Nopean tiedon aikakaudella on helppoa tarkistaa se mieltä vaivaava nippelitieto, kunhan on pääsy tietoverkkoon, jota internetiksi kutsutaan. Netin luultavasti käytetyin nopean tiedon lähde, Wikipedia, on myös yksi merkittävimpiä tiedon määrittelyvallan kamppailukenttiä.

Valta määritellä julkinen (yleisön) ymmärrys maailmasta – etenkin digitalisoitumisen jälkeisen saavutettavissa olevan tiedon määrän räjähdysmäisen kasvun (big data) aikakaudella on infosodan tärkein taistelutanner. Etenkin tietolähteet, jotka yleisesti mielletään ”vertaistiedoksi”, vapaaksi ja voittoa tavoittelemattomaksi palveluksi – kuten Wikipedia – ovat arvokkaita työkaluja niin status quota vastaan taisteleville kuin sen rakenteiden säilyttämisen eteen työskenteleville valtaa pitäville.

Seuraavassa käännös Tohtori Rathin terveyssäätiön (Dr. Rath Health Foundation) toiminnanjohtaja Paul Anthony Taylorin artikkelista, jossa hän tarkastelee USA:n puolustusministeriön toimintaa vapaan tiedon hallitsemiseksi esimerkkitapauksen valossa.

USA infovaikuttaa

Ainakin reilua viittäkymmentä USA:n puolustusministeriön käyttämäksi paikannettua IP-osoitetta on käytetty Wikipedian artikkelien muokkaamiseen. Merkittävä osuus USA:n puolustusministeriön toimesta muokatuista virtuaalisen tietosanakirjan artikkeleista liittyvät aihepiireiltään selkeästi Pentagonin suoriin intresseihin, mikä Wikipedian mukaan aiheuttaa eturistiriidan:

”Editoinnissa syntyy eturistiriita, kun Wikipediaan tuottaa tietoa itsestään, perheestään, ystävistään, asiakkaistaan, työntekijöistään tai kaupallisista ja muista suhteistaan. Mikä tahansa ulkopuolinen suhde voi aiheuttaa eturistiriidan. – – Kaikkien artikkeleita palkattuna editoivan täytyy tuoda julki kuka hänen palkanmaksajansa ja asiakkaansa on, sekä kaikki asiaankuuluvat tiedot. Näin vaatii Wikimedia -säätiö.”

Nykyisin kuka tahansa voi oman käyttäjätilin luomalla muokata Wikipedian artikkeleita ilman IP-osoitteensa paljastumista. Jos artikkeleita muokkaa ilman käyttäjänimeä, näkyviin jää editoijan IP-osoite, jonka perusteella voidaan jäljittää käyttäjän fyysinen sijainti. On erikoista, että Wikipediaan valtavasti muokkauksia kirjoittaneet USA:n puolustusministeriön toimijoiksi jäljitettävissä olevat yksittäiset käyttäjät eivät ole vaivaantuneet luomaan käyttäjätiliä vaan ovat – kenties puhtaasta välinpitämättömyydestä – jättäneet näkyville jäljitettävät IP-osoitteensa.

Useista kymmenistä tarjolla olevista USA:n puolustusministeriöön jäljitettävistä IP-osoitteista Taylor on valkannut lähempään tarkasteluunsa yhden: IP-osoitteen 143.85.18.18 käyttäjä (tai käyttäjät) aloitti Wikipedian muokkaamisen 26. helmikuuta 2015. IP-osoitteen tarkastaminen vahvistaa osoitteen sijainnin USA:n puolustusministeriön verkossa (the U.S. Department of Defense Network). Kahden kuluneen vuoden aikana tämän IP-osoitteen takaa on muokattu muun muassa seuraavia artikkeleita:

” Jon Ronson ”
Journalisti, kirjailija, dokumentaristi ja radiojuontaja, joka on kirjoittanut muun muassa best-sellerin ”Vuohia tuijottavat miehet”. Kirja käsittelee USA:n armeijan tutkimuksia oletetuista potentiaalisista yliluonnollisen käyttösovelluksista ja mainitsee kenraalimajuri Albert Stubblebinen (katso alla).

