Kertauksen vuoksi toistan presidentti Niinistön ja eduskuntapuolueiden
puheenjohtajien 19.12.2014 saavuttaman yhteisymmärryksen Suomen ulkopolitiikan painopisteistä:

1. Itsenäinen uskottava puolustus
2. Nato-kumppanuus
3. Yhteistyö Ruotsin kanssa
4. Yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa.

Lyhyt analyysi jokaisesta kohdasta lienee paikallaan.

Itsenäinen uskottava puolustus on luonnollinen lähtökohta. Uskottavuudesta voidaan aina keskustella. Suomen rahallinen panostus on noin 3 miljardia euroa vuodessa, eli 1,3 % bkt:sta. Esim. Nato edellyttää jäseniltään 2 prosentin panostusta. Tätä vaatimusta eivät kylläkään kaikki jäsenmaat täytä.

Sodanaikainen joukkojen vahvuus on nyt 230 000 sotilasta.

Nato-kumppanuutta arvostetaan Suomessa korkealle. Sen eräänlaisena huipentumana voidaan pitää ns. isäntämaasopimusta. Ruotsissa sopimuksen käsitteli ja hyväksyi eduskunta. Suomessa ei sopimusta viety eduskunnan käsittelyyn.

Yhteistyötä Ruotsin kanssa on painotettu sekä Suomessa että Ruotsissa. Puolustusliiton on Ruotsi kuitenkin torjunut. Ruotsin mielenkiintoa yhteistyöhön lisää varmasti halu myydä Jas Gripen -hävittäjiä Suomelle. Kauppa olisi merkittävä Ruotsin lentokoneteollisuudelle.

Neljäs kohta, hyvät suhteet Yhdysvaltoihin, on herättänyt oikeutettua hämmästystä – varsinkin, kun Venäjästä ei sanottu sanaakaan.

Kun Donald Trump nousee presidentiksi, tuo painopiste joutuu uuteen valoon. Suomen valtamedia, erityisesti YLE ja Helsingin Sanomat, on demonisoinut Trumpia. Hän on ”arvaamaton”, aivan kuten Putin. On mielenkiintoista seurata Suomen ulkopoliittisen johdon reaktioita uuden presidentin toimintaan.

Mielenkiintoista on sekin, ettei Suomen hallitus ole missään vaiheessa perustellut, miksi Suomella pitäisi olla hyvät suhteet nimenomaisesti Yhdysvaltoihin. Arveluna voi esittää, että Yhdysvallat on johtava Nato-maa, ja ehkä juuri siksi Suomella pitäisi olla hyvät suhteet siihen.


Valtiopäiväneuvos Mikko Elo on Euroopan neuvoston kunniajäsen ja Vastavalkea ry:n hallituksen jäsen.

68 KOMMENTTIA

 1. Mikko Elo esittää joukon relevantteja kysymyksiä.

  Selvältä vaikuttaa, että Suomen ulkopoliittisen johdon suuntimat ovat ainakin osittain hukassa. Uussuomettumisen eli lännettymisen mateleva suhtautuminen USA:n johdon suuntaan menee uusiksi ainakin niin pitkäksi aikaa, että Trumpin omat suunnitelmat tulevan suhteen selkiytyvät ja paljastuvat.

  Siinä, missä Putin on jokseenkin olemattoman arvaamaton (vaikka Suomen valtamedia näin meille vakuutteleekin), siinä Trump on oikeasti arvaamaton.

  Itse arvaisin, että Trump tulee jo piakkoinkin asetetuksi USA:n aseteollisen kompleksin toimesta ruotuun, ja vanha sotimisen perinne jatkuu. Ja voi jopa kiihtyäkin. Trumphan itse ehätti jo luvata lopettaa hallitustenvaihtosodat, minkä lupauksen toteutumista odotamme suurella mielenkiinnolla.

  Joka tapauksessa, USA:ssa tuli oligarkki johtamaan valtaapitävää oligarkkilaumaa (aivan kuten nukkehallitsija Ukrainassakin). Miten siinä onnistuu, sen aika näyttää. Korruptio tuskin ainakaan vähenee.

  Suomen poliittinen eliitti arvailee jännittyneenä, kuka rukoilee kenenkin kanssa, missä, ja missä asennossa. Vanha tuttu lähetyssaarnaaja-asento taitaa pröhistyneelle Timo Soinillekin olla tekemätön paikka, vaikka johdatusta rukoilisikin.

 2. Nähtäväksi jää jatkaako Trump linjalla ’valheilla virkaan’ edeltäjänsä tavoin. Kuten Obamaan aikoinaan myös Trumpiin on ladattu paljon muutostoiveita jotka saattavat osoittautua pelkiksi haaveiksi.
  Amerikan parantumaton syöpätauti on jo niin syvällä luissa ja ytimissä joten sitä ei ehkä ’paranna’ enää muu kuin kuolema.

  Trump, globalistit ja Euroopan tulevaisuus
  Nykytiedon valossa vaikuttaa siis siltä, että esimerkiksi Goldman Sachs tulee Amerikassa vain voimistumaan Trumpin aikana. Trump tuskin tulee myöskään pysäyttämään valkoisten kansanmurhaa, sulkemaan rajoja tai lähettämään ei-valkoisia takaisin kotimaahansa.
  Sen sijaan Trump voi vielä erota edeltäjistään edukseen vastustamalla Amerikan kansainvälisiä sotilasoperaatioita. Lisäksi hän voisi halutessaan käynnistää kansainväliseen tullisotaan johtavan dominoefektin, mikä olisi erittäin positiivista erityisesti Euroopan valtioiden itsenäisyyden kannalta.
  Kävi miten kävi, Trumpin voitto ei ole tekosyy jäädä lepäämään laakereillaan. 2007–2008 kokemukset osoittavat, ettei edes kansainvälinen talousromahdus merkitse tyrannian loppua.

  Vain aktiivinen kansallismielinen toiminta voi vapauttaa Suomen ja muut eurooppalaiset valtiot. Juuri siksi EU hyökkää kansallismielisiä vastaan päivä päivältä ankarammin.
  http://magneettimedia.com/trump-globalistit-ja-euroopan-tulevaisuus/

  • Toistaiseksi Trump näyttää aika hyvin pitäneen lupauksensa eikä välitä vastustajien metelöinnistä. Näyttää tietävän mitä tekee. Mutta maailmalla ollaan varpaillaan ja epätietoisia.
   Esim. Israel on hämmentynyt kun tuki ei taida ollakaan sitä mitä luultiin.
   Luin Haaretzia ja sieltä kuulsi pettymys. Jopa pelko että Islamia vastaan käydyn ’pyhän sodan’ jälkeen olisi Israelin vuoro menettää asemiaan.
   Nähtäväksi jää kuinka laajat puitteet tuo sota Islamia vastaan saa. Ja tapahtuuko se yhteistyössä Venäjän kanssa? ja ilman Kiinan protestointia. Kiinan kanssa ei oikein olisi varaa aloittaa sotaa samanaikaisesti kun Islamia vastaan soditaan.

   Opinion Trump Needs a Holy War
   read more: http://www.haaretz.com/opinion/1.769002
   http://www.haaretz.com/opinion/1.769002

   U.S. Jewish Leaders Come Out Against Land-grab Law: ’This Isn’t the Israel We Want to See’
   Thus far, only Zionist Organization of America, which supports Israeli settlements, expressed support for the law, calling it “honorable and rational” in an email response to a query by the Jewish Telegraphic Agency
   read more: http://www.haaretz.com/israel-news/1.770154

   Editorial Land-grab Law Shows Up Netanyahu’s Dangerous Weakness
   If Netanyahu can’t stand up to his education minister, how will he stand up to Israel’s enemies?
   read more: http://www.haaretz.com/opinion/editorial/1.770125

   Theresa May to Netanyahu: Britain Is Committed to a Two-state Solution
   read more: http://www.haaretz.com/israel-news/1.769981

   • Päivitys ylläolevaan:

    Kova takaisku Trumpille … ovatko neokonnat ja ’varjohallitus’ tuhonneet Trumpin linjan juonimalla Flynnin eron?
    The Neocons and the “deep state” have neutered the Trump Presidency, it’s over folks! (UPDATED 2x)
    ”Tonight, the plot to get rid of Flynn has finally succeeded and General Flynn had to offer his resignation. Trump accepted it.
    … The Chinese and Iranian will openly laugh. The Russians won’t – they will be polite, they will smile, and try to see if some common sense policies can still be salvaged from this disaster. Some might. But any dream of a partnership between Russia and the United States has died tonight.
    The EU leaders will, of course, celebrate. Trump was nowhere the scary bogeyman they feared. Turns out that he is a doormat – very good for the EU.”
    http://thesaker.is/the-neocons-and-the-deep-state-have-neutered-the-trump-presidency-its-over-folks/

     • Ja Venäjältä on vastattu, että ei käy!

      Taisi Trump tuottaa pettymyksen putinisteille.

