Viime päivinä tässä on saanut ihmetellä puolustusministeri Jussi Niinistön aivokummituksia, joita ilma on sakeanaan.

Ensimmäinen ilmaantui maanpuolustuskurssin avajaisissa (23.1.2017), joissa ministeri halveksui reserviläisten siviilipalvelukseen siirtymistä: ”Vaikuttaakin siltä, ettei kaikilla reservistä siviilipalvelukseen siirtyneillä ole puhtaita jauhoja pussissaan. Nämä henkilöt eivät ansaitse arvostustamme.”

Vain muutama päivä tämän jälkeen ministeri totesi maanpuolustuksessa olevan ”vihreiden miesten mentävän aukon”. Sillä hän tarkoitti kaksoiskansalaisuuden omaavia venäläisiä suomalaisia, jotka ovat uhka puolustusvoimissa.

Myöhemmin ministeri väitti sanomaansa Ylen uutisankaksi, vaikka oli jo ennen uutisen ilmaantumista ryhtynyt asiassa sanoista tekoihin. Edellisenä päivänä ”hän oli jo kertonut Ylelle, että aikoo laittaa vireille lakihankkeen, jolla kaksoiskansalaisten pääsy sotilasvirkoihin voitaisiin estää”.

Syyn Venäjän ja Suomen suhteiden mahdollisesta huononemisesta ministeri sysäsi Ylelle, minkä ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Riikka Venäläinen kiisti.

Ilmeisesti puolustusministeri haluaa tietoisesti leikkiä tulella. Hän tietää tai ainakin uskoo, että hädän tullen Naton joukot ovat valmiudessa tukemaan Suomea isäntämaasopimuksen nojalla.

”Todettakoon vielä, että sopimukseen ei sisälly minkäänlaisia rajoituksia tai varaumia sopimuksen käyttöönoton aikaan, siihen liittyvään poliittis-sotilaalliseen tilanteeseen tai laatuun ja niiden aseiden nähden. Sopimus ei sulje pois edes Suomen maa-, vesi-, tai ilmatilan käyttämistä ydinaseiden tai ydinaseistuksen tuki- ja käyttöalueena.”

Näin kirjoittaa entinen ulkoministerimme ja samalla pitkäaikainen ulkoministeriön virkamies, suurlähettiläs, Urho Kekkosen avustaja, professori Keijo Korhonen kirjassa Näin Suomea viedään.

Asia ei kuitenkaan ole täysin selvä. Keijo Korhonen kirjoittaa myös: ”Milloin on joku Euroopan suurvalta tai Yhdysvallat tullut Suomen avuksi, jos olemme joutuneet konfliktiin itänaapurin kanssa?” Urho Kekkonen totesi eräälle ”tukea” lupailevalle länsidiplomaatille: ”Meillä on riittävästi kokemusta katteettomista lupauksista, ja mäet täynnä ristejä.” ”Olipa Venäjä miten vahva tai miten heikko hyvänsä, aina se on tarpeeksi vahva Suomelle”, pohti J.K. Paasikivi.

Syitä Suomen puolustusministeri Jussi Niinistön pullisteluun voi etsiä myös Baltiasta, jossa hinku konfliktin rakentamiseen on ilmeinen. Tästä viesti Ylen 31.1.2017 välittämä uutiskuva Virosta. Siinä polvenkorkuinen lapsi kantoi jotain itsensä mittaista asetta kansalliskaartin harjoituksissa. On hirveä into päästä sotimaan. Tähän doktriiniin kuuluu itsestään selvyytenä se, että Suomi olisi valmis puolustamaan naapureitaan Venäjää vastaan.

Mitään ei ole opittu

Ylen eilinen uutisanti keskittyi pohtimaan aihetta, etteivät suomalaiset nuku tarpeeksi. Nyt jos koskaan pitäisi ihmisten olla hereillä.

Keijo Korhonen kirjoittaa (ibid.):

”Nyky-Suomen johto ei kuuntele vanhoja viisaita. Se on unohtanut kaiken Suomen historiasta eikä oppinut mitään. Suomen hallitus haluaa NATOn turvallisuustakuut, jotka ovat kuvitelmien varassa, Venäjän muka aiheuttamaa turvallisuusriskiä vastaan – riskiä jota ei ole olemassa, ellei Suomi itse sellaista rakenna. Suomalaisia pelotellaan koko median voimin sotahysteriaan. Venäjän ja sen johto on jatkuvan nalkutuksen ja haukkumisen kohteena.

Ei ihme, jos venäläiset kokevat suomalaisten sylkevän heitä syyttä suotta silmille. Surkein pitkäntähtäyksen seuraus nykysuuntauksesta on niiden valtavien mahdollisuuksien turmeleminen, joita talous- ja kauppasuhteet 143 miljoonan ihmisen kehittyvään markkina-alueeseen antaisivat Suomelle. – Venäjän nykyiset talousongelmat menevät ohi. Venäjä olisi hyväntahtoisena jatkuvasti vaurastuvana suurvaltanaapurina osa Suomen menestymisen tulevaisuutta, jos suomalaiset hoitaisivat suhteensa siihen edes jotenkin säällisesti.”

Varsinainen uhka Suomelle onkin se itse, jos maata johtavat poliitikot eivät todellisuutta tunnista.

Edelleen Korhosta lainaten:

”Venäläiset tietävät hyvin, että osa heidän ohjuksistaan ei toimi ja että osa ei osu maaleihin. Mutta perinteisesti venäläisen filosofian mukaan aseiden määrä korvaa niiden laadun ja tarkkuuden. Ensimmäinen isku tehdään kyllästämis- eli saturointiperiaatteella. Vastapuoli ei pysty sitä torjumaan. – Isku aiheuttaa tietenkin kuten amerikkalaiset sanova ’oheistappioita’ eli tappaa suomalaisia siviilejä kymmenin tuhansin. Mutta sehän ei kiinnosta enempää NATOn johtoa kuin Venäjän hallitusta. Oma turvallisuus ensin!

