Europarlamentin talous- ja raha-asioiden komitean varapuheenjohtaja, alankomaalainen Sander Loones (Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmä) vaatii EUobserverin julkaisemassa mielipidekirjoituksessa Euroopan keskuspankin (EKP) auditointia.

Loones aloittaa toteamalla, että median keskittyessä kirjoittelemaan Yhdysvaltain vastavalitun presidentti Donald Trumpin aikeista rakentaa Yhdysvaltain ja Meksikon välille muuri((Kohuttua Meksikon muuria alettiin rakentaa jo 1993, demari Bill Clintonin aikana, ja sitä jatkoi republikaani George Bush.)), on amerikkalaislehdissä havaittavissa viitteitä myös siitä, että kongressi valmistautuisi uudistamaan Yhdysvaltain keskuspankkia (FED), ja että vastaavaa keskustelua tulisi käydä Euroopassakin.

Loones arvelee, että Trumpin kaudella on ainakin heikkoja toiveita siitä, että FED auditoidaan, vaikka sitä FED:n entinen pääjohtaja Ben Bernanke ja nykyinen pääjohtaja Janet Yellen vastustavatkin.

Loones on vankasti sitä mieltä, että yleisesti ottaen ihmiset eivät ymmärrä pankki- ja rahoitusjärjestelmän toimintaa (eikä se ole heidän vikansa), ja on siksi tehnyt koko EU:n laajuisen Leergeld.eu -aloitteen ajatuksena valistaa ihmisiä rahan synty- ja toimintamekanismeista, eritoten suhteessa EKP:n politiikan vaikutuksiin.

Loones kirjoittaa: ”Euroopassa [kuten Yhdysvalloissakin] on aivan riittämiin syitä alistaa keskuspankki syväluotaavan tutkinnan kohteeksi. On kaksi vuotta siitä kun [ex-GoldmanSachsilainen] Mario Draghi ensimmäisen kerran ilmoitti EKP:n – käytännöllisesti katsoen – alkavan painaa lisää rahaa. Tämä lähestymistapa kohtaa kasvavaa kritiikkiä sitä mukaa kun tämän ultrakeveän rahapolitiikan negatiiviset sivuvaikutukset käyvät yhä ilmeisemmiksi. Näkyvintä haittaa ovat esimerkiksi säästötilien olemattomat korkotuotot […] Kuplia muodostuu toinen toisensa perään, esimerkiksi valtionvelkakirjakupla((Vastavalkea arvioi jo ajat sitten valtionvelkakirjakuplien muodostumisen koituvan ongelmaksi. Katastrofin komponentit ovat kasassa ja seurausta keskuspankkien toiminnasta. EKP itsekin on viitannut raha- ja talouspolitiikan tuottamiin ongelmiin esiraportissaan.)).”

EKP on ostellut valtioiden velkakirjoja – esimerkiksi EKP:n hallussa on 33 % Portugalin velkaa – ja aiheuttanut velkasuo-ongelmia yksityisille sijoittajille.

Muuan sivuvaikutus EKP:n rahapolitiikasta on ollut yliarvotetut kiinteistömarkkinat; Euroopan järjestelmäriskilautakunta ESRB (European Systemic Risk Board) jo varoittelee asuntomarkkinakuplasta Suomessa, Belgiassa ja Alankomaissa (Hollanti), muiden muassa.

Nuoret keskiluokkaiset joutuvat ottamaan suunnattomia velkoja voidakseen ostaa asunnon kun taas vanhemmat henkilöt eivät voi olla varmoja millaista eläkettä tulevat saamaan. Alankomaissa on jo vähennetty eläkkeiden maksua. Muita yhtä vakavia ongelmia piilee heti pinnan alla, kirjoittaa Loones.

Tavallisen ihmisen on vaikea ymmärtää kaikkea tällaista informaatiota, Loones mainitsee jatkaen asiantuntijoiden ja erikoistoimittajien olevan yhtä eksyksissä.

Loones toteaa meidän kaikkien ansaitsevan parempaa; meidän tulee saada tietää, mitä rahoillemme tapahtuu ja mitä niillä tehdään.

”Tästä syystä on välttämätöntä että euroalueen keskuspankin, EKP:n päätöksentekoprosessit ovat läpinäkyvämpiä; rahapolitiikan vaikutuksia pankkeihin, eläkerahastoihin ja talouteen tulee voida arvioida luotettavasti.”

