Asevientiä tutkiva ja tilastoiva, Tukholmassa sijaitseva rauhantutkimusinstituutti (Stockholm International Peace Research Institute, SIPRI) raportoi aseviennin kasvaneen suurimmilleen sitten kylmän sodan.

Suurimmat aseviejät ovat Yhdysvallat, Venäjä, Kiina, Ranska ja Saksa, jotka vastaavat 74 prosentista kaikesta maailman aseviennistä.

Asevienti Lähi-itään lähes kaksinkertaistui tarkastelujaksojen 2007–2011 ja 2012–2016 välillä. Myös aseiden vienti Aasiaan ja Oseaniaan kasvoi. Eniten aseita osti Intia. Toiseksi suurin aseiden maahantuoja oli Saudi-Arabia, jonka asetuonti kasvoi 212 prosenttia vuosina 2012–2016 edeltävään nelivuotisjaksoon verrattuna.

Yhdysvallat vie lähes puolet myymistään aseista Lähi-itään.

Kommentti

Osa Yhdysvaltain aseviennistä lienee keskustiedustelupalvelu CIA:n asekuljetuksia hallituksen kaatamista Syyriassa yrittäville ”maltillisille kapinallisille”.

Samoin selittynevät myös Saudi-Arabian kasvaneet asehankinnat: The New York Times  kertoi tammikuussa 2016 Yhdysvaltain luottavan saudien rahoihin ja välitykseen aseistettaessa Syyrian ”maltillisia”.

Kaiken kaikkiaan Lähi-idän tilanteessa näkyy kysynnän luominen lietsomalla etnisiä ja lahkojen välisiä levottomuuksia, joita ”ratkaistaan” myymällä alueelle aseita ja järjestämällä näyttäviä rauhanneuvotteluita tilanteen ratkaisemiseksi.

Uutistoimisto Reuters raportoi 21.2.2017 CIA:n jäädyttäneen apunsa islamistimilitanteille. CIA ei tällä hetkellä maksa palkkoja, anna koulutusta, toimita aseita eikä itseohjautuvia panssarintorjuntaohjuksia ”maltillisille kapinallisille”. Avun jäädytyksen odotetaan olevan tilapäistä.

Riikka Söyring

 

Lähde

Stockholm International Peace Research Institute, SIPRI (20.2.2017): Increase in arms transfers driven by demand in the Middle East and Asia, says SIPRI https://www.sipri.org/media/press-release/2017/increase-arms-transfers-driven-demand-middle-east-and-asia-says-sipri

Kuva: Mario Micklisch via Flickr

10 KOMMENTTIA

 1. Asekauooa on parasta bisnestä ja sillä juuri esim. Jenkkilän Oligarkit ja nykyiset Neikonnat ovat rikkautensa keränneet. Esim. WW2 oli todellinen lottovoitto puhumattakaan ’terrorismin vastaisesta sodasta’, ihan varta vasten itse luodusta sodasta joka nyt jatkuu itse luodun islamiuhan vastaisella sodalla, terrorismin vastaisen sodan uudella painoksella.
  Kyllä Pankkimafia ja Neokonnat aina keinon keksivät jolla pajatso tyhjennetään.
  Olisi mielenkiintoista nähdä mikä tilanne syntyisi jos maailman suurin imperialisti Anglo-Zionist Imperium (AZI) lopettaisi imperialisminsa. Itä tuntuisi olevan halukas lopettamaan asevarustelun mutta AZI ei halua rauhaa vaan koko maailman valtaansa. Se on kuin syöpäkasvain joka haluaa koko kropan.

 2. Asekauppa kukoistaa ja on jo kukoistanut viimeiset sata vuotta!

  Pelkästään ensimmäisestä maailmansodasta suuret Jenkki-firmat tienasivat vähintään 16 miljardia puhdasta voittoa!
  Näihin voittoihin pitää laskea vielä Jenkki-pankkien voitot koska sotakustannukset johtivat siihen, että Länsi-Euroopan suurvalloista tuli velallisia. Itseasiassa niin pahasti velkaantuneita, että ilman Saksalle määrättyjä valtavia sotakorvauksia ne eivät olisi kyenneet suoriutumaan veloistaan.

  Sodan jälkeen maailmantalouden painopiste siirtyi Yhdysvaltoihin.

  Sota on siis ollut pirun hyvä bisnes varsinkin Amerikkalaisille jo viimeiset sata vuotta!