” Albert Stubblebine ”
Useassa korkeassa virassa USA:n armeijan tiedustelussa toiminut kenraalimajuri

” Stargate Project ”
Stargate-projekti. Koodinimi salaiselle USA:n armeijan yksikölle, joka tutki psyykkisten ilmöiden otaksuttuja potentiaalisia käyttösovelluksia armeijan ja sisäisen tiedustelun tarpeisiin.

” U.S. Chemical Weapons Template ”
Sivu, joka summaa USA:n kemiallisten aseiden ohjelmaa.

” Chemical Corps ”
USA:n armeijan osasto, joka on vastuussa puolustautumisesta kemiallisia, biologisia, radiologisia ja ydinaseita vastaan.

” United States Army Research Institute of Environmental Medicine ”
USA:n armeijan ympäristöllisen sotalääketieteen tutkimuslaitos.

” Edgewood Arsenal human experiments ”
Edgewood Arsenalin ihmiskokeet. Salainen tutkimus, jonka tarkoituksena oli arvioida sodankäynnin kemiallisten agenttien alhaisten määrien vaikutusta armeijahenkilöstöön ja testata kemiallisilta agenteilta suojaamaan tarkoitettuja tekstiilejä, lääkkeitä ja rokotteita.

” Psychological resilience ”
Psyykkinen sietokyky. Artikkeli, jossa viitataan armeijaorganisaatioiden henkilökunnalleen tekemiin stressinsietokykytesteihin, joissa heitä altistettiin koulutuksen aikana ylimääräiselle stressikuormitukselle.

” Program Executive Office, Assembled Chemical Weapons Alternatives ”
USA:n kemiallisten aseiden varastojen hävittämisestä vastuussa oleva ohjelma.

” DSMA-Notice / D-Notice system ”
Viittaa USA:n hallinnon virallisiin pyyntöihin uutistoimituksille olla julkistamatta tietoa tiettyyn aiheeseen liittyen kansallisen turvallisuuden suojelemiseksi

” Joseph McMoneagle ”
Eläköitynyt USA:n armeijan aliupseeri ja ylivääpeli, jonka on sanottu sekaantuneen USA:n armeijan tiedustelun ja Stanfordin tutkimusinstituutin (Stanford Research Institute) toimeenpanemiin etäseurantaoperaatioihin ja -kokeisiin.

” Steven Hatfill ”
Yhdysvaltalainen lääkäri, virologi ja biologisten aseiden asiantuntija, joka työskenteli aiemmin biopuolustuksen tutkijana USA:n armeijan tarttuvien tautien tutkimuslaitoksella (United States Army Medical Research Institute of Infectious Diseases).

” RTS,S ”
Rekombinanttiproteiinipohjainen malariarokote.

” Malaria prophylaxis ”
Ennaltaehkäisevä lääkehoito (profylaksia) malariaa vastaan.

” Omega-3 fatty acid ”
Omega-3 rasvahapot. Tämä artikkeli yrittää vähätellä tämän ravinneryhmän positiivisia terveysvaikutuksia vastoin tieteellisten tutkimusten selkeitä tuloksia.

” rVSV-ZEBOV vaccine ”
rVSV-ZEBOV-rokote. Kokeellinen rokote Ebola-virussairautta vastaan.

” Psychochemical warfare ”
Psyko-kemiallinen sodankäynti. Hallusinaatioita tai houretilan aiheuttavien huumeiden ja kemikaalien käyttö vihollisen lamauttamiseksi.

” U.S. Chemical weapons program ”
USA:n kemiallisten aseiden ohjelma. Vuonna 1917 aloitettu ohjelma, jonka on väitetty loppuneen vuonna 1990.

” Professional Medical Film ”
Sarja USA:n armeijan Kylmän sodan alkupuolen aikana tuottamia elokuvia.

