Kongressiedustaja Tulsi Gabbard ilmoitti keskiviikkona palanneensa Washingtoniin viikon pituiselta ”tiedonhakureissulta” Syyriaan ja Libanoniin. Yhdysvaltain totuusmediaa on ravistellut tieto Gabbardin tapaamisesta Syyrian presidentti Bashar al-Assadin kanssa.

Gabbard, havaijilainen Irakin sodan veteraani oli myös ensimmäinen demokraattiedustaja, jonka Donald Trump tapasi uutena presidenttinä.

”Alun perin tarkoituksenani ei ollut tapaaminen Assadin kanssa, mutta kun minulle annettiin siihen tilaisuus, pidin tärkeänä tarttua siihen. Mielestäni meidän pitää olla valmiita keskusteluun kuin keskusteluun, jos se vain lisää mahdollisuuksia lopettaa tämä sota, joka aiheuttaa Syyrian kansalle niin paljon kärsimystä.”

Barack Obama vaati presidenttikaudellaan toistuvasti Assadia luopumaan vallasta ja oli avokätinen avustuksissaan tätä vastustaville islamistijoukoille, joita Totuusmedia on sitkeästi kutsunut Obaman hallinnon liittolaisistaan käyttämällä termillä ”maltilliset kapinalliset”. (Mikä sitten lienee maltillinen murhaaja? Hannibal?)

Obama väitti Assadin menettäneen poliittisen legitimiteettinsä ja olevan oman kansansa silmissä julma diktaattori. Demokraattien presidenttiehdokaskisassa Hillary Clintonin kampanjan käsissä kovia kokeneen Bernie Sandersin lojaaleimpana poliittisena tukijana tunnetuksi tullut Gabbard taas on kritisoinut Obaman ja aiemmin ulkoministerinä toimineen Clintonin interventionistista ulkopolitiikkaa.

Gabbardin mukaan matka vahvisti hänen käsitystään siitä, että USA:n tulisi lopettaa sodan runtelemassa Syyriassa Assadia vastaan taistelevien joukkojen tukeminen. ”Meidän täytyy haudata vallanvaihtoon pyrkivät suunnitelmamme ja keskittyä hävittämään al-Qaida ja Isis. Meidän on annettava Syyrian kansan toipua tästä hirvittävästä sodasta.”
.

Lähde

Parks, Maryalice | ABC News (25.1.2017): Tulsi Gabbard Claims to Have Met With Syrian President Bashar al-Assad http://abcnews.go.com/Politics/tulsi-gabbard-claims-met-syrian-president-bashar-al/story?id=45050615

Kuva: TGTpageworker | Wikimedia Commons

 

7 KOMMENTTIA

 1. Lueskelin tuossa aiemmin muita medioita. MSM on kiihtynyt siitä MIKSI Tulsi Gabbard oli Syyriassa (ei olisi saanut olla, ymmärsin), mutta varoi toistamista Gabbardin sanomaa joka löytyy muista tietolähteistä eli että Syyriassa ei ole maltillisia kapinallisia vaan ihan toisen sortin termiittejä, joita Yhdysvallat aseistaa.

  • Olin joltiseenkin hämmentynyt jo siitä, että tuo lähteenä käyttämäni ABC oli lainannut Gabbardin omia sanoja, eikä lakaissut aihetta juurikin tuollaisella ”hyi, ei osaa tyttö käyttäytyä” -tyyppisellä luudalla sivuun. Mielestäni on hienoa, että USA:n politiikasta löytyy näin selkärankaisia tapauksia, jotka uskaltavat tehdä itsenäisiä päätöksiä ja sanoa ääneen, mitä ajattelevat. Toki Gabbardilla vaikuttaa sodanvastaisuuteen se, että on itse palvellut (muistaakseni kahdesti) Irakissa sotavoimissa, ja nähnyt itse USA:n Lähi-idän politiikan (ja mediahiljaisuuden) mielettömyyden.

