Alkuun koko asiaa ei edes huomattu, ei tunnistettu. Tartunnan ensi oireet olivat lievät ja ilmenivät yleensä vapaa-ajalla, yksityisesti ja perheen ja läheisten kesken. Ihmiset alkoivat tirskahdella katsoessaan valtakunnallisen tv- ja yleisradiokanavan uutisia tai lukiessaan aamulla päivän lehteä ennen töihin kiirehtimistä. Pankkisektorin rahapula pilkautti hilpeän kikatuksen, tukipakettiuutinen tirskahduksen.

Taudin edetessä he eivät voineet enää hallita syvältä sisimmästä pursuavia naurun purskahduksia. Naurun turskahduksia alkoi kuulua jo julkisissa liikennevälineissä ja kauppakeskuksissa, kun viihdykkeeksi tarkoitettu radio taustahälisi vakavaa asiaa maailman tapahtumista. Työpaikkojen kahvitauoillakaan eivät tartunnan saaneet enää kyenneet hillitsemään itseään, jos joku alkoi kertoa, mitä talossa käynyt konsultti oli sanonut kehittämiskeskustelussa, vaan nauroivat ääneen pärskyttäen kahvit pitkin pöytiä.

Viranomaiset hälyttyivät siinä vaiheessa, kun eduskunnan yleisölehterille alkoi ilmestyä ihmisiä, jotka saivat hervottomia naurukohtauksia ministerin kertoessa hallituksen asettaneen komitean tutkimaan syrjäytymisen ehkäisemistä tai perustellessa leikkaustarpeen välttämättömyyttä. ”Aahaahaa… mä pissaan kohta housuun …aiai… hahhahhaa”, kaikui yleisölehteriltä häiriten kansanedustuslaitoksen keskittymistä yleiseen etuun.

Toimiin tartuttiin. Ensialkuun kiellettiin pääsy täysistuntosalin yleisölehterille ja varmemmaksi vakuudeksi palkattiin erään luotettavan hallituspuolueen eräiden jäsenten omistamasta turvallisuusalan yrityksestä vartijoita estämään naureskelijoiden pääsy tiloihin, joissa päätetään kansakunnan kannalta tärkeistä asioista.

Naurajat jäivät ulos, mutta näkösälle. Alkuun tukkeutui eduskuntatalon viereinen puistikko nauravista ihmisistä, sitten Mannerheimintie. Bussiliikenteen reittejä jouduttiin siirtämään. Osa työmatkalaisista karkasi busseista kasvattamaan puistikon ja Manskin hekotuskuoroa.


TILANNE ALKOI olla kaoottinen. Helsingin Sanomat kieltäytyi kuitenkin huomioimasta ilmiötä vielä sittenkin, kun laumoittain naurajia parveili Hesarin toimitalon ulkopuolella. Huoliuutisten tuottaminen jatkui päättäväisesti Ylen ja muiden suuren rahan mediakonsernien kanssa sovitun yhteisen linjan mukaisesti. Päivän pelko -otsikointeja terävöitettiin uhkaavammiksi. Sanat paniikki, uhka, kriisi ja sota otettiin käyttöön urheilu-uutisissakin.

Asiantuntijoita, poliitikkoja, psykiatreja, yhteiskuntatieteilijöitä, Naton ja EU:n puhemiehiä sekä Yhdysvaltain suurlähettilästä haastateltiin. Kerrottiin aloitetun kansainvälisen tutkimuksen, joka yritti selvittää, oliko kyseessä jokin Venäjän pirullinen juoni epävakauttaa länsimaisia demokratioita. Päivittäin muistettiin varoitella myös valeuutisten ja vihapuheen vahingollisista vaikutuksista.

Tästä kaikesta oli seurauksena että Pasilan, Tohlopin ja muiden valtamedian toimitusten ulkopuolelle kokoontui naurajia tuhatmäärin. Toimittajat eivät päässeet poistumaan rakennuksista ja kaikki asiantuntijahaastattelut piti hoitaa etänä.

Armeijan pioneerit määrättiin asentamaan Helsingin rautatieaseman eteen ja muihin näkyviin paikkoihin kaikkiin Suomen kaupunkeihin valtavan kokoisia näyttöjä, joiden kautta lähetettiin jatkuvaa uutisvirtaa maailman kuolemanvakavista tapahtumista. Kriisitiedotteita luettiin vartin välein.


HUOLIPUHE hirttosilmukaksi kiristyvästä taloustilanteesta ja nurkan takana vaanivasta globaalista lamasta, EU-johtajien murheesta Lähi-idän tilanteen suhteen ja Venäjän aggressiivisesta provokaatiosta säilyttää maarajansa uhkaavan lähellä Naton rajoja aiheuttivat tartunnan saaneiden oireiden pahenemista niin, etteivät he voineet kuin kieriskellä naurusta.

Terveydenhuolto oli romahtamispisteessä, vaikka valtion hätärahoittamien kansalaisjärjestöjen vapaaehtoiset auttoivat naurajien kuljettamisessa Muonion taakse perustetulle karanteenileirille.

Sotatieteilijä ja trollinmetsästäjä tulivat julkisuuteen kertoen joutuneensa nauruhyökkäyksen kohteeksi somessa, sähköpostissa ja Maunulan bussissa. Sotatieteilijän ja trollinmetsästäjän julkinen uhriutuminen levitti tartuntaa niihinkin väestönosiin, jotka vielä toistaiseksi olivat kyenneet pysymään vakavina tilanteen vakavuuden edellyttämällä tavalla.

Tullin, lentokenttien ja laivaterminaalien henkilökunnat tiedottivat, ettei naurutaudin aiheuttama matkustajaliikenteen ruuhkautuminenkaan saanut väkeä pysymään stressaantuneena ja kiukkuisena. Jonoissa ja odotussaleissa nauraa räkätettiin aivan estoitta niin tuttujen kuin tuntemattomienkin kesken.