” Military Medicine ”
Sotalääketiede.

” Tick-borne disease ”
Punkkien levittämien loisten aiheuttama nisäkkäiden sairaus.

” Lyme Disease ”
Lymen tauti. Punkkien välittämä sairaus. (Alkuperän epäillään joissain yhteyksissä olevan kytköksissä USA:n armeijan salaisiin tutkimusprojekteihin.)

” Biological warfare
Biologinen sodankäynti.

” History of biological warfare
Biologisen sodankäynnin historia.

” Soviet biological weapons program
(Väitetty) Neuvostoliiton biologisten aseiden ohjelma.

Select agent
Biologinen agentti, joka potentiaalisesti uhkaa vakavasti yleistä terveyttä ja turvallisuutta.

” National Center for Complementary and Integrative Health
USA:n hallinnollinen virasto, joka tutkii täydentäviä ja vaihtoehtolääkkeitä

United States Army Pikes Peak Research Laboratory
Sotalääketieteellinen tutkimuslaboratorio, joka tutkii korkeiden ilmanalojen vaikutusta ihmisen fysiologiaan.

Surgeon General of the United States Army
USA:n maavoimien lääkintäupseeristo.

Surgeon General of the United States Air Force
USA:n ilmavoimien lääkintäupseeristo.

Medical Corps (United States Army)
USA:n armeijan lääkintäjoukot.

Anthrax vaccines
Pernaruttorokotteet.

US Army MEDCOM navbox Template
Sivu, joka summaa USA:n armeijan lääkintäjoukkojen toiminnan.

Armed Forces Research Institute of Medical Sciences
USA:n armeijan projekti, joka kattaa sotalääketieteellisen tutkimuksen (lähinnä tarttumatudit).

Ebola virus cases in the United States ”
Artikkeli USA:ssa tavatuista Ebola-virustapauksista.

” Biological agent ”
Bakteeri, virus, alkueläin, loinen tai sieni, jota voidaan käyttää aseena bioterrorismissa tai biologisessa sodankäynnissä.

United States Army Medical Research Institute of Infectious Diseases
USA:n armeijan tutkimuslaitos, joka kehittää puolustus- ja vastakeinoja biologiseen sodankäyntiin.

Lähteet

Taylor, Paul Anthony | Dr. Rath Foundation Newsletter (16.2.2017): U.S. Department Of Defense Revealed To Be Editing Wikipedia http://www4.dr-rath-foundation.org/Newsletter/articles/us-department-of-defense-revealed-to-be-editing-wikipedia.html

Wikipedia https://www.wikipedia.org

Kuva: Dimitris Kilymis via Flickr, Wikipedia

Kuvanmuokkaus: JL

24 KOMMENTTIA

 1. ”(Väitetty) Neuvostoliiton biologisten aseiden ohjelma.”

  Tuota kohtaa ihmettelin, siinä sanaa ”väitetty”. Kyllä Neuvostoliiton biologisista aseista on olemassa muitakin lähteitä, ihan uskottavia sellaisia, kuin tuo Wikipedian artikkeli.

  Itse asiassa ajatus, että Neuvostoliitolla ei olisi ollut kyseistä ohjelmaa, on täysin absurdi. Sellainen oli muillakin suurvalloilla, eikä ole yhtään syytä, miksi Neuvostoliitossa olisi siitä pidättäydytty. Päinvastoin, nämä aseet kun on suhteellisen halpoja valmistaa.

  • Venäläiset tekivät biologisten aseiden kehitykseen liittyvät ihmiskokeet Gulag-kuolemanleirien vangeilla.

  • Alkuperäislähde sanoo saman näin ”The biological weapons program said to have been conducted by the Soviet Union.”

   Suomennokseni ei ehkä ollut sulavin mahdollinen, mutta katsoin parhaaksi ottaa mukaan käännökseen epävarmuuden asioiden totuudellisuudesta tuon linkin takana, koska käsittääkseni tietoja Neuvostoliiton biologisten aseiden ohjelmasta ei ole todennettu.

