Nyt jo parisen kuukautta on kotoinen Totuusmediamme yhdysvaltalaisen esikuvansa mukaan myllyttänyt mitä mielikuvituksellisimpia (no, itse asiassa ei kovin) otsikoita USA:n vaaleissa valitun presidentin tekemisistä ja sanomisista. (Trumpin Ruotsi-kommentoinnista nostettu haloo oli Suomen yhden oikean mielipiteen liksajournalisteille kuin ilmainen ämpäri.)

Yhdysvaltojen ja Venäjän nokittelu – samoin kuin maailman asevienti – on ollut viime vuosina kiihkeimmillään sitten kylmän sodan. Trumpin nousemisen USA:n presidentiksi arveltiin rauhoittavan tilannetta, mutta sittemmin Trumpin puheet rauhasta Venäjän kanssa ovat vaikuttaneet lähinnä vaalikortilta – persikansävyinen suurjohtaja on jo muun muassa ehtinyt vaatia Venäjää palauttamaan Krimin alueen Ukrainalle.

Yhdysvaltalainen Veterans Today -julkaisu väittää, että Venäjällä olisi nostettu hälytystilaa ydinhyökkäyksen varalta perustuen Trumpin mielenterveyden tilan luomaan ”raivokohtauksen” uhkaan. Niin tai näin, joka tapauksessa on itsestään selvää, että Venäjällä seurataan tarkasti uuden johtohahmon liikkeitä. The Telegraphin mukaan Kreml yrittää jarrutella Trumpin ihailua Venäjän kansan ja ohjailemansa median parissa.

Kansainvälisen valtapolitiikan voidaan katsoa olleen ainakin 1900-luvun ajan tiukasti kahden suurvallan kamppailukenttä: Yhdysvallat ja Venäjä ovat dominoineet poliittista elämää ja tiedustelumaailmaa. Samaan aikaan kun lännen medioissa teorioidaan, hakkeroiko USA:n presidentinvaalit Trumpin eduksi itse Vladimir Putin, oikeassa maailmassa tapahtuu kummia kenenkään tästä tietoa yleisölle välittämättä – ”vastamedioita” lukuun ottamatta.

Foliopipa päähän, totuusjournalisteilla on kiireitä

Auttamatta mieleen tulee likaisen pelin mahdollisuus, kun lukee jo viidennen huipputason venäläisdiplomaatin kuolleen äkillisesti kolmen kuukauden sisällä. Venäjän ulkoministeri ilmoitti viikko sitten, että Vitali Tshurkin, vuodesta 2006 YK:n turvallisuusneuvostossa Venäjää horjumattomasti edustanut veteraanidiplomaatti, kuoli äkillisesti juuri ennen 65 vuoden ikään yltämistään.

Vastavalkean toimitus yhtyy surun valitteluihin menehtyneen omaisille ja lähipiirille. Sen lisäksi haluamme herättää lukijoiden mielessä muutaman kysymyksen lähikuukausien tapahtumien osalta: Onko venäläisdiplomaattien sarjamenehtyminen vain yhteensattumaa? Vai onko kuolemantapausten takana poliittinen valtapeli? Miksi Totuusmedia ei esitä mitään kysymyksiä?

Voiko olla, että Totuusmedia ymmärtää luomansa narratiivin Trumpista Putinin kätyrinä horjuvan, jos se tehtäviensä mukaisesti kertoisi yleisölleen, kuinka vakavia takaiskuja kahden suurvallan keskusteluyhteyden uudelleenluominen on uuden presidentin aikana kohdannut? Pienimpiä takaiskuista ei ole Trumpin asemoituminen tukemaan siionistista Israelia, jonka arkkivihollinen Iran lienee uskollisin Venäjän liittolainen — tai liuta maailmalla äkillisesti menehtyneitä venäläisdiplomaatteja.

The Anti-Media kirjoittaa neljän korkean tason venäläisdiplomaatin — joista kolme suurlähettiläistä — kuolemasta selvittämättömissä olosuhteissa lyhyen ajan kuluessa. The Duran -julkaisu kertoo samasta aiheesta huomauttaen, että trendi alkoi oikeastaan jo vuoden 2015 lopulla, kun Venäjän ulkopuolella toimivan ja sen hallinnon ohjailemana toimivan RT-kanavan (aiemmin Russia Today) perustaja ja presidentti Putinin neuvonantaja, Mikhail Lesin, löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan Yhdysvaltain pääkaupungissa. Kuolinsyyksi todettiin tylppä isku päähän.

