Länsimaisissa kulttuureissa ja yhteiskunnissa vallitsee paradigma, että olemme kehityksessä muita edellä, elämme demokratian, sananvapauden ja ihmisoikeuksien kehdossa. Meidät kasvatetaan ajattelemaan niin, historiankirjat kertovat meille kuinka me olemme muuta ihmiskuntaa edellä näissä asioissa. Vaippaikäisestä lähtien meidät opetetaan kunnioittamaan länsimaisia instituutioita ja auktoriteetteja.

Mutta eikö meidän polut jo luotu ennen kuin ehdimme ajatella, mitä kaikkea muuta elämä voisikaan olla? Meillä on tarhat, esikoulut, ala- ja yläkoulut, ammattikoulut ja lukiot. Koulut käytyämme hankimme itsellemme ammatin, sen jälkeen tulee perhen perustamisen aika. Otamme mahdollisesti asuntolainaa omaa kotia varten. Meille on tehty valmiiksi tie jota kulkea, me kasvamme toimimaan niin ettei itse tarvitse ajatella ja vaivata päätään sillä, mitä tämän kaiken tilalla voisi olla. Rujosti sanoen meidät on luotu ”orjiksi”, eräänlaisiksi ihmisroboteiksi, joiden toimintaa ohjaillaan syntymästä saakka.

Tarhasta kouluun, aina työelämään, me teemme niin kuin meille sanotaan, olemme paikanjohtajaa varten paikalle. Tee niin kuin sanotaan, niin pärjäät. Tee kotiläksysi, niin pärjäät. Lue koulukirjasi ja osoita oppimasi, niin pärjäät. Tee työsi kunnialla ja tunnollisesti, niin pärjäät. Tee pitkä ura työsi parissa, niin sinut palkitaan. Tuolta polulta poikkeaminen on väärin; olet heti kakkosluokan kansalainen, jos et tee niin kuin meidät on kasvatettu.

Opetettiinko meitä koskaan kyseenalaistamaan sitä, mitä koulut meille opettavat? Järjestettiinkö oppitunteja kyseenalaistamisen alkeista tai perusteista? Opetettiinko meitä käyttämään omaa harkinta- ja päättelykykyämme auktoriteettien sijaan? Mainitsiko opettaja koskaan, ettei kaikki välttämättä ole sitä miltä näyttää, tai mitä meille kerrotaan uutisista sanomalehtiin? Ei, koulukirjojen ja muun oppimateriaalin sanaa piti kunnioittaa, uutiset kertoivat meille totuuden. Sanomalehdet kertoivat meille lisää totuuksia. Kyseenalaistamisen taito ja kyky nähdä pintaa syvemmälle piti itse oppia. Siihen ei kasvatettu. Siihen meitä ei opetettu.

No, entäs sitten kun tuli näitä Janitskineja, Tynkkysiä, Bäckmaneja ja kumppaneita? Meille tuli vihapuhelait. Asioista ja eri näkökulmista ääneen puhuvat leimattiin kansankiihottajiksi, vihapuheenlevittäjiksi ja rasisteiksi. Toisinajattelevista tuli trolleja ja rikollisia.

Eikö sama doktriini länsimaisesta totuudesta ja oikeudenmukaisuudesta uponnutkaan meihin kaikkiin? Eivätkö totuus ja oikeudenmukaisuus koskekaan kaikkia? Eikö kaikki olekaan niin kuin meille kerrotaan? Lopetetaan hyssyttely ja uskalletaan olla reippaasti eri mieltä, niin pärjätään vielä paremmin.


Samu Seppälä on Vantaalla asuva, maailmaa avoimin silmin tutkiva kansalainen.

20 KOMMENTTIA

 1. Hieno kirjoitus Samu … ajatuksiasi sietäisi jokaisen meistä ajatella tarkkaan.
  Onko todellakaan viisasta uhrata elämänsä systeemille ja elää robotin lailla? Vai kannattaisiko panostaa oman aidon itsensä löytämiseen ja hypätä ulos ura- ym. putkesta ihan oman itsensä pariin tekemään ja elämään elämää, joka ei ole teatteria jota joku muu taho ohjaa.

 2. Matrix ”todellisuus”
  Suomi on maa, joka on hyvin pitkäti: henkisen kyykyttämisen, kiusaamisen ja tasapäistämisen kyttäys holhousvaltio. Suomi on maa jossa: virkamies, viranomais sekä poliittiset tahot ovat lupa, sääntö ja kielto-orientoituneita sekä pyrokratiapervoja. Uskoisin näin, että kyllä ns eliitillä on hauskaa kun kansa jonottaa ilmaisia ämpäreitä sekä jonottaa tuiskussa ja tuulessa influenssa rokotetta, mielessään jäytävä pelko, että kyllä pian kuolo korjaa. Voi voi tätä maailman menoa. Vähäisiä asioitako nämä, kun maapallon lämpötila rikkoo ennätyksiä jo kolmatta vuotta peräkkäin? Säätäkää aurinkoa pienemmälle!!

