Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmaisivat Kremlin mukaan ”valmiutensa aktiivisiin toimiin Venäjä–USA-yhteistyön vakauttamiseksi ja maiden suhteiden saamiseksi rakentavalle, oikeudenmukaiselle ja molempia hyödyttävälle pohjalle”.

Valkoisesta talosta kerrottiin, että ”positiivinen” keskustelu oli ”merkittävä alku maiden korjausta kaipaavien suhteiden parantamiselle” ja että ”molemmat presidentit ovat toiveikkaita sen suhteen, että maat voivat nyt keskittyä terrorismin kitkemiseen ja muihin yhteisiin huolenaiheisiin”.

”Presidentit puhuivat yhteistyöstä Isiksen ja muiden terroristijärjestöjen kitkemiseksi Syyriasta”, kertoi Kremlin lausunto, kuten myös että ”puhelun aikana sivuuttiin merkittäviä näkökulmia Ukrainan kriisistä”. Suurvaltajohtajat käsittelivät myös Israel–Palestiina-konfliktia sekä Iranin ydinvoimaohjelmaa.

Venäjän ja USA:n johtajat panivat merkille maiden taloudellisten suhteiden palauttamisen tarpeen ja sopivat aloittavansa ”järjestelemään mahdollista aikaa ja paikkaa henkilökohtaiselle tapaamiselle” sekä ilmaisivat toiveensa ”pysyä yhteyksissä toisiinsa”.

Kremlin mukaan Trump pyysi Putinia toivottamaan puolestaan Venäjän kansalaisille onnea ja menestystä ja lisäsi amerikkalaisilla olevan ”lämpimät tunteet Venäjää ja sen kansaa kohtaan”. Putin kertoi tunteen olevan molemminpuolinen ja painotti venäläisten ja amerikkalaisten olleen läheisiä liittolaisia useammin kuin kerran.

Lähde

RT (28.1.2017): Putin & Trump signal new Russia-US partnership with 1st phone call on ISIS, trade & Ukraine https://www.rt.com/news/375416-putin-trump-telephone-call/

Kuva: Piotrus via Wikimedia Commons

20 KOMMENTTIA

 1. Meidän totuusmediahan on haukkunut molemmat valtionpäämiehet alimmaiseen helvettiin. Taitaa olla Suomen ystävät kohtapuoliin vähissä. Rupeavat käymään kaupaa tuosta meidän ohi muina miehinä. Jäämme ulos siitäkin kuin eno veneestä. Auttaisiko EU? No, tämän viimeisen lauseen jokainen täyspäinen ymmärtää vitsiksi.

  Totuusmediassa häiritsee heidän käyttämänsä muoto, suomalaiset ovat sitä mieltä ja suomalaiset ovat tätä mieltä. Puhuvat kuin kaikkien meidän puolesta. Eivät muuten puhu minun puolestani, eikä myöskään Stubb käytä minun ääntäni, kuten ei moni muukaan politikko eikä toimittaja. Olen ajatellut käyttää ääntäni vain itse.

  Ei pitäisi koskaan puhua suulla suuremmalla. Eilinen on tänään historiaa ja tehdyt virheet hyppäävät silmille. Lainaan omin lupineni pätkän yrjöperskeles blogista. Se on hyvä. Koko blogi löytyy täältä: http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2017/01/kaljupaisia-uutishavaintoja-osa-lxxxi.html

  ”3. Purkka pysähtyi Washingtonissa
  Hotellin respassa onnitellaan Yhdysvaltain tuoretta presidenttiä Donald Trumpia ja toivotetaan hänelle voimia eloon vaativassa tehtävässään. Voimia tehtävään todella tarvitaan. Antero Lärvänen ehti saada Trumpilta lyhyen puhelinhaastattelun, jossa hän totesi olevansa hyvin tietoinen siitä, että suomalainen valtamedia toimii aktiivisesti ja ns. lehtineekerin raivolla häntä vastaan. Trump totesi asian huolestuttavan häntä suuresti sillä hän on hyvin perillä siitä, että suomalainen media on ehkä maailman vaikutusvaltaisin mediavaikuttaja jota seurataan kylmä rinki persesilmän ympärillä kaikkialla maailmassa ja ilman sen tukea on minkä tahansa presidentin hyvin vaikeaa saada toiminnalleen uskottavuutta. ”

  Onko muuten niitä ylen palkkaamia Venäjän trollien metsästäjiä näkynyt viime aikoina?