Ennakolta ehkäisevä isku Suomessa olevia kohteita vastaan voi tapahtua ennen varsinaista sotaa, kriisin kärjistyessä lähelle sodan uhkaa. Se voi toimia ennakkovaroituksena.”

Tätäkö suomalaiset haluavat?
.

Lähde

Keijo Korhonen, Antti Pesonen, Mauri Nygård ja Riikka Söyring: Näin Suomea viedään. VS-Kustannus, 2015.

Kuva: Jussi Niinistö puhumassa Latviassa 25.7.2016 Smardesin taistelun muistotilaisuudessa. Latvian armeija | Creative Commons

24 KOMMENTTIA

 1. Tuskin tuo puolustusministeri aivokummajaisineen saisi olla virassaan ja tuoda julki vaarallista russofobiaansa ellei hänen takanaan olisi maamme johtoeliitti.
  Kyllähän siellä ärähdettäisiin jos oltaisiin eri mieltä.
  Jussi siis on vain se joka on pantu totiseksi torvensoittajaksi. Ja hyvinhän hän torveen puhaltaa ja varmaan nauttii kun saa puhaltaa Nato-kiimassaan.

 2. Hyviä poimintoja Kaijalta.

  Mielenkiintoinen ilmiö tämä Jussi Niinistö. Ilmiasultaan hän muistuttaa kovasti natsi-Saksan puhdasrotuisimpia johtajia. Sama mielikuva syntyy toisesta näkyvästä toimijasta eli valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantilasta, jota Vastavalkea taannoin erään artikkelin kuvituskuvassa vertasikin natsi-johtajaan. Molemmilla sama tiukka ilme ja fanaattinen katsanto.

  Mutta eihän Suomessa ole fasisteja, ainakaan noin korkeilla vaikuttajapaikoilla? Vai mitä sanoo Erkki Tuomioja, joka ei kyllä kyennyt näkemään uusnatseja Ukrainassakaan Maidanin aseellisen vallankaappauksen yhteydessä?

  Jussi Niinistön vallankäyttö on ollut tavattoman hulppeaa. Naton isäntämaasopimus syntyi kyllä pitkälti ulkoministeri Erkki Tuomiojan ja puolustusministeri Carl Haglundin yhteisen hämäysoperaation tuloksena. Tai tarkemmin sanoen sen peitelty läpivienti. Taustallahan oli vaikutusvaltaisen TP-UTVA:n päätös, jossa tahtipuikkoa käytti tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Juuri kukaan ei ole asettanut kyseenalaiseksi tämän ministerivaliokunnan päätösvaltaa tällaisissa asioissa. Sen valtiollinen luonne on toimia valmistelevana elimenä, joka ”valmistelu” ei Naton isäntämaasopimuksen osalta johtanut mihinkään jatkokäsittelyyn sen enempää valtioneuvostossa kuin eduskunnassakaan.

  Puhtaasti Jussi Niinistön soolojuoksua ovat olleet sitten Britannian ja USA:n kanssa tehdyt ”puolustusyhteistyösopimukset”. Nekin ovat selkeästi valtiosopimuksia, jotka olisi tullut asianmukaisesti käsitellä. Mutta sitä on toki turha odottaa tämän kohtalaisen äärioikeistolaisen vallankäyttäjäeliitin osalta.

  Milloin Suomessa rohjetaan laajemmin puhua asioista niiden oikeilla nimillä? Milloin Sauli Niinistö alkaa kantamaan tekemisistään todellista vastuuta? Nyt hän kehuu katteettomasti olevansa vastuunkantaja, ja samalla väheksyy omaa vallankäyttöään. Kenen ja minkälaisen vallankäytön lopputulema oli Naton isäntämaasopimus? Vastuunkantajia ei sen osalta näy missään. Sehän on toki inhimillisesti hyvinkin ymmärrettävää, sillä heidän oikea paikkansa on olla vastaamassa teoistaan valtakunnanoikeudessa.

  • ’…Milloin Sauli Niinistö alkaa kantamaan tekemisistään todellista vastuuta? ’

   Veikkaan ettei koskaan. Hän on nwo-kommunismin tukija ja tukee sionisteja heidän hankkeessaan. Se paistaa niin selvästi kaikesta läpi. Oma käsitykseni on, ettei kansa tai isänmaa hänelle todellisuudessa mitään merkitse, se voidaan uhrata.
   Tuomiojaa arvostin joskus mutta kun hän alkoi esiintyä nwo-fasismin tukimiehenä niin kunnioitus ja arvostus romahti. Jotenkin on vaikea ymmärtää että toisaalla voi tuomita fasismin ja toisaalla hyväksyä sen. Silloin antaa falskin kuvan itsestään.

   • Tarkennetaan sen verran että ’nwo-kommunismi’ tarkoittaa tuossa EU-globalistien puuhaamaa poliisivaltiota ala Orwell.
    Tulevan presidenttiehdokkaamme Janitskin sanoo näin:
    ”Arvopresidenttimme arvot ovat sen verran ristiriidassa suomalaisten etujen kanssa, että minun pitää omistaa tämänpäiväinen lausuntoni noiden kieroutumien oikaisulle.”
    http://mvlehti.net/2017/02/03/ilja-janitskin-sauli-niinisto-presidentin-tehtava-on-palvella-suomen-kansaa/

   • Tässä Suomikin on mukana … siis tukemassa terroristeja jotka yrittävät kaataa Assadin hallinnon

    “Instead of supporting the legitimate Syrian government the European countries supported Wahhabi terrorists who have sought destroying Syria and establishing a Wahhabi terrorist state, Member of Belgium’s Federal Parliament Filip Dewinter, leader of the Belgian parliamentary delegation visiting Syria, has stressed.
    http://www.globalresearch.ca/belgian-members-of-parliament-eu-governments-supported-terrorists-in-syria/5572572
    Video: US-NATO Supported Terrorism in Syria From Day One: Michel Chossudovsky
    It was never “a civil war”. It was an undeclared  war of aggression using Al Qaeda affiliated terrorists as the foot-soldiers of US-NATO and their Middle East allies.
    Professor Chossudovsky’s latest book “The Globalization of War” describes America’s hegemonic project in the post 9/11 era whereby the U.S.-NATO military machine —coupled with covert intelligence operations, economic sanctions and the thrust of “regime change”— is deployed in all major regions of the world. The threat of pre-emptive nuclear war is also used to black-mail countries into submission.
     