  • Hyvä suhteutus Matti,

   Aurinko menee kuten menee. Arkipäivän elämäkin menee kun alkaa käyttää omaa, eikä kolllektiivijärkeä. Tietysti ongelma tulee siinä, että hallinto on sitoutunut käyttämään kulloinkin vallitsevaa ”koollektiivijärkeä”. Mutta sinunhan ei tyarvitsee välittää siitä…

 3. Matti ole rauhassa!

  Keskiajalla oli vielä lämpöisempiä jaksoja kuin nykyisin, IPCC ja NASA jättää vaan tuon faktan meille kertomatta jotta ilmastosatu uppoaisi meihin tietämättömiin!

  Tässä hieman pohdittavaa:

  https://www.youtube.com/watch?v=TCy_UOjEir0

  https://www.youtube.com/watch?v=iEPW_P7GVB8

  https://stevengoddard.wordpress.com/spectacularly-poor-climate-science-at-nasa/

  https://www.heartland.org/_template-assets/documents/publications/12-04-15_why_scientists_disagree.pdf

 4. Sama toistuu uskonnonopetuksessa.Ev.lut kirkko paasaa suvakkipropagandaa ja rippikoulussakin aikoinaan sanottiin että jehovan todistajien uskonto on nimenomaan se väärä uskonto.Mutta miksi?Ei sitä kukaan kertonut.Aivan samalla tavalla toimii valtamediakin,eliitille myönteiset asiat hehkutetaan kyllä ja joitakin näennäisesti eliitin vastaisia asioita uutisoidaan yhtä tyhjän kanssa,herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia.

 5. Koulukirjat ovat kyllä hauskoja. Teen poikieni kanssa läksyjä.
  Ympäristöpissa, luonnontieteessä ja muutamassa muussa aineessa kerrotaan ihmisten aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta. Historiankirjassa taas sanotaan ihmisen alkaneen ihmistyä esi-isästä kahdelle jalalle ilmastonmuutoksen aiheutettua muutoksia ympäristöön.

  Ollaan keskusteltu näistä oppikirjojen sisältämistä ristiriidoista poikieni kanssa varmaan tokaluokalta asti.

  • Valitettavasti vain harvoilla pojilla on vanhempia jotka kyseenalaistaisivat näitä kouluopetuksia joita aivopestyt opettajat lapsille syöttävät. Ja yhä useammin käy niin että perheet hajoavat ja lapset jäävät globalistien ja heidän kulttuurimarxisminsa koukkuun.

 6. Henkilö toimii ajatuksesta. Ainoa kunkin elämää ohjaava tekijä on se mitä ajatusmallia kukin käyttää elämälleen. Henkilön elämää ei ohjaa mikään muu.

  Henkilön elämän omista se taho, jonka ajatukset ohjaavat hänen elämäänsä. Jos ne ajatukset eivät ole hänen omiaan, ne ovat jonkun toisen, eikä hänellä ole elämää, vaan hän on robotti ulkopuolisen ohjelmoinnin varassa. Henkilön suhde hänen omaan elämäänsä on sivustakatsoja.

  Normaali tila maailmassa on se, että henkilön elämää ohjaa muu kuin hänen alkuperäinen tahtonsa. Mitä tietoisempi henkilö on tästä, sitä suurempi on se ristiriita, jota hän kokee ja sitä suurempaa tuskaa hän tuntee.

  –Alkuajatus

  • Näin on. Me kaikki olemme aivopestyjä joita meihin ulkopuolelta ohjelmoitu ajattelu- ja maailmankuva malli ohjaa. Olemme siis tavallaan ’miehitettyjä olentoja’ kunnes uskallamme vapauttaa itsemme ja ryhtyä ajattelemaan itsenäisesti ja kriittisesti. Se vasta mahdollistaa miehittäjistämme vapautumisen.

 7. Myös vanhempien on hyvä kyseenalaistaa kasvatusmetodinsa. Usein he yrittävät selvitä perheen konflikteista kontrolloimalla lastensa käyttäytymistä. Keinoina käytetään syyllistämistä, häpeää, rankaisulla pelottelua, kehumista tai lupausta palkitsemisesta.