     • Niin on vastattu. Pahalta näyttää, isomman sodan – jopa WW3 – vaara suuri.
      Kyllä pettymys on maailmanlaajuinen, ei tietenkään globalisteilla, mutta nwo-mafian vastustajilla.
      Voipi olla että T on toinen O? Enemmän puhetta kuin tekoja.
      Neokonnat ja ’Varjohallitus’ nyt niskan päällä?

     • Is the NSA the real president of the United States?
      http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=147302

      The US intelligence community continues its war to kick Donald Trump to the curb and destroy his presidency.
      Obviously, the NSA, the CIA, and their silent partners want to continue to run this country.
      So they spy and leak, spy and leak.

     • BS. I don’t think so ? Miksi Venäjä peruisi etunsa välimerellä, ei tulis kuuloonkaan. Onhan siinä taas jatkuvuutta ”Russofobiaan”. Kiinan meri, välimeri sekä jäämeri, ovat elintärkeita ”Idän Karhulle”. Suomenlahdesta toisella kertaa.

  • ’…Amerikan parantumaton syöpätauti on jo niin syvällä luissa ja ytimissä joten sitä ei ehkä ’paranna’ enää muu kuin kuolema.’ — lyhyt tuota näkemystä tukeva jatko-osa:

   And one man, Donald Trump, is supposed to reverse all this?
   How can anyone be so naive as to believe that any one person, or even a small group of people, could ever reverse this continuous parade of long-standing historical trends that began with the Rothschilds’ accumulation of a major portion of the world’s wealth?
   Why complicate this issue when it’s really simple?
   The American dream, thanks to the machinations of the Rothschilds and their minions, has now morphed into a full-blown nightmare.
   https://www.darkmoon.me/2017/under-the-heel-of-the-rothschilds/

 3. Median ja eliitin suhtautuminen ei muutu mitenkään.Sama kovapäisyys näkyy sokeana EU-uskona jossa seurataan Saksaa uskollisesti kuin koira.Ryssäviha on niin sisäänrakennettu nykyisillä vallanpitäjillä ettei siihen ole muutosta odotettavissa.Päinvastoin,juhlavuonna voi hekumoida talvisodalla ja Tali-ihantilan ”torjuntavoitolla”…

 4. ”Neljäs kohta, hyvät suhteet Yhdysvaltoihin, on herättänyt oikeutettua hämmästystä – varsinkin, kun Venäjästä ei sanottu sanaakaan.”

  Vain täysin nuijat hakevat ”ystävät” kaukaa, ja ”viholliset” läheltä.

 5. Yksi selkeä ero Trumpin ja Suomen valtiojohdon välillä on. Trump on taistelijaluonne ja lausunnoissaan selkeän älykäs, johdonmukainen ja looginen. Mies on osoittautunut epämääräistä mainettaan huomattavasti paremmaksi. Samaa ei valitettavasti voi sanoa Suomen ulkopoliittista linjaa viime vuosina vetäneistä hahmoista, jotka vaikuttavat veteläluonteisilta valtablokkien nuoleskelijoilta, joita Trumpin kaltaiset miehet eivät arvosta. Henkisellä tasolla suurta yhteisymmärrystä tuskin syntyy, mutta käytännön yhteistyö sujunee ongelmitta protokollien mukaan. Suomi jatkaa piiloutumistaan EU-vetoisen globalisaatioprojektin taakse eikä osaa sieltä hahmottaa isojen geopoliittisten rintamalinjojen muutosta. Suomesta saattaa tulla jopa maa, jossa globalistit voivat nuoleskella haavojaan ja harjoitella kansallisvaltioiden tuhoamista esimerkiksi privatisoimalla julkisesti hallinnoidut resurssit kokonaan kansainvälisen suurpääoman haltuun. Tuon projektin varmistamiseksi tarvittaneen Nato-jäsenyys.

  • Hyvä arvio tilanteesta. Olemme todella ’piiloutuvaa vellihousukansaa’ tai ’kansa vailla omaa ajokorttia’ emmekä osaa elää itse aktiivisesti asioista päättäen.

  • Trump on mm. ilmoittanut, että USA tukee Natoa voimakkaasti. Hänen vaalikampanjan aikaiset puheensa herättivät tästä asiasta jonkin verran epäilyjä.

   Trump saattaisi arvostaa, jos Suomi liittyisi Natoon. Tosin olen sitä mieltä, että Suomen vellihousupoliitikkojen takia Nato-ovi on vetäisty kiinni Suomen nenän edestä.

   Tässä tilanteessa hävittäjähankinnoissa on otettava huomioon myös ulkopoliittisia näkökohtia. Vaaka kallistuu amerikkalaishävittäjien puolelle.

 6. Nyt Mr. Trump on Amerikan presidentti.

  Eräät kohdat hänen puheestaan voisi kirjaimellisesti osoittaa koskemaan myös Suomessa vaikuttaneita nk. ”poliittisen eliitin” piirejä. Jokainen miettikön itse, miltä osin. Tuskin niitä asioita tarvitsee alkaa selittämään. Kaikkein koomisinta ovat koko hommassa tämä Suomen ”valtioviisaiden” ja erilaisten analytikkohen analyysit, joissa tätä jälkipyykkiä nyt käydään…

  Tulee sellainen mielikuva, että jotkut eivät ymmärrä kuulemaansa selväsanaista puhetta, ja pettävät itseään ja yrittävät pettää toisiakin selittämällä sitä tai tätä… Esimerkkinä kommentit siitä, että Ameriikka eristäytyy, on täysin absurdi väite…

  Suomi sensijaan on nyt typerien poliitikojensa toimesta eristänyt itsensä. Suhteet Venäjään eivät toimi. Valtakunta on käytännölisesti katsoen myynyt kaikki resurssinsa torikaupassa globalistien finanssikehyksiin, ja talousahdinko on jatkunut jo pitkään, vaIkka naapurit pärjäävät aivan hyvin… Jossain on siis perustavaa laatua oleva vika, -eikä se vika varmasti ole tavallisissa kansalaisissa, -paitsi tietysti äänestyskäyttäytymisessä ja uskomisessa jauhettuun liturgiaan.

  Olisiko nyt viimeinkin aika alkaa miettiä, mitä Suomessakin pitäisi tehdä.

  Kokonaan toinen juttu on sitten se, että jos jenkkilän touhut Trumpin tulevan presidenttikautena jatkuvat samanlaisina kuin tähän astikin aikaisempien ”klikkien” toimesta on tapahtunut. Silloin ei kyllä ole paljoa toivoa enää jäljellä.

  Aika näyttää…

 7. Ydinkohtia USA:n 45. presidentin virkaanastujaispuheesta

  ”Tämän liikkeen ytimessä on vakaumus, että valtion tehtävä on palvella kansalaisiaan” (Donald Trump 20.1.2017)

  ”Etsimme ystäviä ja hyvää tahtoa muista kansakunnista, mutta teemme sen yhteisymmärryksessä, että jokaisella maalla on oikeus laittaa oma etunsa ensimmäiseksi. – Emme vie elämäntapaamme muille kansoille vaan haluamme sen olevan loistavana esimerkkinä jokaiselle.” (D.T. 20.1.2017)
  #
  ”Me, Yhdysvaltain kansalaiset, olemme nyt liittyneet yhteen ja meillä on suuri kansallinen pyrkimys jälleenrakentaa maamme ja lunastaa uudelleen lupaus kansallemme. – Yhdessä me määrittelemme Yhdysvaltain ja maailman suunnan vuosiksi eteenpäin. Kohtaamme haasteita, koemme vastoinkäymisiä, mutta me hoidamme työmme.” (D.T. 20.1.2017)

  ”Tämän päivän seremonialla on kuitenkin erityinen merkitys tänään, koska (…) me siirrämme vallan Washingtonista ja annamme sen takaisin teille, kansalle. – Liian kauan pieni ryhmä kansakuntamme pääkaupungissa on kerännyt hyödyn hallinnosta ja laittanut kansan vastaamaan kustannuksista. – Washington kukoisti, mutta ihmiset eivät jakaneet sen rikkauksia. Poliitikot menestyivät, mutta työpaikat lähtivät ja tehtaat sulkeutuivat. Eliitti suojeli itseään, mutta ei maamme kansalaisia. Heidän voittonsa eivät ole olleet teidän voittojanne. Heidän menestyksensä ei ole kuulunut teille. Kun he juhlivat kansakuntamme pääkaupungissa, vaikeuksissa olleilla perheillä eri puolilla maata ei ollut aihetta juhlaan. – Se kaikki muuttuu nyt ja tässä, koska tämä on teidän hetkenne, se kuuluu teille.” (D.T. 20.1.2017)

