Kuun vaihteessa Yhdysvallat suoritti erityisoperaation Jemenissä tarkoituksena Arabian niemimaan al-Qaidan johtajan, Qassim al-Raymin, eliminointi. Kyseessä oli presidentti Trumpin ensimmäinen korkean profiilin erityisoperaatio, joka johti ainakin 14 al-Qaidan soturin, 20 siviilin sekä yhden Navy SEAL -sotilaan kuolemaan ja kolmen haavoittumiseen heitä kuljettaneen koneen pakkolaskussa. Joitain päiviä myöhemmin internetissä julkaistiin ääninauha, jossa al-Raymiksi esittäytyvä henkilö kertoo selvinneensä iskusta ja uhkaa Trumpia.
Yhdysvalloilla oli virallisten tietojen mukaan vuonna 2016 erikoisjoukkoja 138 maassa eli 70 prosentissa maailman maita. Hieman yli 55 prosenttia joukoista oli Lähi-idässä, mikä ilmentää 35 prosentin vähennystä vuodesta 2006. Samalla aikavälillä USA:n eliittijoukkojen läsnäolo Afrikassa kasvoi huimat 1600 prosenttia.
Valtaosa erityisoperaatioista liittyy yhteistyökumppanien taistelukoulutukseen — jottei amerikkalaissotilaiden itsensä tarvitsisi taistella.
Lähde
McCarthy, Niall | Statista (8.2.2017): U.S. Special Forces Deployed To 70% Of The World In 2016 https://www.statista.com/chart/7984/us-special-forces-deployed-to-70-of-the-world-in-2016/
Kuva: Maat, joissa Yhdysvalloilla on ollut erityisoperaatioita vuonna 2016. Lähde: Statista
Juuri tuo onkin yhdysvaltain julkisen velkaantumisen taustalla. Yhiövalta tietenkin tarvitsee suojakseen militaarista valvontaa,tilanne voikin muodostua sellaiseksi jossa kartan osoittamat maat joutuvat maksamaan yhdysvaltalaisille turvallisuus yrityksille oman turvallisuutensa ylläpitämisestä.
”tilanne voikin muodostua sellaiseksi jossa kartan osoittamat maat joutuvat maksamaan yhdysvaltalaisille turvallisuus yrityksille oman turvallisuutensa ylläpitämisestä.”
Ei ainoastaan voi muodostua, vaan on jo muodostunut. USA:lla on selkeä strategia aseenmyynnissä, joka perustuu juuri tuohon mainitsemaasi turvallisuusuhkaan. Itse luotu uhka, johon myydään vastalääkkeenä turvallisuuspalvelua eli aseita.
Tässä toimii absurdisti markkinatalouden periaate; luodaan tarve, joka tyydytetään. Vahinko vain, että kyseessä ei ole hampurilaiset tai coca cola.
’…Tässä toimii absurdisti markkinatalouden periaate; luodaan tarve, joka tyydytetään. Vahinko vain, että kyseessä ei ole hampurilaiset tai coca cola.’
Sama homma politiikassa: oppositio (se on aina luotu, harjoitetun politiikan tuote) tainnutetaan tehokkaasti kun sitä lähtee johtamaan henkilö joka valtaan päästyään ns. kääntää kuppinsa. Eli haluttu muutos kuivuu ja muokkautuu vain vanhan ’uudeksi painokseksi’.
Meillähän on tästä hyvä esiemrkki persuissa. Toivottavasti Trump ei paljastu Amerikan Soiniksi.
Siellä se Suomi-neitokin kartalla punottaa
Miksi näin on?
Ote linkistä: Siitä asti kun USA on ollut ainoa supervalta ovat globalisaatio ja amerikkalainen hegemonia olleet synonyymeja.
Siellä missä USA on tekemisissä muiden maiden kanssa niiden erilaisia ’etuja’ (lue: omia etujaan) turvaamassa on aina mukana amerikkalaisen sotilasmahdin varjo neuvottelupöydällä ja se onkin usein riittänyt estämään todellisen sotilaallisen intervention uusliberaalia globalisaatiota varmistettaessa, kertoo ex-US-kenraali Brent Scowroft.
Uusliberaalista globalisaatiosta hyötyy hänen mukaansa eniten amerikkalainen pääoma. Se on maailma jossa kapitalismi voi kukoistaa.
Zum Synonym geworden: Globalisierung und US-amerikanische Militärmacht
https://deutsch.rt.com/international/45819-zum-synonym-geworden-globalisierung-und-usa-militar/
Dies ist eine Welt, in der der Kapitalismus gedeihen kann. Seitdem die Vereinigten Staaten die einzige Supermacht sind, sind Globalisierung und amerikanische Macht zu einem Synonym geworden.
Ex-US-General Brent Scowcroft, Chef eines internationalen Beratungsunternehmens und ehemaliger Nationaler Sicherheitsberater von Präsident George H. W. Bush hat z. B. in einer seiner Reden unterstrichen, dass es das das US-amerikanische Kapital ist, das von der neoliberalen Globalisierung am meisten profitiert.
Ein anderes Mal sagte der General a.D., dass die US-Streitkräfte in den meisten Fällen gar nicht erst militärisch intervenieren mussten, um ihre Aufgabe der Absicherung der neoliberalen Globalisierung gerecht zu werden:
Wo auch immer US-Amerikaner mit anderen Ländern über Investitionsschutz, Marktzugang oder sonst was verhandeln, immer fällt der Schatten der amerikanischen Militärmacht auf den Verhandlungstisch.
Ns. trumpilaiset ovat ymmärtäneet, että USA:n sotilaallinen valta on murentunut eikä miehitys- ja ryöstötalous enää tuota tulosta vaan tappioita ja jumalattomia menoja.
USA:n armeija NATO eivät pärjää nykyaikaisessa modernissa, rajatussa, liikkuvassa, asymmetrisessä sodassa, mikä on nyt nähty mm. Irakissa, Afganistanissa, Jemenissä, Georgiassa, Syyriassa.
Valitettavasti USA:n sotakoneisto ja kenraalit eivät ole sitä ymmärtäneet eivätkä anna periksi, että USA:n armeija ja NATO on vanhaa maailmaa, joka ei nykysodissa pärjää.
Siksi USA:n ja NATO:n sota-apparaatti käy nyt rajattua mini- ja täsmäsotaa presidentti Trumpia vastaan, että Trump ei luopuisi maan armeijan sota- ja ryöstötaloudesta ja että Trump ei pystyisi alistamaan USA:n armeijaa ja NATO:a poliittiselle, taloudelliselle ja kansainväliselle logiikalle.
Mapping the War Machine http://worldbeyondwar.org/mapwar/?link_id=3&can_id=d0800f497589fa94f4bfac34eac19597&source=email-new-mapping-the-war-machine&email_referrer=new-mapping-the-war-machine&email_subject=new-mapping-the-war-machine jossa voi tarkastella mistä maista esim. Afganistania miehittävät joukot tulevat. Sielläkin kartalla Suomi-neito punottaa.