Lainsäädäntötyö EU:ssa on muuttunut entistä salailevammaksi. Normaalisti komissiolta tulee lakiesitys, joka kulkee parlamentin ja jäsenmaita edustavan EU-ministerineuvoston läpi. Jos ensimmäisessä kuulemisessa ei saavuteta yksimielisyyttä, aloitetaan toinen kuulemiskierros. Toinen kuulemiskierros avaa lakiesityksen julkiselle keskustelulle.

Jos toista kierrosta ei käydä, yksityiskohdat sovitaan suljettujen ovien takana; ilman sisäpiiritietoa ei ole mahdollista ymmärtää, mitä on tekeytymässä.

Vuonna 2004 yli puolet lakiesityksistä päätyi toiselle kierrokselle. Vuonna 2014 luku putosi nollaan ja vuonna 2015 vain neljä lakiraakiletta pääsi toiselle kierrokselle. Viime vuonna luku putosi jälleen nollaan: Europarlamentilta saatujen lukujen perusteella ainoakaan lakiesitys ei vuonna 2016 päätynyt toiselle kierrokselle asti.
.

Lähde

EUobserver (24.1.2017): Secret EU law making takes over Brussels https://euobserver.com/institutional/136630

Kuva: Euroopan neuvosto

4 KOMMENTTIA

 1. Tätä demokratian pyhättöä meidän tule kritiikittömästi ja sumeilematta kannattaa ja ylistää, koska ilman sitä olisimme tuhoon tuomitut ja yksin idän inhan hirviön kuristuksessa. Jotenkin näinhän tämä suuri satu menee. Onneksi on elossa vielä meitä, jotka muistamme aidon itsenäisyyden ajan ennen Koiviston ja kumppaneiden rähmälleen heittäytymistä. Kun tarpeeksi moni on vailla leipää, ei sirkushuveilla enää pystytä hallitsemaan tätä maata. Vaikka luulisi, että television tarjontakin jo ajaisi kiukkuiset massat pommittamaan Yleä ja Alma mediaa mädillä tomaateilla ja Molotovin cocktaileilla, siksi veneeristä on töllöttimen tarjonta kaikilla kuppaisilla kanavillaan. Kiitos tästäkin tärkeästä paljastuksesta sinulle.

  • ’…Kun tarpeeksi moni on vailla leipää, ei sirkushuveilla enää pystytä hallitsemaan tätä maata.’

   Psychic and Astrology World Predictions for 2017 — kaaosta pukkaa Eurooppaan tämä ’henkinenkin ennuste’
   Latest World Predictions for 2017
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=146004
   —- Economic chaos in Europe (and America for a short while) with riots in many European capital and big cities (Rome, Madrid, Berlin, Paris and Prague)
   In these places many people are suffering serious poverty and food shortages due to the failure of the EU.

 2. Suomi tahtoi olla Euroopan Kehityksessä päättämässä nk. ”kovassa ytimessä”… Sielläkö pieni Suomi nyt edustajineen edelleenkion vaikuttaa…?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here