 2. ’…Obama väitti Assadin menettäneen poliittisen legimiteettinsä ja olevan oman kansansa silmissä julma diktaattori.’
  Tuolla valheellahan USA-koaliitio on raskaalla kädellä tappanut Syyriassa ja aiheuttanut valtavat tuhot. Totuus kuitenkin on, että Assadilla on aina ollut kansan tuki takanaan.
  Nythän Trump saa samaa valheryöppyä niskaansa maaasa medialta mutta hän osaa puolustautua ja saa äänensä kuuluville:
  http://www.infowars.com/trump-war-on-media-what-theyre-saying-is-that-im-a-racist/

  The President responded by labeling media outlets that have attacked him as “liars,” then specifically referred to the spat over the size of the inauguration crowd.
  “I had the largest audience,” Trump urged. “If you add the television, you add all the sources, the largest audience in the history of inaugurations. I did.”
  “They’re very hostile. These are very hostile people. These are very angry people,” Trump noted.
  Trump’s chief strategist Stephen Bannon further slammed the media during an interview with the New York Times, calling the press the true “opposition party.”
  “I want you to quote this,” Bannon told the Times, “The media here is the opposition party. They don’t understand this country. They still do not understand why Donald Trump is the president of the United States.”
  “The media has zero integrity, zero intelligence, and no hard work.” Bannon said, adding “You’re the opposition party. Not the Democratic Party. You’re the opposition party. The media’s the opposition party.”
  “The media should be embarrassed and humiliated and keep its mouth shut and just listen for a while,” Mr. Bannon said Bannon also said that the New York Times in particular “should be absolutely ashamed and humiliated” for engaging in efforts to delegitimize the President.
  “The elite media got it dead wrong, 100 percent dead wrong,” Bannon said of the election, calling it “a humiliating defeat that they will never wash away, that will always be there.”
  “The mainstream media has not fired or terminated anyone associated with following our campaign,” Bannon continued, adding “Look at the Twitter feeds of those people: they were outright activists of the Clinton campaign. That’s why you have no power. You were humiliated.”
  Elsewhere in the Hannity interview, Trump called Madonna “disgraceful” and “disgusting” after the singer threatened to “blow up the White House” at the women’s march last week.
  “I think she hurt herself very badly. I think she hurt that whole cause.” Trump said.

  • Ja samalla valheella pääsi Clintoska kiekumaan maanista nauruaan, kun katseli Gaddafin telotusta. Käsittääkseni Gaddafi oli _niinkin_ inhottu diktaattori, että kaveri istuskeli avoauton päällä, kun näyttäytyi kansan parissa..(?)

 3. Democratic Congresswoman Destroys CNN Narrative on Syria
  http://www.washingtonsblog.com/2017/01/democratic-congresswoman-destroys-cnn-narrative-syria.html
  — Gabbard is the biggest opponent that the U.S. military-industrial complex has in Congress. As President, I’d probably prefer her even over Bernie Sanders, Elizabeth Warren, and Sherrod Brown, all of whom are far more cooperative with the U.S. weapons-manufacturing oligopolists than Gabbard is.
  And it’s blatantly obvious that on the Republican side, there are no progressives at all, and that even Rand Paul, who is good on international affairs, is bad on domestic policy, from a progressive standpoint. — Eric Zuesse

 4. A lone voice of reason 

  More recently,Gabbard visited Syria and met with Assad. She has been willing to accept political flak from all sides to change the course of US policy. She has also met with the families of veterans and other American citizens affected by the Syrian conflict.

  According to Gabbard, “ my visit to Syria has made it abundantly clear: Our counterproductive regime change war does not serve America’s interest, and it certainly isn’t in the interest of the Syrian people. As I visited with people from across the country, and heard heartbreaking stories of how this war has devastated their lives, I was asked, ‘Why is the United States and its allies helping Al-Qaeda and other terrorist groups try to take over Syria? Syria did not attack the United States. Al-Qaeda did.’ I had no answer.”
  http://www.globalresearch.ca/the-cia-trump-and-his-war-on-terrorism/5571722

 5. Assad on epätavallinen ARABI. Mies on puheissaan oikeamielinen kansan-mies, jota lännen haastattelijat
  yrittävät saada ansaan. Kielitaitoinen Assad selittää tarkalleen mistä on kysymys, josta ei mikään jää epäselväksi. Onneksi Assadilla on VENÄJÄn PUTIN tukenaan, säilyttääkseen henkensä. Muut arabijohtajat
  ovat Clintonin ansiosta puskemassa päivänkakkaroita mullan alla. Tällä hetkellä ei ole muita kuin TRUMP
  joka voisi palauttaa rauhan Arabimaihin, kuuntelematta Israelin tuhoisaa politiikkaa ympäristössään. Sekin
  saataa olla liikaa toivomista, kaikessa toivottomuudessaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here