    The ultimate objective is World conquest under the cloak of “human rights” and “Western democracy”.
    http://www.globalresearch.ca/video-us-nato-supported-terrorism-in-syria-from-day-one-michel-chossudovsky/5572647

  • Sopimukset, jotka ovat luonteeltaan valtiosopimuksia tai valtiosopimusten omaisia, ja joita ei ole käsitelty asianmukaisella tavalla kansanedeustuslaitoksessa, ovat yksinkertaisesti laittomia, eivätkä ne sido ketään Suomen kansalaista.

   Ruotsissakin tämä isäntämaasopimus koki parlamentaarisen käsittelyn, kuten Suomessakin olisi pitänyt tapahtua.

   Mitä sitten tulee Jussi Niinistön lausuntoihin reserviläisistä, jotka muuttavat kantojaan, niin ennen arvostelujaan Jussi Niinistöän olisi pitänyt hetki miettiä, että mistähän tilanne johtuu.

   Harjoittetttuun politiikkaan nähden on olemassa aina palaute, joka Suomessa tyypillisesti ei saa samoja mittasuhteita, kuin muualla maiilmassa.

   Hyvänä esimerkkinä toimisi vaikkapa Islanti jossa kansalaiset kannanotoillaan saivat hallintonsa lähtölavetille ja vaihtumaan, ja pankinjotajat vankilaan seurauksena taloudellisista väärinkäytöksistä.

   Koskahan se tapahtuisi Suomessa..?

   Kyllä vastuunkantajia aina on silloin, kun vastuiden konkretisoitumksesta ei ole riskiä, mutta sitten kun ollaan tilanteissa, joissa vastuut realisoituvat, niin silloin ei ole enää kuin ”luistomiehiä ja naisia”, jotka ovat nk mennet puihin….

 3. Ei Suomen ulkopolitiikkaa tehdä kollegiaalisesti. Sitä tekee kopla, joka asettaa ajoittain pääministerin ja presidentinkin tosiasioitten eteen ja jo tehdyn selittäjiksi.
  Pidän selvänä, vaikkei osoitettuna, että maan ulko-ja turvallisuuspolitiikan linjauksia opastetaan sekä NATO:n, että EU:n esikunnista.
  Tämä viimemainittu taho jää liian vähälle huomiolle näissä yhteyksissä, vaikka EU:sta on nopeasti kehittynyt ekspansionistisia äänenpainoja suosiva geopoliittinen ”suurvalta”.

 4. Tässä viitekehyksessä minä ihmettelen tätä kaksoiskansalaisuushälinää. Ministeri Berner on kaksoiskansalaisuustapaus, samoin Georgij Alafuzoff joka toimi Suomen puolustusvoimien tiedustelupäällikkönä 2007 – 2013. Alafuzoff on suomalainen kontra-amiraali, joka siirtyi huhtikuussa 2013 Euroopan unionin sotilastiedustelun päälliköksi.

  Eikö Suomen hallituksessa vallitsekaan yksimielisyys monikulttuurisuuden, monietnisyyden ja moniuskontoisuuden voimavara- ja rikkausluonteesta impivaaralaiselle Suomelle? Vai onko tämäkin sellaista valikoivaa mallia?

  • Riikka hei, eihän kyse ole kaksoiskansalaisuudesta sinänsä, vaan se on nimenomaan valikoivaa mallia.

   Kontra-amiraali Georgij Alafuzoffin etnistä alkuperää en tiedä, liekö koltta vai ryssä, mutta tämän Himlerin ikarnaatio-Niinistön tarkoitusperät ovat aivan selvät. Kyse on venäläisvastaisesta, ei enää pelkästä vihapuheesta vaan vihatoiminnasta, joka koskee tällä kertaa vain Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuuden omaavia, mutta ei muita kaksoiskansalaisia, esim Suomen ja Sveitsn kaksoiskansalaisuutta.

   On helppo kuvitella tämän Himler-inkarnaatio Niinistön haaveilevan menneistä natsien juutalaislaeista ja juutalaisvainoista. Niinistölle nykypäivän venäläiset ovat natsiajan juutalaisia.
   Mutta Niinistön olisi syytä muistaa, että nykypäivän juutalaisvenäläisillä on Topolit sun muut ohjukset.
   Pitääpä kysäistä Volodjalta ja Serjozalta eikö ennakoivan iskun aika jo olisi? 🙂

   • minun todellakin täytyy alkaa laitella varmuuden vuoksi (sarkasmivaroitus) -merkki sarkastisten heittojeni perään 😀

 5. Tarkennan Alafuzoffin suhteen, että mies on väljästi tulkittuna kaksoiskansalainen so. ei ole (järkevää kyllä) halunnut kieltää juuriaan (venäläinen isä).

 6. Yle vastaa Puolustusvoimien oikaisupyyntöön: Kaksoiskansalaisuutta koskevassa uutisoinnissa ei ole oikaistavaa

  Uutisointi perustui useisiin luotettaviin ja toisistaan riippumattomiin lähteisiin, joiden antamia tietoja myöhemmin julkaistut uutiset vahvistavat, sanoo vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen.

  Yle Uutiset 3.2.2017 klo 15:23

  Yleisradio on päättänyt hylätä Puolustusvoimien oikaisupyynnön, joka liittyy kaksoiskansalaisten kohtelua ja toiminnan rajoittamista koskevaan uutisointiin.

  Puolustusvoimat oli vaatinut oikaistaviksi virheellisinä pitämiään tietoja, jotka julkaistiin 31. tammikuuta [2017]. Uutisessa kerrottiin Puolustusvoimien mm. laittaneen Venäjän kaksoiskansalaiset erityistarkkailuun.

  Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen toteaa, ettei oikaistavia asiavirheitä ole ilmennyt. Jääskeläisen mukaan uutisoidut tiedot perustuvat useisiin luotettaviin ja toisistaan riippumattomiin lähteisiin.

  – Olemme luvanneet lähdesuojan, minkä vuoksi emme yksilöi lähteitä, Jääskeläinen sanoo.

  Jääskeläisen mukaan myöhemmin julkaistujen uutisten sisältö vahvistaa alkuperäisten lähteiden tietoja. Esimerkiksi Kainuun prikaati on myöntänyt, että sen koulutustilaisuudessa on annettu väärää tietoa kaksoiskansalaisuuden vaikutuksesta minilennokkikoulutukseen pääsemiseen.

  Oikaisuoikeus perustuu lakiin sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä. Sen perusteella yksityisellä henkilöllä, yhteisöllä ja säätiöllä sekä viranomaisella on oikeus saada julkaisussa tai ohjelmassa esitetty, itseään tai toimintaansa koskeva virheellinen tieto oikaistuksi, ellei tämä ole virheen vähäisyyden vuoksi ilmeisen tarpeetonta.

  (lähde: http://yle.fi/uutiset/3-9440711)

  • Tapio, koskeeko tämä sääntö myös Suomen ja Yhdysvaltain kaksoiskansalaisuuden omaavaa tai Suomen ja Somalian kaksoiskansalaisuuden omaavaa?

 7. Perästä kuuluu sano torven tekijä.
  Parasta tässä Niinistö-kaksoskeississä oli mielestäni Niinistön heitto siitä, että Yle on joutunut infosoturien (siis Putin eli putinkitrollien) uhriksi.
  Näin tuo sama Ylen levittämä infosota paska lentää yleläisten natosotureiden silmille takaisin. 😀
  Muuten mielenkiintoisia yhteensattumuksia Ylen kohdalla on myös se, että globalistien (siis Obama-Clintoska -akselin) hävittyä USA:n vaalit, Ylestä irtisanotaan liki 130 henkilöä. Sattumaako? Tuskinpa vain, ilmeisesti Yle palkkasi natolaisia infosotureita Obaman maksamilla rahoilla ja nyt rahotus on loppu.

  PS ei voi kuin ihmetellä valtamedian suorittaman aivopesun voimaa ja yleistä ihmisten tyhmyyttä ja typeryyttä, miten he nielevät tämän propagandapaskan.
  Vielä hetki sitten kaiken pahan alku ja juuri oli Putin, nyt se on Trump ja jengi nielee kaiken tämän paskan tuosta vain.
  Tässä muuten ratkaisu, miten erottaa ”valeuutiset oikeista uutisista”:
  “Jos on niinku että Trumpia rakastetaan, niin se on niinku valhetta, se ei oo totta. Jos Trumpia niinku vihataan, niin se on totta”.
  Löytyy tuolta http://mvlehti.net/2017/02/03/helsingin-sanomat-lapsille-jotka-haluavat-tulla-aivopestyiksi/

 8. Kansalaisuudesta, ’kaksoiskansalaisuudesta’, EU:n kansalaisuudesta, kahden valtion kansalaisuudesta ja monikansalaisuudesta sekä Puolustusvoimista ja Ylestä

  ”Presidentti Niinistön mukaan Suomen kaksoiskansalaisuuslain[?] tarkoitus oli lakia säädettäessä selkeä, mutta tilanne on sen jälkeen muuttunut.

  Kaksoiskansalaisuuslaki[?] säädettiin vuonna 2003, ja sen tarkoituksena oli helpottaa esimerkiksi Ruotsista saapuvien paluumuuttajien asemaa ja houkutella Suomeen korkean luokan osaajia” (http://yle.fi/uutiset/3-9438916).

  KOMMENTTI: Ylen uutisessa käytetään termiä ’kaksoiskansalaisuuslaki’[sic!]. Finlex ei näytä sisältävän sellaista lakia. Onkohan lopultakin tarkoitettu kansalaisuuslakia (359/2003)?
  #
  Kansalaisuudesta

  Suomen perustuslain mukaan ”Suomen kansalaisuus saadaan syntymän ja vanhempien kansalaisuuden perusteella sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään. Kansalaisuus voidaan myöntää laissa säädetyin edellytyksin myös ilmoituksen tai hakemuksen perusteella” (5. pykälän 1. momentti). ”Suomen kansalaisuudesta voidaan vapauttaa vain laissa säädetyillä perusteilla ja sillä edellytyksellä, että henkilöllä on tai hän saa toisen valtion kansalaisuuden” (saman pykälän 2. momentti).

  Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. ”Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella” (PerustusL 6. pykälän 2. momentti).

  ”Lailla voidaan säätää, että määrättyihin julkisiin virkoihin tai tehtäviin voidaan nimittää vain Suomen kansalainen” (125. pykälän 1. momentti).

  Sanonnalla ”määrätty” julkinen virka tai tehtävä ilmaistaisiin periaate, jonka mukaan kansalaisuusvaatimuksia tulisi asettaa vain rajoitetusti ja perustellusta
  syystä (Hallituksen esitys 1/1998 vp).

  ESIMERKIKSI SELLAISTA LAKIA EI VOIDA SÄÄTÄÄ, ETTÄ MÄÄRÄTTYIHIN JULKISIIN VIRKOIHIN VOIDAAN NIMITTÄÄ VAIN SUOMEN JA ISLANNIN KANSALAINE EIKÄ SELLAISTA LAKIA, JONKA MUKAAN MÄÄRÄTTYIHIN JULKISIIN VIRKOIHIN VOIDAAN NIMITTÄÄ VAIN SUOMEN JA YHYSVALTOJEN KANSALAINEN MUTTA EI MISSÄÄN NIMESSÄ VENÄJÄN FEDERAATION EIKÄ KUUBAN KANSALAISTA.