  ”Nyt on merkitystä vain sillä, että hallinto on kansan käsissä, ei sillä mikä puolue hallitsee. 20. tammikuuta 2017 muistetaan päivänä, jolloin kansasta tuli jälleen tämän maan hallitsijoita. Maamme unohdettuja miehiä ja naisia ei enää unohdeta. Teitä kuunnellaan nyt. Kymmenet miljoonat teistä muodostivat historiallisen liikkeen, jollaista maailma ei ole koskaan aiemmin nähnyt. – Tämän liikkeen ytimessä on vakaumus, että valtion tehtävä on palvella kansalaisiaan. Amerikkalaiset haluavat mahtavia kouluja lapsilleen, turvallisia asuinalueita perheilleen ja hyviä työpaikkoja itselleen. Ne ovat oikeamielisten ihmisten oikeutettuja ja kohtuullisia vaatimuksia. – Mutta liian monien kansalaistemme todellisuus on erilainen: äidit ja lapset ovat slummien vankeina, ruostuneet tehtaat levittäytyvät kuin hautakivet maisemassa, koulutusjärjestelmään syydetään rahaa, mutta nuorilta ja ihanilta oppilailta riistetään oikeus tietoon. Rikollisuus, jengit ja huumeet ovat vieneet liian monta elämää ja ryöstäneet maaltamme niin paljon toteutumattomia mahdollisuuksia.” (D.T. 20.1.2017)

  ”Me olemme yksi kansakunta, ja sen tuska on meidän tuskamme. Sen unelmat ovat meidän unelmiamme. Sen menestys on meidän menestyksemme. Meillä on yhteinen sydän, yhteinen koti ja yhteinen loistava kohtalo. – Virkavalani tänään on uskollisuudenvala kaikille amerikkalaisille. – Vuosikymmeniä olemme rikastuttaneet ulkomaista teollisuutta amerikkalaisen teollisuuden kustannuksella, tukeneet muiden maiden armeijoita samalla kun olemme sallineet oman armeijamme surullisen riistämisen. Olemme puolustaneet muiden maiden rajoja, mutta kieltäytyneet puolustamasta omiamme. – Olemme syytäneet biljoonia ja biljoonia dollareita ulkomaille, mutta oma infrastruktuurimme on ränsistynyt ja rappeutunut. Olemme tehneet muista maista rikkaita samalla kun oman maamme vauraus, voima ja luottamus on kadonnut horisonttiin. Yksi toisensa jälkeen tehtaat suljettiin ja ne lähtivät maasta eikä ajatustakaan suotu miljoonille ja miljoonille jälkeen jätetyille amerikkalaisille työläisille. Keskiluokan rikkaus on viety heidän kodeistaan ja jaettu uudelleen kaikkialle maailmaan. – Mutta se on menneisyyttä. Nyt katsomme tulevaisuuteen.” (D.T. 20.1.2017)

  ”Olemme kokoontuneet tänään yhteen antaaksemme uuden julistuksen, joka kuullaan jokaisessa kaupungissa, jokaisen ulkomaan pääkaupungissa ja jokaisessa valtakeskuksessa. Tästä päivästä maatamme hallitsee uusi näkemys. Tästä hetkestä eteenpäin on vain Amerikka ensin. Amerikka ensin. –
  Kaikki päätökset kaupankäynnissä, veroissa, siirtolaisuudessa ja ulkosuhteissa tehdään Yhdysvaltain työläisten ja perheiden etujen mukaisesti. Meidän täytyy suojella rajojamme tuholta, joka syntyy, kun muut maat tekevät tuotteemme, varastavat yrityksemme ja tuhoavat työpaikkamme. Suojelu takaa mahtavan vaurauden ja voiman.” (D.T. 20.1.2017)

  ”Tuomme työpaikkamme takaisin. Otamme rajamme takaisin. Palautamme rikkautemme ja palautamme unelmamme. Rakennamme uusia teitä, valtateitä, siltoja, lentokenttiä, tunneleita ja rautateitä joka puolelle ihmeellistä maatamme. Kansalaisemme pääsevät sosiaaliavun piiristä takaisin töihin rakentamaan maatamme amerikkalaisin käsin amerikkalaisella työvoimalla. – Seuraamme kahta yksinkertaista sääntöä: Osta amerikkalaista. Palkkaa amerikkalainen.” (D.T. 20.1.2017)

  ”Etsimme ystäviä ja hyvää tahtoa muista kansakunnista, mutta teemme sen yhteisymmärryksessä, että jokaisella maalla on oikeus laittaa oma etunsa ensimmäiseksi. – Emme vie elämäntapaamme muille kansoille vaan haluamme sen olevan loistavana esimerkkinä jokaiselle.” (D.T. 20.1.2017)

  ”Lopuksi, meidän täytyy ajatella suuria ja toivoa vielä suurempaa. Me amerikkalaiset ymmärrämme, että kansakunta voi elää vain kun se ponnistelee. – Me emme enää hyväksy poliitikkoja, jotka vain puhuvat eivätkä toimi, valittavat jatkuvasti, mutta eivät koskaan tee mitään asialle. – Tyhjän puheen aika on ohi. – Nyt on toiminnan aika.” (D.T. 20.1.2017)

  ”Uusi kansallinen ylpeys sävähdyttää sielujamme, nostaa katseemme ja parantaa kahtiajakomme. On aika muistaa vanha viisaus, jota sotilaamme eivät koskaan unohda: olimme sitten mustia tai ruskeita tai valkoisia, me vuodamme samaa punaista patrioottien verta, nautimme samoista kunniakkaista vapauksista, tervehdimme samaa mahtavaa Yhdysvaltain lippua. – Detroitin rönsyilevälle kaupunkialueelle ja Nebraskan tuulenpieksemille tasangoille syntynyt lapsi katsoo samaa yötaivasta ja täyttää sydämensä samoilla unelmilla ja heidät valtaa saman Kaikkivaltiaan luojan elämän henkäys.” (D.T. 20.1.2017)
  ¤
  USA:n 45. presidenttiä elähdyttää ”vakaumus, että valtion tehtävä on palvella kansalaisiaan”. Olisi toivottavaa, että myös oman maamme valtiollinen ja poliittinen valtaeliitti omaksuisi samansuuntaisen vakaumuksen. Kovin hyvältä ei näytä. Asiantuntijoiden mukaan Suomessa on yli 100.000 ’pysyvästi köyhää’, jotka elävät koko elinaikansa kansaneläkkeellä. Samaan aikaan meillä on varsin runsaasti raharuhtinaita, jotka tuskin edes ovat selvillä varallisuutensa määrästä.

  Pääministeri kirjoitti blogissaan 17.1.2017 muun ohella seuraavaa:

  ”Eriarvoistumiskehitys on Suomessa jatkunut pitkään. Se on yksi yhteiskuntamme vakavimmista ongelmista. Kenenkään ei pitäisi joutua sitä kokemaan. Tähän saakka tehdyt toimet eivät ole onnistuneet pysäyttämään kielteistä kehitystä. Eriarvoisuuden kitkemiseksi tarvitaan uudenlaista lähestymistapaa ja kokonaan uudenlaisia toimintamalleja sekä uusia keinoja. Asiaan on tartuttava vakavasti.”
  (http://www.juhasipila.fi/blogi/2017/01/17/15424)

  Todella ikävää, että pääministeri on herännyt kurjaan todellisuuteen vasta vähän ennen kuntavaaleja. Pääministerin mainitsema ongelma oli nähtävissä selsävsti jo Sipilän hallitusta muodostettaessa. Uskoiko hän todella saavansa Kokoomuksen avulla eriarvoistumiskehityksen katkaistuksi?
  #
  ”Emme vie elämäntapaamme muille kansoille”

  Toivon mukaan USA:n 45. presidentti pitää kiinni lupauksestaan.

  • Toivon mukaan pitää kiinni lupauksistaan ettei siirry heti kättelyssä Obaman tavoin valehtelijoiden klubiin.
   Vähän liiankin hyvältä tuo kaikki kuulostaa mutta katsotaan eikä unelmoida liikoja.

   ’…”Etsimme ystäviä ja hyvää tahtoa muista kansakunnista, mutta teemme sen yhteisymmärryksessä, että jokaisella maalla on oikeus laittaa oma etunsa ensimmäiseksi. – Emme vie elämäntapaamme muille kansoille vaan haluamme sen olevan loistavana esimerkkinä jokaiselle.” (D.T. 20.1.2017)’

   Voi heti kysyä onko oikein esim. käynnistää sotilallinen aggressio maahan joka ei uhkaa ketään vaikka onkin islamilainen? Trump on ilmaissut haluavansa pistää ääri-islamin kuriin mutta onko oikein aloittaa sota maata vastaan joka ei ole mukana Islamin maailmanvalloitushankkeessa vaan pysyy ’housuissaan’ eikä tunkeudu muiden tontille?

   Toivottavasti Trumpin mielestä ei ole vaan maa saa elää uskossaan jos ei tyrkytä sitä muille ja haluaa elää sovussa muiden kanssa.