Kuoloputki

Viime joulukuussa BBC kertoi, että Kreikan suurlähetystön henkilökunta oli löytänyt  venäläisen senioridiplomaatin Andrei Malaninin, 55, kuolleena makuuhuoneensa lattialta. Kreikan poliisi piti kuolemaa ainakin alustavien todisteiden valossa luonnollisista syistä johtuvana. Toinen – virallisen selityksen mukaan myös luonnollisiin syihin – äkillisesti asuntoonsa kuollut venäläisdiplomaatti oli Intiassa pitkään suurlähettiläänä palvellut Alexander Kadakin, 67. Venäjän suurlähetystön lausunnon mukaan Kadakinin menehtymistä tammikuun 26. päivä edelsi ”lyhyt sairaus”.

Moneltakaan tuskin jäi huomaamatta viime joulukuussa tapahtunut Venäjän Turkin-suurlähettilään julkinen teloitusmurha, vaikka samalla päivälle osui median huomattavasti vahvemmin huomioima Berliinin terrori-isku. Taidenäyttelyä Ankarassa avaamassa ollut Andrei Karlov joutui virallisen selityksen mukaan islamistin ampumaksi. Videoklippi tapahtumasta levisi laajalti sosiaalisessa mediassa, ja tapahtumien virallista selitystä on myös ehditty kritisoida – useiden kommentoijien mielestä kuva- ja videomateriaali vaikuttaa lavastetulta. Venäjän viranomaiset vahvistivat tiedon diplomaatin kuolemasta.

Karlovin ammuttuaan Mevlüt Mert Altıntaş ehti pitää puhetta näyttelyvieraille, vieraiden poistuttua irrottaa tauluja seinältä ja liikkua rakennuksessa ennen kuin tuli eliminoiduksi.

Edellä mainittujen tapausten ohella korkea-arvoinen, turvallisuusasioista vastannut Venäjän New Yorkin lähetystön jäsen kuoli 6. marraskuuta 2016. Buzzfeed kertoo hänen nimekseen Sergei Krivov. BBC:n artikkelin mukaan miehen kuolinsyyksi oli kerrottu sydänkohtaus, mutta myös hänen päähänsä oli kohdistunut isku, jonka syy oli tuntematon (”The consulate said the cause of the head trauma was still unknown and they would not release further details while the case was under investigation”).

Lisäksi venäläisdiplomaatti Petr Polshikov kuoli ampuma-aseen aiheuttamasta haavasta Moskovan asunnossaan 20. joulukuuta 2016 — vain tunteja ennen Karlovin murhaa. Tekijää ei ole saatu kiinni. Venäjän ulkoministeriö kuitenkin tiesi kertoa välittömästi, ettei Polshikovin kuolema liittynyt hänen työhönsä.

Spekulaatiota

The Duran -julkaisu on rohkaistunut spekuloimaan mahdollisilla selityksillä tapahtuneille venäläisdiplomaattien kuolemille: Kaikki menehtyneet olivat sen mukaan potentiaalisia korkean profiilin kohteita niin valtiotoimijoille, palkkamurhaajille kuin fanaatikoillekin. Lesin mainitaan olennaiseksi tekijäksi RT-kanavan synnyssä. Media on viime ajat ollut jatkuvan hyökkäyksen kohteena lännen hallitusten ja eliittimedian taholta, ja se on korotettu välillä jopa USA:n presidentin tekijäksi. Turkissa tapetun Karlovin puolestaan on ajateltu olleen vastuussa Putinin ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin välien lämpenemisessä vuoden 2016 lopulla.

Malanin oli Kreikassa suurlähettiläänä ajanjaksona, jolloin Kreikan välit niin Euroopan unionin kuin Natonkin kanssa kylmenivät jatkuvasti. Tällainen kehitys – etenkin samanaikaisen Venäjän ja Turkin, Kreikan arkkivihollisen, lähentymisen yhteydessä – on epäilemättä koettu lännen eliitin silmissä hälyttäväksi. Kadakin toimi pitkään Intiassa arvostettuna suurlähettiläänä. Hänen kuolemansa sijoittuu ajanjaksolle, jolloin Venäjä yrittää ylläpitää hyviä suhteitaan Intiaan ja samaan aikaan rakentaa suhteitaan perinteisesti USA:n liittolaisena pidetyn Pakistanin kanssa. Intia on Venäjän, Brasilian, Kiinan ja Etelä-Afrikan ohella yksi BRICS-maista.