  Maanpuolustusvelvollisuus

  ”Jokainen Suomen kansalainen on velvollinen osallistumaan isänmaan puolustukseen tai avustamaan sitä sen mukaan kuin laissa säädetään” (127. pykälän 1. momentti).
  #
  Kansalaisuuslaista

  Niistä edellytyksistä, joiden nojalla henkilö saa, säilyttää tai menettää Suomen kansalaisuuden, säädetään kansalaisuuslaissa (359/2003); http://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030359?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=kansalaisuuslaki#L4.

  Kansalaisuuslain tarkoituksena on säännellä Suomen kansalaisuuden saaminen ja menettäminen ottaen huomioon sekä yksityishenkilön että valtion etu, estää ja vähentää kansalaisuudettomuutta sekä toteuttaa ja edistää hyvän hallinnon ja oikeusturvan periaatteita kansalaisuuteen liittyvien asioiden käsittelyssä ja päätöksenteossa.

  Suomen kansalaisuuden saamisesta syntymän perusteella säädetään kansalaisuuslain 9. – 12. pykälässä. Kansalaisuuden saamista hakemuksesta koskevat säännökset ovat saman lain 13. – 25. pykälässä. Kansalaisuuden saamisesta ilmoituksesta säädetään lain 26. – 31. pykälässä. Suomen kansalaisuuden säilyttämistä ja menettämistä koskevat säännökset ovat lain 32. – 35. pykälässä.
  #
  ”Henkilöä ei kansalaisteta, vaikka hän täyttäisi kansalaistamisen edellytykset, jos on perusteltua syytä epäillä, että kansalaistaminen vaarantaa valtion turvallisuutta tai yleistä järjestystä, tai jos kansalaisuuden saamisen pääasiallisena tarkoituksena on hyödyntää Suomen kansalaisuuteen liittyvää etuutta ilman tarkoitusta asettua asumaan Suomeen taikka jos kansalaistaminen muusta painavasta syystä hakijan tilanteen kokonaisvaltaisen tarkastelun perusteella on vastoin valtion etua” (KansalaisuusL 13. pykälän 3. momentti).
  ¤
  ”Puolustusvoimat vaatii Yleisradiolta oikaisua”

  Tiedote 1.2.2017

  ”Puolustusvoimat on tehnyt oikaisuvaatimuksen koskien Yleisradion uutisointia Suomi-Venäjä kaksoiskansalaisten kohtelusta Puolustusvoimissa.

  Puolustusvoimat katsoo, että Yleisradio on vahingoittanut Puolustusvoimien mainetta virheellisellä ja harhaanjohtavalla uutisoinnilla.

  Puolustusvoimat noudattaa toiminnassaan voimassa olevia lakeja. Puolustusvoimat ei erottele varusmiehiä tai henkilökuntaa kielen, uskonnon, kansalaisuuden, rodun, sukupuolen tai mielipiteen perusteella.

  Mikäli puolustusvoimissa joku henkilö olisi antanut tämän kaltaisen ohjeen, hän on ylittänyt toimivaltuutensa. Tässä tapauksessa asia selvitetään.”
  #
  ”Puolustusvoimat varmistaa menettelytavat”

  Tiedote 2.2.2017

  ”Puolustusvoimissa on tarkistettu, että yhdenvertaiseen kohteluun liittyvä ohjeistus on kunnossa.

  Puolustusvoimien yhdenvertaisuusnormin mukaan kansalaisuus ei ole peruste eriarvoiselle kohtelulle.

  Pääesikunta on tänään antanut alajohtoportaille käskyn varmistaa, että ohjeistuksen vastaisia toimenpiteitä ei ole.”
  ¤
  Yle vastaa Puolustusvoimien oikaisupyyntöön: Kaksoiskansalaisuutta koskevassa uutisoinnissa ei ole oikaistavaa

  Uutisointi perustui useisiin luotettaviin ja toisistaan riippumattomiin lähteisiin, joiden antamia tietoja myöhemmin julkaistut uutiset vahvistavat, sanoo vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen.

  Yle Uutiset 3.2.2017 klo 15:23

  Yleisradio on päättänyt hylätä Puolustusvoimien oikaisupyynnön, joka liittyy kaksoiskansalaisten kohtelua ja toiminnan rajoittamista koskevaan uutisointiin.

  Puolustusvoimat oli vaatinut oikaistaviksi virheellisinä pitämiään tietoja, jotka julkaistiin 31. tammikuuta [2017]. Uutisessa kerrottiin Puolustusvoimien mm. laittaneen Venäjän kaksoiskansalaiset erityistarkkailuun.

  Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen toteaa, ettei oikaistavia asiavirheitä ole ilmennyt. Jääskeläisen mukaan uutisoidut tiedot perustuvat useisiin luotettaviin ja toisistaan riippumattomiin lähteisiin.

  – Olemme luvanneet lähdesuojan, minkä vuoksi emme yksilöi lähteitä, Jääskeläinen sanoo.

  Jääskeläisen mukaan myöhemmin julkaistujen uutisten sisältö vahvistaa alkuperäisten lähteiden tietoja. Esimerkiksi Kainuun prikaati on myöntänyt, että sen koulutustilaisuudessa on annettu väärää tietoa kaksoiskansalaisuuden vaikutuksesta minilennokkikoulutukseen pääsemiseen.

  Oikaisuoikeus perustuu lakiin sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä. Sen perusteella yksityisellä henkilöllä, yhteisöllä ja säätiöllä sekä viranomaisella on oikeus saada julkaisussa tai ohjelmassa esitetty, itseään tai toimintaansa koskeva virheellinen tieto oikaistuksi, ellei tämä ole virheen vähäisyyden vuoksi ilmeisen tarpeetonta.

  (lähde: http://yle.fi/uutiset/3-9440711)
  ¤
  Sinänsä metkaa tuo nykyinen puhe ’kaksoiskansalaisuudesta’. Siinä pakkaa unohtumaan, että jokainen Suomen kansalainen on samalla myös Euroopan unionin kansalainen. Eli kaikki me olemme ’kaksoiskansalaisia’: JE SUIS CITOYEN DUEL. Ja monella meistä on kolme kansalaisuutta: Suomen kansalaisuus ja EU:n kanslaisuus sekä jonkin vieraan valtion kansalaisuus.