 2. Lisäsin kerran wikipediaan tietoa Amerikkalaista pienkonetta Comp Air 8:aa käsittelevälle sivulle koskien Jämin laskuvarjohyppääjien onnettomuutta keväällä 2014.
  Pian sen jälkeen IP-osoitteeni bannattiin osana laajempaa IP-osoitteiden bannaamista.
  Laajempi bannaaminen perusteltiin sillä, että jollain väitetyllä häiriköllä oli mahdollisuus käyttää useampaa IP-osoitetta.

  Wikipedian infovaikuttaminen toimii myös niin, että ei toivottua sisältöä tuottava kirjoittaja blokataan ulos.

 3. Kyllä varmasti yleisissä asiossa esim. henkilöiden nimet, syntymä/kuolin ajat ja yleinen maantieto ym. yleistieto on varmasti ihan kohillaan Wikipediassa.

  Mutta nämä erikoisemmat aiheet kuten edellä esille tuotiin:

  ” Jon Ronson ”
  Journalisti, kirjailija, dokumentaristi ja radiojuontaja, joka on kirjoittanut muun muassa best-sellerin ”Vuohia tuijottavat miehet”. Kirja käsittelee USA:n armeijan tutkimuksia oletetuista potentiaalisista yliluonnollisen käyttösovelluksista ja mainitsee kenraalimajuri Albert Stubblebinen (katso alla).

  Albert Stubblebine ”
  Useassa korkeassa virassa USA:n armeijan tiedustelussa toiminut kenraalimajuri

  ” Stargate Project ”
  Stargate-projekti. Koodinimi salaiselle USA:n armeijan yksikölle, joka tutki psyykkisten ilmöiden otaksuttuja potentiaalisia käyttösovelluksia armeijan ja sisäisen tiedustelun tarpeisiin.

  ” Joseph McMoneagle ”
  Eläköitynyt USA:n armeijan aliupseeri ja ylivääpeli, jonka on sanottu sekaantuneen USA:n armeijan tiedustelun ja Stanfordin tutkimusinstituutin (Stanford Research Institute) toimeenpanemiin etäseurantaoperaatioihin ja -kokeisiin.

  Nämä ja muut tuon tyyppiset hieman hämärän tuntuiset aiheet varmaan joutuvat sensuurin käsiin uskoisin.

  Joskus kauan sitten tutkin ydinohjusten suorituskykyä eri maiden armeijoilla ja huomasin että Usan ohjusten suorituskykyä oli liioiteltu Wikipediassa. Kun sitten tuli tarkisterttua noita tietoja aseteknisiltä asiantuntija sivuilta niin huomasin että noita samoja arvoja ei ollutkaan. Ilmeisesti Amerikkalaiset haluavat antaa itsestään ylivertaisen kuvan.

  Kovin on kuitenkin mielenkiintoisia nämä yliaistillisiin ja yliluonnollisiin viittaavat Usan armeijan touhut.
  Onko tämän jutun kirjoittajalla Johannalla kenties jotain lisää kerrottavaa näistä ylimaallisista touhuista?

  Jos on niin haluaisin toki lisää niistä lukea.

  • Onneksi kuitenkin sitä Jon Ronsonin ahkerasti vuoden verran tekemää tutkimuskirjaa kuitenkin löytää hyvin – myös suomeksi. Vaikka netistä ei löydykään mitenkään asiallisia sen arvioita niin onhan se helppolukuinen kirja.
   Entä McMoneagle? – Google ei ainakaan jokin aika sitten ollut niin sensuristinen ettenkö olisi nopeasti löytänyt, että yllätyksekseni hänen tunnetuin kirjansa on kokonaan maksutta netissä: http://www.f-look.de/index_htm_files/McM_REMOTE_VIEWING_SECRETS.pdf
   Siitä voi jokainen itse tutustua hyvin kaukokatsomisasiaan (remote viewing, controlled remote viewing) – eli McMoneagle sai siitä palkkaa USA:n armeijalta hyvin kauan. Alan kuuluisin kouluttaja.

