulted from bombing in retaliation for the attacks on U.S. property on September 11, 2001. Subsequently U.S. troops invaded that country. (4)

  Angola
  An indigenous armed struggle against Portuguese rule in Angola began in 1961. In 1977 an Angolan government was recognized by the U.N., although the U.S. was one of the few nations that opposed this action. In 1986 Uncle Sam approved material assistance to UNITA, a group that was trying to overthrow the government. Even today this struggle, which has involved many nations at times, continues.

  U.S. intervention was justified to the U.S. public as a reaction to the intervention of 50,000 Cuban troops in Angola. However, according to Piero Gleijeses, a history professor at Johns Hopkins University the reverse was true. The Cuban intervention came as a result of a CIA – financed covert invasion via neighboring Zaire and a drive on the Angolan capital by the U.S. ally, South Africa1,2,3). (Three estimates of deaths range from 300,000 to 750,000 (4,5,6)

  Argentina: See South America: Operation Condor

  Bangladesh: See Pakistan

  Bolivia
  Hugo Banzer was the leader of a repressive regime in Bolivia in the 1970s. The U.S. had been disturbed when a previous leader nationalized the tin mines and distributed land to Indian peasants. Later that action to benefit the poor was reversed.

  Banzer, who was trained at the U.S.-operated School of the Americas in Panama and later at Fort Hood, Texas, came back from exile frequently to confer with U.S. Air Force Major Robert Lundin. In 1971 he staged a successful coup with the help of the U.S. Air Force radio system. In the first years of his dictatorship he received twice as military assistance from the U.S. as in the previous dozen years together.

  A few years later the Catholic Church denounced an army massacre of striking tin workers in 1975, Banzer, assisted by information provided by the CIA, was able to target and locate leftist priests and nuns. His anti-clergy strategy, known as the Banzer Plan, was adopted by nine other Latin American dictatorships in 1977. (2) He has been accused of being responsible for 400 deaths during his tenure. (1)

  Also see: See South America: Operation Condor

  Brazil: See South America: Operation Condor

  Cambodia
  U.S. bombing of Cambodia had already been underway for several years in secret under the Johnson and Nixon administrations, but when President Nixon openly began bombing in preparation for a land assault on Cambodia it caused major protests in the U.S. against the Vietnam War.

  There is little awareness today of the scope of these bombings and the human suffering involved.

  Immense damage was done to the villages and cities of Cambodia, causing refugees and internal displacement of the population. This unstable situation enabled the Khmer Rouge, a small political party led by Pol Pot, to assume power. Over the years we have repeatedly heard about the Khmer Rouge’s role in the deaths of millions in Cambodia without any acknowledgement being made this mass killing was made possible by the the U.S. bombing of that nation which destabilized it by death , injuries, hunger and dislocation of its people.

  So the U.S. bears responsibility not only for the deaths from the bombings but also for those resulting from the activities of the Khmer Rouge – a total of about 2.5 million people. Even when Vietnam latrer invaded Cambodia in 1979 the CIA was still supporting the Khmer Rouge. (1,2,3)

  Also see Vietnam

  Chad
  An estimated 40,000 people in Chad were killed and as many as 200,000 tortured by a government, headed by Hissen Habre who was brought to power in June, 1982 with the help of CIA money and arms. He remained in power for eight years. (1,2)

  Human Rights Watch claimed that Habre was responsible for thousands of killings. In 2001, while living in Senegal, he was almost tried for crimes committed by him in Chad. However, a court there blocked these proceedings. Then human rights people decided to pursue the case in Belgium, because some of Habre’s torture victims lived there. The U.S., in June 2003, told Belgium that it risked losing its status as host to NATO’s headquarters if it allowed such a legal proceeding to happen. So the result was that the law that allowed victims to file complaints in Belgium for atrocities committed abroad was repealed. However, two months later a new law was passed which made special provision for the continuation of the case against Habre.

  Chile
  The CIA intervened in Chile’s 1958 and 1964 elections. In 1970 a socialist candidate, Salvador Allende, was elected president. The CIA wanted to incite a military coup to prevent his inauguration, but the Chilean army’s chief of staff, General Rene Schneider, opposed this action. The CIA then planned, along with some people in the Chilean military, to assassinate Schneider. This plot failed and Allende took office. President Nixon was not to be dissuaded and he ordered the CIA to create a coup climate: “Make the economy scream,” he said.
  What followed were guerilla warfare, arson, bombing, sabotage and terror. ITT and other U.S. corporations with Chilean holdings sponsored demonstrations and strikes. Finally, on September 11, 1973 Allende died either by suicide or by assassination. At that time Henry Kissinger, U.S. Secretary of State, said the following regarding Chile: “I don’t see why we need to stand by and watch a country go communist because of the irresponsibility of its own people.” (1)

  During 17 years of terror under Allende’s successor, General Augusto Pinochet, an estimated 3,000 Chileans were killed and many others were tortured or “disappeared.” (2,3,4,5)

  Also see South America: Operation Condor

  China An estimated 900,000 Chinese died during the Korean War. For more information, See: Korea.

  Colombia
  One estimate is that 67,000 deaths have occurred from the 1960s to recent years due to support by the U.S. of Colombian state terrorism. (1)

  According to a 1994 Amnesty International report, more than 20,000 people were killed for political reasons in Colombia since 1986, mainly by the military and its paramilitary allies. Amnesty alleged that “U.S.- supplied military equipment, ostensibly delivered for use against narcotics traffickers, was being used by the Colombian military to commit abuses in the name of “counter-insurgency.” (2) In 2002 another estimate was made that 3,500 people die each year in a U.S. funded civilian war in Colombia. (3)

  In 1996 Human Rights Watch issued a report “Assassination Squads in Colombia” which revealed that CIA agents went to Colombia in 1991 to help the military to train undercover agents in anti-subversive activity. (4,5)

  In recent years the U.S. government has provided assistance under Plan Colombia. The Colombian government has been charged with using most of the funds for destruction of crops and support of the paramilitary group.

  Cuba
  In the Bay of Pigs invasion of Cuba on April 18, 1961 which ended after 3 days, 114 of the invading force were killed, 1,189 were taken prisoners and a few escaped to waiting U.S. ships. (1) The captured exiles were quickly tried, a few executed and the rest sentenced to thirty years in prison for treason. These exiles were released after 20 months in exchange for $53 million in food and medicine.