”Lähetetään voimakas signaali Frankfurtin suuntaan: Riittää jo rahoillamme leikkiminen. Riittää jo pimennoissa piileskely. Auditoidaan EKP ja laitetaan rahamme uudelleen virtaamaan.”

Kommentti

Auditointi olisi suotavaa pelkästään siksikin, että EKP:n taseissa olevat velat on otettu eurooppalaisten veronmaksajien taattaviksi, heiltä kysymättä. Suomessa ainakin tiedetään hyvin kokemuksesta, mitä tapahtuu kun pankkien velkoja aletaan lunastaa veronmaksajien kustannuksella.

Riikka Söyring

 

Lähde

Loones, Sander | EUobserver (26.1.2017): Audit the ECB https://euobserver.com/opinion/136668

28 KOMMENTTIA

 1. Kuka auditoi…? Auditointi on tehty jo sellaiseksi, että sertirikaatteja voi myöntää melkein kuka hyvänsä. Yrityksiä piti auditoida, ja sitten ne saivat sertifikaatin standardien ( ISO ) mukaisesta laatutoiminnasta.

  Ennen sertifikaatteja myönsivät erilaiset luokituslaitokset, kuten LLoyds, jolla varmaankin oli pitkät perinteet alallaan.

  Kuka nyt auditoisi EKP:n, kuka auditoisi Suomen oikeuslaitoksen…?

  Kuka auditoisi Suomen hallituksen toiminnan….?

  Kyllähän näille kaikille voidaan vetää terveeseen järkeen perustuvat kriteerit suhteessa yhteiskunnan perusteisiin.

  Ei testisuureiden kehittäminen mikään ongelma ole. Kysymys on vain siitä kuka ja mikä on se auktoriteetti joka sen tekee.

  Omissa kokemuksissani on muuan Nokia Oy, jonka laatukontrolli ei ollut edes nakkikioskin tasolla, mutta joka nimi ja luottamus siihen maksoi kyllä eräälle suomalaiselle firmalle vähän pätälkkää, mutta suomalaiselle yhteiskunnalle vielä enemmän, -mutta jonka laatujärjestelmät silti oli sertifioitu standardien mukaiseksi.

  Nyt olisi auditoitava koko Euroopan Yhteisön liittymisen perusteet, suhteessa sen keskspankin tekemisiin..

  Siis. auditoidaan vaan… Missä ne auditoijat. Ellei se ole kansakunta tai kansakunnat, -kaikki on turhaa pölpötystä.

  • Jep… näin on, ellei auditoija ole kansakunta tai kansakunnat niin kaikki on todellakin turhaa pölpötystä.
   Kyllähän ’valeauditoijia’ riittää jotka hoitavat homman isolla rahalla ja jakavat puhtaat paperit joilla kepulipeliä voi jatkaa.

 2. Suomessa ainakin tiedetään hyvin kokemuksesta, mitä tapahtuu kun pankkien velkoja aletaan lunastaa veronmaksajien kustannuksella.

  Toki toki…

  Väärinkäytöksetkin on dokumentoitu…Missä ovat fasiliteetit hoitaa tilanne ”kotiin” …? Ilman niitä kaikki on turhaa ajanhukkaa… Suomi on saatu hajalleen., kuten oli tarkoituskin… Kokoomus etunenässä hajoitusjoukoissa…

  Vaikuttaa siltä, että vain jänkhällä tiedetään missä mennään… Arkadianmäellä lasketaan persmäkeä sen kuin keritään. Toistaiseksi mikään ei pane minua ajattelemaan toisin kuin että koko eduskuntalaitos periferioineen on nykyisellään Suomen merkittävin suojatyöpaikka.

  Miten tämä sitten littyy EKP:hen… Ei minulle makseta valtakunnan korkeimpia virkamies etc. palkkioita sitä että alkaisin selittämään näitä asioita. Selittäkööt ne, jotka ovat vastuussa tapahtumista, ja nostavat siitä palkkionsa….

 3. Nyt on pakko kysyä teiltä muilta lukijoilta, tuleeko teille hyppyikkunoita kun tulette tänne Vastavalkea sivustolle??

  Minulla tämä alkoi noin pari viikkoa sitten.