Länsimaisen hallinnon narratiiviin Venäjästä puhtaasti hyökkääjänä ja aggressiivisena toimijana ehkä kehnoimmin istui viikko sitten menehtynyt Venäjän YK-suurlähettiläs Vitali Tshurkin. Vuoden 2016 joulukuun viimeisenä päivänä astui voimaan Tshurkinin päätöslauselma Syyrian tulitauosta. Kuukausien pattitilanteet neuvotteluissa ratkesivat tähän edelleen voimassa olevaan päätöslauselmaan. Lännessä on jo demonisoitu myös Venäjän aktiivista toimintaa Syyrian sodan osapuolien – al-Assadin hallinnon ja Yhdysvaltojen tukemien, niin kutsuttujen maltillisten kapinallisten sekä Turkin hallinnon – välisissä rauhanneuvotteluissa.

Hiljaisuus kuin kuolema

Olivatpa menehtyneiden venäläisdiplomaattien kuoleman taustalla tapauksesta riippuen sitten luonnolliset syyt tai poliittiset motiivit, on jäljellä se suurin kysymys: miten on mahdollista, että tällainen suma suurvallan diplomaattien ruumiita pullahtelee ulos pitkin maailmaa epäselvissä olosuhteissa, eikä Totuusmedia katso aihetta käsittelyn arvoiseksi, vaan tuuttaa ulos tiedotteita kissojen elimistöön kertyvästä myrkkyhuonepölystä, Trumpin Jim-ystävän paluusta Pariisiin sekä valehiihtäjästä.


PÄIVITYS 26.2.2017: klo 14.37: Käsittelyyn lisätty Sergei Krivovin ja diplomaatti Petr Polshikovin kuolemat.
¤

Päälähteet

The Anti-Media (24.2.2017): Media Silent As 4 Top Russian Diplomats Die Mysteriously In Last 60 Days http://theantimedia.org/4-top-russian-diplomats-die-60-days/

Carrie, Adam | The Duran (21.2.2017): 4 dead Russian Diplomats in 3 months http://theduran.com/4-dead-russian-diplomats-in-3-months/

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

21 KOMMENTTIA

 1. Kiitos Johanna hyvästä tekstistä. Tämä on tärkeää tietoa ja kiistatta kertoo miten maailma toimii.
  ’…miten on mahdollista, että tällainen suma suurvallan diplomaattien ruumiita pullahtelee ulos pitkin maailmaa epäselvissä olosuhteissa, eikä Totuusmedia™ katso aihetta käsittelyn arvoiseksi, vaan tuuttaa ulos tiedotteita kissojen elimistöön kertyvästä myrkkyhuonepölystä, Trumpin Jim-ystävän paluusta Pariisiin sekä valehiihtäjästä.’

  Tuohon on helppo vastata: Totuusmediaksi itseään irvokkaasti kutsuva media on mafian omistama ja hallitsema ja sen lakeijatoimittajat manipuloivat ja kertovat valheita joita tarvitaan mafian politiikan tukemiseen.
  Hyvin yksinkertaista.
  Who Rules America: Donald Trump or the Jews?
  https://www.darkmoon.me/2017/who-rules-america-donald-trump-or-the-jews/

  • lisäys
   The 2016 election represented an unprecedented David-Goliath victory of alternative media over mainstream media; let’s keep that victory going.
   What we are witnessing now, in the scathing attacks on Trump and ”fake news,” is payback. But as the Bible says of the devil, ”He is filled with fury, because he knows that his time is short.” (Revelation 12:12)

   – See more at: https://www.henrymakow.com/2017/02/james-perloff-parallels.html#sthash.O1CASyMj.dpuf

  • Artikkelia täydennetty näillä tapauksilla (lähdelinkkien kera):

   Edellä mainittujen tapausten ohella korkea-arvoinen, turvallisuusasioista vastannut Venäjän New Yorkin lähetystön jäsen kuoli 6. marraskuuta 2016. Buzzfeed kertoo hänen nimekseen Sergei Krivov. BBC:n artikkelin mukaan miehen kuolinsyyksi oli kerrottu sydänkohtaus, mutta myös hänen päähänsä oli kohdistunut isku, jonka syy oli tuntematon (”The consulate said the cause of the head trauma was still unknown and they would not release further details while the case was under investigation”).

   Lisäksi venäläisdiplomaatti Petr Polshikov kuoli ampuma-aseen aiheuttamasta haavasta Moskovan asunnossaan 20. joulukuuta 2016 — vain tunteja ennen Karlovin murhaa. Tekijää ei ole saatu kiinni. Venäjän ulkoministeriö kuitenkin tiesi kertoa välittömästi, ettei Polshikovin kuolema liittynyt hänen työhönsä.