   • Tuhannet kiitokset Seppo!

    Olet reipas nuori mies.

    Tähän kirjaan täytyy tutustua ajan kanssa.

    Saanko kysyä Seppo, osaatko itsekin kaukokatsoa?

 4. Venäjän puolustusministeriö kehitti kuuluisan valheen jonka mukaan Ukrainan ilmavoimien maataistelukone Su-25 Frogfoot olisi ampunut lento MH-17 alas. Valheessa oli kuitenkin heti pieni ongelma, Ukrainan Su-25 ei kykene lentämään asekuorman kanssa niin korkealle ( yli 10km) missä tuo lento MH-17:n Boeing lensi. Niinpä tuon valheen tueksi venäläiset editoivat Wikipediassa Su-25 koneen speksejä hieman paremmiksi. Max. lentokorkeus muutettiin 7000 m —-> 10000metriin. 🙂

  http://euromaidanpress.com/2014/07/21/someone-caught-editing-russian-wikipedia-probably-to-add-weight-to-russian-blames-on-ukraine/

 5. Da Trutherzz.

  Oletko nähnyt tämän videon jossa on haastateltu todellista asiantuntijaa mitä tulee Buk-ohjukseen.

  Hän on Bernd Biedermann ex-Itäsaksan ohjusjoukkojen komentaja ja ohjusasiantuntija joka tuntee Bukin kuin omat taskunsa!

  Hän sanoo että MH17:sta ei ole voitu pudottaa Buk-ohjuksella koska se räjähtää vasta koneen yläpuolella ja MH17:sta ei näy juuri lainkaan jälkiä yläosassa vaan muualla koneessa kuten kyljissä.

  Jokin tässä MH17 hommassa haisee ja pahasti.

  Virallisen tutkimusraportin mukaan kone hajosi osiin jo ilmassa, mutta miksi katsottaessa putoamis-videota näemme koneen syöksyvän runko eheänä alas!??

 6. venäjä sanoi että su-25 näkyi tutkassa lähellä lentoreittiä mikä olisi helppo kiistä näyttämällä UK tutkakuvilla mitä ei oltu tehty, lisäksi he ilmoittivat että Су-25 Р-195 pystyy hetkellisesti nousemaan 10t km korkeuteen, joita heillä (UkrOboron) oli .Kaikki muu jossitelu oliko ammuttu vai ei tuli jälkeenpäin medialta. Kun Amerikkalaiset ilmoitti jotain sateliittikuvista sun muista ”todisteista” onko se oikein?
  Tapahtuma on tahallaan pitkitetty vuosiksi ja täyttä totuutta ei saada enää .

  • Venäjän puolustusministeriö valehteli Su-25:n suorituskyvystä. Se ei lennä 10km korkeuteen. Koneen valmistajan Sukhoin tietojen mukaan koneen max.lentokorkeus on 7km ja siihenkin korkeuteen pääseminen edellyttää sen että Su-25:lla ei ole minkäänlaista aseistuksesta aiheutuvaa kuormaa mukana. Su-25 on hidas matalla lentävä maataistelukone jonka tehtävänä on tukea lähietäisyydeltä maavoimien operaatioita, siksi sitä ei koskaan suunniteltu lentämään korkealla ja nopeasti kuten torjuntahävittäjät. Typerä valhe venäläisiltä josta jäivät heti kiinni.
   Tässä Sukhoin julkaisemat tiedot Su-25:sta ja lainaus koskien koneen maximi lentokorkeutta

   ”Service ceiling (without external ordnance and stores), km 7”

   http://www.sukhoi.org/eng/planes/military/su25k/lth/

   Uskottavampaa olisikin ollut valehdella sen olleen Ukrainan ilmavoimien ilmayliherruushävittäjä Su-27 joka olisi alasampumiseen pystynyt.

   Tutkakuvissa ei myöskään näkynyt lento MH-17:n lähellä lentävän mitään muita lentokoneita. Tämäkin tosiasia julkaistiin iskua tutkivan hollantilaisen DSB:n alustavassa raportissa syyskuussa 2014.