  Some people estimate that the number of Cuban forces killed range from 2,000, to 4,000. Another estimate is that 1,800 Cuban forces were killed on an open highway by napalm. This appears to have been a precursor of the Highway of Death in Iraq in 1991 when U.S. forces mercilessly annihilated large numbers of Iraqis on a highway. (2)

  Democratic Republic of Congo (formerly Zaire)
  The beginning of massive violence was instigated in this country in 1879 by its colonizer King Leopold of Belgium. The Congo’s population was reduced by 10 million people over a period of 20 years which some have referred to as “Leopold’s Genocide.” (1) The U.S. has been responsible for about a third of that many deaths in that nation in the more recent past. (2)

  In 1960 the Congo became an independent state with Patrice Lumumba being its first prime minister. He was assassinated with the CIA being implicated, although some say that his murder was actually the responsibility of Belgium. (3) But nevertheless, the CIA was planning to kill him. (4) Before his assassination the CIA sent one of its scientists, Dr. Sidney Gottlieb, to the Congo carrying “lethal biological material” intended for use in Lumumba’s assassination. This virus would have been able to produce a fatal disease indigenous to the Congo area of Africa and was transported in a diplomatic pouch.

  Much of the time in recent years there has been a civil war within the Democratic Republic of Congo, fomented often by the U.S. and other nations, including neighboring nations. (5)

  In April 1977, Newsday reported that the CIA was secretly supporting efforts to recruit several hundred mercenaries in the U.S. and Great Britain to serve alongside Zaire’s army. In that same year the U.S. provided $15 million of military supplies to the Zairian President Mobutu to fend off an invasion by a rival group operating in Angola. (6)

  In May 1979, the U.S. sent several million dollars of aid to Mobutu who had been condemned 3 months earlier by the U.S. State Department for human rights violations. (7) During the Cold War the U.S. funneled over 300 million dollars in weapons into Zaire (8,9) $100 million in military training was provided to him. (2) In 2001 it was reported to a U.S. congressional committee that American companies, including one linked to former President George Bush Sr., were stoking the Congo for monetary gains. There is an international battle over resources in that country with over 125 companies and individuals being implicated. One of these substances is coltan, which is used in the manufacture of cell phones. (2)

  Dominican Republic
  In 1962, Juan Bosch became president of the Dominican Republic. He advocated such programs as land reform and public works programs. This did not bode well for his future relationship with the U.S., and after only 7 months in office, he was deposed by a CIA coup. In 1965 when a group was trying to reinstall him to his office President Johnson said, “This Bosch is no good.” Assistant Secretary of State Thomas Mann replied “He’s no good at all. If we don’t get a decent government in there, Mr. President, we get another Bosch. It’s just going to be another sinkhole.” Two days later a U.S. invasion started and 22,000 soldiers and marines entered the Dominican Republic and about 3,000 Dominicans died during the fighting. The cover excuse for doing this was that this was done to protect foreigners there. (1,2,3,4)

  East Timor
  In December 1975, Indonesia invaded East Timor. This incursion was launched the day after U.S. President Gerald Ford and Secretary of State Henry Kissinger had left Indonesia where they had given President Suharto permission to use American arms, which under U.S. law, could not be used for aggression. Daniel Moynihan, U.S. ambassador to the UN. said that the U.S. wanted “things to turn out as they did.” (1,2) The result was an estimated 200,000 dead out of a population of 700,000. (1,2)

  Sixteen years later, on November 12, 1991, two hundred and seventeen East Timorese protesters in Dili, many of them children, marching from a memorial service, were gunned down by Indonesian Kopassus shock troops who were headed by U.S.- trained commanders Prabowo Subianto (son in law of General Suharto) and Kiki Syahnakri. Trucks were seen dumping bodies into the sea. (5)

  El Salvador
  The civil war from 1981 to1992 in El Salvador was financed by $6 billion in U.S. aid given to support the government in its efforts to crush a movement to bring social justice to the people in that nation of about 8 million people. (1)
  During that time U.S. military advisers demonstrated methods of torture on teenage prisoners, according to an interview with a deserter from the Salvadoran army published in the New York Times. This former member of the Salvadoran National Guard testified that he was a member of a squad of twelve who found people who they were told were guerillas and tortured them. Part of the training he received was in torture at a U.S. location somewhere in Panama. (2)

  About 900 villagers were massacred in the village of El Mozote in 1981. Ten of the twelve El Salvadoran government soldiers cited as participating in this act were graduates of the School of the Americas operated by the U.S. (2) They were only a small part of about 75,000 people killed during that civil war. (1)

  According to a 1993 United Nations’ Truth Commission report, over 96 % of the human rights violations carried out during the war were committed by the Salvadoran army or the paramilitary deaths squads associated with the Salvadoran army. (3)

  That commission linked graduates of the School of the Americas to many notorious killings. The New York Times and the Washington Post followed with scathing articles. In 1996, the White House Oversight Board issued a report that supported many of the charges against that school made by Rev. Roy Bourgeois, head of the School of the Americas Watch. That same year the Pentagon released formerly classified reports indicating that graduates were trained in killing, extortion, and physical abuse for interrogations, false imprisonment and other methods of control. (4)

  Grenada
  The CIA began to destabilize Grenada in 1979 after Maurice Bishop became president, partially because he refused to join the quarantine of Cuba. The campaign against him resulted in his overthrow and the invasion by the U.S. of Grenada on October 25, 1983, with about 277 people dying. (1,2) It was fallaciously charged that an airport was being built in Grenada that could be used to attack the U.S. and it was also erroneously claimed that the lives of American medical students on that island were in danger.

  Guatemala
  In 1951 Jacobo Arbenz was elected president of Guatemala. He appropriated some unused land operated by the United Fruit Company and compensated the company. (1,2) That company then started a campaign to paint Arbenz as a tool of an international conspiracy and hired about 300 mercenaries who sabotaged oil supplies and trains. (3) In 1954 a CIA-orchestrated coup put him out of office and he left the country. During the next 40 years various regimes killed thousands of people.

  In 1999 the Washington Post reported that an Historical Clarification Commission concluded that over 200,000 people had been killed during the civil war and that there had been 42,000 individual human rights violations, 29,000 of them fatal, 92% of which were committed by the army. The commission further reported that the U.S. government and the CIA had pressured the Guatemalan government into suppressing the guerilla movement by ruthless means. (4,5)

  According to the Commission between 1981 and 1983 the military government of Guatemala – financed and supported by the U.S. government – destroyed some four hundred Mayan villages in a campaign of genocide. (4)
  One of the documents made available to the commission was a 1966 memo from a U.S. State Department official, which described how a “safe house” was set up in the palace for use by Guatemalan security agents and their U.S. contacts. This was the headquarters for the Guatemalan “dirty war” against leftist insurgents and suspected allies. (2)

  Haiti
  From 1957 to 1986 Haiti was ruled by Papa Doc Duvalier and later by his son. During that time their private terrorist force killed between 30,000 and 100,000 people. (1) Millions of dollars in CIA subsidies flowed into Haiti during that time, mainly to suppress popular movements, (2) although most American military aid to the country, according to William Blum, was covertly channeled through Israel.

  Reportedly, governments after the second Duvalier reign were responsible for an even larger number of fatalities, and the influence on Haiti by the U.S., particularly through the CIA, has continued. The U.S. later forced out of the presidential office a black Catholic priest, Jean Bertrand Aristide, even though he was elected with 67% of the vote in the early 1990s. The wealthy white class in Haiti opposed him in this predominantly black nation, because of his social programs designed to help the poor and end corruption. (3) Later he returned to office, but that did not last long. He was forced by the U.S. to leave office and now lives in South Africa.