  • Ei tule. Muistaakseni olen estänyt hyppyikkunat selaimessa. Tuskin ne Vastavalkeasta tulevat. Koneen siivouskin silloin tällöin auttaa, eikä selaimen kaikkia lisäosia kannata ladata. Hyvä virustorjunta auttaa pitämään epäilyttävät lisäosat poissa, samoin Chrome. Tarkkailussa varmaan ollaan, mutta se on hyvä juttu. Lukijoita kaikki, näkevät hyviä artikkeleita. Käytän seiskaa, enkä saa Exploreria tintattua huithelvettiin. Se on käyttiksessä ja näyttää touhuavan taustalla vaikka en sitä koskaan käytä. Siivotessa huomaa, että se on kerännyt eniten dataa välimuistiin(kin).

  • Ei tule.

   Käytössä Mozilla Firefox. Mutta jo käynnistettäessä syntyy suuri joukko yhteyksiä Googelin IP osoitteet etunenässä, ennennkuin ainoatakaan nettiosoitetta on mihinkään kenttään syötetty, Jos ei tee mitään, ne häviävät jonkin ajan kuluttua, mutta heti kun jokin osoite on annettu ne tulevat uudestaan.

   Jos ei ole tarvis katsella kuvia samassa, voi käyttää tekstipohjaista selainta kuten Lynx. Kylkiäisiä on silloin vähemmän. ja niitä voi poistaa kuvioista sitä mukaa kun tulee.

   • Ahaa arvasin et oot Erkki linukka mies. Mistäkö, no tuosta kun mainitsit seuraavasi nettiliikennettä. Teetkö sen eetteriapinalla vai jollain muulla työkalulla? Ymmärtääkseni wintoosaan ei oo oikein tarjolla yhtä mainioita nettiiikenteen tsekkaus työkaluja.

    • Oma shelliscriptisovellus, jonka tein joskus kauan sitten, Taisi olla -90 luvun loppua kun kokeilin kaikenlaista. Se hyödyntää käyttiksen työkaluja. Listaa ja lajittelee, selvittää kuka minkäkin osoitteen takana on. Periaatteessa tekee melkein mitä vaan kun vaan lisää rivejä.

  • Selaimet ovat nykyään persiistä. 😀 Norskien ooppera oli aikoinaan todella hyvä, mutta jos selain on käyttäjän kannalta ”liian” hyvä sitä huononnetaan.

   PS. Kannattaa myös tsekata nettiyhteys, ennen muuta modeemi ja päivittää sen firmware jos päivityksiä saatavilla.
   Ootko kokeillu blechbit putsaus ohjelmaa? Jv16 oli aikoinaan todella hyvä ja vielä kotimaista valmistetta, samoin Tonin Easy Cleaner. Eipä ole suomalainen nykynuoriso kyennyt luomaan nettirintamalla enää mitään vastaavaa. 🙁

 4. Jep, mulla käytössä mozilla.
  Tuli adobe flash playerin päivitykset reilut viikko sitten ja sen vastaanottamisen jälkeen alkoi hyppyikkunahelvetti!!, SAATANA!!

  No ooneksi lopulta keksin katsoa uusia lisäosia mozillaan ja löysin uuden uBlock Origin lisäosan ja siihen loppui tämä hyppyikkunasaatanan hilluminen minun koneellani!

  Virustorjuntana minulla on Fuck-secure safe.

  Ja windows 7 professional käyttiksenä.

  Latasin muutama tunti sitten uuden jv16 kokeiluversion(täysillä ominaisuuksilla silti!) 60 päivää ilmaiseksi. Täytyy pistää rekisterit järjestykseen!

  Eiköhän se siitä.

 5. Aikaisemmin(vuos-pari taaksepäin) mulla oli Opera käytössä ja pidin siitä helvetisti!

  Mutta sitten tuo helvetin veikkauksen runkkusivusto alkoi herjaamaan niin että ei onnistunut enää live-vedonlyönti Operalla. Piti siis väkisin irvin hampain vaihtaa Mozillaan.