   • Tuollainen kuolemien suma ei ole kuin teoriassa mahdollinen ilman ulkopuolista tekijää. Vastaavaa tapahtuu aina siellä missä asiat eivät etene Mafian (CIA, Deep State) haluamalla tavalla. Esimerkkinä vaikka lääketeollisuus ja rokotteet.
    Aika naiivi pitää olla jos näissä uskoo luonnollisiin kuolemiin.
    Lopulta nämä ovat toki pelkkää myyräntyötä kun vertaa vaikkapa 9-11 tai järjestettyihin sotiin ja terrori-iskuihin.

    • Katsoin dokumentin JFK murhasta. Joku nainen dokumentissa avautui vuosikymmeniä murhan jälkeen ja toimittaja kysyi naiselta, että mikset kertonut poliisille näkemästäsi. Fiksu nainen sanoi, että ”juurihan he tappoivat presidentin, miksi he säästäisivät tälläisen kukkakauppiaan” Jos tälläkin palstalla, joku todella jotakin raskauttavaa tietäisi ja kertoisi, niin pian hän yllättäen tekisi itsemurhan tai joutuisi auto onnettomuuteen.

 2. Mikähän mahtaa olla Putinin hallinnon suhde näihin hämäriin kuolemantapauksiin?

  Onko kyseessä kenties sisäinen valtataistelu?

  Vaikea uskoa että nämä kaikki olisivat vain cia:n ym. tiedustelupalveluiden tekosia.

  Tuollaiset teot johtaisivat Venäjän kostotoimenpiteisiin joten en pidä tuota vaihtoehtoa kovinkaan mahdollisena.

  • Pitää muistaa että CIA:n lonkerot ulottuvat joka maahan, myös Venäjälle. Ja voi olla että ne ovat siellä jopa hyvin vahvassa? Lisäksi CIA on riippumaton oman maansa rahoituksesta ja kerää rahaa joka puolella maailmaa toimintansa varmistamiseksi. Ja mikä on erään R kirjaimella alkavan miehen, joka omistaa melkein puolet maailman omaisuudesta. osuus asiaan?
   Sekä Putinin että Trumpin käsissä ei lopulta ole kovin paljon valtaa vaikka me niin kuvittelemme.
   http://www.globalresearch.ca/the-cia-trump-and-his-war-on-terrorism/5571722

   • ote linkistä:
    Does Trump know that the CIA is, in addition to being the world’s leading manager of terrorism, also the propaganda ministry of the United States? Does Trump realize that the CIA controls the corporate mainstream media organs that relentlessly and savagely attack him around the clock, and that many of the individuals that he is glad-handing may well be the very same individuals who are orchestrating the vicious propaganda and ongoing coup attempts directed at him and his presidency?
    There is also the management of entrenched CIA businesses, which include looted and laundered trillions in secret bank accounts and shell companies, and the management of a vast network of CIA political assets throughout Washington and in the corporate world.

 3. Itse ajattelin ensimmäisenä menehtyneiden toimipaikkoja: Kreikka, Intia, Turkki, joiden jokaisen suhteet Venäjän hallinnon kanssa olivat lämpenemässä, varmaankin myös menehtyneiden diplomaattisten ponnistelujen takia. Uuden miehen sisäänajaminen ja suhdeverkoston luominen lähes alusta hidastaa merkittävästi maiden välistä yhteistyötä.

  Vitali Tshurkinin kuolema oli menetys muillekin kuin Venäjälle, eivät ehkä vain tajua vielä.

 4. Minä taas olen elänyt sellaisessa käsityksessä, ettei eri maiden tiedustelupalvelut halua edes vahingossakaan tappaa venäläisiä. Käsittääkseni juuri venäläisillä on sellainen maine, että henkikulta on varsin löyhässä, jos heille ruman tempun tekee. Ei taida kolkkaa maaimassa olla, minne ei FSB:n koura ylettyisi. Oli asioista mitä mieltä tahansa, niin se on varmaa, ettei FSB:hen päästä pitsin-nypläyksellä.