Maahantulo- ja maastapoistumismääräyksiä tiukennettiin, mutta se oli jo liian myöhäistä. Pian saatiin huomata, että Suomessa piipahtaneet turistit ja liiketoimiaan hoidelleet bisneshenkilöt olivat ehtineet saada tartunnan ja levittäneet sen omiin kotivaltioihinsa ympäri maailmaa.

Naurutautia ei käynyt enää salaaminen kansainväliseltä yhteisöltä. Koko Suomi määrättiin karanteeniin, mikä aiheutti maailman väestössä ennen näkemättömän valtavan naurupurkauksen. Japanissa mitattiin 7,2 Richterin asteikolla, Australiassa 6,3 ja Ruotsissa 5,5; Ruotsin vaatimattomat lukemat johtuivat fundamentalistisuvakkien suuresta määrästä väkilukuun nähden, selvisi myöhemmin.

Epätoivoinen Suomen hallitus pyysi apua EU-komissiolta hallitusmallin puolustussyhteistyösopimuksiin vedoten – turhaan. Nauruepidemia oli ehtinyt levitä jo Brysseliin, ja kun komission puheenjohtaja esiintyi Belgian televisiossa vedoten malttiin ja terveeseen järkeen, belgialaiset unohtivat keskinäiset riitansa ja aiheuttivat niin äänekkään yhteisnaurun, että koko Belgian ikkunalasit särkyivät ja vaikeuttivat liikkumista kaduilla.

Komissio määräsi uutispimennon yli Euroopan unionin, mutta epidemian leviämistä ei voinut estää.


KANSAINVÄLINEN YHTEISÖ ryhtyi toimeen. Maailman terveysjärjestö ja YK pitivät hätäkokouksen, jossa päätettiin kansainvälisesti sitovasta nauramisen kieltävästä sopimuksesta. Yhdysvaltain presidentti otti roolinsa maailman poliisipäällikkönä haltuun ja määräsi Naton valmistelemaan hyökkäyssuunnitelman naurun akselin kukistamiseksi. Kun käsky kävi, Yhdysvaltain ja Nato-maiden armeijat aloittivat liikekannallepanon.

Huippuhävittäjät ja muut sotateknologian ihmevempeleet jäivät kuitenkin kentille ja varikoille kun Euroopan demokratiaa olisi pitänyt alkaa vahvistaa. Pommittajalentäjät ja tukihenkilöstö olivat saaneet tartunnan eivätkä kyennyt naurultaan tarvittaviin toimiin.

Lentotukialus USS Democracy, Freedom & Liberty ajoi Maltaan tutkajärjestelmän seottua ja juuttui sinne. Järjestelmän valvonnasta vastuussa olleet olivat saaneet naurutartunnan Yhdysvaltain presidentin twiitistä, jossa kerrottiin, että ”Vapaus, länsimaiset arvot, markkinatalous ja kansallinen turvallisuus ovat hyökkäyksen kohteena”.

Kansalaisten internetyhteydet yritettiin blokata ja katkaista, mutta silti sosiaalisessa mediassa levisi kuvaa Maltan päällä könöttävästä lentotukialuksesta ja Bukarestin torilla joukkonauravista väkijoukoista sekä vuodettuja nauhoituksia kansainvälisen yhteisön hätätilakokouksesta.

Vihreä liike reagoi antamalla julkilausuman naurun kasvihuoneilmiötä kasvattavista vaikutuksista: nauraa röhöttävä ihminen turskuaa huomattavia määriä hiilidioksidia ympäristöönsä näin vastuuttomasti vaarantaen hauraan ekologisen tasapainon ja edistäen ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta.

Julkilausuma hekottelun vakavista ilmastonmuutosvaikutuksista oli se kamelin selän katkaissut korsi. Nauru valtasi kansanjoukot ja hallitukset kaatuivat dominonappuloiden tavoin joka puolella maailmaa.

Paljon, paljon myöhemmin ihmisistä oli tullut pitkäikäisiä. Vanha sanonta siitä, että ”nauru pidentää ikää” tuli osoitettua laajan empiirisen aineiston perusteella todeksi.


NAURUEPIDEMIAN SYNTYSYISTÄ historioitsijat ja yhteiskuntatieteilijät päätyivät siihen tulokseen, että (myös uusliberalismina tunnetun) turbokapitalismin aiheuttama massatyöttömyys ja köyhyys olivat jättäneet ihmisille runsaasti vapaa-aikaa, mutta ei varallisuutta käyttää sitä juuri muuhun kuin netissä seikkailuun – ja ajatteluun.

Kansalaiset olivat vapaan tiedon merillä seilaillessaan tutustuneet vaihtoehtoisiin näkökulmiin ja alkaneet pohtia asioita myös sen yhden tarjotun totuuden ulkopuolelta. Massatyöttömyys ja edustuksellinen demokratia yhdessä synnyttivät ihmisissä tarpeen vaihtaa mielipiteitä ja tukeutua vertaisverkostoihin.

”Mikään ei ole hallituksille niin vaarallinen kuin ajatteleva kansalainen, jolla on kavereita” letkautti eräs äänekkäimmistä naurajista jälkeenpäin. Suuren Naurun jälkeinen aika (Snjaa.) synnyttikin tukun uusia sananlaskuja, joista maailmalla tunnetuin lienee ”Naurattaa niin perkeleesti, sanoi suomalainen herättyään”.

Kuva

Southbanksteve (from London, UK) via Wikimedia Commons
Carissa Rogers via Flickr
anuarsalleh via Wikimedia Commons
Clker-Free-Vector-Images via Pixabay

Kuvanmuokkaus: Johanna Lehtonen

57 KOMMENTTIA

 1. Tuossa Riikan jutussa on itse asiassa vankka idea toimintastrategiaksi nykytilanteissa.

  Kootaan vain eri tilanteisiin naururyhmiä, jotka nauravat näille poliittisen eliitin esityksille.