  Eli jos tarkoitetaan kahden valtion kansalaisuutta, olisi selvempää myös puhua ’kahden valtion kansalaisuudesta’.
  #
  Oikeutesi EU:n kansalaisena

  Suomen kansalaisena olet myös EU:n kansalainen. EU:n kansalaisilla on unionin lainsäädännössä määrättyjä oikeuksia.

  Näistä keskeisimpiä ovat oikeus liikkua ja oleskella vapaasti jäsenvaltion alueella, äänioikeus ja vaalikelpoisuus Euroopan parlamentin vaaleissa, oikeus diplomaatti- ja konsuliapuun, oikeus vedota Euroopan parlamenttiin ja oikeus kääntyä Euroopan oikeusasiamiehen puoleen.

  Liikkumis- ja oleskeluvapaus
  Oikeus äänestää ja asettua ehdolle
  Kansalaisaloite
  Perusoikeudet
  Kuluttajan oikeudet

  Liikkumis- ja oleskeluvapaus

  Unionin kansalaisena sinulla on oikeus liikkua ja oleskella vapaasti unionin alueella.

  Oikeutesi liikkua vapaasti koskee EU-maiden lisäksi myös Euroopan talousalueeseen (ETA) kuuluvia Norjaa, Islantia ja Liechtensteinia, sekä erityissopimuksella Sveitsiä. Riittää kun mukanasi on voimassa oleva henkilökortti tai passi.

  EU:n kansalaisena voit viipyä toisessa EU- tai ETA-maassa kolme kuukautta. Tämän jälkeen sinun tulee rekisteröityä paikallisviranomaisille ja todistaa työskenteleväsi tai kykeneväsi muuten elättämään itsesi oleskelumaassa. Lisäksi tarvitset voimassa olevan sairausvakuutuksen.

  Tiesithän, että unionin kansalaisena sinulla on oikeus saada apua muiden EU:n jäsenmaiden diplomaatti- ja konsuliviranomaisilta maassa, jossa Suomella ei ole omaa edustustoa.

  Oikeus äänestää ja asettua ehdolle

  Jos asut vakinaisesti muussa EU-maassa kuin Suomessa, sinulla on sama oikeus äänestää ja asettua ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa sekä Euroopan parlamentin vaaleissa kuin asuinvaltiosi kansalaisilla.

  Jäsenvaltiot määrittelevät itse, keitä pidetään niiden kansalaisina.

  Olet vaaleissa äänioikeutettu ja vaalikelpoinen vain yhdessä jäsenvaltiossa. Saat siis käyttää äänioikeuttasi joko asuinvaltiossa tai kotivaltiossa. Asuinvaltion vaaliluetteloon sinut voidaan merkitä vain, jos olet ennakkoon tätä nimenomaisesti toivonut. Jos äänestäminen on asuinvaltiossa pakollista, tätä velvoitetta sovelletaan myös sinuun, jos olet ilmaissut haluavasi äänestää siellä.

  Kansalaisaloite

  Lissabonin sopimuksen myötä EU:ssa on otettu käyttöön kansalaisaloite, jonka avulla kansalaiset voivat osallistua uudella tavalla unionin päätöksentekoon. Kansalaisaloitteella miljoona kansalaista vähintään seitsemästä jäsenmaasta voi pyytää komissiolta lainsäädäntöaloitetta EU:n toimivaltaan kuuluvassa asiassa.

  Perusoikeudet

  Kansalaisten perusoikeudet on koottu Lissabonin sopimukseen sisältyvään unionin perusoikeuskirjaan, joka kokoaa yhteen perustamissopimusten, ihmisoikeussopimusten ja Euroopan unionin tuomioistuimen vahvistamat oikeuskäytännöt. Perusoikeuskirja sisältää ihmisarvoon, vapauksiin, tasa-arvoon, yhteisvastuuseen, kansalaisten oikeuksiin sekä lain käyttöön liittyviä oikeuksia.

  Kuluttajan oikeudet

  Euroopan kuluttajakeskus opastaa rajat ylittävän kuluttajakaupan kysymyksissä. Euroopan kuluttajakeskus toimii Kuluttajavirastossa osana Euroopan laajuista verkostoa (European Consumer Centres), jonka tehtävänä on edistää kuluttajansuojan toteutumista kuluttajien ja elinkeinonharjoittajien rajat ylittävässä sisämarkkinakaupassa.

  Rahoituspalveluihin liittyvissä ongelmissa voit hakea apua FIN-NETistä. FIN-NET on ETA-alueen laajuinen tuomioistuinten ulkopuolinen verkosto, joka käsittelee kuluttajien ja rahoituspalveluiden (kuten pankit ja vakuutusyhtiöt) rajat ylittäviä kiistoja.

  Lentomatkustajan oikeudet

  Jos sinulta evätään pääsy lennolle, matkatavarasi katoavat, lento peruutetaan tai se myöhästyy huomattavasti, voit olla oikeutettu korvaukseen EU-lainsäädännön mukaisesti.

  Matkustajilla on samat oikeudet, oli kyseessä sitten reittilento, tilauslento tai valmismatkaan kuuluva lento. Oikeudet koskevat EU:n alueelta lähteviä ja sinne saapuvia lentoja, kun lennosta vastaa EU-maan lentoyhtiö.

  Henkilötietojen suoja

  Saatat joutua antamaan henkilötietosi esimerkiksi työpaikkaa hakiessasi tai luottokorttia käyttäessäsi. EU-lainsäädännön tavoitteena on varmistaa henkilötietojen asianmukainen käsittely.

  Sinulla on oikeus

  saada tietää kaikesta itseäsi koskevien tietojen keruusta ja käsittelystä
  tutustua itseäsi koskeviin tietoihin
  saada tietää automaattisesti tehtyjen päätösten perusteet
  tehdä valitus kansalliselle valvontaviranomaiselle.