  ”Building on a power-over foundation means that you determine what is best and right for your children, you give instructions, and you enforce your child’s obedience. Parents with this orientation spend a lot of their time lecturing, advising, arguing, analyzing, and, in whatever ways, trying to manage the behaviour of their children to fit a set of expectations they accept as the right and only way to do things. In their efforts to ensure compliance, parents often find themselves commanding and demanding, using phrases like you have to, you must, you ought to, and you should. They also have to enforce commands with threats of punishment and promises of rewards. Children have no choices or very few choices and are infrequently, if ever, asked for input to solve their own problems.”

  –Respectful Parents, Respectful Kids

  • Niinpä, vanhemmatkin ovat aina omien vanhempiensa aivopesemiä ja siksi kahleissa ja vaarassa tyrkyttää omaa psykologista kahleissa oloaan lapsilleen.
   Juuri siksi monet epäterveetkin ilmiöt kulkevat tai ’periytyvät’ sukupolvesta toiseen.

 8. Pian sinun ei tarvitse enää turhaan itse ajatella …. eliitin uskolliset palvelijat ovat kehittämässä rokotetta feikkiuutisia vastaan. Kun vain otat piikin niin olet suojattu ja osaat erottaa feisbuk-valheen joka nyt leviää kulovalkean tavoin.
  Ja ymmärsinkö oikein … kas kummaa, pysytkin kiinni siinä totuudessa jonka vain poikkeuksellisten ja valittujen eliitti osaa sinulle seuloa valheesta.
  Olipas huvittava juttu …. kertakaikkiaan mutta mitäpä eliitti ei tekisi etunsa suojatakseen

  Scientists develop ‘fake news’ vaccine, helping inoculate people against lies
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=146062
  Scientists have created what they say is a vaccine against the kind of fake and hyper-partisan news that is spreading quickly across Facebook.
  The researchers claim that by showing people lies, they can teach them to better see the truth. The solution works in a similar way to a real vaccine – exposing people to a small amount of the problem to help them better respond to larger amounts of it.

  • Lisäys
   no, ei tätä ’piikkiä’ anneta ruiskulla vaan ’rokotus’ toimii kuten todellinen rokote: kun ihmistä pommitetaan pienellä valheannoksella niin hän oppii tunnistamaan valheita.
   Eli ’kyllästetään’ ihmiset valheilla jotta he kyllästyvät … olisiko se sitä, että syötetään feisbukiin paksua valhetta ja ihmiset alkavat uskoa että koko feisbuk on valhetta…? no, ovela ’rokotus’ kuitenkin.
   Linkistä voi tarkistaa

 9. Britanniassakaan ei ajatella turhaan … jopa maan lääkäriliitto on unohtanut omilla aivoilla ajattelun ja alistunut kulttuurimarxistien ajatusnormin ja ikeen alle:

  Ei “vagina”, vaan “etu-reikä”

  Britannian lääkärijärjestö British Medical Association on julkaissut 14-sivuisen ohjeistuksen sukupuolineutraalista ja syrjimättömästä kielenkäytöstä.
  Lääkärit eivät saa enää puhua ”äideistä” ja ”naisista” (vaan ”ihmisestä”), ei enää ”sukupuolivaihdoksista” (vaan ”siirtymästä”) jne.
  http://mvlehti.net/2017/01/30/britannian-laakarijarjesto-ohjeistaa-ala-kutsu-vauvaa-odottavaa-ihmista-aidiksi-tai-naiseksi/

 10. Suomalaisen koulukiusaamisen malliesimerkki oli EU-jäsenyydestä käyty ”keskustelu”. Todellisuudessa YLE ja valtavirtalehdet aloittivat operaation jossa EU-jäsenyyden vastustajat leimattiin hulluiksi, tyhmiksi, impivaaralaisiksi kun eivät ”halunneet että Suomi menee Eurooppaan”. Se oli vakuuttava esimerkki myös siitä miten yhden totuuden maa Suomi oikeasti on. Ei täällä mitään oikeaa keskustelukulttuuria koskaan ole ollut ja ei ainakaan valtavirtamedia sitä koskaan edes halua. Vain vähäpätöisemmistä asioista voidaan keskustelu sallia. Siinä mielessä Suomi on samanlainen maa kuin USA. Siellä kahdelle valtapuolueelle suodaan omat pikkujutut joilla puolueet luovat suurelle yleisölle illuusion vaihtoehdoista. Todella suuren luokan kysymyksestä: USA:n sotilaallisesta hegemoniasta, valtioterrorista ja jatkuvista sodista ei käydä Capitol-kukkulalla keskustelua.