 7. Oi niitä aikoja 😉 , wikipedian historia on lyhyt, muistan Redmont johtoisen (siis Gatesin johtaman) hirmuvallan alla eläneen nettimaailman epäluulon tätä open source-projektia (alussa siinä oli aktiivisti mukana itse Richard Stallman) kohtaan.
  Bill Gates ja windows-käyttöjärjestelmä samoin kuin windows käyttöjärjestelmän käyttäjä edustavat läpimätää yhtiövaltaa ja globaalikapitalismia puhtaimmillaan.

  Tietääkseni wikipedia-projektin alusta asti tiedettiin / ymmärrettiin wikipediaan kirjoitettujen artikkeleiden manipuloinnin mahdollisuus ja tämän vastalääke oli tietysti avoin koodi ja täydellinen läpinäkyvyys. Oletusarvo oli, että manipuloidut artikkelit oikaistaan. Sama ongelmathan on ollut aina kaikessa informaatiossa, kyse on totuudellisuuden suhteellisuudesta (kaikki on suhteellista vain luoti on absoluuttinen) ;-D

  Ensimmäisen kerranhan wikipedian laajamittainen ja järjestäytynyt manipulointi nousi esille hasbara-termin yhteydessä. Näin Riikka kirjoitti hasbarasta v. 2013:

  ”Hasbara – mielipiteen muokkauksen taide

  Yhdysvaltain ulkoministeriön virkamies ja diplomaatti Chas Freeman Jr selittää, kuinka sinut ohjataan sallittuun suuntaan, valtarakenteita tukevaan todellisuustunneliin, ja pidetään siellä – miten itsesensuurin mekanismi rakennetaan. Hasbara – mielipiteen muokkauksen taide Yhdysvaltain ulkoministeriön palveluksessa uran tehnyt, jo eläkkeellä oleva Charles W. ”Chas” Freeman Jr käsittelee mielenkiintoista aihepiiriä Ulko- ja puolustuspolitiikan neuvoston (Council on Foreign and Defence Policy) juhlavuoden konferenssissa 1. joulukuuta 2012 pitämässään paneelipuheenvuorossa. Freeman Jr on toiminut mm. Yhdysvaltain lähettiläänä Saudi-Arabiassa.

  Freemanin aihe on ”kerronnan kontrollointi ja informaation manipulointi modernin sodankäynnin välineenä”. ”Israelilaiset kutsuvat tätä hasbaraksi”, Freeman kertoo, ”ja koska israelilaiset ovat epäilemättä kaikkein lahjakkaimpia tämän taidemuodon harjoittajia nykyaikana, tuntuu asianmukaiselle käyttää taidemuodosta hepreankielistä nimitystä.”

  Vaikka Freeman mainitsee Israelin, käyttää Israelia esimerkkinä, ei ole syytä takertua siihen, vaan keskittyä kuulemaan, mitä hänellä on sanottavanaan manipuloinnista ja kerronnan kontrolloinnista yleisesti ottaen, sekä menettelyjen vaikutuksesta yleiseen ja omaan mielipiteeseen.

  Freeman kertoo, että hasbara käännetään yleensä ”selitykseksi”, mutta että käännös ei tee konseptille oikeutta, hasbara on enemmän. Hasbara kytkee informaatiosodankäynnin kanssa yhteen samaan aikaan monta tavoitetta.

  Näitä yhdistettyjä tavoitteita ovat

  1) valtion strategiset pyrkimykset luoda yhtenäisyyttä kotirintamalla2) varmistaa liittolaisten tuki3) murtaa yritykset muodostaa vastarintaa4) päättää tavasta, jolla asiat esitetään ja määritellään mediassa, älymystön keskuudessa ja sosiaalisessa mediassa5) määritellä ne rajat ja suuntaviivat, joiden sisällä poliittisesti korrektin keskustelun annetaan tapahtua6) viedä ”laillisuus” kriitikoilta ja heidän esittämiltään argumenteilta sekä 7) muovata yleistä mielipidettä ja suuren yleisön tekemiä tulkintoja kansainvälisten neuvottelujen tuloksista.

