Totuusmedian uutisoinnissa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin (rep) kohutusta, Meksikon ja Yhdysvaltain rajalle rakennettavasta muurista ilmenee vajavaisuuksia.

Mtv kertoi Trumpin kiirehtivän muurin rakentamisen aloittamista, ja ettei Trump halua odottaa vuotta tai puoltatoista. Talouselämä tietää ettei Trump ole vaalikampanjansa aikana tai sen jälkeen selkeästi kertonut, voisiko hänen hallintonsa aloittaa muurin rakennustyöt Yhdysvaltain veronmaksajien kustannuksella.

”Tosin viestimien tietojen mukaan Trumpin hallinnon edustajat ovat valmistelleet suunnitelmaa, jonka mukaan muurin rakentaminen voitaisi laittaa vireille nykyisten lakien perusteella.”

Yle analysoi meksikolaisten toivoneen, että Trumpin puheet Meksikon rajalle rakennettavasta muurista olisivat olleet vaaliretoriikkaa. ”Trump toisti olevansa tosissaan ja maksattavansa laskun meksikolaisilla.”

Se, mikä totuusmedian uutisoinnista uupuu, on se että  Meksikon ja Yhdysvaltain välisen rajamuuri on jo osittain rakennettu. Työ uskottiin kotimaan turvallisuuden virastolle (DHS) ja armeijan insinöörijoukoille (USACE). Helmikuussa 2012 aitaa oli valmiina 651 mailia kongressin hyväksymästä 652 mailista.

Rakentamisen aloitti  Bill Clintonin (dem) hallitus: vuonna 1993 rakennettiin 325 mailia aitaa.

George W. Bushin (rep) hallitus laajensi suunnitelmaa. Bush allekirjoitti Secure Fence Act –lain 10. lokakuuta 2006. Lain puolesta äänestivät mm. demarit Hillary Clinton ja Barack Obama, jotka vuoden 2016 presidentin vaalikampanjan aikana ilkkuivat Trumpin puheita muurin rakentamisesta sekopäisiksi.

Kohuttua muuria on  jo valmiina  noin 700 mailia. Yhdysvallat käyttää rajavalvontaan huomattavasti varoja.

 

Kommentti:

Demokraattisen puolueen nimi hämää eurooppalaisia, jotka eivät tiedä Yhdysvaltain demokraattisen puolueen alun alkaen edustaneen kokeneita aitaajia, orjanomistajia. Tästä ei pidä päätellä republikaanien olevan parempi vaihtoehto. Puolueiden harjoittamalla politiikalla ei äänestäjäkunnan kannalta ole mainittavia eroja.

Riikka Söyring

 

Linkki videoon ”Hillary Clinton Brags About Voting For A Border Fence To Keep Out Illegal Immigrants”:  https://www.youtube.com/watch?v=AlFi0QUboxs

 

10 KOMMENTTIA

 1. USA antaa Meksikolle huomattavan määrän kehitysapua ja muuta taloudellista tukea. Ainakin osa Yhdysvaltalais medioista kampanjan aikana julkisti tietoja joiden mukaan tästä monien miljardien tuesta ”pakkolunastettaisiin” aidanrakennus rahat. Eli on tulkinnanvaraista, maksaisivatko aitaa veronmaksajat vai Meksiko, mikäli Meksikon valtio asettuisi poikkiteloin suunnitelman kanssa.

 2. USA:n muurinrakennuspuuhistan ja likaisista rikollisista puuhista sen verran että olisi parasta jos maa rakentaisi korkean muurin ympärilleen ja pysyisi erossa muusta maailmasta niin voitaisiin saavuttaa ehkä joskus rauhakin tälle planeetalle.

  • Kaiken takana on UsA — The Entire World is “Fake News”

   Whatever contradicts the Empire is gradually labeled as Fake News.
   In the West, no one seems to be noticing. There are no mass demonstrations, no clashes with police, as laws and regulations are being changed and entire Constitutions violated.
   It is because an overwhelming majority is actually collaborating with the regime.
   It is because it is suddenly so frightening, or at least impractical, to think outside the box.
   It is because there are very few examples of intellectual courage left in this world.
   Fake News, fake history, fake emotions, and fake ideals… Everything that is not supporting the official narrative is slowly but seemingly irreversibly becoming ‘fake’.
   https://off-guardian.org/2017/01/16/the-entire-world-is-fake-news/comment-page-1/#comment-53167

 3. Aita vai muuri? Klintonit ja demokraatit siis ovat kannattaneet aitaa ja rakentaneetkin jo sitä 700 mailia. Tietääkö joku onko aita sähköstetty vai ei?
  Ja Trump on siis muurin kannalla, tuleeko kyseeseen kivimuuri vai tiilistä muurattu muuri? Minä en todellakaan näe tässä politiikassa Meksikoa kohtaan mitään muuta eroa kuin rakennusmateriaalin. 😀