  • Minä en osaa enää muuta käyttää kuin Chromea. Päivittelee itse itsensä eikä tarvitse ladata lisäosia, eikä juuri kannata. Ei tarvitse flash playeria. Googlen tekelehän se on, mutta tuskin mikään on enää salaista sähköisessä mualimassa. Kun kone alkaa käydä hitaaksi, siivoan CC cleanerilla ja joskus laitan saman firman defragglerin raksuttamaan kun en konetta käytä. Se pakkaa kovalevyn. Kone toimii silmää nopeammin eikä ole ollut vaikeuksia minkään verkkopalvelun kanssa.

   Jos microsoft vielä julkaisisi päivityksen, jolla saisi explorerin pois käyttiksestä, niin hyvä. On 7 pro myös.

   • Vastavalkean selailuun suosittelen tor-selainta, hieman normiselaimia hitaampi, riippuen turvatasosta (helppo säätää). Videoiden toisto voi tökkiä ja joillekin sivuille pääseminen vaatii captchaa. Tor on todella toukkavarma ja helppo asentaa. Käyttäminen on melkein yhtä helppoa kuin muillakin selaimilla surffailu. Kohta voimaan tulee paljon urkinta ja sensuurilakeja, piilossapysymisen harjoittelu on parempi aloittaa jo tänään.
    Nimim: pitäisköhän olla julkasematta tätä omalla nimellä…

    • Tympii koko wintoosa. Kymppiä en ole edes ajatellut. Vanhoissa läppäreissä oli joskus linux, mutta ovat unohtuneet. Uutta pöytäkonetta meinaan, laittaisko jonkin sortin linuxin? Pitäiskö se toukat loitolla?

     • Mulla on ollut Linuxeja alkaen -90 luvulta. Yhdessä koneessa on nykyisin Ubuntu Studio. Muissa on OpenBSD. Se on hyvin dokumentoitu, ja pysyy kontrollissa. Joskus oli läppärissä Windows XP jonkin aikaa, mutta ei sen jälkeen ole myysoftia ollut missään muodossa. Kaiki riippuu paljolti kuitenkin siitä mitä sovelluksia ajat ja missä kehyksissä.

 6. Artikkelin aiheesta. EKP jatkaa kuulemma velkakirja ostojaan ainakin tämän vuoden loppuun saakka. Nyt ostetaan kahdeksankymmenen miljardin arvosta kuukaudessa, myöhemmin ”vain” kuudenkymmenen. Lähinnä ostetaan persaukisten valtioiden velkakirjoja. Summat ovat tähtitieteellisiä ja velkakirjoilla on tuskin vessapaperin arvoa. Suomen (veronmaksajien) osuus noista rahoista on noin 1,8 prosenttia. Muuan Liikanen entisestä Suomen Pankista on ottanut noita vastuita meiltä lupaa kysymättä noin viidenkymmenen miljardin arvosta, eli valtion vuotuisen budjetin verran. Summaa ei voi varmaksi sanoa, sitä ei tarkalleen kerrota kansantajuisesti. Ovat ”laskennallisia”. Niin aina.

  Velkakirjaostot ”tukevat” kuulemma osakemarkkinoita, kertoo Nordnet. Varmasti. Jaetaanhan pikkuisessa Suomessakin osinkoja jonkin verran yli kymmenen miljardia vuodessa. Että se siitä kikystä. ”Lamasta” ei tietoakaan.

  Talous on lähdössä ennen näkemättömään nousukiitoon, kertoo totuusmedia. ”Asuntomarkkinat” (taas kerran) elpyvät”, lainaa otetaan entisten päälle. Asuntolainat näyttävät olevan nyt tärkein talouden mittari. Velalla, ja vain velalla talous voikin kasvaa tässä raha- ja talousmeiningissä. Taloutta mitataan kulutuksella ja kuluttaa voi vain velalla. Amen. Vahinko vaan, että velka on liikepankeilta ja velkaa ei voi koskaan maksaa kokonaan pois, koska korko. Jos velat voisi maksaa pois, taloudessa ei olisi enää rahaa pyörimässä. Raha on velkaa.

  Hyvä alku olisi auditoida entinen Suomen Pankki. Mistä rahat tulevat ja minne menevät? Niillä joille vastuut lankeavat, olisi varmaan oikeus saada tietää. Jos jonkin sortin oikeusvaltioksi tätä maaplänttiä täällä pohjolassa kutsutaan.

 7. On noita auditointeja ennenkin tehty. Ecuadorissa, Kreikassa ja tälleen. Saisimme ainakin tietää ovatko nimiimme otetut velat laillisia velkoja.
  Itse se auditointi pitäisi tehdä.