  Hasbara on moniulotteinen ja hyvin digitaaliaikaan soveltuva, Freeman kuvailee: ”Se on julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuussuhde, jossa valtio johtaa ja asialle omistautuneet vapaaehtoiset seuraavat toteuttamalla informaatiostrategiaa. Kokonaisvaltaisuudessaan ja monimutkaisuudessaan hasbara on kuin kampanjasuunnitelmien päästrategia tai julkisen diplomatian yksisuuntaisuus.”

  Hasbaralla on juurensa aiempin aikojen konsepteissa eli propagandassa, sensuurissa sekä agitpropissa (taiteen, musiikin ja kirjallisuuden kautta levitetty propagandistinen mielipiteen muokkaus, joukkotiedotuksen valvonta, kouluissa käytetyn materiaalin valvonta jne).

  Freeman täsmentää: ”Sensuurin, agitpropin ja propangandan tavoin hasbara on laskelmoitua kommunikointia, jonka tarkoitus on vaikuttaa kognitioon (havainnot, tieto, ajattelu, huomiointi ) sekä käytökseen manipuloimalla käsityksiä ja havaintoja (perception) asioiden syistä sekä muovata kantaa ja mielipidettä (position) yksipuolisella argumentoinnilla, ennakkoasenteita sisältävällä aineistolla tai tunteisiin vetoamalla.”

  ”Toisin kuin edeltäjänsä – sensuuri, propaganda, agitprop – hasbara ei pyri ainoastaan kiillottamaan tai tahraamaan kansallisia huolenaiheita tai tarjoamalla ainoastaan omia teesejään tukevaa aineistoa. Hasbara pyrkii myös aktiivisesti istuttamaan mieleen poliittisesti korrektia sanomaa niin kotimaassa kuin ulkomailla tavalla joka edistää itsesensuuria. Hasbara toisinsanoen pyrkii minimoimaan suuren yleisön halua harkita sellaista tietoa, joka yhdistetään näkökulmiin, yksilöihin tai ryhmiin, jotka on määritelty poliittisesti ei-hyväksyttäviksi.”

  Toisin sanoen hasbaran avulla suoritetulla itsesensuurin istuttamisella rajoitetaan myös vaihtoehtoisen tiedon leviämistä sosiaalisessa mediassa, sen harkitseminen estetään niin ettei kohde ymmärrä joutuneensa manipuloiduksi.”

  Löytyy kokonaan tuolta: http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131750-hasbara-mielipiteen-muokkauksen-taide

  Israelin tsionististen poliitikkojen johdolla harjoitettu wikipedian manipulointi on tärkeä osa tätä hasbaraa, video wikipedian manipuloinnin koulutustilaisuudesta:

  https://www.youtube.com/watch?v=9mJ7EjJ0goU

  • PS Täällä komentoivia hasbara-roistoja ovat Hopalong ja Da Trutherzz . Voivat olla joku digimaailman hybridi eli sekasikiö, siis yksi ja sama otus. 🙂

  • Myös Googlen puolella sama homma käynnisssä
   … warning everyone in the new media that sinister forces were now being pursued to undermine and silence every anti-establishment (and pro-Trump) voice on the internet.
   GOOGLE blacklists Natural News…
   Silencing Natural News is all part of the globalist “script” for the enslavement of a population kept ignorant of reality
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=147562

 8. Vaikka tämä ei MH-17 juttua olekaan niin ilmeisen selvästi tämä ”Da Trutherzz” kuuluu siihen propaganda-osastoon, jonka tehtävänä on levittää valheita. Venäjäläislentäjä on nimenomaan osoittanut Wikipediaan valheellisesti muokatut tiedot vääriksi. Tämä psykologisen sodankäynnin palikka Da Truthrer kääntää asiat päälaelleen. Laitan joskus linkin videoon mitä Da Trutheir yrittää valhemuotoon saattaa! Nimi saattoi olla The unknown Truth of MH-17. Itseasiassa siinä on juuri käsitelty Wikipedian valetta!