  • Laittaisin vielä tuohon lisäyksenä ettei vain amerikkalaisille vaan ennen muuta Anglo-Zionist Imperiumille, joka pitää päämajaa Lontoossa (City of London).
   Oikeastaan jenkit ovat olleet siinä pakolla mukana kun FED kaapattiin Imperiumin vallan alle eikä maa päässyt irti Cityn kahleista.
   Mafia siirtyi Venetsiasta Euroopan kautta Lontooseen ja aikoja sitten ja puoskaroi sieltä maailmaa. Napoleonin sodat pitää myös muistaa. Napoleon myönsi lopulta katkeroituneena että mafia oli kusettanut häntäkin.

 3. Niin, en oikein osaa sanoa tuohon mitään.

  Olis kai pitänyt kymmenisen vuotta sitten käydä siellä rapparien päätemppelissä kun kerran pyydettiin!

  No tuskimpa edes perusrapparitkaan tietävät ketkä todellisuudessa ”naruista vetelevät”.

  Oli tuo taho ketä tai mikä hyvänsä niin joka tapauksessa pankit ovat taho joilla on aivan saatanasti liikaa valtaa maailmassamme.

 4. Toisin kuin muut liiketoiminta-alueet, aseteollisuus ruokkii itse itseään.
  Mitä enemmän aseita myydään, sitä enemmän niitä tarvitaan.
  Markkinat ovat kylläiset vasta sitten, kun kaikki ovat tappaneet toisensa.

  Tappamiseen ja tuhoamiseen keskittyvä liiketoiminta ei (vastoin vakuutteluja) voi millään toimia eettisesti.
  Pakottaminen, kiristäminen, lahjonta, false-flag iskut, terrori-iskut, murhat, sodat…
  Aseteollisuus elää pelosta. Sen on edullista vaikuttaa ihmisiin niin, että he pelkäävät, ja sen se myös tekee.

  • Terävää tekstiä. Juuri niin on. Kysymys kuuluukin: mistä kumpuaa – puhun tässä nyt vain Lännestä – Anglo-Zionist Imperiumin pakonomainen tarve orjuuttaa ja hyväksikäyttää muita? Missä ovat tällaisen hullun ja maata omien jalkojensa alta syövän kulttuurin perimmäiset syyt?
   Juutalaisen Israel Shakin kirjaa tulkiten tätä AZI-kulttuuria ohjaava voisiko sanoa ydinvoima (pääosin pankkiiri- ja rahaeliitti) on peräisin Lähi-idästä josta juutalaiset jo ennen ajanlaskun alkua lähtivät vaeltamaan pohjoiseen ja Afrikan kautta Länsi-Eurooppaan siten että Werner Sombartin mukaan noin puolet kansaa tai heimoa oli jo ajanlaskun alussa jättänyt maansa. Loput karkoittivat roomalaiset ja vain pieni osa jäi Juudean maalle.
   ——
   Israel Shahak: Communism & NWO are Based on Judaism
   Where does the desire to exploit and enslave others come from?
   The book,  Jewish History, Jewish Religion: The Weight of 3000 Years by Israel Shahak provides the answer:
   Judaism has always been a totalitarian satanic cult.
   Where does this drive to control and exploit others originate?
   Israel Shahak’s book,  Jewish History, Jewish Religion (1986) provides the answer.  From the second century until roughly the eighteenth, Jews were under the heel of their rabbis and wealthy leaders. They were a “closed society… one of the most totalitarian societies in the whole history of mankind.” (14-15)
   This is the template behind the NWO; only now everyone is being enslaved.
   Since the late Roman Empire, Judaism was enforced by physical coercion. Rabbinical Courts ordered fines, flogging, imprisonment and even death for Jews breaking any of the hundreds of laws governing every aspect of daily life.  ”Jewish women who cohabited with Gentiles had their noses cut off by rabbis…In religious disputes, those thought to be heretics had their tongues cut out.”
   The rabbis and rich Jews were in alliance with the Gentile aristocracy who enforced this tyranny and shared in the spoils. They were alligned against poor Jews and peasants alike. The rich Jews always flourished in oppressive feudal regimes because, as bureaucrats, bailiffs and tax farmers,  they ”mediated the oppression” of the peasants.  
   Shahak says the words ”rabbi” and ”officer” are interchangeable.  In Communism, the sons of rabbis built a new worldly religion that mirrored the fanaticism and oppression of classical Judaism. 
   After visiting Bolshevik Russia in 1920, Bertrand Russell wrote to Lady Ottoline Morrell: ”Bolshevism is a closed tyrannical bureaucracy, with a spy system more elaborate and terrible than the Tsar’s, and an aristocracy as insolent and unfeeling, composed of Americanized Jews. No vestige of liberty remains, in thought or speech or action.” (The Autobiography of Bertrand Russell, paperback ed. 354) 
   Shahak says Israel too is a ”closed society” frankly dedicated to Jewish supremacy and hatred of non-Jews. Jewish culture evinces little honest self-examination lest Judaism’s true malevolent character be exposed.  Shahak writes:
   ”Classical Judaism had little interest in describing or explaining itself to its own members … The first book on Jewish history proper (dealing with ancient history) was promptly banned and repressed by the highest rabbinical authorities… As a consequence, 200 years ago, the vast majority of Jews were totally in the dark about … Jewish history and Jewry’s contemporary state; and they were quite content to remain so….Jewish studies are polemics against an external enemy rather than an internal debate…When a whole society tries to return to totalitarianism, a totalitarian history is written.” (p. 20-22) 
   Unknown to most Jews and Gentiles, Judaism is not the Old Testament religion people think it is. Every satanic cult has a cover. Like its manifestations — Communism, Zionism and Freemasonry– it is based on the Talmud and Cabala, which seek to supplant God and redefine reality. The Cabala reinterprets and contradicts the Old Testament.  Only the ”initiates” are privy to this secret. 
   In Shahak’s words:  ”Israel and Zionism are a throw-back to the role of classical Judaism, writ large on a global scale…The road to genuine revolution in Judaism–to making it humane, allowing Jews to understand their own past, thereby re-educating themselves out of its tyranny–  lies through an unrelenting critique of the Jewish religion.” p. 74

