FBI ja CIA yhdistävät voimansa löytääkseen henkilön, joka vuoti CIA:n hakkerointioperaatioiden tiedot Wikileaksille. Etsinnän kohteesta käytetään nimikettä ”Snowden 2.0”. Vuotajan arvioidaan toimivan CIA:n sisällä tai sen alihankkijan palveluksessa.

CIA:n puhemiehen Ryan Tripanin mukaan vuodot vaarantavat Yhdysvaltain kansalaisten turvallisuuden.

Kongressiedustaja Ted Lieu vaatii kongressia käynnistämään välittömästi oman tutkimuksensa tietovuodosta.

CIA pyrkii CNN:n mukaan myös selvittämään, onko Wikileaksillä hallussaan muita, julkaisemattomia dokumentteja. Wikileaks on jo vastannut tähän tviitatessaan seuraavaa:

Deutsche Welle kertoo, että Saksan valtionsyyttäjä on ilmoittanut käynnistävänsä tutkimukset vuodoista, joiden mukaan CIA suorittaa hakkerointioperaatioita USA:n Frankfurtin konsulaatin suojissa.

Lähde

Starr, Barbara (8.3.2017): Federal criminal probe being opened into WikiLeaks’ publication of CIA documents http://edition.cnn.com/2017/03/08/politics/wikileaks-cia-investigation/index.html?adkey=bn

Artikkelikuva (uudelleenrajattu): Davide Restivo | Flickr (cc 2.0)

Lue myös

WikiLeaks: Holvi seitsemän – Vuosi nolla

6 KOMMENTTIA

 1. Ai jaa… Ja millähän tavalla Amerikan yhdysvaltojen kansalaisten turvallisuutta vaaranneettiin näillä tietovuodoilla? Eiköhän se oli niin päin että Amerikan kansalaisten turvallisuutta parannettiin kun tiedetään että NSA salakuuntelee kansalaisiaan ja vaikuttaa ihisten käytökseen. Tässä pitäisi CIA, FBI ja NSA asettaa syytteeseen yksityisyden loukkaamisesta.

  Kuten Kennedy sanoi, CIA pitäisi hajoitta kokonaan tuhanneksi pieneksi palaseksi. Ja kaikki sen arkistot tuhota. Mutta sittenhän hänet ammuttiinkin.

 2. ”Deutsche Welle kertoo, että Saksan valtionsyyttäjä on ilmoittanut käynnistävänsä tutkimukset vuodoista, joiden mukaan CIA suorittaa hakkerointioperaatioita USA:n Frankfurtin konsulaatin suojissa.”

  Suomen Corporate Media on kovin haluton uutisoimaan mistään mikä tahraisi moraalisen Amerikan ja muiden ”ystäviemme” kiiltävää kilpeä.

  Tämäkin on minun nähdäkseni vain savuverhoa. Todellinen skandaali kytee Pizzagatessa, josta ei kukaan halua puhua mitään. Hillary häipyi vaalien jälkeen julkisuudesta kuin pieru Saharaan.

  Pizzagatessa olisi todellista tilausta tutkivalle journalismille. YLEn Ukkola muiden muassa vain kuittasi että se ei ole totta. Sivuuttavat kaiken mikä viittaa päinvastaiseen.

  • Jep … pizzagete kertoo kuinka syvältä ja elukkamaisesti koko ’läntinen arvoyhteisö’ on rappeutunut.

   Why the MSM Is Ignoring Trump’s Sex Trafficking Busts — miksei valtamedia tutki pizza gate-raakalaiseliitin sontakasaa? jonka onneksi Trump on nostanut pöydälle ja kansalaisten tietoon. Nämä siat saavat mediasuojaa koska media ui heidän kanssaan samassa saastassa…
   Since President Donald Trump has been sworn in on Jan. 20, authorities have arrested an unprecedented number of sexual predators involved in child sex trafficking rings in the United States.
   This should be one of the biggest stories in the national news. Instead, the mainstream media has barely, if at all, covered any of these mass pedophile arrests. This begs the question – why?

   The good news is that we have a president who genuinely does care about children and he’s vowed to make solving the human trafficking epidemic a priority. The recent pedophile arrests are just the tip of the iceberg and, whether Tapper and his ilk in the MSM like it or not, this story will eventually get so big that they will be forced to cover this horrific epidemic that has plagued our country for too damn long.
   https://townhall.com/columnists/lizcrokin/2017/02/25/why-the-msm-is-ignoring-trumps-sex-trafficking-busts-n2290379

  • No ihan kuin Saksassa ei muka tiedettäisi mitä CIA siellä puuhailee!??

   Ovat juonessa mukana 100%:sti.

 3. Jenkkilän tiedusteluelimillä on suuri ongelma siinä, että ne ovat kasvaneet liian suuriksi hallita.

  Jokaista yksittäistä työntekijää on mahdotonta pitää 24/7 silmällä ja tästä johtuen näitä vuotoja tullaan näkemään varmasti lisää.

  Ovatko nämä kuitenkin todellisuudessa vuotoja vaiko tahallisesti toteutettuja suunniteltuja ”operaatioita” joiden päämäärä on jotain aivan muuta mitä ihmisille ensiksi mieleen juolahtaa?

  Miksi nämä ”vuodot” eivät edelleenkään sisällä mitään todella merkittävää ja suurta?

  Pizzagatea voidaan kaiketi pitää merkittävänä asiana ja samaten Clintonien organisaation paljastuksia mutta kumpikaan näistä ei vielä ole mikään jymyuutinen!

  Mitä ihmeellistä siinä muka on että tiedustelupalvelut käyttävät hakkereita ja erilaisia teknisiä laitteita/ohjelmia vakoiluun?

  Kaikkihan jo tuon helvetti tietävät!

  • Ei kaikki. Vieläkin (!) on niitä jotka sanovat valtioiden harrastaman kansalaistensa vakoilun olevan foliohattujen salaliittoteoriaa — tai ”Minulla ei ole mitään salattavaa, minua saa vakoilla.”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here