 11. Seurailin aikoinani Neuvostoliiton ”täyden palvelun” metodeja, siellä lapset kasatettiin (”tarhattiin”) yhteiskunnan puolesta vanhemmat olivat tasavertaisia käymään työssä (sinänsä myös tasavertaista koska palkkaus oli sama naisella ja miehellä) ja eikä lomienkaan aikaan lapista paljonkaan huolta ollut sillä niille oli järjestetty pioneerileirit, jo silloin mietin mitä kansasta kasvaa ilman kodin lämpöä ja äidin syliä kun maailma runttaa.
  Silloin Suomessa vielä yleisemmin äidit vastasivat kodinhoidosta ja lasten kasvatuksesta ja koulusivistyksen korvasi suuremmalle osalle elämänkiertokoulun kokemuksiin perustuva persoonallinen ”luomusivistys”, nyt jo meilläkin on toisin ja saamme nauttia näistä yhteiskunnan kasvateista.

  Kasvatus ja elämän alkutaipaleen kokemukset sekä esimerkit rakeentavat pohjan koko elämälle ja olkoon sitten kysymys ihmisestä taikka eläimestä, niin laumakasvatus ohjaa heikomman alistujaksi joka tunne seuraa alitajunnassa aina hautaan asti.
  Tämä feministien halventaman kotiäidin asema, jota päinvastoin olisi pitänyt kunnioittaa ja palkita, on tehnyt kansastamme myös näitä laumasieluja jotka ovat tekoälyllä ladatuja yli-ihmisen elkeillä kuorrutettuja ”toistokoneita” vailla omaa ajattelukapasiteettia, jouduttuaan ”tarhatuksi” melkein synnyttyään suoraan yhteiskunnan suoritusputkeen.

  Niille jotka eivät omaksu tätä opetettua ja valmiiksi oletettua osaa on tarjolla syrjäytyminen josta heitä nämä korkeasti opetetut korkea palkkaiset yläorren loiset jaksavat syyllistää kaikesta mikä estää heidän jatkuvan talousnousunsa tai pörssikeinottolun kasvun, -näitä vähään tyytyväisiä maan hiljaisia omillaan ajattelevia.
  He purkavat näin vihaansa niitä kohtaan jotka eivät ole antautuneet velkaorjuuteen pitääkseen yllä opastettua kulissielämää ymmärtäessään jäädä pois pankkiirien / keinottelijoiden tarjoamasta muulin osasta.
  Sanon vieläkin, on monta kertaa jalompaa työttömän elämä, kuin näiden pörssikeinottelijoiden jotka riistävät ja myrkyttävät koko planeettamme joiden vuoksi kohta loppuu kaikilta elinmahdollisuudet.

 12. Perustuslakia rikotaan monin tavoin.USAn perustuslaki takaa sotaan lähdön,milloin tahansa ja ketä vastaan
  tahansa,siinä ei määritellä mitään rajoja.Pelkkä poliittinen eroavaisuus riittää syyksi.Clinton mainitsi ettei Kosovossa ole mitään USAlle hyödyllisiä pommituskohteita? Olihan siitäkin hyötyä hautaus-urakoitsijoille.
  Perustulait ovat politikkojen mieltä ylentäviä kehumispisteitä,”skoolatessa”.Seuraavana päivänä ylivalta
  pamputtaa mustaa väestöä Alabamassa mustelmille.Missään maapallon valtioissa ei ole puhdasta demokratiaa.Esimerkkinä ”poliisivaltiot”.Vaalituloksien väärennykset? So Fort and So On! Kerran luulin
  erhtyneeni,mutta olin väärässä”

 13. Tavallinen ”T”. Kaikki uskonnot ovat tapeettomia ”Järjestyksiä”. Onko yhdestäkään niistä ollut rauhaa kansoille?
  Ainoa rauhallisuus tulee siitä, kun ketään ei jää henkiin. Uskonnolliset johtajat kiihoittavat kansat tappamaan ”vihollisen”. Toisessa valtiossa opetetaan aivan prikuulleen samoin. Kenenkä idea se oli ? Jos tavallisella kansalaisella olisi pienintäkään järkeä, sekä rohkeutta, niin riitaisat politikot pakoitettaisiin tappelemaan vain keskenään, ilman kansalaisten kärsimyksiä. Kansalla ei ole mitään valtaa, koskaan edes ollutkaan, ja siinä piilee kaiken petoksen ydin. Jos haluat rauhaa, niin poista sotaväet. Jos maapallolla on yhtään oikeudenmukaisuutta ihmisissä, niin kuka, ja miksi joku maa hyökkäisi aseettoman kansan kimppuun ? Vasta sitten me voimme tuoda esille piilosilla olevat ydinaseemme, ja pommittaa hyökkäävän maan ”takaisin kivikauteen”, heheh…..viekkaudella se jäniskin pelastui ketun suusta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here