  • Piristäisihän se meininkiä puoluekokouksissa ja vaalipaneeleissa, epäilemättä, eikä olisi vaikuttamatta 😉
   Tunnustan, että tuokin toimintamalli on ollut mielessä edellisten vaalien jälkeen toimintastrategiana.

  • Kiitos Tauno … tämän videon naurua on kyllä ilo kuunnella kun lukee noita valta- alias valhemedian juttuja – kuten nyt vaikka tätäkin alla olevaa….on kyllä ainutlaatuisen mukaansatempaava video
   Syria’s “White Helmets” Go to Hollywood
   The White Helmets movie is a tactic in the ongoing campaign of distortion and deception around Syria.  It’s a fraud, just like the fake kidnapping of NBC reporter Richard Engel. The Oscars will be a demonstration of the integrity of the Academy Awards.  The reporting on the story will be a test of the integrity and accuracy of media outlets. Ironically, the Israeli mainstream TV program I24 presented both sides and titled the segment “White Helmets: Heroes or Hoax?”.  In contrast, the highly popular and widely respected DemocracyNow has  only broadcast a puff piece promoting the “White Helmet” disinformation.  The coming days will reveal more about the ongoing information war against Syria.  Meanwhile on online petition continues to gather signatures to NOT give the Oscar to the White Helmets deception.
   http://www.globalresearch.ca/syrias-white-helmets-go-to-hollywood/5576181

 2. Minua nauratti jo meidän hallituksen salaperäinen ”strategia” kokous, jossa valtion talouden tilan kauhistelu muutettiin yhtäkkiä talouden tilan kehumiseksi. Ei ihme että hallituksen jäseniäkin oli naurattanut kovasti. Hallitus oli saanut talouden jo kasvamaan eikä missään nimessä leikkauksia enää tarvita. Ja tämä vain mokomien kunnallisvaalien tähden. Sen jälkeen taas uusi strategiakokous jossa asiat muutetaan edelliseen asentoon.

  Ääliöinäkö meitä pitävät. Sanotaan että kansa saa sellaisen hallituksen kun ansaitsee, mutta ei kai me sentään noin helvetin tyhmiä olla.

 3. Kun NAURU-TSUNAMI iskee poliittisen eliitin esityksille ja raikuu niiden valheiden ja huijausten tullessa paljastetuiksi niin se taitaa olla tiukka paikka eliitille … kyllä naurunalaiseksi itsensä tehnyt ylimielinen, falski ja epätoivoinen eliitti sen tietää tai ainakin vaistoaa joten ei kun lisää naurua pesään…
  Nyt vielä saa nauraa mutta sitten kun eliitti yrittää leimata tämän naurun ’vihanauruksi’ niin sitten saamme nähdä kuinka nauru räjähtää ihan uusiin ja ennennäkemättömiin mittasuhteisiin…

  Soros-malli rantautui Suomeen – sijoittajat hyväksikäyttävät pakolaiskriisiä
  http://magneettimedia.com/soros-malli-rantautui-suomeen-sijoittajat-hyvaksikayttavat-pakolaiskriisia/

 4. Terve Riikka..Pitkästä aikaa…Joudun tunnustamaan että olen jo tämän taudin tarttuma….Minulta tulee päivittäinen useita naurun pyrähdyksiä mediaa seuratessani….Joten olen jo Joutunut vähentämään valtakunnallisten uutisten seuraamista….Jotta tästä taudista ei tulisi krooninen…Pystyn esimerkiksi katsomaan vain Yl€N sekä MTV3 uutisten uutisaiheet niin iskee heti semmoinen naurukohtaus päälle että joudun heti vaihtamaan kanavaa…tai kohtaus jää päälle vähintään puoleks tunniks….

  Surullista mutta totta..Ainoa lääke mitä olen huomannut auttavan tähän on sen Suomen Valtamedian täydellistä karttamista ja uutisten hankkimista itse tuolta Maailmalta….Niiltä Rehellisiltä uutistentarjoajilta….

  Miten Olen sitten löytänyt ne Luotettavat Uutislähteet…Iroonsesti kyllä seuraamalla sitä ketkä Suomen valtamedia on uutisoinut Epäluotettaviks…

  • Tervepä terve.

   Sitä on liikkeellä…

   Paikallisessa baarissa ei tarvitse kuin kysyä vakavalla naamalla ”Etkö usko kun Suomen hallitus/Yle/whatever virallisinstanssi sanoo että…” niin seuraa voimakas riemunpurkaus.

   Jokunen vuosi sitten luin komission raporttia ja sain pahanlaisen, hyvin äänekkään hilpeyden puuskan. Lapsillani oli kaveri kylässä leikkimässä, joka ilmeisesti oli kysynyt, mille teidän äiti nauraa. Kuulin poikieni vastauksen: ”Äiti lukee varmaan jotain hallituspapereita”, ja kaverinsa ”Ahaa” -vastauksen, joka tuli ymmärtäväisellä äänensävyllä. Pojat olivat tuolloin 7- ja 8- vuotiaita.

   Minä en karttele uutisten seuraamista. Nauraminen tekee hyvää. Porukalla nauraminen piristää vielä enemmän.

 5. Kyllä, kyllä, tänä päivänä maailmanmeno on jo niin järjetöntä, että nauramista piisaa. Vois tietysti itkeäkin, mutta kyyneleet loppuisivat tämän mielettömyyden edessä alta aikayksikön.