  • ’…Tämän liikkeen ytimessä on vakaumus, että valtion tehtävä on palvella kansalaisiaan. Amerikkalaiset haluavat mahtavia kouluja lapsilleen, turvallisia asuinalueita perheilleen ja hyviä työpaikkoja itselleen. Ne ovat oikeamielisten ihmisten oikeutettuja ja kohtuullisia vaatimuksia.’
   No, nyt jo tiedämme että tuo oli pelkkää puppua:
   DONALD TRUMP AND THE NEW ISLAMOPHOBIA
   Trump’s treatment of America’s Muslims is grossly unfair and discriminatory, analogous to the treatment of Jews in Nazi Germany.
   What next?—concentration camps for Muslim in America?
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=146296

 8. Kiinnostavassa ja perustellussa analyysissään ’Hautaako Trump kapitalismin kuten Gorbatshov hautasi sosialismin?’ Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesonen kiteyttää nykyiset ongelmat ja niiden ratkaisemisen avaimen seuraavasti:

  ”Vain huono historiantuntemus tai puuttuva mielikuvitus saa ajattelemaan, että sortuneen sosialismikokeilun ja nykymallisen kapitalismin lisäksi muita vaihtoehtoja ei ole. Koetelluista malleista tarjolla on ainakin se, jota kutsuttiin sekatalousjärjestelmäksi. Se oli lähinnä Pohjoismaissa toteutettu sosialismin ja kapitalismin yhdistelmä – säännelty markkinatalous.

  Säännellyn markkinatalouden päivitetty versio voi vastata moniin ajankohtaisiin haasteisiin ja ongelmiin. Niitä ovat mm. hyvinvoinnin tasapuolisempi jakaminen ja ympäristökriisit.

  On historian ironiaa, että demokraattien presidenttiehdokkaaksi melkein yltänyt Bernie Sanders markkinoi itseään sosialistina. Sandersin ”sosialismi” on todellisuudessa pohjoismaisen sekatalouden malli.

  Neuvostoliiton johtajana vv.1953-64 toiminut Nikita Hruštšov lausui kapitalismista ”Emme hautaa teitä lapiolla, vaan teidän oma työväenluokkanne hautaa teidät”. Trumpin valitsi presidentiksi paljolti juuri USA:n työväki.”

  • ’…”Vain huono historiantuntemus tai puuttuva mielikuvitus saa ajattelemaan, että sortuneen sosialismikokeilun ja nykymallisen kapitalismin lisäksi muita vaihtoehtoja ei ole. Koetelluista malleista tarjolla on ainakin se, jota kutsuttiin sekatalousjärjestelmäksi. Se oli lähinnä Pohjoismaissa toteutettu sosialismin ja kapitalismin yhdistelmä – säännelty markkinatalous. ’

   Sekä sosialismi ja kapitalismi ovat aina ilman sääntelyä johtaneet pienen eliitin diktatuuriin. Siksi kummankin voisi hylätä utopiana joka ei toimi kaikkien parhaaksi. Molemmat luovat vain ikuisen konfliktin kansakunnan sisälle jossa oikeisto ja vasemmisto käyvät jatkuvaa sotaa keskenään tuhlaten voimiaan ja yhteisiä resursseja.
   Viime aikoina erityisesti Obaman vasemmiston ja demokratian kaapuun naamioitunut hallinto nwo-haukkoineen on sananvapauden tukahduttamaan pyrkien ajanut NL:n malliin globaalia diktatuuria jota pieni rahaeliitti hallitsee kuulematta lainkaan kansan ääntä.
   Selvää on, että kyse on ollut pelkästä valheesta ja on oltu kaukana todellisesta ja aidosta ’yhteisestä hyvästä’ ja demokratiasta jota se kuitenkin on mainostanut edustavansa. Että sellainen muka-vasemmisto. Ei ihme että se kaatui Trumpin jyrän alla kun huijaus ei enää toiminut.
   Realistinen polittinen tie on kontrolloitu keskitie molempien välillä. Kontrolloivana voimana tulee olla aito demokratia, jossa kansanäänestykset näyttelevät tärkeää roolia. Edustuksellinen tai ’uneversaali demokratia’ on aikansa elänyt ja paljastunut keinoksi kiertää kansan tahto. Se on todellisuudessa pelkkää näennäisdemokratiaa kun kansa ei voi olla ratkaisevassa roolissa asioista päätettäessä.
   Nähtäväksi jää johtaako Trump maansa yhä kovempaan kapitalismiin jossa valtion ja kansalaisten rooli jää vaisuksi ja mennään kapitalismin kovilla ehdoilla. Turhaan ei ole pelätty ylikovaa nationalismia, jopa fasismiakin. Mutta fasismia edusti entinenkin hallinto ja vielä rajummassa ja erilaisessa, vapauden tukahduttavassa vaarallisessa muodossa.
   Oleellinen kysymys varmaan tulee olemaan miten yhteinen hyvä turvataan kun siitä vapaat, sääntelyn ulkopuolella olevat markkinavoimat ja finanssieliitti eivät kanna mitään huolta. Ellei siinä onnistuta muhii kansassa taas uusi vastavoiman siemen.
   Pitäisi pysyä ’me kaikki olemme tarpeellisia ja tärkeitä’ – keskitiellä mikäli tämän vastavoiman syntyminen halutaan estää.

 9. Paul C Roberts:
  Trump’s Declaration of War
  Consider the forces that Trump has against him:
  Black and hispanic leaders need victimization, because it is what elevates them to power and income. They will turn a jaundiced eye toward Trump’s inclusiveness. Inclusiveness is good for blacks and hispanics, but not for their leaders.
  The executives and shareholders of global corporations are enriched by the offshored jobs that Trump says he will bring home. If the jobs come home, their profits, performance bonuses, and capital gains will go away. But the economic security of the American population will return.
  The military/security complex has a 1,000 billion annual budget dependent on “the Russian threat” that Trump says he is going to replace with normalized relations. Trump’s assassination cannot be ruled out.
  Many Europeans owe their prestige, power, and incomes to the NATO that Trump has called into question.
  The financial sector’s profits almost entirely flow from putting Americans into debt bondage and from looting their private and public pensions. The financial sector with their agent, the Federal Reserve, can overwhelm Trump with financial crisis. The New York Federal Reserve Bank has a complete trading desk. It can send any market into turmoil. Or support any market, because there is no limit on its ability to create US dollars.
  The entire political edifice in the US has insulated itself from the will, desires, and needs of the people. Now Trump says the politicians will be accountable to the people. This, of course, would mean a big drop in their security in office and in their income and wealth.
  There are a large number of groups, funded by we-know-not-who. For example, RootsAction has responded today to Trump’s forceful commitment to stand for all of the people against the Ruling Establishment with a request to “ask Congress to direct the House Judiciary Committee to open an impeachment investigation” and to send money for Trump’s impeachment.
  Another hate group, human rights first, attacks Trump’s defense of our borders as closing “a refuge of hope for those fleeing persecution.” Think about this for a minute. According to the liberal-progressive-left and the racial interest group organizations, the US is a racist society and President Trump is a racist. Yet, people subject to American racism are fleeing from persecution to America where they will be racially persecuted? It doesn’t make sense. The illegals come here for work. Ask the construction companies. Ask the chicken and animal slaughter houses. Ask the vacation area cleaning services.
  This list of those on whom Trump has declared war is long enough, although there are more that can be added.
  We should ask ourselves why a 70 year old billionaire with flourishing businesses, a beautiful wife, and intelligent children is willing to give his final years to the extraordinary stress of being President with the stressful agenda of putting the government back in the hands of the American people. There is no doubt that Trump has made himself a target of assassination. The CIA is not going to give up and go away. Why would a person take on the grand restoration of America that Trump has declared when he could instead spend his remaining years enjoying himself immensely?
  Whatever the reason, we should be grateful for it, and if he is sincere we must support him. If he is assassinated, we need to take up our weapons, burn Langley to the ground and kill every one of them.
  If he succeeds, he deserves the designation: Trump the Great!
  Russia, China, Iran, Venezuela, Ecuador, Bolivia, and any other country on the CIA’s hit list should undersand that Trump’s rise is insufficient protection. The CIA is a worldwide organization. Its profitable businesses provide income independent of the US budget. The organization is capable of undertaking operations independently of the President or even of its own Director.
  The CIA has had about 70 years to entrench itself. It has not gone away.
  http://www.paulcraigroberts.org/2017/01/20/trumps-declaration-war/

 10. ”Hän on ”arvaamaton”, aivan kuten Putin. On mielenkiintoista seurata Suomen ulkopoliittisen johdon reaktioita uuden presidentin toimintaan.”

  Putinko arvaamaton…? Putin noudattaa täsmälleen sitä kansallista logiikkaa, joka kielletään kaikilta muilta, paitsi hegemonilta, jolla on ”suvereeni oikeus tehdä mitä haluaa”. – Kenen hyvänsä kustannuksella.

  Muistaakseni Mr. Trumpin virkaanastujaispuheesssa ilmaistiin ajatussisältö: ”Emme me tyrkytä elintapaamme toisille, vaan pyrimme olemaan esimerkkinä”… Tähänastinen esimerkki, ei todellakaan ole ollut kovin ylevä, lainatakseni erään kehäkolmosen ”analyytikon” kannanottoja puheen presidentiaalisesta ylevyydestä.

  Mikähän se pani Trumpiin propagoimaan näin … Ei kai vain aikaisemmin harjoitettu politiikka, joka oli nyt tullut matkansa päähän.

  Kun organisaatioita siivotaan vallanvaihdosten yhteydessä, niin periaate on ”avaimet ja luottokortit tiskiin”, ja älä tule enää takaisin….

