Totuusmedian disinformaatiokampanja Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ja mielipidevaikuttamisesta länsimaissa on putoamassa pyrstölleen takaisin uutisankkalammikkoon, josta se alunperin yritti kiitoradalle.

Saksan tiedustelupalvelu ehti jo helmikuussa ilmoittaa, ettei se löytänyt lähes vuoden kestäneissä tutkimuksissaan todisteita Venäjän disinformaatiokampanjasta Saksan hallitusta vastaan.

Kun Saksan tiedustelupalvelu kaivoi kivienkin alta löytääkseen todisteita Venäjän vaikutusyrityksistä, siltä jäi huomaamatta, että Yhdysvaltain lähetystö Frankfurtissa on CIA:n kybertiedustelun Euroopan päämaja, josta käsin suoritetaan Eurooppaan, Lähi-itään ja Afrikkaan kohdistuvia hakkerointioperaatioita, ja epäilemättä myös teollisuusvakoilua (mutta niinhän ne kaikki isommat maat). Tämä on huvittavaa, koska WikiLeaks oli jo helmikuussa 2016 julkaissut Yhdysvaltain kansallisen vakoiluviraston NSA:n aineistoa, jonka perusteella Yhdysvaltain tiedettiin vakoilevan liittolaismaissaan.

Yhdysvaltain kansallisen tiedustelujohtajan viraston ODNI:n (Office of the Director of National Intelligence) entinen johtaja James Clapper kertoi 5.3.2017 Meet the Press -ohjelmassa, että Yhdysvaltain tiedustelupalveluilla ei ole todisteita Trumpin vaalikampanjan ja Venäjän välisistä yhteyksistä.

https://www.youtube.com/watch?v=ycZj5-5KJwA

Sitä ennen oli jo julkaistu useampi viikko valeuutisia Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Parhaillaan tutkimuksiaan tekevässä senaatin tiedustelukomiteassakaan ei odoteta löydettävän todisteita Venäjän sotkeutumisesta vaaleihin.

Isossa-Britanniassakin on suoritettu nollatulostutkimusta Venäjän vaikutusyrityksistä maassa: Todisteita Venäjän yrityksistä sabotoida Britannian demokraattisia prosesseja ei ole, lausui ulkoministeri Boris Johnson, mutta jatkoi, että ”meillä on kyllä runsaasti todisteita siitä, että venäläiset pystyisivät siihen niin halutessaan”.

Kommentti

Nykyään uutisia kirjoittaessa on vaikea estää sarkastista sävyä hiipimästä tekstiin. Voi toki olla, etten enää kovin tosissani yritäkään sitä estää.

Kenties länsimaisen arvoyhteisön vakoiluvirastojen pitäisi reippaasti pyytää Suomesta asiantuntija-apua. Onhan tunnettua, että täällä osataan löytää olemattomiakin etiäisiä ja kuvitteellisia trollipeikkoja. Meillä on kansainvälisesti kuuluisia ”asiantuntijoita”, jotka mielellään puhuvat itsestään (ja nauretuksi joutumisestaan) kenelle tahansa, joka viitsii kuunnella.

Kaiken älämölön ja syyttelyn jälkeen jää lukevan käteen se oivallus, että tiedonhankinnassaan on parasta turvautua muihin lähteisiin kuin massamediaan. Ei ihme, että luottamus instituutioihin on laskenut maailmanlaajuisesti.

Riikka Söyring


Artikkelikuva: Francis Barlowin kuvitusta (1687) kansantarinaan ”The Boy who Cried Wolf”. Tarina kertoo paimenpojasta, joka toistuvasti huijasi kyläläisiä luulemaan, että susi hyökkää hänen lampaidensa kimppuun. Kun susi sitten eräänä päivänä oikeasti hyökkäsi, kukaan ei ottanut todesta pojan avunhuutoja.

24 KOMMENTTIA

 1. ”Todisteita Venäjän yrityksistä sabotoida Britannian demokraattisia prosesseja ei ole, lausui ulkoministeri Boris Johnson”

  Israelin yrityksista sen sijaan on: ”After six-months of undercover filming, Al Jazeera Investigations exposes how the Israel lobby penetrates the many different levels of British democracy.”
  https://www.youtube.com/watch?v=ceCOhdgRBoc

 2. Kunnon sotamies Svejk joutui omien joukkojensa vangiksi ja epäillyksi vakoilusta vihollisen hyväksi. Myös kuulustelupöytäkirja todisti epäilyt aiheelliseksi, tähän tapaan:
  — Kuulusteltava myönsi, että hän on kiinnostunut valokuvauksesta erittäin paljon ja harrastaisi sitä mielellään, jos hänellä vain olisi kamera.
  — Edelleen epäilty tunnusti, että siltojen ja rautatieasemien valokuvaaminen on paljon helpompaa kuin ihmisten, koska ne pysyvät paikoillaan eivätkä liiku.