  Honduras
  In the 1980s the CIA supported Battalion 316 in Honduras, which kidnapped, tortured and killed hundreds of its citizens. Torture equipment and manuals were provided by CIA Argentinean personnel who worked with U.S. agents in the training of the Hondurans. Approximately 400 people lost their lives. (1,2) This is another instance of torture in the world sponsored by the U.S. (3)

  Battalion 316 used shock and suffocation devices in interrogations in the 1980s. Prisoners often were kept naked and, when no longer useful, killed and buried in unmarked graves. Declassified documents and other sources show that the CIA and the U.S. Embassy knew of numerous crimes, including murder and torture, yet continued to support Battalion 316 and collaborate with its leaders.” (4)

  Honduras was a staging ground in the early 1980s for the Contras who were trying to overthrow the socialist Sandinista government in Nicaragua. John D. Negroponte, currently Deputy Secretary of State, was our embassador when our military aid to Honduras rose from $4 million to $77.4 million per year. Negroponte denies having had any knowledge of these atrocities during his tenure. However, his predecessor in that position, Jack R. Binns, had reported in 1981 that he was deeply concerned at increasing evidence of officially sponsored/sanctioned assassinations. (5)

  Hungary
  In 1956 Hungary, a Soviet satellite nation, revolted against the Soviet Union. During the uprising broadcasts by the U.S. Radio Free Europe into Hungary sometimes took on an aggressive tone, encouraging the rebels to believe that Western support was imminent, and even giving tactical advice on how to fight the Soviets. Their hopes were raised then dashed by these broadcasts which cast an even darker shadow over the Hungarian tragedy.“ (1) The Hungarian and Soviet death toll was about 3,000 and the revolution was crushed. (2)

  Indonesia
  In 1965, in Indonesia, a coup replaced General Sukarno with General Suharto as leader. The U.S. played a role in that change of government. Robert Martens,a former officer in the U.S. embassy in Indonesia, described how U.S. diplomats and CIA officers provided up to 5,000 names to Indonesian Army death squads in 1965 and checked them off as they were killed or captured. Martens admitted that “I probably have a lot of blood on my hands, but that’s not all bad. There’s a time when you have to strike hard at a decisive moment.” (1,2,3) Estimates of the number of deaths range from 500,000 to 3 million. (4,5,6)
  From 1993 to 1997 the U.S. provided Jakarta with almost $400 million in economic aid and sold tens of million of dollars of weaponry to that nation. U.S. Green Berets provided training for the Indonesia’s elite force which was responsible for many of atrocities in East Timor. (3)

  Iran
  Iran lost about 262,000 people in the war against Iraq from 1980 to 1988. (1) See Iraq for more information about that war.

  On July 3, 1988 the U.S. Navy ship, the Vincennes, was operating withing Iranian waters providing military support for Iraq during the Iran-Iraq war. During a battle against Iranian gunboats it fired two missiles at an Iranian Airbus, which was on a routine civilian flight. All 290 civilian on board were killed. (2,3)

  Iraq
  A. The Iraq-Iran War lasted from 1980 to 1988 and during that time there were about 105,000 Iraqi deaths according to the Washington Post. (1,2)

  According to Howard Teicher, a former National Security Council official, the U.S. provided the Iraqis with billions of dollars in credits and helped Iraq in other ways such as making sure that Iraq had military equipment including biological agents This surge of help for Iraq came as Iran seemed to be winning the war and was close to Basra. (1) The U.S. was not adverse to both countries weakening themselves as a result of the war, but it did not appear to want either side to win.

  B: The U.S.-Iraq War and the Sanctions Against Iraq extended from 1990 to 2003.

  Iraq invaded Kuwait on August 2, 1990 and the U.S. responded by demanding that Iraq withdraw, and four days later the U.N. levied international sanctions.

  Iraq had reason to believe that the U.S. would not object to its invasion of Kuwait, since U.S. Ambassador to Iraq, April Glaspie, had told Saddam Hussein that the U.S. had no position on the dispute that his country had with Kuwait. So the green light was given, but it seemed to be more of a trap.

  As a part of the public relations strategy to energize the American public into supporting an attack against Iraq the daughter of the Kuwaiti ambassador to the U.S. falsely testified before Congress that Iraqi troops were pulling the plugs on incubators in Iraqi hospitals. (1) This contributed to a war frenzy in the U.S.

  The U.S. air assault started on January 17, 1991 and it lasted for 42 days. On February 23 President H.W. Bush ordered the U.S. ground assault to begin. The invasion took place with much needless killing of Iraqi military personnel. Only about 150 American military personnel died compared to about 200,000 Iraqis. Some of the Iraqis were mercilessly killed on the Highway of Death and about 400 tons of depleted uranium were left in that nation by the U.S. (2,3)

  Other deaths later were from delayed deaths due to wounds, civilians killed, those killed by effects of damage of the Iraqi water treatment facilities and other aspects of its damaged infrastructure and by the sanctions.

  In 1995 the Food and Agriculture Organization of the U.N. reported that U.N sanctions against on Iraq had been responsible for the deaths of more than 560,000 children since 1990. (5)

  Leslie Stahl on the TV Program 60 Minutes in 1996 mentioned to Madeleine Albright, U.S. Ambassador to the U.N. “We have heard that a half million children have died. I mean, that’s more children than died in Hiroshima. And – and you know, is the price worth it?” Albright replied “I think this is a very hard choice, but the price – we think is worth it.” (4)

  In 1999 UNICEF reported that 5,000 children died each month as a result of the sanction and the War with the U.S. (6)

  Richard Garfield later estimated that the more likely number of excess deaths among children under five years of age from 1990 through March 1998 to be 227,000 – double those of the previous decade. Garfield estimated that the numbers to be 350,000 through 2000 (based in part on result of another study). (7)

  However, there are limitations to his study. His figures were not updated for the remaining three years of the sanctions. Also, two other somewhat vulnerable age groups were not studied: young children above the age of five and the elderly.

  All of these reports were considerable indicators of massive numbers of deaths which the U.S. was aware of and which was a part of its strategy to cause enough pain and terror among Iraqis to cause them to revolt against their government.

  C: Iraq-U.S. War started in 2003 and has not been concluded

  Just as the end of the Cold War emboldened the U.S. to attack Iraq in 1991 so the attacks of September 11, 2001 laid the groundwork for the U.S. to launch the current war against Iraq. While in some other wars we learned much later about the lies that were used to deceive us, some of the deceptions that were used to get us into this war became known almost as soon as they were uttered. There were no weapons of mass destruction, we were not trying to promote democracy, we were not trying to save the Iraqi people from a dictator.

