Ruotsin Karoliinisessa intituutissa työskennellyt professori, entinen Harvard-tutkija sekä Ruotsalaiset lääkärit ja professorit ihmisoikeuksien puolesta -järjestön (SWEDHR) johtaja Marcello Ferrada de Noli kirjoittaa ruotsalaislääkärien ja professorien tutkineen Syyriassa näyttävästi hääräävän Ison-Britannian, Euroopan unionin ja muiden intressitahojen rahoittaman White Helmets -järjestön julkaisemia lapsipelastusvideoita.

De Noli kertoo videomateriaaliin tutustuneiden ruotsalaislääkärien mielipiteen olevan, että White Helmets -järjestön ”ensihoitajat” eivät näytä tietävän mitä tekevät; videomateriaalilla nähdyt pelastustoimet olisivat ennemminkin olleet omiaan tappamaan pelastusyritysten kohteet.

Syyrian siviilipuolustusjärjestöksi (Syrian Civil Defence) itseään tituleeraava, aidolta Syyrian siviilipuolustukselta nimen kopioinut White Helmets operoi pääasiassa ulkomailta rahoitetun ISISin ja al-Nusran hallitsemilla alueilla. White Helmets -järjestön yhteydet terroristijärjestöihin on laajalti dokumentoitu, toteaa de Noli.

SWEDHR käännätti YK:n turvallisuusneuvostollekin esitetyn videomateriaalin. Videolla kohdassa 1:16 esiintyvä ”lääkäri” ohjeistaa ”ensihoitajia” seuraavasti: ”Äidin tulee olla kuvassa lasten alla, hei! Varmistakaa, että äiti on [lasten] alla!”

Jos YK:n turvallisuusneuvostolle esitetty videomateriaali olisi käännetty ja tekstitetty, YK-virkailijat olisivat saattaneet oudoksua, että keskellä ”kemiallista hyökkäystä” lääkintähenkilökunta ennättää huolehtia lasten ruumiiden asettelusta ja vaikuttavista kuvakulmista, de Noli huomauttaa, eikä Yhdysvaltain silloinen YK-lähettiläs Samantha Powers olisi päässyt toteamaan ”En nähnyt kenenkään koko huoneessa olevan kuivin silmin. Jos joku ei itkenyt, minä en sitä nähnyt”.

De Noli havainnoi videoesityksen ajoittuneen sopivasti samaan ajanjaksoon, jolloin sotaorganisaatio NATO ja sen liittolaiset Persianlahdella palkkaterroristeineen vaativat lentokieltoaluetta sekä harhaanjohtavasti nimettyjä ”turva-alueita” Syyriaan. Hän lyttää myös ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin (HRW) raportit Syyriasta todistetehtailuna: HRW ei hänen mukaansa esitä todisteita väitteilleen.

Kommentti

De Noli ei tätä sano, mutta turva-alueiden muodostamisella todennäköisesti pyritään hajottamaan Syyrian valtion alue jakamalla Syyrian alueet uudelleen eri edunsaajaryhmien (Yhdysvallat, Ranska, Turkki jne) valvomiin lohkoihin, joista aikanaan muodostettaisiin uusia etnisesti ja lahkoittain jaoteltuja, näennäisesti itsenäisiä pikkuvaltioita — hieman samaan tapaan kuin Jugoslavian sodassa, jonka seurauksena syntyneet maat ovat edelleen takapajulla ja järjestäytyneen rikollisuuden hallinnassa.

Jugoslavia koostui kuudesta monietnisestä sosialistisesta tasavallasta: Bosnia-Hertsegovina, Kroatia, Makedonia, Montenegro, Serbia ja Slovenia. Näiden lisäksi oli kaksi Serbiaan kuuluvaa autonomista maakuntaa, Kosovo ja Vojvodina. Hajottamissodan jälkeen Jugoslavian entisille alueille nousi NATOn ja Yhdysvaltain sotilastukikohtia. Romaniaan ja Puolaan rakennetut ohjussiilot on tarkoitettu ”puolustautumiseen Irania vastaan”. Yhdysvaltalaisten tiedustelujärjestöjen mukaan Iranilla ei ole ydinaseita eikä kykyä kehittää sellaisia.

