Yhdysvaltain kotimaan turvallisuudesta vastaavan viraston (Department of Homeland Security, DHS) alaisen, matkustajaliikenteen ja logistiikan turvallisuudesta vastaavan osaston (Transportation Security Agency, TSA) kaksitoista entistä ja nykyistä työntekijää on asetettu syytteeseen laajamittaisesta kokaiinin ja muiden laittomien huumausaineiden salakuljetuksesta Yhdysvaltoihin.

Ryhmä kuljetti 18 vuoden aikana, vuodesta 1998 vuoteen 2016, kaksikymmentä tonnia narkoottisia aineita Puerto Ricosta Yhdysvaltoihin Luis Muñoz Marínin kansainvälisen lentokentän (LMMIA) kautta, jossa he työskentelivät TSA:n virkailijoina. Huumausaineiden rahalliseksi arvoksi on arvioitu yli 100 miljoonaa dollaria.

Salakuljettajien kiinnijääminen on osa monen viraston yhteistä kampanjaa (Airport Investigations and Tactical Team, AirTAT) tunnistaa, purkaa ja saada syytteeseen pienillä lentokentillä toimivia kotimaisia ja ylikansallisia rikollisliigoja (Domestic and Transnational Criminal Organizations, DTCOs).

Lähde

Department of Justice (13.2.2017): Twelve Current And Former Tsa And
Airport Employees Indicted For Smuggling Approximatley 20 Tons Of Cocaine
https://www.justice.gov/usao-pr/pr/twelve-current-and-former-tsa-and-airport-employees-indicted-smuggling-approximatley-20

Kuva: Christopher E. Hamrick via FlickrDHS via Wikimedia Commons

Kuvanmuokkaus: Johanna Lehtonen

5 KOMMENTTIA

 1. Pientä tuo taitaa olla vielä kun vertaa mikä on homman nimi esim. Afganistanissa. Ja sieltähän sitä kamaa virtaa maahan ’puolilaillisestikin’ ellei ihan varjo- tai mafiahallituksen (Deep State) organisoimanakin..
  Kyllä Trumpille töitä riittää. Jos aikoo tuon mafian miehittämän ja saastuttaman maan tervehdyttää niin iso on edessä oleva urakka. Luulen ettei taida onnistua.
  Mutta Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamatokin.

  • Minä taas ajattelin että kiinnijääneiden puolustusasianajajan kannattaisi väittää narahtaneiden olleen osallisia CIA:n salaiseen operaatioon, ettei muuten ole mahdollista toimia 18 vuotta huumeiden logistiikkabisneksessä ilman että kukaan huomaa ja kantelee (sarkasmivaroitus)

 2. Jos huumekaupalla ei olisi poliittisia merkityksia, niin se olisi voitu lopettaa jo aikapäivää sitten….

  Huumeet ovat nk. ”Länsimaisen markkinaalouskultttuurin”, joko ongelma tai businesalusta,… -”Sassoon”.

  Vain nk. ”Länsimainen kulttuuri” on tehnyt huumeista ongelman…. Miksi…?

  • Jep … huumebusines on yksi mutta tärkeä keino jolla joku taho tahkoaa rahaa ja jolla sitten junaillaan se terveiden perusrakenteiden ja -arvojen mädätys kulttuurimarxistisen hengen mukaan.
   Ja niin se länsimaisen kulttuurin perikato etenee hyvää vauhtia …. ja eliitti taputtelee tyytyväisenä käsiään aitiopaikaltaan

 3. Keski, sekä eteläamerikkaan CIA lennätti aseita, eikä sieltä kannattanut polttaa lentobensaa tyhjillä koneilla, joten ne täytettiin ”COCA-tuotteilla”.Siitä oli uutisia sekä kyselyjä, mutta ne kaikki pantiin ”villasella” ? Kansa ei muista mitään viikkoa pitemmälle, joten asia raukesi ”lähtökuoppiinsa”. Afgan POPPY-viljelyksetkin ovat jenkkien hallinnassa, ja siinä yksi valaiseva syy, miksi sieltä on niin vaikeaa poistua, ja jättää valtavat tulot arabien asehankintoihin. Jenkki istuu siellä, kuin paska junttilan tuvan seinnällä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here