  Kansalaisten neuvontapalvelu

  Tarvitsetko lakiasiantuntijan neuvontaa kansalaisten oikeuksista EU:ssa? Kansalaisten neuvontapalvelu voi auttaa, kun kohtaat ongelmia toisessa EU-maassa työntekijänä, opiskelijana tai eläkeläisenä, tai jos olet maahanmuuttaja ja tarvitset tietoa oikeuksistasi muissa EU-maissa.

  Neuvontapalvelu antaa tapauskohtaista oikeusapua kansalaisille oikeuksista, joita heillä on EU-lainsäädännön nojalla. Palvelun tarjoaa Euroopan komissio European Citizen Action Service -järjestön (ECAS) välityksellä. Järjestön lakiasiantuntijat ovat riippumattomia.

  Kysymyksen voi esittää verkkolomakkeella EU:n virallisilla kielillä. Vastauksen saa viikon kuluessa joko sähköpostilla tai puhelimitse.

  Neuvontapalvelu ei anna perusteellista oikeudellista neuvontaa eikä analysoi asiakirjoja. Se antaa oikeusapua vain EU-lainsäädäntöön liittyvissä kysymyksissä. Palvelu on maksutonta.

 9. Nyttemmin on tullut jo tietoon, että kansalaisuuteen liittyvät ongelmat ”arkoja” virkoja ja muita posteja täytettäessä ovat jo jonkin aikaa olleet selvittelyn kohteena.

  Pääministerin mukaan selvitysten tulisi valmistua kuluvan vuoden aikana. Selvää on, että valehdeltu on ja ongelma liittyy nimenomaan venäläisiin, ei esimerkiksi virolaisiin Suomen kansalaisiin.

 10. Oikeusasiamiehelle tehty kantelu kaksoiskansalaisten kohtelusta Puolustusvoimissa
  Perjantai 3.2.2017 klo 17.19

  Eduskunnan oikeusasiamiehelle on tehty kantelu liittyen tietoihin siitä, ettei Puolustusvoimissa olisi viime aikoina otettu töihin henkilöitä, joilla on sekä Suomen että Venäjän kansalaisuus.”

  ”Kantelu on saapunut oikeusasiamiehen kansliaan tiistaina [31.1.2017], kun Yle julkaisi asiasta jutun.”
  (…)
  STT
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702032200065045_uu.shtml

 11. Laitanpa tähän Trumpin lähettämän ”EU-komissaarin” Ted Mallochin haastattelun.
  Tätä miestä globalistinen EU eliitti tuntuu vihaavan sydämmensä pohjasta, EU-eliitti tuntuu vihaavan kaikkea muutakin; USA:ta, Venäjää, Kiinaa ja jopa ääri-islamisteja.
  Haastattelu RT:n Going Underground-ohjelmassa kestää 11.00 minuuttia, kannattaa katsoa ja kuunnella:

  https://www.youtube.com/watch?v=aLkg9kmmV8k

  • “The Davos Man is dead”.
   The man tipped to be Donald Trump’s Ambassador to the EU made the rounds this weekend with the European press.
   Candid, frank and defiant to the unelected EU bureaucrats who are trying to block his appointment to the EU, Ted Malloch has seen the global elites from the inside, organizing their summits.
   He now pulls back the curtain and proclaims — “the Davos Man is dead”.
   http://www.infowars.com/davos-man-is-dead-says-trump-eu-ambassador/

 12. Koko kansaa on huijattu. Ei sellaista sopimusta kuin Nato isäntämaasopimusta ole voimassa lainkaan. Sitä ei ole koskaan vahvistettu.

  Kansainvälisen sopimuksen voimaansaattaminen
  Suomalaisen dualistisen ajatustavan mukaan kansainvälinen oikeus on kansallisesta oikeusjärjestyksestä erillään oleva järjestelmä. Näin ollen kansainvälinen normi on saatettava erikseen voimaan, jotta se olisi osa Suomessa noudatettavaa lakia. Ensimmäinen askel uuteen velvoitteeseen sitoutumisessa on kuitenkin ratifiointi eli velvoitteen hyväksyminen kansainvälisoikeudellisesti. Ratifiointi vastaa ikään kuin sopimuksen allekirjoittamista, kun taas sopimuksen toteuttaminen on asia erikseen.

  http://www.heikniemi.fi/kirj/jur/yleinen/kansvelv.htm

  Perustuslaki
  95 §
  Kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattaminen
  Valtiosopimuksen
  ja muun kansainvälisen velvoitteen lainsäädännön alaan kuuluvat
  määräykset saatetaan voimaan lailla. Muilta osin kansainväliset
  velvoitteet saatetaan voimaan asetuksella.

  http://vastavalkea.fi/2016/06/16/sotilaiden-vallankaappaus-suomessa/#comment-6747

 13. ”Kaksoiskansalaisia koskeva ohjeistus tulee Puolustusvoimien tiedustelulaitokselta”

  ”Epävirallisessa ohjeistuksessa määritellään, ettei Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia saisi sijoittaa esimerkiksi lennokkikoulutukseen tai ilmavoimiin.”

  8.2.2017 klo 13:39 päivitetty 8.2.2017 klo 14:02
  (…)
  ”Yle on nähnyt sähköpostin, jossa sen vastaanottajia ohjeistetaan siitä, ettei jatkossa varusmieskoulutukseen tulevia Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia enää kouluteta tehtäviin, joissa heillä on pääsy turvallisuuden kannalta merkittäviin tietoihin. Sähköpostilla kaksoiskansalaisia koskevaa ohjeistusta annetaan hyvin harvoin.”
  (…)
  ”Yle uutisoi viime viikolla, että Kainuun prikaatin koulutushaaratilaisuudessa kerrottiin tammikuun puolivälissä, että turvallisuussyistä johtuen minilennokkikoulutukseen ei oteta kaksoiskansalaisia. Koulutuspäällikkö, everstiluutnantti Petteri Soini myönsi, että näin on tapahtunut. Hänen mukaansa kyseessä oli koulutuksessa tapahtunut virhe.”
  (…)
  ”Ylen lähde sanoo olevansa pettynyt Puolustusvoimien viimeaikaiseen toimintaan.”
  (…)
  ”Ylellä on tiedossa useita tapauksia, joissa Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus on ollut esteenä päästä työskentelemään Puolustusvoimiin.”