 2. Eipä ole Venäjän trollien jahtaajia näkynyt.

  Taitavat yhdessä CIA:n tarinapajan kanssa sommitella uutta etenemislinjaa, jossa jahdataan sekä Putinin että Trumpin trolleja. Jessikka Aro ja Joel Harding siinä askareessa käsi kädessä, ja Ylen Venäjän trollijahdin kummisetä Ylen Atte Jääskeläinen tahtia taputtamassa.

  • Joo tääl kotimaassa on ollu hiljasta, maamme infosoturit ovat edelleen järkyttyneitä Trumpin voitosta.
   Jessika Arosta on sunnuntaina 29.01 ollut juttu Murdochin omistamassa The Sunday Timesissa:

   ”The Sunday Times esitteli Trumpia ja Putinia vihaavan naisen

   Australialaissyntyisen yhdysvaltaisen mediamogulin Keith Rupert Murdochin omistama brittiläinen sunnuntaisin ilmestyvä sanomalehti The Sunday Times julkaisi 29.1.2017 suomalaisen maailmankuuluisan salaliittoteoreetikon Jessikka Aron tarinan.
   Absurdia on tietenkin se kömmähdys, että The Sunday Times –lehdessä palstatilaa saanut neiti Aro tunnetaan äärimmäisenä kiivaana Donald Trumpin vihaajana, kun taas Donald Trump ja Rubert Murdoch viihtyvät samoilla päivällisillä.
   Artikkelin kirjoittaja Bojan Pancenvski kirjoittaa säännöllisesti The Times, the Telegraph, the Daily Mail, the Sunday Telegraph ja Sunday Times –lehtiin. Hän asuu Wienissä, mutta on käynyt tekemässä jutun Helsingissä saakka.

   Joulukuussa 2016 Murdoch vaati taukoa pakolaisten vastaanottamisessa ja tuki Donald Trumpia.

   Rupert Murdoch vaatii taukoa “pakolaisten” vastaanottamiseen

   Salaliittoteoreetikon puheenvuoro
   The Sunday Times liittyy Jessikka Aron itsekuvailuun, että neiti Aro olisi tehnyt tutkivaa journalismia Kremlin web-sivustoilla käymästä sodasta. Jutun kuvassa esitellään Johan Bäckmanin sanoilla Jessikka Aro kuitenkin ”salaliittoteoreetikoksi”.
   Jessikka Aron kerrotaan raportoivan Kremlin tukemista valeuutisteollisuudesta, joka on informaatiosodankäyntiä läntistä Eurooppaa vastaan.

   The Sunday Times kertoo, että Jessikka Aroa on moitittu Naton vakoojaksi ja huumeiden välittäjäksi. Aron mukaan nuo syytökset ovat vääriä.
   Lehtijuttu ei ryhdy erittelemään, että Jessikka Aron erityislaatuiset kontaktit tiettyihin informaatiosodan upseereihin ovat herättäneet pohdiskelua, eikä Aro ole halunnut tarkentaa, mistä on kyse hänen vieraillessaan Naton huippukokouksen yhteydessä asiantuntijafoorumissa yms. sekä pitäessä muita vastaavia yhteyksiä.

   Myötätuntoa kerjäävä Ylen “skandaalityttönen”: Jessikka Aro ja (pieni) sydänkohtaus!

   ”Vaikutusagenttien luettelo”

   Jessikka Aro ilmoitetaan jutussa jo keski-ikäiseksi naiseksi, 36 vuotta vanhaksi. Hänen keskenjääneitä journalistin opintoja ei kuitenkaan mainita, mutta sitä vastoin kerrotaan hänen keränneen rahoitusta sitä varten, että hän voisi paljastaa Kremlin sodankäynnin websivustoilla.