White Helmets oli ensin Nobelin rauhanpalkinnon ehdokkaana, ja sittemmin ”neutraalista, epäpoliittisesta, puolueettomasta” ihmisiä pelastavasta ryhmästä kertova lyhytelokuva sai elokuva-alan Oscar-palkinnon.

Elämme tarinatalouden aikaa. Totuuden jälkeisessä ajassa on johdonmukaista palkita elokuva-alan unelmatehdas-palkinnolla länsimaissa käsikirjoitettu lumetarina länsimaiden rahoittamasta valepelastusorganisaatiosta, joka muka-auttaa länsimaiden ja muiden intressitahojen rahoittamien palkkaterroristien rääkkäämiä siviilejä alueella, jossa länsimaisilla sijoittajilla on taloudellisia intressejä — ja panna länsimainen ”riippumaton” totuusmedia (jonka toimittajisto on velvollinen ilmaisemaan työnantajansa kannan) kertomaan asiasta.

Riikka Söyring

¤

Lähde

Ferrada de Noli, Marcello | The Indicter (maaliskuu 2017): Swedish Doctors for Human Rights: White Helmets Video, Macabre Manipulation of Dead Children and Staged Chemical Weapons Attack to Justify a “No-Fly Zone” in Syria

Artikkelikuva: Dwight Burdette via Wikimedia Commons (CC 3.0) ja Pixabay
Muokkaus: Johanna Lehtonen

Lue myös

White Helmets – Nobelin rauhanpalkintoehdokas

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

16 KOMMENTTIA

 1. Katselin RT:ltä muutamaa näistä videoista, joissa nämä White Helmetin ”musulmaanimoniosaajat” leikkivät lääkäreitä, oli kuvottavaa katseltavaa. Oikein *Oscarin arvoista Hollywood touhua. 🙂

  Nythän jenkit tunnustavat jo avoimesti lähettäneensä niin Syyriaan kuin Irakiin ”satoja” merijalkaväen sotilaita. Trumpin kerrotaan lähettäneen täydessä ydinpommilastissa olevia B-52 pommittajia Etelä-Korean kanssa pitämiinsä ”sotaharjoituksiin”. Ilmeisesti _Trumpin nuija kuviteelee Pohjois-Korean kaatuvan pariin vanhaan B-52 pommariin, herätys jenkki-imperialisteille tulee olemaan ankea.
  Maailmansodalta jo haisee vahvasti, ainoa lohdutus tässä vaiheessa lienee se, jos Klintoska olisi pressana, maailmansota ydinasein olisi jo käynnissä.

  • Trump is The Harlequin, says Aloysius Fozdyke
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=148202
   [Trump’s] essential Magick is to present boundless self-confidence, for such beliefs engender self-fulfilment. He is an exponent of the short and dangerous path… inevitably strewn with misunderstandings and casualties…a small price for self-deification’.

  • Tuohon b-52:seen mahtuu 20 ydinkärjellä varustettua risteilyohjusta joiden maksimi teho 150 kilotonnia(Hiroshima n. 13 kilotonnia). Kyllä niillä pistettäisiin koko Korean niemimaa maan tasalle!

   • 150kt riittää romahduttamaan talot 43km2 alueella ja sytyttelee tulipaloja 100km2 alueelle.
    Esim pohjoiskorean pinta-ala on noin 120000km2, joten vähintään 1200 tuollaista tarvitaan pelkästään pohjoiskorean tasoittamiseen.

    Mutta toki 20 maanpäällistä sotilaskohdetta tuolla b52 lastilla voidaan saada tuhottua.

    (vertailun vuoksi, Hiroshiman tehoilla talot saadaan tuhottua vain noin 2km säteellä räjähdyspisteestä, tulipaloja ja palovammoja tulee noin 11km2 alueelle)

  • Älä katso enään RT:tä tai CNN:ää. Pää voi mennä pehmeäksi.