  The total number of Iraqi deaths that are a result of our current Iraq against Iraq War is 654,000, of which 600,000 are attributed to acts of violence, according to Johns Hopkins researchers. (1,2)

  Since these deaths are a result of the U.S. invasion, our leaders must accept responsibility for them.

  Israeli-Palestinian War
  About 100,000 to 200,000 Israelis and Palestinians, but mostly the latter, have been killed in the struggle between those two groups. The U.S. has been a strong supporter of Israel, providing billions of dollars in aid and supporting its possession of nuclear weapons. (1,2)

  Korea, North and South
  The Korean War started in 1950 when, according to the Truman administration, North Korea invaded South Korea on June 25th. However, since then another explanation has emerged which maintains that the attack by North Korea came during a time of many border incursions by both sides. South Korea initiated most of the border clashes with North Korea beginning in 1948. The North Korea government claimed that by 1949 the South Korean army committed 2,617 armed incursions. It was a myth that the Soviet Union ordered North Korea to attack South Korea. (1,2)

  The U.S. started its attack before a U.N. resolution was passed supporting our nation’s intervention, and our military forces added to the mayhem in the war by introducing the use of napalm. (1)

  During the war the bulk of the deaths were South Koreans, North Koreans and Chinese. Four sources give deaths counts ranging from 1.8 to 4.5 million. (3,4,5,6) Another source gives a total of 4 million but does not identify to which nation they belonged. (7)

  John H. Kim, a U.S. Army veteran and the Chair of the Korea Committee of Veterans for Peace, stated in an article that during the Korean War “the U.S. Army, Air Force and Navy were directly involved in the killing of about three million civilians – both South and North Koreans – at many locations throughout Korea…It is reported that the U.S. dropped some 650,000 tons of bombs, including 43,000 tons of napalm bombs, during the Korean War.” It is presumed that this total does not include Chinese casualties.

  Another source states a total of about 500,000 who were Koreans and presumably only military. (8,9)

  Laos
  From 1965 to 1973 during the Vietnam War the U.S. dropped over two million tons of bombs on Laos – more than was dropped in WWII by both sides. Over a quarter of the population became refugees. This was later called a “secret war,” since it occurred at the same time as the Vietnam War, but got little press. Hundreds of thousands were killed. Branfman make the only estimate that I am aware of , stating that hundreds of thousands died. This can be interpeted to mean that at least 200,000 died. (1,2,3)

  U.S. military intervention in Laos actually began much earlier. A civil war started in the 1950s when the U.S. recruited a force of 40,000 Laotians to oppose the Pathet Lao, a leftist political party that ultimately took power in 1975.

  Also See Vietnam

  Nepal
  Between 8,000 and 12,000 Nepalese have died since a civil war broke out in 1996. The death rate, according to Foreign Policy in Focus, sharply increased with the arrival of almost 8,400 American M-16 submachine guns (950 rpm) and U.S. advisers. Nepal is 85 percent rural and badly in need of land reform. Not surprisingly 42 % of its people live below the poverty level. (1,2)

  In 2002, after another civil war erupted, President George W. Bush pushed a bill through Congress authorizing $20 million in military aid to the Nepalese government. (3)

  Nicaragua
  In 1981 the Sandinistas overthrew the Somoza government in Nicaragua, (1) and until 1990 about 25,000 Nicaraguans were killed in an armed struggle between the Sandinista government and Contra rebels who were formed from the remnants of Somoza’s national government. The use of assassination manuals by the Contras surfaced in 1984. (2,3)

  The U.S. supported the victorious government regime by providing covert military aid to the Contras (anti-communist guerillas) starting in November, 1981. But when Congress discovered that the CIA had supervised acts of sabotage in Nicaragua without notifying Congress, it passed the Boland Amendment in 1983 which prohibited the CIA, Defense Department and any other government agency from providing any further covert military assistance. (4)

  But ways were found to get around this prohibition. The National Security Council, which was not explicitly covered by the law, raised private and foreign funds for the Contras. In addition, arms were sold to Iran and the proceeds were diverted from those sales to the Contras engaged in the insurgency against the Sandinista government. (5) Finally, the Sandinistas were voted out of office in 1990 by voters who thought that a change in leadership would placate the U.S., which was causing misery to Nicaragua’s citizenry by it support of the Contras.

  Pakistan
  In 1971 West Pakistan, an authoritarian state supported by the U.S., brutally invaded East Pakistan. The war ended after India, whose economy was staggering after admitting about 10 million refugees, invaded East Pakistan (now Bangladesh) and defeated the West Pakistani forces. (1)

  Millions of people died during that brutal struggle, referred to by some as genocide committed by West Pakistan. That country had long been an ally of the U.S., starting with $411 million provided to establish its armed forces which spent 80% of its budget on its military. $15 million in arms flowed into W. Pakistan during the war. (2,3,4)

  Three sources estimate that 3 million people died and (5,2,6) one source estimates 1.5 million. (3)

  Panama
  In December, 1989 U.S. troops invaded Panama, ostensibly to arrest Manuel Noriega, that nation’s president. This was an example of the U.S. view that it is the master of the world and can arrest anyone it wants to. For a number of years before that he had worked for the CIA, but fell out of favor partially because he was not an opponent of the Sandinistas in Nicaragua. (1) It has been estimated that between 500 and 4,000 people died. (2,3,4)

  Paraguay: See South America: Operation Condor

  Philippines
  The Philippines were under the control of the U.S. for over a hundred years. In about the last 50 to 60 years the U.S. has funded and otherwise helped various Philippine governments which sought to suppress the activities of groups working for the welfare of its people. In 1969 the Symington Committee in the U.S. Congress revealed how war material was sent there for a counter-insurgency campaign. U.S. Special Forces and Marines were active in some combat operations. The estimated number of persons that were executed and disappeared under President Fernando Marcos was over 100,000. (1,2)
  (jatkuu …)

 9. (jatkoa edelliseen)
  South America: Operation Condor
  This was a joint operation of 6 despotic South American governments (Argentina, Bolivia, Brazil, Chile, Paraguay and Uruguay) to share information about their political opponents. An estimated 13,000 people were killed under this plan. (1)

  It was established on November 25, 1975 in Chile by an act of the Interamerican Reunion on Military Intelligence. According to U.S. embassy political officer, John Tipton, the CIA and the Chilean Secret Police were working together, although the CIA did not set up the operation to make this collaboration work. Reportedly, it ended in 1983. (2)

  On March 6, 2001 the New York Times reported the existence of a recently declassified State Department document revealing that the United States facilitated communications for Operation Condor. (3)

  Sudan

  Since 1955, when it gained its independence, Sudan has been involved most of the time in a civil war. Until about 2003 approximately 2 million people had been killed. It not known if the death toll in Darfur is part of that total.