  Palkatut tarkastajat ammutaan heti kun löytävät jotain mistä eivät aio olla hiljaa – kuten hiljattain ammuttu NATO:n ylitarkastaja Yves Chandelon.
  Mahtoiko Chandelon havaita esim. että Isisiä ei olisi olemassakaan ilman että me, ”terrorismin viattomat uhrit, varsinaiset kohdevaltiot” rahoitamme Isisiä? Ehkäpä Chandelon löysi NATO:lta vastaavan pimeän budjetin mustia operaatioita varten kuin CIA:lla, Pentagonilla ja muilla NATO:n kollegoilla on?

  Yli kymmenen vuotta sitten tapettu YK:n asetarkastaja, britti David Kelly pääsi hengestään kun ei vaiennut siitä että Iso-Britannian hallitus väärensi virallisia asiakirjoja voidakseen oikeuttaa haluamansa hyökkäyksen Irakiin.

  • Järkyttävää tietoa. Ei liene epäilystä etteivätkö saatanalliset voimat hallitse maailman menoa. Sitä ei millään haluaisi uskoa mutta on pakko faktan valossa uskoa.
   Tuleekohan tästä koskaan mitään parempaa? Joku sanoi että Raamatussa todetaan pahuuden aina vain voimistuvan maailmassa ja siltä se näyttää.

  • Luin tästä Yves Chandelon:ista. Vasenkätinen mies teki itsemurhan autossaan vieraalla aseella joka oli oikeassa kädessä, vaikka omia rekisteröityjä oli kaapissa 3 kipl. -Ihmeellistä… Joku ei sittenkään tiennyt ihan kaikkea oloeellista.

   Tähän mustaan aukkoon sitten Suomenkin natottajat ovat olleet tunkemassa kaikin käytettävissään ollein keinoin. Nyt näyttävät kyllä vähän pasmat olevan hieman sekaisin.

 8. Mietiskelin rautalankaesimerkkiä EKP’n puuhastelusta. Kreikka ottaa lainaa liikepankeilta ja ”kansainvälisiltä sijoittajilta” vaikkapa 1000 miljardia. Joutuu maksuvaikeuksiin, eikä pysty lainojaan maksamaan. Apuun tulee EKP ja sen haarakonttorit, jotka ostavat velkakirjat pois ”jälkimarkkinoilta”, eli pankeilta ja sijoittajilta, painamalla uutta rahaa ”markkinoille”. Sijoittajat saavat rahansa, lukemani perusteella vieläpä velkakirjaan merkityllä summalla, plus tietenkin korot, jotka ovat siihen mennessä kuitanneet. Lainat jyvittää EKP haarakonttoreineen euroveronmaksajille lupaa niiltä kysymättä. Me emme tuosta uudesta rahasta hyötyneet eurosenttiäkään, vaan saimme uutta velkaa niitä kuittaamatta. Hyödyttää kuulemma kovasti osakemarkkinoita. Kun vielä tietäisi millä tavalla.

  Totuusmedia kauhistelee kuinka paljon Kreikalla on velkaa. Ovat eläneet yli varojensa. Kukaan ei tutki ei kerro, mistä rahat tulivat ja minne menivät, kuka niistä hyötyi, kenen taskuun menivät? Tiedämme vain sen, että meidän velaksi tulivat, emme edes sitä, kuinka paljon. Kreikkalainen taksikuski kerran sen televisiossa hyvin sanoi: ”Minä en ollut kenellekään velkaa”. Eivät noista rahoista ainakaan kreikkalaiset hyötyneet. Puutetta ja kurjuutta pukkaa sinnekin.

  Tätä raha- ja talouspolitiikkaa voisi verrata vaikka Pekka Puskan lausuntoon: ”Suomalaiset saavat jo tarpeeksi D-vitamiinia”. Huomaa tuo ”suomalaiset”. Sehän tarkoittaa meitä kaikkia. Ei taida pitää paikkaansa sekään ihan kaikkien kohdalla. Erilaisia määriä saadaan, aivan varmasti. Yleistäminen on vain niin muodissa että. Suomalaiset ovat vaurastuneet euron ansiosta. Keskimäärin sekin saattaa pitää paikkansa.