  Suurlähettiläät eri maista lähtevät nyt, ja vaihdetaan uusiin. Tämä tapahtuu nopeammalla tempolla kuin mitä poliitkehyksissä yleensä on tapana.

  Samassa yhteydessä loppujen lopuksi edellinenkin USA:n suurlähettiläs Suomessa, voitaisiin siivota takaisin kotiinsa. Selittäköön siellä Guggenheim,- ja muita kehyksiään ,ja punnertakoon vain omien punttiensa kanssa..

  • ”Putinko arvaamaton…? Putin noudattaa täsmälleen sitä kansallista logiikkaa, joka kielletään kaikilta muilta, paitsi hegemonilta, jolla on ”suvereeni oikeus tehdä mitä haluaa”. – Kenen hyvänsä kustannuksella.”

   Eikös Putinin logiikkaan kuulu miljardien imuroiminen itselleen ja lähipiirilleen? (Vrt. jo pelkästään Putinin loma-asunnon kustannukset.) Ja kuka tietää, mitä kuuluu pyrkimykselle saada rahajärjestelmä haltuun?
   Venäjän kansan kannalta paras olisi kansallinen keskuspankki ja Facebookissa kiertää kuva että olisi jopa kansallistanut… vaan en usko sellaista ilman asiallista lähdettä.
   Putin on tehnyt kyllä paljon maansa nostamiseksi – luvut osoittavat sen kiistattomasti. (Olkoonkin että kaikki kansalaiset eivät edelleenkään ole läheskään samanarvoisia, ratkaisevan suurta korruptiota on, jne.) Mutta hehkuttamiseen ei näyttäisi olevan aihetta.

   Trumpkaan ei ole täysin kansallismielinen – eikä voikaan olla koska ilman korruptiota hän ei olisi päässyt asemaansa ja hänen on täytynyt asemaansa päästyään rahoittajiaan palkita…

   • Pitää muistaa että Putin ei voi tehdä mitä haluaa ja mikä olisi kansan kannalta parasta vaikka olisi kuinka suuri humanisti. Oligarkit ja ’syvä valta’ jyräävät koko ajan ja niiden kanssa on pakko elää sovussa tai ainakin välttää lihavaa riitaa.
    Ja sama koskee Trumpia.
    Helposti unohdetaan nuo syvän vallan koukerot jotka ovat kuin puiden juuret maan uumenissa mutta joita ilman puut eivät pysy pystyssä.
    Itse en usko että Putin on konna tai ahmatti vaikka hänestä sitä kuvaa syötetäänkin. Trump pikemminkin sitä on sillä ei hänellä muuten olisi torniaan ja rikkauksiaan. Eikä vielä ole edes varmaa näyttöä mikä hän on lopulta miehiään.
    Trumpin todellisesta vallasta:
    Trump to be Impeached For Treason? — An Interview with ‘The Saker’
    https://www.darkmoon.me/2017/trump-to-be-impeached-for-treason-an-interview-with-the-saker/

 11. Mr. Trump:ia on arvosteltu siitä käytännöstä, että hän twiittailee publiikkiin ajatuksiaan…

  Jotain koomista on siinä, että häntä arvostellaan sekä twiittaukstaan että siitä että hän twiittailee… Eikö tämä ole hieman absurtdia, tarkoitan arvostelua siis… ottaen huomioon sen innon, millä esim. Suomessa on vastoin järjenkäyttöä työnnytty kaikkiin näihin nk. ystäväpiireihin, ja vinkumediaan.

  Jos kansakuntiin katsomatta publiikki on omaksunut twiittailun eräänä mielipiteenilmaisun välineenä, niin miksi ihmeessä Mr. Trump ei käyttäisi sitä hyväkseen.

  Minulla ei ol FB tiliä eikä twiittifasiliteetteja, mutta näillä näkymillä kyllä vakavasti harkitsen sellaisten kyhäämistä, vain ja ainoastaan siksi, että voisin vääntää vinkaisun suoraan responssina supervallan päämiehen vastaavaan, -suoraan maailman vahvimman, ja ”ainoan” supervallan suurimmalle sotapäällikölle hänen tekemisistään…

  -ilman että jälkijättöiset pikkuvirkamiehet jossain välissä, -esim. Suomen viranomaislaitoksissa ja hallinnossa vääntelisivät välissä omia virityksiään.

  Ajatelkaapa hyvät ihmiset, mitä uskomattomia mahdollisuuksia tämä tarjoaisikaan. -mielipiteet ja politiikka ei enää menisikään valtakunnan ”visionäärien” ja muiden suodatuslaitosten filtterien läpi. Tämähän on suorastaan uuden aikakauden alku.

  Metodit eivät vain ole vielä kehittyneet rutiineiksi, kuten kieroutunut oikeuskäytäntö Suomessa.

  Poliitikkojen suuri huoli nyt on, että he eivät puhu samaa kieltä kuin mitä Mr. Trump puhuu…, he eivät ymmärrä sitä, koska kasvualustat ovat erilaiset, eikä Mr. Trump liioin ymmärrä heidän selityksiään…

  Suoraan asiaan, on tietysti joidenkin mielestä brutaalia, mutta pitkällä juoksulla se säästää kaikkien aikaa ja vaivaa, ja estää niiltä väärinkäsityksiltä, joita poliittinen korrektius kaikkinen läppäpalveluineen (lipservice ) aiheuttaa.

  Asiat oikenevat entisestään varmaankin nyt. Suora on tietysti joku toisenlainen suora kuin entinen väärä.

  Kaikki ne, jotka vastustavat tätä nykykehitystä, ovat ”toisinajattelijoita”, ja saavat ”toisinajattelijoiden” kohtalon, -vai mitä…?

  Nykykäytännön mukaan, siis vallitsevan media, -ja poliitkäytännön mukaan, näiden entisajan, siis ”pysähtyneisyyden” ajan fossiileiden, tulisi tehdä itsestään yhteiskunnan hylkiöitä…, ja jo elämisensä ja mielipiteidensä vuoksi rangaistavia yksilöitä, joiden nujertamiseksi on käytettävä kaikki lainsäädännöllinen, oikeuskäytännöllinen, ja mediamahdillinen voima…

  Miltä se tuntuisi…?

  Näinkö siis nennään, -potut pottuina…?

  Niille joiden kinttuun tämä kalahtaa, tahtoisin sanoa, että mikään ei jatku ikuisesti, -ei hyvä, eikä huono,.Siksi kannattaa aina vähän miettiä, mitä kanssaihmisilleen tekee.

  • ’…Jotain koomista on siinä, että häntä arvostellaan sekä twiittaukstaan että siitä että hän twiittailee… ’
   Niinpä, onhan se varmaan todella koomista eliitin mielestä kun ollaan suorassa kontaktissa johon kukaan ei pääse väliin.
   Olipa mielenkiintoinen ja inspiroiva kommentti. Näitä lisää Erkki !

   • Pakko laittaa vielä tämä jatkoksi kun lukaisin valhemediaa

    – Näyttää siltä, että Trumpin fokus on väärässä kohtaa, kun hän keskittyy pohtimaan virkaanastujaisten väkijoukon kokoa ja syyttää median edustajia valehtelijoiksi ja sanoo jopa olevansa sodassa median kanssa, dosentti Rani-Henrik Andersson arvioi.
    http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000005058041.html

    Heh —heh —heh …. kovaa puhetta, vai väärässä paikassa fokus heikkoegoisella miehellä! Pikemminkin minusta asian ytimessä.

 12. Suomi ajoi härkäpäisesti jo vuonna 1918 päin mäntyä Saksan vasallivaltioksi vaikka jo Ruotsista kuului varoittavia huomioita Saksan olevan romahtamassa. Nyt näyttää ulkopoliittinen johtomme ja koko eliitti olevan tietämätön että USA ei olekaan enää maailman napa. Pax Americana joka alkoi 1991 päättyi jo muutama vuosi sitten sillä se oli lopultakin illuusio.

 13. No olisiko mielestäsi ollut sitten parempi vaihtoehto se että Suomesta oli tullut kommarivaltio ja suuri osa Suomalaisia olisi viety Siperiaan tapettaviksi??