  Human rights groups have complained that U.S. policies have helped to prolong the Sudanese civil war by supporting efforts to overthrow the central government in Khartoum. In 1999 U.S. Secretary of State Madeleine Albright met with the leader of the Sudan People’s Liberation Army (SPLA) who said that she offered him food supplies if he would reject a peace plan sponsored by Egypt and Libya.

  In 1978 the vastness of Sudan’s oil reservers was discovered and within two years it became the sixth largest recipient of U.S, military aid. It’s reasonable to assume that if the U.S. aid a government to come to power it will feel obligated to give the U.S. part of the oil pie.

  A British group, Christian Aid, has accused foreign oil companies of complicity in the depopulation of villages. These companies – not American – receive government protection and in turn allow the government use of its airstrips and roads.

  In August 1998 the U.S. bombed Khartoum, Sudan with 75 cruise míssiles. Our government said that the target was a chemical weapons factory owned by Osama bin Laden. Actually, bin Laden was no longer the owner, and the plant had been the sole supplier of pharmaceutical supplies for that poor nation. As a result of the bombing tens of thousands may have died because of the lack of medicines to treat malaria, tuberculosis and other diseases. The U.S. settled a lawsuit filed by the factory’s owner. (1,2)

  Uruguay: See South America: Operation Condor

  Vietnam

  In Vietnam, under an agreement several decades ago, there was supposed to be an election for a unified North and South Vietnam. The U.S. opposed this and supported the Diem government in South Vietnam. In August, 1964 the CIA and others helped fabricate a phony Vietnamese attack on a U.S. ship in the Gulf of Tonkin and this was used as a pretext for greater U.S. involvement in Vietnam. (1)

  During that war an American assassination operation,called Operation Phoenix, terrorized the South Vietnamese people, and during the war American troops were responsible in 1968 for the mass slaughter of the people in the village of My Lai.

  According to a Vietnamese government statement in 1995 the number of deaths of civilians and military personnel during the Vietnam War was 5.1 million. (2)

  Since deaths in Cambodia and Laos were about 2.7 million (See Cambodia and Laos) the estimated total for the Vietnam War is 7.8 million.

  The Virtual Truth Commission provides a total for the war of 5 million, (3) and Robert McNamara, former Secretary Defense, according to the New York Times Magazine says that the number of Vietnamese dead is 3.4 million. (4,5)

  Yugoslavia

  Yugoslavia was a socialist federation of several republics. Since it refused to be closely tied to the Soviet Union during the Cold War, it gained some suport from the U.S. But when the Soviet Union dissolved, Yugoslavia’s usefulness to the U.S. ended, and the U.S and Germany worked to convert its socialist economy to a capitalist one by a process primarily of dividing and conquering. There were ethnic and religious differences between various parts of Yugoslavia which were manipulated by the U.S. to cause several wars which resulted in the dissolution of that country.

  From the early 1990s until now Yugoslavia split into several independent nations whose lowered income, along with CIA connivance, has made it a pawn in the hands of capitalist countries. (1) The dissolution of Yugoslavia was caused primarily by the U.S. (2)

  Here are estimates of some, if not all, of the internal wars in Yugoslavia. All wars: 107,000; (3,4)

  Bosnia and Krajina: 250,000; (5) Bosnia: 20,000 to 30,000; (5) Croatia: 15,000; (6) and

  Kosovo: 500 to 5,000. (7)

  NOTES

  Afghanistan

  1.Mark Zepezauer, Boomerang (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2003), p.135.

  2.Chronology of American State Terrorism
  http://www.intellnet.org/resources/american_
  terrorism/ChronologyofTerror.html

  3.Soviet War in Afghanistan
  http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_war_in_Afghanistan

  4.Mark Zepezauer, The CIA’S Greatest Hits (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), p.76

  5.U.S Involvement in Afghanistan, Wikipedia
  http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_war_in Afghanistan)

  6.The CIA’s Intervention in Afghanistan, Interview with Zbigniew Brzezinski, Le Nouvel Observateur, Paris, 15-21 January 1998, Posted at globalresearch.ca 15 October 2001, http://www.globalresearch.ca/articles/BRZ110A.html

  7.William Blum, Rogue State (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2000), p.5

  8.Unknown News, http://www.unknownnews.net/casualtiesw.html

  Angola

  1.Howard W. French “From Old Files, a New Story of the U.S. Role in the Angolan War” New York Times 3/31/02

  2.Angolan Update, American Friends Service Committee FS, 11/1/99 flyer.

  3.Norman Solomon, War Made Easy, (John Wiley & Sons, 2005) p. 82-83.

  4.Lance Selfa, U.S. Imperialism, A Century of Slaughter, International Socialist Review Issue 7, Spring 1999 (as appears in Third world Traveler www. thirdworldtraveler.com/American_Empire/Century_Imperialism.html)

  5. Jeffress Ramsay, Africa , (Dushkin/McGraw Hill Guilford Connecticut), 1997, p. 144-145.

  6.Mark Zepezauer, The CIA’S Greatest Hits (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), p.54.

  Argentina : See South America: Operation Condor

  Bolivia

  1. Phil Gunson, Guardian, 5/6/02,
  http://www.guardian.co.uk/archive /article/0,4273,41-07884,00.html

  2.Jerry Meldon, Return of Bolilvia’s Drug – Stained Dictator, Consortium,www.consortiumnews.com/archives/story40.html.

  Brazil See South America: Operation Condor

  Cambodia

  1.Virtual Truth Commissiion http://www.geocities.com/~virtualtruth/ .

  2.David Model, President Richard Nixon, Henry Kissinger, and the Bombing of Cambodia excerpted from the book Lying for Empire How to Commit War Crimes With A Straight Face, Common Courage Press, 2005, paperhttp://thirdworldtraveler.com/American_Empire/Nixon_Cambodia_LFE.html.

  3.Noam Chomsky, Chomsky on Cambodia under Pol Pot, etc.,http//zmag.org/forums/chomcambodforum.htm.

  Chad

  1.William Blum, Rogue State (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2000), p. 151-152 .

  2.Richard Keeble, Crimes Against Humanity in Chad, Znet/Activism 12/4/06http://www.zmag.org/content/print_article.cfm?itemID=11560&sectionID=1).

  Chile

  1.Parenti, Michael, The Sword and the Dollar (New York, St. Martin’s Press, 1989) p. 56.

  2.William Blum, Rogue State (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2000), p. 142-143.

  3.Moreorless: Heroes and Killers of the 20th Century, Augusto Pinochet Ugarte,

  http://www.moreorless.au.com/killers/pinochet.html

  4.Associated Press,Pincohet on 91st Birthday, Takes Responsibility for Regimes’s Abuses, Dayton Daily News 11/26/06

  5.Chalmers Johnson, Blowback, The Costs and Consequences of American Empire (New York: Henry Holt and Company, 2000), p. 18.

  China: See Korea

  Colombia

  1.Chronology of American State Terrorism, p.2

  http://www.intellnet.org/resources/american_terrorism/ChronologyofTerror.html).

  2.William Blum, Rogue State (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2000), p. 163.