   Uutta tekemistään Aro kutsuu ”systemaattiseksi tutkimukseksi” (”systematic survey”), minkä merkityksen hän luultavasti ymmärtää proseminaarin käyneenä ylioppilaana, Tampereen yliopiston keskeneräisistä opinnoistaan huolimatta.

   Aro väittää tekevänsä jopa ”vaikutusagenttien luettelon” niistä henkilöistä, jotka tekevät Kremlin työtä globaalisti.

   CIA:lle uskoutuneen Jori Arvosen lausunto
   Juttuun on saatu Aron tueksi lausunto EU-asioiden alivaltiosihteeri Jori Arvoselta, tunnetulta Aleksander Stubbin mieheltä.
   Wikileaksin mukaan Arvonen lupasi CIA:lle, että Suomi menee Kokoomuksen johdolla Natoon.

   The Sunday Times esittelee Arvosen sanoina ”valeuutiset” ”hybridiuhkina”, joita vastaan tulee valtiollisesti puolustautua.

   MV-lehti on kirjoittanut CIA:lle uskoutuneesta Jori Arvosesta sekä häneen liittyvästä Wikileak-vuodosta.

   Hybridiosaamiskeskus aloittaa keväällä 2017

   MV-lehti paljasti Aron skandaalit

   Jessikka Aro on valittanut The Sunday Times –lehdelle, että hänen saamansa rikostuomion tiedostot ilmestyivät MV-lehdessä. Aron sanoja noudattaen MV-lehti määritellään “venäläismieliseksi sivustoksi“, mutta mitenkään Aro ei ole tuonut tässä jutussa eikä missään muuallakaan perusteita väitteelleen eikä ole eritellyt väitteen merkitystä.

   The Sunday Times –lehti päättää sunnuntaijuttunsa muistutukseen Aron skandaalin olemassaolosta:

   ”Tiedostot ilmestyivät myöhemmin MV-lehdessä, venäläismielisellä sivustolla, joka julkaisi myös intiimiä kuvia ja karmeita väitteitä Arosta”.

   Lähde: The Sunday Times 29.1.2017.

   Juha Molari”

   Juttu kuvineen löytyy tuolta:

   http://mvlehti.net/2017/01/29/salaliittoteoreetikko-jessikka-aro-the-sunday-times-lehdessa/

 3. ’…”Presidentit puhuivat yhteistyöstä Isiksen ja muiden terroristijärjestöjen kitkemiseksi Syyriasta”, kertoi Kremlin lausunto, kuten myös että ”puhelun aikana sivuuttiin merkittäviä näkökulmia Ukrainan kriisistä”. Suurvaltajohtajat käsittelivät myös Israel–Palestiina-konfliktia sekä Iranin ydinvoimaohjelmaa.’

  Hyvä kun nyt saimme vähän ’tietoa’ missä mennään. Tuo tieto tietenkin on mitä on, emmehän me tiedä mitä on tarkemmin puhuttu vaan meitä on vain informoitu. Olen aika skeptinen koska kulissien takana jutut ovat erilaisia kuin valhemedian infossa.
  Isiksen nujertaminen on kummajainen koska se on Usan luomus. Nujertaako Trumppi nyt omaansa? tai siivoaako maansa likaisia jälkiä. Ja sama pätee Ukrainaan. En jaksa uskoa että olisi vain näin ja herää kysymys mitä tulee tilalle?
  Ja miksei puhuttu pakotteista, asia jonka piti olla etusijalla? Kiristetäänkö sillä tyyliin että ’jos suostut meidän kanssa jatkossa yhteistyöhön meidän ehdoilla niin sitten vasta puramme.’..?

  Israel/Palestiina konfliktissa mennään tietenkin ’Israel first’ linjalla. Siitä pitävät Trumpin taustavoimat kyllä huolen.
  Meet the Jews in the Trump administration
  http://www.timesofisrael.com/meet-the-jews-in-the-trump-administration/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
  Trump: ‘Too early’ to talk of moving embassy to Jerusalem
  The relationship with Israel has been ’repaired,’ says president
  http://www.timesofisrael.com/trump-too-early-to-talk-of-moving-embassy-to-jerusalem/
  Netanyahu: Trump right about building wall, ‘great success’ in Israel
  http://www.timesofisrael.com/netanyahu-trump-right-about-building-wall-great-success-in-israel/