 14. Oleellinen kysymys kai on: aloittaako Trump Iranin sodan? Sitähän monet ovat jo etukäteen pelänneet ja siitä varoittaneet. Eikä aiheetta.
  Kun miehen jo etukäteen ilmoittamiin suunnitelmiin kuuluu mm. ’ääri-islamin tuhoaminen’ niin se tietänee väistämättä sotaa sillä kyse ei liene tuhoamisesta rauhanomaisella tavalla mikä olisi täysin mahdollista yhteistyössä muun maailman kanssa.
  Turhaan ei esim. Gorbatsov ole huolissaan suuresta sodasta, jopa ydinsodasta.
  Kaikki viittaa siihen, että hanketta ollaan jo kulissien takana pohjustamassa. Britannian sionistipääministerin USA-vierailu oli ensi askel siihen suuntaan sillä Lähi-idän sotien ohjaus tapahtunee jatkossakin Lontoosta käsin – aivan kuten muidenkin isojen sotien on tapahtunut. Yhteistyö brittien kanssa on nyt varmistettu.
  British navy to lead Gulf ’war games’ amid Iran tensions
  http://www.middleeasteye.net/news/british-navy-lead-war-games-gulf-tensions-simmer-iran-205169915
  Käynnistymässä on alkajaisiksi siis ’Iranin härnäys’ mikä sopii Israelille mitä parhaiten, isosta sodasta puhumattakaan. Miksi tällainen härnäys on nyt aloitettu?
  Israelin ehdoilla siis taidetaan mennä tässä ’ääri-islamin tuhoamisessa’.
  Ja tietäen sionistien asemat Trumpin hallinnossa niin perusteet epäillä ja kyseenalaistaa ’Israel first’ politiikkaa ovat aika laihalla pohjalla.
  Seuraava kuvio Trumpilla voi olla Venäjän taivuttelu sotamyönteiseksi. Venäjä varmaan yritetään ’ostaa’ tavalla tai toisella mukaan sotahankkeeseen? ja pakotteiden purkaminen ja yhteistyö Putinin hallinnon kanssa saattaa olla vahvasti kytketty tähän. Varmaan pian saamme selvyyttä asiaan.
  Entä oman maamme tilanne?
  Jos isompi sota syttyy niin mikä tulee olemaan Naton rooli siinä? Trumphan sanoi May:lle, että hän tukee Natoa sataprosenttisesti. Se tarkoittanee että myös toisinpäin Nato tukee Trumpin sotahanketta ja Eurooppa joutuisi mukaan sotaan.
  Toivottavasti olen väärässä mutta pakko myöntää että pelottaa. Päässeekö Trump’kaan koskaan irti Washingtonin pakkomielteestä:

  Make no mistake, Washington will never let go – not by itself, never. Their target is world hegemony – the goal of their self-indulging PNAC – Plan for a New American Century. And to attain this goal, the fall of Syria had been planned long in advance, in the early 1990’s. “Regime Change” is relentlessly being pursued – see Wesley Clark at the Commonwealth Club of California, October 3, 2007 – ‘7 countries have to fall in five years’
  http://www.globalresearch.ca/war-propaganda-syrias-destruction-by-the-lies-of-the-western-media-washington-will-never-let-go-their-target-is-world-hegemony/5549508

 15. Onko teillä muuten mitään ehdotuksia miten Suomi saadaan jälleen puolueettomuuden ja totuuden tielle? Trumpin medianeuvonnantaja totesi, että valehteleva media on heidän vihollisensa. Kuten olette huomanneet YLE ja MTV ovat siirtyneet ’ruotsalaiseen aikaan’.

  Pelkät kirjoittelut eivät taida oikein riittää. Puolustuministerinäkin näyttäisi olevan sokea strutsi, jonka pää on sannassa. Nykymenolla on vaara, että Suomen lahjattomat päättäjät ajavat Suomen sotaa: Ruotsihan on tottunut taistelemaan viimeiseen suomalaiseen, eikä mikään ole muuttunut. Näitä Suomen yksinkertaisia päättäjiä on helppo manipuloida, ja niinhän se on että joukossa tyhmyys tiivistyy.

 16. Kolmas asia: Millä tavalla teille voi lähettää juttuehdotuksia suhtkoht anonyymisti siten ettei YLE tai muu media lue sitä ennen teitä?

  Ylen toimittajat näyttäisivät käyttävän PGP-tyyppistä salausta lähteidensä kanssa!
  Ps. Toivottavasti saatte ’kiinni’ nuo henkilöt, jotka löytyvät RT:n artikkelista ja sen linkeistä. Olisimme ehkä sen jälkeen asteen totuutta lähempänä.

 17. Mitä tapahtuu Trumpin hallinnon kulisseissa?
  Voimme vain aavistella. Mutta sillä on suuri merkitys meillekin.
  Nyt on meneillään ’trumpilainen sota’ valtamediaa vastaan, aivan kuten vaihtoehtomediassakin.
  Mutta onko tämä pelkkä strateginen veto Trumpin tiimiltä? Onko se hajota-ja-hallitse politiikkaa? Liittoudu vihollisen kanssa vasemmalla jalalla ja saat silloin astua oikealla jalalle sinne minne haluat, vaikkapa Iranin kimppuun.
  Puhuuko rautanyrkki sittenkin kulissien takana eikä jokaisen maan suvereenisuutta kunnioitetakaan kuten oli puhe ennen vaaleja?
  Siitäkö on kysymys?

  Trumps Krieg gegen Mainstream: ”Sie gehören zu den unehrlichsten Menschen auf dem Planeten”
  Auch nach seiner Amtseinführung bleibt US-Präsident Donald Trump auf Konfrontationskurs mit dem Mainstream.
  — lyhyesti: he (valtamedian toimitus) kuuluvat planeetan epärehellisimpiin ihmisiin, sanoo Trump.
  https://deutsch.rt.com/international/45820-trumps-krieg-gegen-mainstream-medien/

  Toisaalla: Trumpin hallituksen kokoonpano kertoo selvästi Israel-myönteisestä asenteesta samanaikaisesti kun kansainvälisten organisaatioiden paine Israelia vastaan kasvaa. Varmuudella on odotettavissa Lähi-idän konfliktien uudenlainen dynamiikka.
  Zeitenwende im Konflikt um Israel und Palästina: Regierung Trump schafft neue Dynamik
  Die Regierungsbildung des neuen US-Präsidenten Donald Trump weist eindeutig eine pro-israelische Schlagseite auf. Gleichzeitig steigt der Druck internationaler Organisationen auf Israel. In jedem Fall ist mit einer neuen Dynamik im Nahost-Konflikt zu rechnen.
  Perusteellinen selvitys Suur-Israel hankkeesta ja sen etenemisestä Lähi-idässä.
  https://deutsch.rt.com/der-nahe-osten/45825-zeitenwende-im-konflikt-um-israel-usa-trump/

  • ’…Mutta onko tämä pelkkä strateginen veto Trumpin tiimiltä? Onko se hajota-ja-hallitse politiikkaa? Liittoudu vihollisen kanssa vasemmalla jalalla ja saat silloin astua oikealla jalalle sinne minne haluat,’

   Trumpin ’mediasota’ voi olla kaksipiippuinen ja puhdas strategia-juttu vaikka Paul C Robets näkee asian toisin:
   The Media Is Now The Political Opposition
   Maybe Trump will add to his agenda breaking into hundreds of pieces the six mega-media companies that own 90% of the US media and selling the pieces to seperate independent owners who have no connection to the ruling elites.
   Then America would again have a media that can constrain the government with truth rather than use lies to act for or against the government.
   Utopiaako…? Jos syntyy ’uusi media’ niin alkaako se ajamaan vain Trumpin ja hänen taustajoukkojensa asiaa…?
   http://www.paulcraigroberts.org/2017/01/27/media-now-political-opposition/

 18. Ampuuko Trump jo liian kovilla paukuilla?
  DONALD TRUMP AND THE NEW ISLAMOPHOBIA
  Trump’s treatment of America’s Muslims is grossly unfair and discriminatory, analogous to the treatment of Jews in Nazi Germany.
  What next?—concentration camps for Muslim in America?
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=146296

  • Trump Lets Saudis Off His ‘Muslim Ban’ — Trumpin ’muslimikielto’ ei koskekaan saudeja

   President Trump’s ban against letting people from seven mostly Muslim countries enter the United States looks to many like a thinly concealed bias against a religion, but it also is a troubling sign that Trump doesn’t have the nerve to challenge the false terrorism narrative demanded by Israel and Saudi Arabia.

   http://www.washingtonsblog.com/2017/01/65289.html#more-65289

 19. Lähi-idän uusi sota taitaa olla jo ovella:
  Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja tuomitsi Iranin ohjustestit ja antoi maalle virallisen varoituksen.
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702012200063860_ul.shtml

  Myös Kiinan sota lähestyy kun Imperiumi haluaa olla Number One maailmassa ja ’omistaa’ myös Etelä-Kiinan meren saaret:
  Yhdysvallat ja Kiina joutuvat keskenään sotaan Etelä-Kiinan meren saarten vuoksi, ennusti presidentti Donald Trumpin strategiapäällikkö Steve Bannon ennen presidentinvaaleja.
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702022200063947_ul.shtml

  • Paul Craig Roberts:
   Trump Is Being Sabotaged by the Pentagon
   http://www.paulcraigroberts.org/2017/02/01/trump-sabotaged-pentagon-paul-craig-roberts/
   The military/security complex is using its puppets-on-a-string in the House and Senate to generate renewed conflict with Iran and to continue threats against China.
   Clearly, Trump is not in control of the most important part of his agenda—peace with the thermo-nuclear powers and cessation of interference in the affairs of other countries.
   Trump cannot simultaneously make peace with Russia and make war on Iran and China. The Russian government is not stupid. It will not sell out China and Iran for a deal with the West. …
   Moreover, China is rising, while the corrupt and dehumanized West is failing. A deal with the West is worth nothing.
   Countries that make deals with the West are exposed to financial and political exploitation. They become vassals. There are no exceptions.