  Kukas se sanoikaan ”Voi poikani, jos tietäisit kuinka vähällä järjellä maailmaa hallitaan…”

  Pisteenä ii:n päälle ja todisteena hallitsijoidemme vähäjärkisyydestä videopätkä Maxine Waltersista USA:n demokraattien kongressiedustajasta, hän on esiintynyt ”edukseen” jo yhdellä aiemmalla postaamallani videolla, venäläiset soittivat hänelle pilapuhelun 😀 😀

  https://www.youtube.com/watch?v=Q-OZWzuplFw

  • Kukas se sanoikaan ”Voi poikani, jos tietäisit kuinka vähällä järjellä maailmaa hallitaan…”

   Axel Oxenstierna vanhempi

  • Maxine Walthersin video on poistettu ”vasemmiston määräyksestä”,ainakin meillä Usassa.

 6. Kim Jong-unin puheille ja päätöksille ei naureta. Hän johtaa kansaansa viisaasti, lempeästi ja oikeudenmukaisesti.

   • Hopalongin profiili menee nyt uusiksi…:)

    Mutta ei se mitään, uskon että Hopalongi saa puolustajansa Valtiovallan taholta, kun nettikiusaaminen on saatu kriminalisoiduksi. Silloin Hopalongi saa puhua mitä vaan, eikä kukaan voi vastata, kun sanktiot purevat välittömästi.

    Tätä ennenhän kaikki Vastavalkean kirjoittajien liikenne tulee tietysti suoraan jo Poliisin, Kelan, ja Verottajan näyttöpäätteille, jotta nettipoliisit, verotarkastajat voivat määrätä rangaistukset.

    Tuomioistuimet…? Paskaako niillä enää tehdään, -rahaa ja aikaahan tässä säästetään, ja saadaan konnat kiikkiin.

    Verotarkastajille voidaan sitten antaa bonukset kaikista verosanktioista, joita ovat saaneet aikaiseksi. Poliisille samoin kaikista veronkorotuksiin johtaneista paljastuksista.
    Näinhän tämä menee. Ulosottomiehet etunenässä, niillähän tämä tulospalkkaus jo toimii…

    Ei tule tällä tavoin kannustinloukkuja ainakaan valtionviranhaltijoiden osalle.

    • Niin…, -pahus vieköön unohtui tuo Kela,

     Kelassa tietysti lasketaan uudet eläkkeet, ja jokaisesta ansaitusta sanktiosta eläkekertytmä pienenee suhteessa asianomaisen elopainoon/päivä. Kyllä ne valtiovarainministeriössä osaavat nämä asiat laskea. jos Kelassa ei osata.

     Johan valtiovarainministeriössä on selkeä konsepti selvillä siitä, kuinka ”digitalisointi auttaa huijauksissa”…- vai mitä?

    • Suomalainen selostus ”Davidsonin esittämänä U-Tube sivulla” osuu naulan kantaan, vaikka onkin hieman pitkäveteinen ”tota ja tota” ohjelma.

   • Meillähän on ollut näitä itse valitsemiamme vähäjärkisiä hallitsijoitamme jo kohta sata vuotta. Kummasti vaan itsenäisyys on säilynyt ja maa keikkuu monin mittarein mitattuna maailman kärjessä.

    Mutta ei se tietenkään riitä… Pitäisi olla isäntä talossa niin kuin tuossa itänaapurissa ja nyt myös rapakon takana. Ja mutakuonot ulos ja suvakit hirteen!

    • Totta, alat oivaltaa asioita. Vähäjärkisiä on ollut ja on. Vielä kun hoksaat sen että itsenäisyys on menetetty ja että nuo mittarit ovat juonittuja eli falskeja niin sokeus on voitettu.
     Ja mikäs talo se sellainen on josta isäntä puuttuu tai suvakkien nakkipoika leikkii isäntää. Hyvä kommentti siltä osin.
     Sehän on luhistuva ja rappeutuva hometalo.
     http://mvlehti.net/2017/02/13/pekka-haavisto-valittiin-vihreiden-presidenttiehdokkaaksi-erilainen-puoliso-presidenttiehdokkaalla/

     • Bilderberg kokouksissahan se EU-conspiracy saatiin alkuun, ja sen jälkeen kansojen vaellukset tuhoamassa entisiä itsenäisiä maita.
      Mikäpä sen karkuun päässeen tavarajunan kiihtyvän vauhdin saisi pysähtymään, ei mikään.

    • Joo ensimmäiset vähäjärkiset olivat järjestämässä meille kunigasta, Väinö I, kun tsaari riepu oli ammuttu.

     Tasavaltamme itsenäisyys säilyi vähäjärkisistä hallitsijoistamme huolimatta.

     Hetken järjen valoa näkyi, kiitos Paasikiven-Kekkosen, kunnes se taas täysin sammui ja vähäjärkisyys tuli valitsevaksi olotilaksi.

     Uutta johtajaa valitessa pitää satsata ”mustaan hevoseen” , vähäjärkisyyden osakta on jo vaikeaa päästä nykytilannetta alemmaksi 😀 😀

     https://www.youtube.com/watch?v=Cz2kTlMiJhk

     • Jos Kekkosen aika olisi ollut vähän myöhemmin, eli hän olisi ollut parhaissa voimissaan Neuvostoliiton hajoamisen aikoihin, hän olisi vienyt Suomen Natoon.

      Se olisi ollut Suomen itsenäisyyden turvaamista.

     • Jos ja jos … jos tädilläkin olisi munat niin olisi setä.
      Ei itsenäisyyttä voi turvata muuten kuin olemalla itsenäinen.

     • Laittamaton kommentti. Näin varmaan virolaiset ajattelivat, kun heitä kyyditettiin Siperiaan.