  Iran noussee jatkossa maiden välisen suhteen todelliseksi kynnykseksi sillä Trumpin linja on selkeä: ääri-islam kuriin – hinnalla millä hyvänsä? – ja se näkyy jo ja siitä saavat kärsiä maan syyttömätkin muslimit:
  DONALD TRUMP AND THE NEW ISLAMOPHOBIA
  Trump’s treatment of America’s Muslims is grossly unfair and discriminatory, analogous to the treatment of Jews in Nazi Germany.
  What next?—concentration camps for Muslim in America?
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=146296
  Lähteekö Venäjä tähän itse tuotettuun ja ehkä eniten Israelia ja sen Suur-Israel hanketta palvelevaan islamofobiaan mukaan jää nähtäväksi.

  Itseäni kummastutti että Trump puhui Putinin kanssa vasta sen jälkeen kun oli tavannut brittien pääministerin ja hänen kanssaan avoimesti käsi-kädessä käveltyään sekä juteltuaan Merkelin kanssa. Kertoo kyllä kenen tai keiden ehdoilla mennään … ja mihin suuntaan. En ole kovin optimistinen jatkon suhteen mutta toivotaan, että olen väärässä.
  Nähtäväksi jää mikä tulee olemaan Euroopan rooli. Uppoava laivako, josta britit hyppäsivät tai junailivat itsensä ajoissa pois?

 4. Suomihan voi asettaa Venäjälle ja Amerikalle semmoset kauppapakotteet että tuntuu, kun kerran olemme Euroopan ytimessä ja päättävissä pöydissä. Ja jos sekin menee vatuloinniksi, kuten kaikki muukin tässä hallituksessa, niin ainahan kauppapakotteet voi perua. Varsinkin jos huomaa että ei niillä ole mitään vaikutusta, tai vaikutus on päinvastainen. Veikkaan kyllä, että tässä halituksessa ei ole ministeriä joka sen huomaisi. Mutta kunnian huonon päätöksen perumisesta voi aina ottaa, niin kuin tähänkin saakka.

  • Mutta kun emme ole itsenäinen maa niin emme voi. Prysseli päättää ja me kuuntelemme.
   Venäjälle pakotteet ovat tehneet vaan hyvää. Maa on saanut omat myllynsä jauhamaan ja tullut entistä riippumattomammaksi. Uumoiltu vahinko onkin kääntynyt sille voitoksi ja hyödyksi.
   Ja maa vahvistuu koko ajan kiitos pakotteiden.

 5. Nythän tämä rauhanrakentaja ja köyhien ystävä on jo antanut näytteitä toiminnastaan ja tulevasta linjastaan. Se on vieläkin kammottavampaa mitä luulin.

  Ukko ei virkakauttaan loppuun asti istu. Kuinka kauan, jää nähtäväksi.

  • ”Se on vieläkin kammottavampaa mitä luulin.” Kuinka niin, Trumphan vain toteuttaa vaalilupauksiaan. 🙂

   Toki ymmärrän, että tällainen voi järkyttää joitakuita, jotka ovat jo liian tottuneita ammattipoliitikkojen antamiin katteettomiin lupauksiin. Trumphan ei ole mikään varsinainen ammattipolitiikko, hänellä on vielä selkäranka tallella. 🙂

   Amerikkalaiset halusivat muutosta ja nyt näyttää vahvasti siltä, että he tulevat saamaan sen. Toivottavasti USA on hyvänä esimerkkinä koko muulle maailmalle selkärankaisemmasta politiikasta. Tällainen muutos tietysti pelottaa ja kauhistuttaa myös selkärangattomia äänestäjiä, jotka elävät mikä-mikä-maassa ja virtuaalitodellisuudessa, missä millään ei ole mitään merkitystä.
   Selkärankaisten reaalimaailmaan siirryttäessä omista teoista niin vaaleissa äänestämisestä kuin äänestämättömyydestä on kannettava vastuunsa, silloin kun poliitikot tekevät sen minkä lupaavat ja sanovat tekevänsä.