   • Sinne kaikki rahat lopulta päätyvät. Niillä on vain yksi suunta, takaisin pankkiin. Mietin vaan, että kenen tilille mahtoi päätyä se ensimmäinen tuhat miljardia, jota ei pystytty takaisin maksamaan, vaan se jyvitettiin euroveronmaksajille. Varmaan saman kaverin tilille, joka lainan antoikin.

    Toisin sanoen, jonkun ”sijoittajan” tuhannen miljardin varallisuus on muutettu meidän velaksi kirjanpitokikkailulla. Jonkun raha on toisen velkaa.

 9. ”Kiinasta aiotaan tehdä tuleva talouden supervalta ja globalismin keskus

  Maailman varakkain eliitti on suunnitellut tulevan talouden supervallan Kiinaan.
  Asiasta on päätetty jo ajat sitten, vaikka tästä asiasta taas keskusteltiin vain pienen piirin kesken Davosissa.
  Entinen pääministeri Alexander Stubb halusi välittömästi tuon Davosin konferenssin jälkeen esiintyä ennustajana ja laukoi tämän asian julkisuuteen.

  EU:n piilokommunismi on piilotettu Euroopan Unionin sisälle

  Euroopan Union on ollut yhteisvaluuttaan perustuvana talousjärjestelmänä täysin kommunistinen systeemi, koska siinä käytetään euron yhteisvaluuttaa. Kommunismin alkuperäisenä tarkoituksenahan on juuri keskittää pääoma vain pienelle eliitille, joka ryöstää kaikkien valtioiden kassan kuin pajatson.
  Valtiot velkaannutetaan Keskuspankkien kautta velkaannuttamalla, koska näitä Frankfurtissa sijaitsevassa Euroopan Keskuspankissa luodaan euroja täysin tyhjästä ilmasta liikkeelle, jolloin tässä olisi kyse samasta kuin että asiakas menee kauppaan ja latoo ostoskärryn täyteen tavaraa ja poistuu kassalta maksamatta…”

  Koko artikkeli: http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2017/01/kiinasta-aiotaan-tehda-tuleva-talouden.html

  • ”Maailman varakkain eliitti on suunnitellut tulevan talouden supervallan Kiinaan.
   Asiasta on päätetty jo ajat sitten, vaikka tästä asiasta taas keskusteltiin vain pienen piirin kesken Davosissa.
   Entinen pääministeri Alexander Stubb halusi välittömästi tuon Davosin konferenssin jälkeen esiintyä ennustajana ja laukoi tämän asian julkisuuteen.”

   Stubb on myöhässä 😀 Ehdotin 2010-2011 että Suomen pitäisi pyrkiä Aasian markkinoille.

   Toisessa yhteydessä (2012) listasin syitä:

   […]Kuten Kauko Liito toteaa: ”Tätä taustaa vasten tulee varsin selväksi ja ymmärrettäväksi ulkoministeri Clintonin sukkulointi maailmalla, kyse oli Venäjän ja Kiinan vastaisen liittouman rakentamisessa öljyjuania vastaan öljydollarin puolesta (tästä Clintonskan sukkuloinnista kirjoitti myös Verkkomedia). Samoin Aasian nykyiset tapahtumat Etelä-Kiinan merellä, Japanin, Vietnamin ja Filippiinien yllyttäminen Kiinan haastamiseen jne. ovat osa USA:n käymää taistelua öljyjuania vastaan.”