 20. Menee yksinpuheluksi kun muita kommentoijia ei asia näytä kiinnostavan.
  Muuttaako Trump tyyliä tässäkin ?

  Siitä asti kun USA on ollut ainoa supervalta ovat globalisaatio ja amerikkalainen hegemonia olleet synonyymeja.
  Siellä missä USA on tekemisissä muiden maiden kanssa niiden erilaisia etuja ’turvaamassa’ on aina mukana amerikkalaisen sotilasmahdin varjo neuvottelupöydällä.
  Ja se onkin usein riittänyt estämään todellisen sotilaallisen intervention uusliberaalia globalisaatiota turvatessa ja varmistettaessa. — linkistä enemmän

  Zum Synonym geworden: Globalisierung und US-amerikanische Militärmacht
  https://deutsch.rt.com/international/45819-zum-synonym-geworden-globalisierung-und-usa-militar/
  Dies ist eine Welt, in der der Kapitalismus gedeihen kann. Seitdem die Vereinigten Staaten die einzige Supermacht sind, sind Globalisierung und amerikanische Macht zu einem Synonym geworden.
  Ein anderes Mal sagte der General a.D., dass die US-Streitkräfte in den meisten Fällen gar nicht erst militärisch intervenieren mussten, um ihre Aufgabe der Absicherung der neoliberalen Globalisierung gerecht zu werden:
  Wo auch immer US-Amerikaner mit anderen Ländern über Investitionsschutz, Marktzugang oder sonst was verhandeln, immer fällt der Schatten der amerikanischen Militärmacht auf den Verhandlungstisch.

 21. Nyt tilanne tämä — Theresa May lähettää yhden parhaista sota-aluksistaan Mustalle merelle.
  Britannia siis aktiivinen Venäjän vastaisissa hankkeissa ja kaavailee Ukraina-yhteistyötä USA:n kanssa Venäjää vastaan … kysymys kuuluu: miksi Suomi kaavailee (rakentaa) sotilaallista yhteistyötä sen kanssa ja sitoo itsensä vaarallisesti suurvaltapolitiikkaan?

  HMS Putin Hunter: For the first time since the Cold War Theresa May sends Royal Navy warship to Black Sea after warning we must stand up to Russia

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4167612/HMS-Putin-Hunter-sends-Royal-Navy-ship-Black-Sea.html#ixzz4YZe3VWdm
  Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook
  Theresa May sends Royal Navy warship to Black Sea
  Britain is sending one of its most advanced warships to the Black Sea – the first time the Royal Navy has deployed there on an operational mission since the Cold War.
  In a dramatic show of strength by Theresa May, HMS Diamond, a Type 45 destroyer equipped with the latest anti-aircraft rockets, will set sail for Ukraine carrying up to 60 Special Boat Service and Royal Marine commandos.
  The move is part of the biggest British military build-up on Russia’s borders for decades, and comes after the Prime Minister told US politicians that Britain and America should stand up to President Vladimir Putin
  ‘This is an operation with a very serious purpose. HMS Diamond can really look after herself and President Putin is a man who respects hard military power. Nato has to show it won’t be threatened and that the UK takes the lead.’
  Defence Secretary Sir Michael Fallon told The Mail on Sunday last night: ‘The values of freedom and democracy cannot be traded. Britain is stepping up on the global stage and standing firm with our Ukrainian friends.

 22. Trump on jo pistänyt uusiksi Suomen hapuilevan ja sekavan ulkopolitiikan.

  Kun presidentti Niinistö aikoinaan kekkasi Mäntyniemessä ihan omin päin issekseen, että Suomi ei olekaan puolueeton sotilaallisesti riippumaton maa vaan sotilaallisesti liittoutunut sotilasliittoon kuulumaton (?) ei-puolueeton maa niin Trump ei nyt tuohon natottamiskaavaan oikein istu.

  Trump on todennut, että NATO on vanhentunut ja tehoton. Sen rakennetta, toimintoja, rahoitusta on uusittava.

  Kun Trump ja May tapasivat, he neuvottelivat maiden välisen vapaakauppasopimuksen lisäksi sotadoktriineista ja NATO:sta.

  Trump ja May olivat yhtä mieltä siitä, että maiden puuttuminen sotilaallisesti muiden maiden asioihin on ollut epäonnistunutta eikä enää toimi.

  NATO:sta Trump ja May eivät olleet samaa mieltä. May puolusti nykyistä NATO:a. Trump totesi jälleen kerran, että USA ei enää maksa 3/4 NATO:n kuluista.

  Trump on jopa valmis vetämään joukkojaan ja aseitaan NATO:sta, mikäli kaikki NATO:n jäsenmaat eivät maksa NATO:n jäsenmaksua 2 % BKT:stä.

  Trump totesi puhelinkeskustelussa Merkelillekin, että NATO:n nykyinen rahoitustakenne ei kelpaa USA:lle ja Merkelkin myönsi NATO:n vanhanaikaisuuden.

  Trumpin puolustusministeri Mattis kiertää nyt Euroopan NATO-maita ja sanoma on selvä: kaikkien on maksettava 2 BKT:stä tai muuten …

  Suomen natottajilla on kova urakka alkaa hilata puolustusbudjettiamme NATO:n vaatimalle miljarditasolle. F-35:n kymmenien miljardien kauppa ei NATO-jäsenyyttä vielä takaa, vaikka täyttääkin NATO:n vaatimuksen 20 %:n aseistoista.

  • Kuka Washingtonia nyt viime kädessä Mike Flynnin erottua johtaa? Trump vaiko Varjohallitus? Se lienee nyt ydinkysymys.

   Schwere Schlappe für Trump – Diesmal hat der Sumpf gesiegt
   Trump war zu Wahl angetreten, um ”den Sumpf in Washington trockenzulegen”. Seine Hauptstütze bei dieser Herkules-Aufgabe war Mike Flynn, sein Nationaler Sicherheitsberater. Nun haben die giftigen Sumpfgase Flynn erstickt. Am 13. Februar trat er zurück.
   https://deutsch.rt.com/meinung/46496-schwere-schlappe-fur-trump-diesmal-flynn/

   Jos Trump ei todellisuudessa johda niin mikään ei taida muuttua. Natoa lujitetaan ja sotilasyhteistyö brittien ja USA:n välillä tehostuu.
   Miksi Theresa May lähettää yhden parhaista sota-aluksistaan Mustalle merelle?
   Miksi Krimi halutaan liittää Uhrainaan?
   U.S. President Donald Trump made it clear he expects Russia to return Crimea to Ukraine and reduce violence in Ukraine, White House spokesman Sean Spicer said on Tuesday. 
   read more: http://www.haaretz.com/us-news/1.771764
   Miksi USA on tuonut lisää joukkojaan Eurooppaan?
   Mitähän kulisseissa oikein tapahtuu?

   Jatkaako satu ’Osama bin Laden ja hänen islamisti-terroristinsa’ voittokulkuaan…
   How Will the War on Terror End?
   The false-flag terror atrocity of 9-11 was designed and carried out to kick-start the War on Terror, a Zionist war agenda in disguise that had been pushed by Benjamin Netanyahu and Israeli military intelligence since the late 1970s. The crimes of 9-11 were not subjected to a proper criminal investigation because they were not meant to be scrutinized or solved. This means that the worst criminal atrocity in American history has never been investigated as a crime.
   The 9-11 attacks were simply meant to start the War on Terror, so we were given a contrived narrative that Osama bin Laden and his gang of Islamic terrorists attacked the United States because they hate our freedom.  Calling the 9-11 crime an act of war the Bush administration refused to investigate the crime, declared war on terrorism, destroyed the evidence, and promptly invaded Afghanistan.
   The Bush administration did not begin a criminal investigation of the terror attacks of 9-11 because an investigation would have exposed that their narrative was utter fiction. An investigation would have revealed that the crime was not truly carried out by Muslims, but was a false-flag attack designed and carried out by Israeli military intelligence in order to be blamed on Muslims and start the long-planned War on Terror.
   http://bollyn.com/#article_15806
   http://uk.reuters.com/article/uk-usa-nsa-flynn-idUKKBN15T0CP
   http://thesaker.is/the-neocons-and-the-deep-state-have-neutered-the-trump-presidency-its-over-folks/

  • Naton jäsenmaksu ei suinkaan ole 2 % bkt:sta. Nato suosittelee jäsenilleen, että ne sijoittaisivat vähintään 2 % bkt:sta omaan sotilaalliseen puolustukseensa.

   Tämän kahden prosentin vaatimuksen täyttää vain 7 Nato-maata.

 23. Bushin Digitaali-Osama, Obaman Digitaali-ISIS, mitä Trumpille.

  Bushin aikana Osama bin Laden oli yhtäkkiä tuosta noin vain maailman mahtavin, maailman pelottavin, maailman julmin joka paikassa kaikkialla ympäri maailmaa ja melkein maailman vahvimmalla armeijalla (mutta ei tietenkään niin vahvalla kuin USA).

