Suora lähetys Mosulista 21.2 2017. Kuuntelen runoilijan tekstiä:

Mosulin koulut toimivat kuten aina.

Opettajat hymyilevät, oppilaat ryntäävät
melua ja naurua täynnä teltta-aterialle.
Talviaurinko lämmittää al-Shuhadaa, marttyyrien puistoa.
Vastapäätä koulua isoisä hellii maailman suloisinta vauvaa,
vieressä äiti säteilee onnesta.
Kaukana räjähtävät sodan äänet.

Mosul,
yksi perhe, taistelijat ja asukkaat,
sunnit ja shiiat,
rakkaus ja välittäminen.
Varmuus päivästä, jona Irak on vapaa,
ja Amrican raakalaisarmeijaa ei ole.
Silloin tuuli koskettaa, koskettaa hellästi
ja Amrica, pelkkä valhe, hajoaa.

Itku nousee ja itken, itken itseni tyhjäksi.
Oppilaat tulevat halaamaan minua.
Opettaja kuivaa huivillaan kyyneleeni.

Olin heikko kuin lammas.
Pelkäsin sodan kuminaa Tigritin tuolta puolen.
En enää,
sillä laskeutuu kaikesta rauhasta syvin,
rauha myrskyn keskellä,
kun kuolema kahlitsee viimeisen rajan.

Hartaana länsimaalaisena olin vähällä katkaista lähetyksen. Sitten hoksasin, että Tilpen tiedemiehistä, kuten professori Ashar Fayza Riadin yliopistosta ja politiikan asiantuntijoista, kuten shiiajohtaja Shoaib Ahmad Kerbalasta, koottua ryhmää oli haluttu täydentää taiteilijalla. Tehtävään oli valittu runoilija Zadeh, Syyrian Baath-puolueen jäsen. IsiLin (Islamic State of Iraq and the Levant) tiedustelu johti ryhmän turvallisesti ”aavikkokäytävää” pitkin Mosuliin, IsiLin hallitsemaan kaupunkiin.

Oli sovittu, että Tilpe alustaa, ja IsiL ja kaupungin asukkaat kertovat:

”Amrica on rikastunut ryöstämällä puolustuskyvyttömiä valtioita ja niiden luonnonrikkauksia tuhoten samalla hallintoja, hävittäen kansoja ja kulttuureita. Irakiin Amrica hyökkäsi 20.3.2003. He murhasivat muutamassa viikossa satojatuhansia irakilaisia ja tappoivat kymmeniätuhansia sotilaita. Tilastojen mukaan Irakilaisia uhreja on tähän mennessä yli 700 000.

Saddam Husseinin johtama Irak tuhottiin Amrican joukkotuhoaseilla, kaasuaseilla ja radioaktiivisella saasteella. Miehittäjien terrori jatkuu yhä. Länsimaailma vakuutettiin Amrican oikeutuksesta Irakin tuhoamiseen muun muassa CIA:n huippusalaisilla (Top Secret) raporteilla, jotka aina ovat olleet kaikkien saatavilla.”

Keskeytin Tilpen: ”Tuo on vanhaa propagandaa. Vaikka Irakista ei löytynyt joukkotuhoaseita, Amrica pelasti Irakin kansan diktaattori Saddamin hirmuvallalta. Amrica on pelastanut Irakin al-Qaidalta ja nyt he pelastavat Irakin Isisiltä. Amrica pelkää myös Irakin öljykenttien menetystä, koska irakilaiset ovat vallanneet osan niistä, mutta yli 10 000 pommituslentoa on helpottanut tilannetta.” Vain yhden pommituksen Amrica myöntää osuneen kouluun.

Olin tietoinen Isisin julmuuksista. 21-vuotias Amar Hussein, Isisin terroristi, kertoo rehellisesti videolla tappaneensa 500 miestä ja raiskanneensa 200 naista eikä osoita katumusta. Kerrotaan Isisin joukkohaudanneen elävältä 80 kurdinaista ja iskeneen vauvoja lattiaan. Tiedetään läntisen tiedustelun vahvistaneen tiedot. Olin vielä itse varmistanut kaiken NY Timesistä, jota suomalaiset lehdet olivat lainanneet. Isis on pahuuden absolutismi – pimeyden voima, kuten Amrican presidentin lähin mies kuulemma sanoo.

