Kongressiedustajat Tom Garrett (rep) Virginiasta ja Tulsi Gabbard (dem) Havaijilta ovat esitelleet lakialoitteen HR 1227, jonka hyväksymisen jälkeen osavaltiot saisivat itse säädellä kannabiksen kasvatusta ja hallussapitoa liittovaltion sekaantumatta asiaan.

Lakialoite poistaisi kannabiksen liittovaltion kiellettyjä nautintoaineita säätelevästä laista kokonaan.

Edustajien esitys vastaa useimpien amerikkalaisten ajatuksia ja toiveita. Quinnipiacin yliopiston tekemän mielipidekyselyn perusteella 59 % amerikkalaisista kannattaa kannabiksen laillistamista, ja 71 % on sitä mieltä, ettei hallitus saa liittovaltiotasoisella lainsäädännöllä rajoittaa kannabiksen käyttöä osavaltioissa, jotka ovat laillistaneet kannabiksen käytön. 93 prosenttia kannattaa lääkärin määräämän, reseptillä saatavan lääkekannabiksen laillistamista.

Entinen merijalkaväen sotilas, ammattivapaapainija ja Minnesotan kuvernööri Jesse Ventura on voimakkaasti tukenut kannabiksen laillistamista TV-haastatteluissa sekä kirjassaan Jesse Venture’s Marijuana Manifesto.

Lähteet

H.R.1227 — Ending Federal Marijuana Prohibition Act of 2017 https://www.congress.gov/bill/115th-congress/house-bill/1227/actions

Quinnipiac University: Republicans Out Of Step With U.S. Voters On Key Issues, Quinnipiac University National Poll Finds; Most Voters Support Legalized Marijuana https://poll.qu.edu/national/release-detail?ReleaseID=2432


Artikkelikuva: Pixabay

JAA
Edellinen artikkeliTolstoi, Gandhi ja Malcolm X – tähtäimessä väkivalta
Seuraava artikkeliWikiLeaks: koodin alkuperän häivyttäminen keskeistä CIA:n hakkerointiohjeissa
Aloitin palkallisen kirjoittamisen 14-vuotiaana Turun Sanomissa. Keskisuomalainen Oyj:lle noin 7 vuotta tekstiä ja kuvia. Kaupunkisanomille ja mitä noita nyt on ollut, en muista. Mieluummin kirjoitan establishmentin ulkopuolella. Osallisena seuraavissa: * Punk on kuollut - Eläköön Hardcore! JP inkinen, toim. K. Etholén (2009) * Paistaa se päivä risukasaankin - vai paistaako? Keskustelua yhdenvertaisuudesta ja eriarvoisuudesta. Toimittanut Tuula Pesonen, useita kirjoittajia (2012) * Näin Suomea viedään. K. Korhonen, M. Nygård, A. Pesonen, R. Söyring (2015) * ynnä pari muuta kirjaa. Levynkansia, valokuvausta, sarjakuvia, maalausta ja sen sellaista olen tehnyt kun siltä on tuntunut. Corto Maltesea siteeraten: "... päinvastoin, mikä minä olen tuomitsemaan? Mutta minulla on myötäsyntyinen vastenmielisyys sensoreita, mahtailevia tylsimyksiä... ja ennen muuta vapahtajia kohtaan." En usko yhden koon sopivan kaikille.

2 KOMMENTTIA

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here