     • Kukaan meistä ei tiedä, mitä Urkin päässä loppujen lopuksi liikkui, mutta sen me aikailaiset olemme tosiasiallisesti kokeneet, että kun Mauno Koivistosta tuli presidentti,

      -niin Suomessa, ei siis ”Suomessa”, kaikki asiat alkoivat mennä nk. päin persettä. Päin vittua olisi ollut paljon parempi…

     • ”Jos Kekkosen aika olisi ollut vähän myöhemmin, eli hän olisi ollut parhaissa voimissaan Neuvostoliiton hajoamisen aikoihin, hän olisi vienyt Suomen Natoon.

      Se olisi ollut Suomen itsenäisyyden turvaamista

      Nyt sinun Hopalongi tämän väitteesi perustaksi on esitettävä jotain täysin konkreettisia dokumentteja.
      Oletko koskaan edes käynyt siellä Urkki syntyi ja eli lapsuutensa.

      Jos et ole, -niin käy ihmeessä seuraavalla kesälomallasi… Saatat saada jopa jotain ajattlemisen aihetta.

     • Kekkosen poliittisen toiminnan tavoitteet voidaan päätellä hänen sanomisistaan ja tekemisistään. Koko ajan virassa ollessaan hän pyrki liittämään Suomen länteen monin ja lujin sitein. Tätä tarkoitusta palveli myös hänen idänpolitiikkansa. Neuvostoliiton kanssa välit olivat jopa nuoleskeluasteella. Ulkopuolelta, ja varsinkaan ulkomailta, sitä ei ollut aina helppo ymmärtää. Mutta kyllä esimerkiksi CIA tiesi tosiasiat.

      Joskus Kekkonen sanoi asian suoraan. Erään kerran hän totesi Hruštšovin läsnäollessa, että vaikka koko muu maailma muuttuisi kommunistiseksi, Suomi säilyttäisi silloinkin pohjoismaisen demokraattisen järjestelmänsä.

      Kekkonen olisi toiminut johdonmukaisesti myös silloin, jos olisi auennut mahdollisuus liittyä Natoon. Hän olisi arvovallallaan saanut kansan kääntymään Naton kannattajaksi.

      ”Oletko koskaan edes käynyt siellä Urkki syntyi ja eli lapsuutensa.” – Mitä tuolla tarkoitat ja miten se liittyy asiaan? Jos tarkoitat Lepikon torppaa Pielavedellä, niin olen siellä käynyt. Mutta en käsitä, mitä vaikutusta sillä pitäisi olla kenenkään poliittiseen mielipiteenmuodostukseen.

    • ”Meillähän on ollut näitä itse valitsemiamme vähäjärkisiä hallitsijoitamme jo kohta sata vuotta. Kummasti vaan itsenäisyys on säilynyt ja maa keikkuu monin mittarein mitattuna maailman kärjessä.”

     Voi olla, että sinä olet ollut niitä valitsemassa, mutta minä en ole niitä valinnut…

     Mistä ihmeen itsenäisyydestä oikein puhut. Suomi lakkasi olemasta itsenäinen suvereeni valtio, kun se liittyi Euroopan Unioniin.

     Siitä hyvästä se nyt makselee toistenkin laskuja kuten mallioppilaan kuuluukin.

     • Suomi on ollut itsenäinen valtio 7.11.1917 lähtien. Suomen historiassa on ollut aikoja, jolloin sen toimintavapaus, siis todellinen itsenäisyys, on ollut rajoitettua. Sodan jälkeen Neuvostoliitto yritti vaikuttaa Suomen sisä- ja ulkopolitiikkaan, ja aika usein siinä onnistui. Tämä tietenkin kavensi Suomen todellista itsenäisyyttä, ei kuitenkaan niin pieneksi kuin ns. satelliittivaltioiden.

      Neuvostoliiton hajottua Suomen itsenäisyys kasvoi. Suomi saattoi liittyä vapaasti ja kenenkään yrittämättä estää Euroopan unioniin.

      Suomi ei menettänyt millään tavalla itsenäisyyttään Unioniin liittyessään. Todellinen toimintavapaus varsinkin ulkopolitiikan alalla on itse asiassa suurempi Unionin sisällä kuin ulkopuolella. Suomi tietenkin noudattaa yhteisesti sovittuja Unionin päätöksiä. Niinhän se tekee myös solmimiensa muiden kansainvälisten sopimusten suhteen.

      Esimerkiksi Norja ei ole Unionin jäsen, mutta joutuu suurelta osin noudattamaan Unionin lainsäädäntöä ja päätöksiä.

      Unionista voi erota, jos meno ei miellytä. Britanniassa kansa äänesti eroamisen puolesta. Eroa ei ole vielä toteutettu.

    • ”Mutta ei se tietenkään riitä… Pitäisi olla isäntä talossa niin kuin tuossa itänaapurissa ja nyt myös rapakon takana. Ja mutakuonot ulos ja suvakit hirteen!”

     Totta talossa isäntä on oltava, -muutenhan ovet käyvät miten sattuu kun ”saluunoissa”, kun laumat kulkevat sisään ja ulos kuka missäkin tarkoituksessa..

     Melkein niin, -mutta keitä nämä mutakuonot oikein ovat, ja keitä sitten suvakit…? Ovatko mutakuonot niitä, jotka puskevat töitä turpa mudassa pysyäkseen hengissä, vai keitä he oikein…?

     Ovatko mainitsemasi suvakit niitä, jotka ylemmyydentunnoissaan suvaitsevat muitakin ihmisiä, ilman, että heillä olisi jotain tuntemuksia tasavertaisuudesta, vai keitä he sitten ovat…?

     Voisitko Hopalongi hieman selventää käsitteitä.

    • Pahus vieköön, unohtui vielä tämäkin…:

     ”ja maa keikkuu monin mittarein mitattuna maailman kärjessä.”

     Aivan niin, -hyvin keikkuukin kunnes uppoaa omaan mutakuoppaansa… -Sieltäköhän ne mutakuonot…?