  3.Millions Killed by Imperialism Washington Post May 6, 2002)http://www.etext.org./Politics/MIM/rail/impkills.html

  4.Gabriella Gamini, CIA Set Up Death Squads in Colombia Times Newspapers Limited, Dec. 5, 1996,www.edu/CommunicationsStudies/ben/news/cia/961205.death.html).

  5.Virtual Truth Commission, 1991

  Human Rights Watch Report: Colombia’s Killer Networks–The Military-Paramilitary Partnership).

  Cuba

  1.St. James Encyclopedia of Popular Culture – on Bay of Pigs Invasionhttp://bookrags.com/Bay_of_Pigs_Invasion.

  2.Wikipedia http://bookrags.com/Bay_of_Pigs_Invasion#Casualties.

  Democratic Republic of Congo (Formerly Zaire)

  1.F. Jeffress Ramsey, Africa (Guilford Connecticut, 1997), p. 85

  2. Anup Shaw The Democratic Republic of Congo, 10/31/2003)http://www.globalissues.org/Geopolitics/Africa/DRC.asp)

  3.Kevin Whitelaw, A Killing in Congo, U. S. News and World Reporthttp://www.usnews.com/usnews/doubleissue/mysteries/patrice.htm

  4.William Blum, Killing Hope (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1995), p 158-159.

  5.Ibid.,p. 260

  6.Ibid.,p. 259

  7.Ibid.,p.262

  8.David Pickering, “World War in Africa, 6/26/02,
  http://www.9-11peace.org/bulletin.php3

  9.William D. Hartung and Bridget Moix, Deadly Legacy; U.S. Arms to Africa and the Congo War, Arms Trade Resource Center, January , 2000www.worldpolicy.org/projects/arms/reports/congo.htm

  Dominican Republic

  1.Norman Solomon, (untitled) Baltimore Sun April 26, 2005
  http://www.globalpolicy.org/empire/history/2005/0426spincycle.htm
  Intervention Spin Cycle

  2.Wikipedia. http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Power_Pack

  3.William Blum, Killing Hope (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1995), p. 175.

  4.Mark Zepezauer, The CIA’S Greatest Hits (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), p.26-27.

  East Timor

  1.Virtual Truth Commission, http://www.geocities.com/~virtualtruth/date4.htm

  2.Matthew Jardine, Unraveling Indonesia, Nonviolent Activist, 1997)

  3.Chronology of American State Terrorismhttp://www.intellnet.org/resources/american_terrorism/ChronologyofTerror.html

  4.William Blum, Killing Hope (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1995), p. 197.

  5.US trained butchers of Timor, The Guardian, London. Cited by The Drudge Report, September 19, 1999. http://www.geocities.com/~virtualtruth/indon.htm

  El Salvador

  1.Robert T. Buckman, Latin America 2003, (Stryker-Post Publications Baltimore 2003) p. 152-153.

  2.William Blum, Rogue State (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2000), p. 54-55.

  3.El Salvador, Wikipediahttp://en.wikipedia.org/wiki/El_Salvador#The_20th_century_and_beyond)

  4.Virtual Truth Commissiion http://www.geocities.com/~virtualtruth/.

  Grenada

  1.Mark Zepezauer, The CIA’S Greatest Hits (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), p. 66-67.

  2.Stephen Zunes, The U.S. Invasion of Grenada,http://wwwfpif.org/papers/grenada2003.html .

  Guatemala

  1.Virtual Truth Commissiion http://www.geocities.com/~virtualtruth/

  2.Ibid.

  3.Mark Zepezauer, The CIA’S Greatest Hits (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), p.2-13.

  4.Robert T. Buckman, Latin America 2003 (Stryker-Post Publications Baltimore 2003) p. 162.

  5.Douglas Farah, Papers Show U.S. Role in Guatemalan Abuses, Washington Post Foreign Service, March 11, 1999, A 26

  Haiti

  1.Francois Duvalier,http://en.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Duvalier#Reign_of_terror).

  2.Mark Zepezauer, The CIA’S Greatest Hits (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), p 87.

  3.William Blum, Haiti 1986-1994: Who Will Rid Me of This Turbulent Priest,http://www.doublestandards.org/blum8.html

  Honduras

  1.William Blum, Rogue State (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2000), p. 55.

  2.Reports by Country: Honduras, Virtual Truth Commissionhttp://www.geocities.com/~virtualtruth/honduras.htm

  3.James A. Lucas, Torture Gets The Silence Treatment, Countercurrents, July 26, 2004.

  4.Gary Cohn and Ginger Thompson, Unearthed: Fatal Secrets, Baltimore Sun, reprint of a series that appeared June 11-18, 1995 in Jack Nelson-Pallmeyer, School of Assassins, p. 46 Orbis Books 2001.

  5.Michael Dobbs, Negroponte’s Time in Honduras at Issue, Washington Post, March 21, 2005

  Hungary

  1.Edited by Malcolm Byrne, The 1956 Hungarian Revoluiton: A history in Documents November 4, 2002http://www.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB76/index2.htm

  2.Wikipedia The Free Encyclopedia,
  http://www.answers.com/topic/hungarian-revolution-of-1956

  Indonesia

  1.Virtual Truth Commission http://www.geocities.com/~virtualtruth/.

  2.Editorial, Indonesia’s Killers, The Nation, March 30, 1998.

  3.Matthew Jardine, Indonesia Unraveling, Non Violent Activist Sept–Oct, 1997 (Amnesty) 2/7/07.

  4.Sison, Jose Maria, Reflections on the 1965 Massacre in Indonesia, p. 5.http://qc.indymedia.org/mail.php?id=5602;

  5.Annie Pohlman, Women and the Indonesian Killings of 1965-1966: Gender Variables and Possible Direction for Research, p.4,http://coombs.anu.edu.au/SpecialProj/ASAA/biennial-conference/2004/Pohlman-A-ASAA.pdf

  6.Peter Dale Scott, The United States and the Overthrow of Sukarno, 1965-1967, Pacific Affairs, 58, Summer 1985, pages 239-264.http://www.namebase.org/scott.

  7.Mark Zepezauer, The CIA’S Greatest Hits (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), p.30.

  Iran

  1.Geoff Simons, Iraq from Sumer to Saddam, 1996, St. Martins Press, NY p. 317.

  2.Chronology of American State Terrorismhttp://www.intellnet.org/resources/american_terrorism/ChronologyofTerror.html.

  3.BBC 1988: US Warship Shoots Down Iranian Airlinerhttp://news.bbc.co.uk/onthisday/default.stm )

  Iraq

  Iran-Iraq War

  1.Michael Dobbs, U.S. Had Key role in Iraq Buildup, Washington Post December 30, 2002, p A01 http://www.washingtonpost.com/ac2/wp-dyn/A52241-2002Dec29?language=printer

  2.Global Security.Org , Iran Iraq War (1980-1980)globalsecurity.org/military/world/war/iran-iraq.htm.