   Liittäisin tähän myös sen, että
   1) Syyria on reitti Iraniin (kts. tarkemmin PNAC – Mitä polkua Persiaan)
   2) Venäjän laivastotukikohdan Syyrian Tartuksessa
   3) Yhdysvallat on saartanut Iranin sotilastukikohdin joista on pääsy Venäjälle ja Kiinaan
   4) Iranin, Syyrian ja Libanonin keskinäiset turvatakuut
   5) Venäjä ja Kiina ovat estäneet YK:ssa Syyrian ”lentokieltoalueen” perustamisen käyttämällä veto-oikeuttaan
   6) Venäjä ja Iran ovat sopineet kauppasopimuksia teknologiasta
   7) Kiinalla on muitakin taloudellisia intressejä Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa
   8) Kiina ei ole auttanut EU:ta kriisissä vaikka siellä on juossut väkeä Barrososta, Van Rompuysta ja Ashtonista rahaa kinuamassa
   9) EU vonkaa Turkkia jäsenmaaksi yhä kiihkeämmin (Syyrian kanssa yhteistä rajaa). Turkki on portti.
   10) Länsimedia (lähinnä jenkeissä)on kiihdyttänyt Kiinan (ja jossain määrin Venäjän) muodostaman uhkan painottamista
   11) Yhdysvallat myy maailman aseista noin 70-75%
   12) Yhdysvalloilla ei ole varaa sotiin: Afganistan, Irak ja Libya voidaan katsoa ”pieleen menneiksi sodiksi”. Lisäksi Yhdysvallat pommittelee Jemenissä, Pakistanissa, Somaliassa ja tehostaa US Africomin toimintaa
   13) Yhdysvaltain sisäpoliittinen tilanne on hyvin epävakaa: ulkoinen uhka tuo kansalaisia yhteen. Jos ulkoista uhkaa ei ole, se luodaan, kuten Yhdysvaltain historia osoittaa. Tosin PEW-gallupin mukaan yli puolet amerikkalaisista vastustaa hyökkäystä Iraniin
   14) Latinalaisen Amerikan maat ovat alkaneet panna kampoihin Yhdysvalloille. Monella niillä on öljyä ja/tai maakaasua sekä hiiltä sekä – voi kauhistus! – sosialistinen presidentti/hallitus Huomaa myös NAM-kokous
   15) Ison-Britannian taloustilanne on heikko
   16) EU:n taloustilanne on heikko
   17) Norja suunnitteli NATO:sta irtautumista ennen Utoyan saaren tapahtumia. Norjalla on öljynsä.
   18) Kiistanalaisilla Etelä-Kiinan meren alueilla on öljyä
   19) Japani todella saattaa vain esittää. Tosin japanilaisilla ei ole syytä pitää Yhdysvalloista eikä kiinalaisilla japanilaisista. Toisaalta japanilaisilla on energian tarve, ydinvoima ei kansalaisia siellä innosta ja lisäksi Japanilla on teknologiateollisuutta
   20) Petrodollaria on aiemminkin pyritty haastamaan
   21) Maailman useimmat maat saattavat olla todella kyllästyneitä Yhdysvaltain hegemoniapyrkimyksiin (Suomen hallitusta lukuunottamatta)ja tapaan horjuttaa tasapainoa niiden saavuttamiseksi
   22) Israelin presidentti Netanyahun lähinnä hysteeriset lausunnot viime aikoina: Aikooko Yhdysvallat hylätä liittolaisensa energian takia, koska Yhdysvalloilla ei ole varaa sotaan – vai pelataanko tässä aikaa?
   23)Kiinalla on suuri väestö > laajat sisämarkkinat
   24) Poliitikkojen äkillinen, suorastaan paniikinomainen ulostulo EU-liittovaltion muodostamisen tarpeesta vaikka aihe tähän asti on ollut lähes tabu
   25) Yhdysvaltain sotilastukikohdat Australiassa ja muualla alueella > uhka Kiinalle
   26) EKP:n ja FED:n ”rahanpainamisoperaatiot” eli rajoittamattomat (=rahoittamattomat) ostot ja QE3

   jne. […]

   • Asuin -80 luvun allkuvaiheissa Kaakkois-Aasiassa,

    Minulla oli työtehtäviä mm. silloisessa Burmassa.

    Ko. aikakautena tulin täysin vakuuttuneeksi siitä, että Aasian dynamiikkaa ei mikään enää vaimenna…

    Ihanko tosissaan jotkut täysin poispilatuissa kuvioissa eläneet idioootit vieläkin ajattelevat pidemmän päälle hallitsevansa sitä populatiivista kehystä, jossa on ainakin tuhat neroa suhteessa yhteen ”länsimaiseen” imbesilliin joka on politiikan puikoissa…

    Euroopan Unioni keskuspankkeineen on muuttunut oman itsensä tavoitteiden irvikuvaksi, tai sitten nk. tavoitteet ovat jossain siellä missä kansallinen itsemääräämisoikeus on muuttunut kollektivisoiduksi tahtotilaksi seurannaisvaikutuksineen….

    On se todella ihme, että tämä asia ei ala vähitellen mennä kansalliseen ”jakeluun” , vaikka joka ikinen arkipäivä on selkeä signaali. +

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here