 5. Eiköhän tuo kuoloputki mene herra R:n piikkiin … Venäjähän tässä pitää nyt varmaankin seuraavkai saada polvilleen ennen Iranin sotaa. Niinhän se NWO-logiikka etenee ja Ihme on jos WW3 on vältettävissä arvioi Arch Stanton – Darkmoon: Under the Heel of the Rothschilds
  Thanks to Jewish economic control that enabled them to eviscerate American manufacturing and industry—with a tidy profit to Jewish middle-men—America is now fully dependent on global trade for its survival. America can no longer survive without a constant infusion of foreign trade that is completely controlled by Jewish economic policy.
  And one man, Donald Trump, is supposed to reverse all this?
  How can anyone be so naive as to believe that any one person, or even a small group of people, could ever reverse this continuous parade of long-standing historical trends that began with the Rothschilds’ accumulation of a major portion of the world’s wealth?
  It is widely known—or at any rate, suspected—that the Rothschilds own roughly $500 TRILLION. This amounts to exactly half of the $1000 trillion owned by the rest of the world’s 7.5 billion population. (See here)
  Jews pride themselves on their magical acumen. Magicians base their act on deception. Hey, look at what this hand is doing! —so you don’t notice what the other hand is up to! This is the game being enacted now in the Trump charade, n’est-ce pas?
  From the beginning of their rise to a global, economic power, the Rothschilds and their Jewish henchmen have been calling the shots like the global criminal mafia they have always been. Whether the world recognizes this and takes action to excise this virulent, diseased parasite or suffer the terminal consequences of watching the big game on television while the world goes up in flames, remains to be seen.
  If past performance is an indication of future outcome, the world can expect a nuclear war any time soon. So far, Jews have a better performance record at creating war then a Warren Buffet fund has at creating wealth.
  Why complicate this issue when it’s really simple?
  The American dream, thanks to the machinations of the Rothschilds and their minions, has now morphed into a full-blown nightmare.
  https://www.darkmoon.me/2017/under-the-heel-of-the-rothschilds/

 6. REVEALED: CIA killed Russian Ambassadors
  The intention is to remove all individuals who have something to do with the Minsk agreement, so that it can no longer realistically be implemented.
  The Minsk Agreement (a ceasefire, followed by elections and self-determination in Eastern Ukraine) is counterproductive to the West.
  To allow Minsk to happen would be to undo all of elites’ hard work to date.
  This is why ”not fulfilling Minsk obligations” is always pinned on Russia in Western media – despite the fact it is not party to the document, and it is the Kiev junta who shells civilians of Eastern Ukraine.
  https://syrianfreepress.wordpress.com/2017/02/26/revealed-cia-killed-russian-ambassadors/

  • Deep State War? Russian Officials Keep Dying Unexpectedly — ’Deep State’ (CIA, Anglo-zionist Empire) -sota, venäläisiä kuolee yllättäen.
   Kuusi diplomaattia kuollut 60 päivän sisällä ja heistä vain yksi omalla maaperällä.
   Joitakin ammuttu, jotkut kuolleet tuntemattomaan sairauteen, ’sydänkohtaukseen’ tai ’nopeasti tappavaan tautiin’. Eikä pidä unohtaa Mustanmeren yllä alasammuttua lentokonetta jossa 60 henkinen kuuluisa puna-armeijan kuoro tuhoutui.
   Six Russian diplomats have died in the last 60 days. As Axios notes, all but one died on foreign soil. Some were shot, while other causes of death are unknown. Note that a few deaths have been labeled ”heart attacks” or ”brief illnesses.”
   Don’t forget that on Christmas day, a Russian military jet went down over the Black Sea, killing 60 members of the Red Army choir and 33 others that just adds to the massive coincidence list.
   Former CIA employee Mary Embree discusses the infamous heart attack gun and how she was tasked with finding a chemical concoction that would cause a heart attack. The weapon was first made public during the Church Committee hearings in 1975 by former CIA director William Colby. It was said to be very lethal and untraceable, by using this weapon a murder is made to look natural while the poison dissolves in hours.
   http://www.zerohedge.com/news/2017-02-27/deep-state-war-russian-officials-keep-dying-unexpectedly

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=qGPuSxuT6pM

  • Sepä siinä on , ei kiinnosta kansaa ja siksi homma toimii. Ja sitten on tuo kielikynnys, pitäisi ymmärtää englantia kun ei ole tekstitystä noissa videoissa.
   Kuitenkaan maailmaa ei paremmaksi tai terveemmäksi saada ellei kansa herää kiinnostumaan tosiasioista. Nyt alkaisi olla korkea aika, pian on myöhäistä.