     Minulla on sellainen käsitys että pitää mitata sillalailla, että mittarit mittaavat asiaa, josta halutaan tietoa. Mittareiden käyttäminen kuvankiillotukseen on tarkoituksellista harhaanjohtamista.

     Jos jotkut lentävät niin siihen retkuun, että kulkevat rinta kaarella ja höyhenet pörhöllä kun ”riikinkukot”… siis ”riikin”kukot, ja ylpistyvät siitä niin, että että pitävät sitä omana aikaansaannoksenaan… Niinkuin asia tietysti onkin, kunnes mokat ovat julkisia…

     Pitää vaan tietää mitä mitataan, eikä uskoa kaikkia kusetuksia… Suomessa vaan mennään vieläkin samaan halpaan, vaikka jo neljännesvuosisadan maa on vain köyhtynyt ja tyhmistynyt…

   • Ei uskalleta. Siis Pohjois-Koreassa. Muualla maailmassahan hänen puheensa kyllä herättävät hilpeyttä.

    • Minäpä luulen että p-korealaisilla on ihan oma koodikielensä jolla vaihtavat viestejä ja nauravat sitten vakavalla naamalla sisäänpäin.

    • Älä Riikka pane pahaksesi, mutta en nyt mitenkään voi olla ottamatta kantaa tuohon Hopalongin kommenttiin…

     Hopalongi taustavoimineen, ei mitenkään voi tietää, olenko tosissani vai en… 🙂

     Nyt on kuule Hopalongi pakko sanoa sellainen asia,että Pohjois-Korea touhuaa mitä touhuaa, mutta eivät Suomenkaan touhut enää herätä hilpeyttä kansalaistensa ajatusmaailmassa, -vaikka ne muuaalla maailmassa sitä tekevätkin…

     Eikö yhtään pane miettimään…?

     Voisitko Hopalongi hetken uhrata ajastasi sen olemassaolevan ymmärtämiseen, joka on sinulle läsnä joikaikinen päivä, alkaen sitä kun aaamulla heräät siihen asti kun illallla tyytyväisenä elämääsi painat pääsi pielukseen…..

     Kaikki inhimillisen elämän asiat ovat jossain suhteessa todellisuuteen.

     Fysikaalisessa todellisuudessa kriteerit vedetään kaikkein tiukimmalle, koska siellä mutu ja politiikka ei toimi, koska verifikaatiot tulevat välittömästi, joko laskennalllsta tietä, tai experimenttien kautta…. Siitä huolimatta sitä yritettään poliittisilla tasoilla…

     Ehkä se johtuu koulutustaustoista.

     Jos kerran olet niin oppinut akateemistern tutkintojesi ja lukemasi ja tiedon päivitystesi kautta, niin…. >>>>

     Kertoisitko minulle Hopalongi ylläolevissa kehyksissä, mikä erottaa sen poliittisen pälpätyksen mitä Pohjois-Koreassa kenties tehdään siitä mitä Suomessa tehdään…?

     Pälpätysalustat kenties ovat hieman erilaiset, mutta perusperiaate on aivan sama.

     Mitä sanot siihen…. oletko kenties sitä mieltä, että aasialainen järki on jotenkin huonompi kuiin esim. suomalainen järki tässä suhteessa…?

     Jos olet jotain mieltä, -niin kertoisitko Hopalongi jotain konkreettisia esimerkkiejä, tai teoreettinen esitys siitä, jossa tämä asia implikoituu.

     • No kerronpa eron. Sinä saat pälpättää täälläkin vaikka mitä, mutta yritäpä tehdä samaa Pohjois-Koreassa. Olet alta aikayksikön vankileirillä, jos ylipäänsä saat henkiriepusi pitää.

 7. Riikalla on mielikuvitusta.

  Kyllä juttua lukiessa alkoi pitkästä aikaa ensin hymyilyttää, ja sitten jo naurattaakin. Harmi, etttä en tullut lukeeneeksi juttua jo aikaisemmin. Olisi pari huonoa päivää pelastunut.

  Mutta jo lähes hysteerisen hohotuksen asteelle nauru meni, kun luin tänään Yle-Tuutista seuraavan uutisen:

  Yle
  ”Selvitys: Poliisille, Kelalle ja verottajalle pääsy pankkitilien tietoihin digitaalisesti – nyt käytetään faksia
  Ministeriön mukaan uusi sähköinen järjestelmä voisi auttaa kitkemään tukihuijauksia ja helpottaisi asiointia.”
  Ely

  Ei voi muuta sanoa, kuin että kykloopit pitäisi saada pois valtionhallinnosta, — ja pian… Tätä siis digitalisoinnilla tarkoitetaan, -siis näpertelyä lillukanvarsissa, kun pitäsi pelastaa maa katastrofilta.

  Seuraavassa vaiheessa ylllämainittujen tahojen vaatimuksesta, vähittäiskaupan asiakkaiden ostokset on yksityiskohtaisesti saatettava niin haluttaessa sähköisesti ko. tahojen tarkasteltavaksi, se helpottaisi asiointia…

  Sillä voisi olla positiivisia vaikutuksia myös terveys ja ruokailutottumuksiin, koska virastoista voitaisiin sitten antaa suoraa palautetta asianosaisille , mihin ja miten heidän tuulisi rahansa käyttää, elääkseen terveempää elämää poliittisen eliitin palvelijoina.

  Eikö tästä digitalisaation antamista mahdollisuuksista, mitä kaikkea hyvää se tuottaakaan, kun viranomaiset saavat digitaalimuodossa kaiken haluamansa tiedon, siis sähköisesti tietysti suoraan omalle näyttöpäätteelleen, -voisi ”Sipilän Poppoo”, kehittää uuden kärkihankkeen, jolla työllisyyttä parannetaan. Sipilähän voisi jo etukäteen perustaa yhtiön, jonka hoidettavaksi nämä asiat sitten annettaisiin…. Maksua vastaan tietysti . Muu Poppoo voisi olla mukana vähemmistöomistajina, ettei tule jääviysongelmia.