  U.S. Iraq War and Sanctions

  1.Ramsey Clark, The Fire This Time (New York, Thunder’s Mouth), 1994, p.31-32

  2.Ibid., p. 52-54

  3.Ibid., p. 43

  4.Anthony Arnove, Iraq Under Siege, (South End Press Cambridge MA 2000). p. 175.

  5.Food and Agricultural Organizaiton, The Children are Dying, 1995 World View Forum, Internationa Action Center, International Relief Association, p. 78

  6.Anthony Arnove, Iraq Under Siege, South End Press Cambridge MA 2000. p. 61.

  7.David Cortright, A Hard Look at Iraq Sanctions December 3, 2001, The Nation.

  U.S-Iraq War 2003-?

  1.Jonathan Bor 654,000 Deaths Tied to Iraq War Baltimore Sun , October 11,2006

  2.News http://www.unknownnews.net/casualties.html

  Israeli-Palestinian War

  1.Post-1967 Palestinian & Israeli Deaths from Occupation & Violence May 16, 2006 http://globalavoidablemortality.blogspot.com/2006/05/post-1967-palestinian-israeli-deaths.html)

  2.Chronology of American State Terrorism

  http://www.intellnet.org/resources/american_terrorism/ChronologyofTerror.html

  Korea

  1.James I. Matray Revisiting Korea: Exposing Myths of the Forgotten War, Korean War Teachers Conference: The Korean War, February 9, 2001http://www.truman/library.org/Korea/matray1.htm

  2.William Blum, Killing Hope (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1995), p. 46

  3.Kanako Tokuno, Chinese Winter Offensive in Korean War – the Debacle of American Strategy, ICE Case Studies Number 186, May, 2006http://www.american.edu/ted/ice/chosin.htm.

  4.John G. Stroessinger, Why Nations go to War, (New York; St. Martin’s Press), p. 99)

  5.Britannica Concise Encyclopedia, as reported in Answers.comhttp://www.answers.com/topic/Korean-war

  6.Exploring the Environment: Korean Enigmawww.cet.edu/ete/modules/korea/kwar.html)

  7.S. Brian Wilson, Who are the Real Terrorists? Virtual Truth Commissonhttp://www.geocities.com/~virtualtruth/

  8.Korean War Casualty Statistics http://www.century china.com/history/krwarcost.html)

  9.S. Brian Wilson, Documenting U.S. War Crimes in North Korea (Veterans for Peace Newsletter) Spring, 2002) http://www.veteransforpeace.org/

  Laos

  1.William Blum Rogue State (Maine, Common Cause Press) p. 136

  2.Chronology of American State Terrorismhttp://www.intellnet.org/resources/american_terrorism/ChronologyofTerror.html

  3.Fred Branfman, War Crimes in Indochina and our Troubled National Soul

  http://www.wagingpeace.org/articles/2004/08/00_branfman_us-warcrimes-indochina.htm).

  Nepal

  1.Conn Hallinan, Nepal & the Bush Administration: Into Thin Air, February 3, 2004

  fpif.org/commentary/2004/0402nepal.html.

  2.Human Rights Watch, Nepal’s Civil War: the Conflict Resumes, March 2006 )

  http://hrw.org/english/docs/2006/03/28/nepal13078.htm.

  3.Wayne Madsen, Possible CIA Hand in the Murder of the Nepal Royal Family, India Independent Media Center, September 25, 2001http://india.indymedia.org/en/2002/09/2190.shtml.

  Nicaragua

  1.Virtual Truth Commission
  http://www.geocities.com/~virtualtruth/.

  2.Timeline Nicaragua
  http://www.stanford.edu/group/arts/nicaragua/discovery_eng/timeline/).

  3.Chronology of American State Terrorism,
  http://www.intellnet.org/resources/american_terrorism/ChronologyofTerror.html.

  4.William Blum, Nicaragua 1981-1990 Destabilization in Slow Motion

  http://www.thirdworldtraveler.com/Blum/Nicaragua_KH.html.

  5.Wikipedia, the Free Encyclopedia,
  http://en.wikipedia.org/wiki/Iran-Contra_Affair.

  Pakistan

  1.John G. Stoessinger, Why Nations Go to War, (New York: St. Martin’s Press), 1974 pp 157-172.

  2.Asad Ismi, A U.S. – Financed Military Dictatorship, The CCPA Monitor, June 2002, Canadian Centre for Policy Alternatives http://www.policyaltematives.ca)www.ckln.fm/~asadismi/pakistan.html

  3.Mark Zepezauer, Boomerang (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2003), p.123, 124.

  4.Arjum Niaz ,When America Look the Other Way by,

  http://www.zmag.org/content/print_article.cfm?itemID=2821&sectionID=1

  5.Leo Kuper, Genocide (Yale University Press, 1981), p. 79.

  6.Bangladesh Liberation War , Wikipedia, the Free Encyclopediahttp://en.wikipedia.org/wiki/Bangladesh_Liberation_War#USA_and_USSR)

  Panama

  1.Mark Zepezauer, The CIA’s Greatest Hits, (Odonian Press 1998) p. 83.

  2.William Blum, Rogue State (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2000), p.154.

  3.U.S. Military Charged with Mass Murder, The Winds 9/96,www.apfn.org/thewinds/archive/war/a102896b.html

  4.Mark Zepezauer, CIA’S Greatest Hits (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), p.83.

  Paraguay See South America: Operation Condor

  Philippines

  1.Romeo T. Capulong, A Century of Crimes Against the Filipino People, Presentation, Public Interest Law Center, World Tribunal for Iraq Trial in New York City on August 25,2004.
  http://www.peoplejudgebush.org/files/RomeoCapulong.pdf).

  2.Roland B. Simbulan The CIA in Manila – Covert Operations and the CIA’s Hidden Hisotry in the Philippines Equipo Nizkor Information – Derechos, derechos.org/nizkor/filipinas/doc/cia.

  South America: Operation Condor

  1.John Dinges, Pulling Back the Veil on Condor, The Nation, July 24, 2000.

  2.Virtual Truth Commission, Telling the Truth for a Better Americawww.geocities.com/~virtualtruth/condor.htm)

  3.Operation Condorhttp://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Condor#US_involvement).

  Sudan

  1.Mark Zepezauer, Boomerang, (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2003), p. 30, 32,34,36.

  2.The Black Commentator, Africa Action The Tale of Two Genocides: The Failed US Response to Rwanda and Darfur, 11 August 2006http://www.truthout.org/docs_2006/091706X.shtml.

  Uruguay See South America: Operation Condor

  Vietnam

  1.Mark Zepezauer, The CIA’S Greatest Hits (Monroe, Maine:Common Courage Press,1994), p 24

  2.Casualties – US vs NVA/VC,
  http://www.rjsmith.com/kia_tbl.html.

