Perinteisesti arvostettu julkaisu The Washington Post kertoo Yhdysvaltojen oletettavasti lähettävän Syyriaan lisää sotilasjoukkoja. Lehden mukaan joukot lähetettäisiin vahvistukseksi taistelussa Daeshia (ISIS) vastaan – tosin nyt Pohjois-Syyriaan lähetettävien 1000 miehen kerrotaan myös ”vahvistavan Yhdysvaltojen läsnäoloa maassa”. The Washington Post mainitsee Raqqan kaupungin ”de facto Daeshin pääkaupunkina”. Lähteenä luonnehdinnoilleen lehti mainitsee ”yhdysvaltalaiset, asianomaiset puolustusviranomaiset”.

Jo maaliskuun alkupuolella Yhdysvallat tuplasi joukkojensa määrän Syyriassa, kun päätös 400 sotilaan lisästä hyväksyttiin. Asiasta kertoi muun muassa The New York Times. Jos 1000 lisäsotilaan lähettäminen Syyriaan vahvistuu, Yhdysvalloilla on Venäjän liittolaisvaltion alueella lähes 2000 sotilasta, moninkertaisesti virallisen viidensadan sotilaan rajan yli, kertoo The Anti-Media -verkkojulkaisu. Pentagonin arvellaan jatkavan entistä linjaansa lähettää joukkoja pienissä erissä välttääkseen ilmoittamasta Syyriaan lähetettyjen yhdysvaltalaisjoukkojen todellista lukumäärää kerralla.
¤

Lähteet

Gibbons-Neff, Thomas | The Washington Post (15.3.2017): U.S. military likely to send as many as 1,000 more ground troops into Syria ahead of Raqqa offensive, officials say https://www.washingtonpost.com/news/checkpoint/wp/2017/03/15/u-s-military-probably-sending-as-many-as-1000-more-ground-troops-into-syria-ahead-of-raqqa-offensive-officials-say/?utm_term=.803c0e7d1fce

Ditz, Jason | The Anti-Media (16.3.2017): US to Send 1,000 More Ground Troops to Syria http://theantimedia.org/us-1000-ground-troops-syria/

Kuva: Pixabay

11 KOMMENTTIA

 1. Zio-masonic mafia ei hellitä otettaan… kukin vuorollaan ja aikanaan … mikään ei muutu elleivät maailman kansat herää ymmärtämään lonkeroitaan maailmalla paisuttavan mafian strategiaa ja ala yhteisvoimin vastustamaan omaa tuhoaan.
  Meillä esim. viher-vasemmisto ja persut ovat hyvä esimerkki siitä kuinka helppoa mafian on rahalla ja valheilla (katteettomilla lupauksilla) kaapata korrupiovalmiita ja vallanhimoisia työmuurahaisia itselleen oman isänmaansa uhraamiseen .
  Make no mistake, Washington will never let go – not by itself, never. Their target is world hegemony – the goal of their self-indulging PNAC – Plan for a New American Century. And to attain this goal, the fall of Syria had been planned long in advance, in the early 1990’s. “Regime Change” is relentlessly being pursued – see Wesley Clark at the Commonwealth Club of California, October 3, 2007 – ‘ 7 countries have to fall in five years’
  http://www.globalresearch.ca/war-propaganda-syrias-destruction-by-the-lies-of-the-western-media-washington-will-never-let-go-their-target-is-world-hegemony/5549508

 2. ”What is important to understand about this sudden escalation of US involvement is that if this ”race to Raqqa” is won by the US military rather than by Syrian government forces, the chance that the US will hand the territory back to the Assad government is virtually nil. In other words, this is an operation far less about wiping ISIS out from eastern Syria and much more about the United States carving out eastern Syria as a permanent outpost from where it can, for example, continue the original neocon/Israeli/Saudi plan for ”regime change” in Syria.”

  http://www.ronpaulinstitute.org/archives/peace-and-prosperity/2017/march/08/trump-invades-syria

 3. Although the Syrian army, with its ally Russia, has made significant gains against ISIS over the past week or so, the Washington Post is reporting tonight that President Trump has for the first time sent regular US military personnel into that country in combat positions.

  This is an unprecedented escalation of US involvement in the Syrian war and it comes without Congressional authorization, without UN authorization, and without the authorization of the government of Syria. In short it is three ways illegal.

  According to the Post, US Marines have departed their ships in the Mediterranean and have established an outpost on Syrian soil from where they will fire artillery toward the ISIS “headquarters” of Raqqa. The Post continues: ….