  • ’…Tappohaluja jenkeillä riittää, kuten tässä ex-CIA-mies ja Hillary…’
   Totta … mutta jenkit lienevät vain renkejä ja isäntä majailee muualla. Taitaa pitää päämajaansa City of Londonissa ja sieltä on ohjaillut jo vuosisatoja ja yhä ohjailee Anglo-zionist imperiumiaan, ainakin mikäli asioista hyvin perillä olevaan Henry Makowiin on uskominen.
   Moni muukin on sanonut että rikollisten voimien ja NWO-mafian pesä (hautomo) on Lontoo jonka vallan alla USA ja Eurooppa kulkevat, brittejä unohtamatta. Sieltä maailman valloitushanketta johdetaan.
   – See more at: https://www.henrymakow.com/001458.html#sthash.aW7zB81I.dpuf

 7. Tilanne tuskin muuttuu mitä nwo-mafian venäläisten tappohaluihin tulee. Trumpin käsiä sidotaan yhä tiukemmin vanhaan maailmanherruuspolitiikan jatkumoon jota eivät maan muodolliset hallinnonvaihdokset saa horjuttaa.
  Lisää suvereenien maiden hallitusten kaatamisia ja nwo-eliitin haluamia vaihdoksia siis odotettavissa.

  Continuity in “Regime Change” Agenda: Trump Adviser Now Chairs the National Endowment for Democracy (NED)
  While supporters of recently elected US President Donald Trump believe steadfastly that among other things, his administration will role back what has been essentially a century of American expansionism worldwide through overt wars and more “covert” methods toward achieving “regime change,” by all metrics it appears such methods will only expand.
  Dr. Shelton’s long-time association in an organisation created specifically as a mechanism for regime change, associating with Neo-Conservatives (including not only Weber, but also the above mentioned Francis Fukuyama and Richard Gephardt) and notorious personalities like Madeline Albright who hsa repeatedly justified sanctions against Iraq that starved hundreds of thousands of children to death is particularly troubling.

  The ice-cold bucket of water thrown onto kindled hopes that the Trump presidency will roll back “regime change” operations worldwide is the fact that Dr. Shelton is also a Trump adviser.
  Dr. Shelton’s role as both Trump adviser and chairperson of the National Endowment for Democracy instead, signifies a continuation, even expansion of US regime change efforts worldwide, not a withdrawal from this policy.
  http://journal-neo.org/2017/03/01/regime-change-and-continuity-of-agenda-trump-adviser-now-chairs-ned/

 8. Miksi Venäjä ei puolusta itseään? Jos länsi murhaa venäläisiä diplomaatteja, tulisi Venäjän ryhtyä vastatoimiin. [toimitus muokannut kommenttia]

  • Hyvä kysymys. Eiköhän Venäjä kuitenkin puolusta itseään mutta se ei mene mukaan samaan hulluuteen vaan yrittää etsiä tehokkaampia keinoja.
   Tuo tappotyylihän ihmisten valistuessa vain tuhoaa maata sitä harrastavien jalkojen alta.

  • Maailmassa suurimman vallan asioissa on vielä paljon enemmän salaisuuksia ja muita demokraattisesta valvonnasta karanneisuuksia kuin mitä Vastavalkean artikkeleissa tuodaan ilmi.
   Konservatiivisista näkökulmista yksi on se, ettei edes rahasalaisuuksia ole saatu kuriin, vaan suurin osa rahoista on kiinni veronvälttelykuvioissa. (Keinottelukuvioista puhumattakaan.)
   Sitten jos mennään tuollaisiin salamurhiin, niin nehän eivät ole kenenkään mielestä tulkintakysymyksiä, vaan vakavia rikoksia. Ja siten hyvin salattuja.
   Julkisista lähteistä käsin arvioiden onkin minusta erittäin vaikea arvioida sitä, miten valtiot ja muut merkittävimmät käyvät pienimuotoista maailmanlaajuista sotaa toisiaan vastaan ja miten puolustautuvat.
   (Näissä kannattaisi ottaa mukaan toki muukin väkivaltaisuus kuin murhat.)
   Tai jos joku väittää, että jollakin tavoin on, niin hänellä on todistustaakka.
   Itse olen avoin eri vaihtoehdoille, kuten sille, että Venäjällä Stalinin johtamiskulttuuri olisi ohitse. (Stalin ei sinänsä välittänyt omistaan, vaan hänelle hänen oma kansansa oli vain loputonta ”materiaalia”, jonka menetystilanteet saattoivat olla joskus arvovaltatappioita ja siten merkittävä, mutta ei sinänsä muutoin, jos menetykset eivät muuttaneet valtatilannetta.)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here