  • Voi Erkki, nyt olet saanut kuningasidean, ja uskonkin että aikanaan tämä tulee hallituksen esityksenä käsittelyyn!

   Saadut tiedot julistetaan tietenkin yksityisyyden suojan takia salaisiksi, sillä eihän olisi sopivaa, että kuka tahansa saisi tietää suomalaisten kansanterveyden heikenneen jatkuvasti makaronin syönnistä kun palkka ei riitä perustarpeisiin. Tai sitten tieto muunnetaan avoimesti ja läpinäkyvästi muotoon ”kikytys näyttää toimivan paremmin kuin hyvin”.

   Myös Kelan ruuhkautumisen synnyttämä kasvu luottotietohäiriöissä näkyisi heti, jolloin saadaan syy tehostaa ja uudistaa Kelaa vähentämällä resursseja, elämmehän päinvastoin.maailmassa.

   • Tietty, -näin on.

    Olisin kyllä odottanut ”poppoolta” vähän innovatiivisempia suorituksia… Mutta, ”kun on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla vaatia.”

    Pian on sellaisilla konsulttipalveluilla kysyntää ja hyvät markkinat, joissa kehitetään sovelluksia viranomaitollojen saavuttamattomiin… Eikä se aika ole kaukana.
    Siitä vaan kaikki virtuoosit asialle…. Työt eivät näillä näkymillä lopu koskaan.

    Tuli tässä mieleen eräs jo edesmennyt veneenrakentaja, joka teki joka toisen moottoriveneen viranomaisille, ja joka toisen salakuljettajille.

    Veneillä oli tietysti taipumus kehittyä prosessien aikana, ja molemmat osapuolet voivat hyvin ja mikä tärkeintä, business kehittyi ja eli hyvää elämää…

  • Digitalisaation antamista mahdollisuuksista …

   Lisää rahaa kansallismielisten vakoiluun
   Magn.media:
   Orwellilaisia poliisihankkeita Suomessa: pankkitilien urkintaa, kokoontumiskieltoja ja lainkuuliaisten vakoilua

   Rabben vaatimuksen tueksi valtiovarainministeriö onkin alkanut ”selvittää”, voisivatko viranomaiset päästä käsiksi kansalaisten pankkitileihin nykyistä tehokkaammin.
   Monia kehitys huolestuttaa jo siksikin, että keskusrikospoliisi on käyttänyt nykyisiä urkintavaltuuksiaan hiljattain hyväkseen johdattaessaan pedofiilin tämän uhrin jäljille.
   Kauppalehden mukaan poliisi käyttää tekosyynä pankkitilien vakoilulle ”rahanpesun torjuntaa”, mutta virkavallan viimeaikaiset hyökkäykset isänmaallisia suomalaisia vastaan osoittavat, että tietoja tultaisiin takuuvarmasti soveltamaan poliittisiin tarkoituksiin.
   http://magneettimedia.com/orwellilaisia-poliisihankkeita-suomessa-pankkitilien-urkintaa-kokoontumiskieltoja-ja-lainkuuliaisten-vakoilua/

   • Pitäisi varmaan lukea ”Burmese Days” uudestaan. Edellisestä kerrasta kun on jo kulunut aikaa. Ei ole oikein ollut tarvetta, kun kotikentilläkin näyttää olevan riittävästi aktiviteetteja ko. sektorilla. Mutta ”Hengen Köyhyys” niistä faktisesti paistaa läpi, eikä mikään muu.

    Olen sitä mieltä että valtionhallinnon byrokraatit pitäisi panna innovatiivisuutta kehittäville kursseille. Heidän mielestään luovuus kun on sellainen jota voidaan oppia.

    Kursseja voisi pitää verohalinnon tiloissa, ja populiisilaitoksissa, pysyisivät poissa kaduilta kuleksimasta. Mahdolliset kaljakssojen kehityskulut, voitaisiin hankkia korotetuilla puhelinpalvelumaksuilla, jota voitaisiin sitten perustella kalliimmalla puhelinpalveluäänellä.

    Menihän tämä matematiikka oikein…?

 8. … sitten nauravia aikuisten joukosta työntyi esiin aivan pieni lapsi ja sanoi: eihän atella ole vaatteita lainkaan!

  • … ja sitten esiin työntyi iltapäivälehden toimittaja ja nappasi nopeasti Atesta kuvan kolmossivua ajatellen, vei kuvan toimitukseen jossa taitto väänsi kuvalle repäisevän otsikon ”Alaston atte – katso kuvat!” ja sisällökäs lehti lähti jakeluun. Osinkojen jaon päivänä ilo oli ylimmällään. 😉

 9. Kahden ja puolen minuutin mittainen video:
  ”Video: Petturi Orpon haista paska -haastattelu”, http://mvlehti.net/2017/02/15/video-petturi-orpon-haista-paska-haastattelu/

  ”Onneksi olkoon satavuotias Suomi – Suomeen lennätettiin juuri 145 eritrealaista
  Turvapaikkayksikön tulosalueen johtajana Maahanmuuttovirastossa toimiva Juha Similä juuri iloisena ilmoitti asiasta. Suomeen on lennätetty jo 1064 eritrealaista!, http://mvlehti.net/2017/02/15/onneksi-olkoon-satavuotias-suomi-suomeen-lennatettiin-juuri-145-eritrealaista/

