Kongressiedustajat Tom Garrett (rep) Virginiasta ja Tulsi Gabbard (dem) Havaijilta ovat esitelleet lakialoitteen HR 1227, jonka hyväksymisen jälkeen osavaltiot saisivat itse säädellä kannabiksen kasvatusta ja hallussapitoa liittovaltion sekaantumatta asiaan.

Lakialoite poistaisi kannabiksen liittovaltion kiellettyjä nautintoaineita säätelevästä laista kokonaan.

Edustajien esitys vastaa useimpien amerikkalaisten ajatuksia ja toiveita. Quinnipiacin yliopiston tekemän mielipidekyselyn perusteella 59 % amerikkalaisista kannattaa kannabiksen laillistamista, ja 71 % on sitä mieltä, ettei hallitus saa liittovaltiotasoisella lainsäädännöllä rajoittaa kannabiksen käyttöä osavaltioissa, jotka ovat laillistaneet kannabiksen käytön. 93 prosenttia kannattaa lääkärin määräämän, reseptillä saatavan lääkekannabiksen laillistamista.

Entinen merijalkaväen sotilas, ammattivapaapainija ja Minnesotan kuvernööri Jesse Ventura on voimakkaasti tukenut kannabiksen laillistamista TV-haastatteluissa sekä kirjassaan Jesse Venture’s Marijuana Manifesto.

Lähteet

H.R.1227 — Ending Federal Marijuana Prohibition Act of 2017 https://www.congress.gov/bill/115th-congress/house-bill/1227/actions

Quinnipiac University: Republicans Out Of Step With U.S. Voters On Key Issues, Quinnipiac University National Poll Finds; Most Voters Support Legalized Marijuana https://poll.qu.edu/national/release-detail?ReleaseID=2432


Artikkelikuva: Pixabay

2 KOMMENTTIA

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here