Ison-Britannian pääministeri Theresa May ehti jo ilmoittaa brittien lähtevän EU:sta. Irtoajia saattaa tulla lisää. Moldovan joulukuussa virkaan astunut presidentti Igor Dodon kertoi lehdistötilaisuudessa 17.1.2017, että hänen tekisi mieli repiä EU-jäsenyyssopimus kappaleiksi, ja että valmistelut Moldovan liittymiseksi Venäjän johtamaan EAEU-kauppablokkiin on aloitettu.

Dodonin mielestä EU:n kanssa vuonna 2014 allekirjoitettu vapaakauppa- ja poliittinen assosiaatiosopimus ei ole tuonut Moldovalle mitään hyvää. Moldova on menettänyt Venäjän kauppaosuuttaan, ja myös vienti Eurooppaan on supistunut.

EU:n ulkoasiainviraston mukaan Moldova on hyötynyt jäsenyydestä.
.

Lähde

EuObserver (18.1.2017): Moldova turns from EU to Russia https://euobserver.com/ foreign/136582

2 KOMMENTTIA

  1. Onkohan samasta lähteestä peräisin tieto siitä, että EU-jäsenyys ja vapaakauppasopimukset ovat hyödyttäneet Suomea? Tätä valhettahan on toistettu väsyksiin asti höveleitten päätoimittajien koko arsenaalilla jo vuosikausia, samoin kuin Ruotsia on mollattu ja väitetty Suomen hyötyneen enemmän ja omistavan enemmän painoarvoa ja sananvaltaa kuin länsinaapurimme. Maksammehan heidän puolestaan osan jäsenmaksuakin, kun osasivat tinkiä sitäkin pienemmäksi. Rautaruukin ja Enson kohtalot kertovat ihan toisenlaista tarinaa, kuten täältä lakkautetut tappiolliset paperikoneet, jotka Ruotsin puolella jauhavat voittoa yötä päivää.
    Kiitos väsymättömästä työstäsi faktojen ja sananvapauden puolesta. Artikkeleitasi on aina ilo lukea.

  2. ”Onkohan samasta lähteestä peräisin tieto siitä, että EU-jäsenyys ja vapaakauppasopimukset ovat hyödyttäneet Suomea? Tätä valhettahan on toistettu väsyksiin asti höveleitten päätoimittajien koko arsenaalilla jo vuosikausia”

    Lähteestä en tiedä mutta väitettä ei enää juurikaan uskota https://vastavalkea.fi/2017/01/20/luottamus-instituutioihin-laskenut-maailmanlaajuisesti/

    Kiitos kaunis kiitoksista. To Protect and to Serve … Information 😉

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here