   ”Ukko ei virkakauttaan loppuun asti istu.” Luulenpa ihan päinvastoin, että Trump-ukko istuu vielä toisenkin kauden 😀 Riippuu paljolti tietysti Trump-ukon kunnosta ja fysiikasta, meneekö vielä toinenkin kausi samaan putkeen. En nimittäin oikein jaksa uskoa, että America is great again, neljän vuoden jälkeen. Jos Amerikka on suuri jo neljässä vuodessa a`la Trump, niin se on jo ihme. 🙂

   Tänä vuonna voi tapahtu vielä paljon muutakin Hopalongia järkyttävää, edessä ovat Ranskan, Hollannin, Saksan ja Italian vaalit. EU natisee jo liitoksissaan.
   Mies joka ennusti / ennakoi oikein niin brexitin kuin Trumpin voiton, skottiekonomisti Mark Blyth, on ennustanut EU:n kaatuvan tänä vuonna 2017.
   Voi tuota ilon päivää 😀

   • Mielenkiintoisia ajatuksia. En silti usko tuohon Trumpin selkärankaan ihan yhtä paljon kuin näytät uskovan. Mutta terve ilmiö se on. Ja varmasti pelottavakin niille joilta selkäranka puuttuu.
    Toisaalta on hyvä kun löytyy mies joka ymmärtää rajojen merkityksen mutta toisaalta siinäkin on omat riskinsä jos rajoja ei pyritä laatimaan yhdessä koko muun maailman kanssa.

   • Minua ihmetyttää tuo oikeistopopulistien suosio jopa niiden keskuudessa, jotka väittävät olevansa vasemmistolaisia. Täälläkin on useita kirjoittajia, jotka kirjoituksissaan ovat ainakin olevinaan vasemmistolaisia, mutta kannattavat Trumpia tai ainakin suhtautuvat häneen ymmärtäväisesti.

    Sillä oikeistopopulistihan Trump on, vaikka joku täälläkin on väittänyt hänen esittäneen vasemmistolaisia tunnuksia. Oikeistopopulismi on myös vahvoilla Ranskassa, Hollannissa, Saksassa ja Italiassa. Myönnän, että se järkyttää minua. Mutta se järkyttää vielä monia muitakin, jos oikeistopopulistit saavat Euroopan maissa suuren jalansijan ja valtaa. Siitä vallasta ei nimittäin mitään hyvää seuraa.

    Erkki Tuomoja esitti blogissaan osuvan arvion Trumpista:

    ”Netistä löytyi videopätkä valtakunnankansleriksi nousseen Hitlerin puheesta tammikuussa 1933. Yhtäläisyydet Trumpin puheen ja ilmaisun kanssa olivat pelottavia. Nyt meillä on supervalta, jonka johtaja on vielä arvaamattomampi kuin Venäjän, mikä tietää isoja riskejä maailman turvallisuudelle. Kyse ei ole vain ydinsodan välttämisestä. Yhtä vaarallista ihmiskunnan tulevaisuudelle on, jos Trump todella kykenee romuttamaan vieläkin heiveröiset yritykset ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.”

    USA ei kuitenkaan ole 1930-luvun Saksa. Yhdysvalloissa poliittinen järjestelmä ja demokratia on sen verran vahva, että Trump ei pysty sitä murtamaan. Mutta luulen, että hän syyllistyy vallantavoittelussaan ja narsismissaan virkarikoksiin, joiden seurauksena hän ei pysty istumaan virassaan kauttaan loppuun.

    • ’… Täälläkin on useita kirjoittajia, jotka kirjoituksissaan ovat ainakin olevinaan vasemmistolaisia, mutta kannattavat Trumpia tai ainakin suhtautuvat häneen ymmärtäväisesti.’
     Uskoisin että kyse on pettymyksestä, siitä kun ns. ’uusi tai kulttuurimarxistinen vasemmisto’ on sortunut ylisuvaitsevaiseksi globalistien poliisivaltion lakeijaksi ja menettänyt terveen ja yksilön oikeuksia ja vapautta kunnioittavan tyylinsä.
     Se näkyy esim. pakolaispolitiikassa, myös suruttomana ja vastuuttomana velanottona, myös ydinperheen hajottamisena (feminismi) ja isänmaallisen hengen ja uskonnon tuhoamisena.
     Itse asiassa vasemmisto on ollut globalistien paras työväline.
     Feminism is a Depopulation Program
     We keep changing the ‘driver’ but the accidents do not cease. This is because the drivers all take their orders from the same diabolical source.
     http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=146382

     Kaiken kaikkiaan siis ’uusi vasemmisto’ on saanut sitä mitä on tilannutkin. Ei siinä ole mitään kummallista. Sellaista elämä on.