  Vielä on jäljellä reilu 24 tuntia Trumpin virkaanastujaisiin. Jännäksi menee, tapetaanko Trump ennen presidentin valan vannomista? Jatkaako siinä tapauksessa Obama presidenttinä? Todennäköisintä lienee, että USA julistettaisiin poikkeustilaan ja armeija ottaisi vallan. Toteutuuko Baba Vangan ennustus, että USA:n 44 presidentti jää maan viimeiseksi. Vai syntyykö Washintonissa oma Maidan Kiovan tyyliin? Valeuutisia suoltava CNN ennakoi tällaista tai suorastaan ilmeisimmin toivoo jotain tällaista, laitan loppuun linkin.

  Ennustus, jonka toivoisin toteutuvan koskee professori Mark Blythia, hän ennusti oikein niin brexitin kuin Trumpin voiton. Nyt hän ennustaa EU:n katoavan maailman kartalta tämän vuoden aikana 2017. Linkki:

  http://www.express.co.uk/news/uk/750018/European-Union-Brexit-Trump-predication-collapse

  Ja lopuksi CNN ”märkä uni” video 😀 :

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=f-EO_M2uvY8

  • Aitamateriaalilla väliä. Pointti on siinä että molemmat puolueet ovat rakentaneet aitaa (samaan aikaan kun ovat kannustaneet EU:n rajat auki -politiikkaa) so. ei ole mitään väliä sillä kumpi puolue on nimellisesti vallassa koska harjoitettu politiikka ei siitä muutu.

   Vastauksena kysymykseesi sanon etten pidä salamurhaa ja poikkeustilaa mahdottomana, on siellä (ja muualla) tiedustelupalvelu ennenkin presidenttejä murhannut. Voi myös olla että molempien puolueiden isoimmat tapit jo tietävät salamurhahankkeesta koska ovat joukolla jäämässä pois virkaanastujaisista.

  • Se on kato nämä ”jaetut arvot”, vapaakauppa ja sen sellainen. Mitä sitä itsestäänselvyyksiä alleviivaamaan 😉

   Otetaankohan tulevaisuudessa mallia Yhdysvalloista tässäkin asiassa? Lapin ympäri aitaa jokaisen naapurimaan suuntaan ja rantavahdit rannikolle ettei sitä kautta kuljeksita. Kokoomuksellahan on jo osuuksia turvapalveluja tuottavissa yrityksissä ja keskustalla vankka edustus ”kiinteistönkehittämis”firmoissa niin että ”me (tai ainakin ne) tienattais tällä”.

 4. No ny se Rumppi anto komennon muurin rakentamisesta. 😮

  Joo ei rakennusmateriaalilla väliä 😀 kysymys on kai ennemminkin propagandistisesta uutisoinnista, ”totuusmediahan” ei puhu sanakaan Bill Clintonin & Co Meksikon-USAn rajalle jo valmiiksi rakentamasta 700 mailia = 1126.5408 km pitkästä aidasta.
  Eihän se olisi sopinut, kun samaan aikaan EUlaisia yllytettiin avaamaan kaikki rajat. 😀
  Eiköhän Rumppikin ala väsäämään lisää aitaa eikä suinkaan muuraamaan muuria Meksikon rajalle.
  Meksikon ja USAn välisen rajan pituus on 3 141 km eli kolmasosa aidasta on jo rakennettu.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioiden_maarajojen_pituuksista

 5. Loppusummaa ei kukaan tiedä, mutta kalliiksihan se tulee. Kuitenkin, jokaisella maalla on oikeus suojata rajansa. Köyhät ”Latiinot” tarvitsevat elatuksen jossakin maassa, koska heidän synnyinmaansa on niin alas korruptioitunut, ettei heillä ole siellä mahdollisuutta säilyä hengissä. Laillisen paperisodan hitauden takia,
  heillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin kiipeillä aitojen yli, ja toivoa parasta. Rehellisten mukana liikkuvat myöskin rikollisjoukot, joita on vaikea osoittaa sormella, muiden kuin tatuointien kautta (MS-13). Se murhajärjestö on jo valloittanut isoimmat suurkaupungit USAssa. Vasemmisto hyysää kaikki kulkijat,
  rikollisuuksista välittämättä. Siinä on suurin probleema TRUMPille. Rikollisuudet lisääntyvät kaikkialla,
  myöskin Suomessa, kulkurien ansiosta. Kansan on aseistuttava, ”LAILLISESTI”.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here