 10. Kovaa ja mielenkiintoista faktaa…. muutama ote hyvästä artikkelista:
  Why Do “Progressives” Like War?
  The lefties I knew in college are now part of the Establishment and generally speaking are retired limousine liberals. And they now call themselves progressives, of course, because it sounds more educated and sends a better message, implying as it does that troglodytic conservatives are anti-progress. But they also have done a flip on the issue of war and peace.
  In its most recent incarnation some of this might be attributed to a desperate desire to relate to the Hillary Clinton campaign with its bellicosity towards Russia, Syria and Iran, but I suspect that the inclination to identify enemies goes much deeper than that, back as far as the Bill Clinton Administration with its sanctions on Iraq and the Balkan adventure, which resulted in hundreds of thousands of deaths and the creation of a terror-narco state in the heart of Europe. And more recently we have seen the Obama meddling in Libya, Yemen and Syria in so called humanitarian interventions which have turned out to be largely fraudulent. Yes, under the Obama Dems it was “responsibility to protect time” (r2p) and all the world trembled as the drones were let loose.
  Ironically, pursuing a reset with Russia is one of the things that Trump actually gets right but the new left won’t give him a break because they reflexively hate him for not embracing the usual progressive bromides that they believe are supposed to go with being antiwar.
  Other Moscow trashing comes from the John McCain camp which demonizes Russia because warmongers always need an enemy and McCain has never found a war he couldn’t support. It would be a tragedy for the United States if both the left and enough of the right were to join forces to limit Trump’s options on dealing with Moscow, thereby enabling an escalating conflict that could have tragic consequences for all parties.
  http://www.globalresearch.ca/why-do-progressives-like-war/5576193

  • Jatkoa yllä kuvatulle ’progressiiviselle aivopesulle’ jossa sotakin sallitaan humanitaarisena interventiona ja jonka kouriin nykyinen vihervasemmisto on ajautunut.
   Tämä ei kyllä naurata … vetää vakavaksi.
   Lukekaa….!!!! … warning everyone in the new media that sinister forces were now being pursued to undermine and silence every anti-establishment (and pro-Trump) voice on the internet.
   GOOGLE blacklists Natural News…
   Silencing Natural News is all part of the globalist “script” for the enslavement of a population kept ignorant of reality
   http://www.naturalnews.com/2017-02-22-google-blacklists-natural-news-removes-140000-pages-from-its-index-memory-holes-natural-news-investigative-articles.html
   With the attacks on Milo, InfoWars and Natural News, what you are witnessing right now is the coordinated silencing of every voice that opposes the corrupt, globalist establishment. All such voices are being “memory holed” in the run-up to an attempted Orwellian-style domination over all information run by Facebook, Google, Yahoo, Twitter and other internet gatekeepers.
   This is all by design. It is nefarious, sinister and represents nothing less than the final desperate assault to enslave humanity by silencing truth.
   Finally, prepare for total war on humanity. I’m being told from other sources that the “final solution” is coming soon from the globalists, and it’s going to be unleashed as an all-out war against Trump, liberty, free speech, natural medicine and every individual who dares stand up and speak the truth against the lying globalists and their fake news minions.
   The reason they are silencing Natural News, InfoWars and other outlets is because they are preparing for a very big false flag assault and they don’t want independent media websites to be able to counter the “official” news narrative.
   I’m serious. Get ready. It’s all coming down soon http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=147562

   • … VAROITUS kaikille uuden median lukijoille: pimeät mafiavoimat nousseet heikentämään ja hiljentämään kaikkia eliitin vastaisia (ja pro-Trump) ääniä internetissä.
    GOOGLE mustamaalaa nyt mm. Natural News’iä … Natural News’in hiljentäminen on osa globalistimafian ”scriptiä” (käsikirjoitusta) pyrkimyksenä pitää kansalaiset tietämätöminä todellisuudesta.
    Kaikki globalistien agendaa vastustava info joka kulkee Facebookin, Googlen, Yahoon, Twitterin ja muiden nettisivujen kautta on tarkoitus ottaa hallintaan.
    Valmistaudu totaaliseen nettikontrolliin ! ja sotaan ihmiskuntaa vastaan !

 11. Maxine Waters video on meillä USAssa kielletty katsomasta. Näin menetellään ”Demokratiassa” ?

 12. P-Koreassa nauru lyhentää ikää, koska ”RAKETMÄN” ei sitä hyväksy, muulla tavalla kuin itse sitä johtaen.

 13. VENÄJÄ sekä KIINA ovat itsenäisiä maita. Niiden maiden johtajien ei tarvitse kysyä lupaa ”BRYSSELISTÄ”. ISRAEL ei ole täysin itsenäinen maa, koska on riippuvainen jatkuvasta rahallisesta avusta Usan veljiltään. Mihinkä ”väliin” SUOMI kuuluu joutuessaan kerjäämään hyväksymiset E-Unionilta ? Kysyn vain.

  • Suomi on itsenäinen maa. Jäsenyys Euroopan unionissa ei tätä tosiasiaa muuksi muuta. Mutta mikään maa ei ole kokonaan riippumaton muusta maailmasta. Tämä koskee myös Suomea ja Israelia.

   Myös Kiinan ja Venäjän täytyy ottaa muu maailma huomionn, vaikka niiden toimintavapaus onkin suurempi kuin pienempien maiden. Jos Venäjä aikoo hankkiutua pysyvämpään yhteistyöhon ja liittolaisuuteen Kiinan kanssa, sen täytyy hyväksyä, että Kiina soittaa ensiviulua. Venäjä on pikkuveljen asemassa.

   • Suomi OLI ITSENÄINEN MAA pitkän aikaa eikä siihen kuulunut NATO millään tavalla. Nyt maata määräävät EU Brysselistä, sekä sotahaukat Washingtonista. Markka vedettiin pöntöstä alas, ja nyt velkaannutaan lentävistä pakkomyynneistä, joissa loppuu HAPPI jo lentäessä. Saatavilla on myöskin parempia koneita, mutta siinä menee kaikki säästetyt sekä varastetutkin varat. Mettänpeikoilta puuttuu järki tyystin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here