Edessäni oli tunnetun sotakuvaajan ottama kuva naisesta, joka oli pakotettu syömään sata skorpionia. Totuuksien vakuuttamana kuuntelin vastentahtoisesti ilmeistä valeraporttia Mosulista:

Euroopan maista tulee jatkuvasti nuoria miehiä taistelemaan Irakin vapaussotaan.

Sahir sen sijaan oli kolme päivää aiemmin saapunut Malmösta,
jossa hän oli hankkinut perheelleen kodin ja pääsyn Ruotsiin.
Sahir oli viety perheen tuoreille haudoille.
Sahir löysi talon rauniosta tyttärensä silmät,
jotka amricalaishävittäjän ammus oli räjäyttänyt lapsen päästä.
Sahirin annettiin lastata sotasaalis, Humvee, räjähteillä.
Sahir ylitti seuraavana yönä rintaman ja ajoi päin Amrican panssariosastoa.
Yössä leimahti valtava räjähdys, kun 2 panssaria tuhoutui ja 9 amricalaista kaatui.

Todeksi osoittautui myös tieto suomalaisnaisesta, jonka poika oli amricalaisupseerin käskystä teloitettu videolla. Lizalle sallittiin itsemurhaisku. Runoilija Zadeh:

Kun valhe on suurin,
kun valhe on röyhkein,
uskon, kuin lapsi.

Tilpe jatkoi:

Amrica on muun muassa rahoittanut joukon ”sankarillisia” sotakuvaajia – myös Suomesta – joiden kuvamateriaali voidaan valmistaa vaikka Tahvanaisten takapihalla. IsiLin Tiedustelun mukaan yksi Amrican rahoittamista kuvan valmistajista on newyorkilainen Death Images, joka tekee yhteistyötä tekstin toimittajien kanssa. Näistä Tiedustelu mainitsee esimerkkeinä Mastertext DL:n Waterburyssa ja Salt Poolin Atlantassa.

Nämä ”sotakuvaajat” ja ”tyhjien kirjeiden vaihtajat” eivät ole nähneet sotaa, mutta esiintyvät sankareina Amricassa. Kerrotaan, että useita heistä on tuomittu raiskauksesta.

Muistamme jokaisen urhean sotakuvaajan, joka ei huolinut rahaa sulkeakseen silmänsä. Heistä useat ovat sankarivainajia.

Amricalaisten värväämät joukot – joita kutsutaan Irakin armeijaksi – tappoivat ja telottivat mosulilaisia videokameralle. Videoita myydään lännen tiedotusvälineille, jotka julkaisevat ne IsiLin tekeminä. Vuoden 2014 kesäkuussa IsiLin 800 urheaa taistelijaa vapautti Mosulin viikossa kaupunkilaisten tukemana. 30 000 IsiLin taistelijoita paremmin aseistettua pelkuria pakeni laumoina. Aseet jäivät IsiLin haltuun.

Osa museon aarteistosta, jota amricalaiset olivat kilvan varastaneet, ehdittiin pelastaa. Eräs argeologi kertoi nähneensä Mosulin museon aarteita huutokaupassa Floridassa. Palmyran oli Irakin armeija ryöstänyt ennen kuin IsiL vapautti sen vuoden 2014 pääsiäisenä. Saman argeologin kerrotaan nähneen, kuinka varakkaat amricalaiset kahmivat Palmyran aarteita suoraan laivasta Bostonin satamassa.

Takaisinvaltauksen yhteydessä vuonna 2016 amricalaisten Apache-taistelukopterit tuhosivat Palmyraa. Kerrotaan, että Palmyraan vietiin historijoitsijoita, joille tuhot esiteltiin IsiLin tekoina.

Kuulemma suomalainenkin tutkija oli käynyt paikalla keksimässä selitystä, miksi irakilaiset tuhoavat kansallisia aarteitaan.

Pidin Tilpen raportin väitteitä niin hölmöinä, että päätin yrittää kirjoittaa ne kumoon huumorilla, sillä sen osaan – onhan minut palkittu kirjoittamisesta. Hassua, että samassa mieleen tuli toinen taitoni, valheen tunnistaminen. Tiedän yleensä nopeasti, jos joku valehtelee. Se ei ollut koskaan tuntunut mukavalta, mutta tarvitsin sitä työssäni.