   – See more at: https://www.henrymakow.com/2017/02/NWO-is-Throwback-to-Totalitarian-Judaism%20.html#sthash.FoRdpKys.dpuf

   • jatkoa
    From that point on, Rothschild power grew by leaps and bounds. They played a critical part in fomenting and influencing the American revolution (1765-1783), the war of 1812 between America and Britain, the Mexican-American war of the late 1840s, and the American “Civil War” of 1861-1865.

    By this time, the Rothschilds had begun expanding their parasitical power base to the “New world.” These wars reflected their emerging interest in America and their gradual abandonment of Britain as their center of power.
    With the Jews it has always been about war, war, war and more war. Since the day Jews fabricated their Torah, it’s always been about bloody war. — lisää linkin kirjoituksesta: Under the Heel of the Rothschilds

    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=147653

  • Trumpin ’sota-teollinen kompleksi’ … puolustusmenojen historiallinen kasvu
   Trump’s Military Industrial Complex. Historic Increase in Defence Spending
   “This budget will be a public safety and national security budget.” President Donald J. Trump, Feb 27, 2017
   “This budget,” claimed Trump, “follows through on my promise to keep Americans safe.  It will include an historic increase in defence spending to rebuild the depleted military of the United States.”  Display, power, project, all words deemed necessary in Making America Great Again.

   http://www.globalresearch.ca/trumps-military-industrial-complex-historic-increase-in-defence-spending/5577171

 5. Ei näytä muita asepaupat kiinnostavan kun ei ole tullut kommentteja
  Laitetaan nyt tämäkin tiedoksi kun tämä McCaini on kova pyssymies ja yrittää ohjailla innokkaasti maansa sotatoimia ja varmaan asekauppojakin:
  The Rothschilds Own John McCain
  By the middle of the nineteenth century, the Bank of England was dominantly controlled by the Rothschild family.
  Neocon Psychopaths in Politics
  “The Rothschild family and politics have been intertwined for generations, ever since Nathan Rothschild, who founded the English branch of the family business, financed Britain’s war against Napoleon two centuries ago…
  “When another member of the clan, Sir Evelyn de Rothschild, married the New York businesswoman Lynn Forester, they spent the night of their wedding dinner in the White House as guests of Bill Clinton. Lady Rothschild was a fund-raiser for the Democrats, but defected to the McCain camp after her friend Hillary Clinton was beaten to the nomination by Barack Obama.”
  http://www.veteranstoday.com/2017/02/28/the-rothschilds-own-john-mccain/
  John McCain’s Dirty Little Secret Just Got Exposed
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=147852

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here