   >Nythän jenkit tunnustavat jo avoimesti lähettäneensä niin Syyriaan … ”satoja” merijalkaväen sotilaita.

   Mistä tuon pääsee tarkistamaan?

   >Trumpin kerrotaan lähettäneen täydessä ydinpommilastissa olevia B-52 pommittajia Etelä-Korean kanssa pitämiinsä ”sotaharjoituksiin”.

   Eihän siinä ole mitään järkeä. Ei rauhan aikana lennellä ydinkärkien kanssa.
   Mikä on tietosi lähde?

 2. Lumi on vielä valkoista kun se tulee taivaalta. Ehkä siitä assosioituu joillekin se ajatus, että kun on valkoista niin se on hyvää.

  Silloin kuin ”Kypärä” pannaan päähän missä hyvänsä tarkoituksessa, paitsi suojaamaan ylempää putoavilta kiviltä,, niin mikään ei ole enää valkoista paitsi kypärä…

 3. Uskomatonta mutta totta, mies, joka aloitti tämän loppumattoman, ikuisesti jatkuvan terrorismin vastaisen sodan, mies, joka rajoitti ja tuhosi USA:n kansalaisten kansalaisvapaudet, mies, joka on sotarikollinen ja tuhosi Afganistanin ja Irakin GEORGE W. BUSH on nykyisin USA:n ”totuusmedian”, clintonilaisten ja kaikkien vihervasemmistolipilaarien suuri sankari ja suosikki. Uskomatonta mutta totta: 😮

  https://www.youtube.com/watch?v=hxxlgg2Q7nQ

 4. Onko tästä ruotsalaislääkärien järjestöstä enemmänkin tietoa jossain?

  Yle käytti uutisoinnissaan Alepposta britannialaista Humanrights-järjestöä lähteenään usein. Näitä järjestöjä on moneen junaan. Osa varmaan tienaa leipänsä suoraan vastavakoilun piiristä s. e. tiedustelupalvelut syöttävät puhdasta propagandaa niiden kautta.

  • Kyse oli kaiketi SOHR:sta (Syrian observatory of human rights) Tuo on järjestö, jota pyörittää Coventryssä, Englannissa, Syyriasta kaiketi jo 90-luvun lopulla evakkoon lähtenyt pizzanpaistaja yhdessä vaimonsa ja tyttärensä kanssa. 😀

   Pikku raportti ko ”järjestöstä”:

   https://www.youtube.com/watch?v=YxIZNscLHnc

 5. Yle myös välitti tälläisen teksti-tv uutisen 1.3.2017

  ttv s. 138: YK: Aleppossa tehty sotarikoksia.

  Teksti-tv:n uutinen päättyy näin:
  ”Raportissa ei esitetä syytöksiä Syyrian armeijaa tukenutta Venäjää vastaan.”

  Seuraavana aamuna Ylen aamutelevision uutisissa klo 6.30 tai 7.00: (uutislukija lukee aiheet)
  ”Hyvää huomenta uutisista. Venäjä-yhteydet koettelevat jälleen presidentti Trumpin hallintoa.
  YK:n tutkijat syyttävät Venäjää ja Syyriaa lukuisten siviilikohteiden pommituksista Aleppossa.”

  Sitten itse uutisessa lukija: ”YK:n mukaan Aleppon viime vuoden taistelujen osapuolet syyllistyivät sotarikoksiin. Syyrian ja Venäjän ilmavoimia syytetään mm. sairaaloiden ja muiden siviilikohteiden pommittamisesta.”

  Tarkalleen ottaen Yle ei kai syytä Venäjää sotarikoksista Syyriassa, mutta huolimaton kuulija saattaisi niin ymmärtää.

 6. Omat havainnot valkokypäristä toistaiseksi:
  -osa siitä porukasta riskeeraa henkensä pelastaakseen ihmisiä
  -osa tehtailee propagandaa ja lavastuksia rahoituksen toivossa
  -osalla on liian läheiset suhteet jihadisteihin/kurkunleikkaajiin, he eivät toimi eettisesti oikein.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here