  …The United States is making a military bid for a very large chunk of sovereign Syrian territory. Something even Obama with his extraordinarily reckless Middle East policy would not dare to do.

  How will the Russians react to this development?

  How will the Russians react if increased US military activity on the ground in Syria begins to threaten Russian military forces operating in Syria (with the consent of that country’s legal government)? With President Trump’s “get along with Russia” policy lying in the tatters of a Nikki Haley at the UN and a Fiona Hill at NSC Staff, how differently might the Russians see US actions in Syria than they might have only a month or so ago?

  Make no mistake: this is big news. And very bad news.
  http://www.globalresearch.ca/trump-invades-syria/5578671

 4. […] PNAC sanoo sen toisin: Yhdysvaltain on keskitettävä jatkuvan sotilaallisen läsnäolon painopistettä Lähi-Idän lisäksi Tyynelle valtamerelle sekä Euraasiaan samalla kun pohjois- ja keski-Euroopan tukikohdat säilytetään.[…] Parhaan, vaikuttavimman – itkettävimmän – ja oivaltavimman näkemäni yhteenvedon sodan syistä, käytetyistä keinoista ja moraalista on tehnyt Irakin sodan veteraani Mike Prysner, joka puhui vuoden 2008 Irakin sodassa tehtyjä sotarikoksia käsitelleessä Winter Soldier-kuulemisessa.

  Prysner sanoi: ”… Meille sanottiin, että taistelemme terroristeja vastaan mutta oikea terroristi olin minä, oikeata terrorismia oli miehitys. Rasismi on armeijassa työkalu, jolla oikeutetaan muiden maiden tuhoaminen ja miehitys. Sillä oikeutetaan tappaminen, alistaminen ja kidutus. Rasismi on hallitusten elintärkeä työkalu, tärkeämpi kiväärejä, tankkeja…aseet ovat harmittomia, jos ei ole ihmisiä, jotka haluavat niitä käyttää… […]
  http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/112510-syyria-astinlauta-iraniin-globaalissa-peliss%C3%A4

  […] Ymmärtääkseen maailmanpolitiikkaa (reaalipolitiikkaa eli kuka ryöstää kenet ja miksi) tarvitsee suuren kartan. Kartan lisäksi tarvitaan joitain taustatietoja. […] Syyrian hallitusta vastustavat ”kapinallistaistelijat” ovat pääasiassa ulkomaan tuonteja, SOF-tiimejä (palkkasotureita) Isosta-Britanniasta, Ranskasta, Jordaniasta, Turkista ja Yhdysvalloista mainitaan turvallisuus- ja tiedustelualan yritys Stratforin sisäisessä sähköpostiviestinnässä. Stratforin sähköposteissa SOF-tiimien tehtäväkuvaus sisältää terrori-iskujen teon, murhakampanjat ja sisältä käsin romauttamisen. WikiLeaks julkaisi vuonna 2011 kirjoitetut sähköpostit vuonna 2012. Terrori-iskuihin voidaan lukea myös kemiallisten aseiden käyttö iskuvälineinä.[…] SODASTA PÄÄTETTIIN JO KAUAN SITTEN Gareth Porterkirjoitti Asia Timesissa jo vuonna 2008 Yhdysvaltain entisen puolustusministeri Donald Rumsfeldin myöntäneen avoimesti, että Yhdysvallat suunnitteli vaihtavansa Irakin, Iranin, Syyrian ja neljän muun maan hallitukset Lähi-Idässä.[…]
  http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148333-maailma-hullujen-panttivankina-syyria-laajemmassa-kuvassa

 5. Jenkit osaa siipeillä.

  Toisessa maailmansodassa USA saavutti sotavoiton siipeilemällä Neuvostoliiton puna-armeijaa saapumalla taistelupaikoille aina vuorokauden kaksi myöhässä.

  Kun USA kerran otti yhteen natsien kanssa, USA::n armeijan tappio oli totaalinen. Tuota historiaa voi käydä katsomassa USA:n Belgian ja Ranskan sankarihautausmailla.

  Nyt USA yrittää ”voittaa” Syyrian siipeilemällä Venäjän ja Syyrian armeijaa.

 6. USAn armeijan tehoa taas.

  Se ampui 70-luvun Tomahawk-risteilyromujaan Syyriaan Homsiin 59 kappaletta, joista vain 23 osui about kohteeseen, 36 ei osunut mihinkään.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here