Fukushiman ydinvoimalaonnettomuus ei unohdu

Tapahtuman Facebook-sivuilta ja lehdistötiedotteesta:

Ympäri maailmaa järjestetään mielenilmauksia Fukushiman muistopäivänä, Suomessa Helsingin lisäksi myös Oulussa. Fukushima on katastrofi vailla loppua ja mittakaavaltaan suurin ja tuhoisin ihmisen aikaansaannoksista. Tämän vuoden helmikuussa reaktori 2:ssa robotit mittasivat tähän asti korkeimman säteilytason 530 sieverttiä tunnissa, eikä pelastustöitä voida edes robotein jatkaa.

Japanin hallitus on myöntänyt vihdoin, että reaktorien ytimet ovat sulaneet maaperään ja voimalan räjähdyksessä levinneet pieninä vahvasti säteilevinä osasina laajalle, jopa Tokioon asti. Tyyni valtameri, maaperä, pohjavedet ja ilma saastuvat taukoamatta. Voimalan työntekijöillä esiintyy harvinaista kolmen eri syövän kombinaatiota ja aivosairauksia, ja lasten kilpirauhassyöpä on yleistynyt moninkertaisesti aina 200 km:n säteellä Fukushimasta.

Aika ja paikka:

Helsingissä muistetaan tapahtumaa hiljaisella mielenosoituksella lauantaina 11.3. Kolmen Sepän patsaalla kello 14.00–15.00 ja Oulussa Rotuaarilla kynttilämielenosoituksella kello 18.00–19.00.

Lisätietoja tapahtumasta:

Lea Launokari, lea.launokari(at)nettilinja.fi , puh: 050 5522330
Taina Mäntykenttä (Oulu), taina.mantykentta(at)gmail.com, puh: 044 5155776

Tapahtuman Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/events/1272054396244913/

Tilaisuuden järjestävät:

Naiset Rauhan Puolesta
Naiset Atomivoimaa Vastaan
Itkijänaiset
PAND, Taiteilijat rauhan puolesta

Artikkelikuva ”Remember Fukushima”: greensefa via Flickr (CC 2.0)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here