Runoilija Zahed aloitti raportin ja päättää sen:

Kerrotaan, että Ruotsin Akatemia oli esittänyt Amrican suurlähetystölle pahoittelunsa kirjallisuuden nobelisti Harold Pinterin 7.12.2005 pitämän puheen vuoksi. Amricasta kerrottiin vastatun, että kohta sitä ei muista kukaan.

Suurlähettilään sanottiin lohduttaneen Akatemiaa viisaalla lainauksella: ”Ellei mikään läpäise sensuuria, saattavat massat ryhtyä kuvittelemaan, etteivät he eläkään vapaassa maailmassa.” (RP)

”bandit´s with finger-rings and duchesses,
bandit´s with black friars and spattering blessings
came trought the sky to kill children
and the blood of children ran trought the streets
without fuss, like children´s blood”

Pablo Nerudan tuttuja säkeitä. Kuollut runoilija.
Uskoin osaavani kirjoittaa vielä syvemmälle, viiltävämmin. Nizza, Pariisi…

Heräsin, ja huomasin seisovani vyötäisiä myöten veressä.
TV:ssä presidentti sylki tiedotusvälineitä valeuutisista.

 

Risto Pihlajaniemi on akateeminen kulkukauppias, joka kyseenalaistaa riemulla mielipiteet, joista kaikki ovat liki yhtä mieltä. Hänen arvomaailmaansa kuvaa lause ”En usko sanaakaan”.

Kuva: Palmyra & Pablo Neruda.
Kuvanmuokkaus: Johanna Lehtonen

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

18 KOMMENTTIA

 1. Totta jutussasi on ainakin tuo, että 800 ISISin taistelijaa ajoi pakoon 30000 hyvin varustettua Irakin armeijan sotilasta. Lienee jonkin sortin ennätys tuokin.
  Muuten juttusi on sitä tasoa, että joudun siteeraamaan sinua ”en usko sanaakaa”

 2. ”Kun valhe on suurin,
  kun valhe on röyhkein,
  uskon, kuin lapsi.”
  Ihan kuin Göbbels olisi noussut kuolleista.

  • lisäys
   ’…Kerrotaan, että Ruotsin Akatemia oli esittänyt Amrican suurlähetystölle pahoittelunsa kirjallisuuden nobelisti Harold Pinterin 7.12.2005 pitämän puheen vuoksi. Amricasta kerrottiin vastatun, että kohta sitä ei muista kukaan.’
   Ehkäpä ajat alkavat muuttua ja nämä puheet muistetaankin pian erittäin hyvin…Amrica ei taida olla enää missään asioissa ajan tasalla.
   Oli hyvä artikkeli. En ymmärrä miksei ’huolestunut isä’ yllä ollut samaa mieltä. Jos kerran on huolestunut niin miksei ,,, jne. ?

   • Olen aivan rauhallisesti keskustellut nuorten pakolaismiesten kanssa, että minkä v***n takia he ovat Suomessa. Se kuva minkä olen silminnäkijöiden kuvaamana saanut, ei oikein istu ylläolevaan tarinaan.
    Toki muutan mieltäni, jos todisteet alkaa tuota versiota tukemaan. Itse olen huolissani siitä, että vastamediaa trollataan aivan sekopäisillä jutuilla ja näin romutetaan vastamedian uskottavuutta. Jos ilmaantuu sekopäinen juttu ilman lähteitä, niin eiköhän se NATO-trolli siellä toteuta tehtäväänsä, eli vastamedian uskottavuuden turmelu.

    • Nuoret tummat kaverit tulevat Suomeen rahan ja ”pesän toivossa”!

     Näin se on, vaikka suvakit mitä väittäisivät.

     Jos pakolaisille maksettavat sosiaalietuudet(tutkimuk. mukaan 3-4xkantaväestöä enemmän) pudotettaisiin puoleen koko Euroopan alueella, niin tulisimme näkemään koko invaasion laantumisen.