  • Niinpä, Trump tekee mitä lupasi vaalikampanjassaan. Mm. eilen ministeri Orpo ihmetteli, miten niin voi menetellä (siis tehdä mitä lupaa), eihän tällaista ainakaan Suomessa tapahdu poliitikoiden taholta.

 6. Presidentit voivat tulla hyvin toimeen mutta kaikki eivät tule enää Trumpin kanssa hyvin toimeen:

  … Goldman Sachs –pankki johtaa Trumpin maahantulolain vastaista liikettä!
  Kulttuurimarxistit ja globalistit ovat vuosikymmenten ajan oikeuttaneet yhteiskuntaa rappeuttavan toimintansa vetoamalla ”demokraattisiin” arvoihin.
  Nyt globalistit vaativat kuitenkin yhteen ääneen, että demokraattisesti virkaan äänestetyn presidentin säätämä laki on kumottava kaikkien kansanvallan periaatteiden vastaisesti! Demokratia on hyve vain silloin, kun kansa äänestää kulttuurimarxisteja valtaan.

  Reuters uutisoi, että Blankfein (GS-pomo) lähetti työntekijöilleen ääniviestin, jossa hän totesi, että ”monikulttuurisuus on Goldmanin menestyksen kulmakivi” ja että uusi laki saattaa häiritä pankin toimintaa huomattavasti, mikäli laki jää voimaan.
  Blankfein julisti, että Goldman ”ei voi tukea tällaista politiikkaa”, sillä pankki on ”sitoutunut monikulttuurisuuteen”.
  Goldman ei usko demokratiaan, vaan pankki on tottunut siihen, että se saa aina lopulta tahtonsa läpi rahan, velan ja koronkiskonnan avulla.
  Reuters painottaa, että pankit ovat edelleen varovaisia sanojensa kanssa siksi, että ne pelkäävät suututtavansa Valkoisen talon.
  Trump on luvannut purkaa pankkisääntelyä eli tehdä tietyistä talousrikoksista jälleen laillisia, mikä on ollut pankkien mielestä herkullinen suunnitelma.
  Mikäli pankit hyökkäävät nyt liian korskeasti presidentin kimppuun, voivat koronkiskojat jäädä nuolemaan lopulta näppejään.
  Samalla suuret sionistijärjestöt lobbaavat sen puolesta, että Syyrian sotaa jatketaan, kunnes Israelin vihaama presidentti Bashar al-Assad on saatu syrjäytettyä.
  Israel itse ei tahdo ottaa ei-juutalaisia pakolaisia vastaan.

  http://magneettimedia.com/reuters-juutalainen-goldman-sachs-pankki-johtaa-trumpin-maahantulolain-vastaista-liiketta/

 7. Uhkaamassa on kulttuurien välinen sota kun Trumpin vastustajien mahtavat vastavoimat alkavat muotoutua ja ’hitsautua yhteen’.
  Trumpin tapa toimia on riskialtis:

  Kampf der Kulturen: Trumps mächtige Gegner formieren sich
  Trumps Präsidentschaft, das ist schon nach weniger als zwei Wochen klar, ist längst nicht mehr nur eine politische Auseinandersetzung, sondern wird mehr und mehr zum Kampf der Kulturen. Trumps Stil ist dabei äußerst riskant. Das bisherige rigorose Agieren des neuen US-Präsidenten stellt zwar die eigenen Anhänger zufrieden, bewirkt jedoch auch eine Stärkung seiner Kritiker und schweißt diese merklich zusammen.
  https://deutsch.rt.com/meinung/45963-kampf-kulturen-trumps-machtige-gegner/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here