 9. Kiitoksia paljon Da Tru*, video löytyy täältä:
  http://www.youtube.com/user/RTDocumentaries

  Siellä on kolme MH-17 pätkää ja se mitä da truther tarkoittaa lienee the Untold story MH-17. Siinä, tai ainakin se mitä tarkoitan, saks lentäjä Peter Haisenko esittelee kuvakaappausta Wikipedian sivusta ennen manipulaatiota. Haisenko kertoo, että koneen lentokorkeustietoja on muutettu. Muist. myöhemmin ven lentäjä asettuu koneen puikkoihin ja mittareista voi seurata miten Da Trutherzz valehtelee.

 10. Sitten asiaan esimerkin kautta. Olisi ihmeellistä jos tämä löytyisi yhä Wikipediasta:( Viimeinen lause on sellainen mitä infosoturi Da Trutherzz ei halua muiden näkevän)

  In January 1991, a referendum was held in the Crimean Oblast, and voters approved restoring the Crimean Autonomous Soviet Socialist Republic. However, after the dissolution of the Soviet Union less than a year later, the Autonomous Republic of Crimea was formed as a constituent entity of independent Ukraine,[27][28] with a slight majority of Crimean voters approving Ukrainian independence in a December referendum.[29] On 5 May 1992, the Crimean legislature declared conditional independence,[30] but a referendum to confirm the decision was never held amid opposition from Kiev.[28][31
  n 26 February 2014, following the 2014 Ukrainian revolution, thousands of pro-Russian and pro-Ukraine protesters clashed in front of the parliament building in Simferopol. The pretext of the clash was the abolition, on 23 February 2014, of the law on languages of minorities, including Russian.[23] This decision, that would make Ukrainian the sole state language,

  Sergey Aksyonov as the new Crimean Prime Minister[citation needed]. De facto Crimean Prime Minister Sergey Aksyonov said he asserted sole control over Crimea’s security forces and appealed to Russia ”for assistance in guaranteeing peace and calmness” on the peninsula.

 11. Ja tietysti myös tämä kohta:
  The pretext of the clash was the abolition, on 23 February 2014, of the law on languages of minorities, including Russian.[23] This decision, that would make Ukrainian the sole state language
  Mellakan syynä oli venäjänkielen poistaminen.

  ”De facto Crimean Prime Minister Sergey Aksyonov said he asserted sole control over Crimea’s security forces and appealed to Russia ”for assistance in guaranteeing peace and calmness” on the peninsula.”

  Lyhyt käännös: Oikeastaan Krimin(autonomian) pääministeri pyysi Venäjältä apua.
  Tämä ei oikein sovi Da Trutherin ja muiden levittämään Krimin miehitysteoriaan( että Venäjä olisi miehittänyt Krimin)

 12. Ja tämä liittyy niihin pieniin vihreisiin miehiin, jotka pyörivät puolustuministerin päässä: (AP:n valokuvaaja oli paikalla)
  ”An Associated Press photographer witnessed several hundred self-defense forces take down the gate and make their way onto the headquarters’ premises. They then raised the Russian flag on the square by the headquarters.

  Jussi Niinistö taitaa olla selityksen velkaa Suomen kansalle.
  Toivottavasti Niinistö osaa lukea *several hundred self-defense forces*, eikä tekisi itsestään jatkuvasti pelleä.

 13. Selvennökseksi: self-defence forces tarkoittaa Krimin itsehallintojoukkoja.
  Ja näin Lavrov heistä:
  Lähde Yahoo News Mar 5, 2014 5:44 AM
  Lavrov :
  If you mean the self-defense units created by residents of Crimea, we give them no orders, they take no orders from us.

  Mielestäni Puolustusministeri Jussi Niinistön pitäisi erota.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here