  Osama ilmestyi aina digitaalisti puhumaan (arabiaa) maailmalle ennen kuin USA hyökkäsi.

  Obama ja Hillary Clinton tappoivat digitaali-Osaman kun USA ja NATO alkoivat olla Osama-kusetuksensa pellejä.

  Mutta ei Obama ilman omaa digiä jäänyt.

  Nyt Obaman aikana ISIS on yhtäkkiä tuosta noin vain maailman mahtavin, maailman pelottavin, maailman julmin joka paikassa kaikkialla ympäri maailmaa ja melkein maailman vahvimmalla armeijalla (mutta ei tietenkään niin vahvalla kuin USA).

  Nähtäväksi jää, minkä digitaali-falsen CIA työntää Trumpille. Kovasti se on yrittänyt työntää kaikki mahtavaa joka paikassa ja kaikkalla vaikuttavaa Putinia Trumpille falseksi, mutta Trump pyristelee vielä vastaan.

  • Hyvä tuo ’Trump pyristelee vielä vastaan’ … toivottavasti pyristelee mutta voi olla että on jopa varjohallituksen juonessa mukanakin ? the show must go on …

   “In order to obtain and hold power a man must love it. Thus the effort to get it is not likely to be coupled with goodness, but with the opposite qualities of pride, craft and cruelty. Without exalting self and abasing others, without hypocrisy, lying, prisons, fortresses, penalties, killing, no power can arise or hold its own.” Leo Tolstoy (1828-1910), (in ‘The Kingdom of God is Within You’ 1894.)

   • lisäys
    ==>>THIS IS NOT ABOUT FLYNN!!!<<==FLYNN WAS A SYMBOL.
    Flynn was the man who wanted to bring the CIA and JCS back under White House control.  And Flynn was the guy with contacts with SOCOM and JSOC.  Flynn had to be brought down.
    Who is number one?  Who is the alpha dog?  The President or the ‘deep state’?  That is what this is all about – showing everybody who is in charge.
    Trump now declares that he “expects Russia to return Crimea“.

    It’s over folks – welcome (back) to the war between Russia and the Empire.
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=147169

    • Trumpin lehdistökonferenssi menestys … jopa The Saker on nyt optimistinen mitä Venäjä-suhteisiin tulee

     Donald Trump’s press conference analyzed
     President Trump confirms during marathon press conference that his priority before negotiating with the Russians is to shore up his position at home. He has taken a first step towards rooting out his opponents in the intelligence community by asking the Justice Department to instruct the FBI to undertake a criminal investigation of the leaks which brought down General Flynn.
     Trump’s belief that the Russians doubt that because of the domestic opposition he faces he is capable of delivering on a deal he agrees with them is undoubtedly right. It is interesting that Trump himself realises it.
     http://theduran.com/two-important-comments-donald-trumps-press-conference/
     Kun Flynnin ajojahti on selvitetty ja syylliset saatu kiinni vasta sitten alkaa Venäjä suhteiden korjaaminen, sanoo Trump.
     Venäjän on voitava olla varma, että olen vilpitön… lisää linkistä ja videolta
     http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=147261

     • Mikä on lopulta totuus kulissien takana? Mihin voi enää luottaa? Kucinich ’in arvio ei lupaa hyvää:
      The Deep State’s Dramatic Emergence Is Proof Our Elections Mean Nothing
      –Dennis Kucinich is saying what nobody else is saying. Some telling insights here
      http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=147372

 24. Trump Dreams vs Trump Reality – Hopes Still Permitted!
  It is a sweet irony that the big proponents of divide et impera did just that to themselves, is it not?
  http://www.unz.com/tsaker/trump-dreams-vs-trump-reality-hopes-still-permitted/
  …. however unpleasant this thought might be to many Americans, it is an undeniable fact that the United States is currently the host upon which the AngloZionist parasite feeds and which this parasite uses to try to subjugate the entire planet.
  What is happening now is that the Neocons and the deep state have succeeded in re-taking control of their host, but only at the cost of a major weakening of that host. And that is objectively good for our planet. Just as the coup in Turkey ended up gutting the military and security services and dramatically curtailing their ability to influence the events in Syria the ongoing color revolution against Trump is gutting the power of the American host and, thus, of the AngloZionist parasite. For one thing, the entire political establishment is so deeply involved in the struggle for power inside the USA, that very little bureaucratic energy is left to deal with anything else. Furthermore, in political terms, the “indispensable nation” and “city upon the hill” are now the laughingstock of the planet.
  Kannattaa lukea linkin koko älykäs artikkeli niin ymmärtää enemmän

  • The Advent of the Anti-Christ II
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=13256
   I’m going to conclude with extracts from a lecture given by Rudolf Steiner in Zurich on October 27, 1919:
   “Ahriman (Satan) skilfully prepares his goals beforehand; ever since the Reformation and the Renaissance, the economist has been emerging in modern civilisation as the representative governing type…. Rulers are in fact merely the henchmen and enforcers of the economists. One must not imagine that the rulers of modern times are anything but the economists’ agents. And all that is enshrined as law and justice is, if one scrutinizes it carefully, simply a consequence of a thinking dictated by economists….
   Note that the Bank of England – the mother of all central banks and the template for the U.S. Federal Reserve – was established in 1694 in the wake of the Reformation and Renaissance. Ever since then the power of moneylenders like the Rothschilds has grown, to the point where they now effectively control governments and politicians, just as Steiner pointed out nearly a century ago.

 25. Usan pressa on hyvä pressa, vain ottaessaan ohjeet vakavasti, ja noudattaen niitä. JFK otti vallan omiin käsiinsä, siitä on ikävät todisteet ? Yksinvaltias pärjaa, tällä hetkellä ainoastaan P-Koreassa, mutta äijän päivät ovat luetut. Pelonsekaiset ihmiset on ajettu aitaukseen, josta on vain yksi ulospääsy. Trump ei ole mikään lopullinen ratkaisu, eikä myöskään ”rauhan ruhtinas”. Trump antaa tekohengitystä sotahaukoille, viivyttäen kolmannen suuren sodan alkamista. Toivottavasti meidän ei tarvitse sitä kauhistusta nähdä. Meillä ei ole siihen vaikutusta, koska me emme päätä mitään, ulkopuolella omaa ”könsäämme”.

 26. Antichrist nimitystä käytetään harhaannuttavasti myöskin Paavista. Paavi on pelkästään Belsebuubin apulainen lihallisessa muodossa. Antikristuksen pitää olla ”karismaattinen johtaja” kyetäkseen harhauttanmaan maapallon kansat. Kysymys on siis maapallonlaajuisesta harhaanjohdattamisesta. Se tulee olemaan historian vaikeinta aikaa, jollaista ihmiskunta ei ole vielä kokenut. Uskonnollisten ryhmien hajanaisuus antaa vihjeen sen ajan lähestymisestä nopeaa vauhtia. Kaikki uskonnolliset järjestöt mainostavat olevansa ”SE OIKEA”, ainoa Jumalan suosiossa oleva ” NOOAN ARKKI” jonka kautta ainoastaan voi pelastua ? He eivät voi sokeudessaan nähdä, miten ristiriitaiset voisivat koskaan olla yhteen hiileen puhaltavia. Viimeisen, taivaallisen hallituksen valtuuttaman Apostolin kuoltua, maapallo on totuudellisessa merkityksessä KUOLLUT MAAPALLO.

 27. Trumpin tarkoitus ei ole pelastaa maapallon kansoja, vaan pelkästään pitkittää viimeistä ”kuoliniskua kansoille”.
  Varjohallitus on tosiasia, eikä sen jäsenet majaile ainoastaan USAn mantereella ja sen ”lähi-saaristoissa” Karibialla.
  Harvoin ”Paparacci” pääsee kameratuntumalle kuvaamaan heitä huvipurren kannella taikka exzoottisissa satamissa.
  He myöskin siirtyvät maanosista toisiin omilla ”siivillään”. He eivät jonota rahvaiden joukossa matkalaukkujaan lentokentillä. Heillä ei ole minkäänlaisia passirajoituksia, vaan kulkevat eri ovista vartijoittensa opastamina.
  Ylirikkaiden elämänkaaresta ei tehdä ”dokumentteja”, he ovat täysin meidän maailmamme ulkopuolella. Trumpin kello tikittää kohti seuraavaa muutosta, kenelle myönnetään valkoisen talon avaimet.

 28. Trumpin rahankeräys vaalia varten ihmetyttää meitä vähävaraisia, eikä siihen sivuun voi edes vastata muulla tavalla kuin lahjoittamalla summan rahaa. Summa on pudonnut jo kolmeen ( 3 ) dollariin, jonka summan voisin hyvin lähettää, mutta
  luottokortin käyttö ”Sratosfäärissä” on varmin tie köyhyyteen, koska juuri niitä
  tietoja hakkerit vaanivat tyhjentääkseen ”rantun tilin”. Luottamukseni ihmiseen
  on nykyään minimaallista. Perheemme Chihuahua on enemmän luotettava kuin
  politikko. Se ei petä koskaan, vaan hakee halauksia,ja syliin.On tässä maailmassa jotakin ilonaihetta ?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here