  (lähde: http://yle.fi/uutiset/3-9448724)

 14. ”Puolustusvoimat kiistää kaksoiskansalaisohjeet”

  ”Yleisradion mukaan Puolustus­voimien tiedustelu­laitos on antanut Suomen ja Venäjän kaksois­kansalaisia koskevia ohjeita.”
  #
  Yleisradio kertoi keskiviikkona 8.2.2017, että ”Puolustusvoimissa on ollut tiedettyä laajempi kaksoiskansalaisia koskeva ohjeistus, joka olisi tullut tiedustelulaitokselta. Lähteenä on ollut kutsunnoissa mukana ollut nimetön upseeri”.

  Yleisradio kertoo, että se on nähnyt ”sähköpostin, jossa vastaanottajia ohjeistetaan, ettei jatkossa varusmieskoulutukseen tulevia Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia enää kouluteta tehtäviin, joissa heillä on pääsy turvallisuuden kannalta merkittäviin tietoihin”.

  ”En tiedä. En pysty sitä kieltämään tai vahvistamaan. Minulla ei ole syytä epäillä Ylen lähdettä, (…) (Pääesikunnan viestintäpäällikkö Eero Karhuvaara).

  ”Joillain toimialoilla on näköjään ollut jonkinlaista ohjeistusta” (Karhuvaara).

  Myös puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) sanoo yllättyneensä Ylen uusimmasta uutisesta. Hän kiistää, että ohjeistusta kaksoiskansalaisuudesta olisi annettu.

  ”Emme ole (…) olleet tästä tietoisia. Jos tällaista on tapahtunut, silloin on toimittu voimassa olevan lain vastaisesti. Ja ei tietysti ole hyvä, jos viranomaiset eivät noudata lakia” (puolustusministeri Jussi Niinistö).

  ”Jos virkamies ei noudata lakia, sillä on tietysti virkamieslain mukaiset seuraamukset, hän [= puolustusminister iNiinistö] sanoo.

  Yle kertoi 5. viikolla, että ”Kainuun prikaatissa oli kerrottu varusmiehille, ettei lennokki­järjestelmän koulutukseen oteta kaksoiskansalaisia. Puolustusvoimat tiedotti sen jälkeen, että ohje on virheellinen. Puolustusvoimat käynnisti uutisen jälkeen myös tutkinnan, onko muualla Puolustusvoimissa ollut samanlaista ohjeistusta”.

  Puolustusvoimat tiedotti 8.2., että ”tutkimuksessa on tullut esiin epäilys toisesta tapauksesta, jossa on annettu virheellistä ohjeistusta. Puolustusvoimien mukaan tapaus koskee hyvin pientä joukkoa varusmiehiä ja siitä on aloitettu tutkinta”.

  ”Puolustusvoimat ei kerro tarkemmin, mihin nimenomaiseen koulutukseen toinen paljastunut tapaus liittyy.”

  Krp on aloittanut esitutkinnan kaksoiskansalaisuuteen liittyvästä tapauksesta Puolustusvoimissa. Tutkinta koskee epäiltyä syrjintää. Poliisi tutkii sitä yhdessä valtakunnansyyttäjänviraston kanssa. Sotilaslakimies Jouni Pulkkisen (Pääesikunnan oikeudellinen osasto) mukaan ”esitutkinta ei koske Kainuun prikaatin tapausta”.

  (lähde: http://www.hs.fi/paivanlehti/09022017/art-2000005080299.html)
  ¤
  Niin kutsuttu kaksoiskansalaisuus tuli Suomessa mahdolliseksi vuonna 2003.
  Yli 95.000 suomalaisella on jonkin muun maan kansalaisuus. Kaksoiskansalaisissa on venäläisiä 25.572, ruotsalaisia 7.007, virolaisia 4.147, yhdysvaltalaisia 3.810 ja somalialaisia lähes 3.600.

  Kaksoiskansalaisella tarkoitetaan tavallisesti ihmisyksilöä, jolla on kahden valtion kansalaisuus.

  Kaksoiskansalaisuuden käsite on Euroopan unionin oloissa hivenen ’harhaanjohtava’. Euroopan unionin jäsenvaltion kansalaisella on samalla myös EU:n kansalaisuus. Sen vuoksi olisi oikeutettua todeta, että jokainen Suomen kansalainen on ’kaksoiskansalainen’. Toisin sanoen, jos Suomen kansalaisella on myös jonkin toisen valtion kansalaisuus, hän on itse asiassa ’kolmoiskansalainen’.

  Mutta älkäämme kertoko tätä Puolustusvoimille! Siitäkin voisi tulla sanomista? Ainakin suuri härdelli?

 15. Sitä mukaan kun Sauli Niinistö ja Jussi Niinistö yhdenmukaistavat ja liittävät puolustusvoimiamme ja salakavalasti suomalaisia asevelvollisia NATOon, reserviläiset, jotka ovat ylivoimaisesti älykkäin osa puolustusvoimiamme, ovat jo reagoineet ja jättäneet tai jättämässä NATO-armeijamme ja siirtyneet tai siirtymässä sivilipalvelusmiehiksi.

  Puolustusvoimat ei ole koskaan halunnut eikä osannut käyttää älyä ja älykkäitä hyväkseen ja hyödykseen. Nyt NATO-kiimassa puolustusvoimissa tuhotaan sitten kansainvälisyys- ja kulttuuriosaaminenkin marginalisoimalla kansasoiskansalaisetkin ja etenkin Suomi-Venäjä-kaksoiskansalaiset.

  Kansainvälisyyden ja kulttuuriosaamisen puutteesta puolustusvoimissa meillä on jo hyvä esimerkki ylipäälikkö Niinistön, Porin prikaatin ja luutnantti-tiedustelijapariskunta Kalelan vakoiluoperaatiosta Jemenissä. Hellehatut, hawaijipaidat, polvihousut, sandaalit eivät ihan riittäneet naamioksi ja harhauttamaan jemeniläisiä taistelijoita.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here