     • Jos vainoa pakenee, niin pala ruisleipää ja ”punaista” maitoa pitäis riittää. Majoitus yhteismajoituksessa suljetun koulun liikuntasalissa.
      Tässä oma linjani pakolaispolitiikaksi.
      Mitä tulee taas keskusteluun pakolaisen kanssa, niin niistä mielipiteistä en ole maksanut centiäkään. On vaikea nähdä syytä valehteluun, koska olen pakolaisen silmissä vain suomalainen tavis, siis täysin hyödytön hänelle. Yhden asian olen elämässäni ainakin oppinut. Provoilijan juttuja ei kannata ottaa todesta, vaikka ne korvia kutkuttelisi. Suhtaudun kaikkeen kriittisesti ja jos juttu menee läpi kriittisen tarkastelun, voin siihen uskoa.

     • Muslimi-invaasio on nwo-eliitin organisoimaa kuten sodatkin Lähi-idässä. Se pitäisi muistaa. Pakolaiset ovat hankalassa rakosessa eivätkä tiedä itsekään mikä on homman nimi.
      Sitten on tietty tämä rikollinen aines mukana jonka tehtävä on sitten täällä organisoida heille annettuja hankkeita kulttuurimme tuhoamiseksi ja josta saanevat Sorokselta ym. palkan.

    • Kaleidoskoopissa ei tarvita lähteitä, oma tieto ja moraali riittävät. Meillä kaikilla pitää olla oikeus kirjoittaa miten koemme, toki tietyissä rajoissa pysyen.
     Vaikeinta tässä pakkomaahanmuutossa on se, että on niin monia jotka todella ovat ihan oikeita apua tarvitsevia hädänalaisia pakolaisia mutta sitten on niitä ’epäaitoja’, jopa rikollisia, joita heidän seassaan tulevat ’tietyn tahon’ (me tiedämme kenen) junailemina tänne aiheuttamaan kaaosta ja tuhoamaan meidän kulttuuria.

     • No hyvä tietää, että vastuu on lukijalla, kun tuon otsakkeen alla kirjoitetaa. Jätänpä jatkossa väliin.

     • Lisään vielä sen, että (ainakin aikaisemmin) länsimaissa todistustaakka on väitteen esittäjällä. Siis aivan sekopäisin väite pitäisi todistaa väitteen esittäjän toimesta, jos sitä kyseenalaistetaan. Lähtökohtaisesti ihmettely sen suhteen, ettei lähteetöntä juttua niellä on aivan perus keskustelukulttuurin vastaista.

     • Itse lähden aina siitä, että vastuu on lukijalla ja kuulijalla. Ei nykyisin voi juuri mihinkään infoon sokeasti uskoa jos ei halua eksyä.

     • Sivupalkissahan lukee

      ”Kaleidoskoopissa julkaistut näkemykset eivät välttämättä edusta Vastavalkean kantaa. Kaleidoskoopissa julkaistaan toimituksen valitsemia kirjoituksia, joista osa on julkaistu alun perin kirjoittajan omassa blogissa. ”

      Kaleidoskooppi rinnastuu valtamedioiden mielipidepalstoihin. Siinäkin julkaistuissa kirjoituksissa saattaa olla lähdeviitteitä, toisissa runsaastikin.

      Lisäksi kirjoitus on julkaistu kategoriassa ”Satiiri”, kuten yläreunasta näkee.

      Mainittakoon vielä, että meillä on työn alla kategorioiden selkeyttäminen.

     • Olisi aivan tervettä selkeyttää. Kaleidoskooppi ei sano minulle yhtikäs mitään, enkä osannut suhtautua kirjoitukseen, kuin Pikku Kakkoseen.
      Soriiiiiiiii

     • Selityksen yläpuolella lukee vielä otsikkona

      ”Kaleidoskooppi on Vastavalkean vieraskynä- ja blogiosasto.”

      Ei nyt kannata yhdestä erilaisesta näkemyksestä kauhistua. Jokainen kirjoitus kannattaa arvioida erikseen.

 3. Ei tässä kukaan ole kauhistunut. Vastasin vain Truth_hunterille, joka ihmetteli miksen uskonut tarinaa, kun olen niin ”huolestunut”
  Olisi kait pitänyt jättää vastaamatta.

  • Ei, ihan hyvä kun vastasit. Tulipahan asia läpikäytyä ja sait perusteltua näkemyksesi. Kaikki palaute otetaan huomioon.

 4. Kiitos aineksista kyseenalaistaa oma näkemykseni. Ja Göbbels – vertauksesta. Sain siltä paljon.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here