  3.Brian Wilson, Virtual Truth Commission
  http://www.geocities.com/~virtualtruth/

  4.Fred Branfman, U.S. War Crimes in Indochiona and our Duty to Truth August 26, 2004

  http://www.zmag.org/content/print_article.cfm?itemID=6105&sectionID=1

  5.David K Shipler, Robert McNamara and the Ghosts of Vietnamnytimes.com/library/world/asia/081097vietnam-mcnamara.html

  Yugoslavia

  1.Sara Flounders, Bosnia Tragedy:The Unknown Role of the Pentagon in NATO in the Balkans (New York: International Action Center) p. 47-75

  2.James A. Lucas, Media Disinformation on the War in Yugoslavia: The Dayton Peace Accords Revisited, Global Research, September 7, 2005 http://www.globalresearch.ca/index.php?context=
  viewArticle&code=LUC20050907&articleId=899

  3.Yugoslav Wars in 1990s
  http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslav_wars.

  4.George Kenney, The Bosnia Calculation: How Many Have Died? Not nearly as many as some would have you think., NY Times Magazine, April 23, 1995

  http://www.balkan-archive.org.yu/politics/
  war_crimes/srebrenica/bosnia_numbers.html)

  5.Chronology of American State Terrorism

  http://www.intellnet.org/resources/american_terrorism/
  ChronologyofTerror.html.

  6.Croatian War of Independence, Wikipedia
  http://en.wikipedia.org/wiki/Croatian_War_of_Independence

  7.Human Rights Watch, New Figures on Civilian Deaths in Kosovo War, (February 7, 2000) http://www.hrw.org/press/2000/02/nato207.htm.

 10. Rubén Darío:

  Rooseveltille

  Raamatun äänellä tai Walt Whitmanin runolla
  sinut pitäisi tavoittaa, saalistaja!
  Primitiivinen ja moderni, yksinkertainen ja
  monimutkainen,
  jotain Washingtonista ja neljä Nimrodista.
  Olet Yhdysvallat,
  olet tulevaisuuden valloittaja
  viattomasta Amerikasta, jolla on suonissaan
  intiaaniverta,
  joka yhä rukoilee Jeesusta ja yhä puhuu Espanjaa.

  Olet ylpeä ja voimakas rotusi edustaja;
  olet oppinut, olet pystyvä, väität vastaan Tolstoille.
  Ja kesyttäessäsi hevosia tai surmatessasi tiikereitä,
  olet yksi Aleksanteri-Nebukadnessar.
  (Olet voiman mestari,
  kuten sanovat tämän päivän hullut.)
  Luulet, että elämä on tulta,
  että kehitys on tulivuoren purkaus;
  minne panoksesi panet,
  sinne tulevaisuutta teet.
  Ei.

  Yhdysvallat on suuri ja mahtava.
  Kun se järisee, syntyy syvä jyrinä, joka kulkee
  Andien valtavien nikamien halki.
  Jos huudatte, se kuulostaa leijonan karjunnalta.
  Jo Hugó sen sanoi Grantille: ”Tähdet ovat teidän.”
  (Tuskin loistaa, kohoten, Argentiinan aurinko
  ja Chilen tähti nousee…) Olette rikkaita.
  Yhdistätte Herkuleen ja mammonan palvonnan:
  ja valitsette helpon valloituksen polun,
  vapaus kohottaa soihtunsa New Yorkissa.

  Mutta meidän Amerikkamme, jolla oli
  runoilijoita jo Netzahualcoyotlin ajoista lähtien,
  joka on varjellut suuren Bacchuksen jalanjälkiä,
  joka aikanaan oppi kauhun kirjaimet,
  joka kyseli tähdiltä, joka tunsi Atlantiksen,
  jonka nimi kuulostaa Platonilta,
  joka elämän ikiajoista lähtien on elänyt valosta,
  tulesta, tuoksusta, rakkaudesta,
  suuren Montezuman Amerikka, Inkan Amerikka,
  Kolumbuksen tuoksuva Amerikka,
  Amerikka, jossa jalo Guatemoc sanoi:
  ”En tanssi ruusuilla”: tuo Amerikka
  joka tärisee hurrikaaneista, joka elää
  rakkaudesta,
  jonka miehet ovat sinisilmäisiä ja barbaarisieluisia (tai: barbaareja sielultaan),
  se Amerikka elää.
  Ja unelmoi. Ja rakastaa, ja värisee; ja on
  auringon tytär.
  Varokaa! Espanjalainen Amerikka
  elää!
  Tuhat Espanjan leijonanpentua on irrallaan.
  Roosevelt, sinun pitäisi olla itse jumala,
  kauhea kiväärimies ja voimakas metsästäjä,
  jotta saisit meidät rautakynsiisi.

  Te luotatte kaikkeen, vain yhtä teiltä puuttuu:
  Jumala!
  ———-
  Nicaragualainen Rubén Darío kirjoitti runon ’A Rosevelt’ vuonna 1904. Runo on osoitettu presidentti Theodore Rooseveltille. Edellä oleva suomennos on Karkkilan työväenopiston Mundo Latino -espanjan ryhmän käsialaa.
  ¤
  Félix Rubén Garcia Sarmiento (18.1.1867 – 6.2.1916), taiteilijanimeltään Rubén Dario oli nicaragualainen runoilija ja diplomaatti. Darío on jättänyt pysyvän jäljen espanjankieliseen kirjallisuuteen. Häntä pidetään Modernismo-suuntauksen perustajana. Vaikutteita kirjoittamiseensa Darío sai Théophile Gautierilta, José Maria de Heredialta, Victor Hugolta, Catulle Mendésiltä ja Paul Verlainelta.
  ¤
  Kansainvälinen tuomioistuin antoi 27.6.1986 USA:lle langettavan tuomion valtioterrorista Nicaraguaa vastaan (Military and Paramilitary Activities in and against Nicaragua [Nicaragua v. United States of America]). http://www.icj-cij.org/docket/?sum=367&p1=3&p2=3&case=70&p3=5
  ¤
  Kiitän Tarja Ollilaa, joka kertoi minulle Rubén Daríon runosta.

 11. Obamalla on verentahrimat kädet, eikä ”äijä” ole vieläkään luopunut presidenttiydestään vaan jatkaa kiertueitaan villitsemässä kuulijoitaan. Oikeistolaiset lakiasiantuntijat ovatkin ehdottaneet lakia muutettavan siten etteivät ”viraltaan poistuneet” enää olisi oikeutettuja esiintyä julkisesti osallistumalla poliittisiin asioihin. Sellainen menettely tarvitaan kipeästi turhan häirinnän poistamiseksi. Myöskin juuri esillä olevat syytöksen VENÄJÄä vastaan, sekaantumisesta viime vaaleihin, on suurelta osiltaan pelkkää ajan haaskoa, ja rahaa palaa.Plussapuolena olisi tietenkin Clintonin Kartellin paljastukset tuotava esiin koko maailman nähtäväksi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here