 3. ”Kaiken älämölön ja syyttelyn jälkeen jää lukevan käteen se oivallus, että tiedonhankinnassaan on parasta turvautua muihin lähteisiin kuin massamediaan.”

  Joko olette saaneet todisteita uutiseenne jossa väitettiin 14 länsikoalition jääneen kiinni Itä-Aleppossa vai oletteko ryhtyneet hyvän journalistisen etiikan mukaisesti uutisen väitteiden oikaisuun?

  • Viittaamassasi artikkelissa kerrotaan, mitä Syyrian parlamentin jäsen Fares Shihabi, toimittaja Said Hilal Alcharifi ja Syyrian YK-suurlähettiläs Bashar Jaafari ovat kertoneet – viimeksi mainittu YK:n turvallisuusneuvostossa.

   Lausunnot ovat uutisoinnin arvoisia, ja niistä onkin uutisoitu hyvin monessa mediassa ja monella sivustolla. Niitä ei ole kumottu missään. Paljon kevyempiäkin ”läntiselle arvoyhteisölle” kielteisiä lausuntoja on pyritty kumoamaan.

   Voimme palata aiheeseen, jos näytät, että toteamukset on osoitettu vääriksi jossain mediassa.

  • Lisättäköön, että Euroopan parlamentin jäsen Javier Couso Permuy, joka kuuluu Euroopan yhtyneen vasemmiston konfederaatioryhmään/Pohjoismaiden vihreään vasemmistoon, on esittänyt komissiolle kirjallisen kysymyksen uutisen pohjalta:

   ”According to news reports, 14 Coalition officers from the USA, France, the United Kingdom, Germany, Saudi Arabia, Turkey, Qatar, Israel, Jordan and Morocco were arrested in a secret bunker in Aleppo on 16 December 2016.

   The officers had been providing military advice to the armed extremist groups which operated in eastern Aleppo, before the Syrian army drove them out with the assistance of the Russian air force.

   The Syrian authorities say that detailed information enabled them to locate and arrest the foreign army officers at their secret headquarters in a basement in Aleppo.

   The UN Security Council has met behind closed doors, and thus far the governments whose officials were detained have remained silent on the issue, as have the US and European media.

   1. Is the EU aware of the above military operation, which violates international agreements?

   2. What steps will the EU take, given that military officials from the EU were among those advising the terrorist groups?

   3. What is the EU’s stance on the incident? Will there be penalties or official reprimands for the Member States involved?”

   http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2017-000078+0+DOC+XML+V0//EN&language=en

  • Arvoisa factchecker, kiitämme mielenkiinnostasi julkaisuamme kohtaan.

   Kuten varmaankin olet huomannut, artikkelimme ovat säännönmukaisesti varsin perusteellisesti lähteistettyjä, mitä ei voi sanoa yhdestäkään valtamedian julkaisusta. Lisäksi tiedoksesi mainittakoon, että koko viisihenkinen toimituksemme osallistuu etukäteen julkaistavien artikkelien faktantarkistukseen, mikä sekin lienee aika ainutlaatuista suomalaisessa mediakentässä.

   Me ihmettelemme, voiko joku pitää uskottavina uutisia, joissa lähteenä on mainittu vain esimerkiksi Reuters. Mutta näinhän valtamedia juuri toimii, rapauttaen jatkuvasti omaa uskottavuuttaan, kun kiinnijäämisiä uutisten perättömyydestä ja/tai manipuloivuudesta tapahtuu jatkuvasti.

   Kun näköjään tiedät mainitsemasi välittämämme tiedon vääräksi, olisi toivottavaa, että Vesa Raiskilan yllä pyytämällä tavalla toimitat siitä todisteet Vastavalkean toimituksen käyttöön. Lähteeksi ei riitä Reuters. Tarkistamme lähettämäsi tiedot, ja oikaisemme uutistamme, jos tarvetta siihen ilmenee.

   Jos taas kertomasi on pelkkää kohinaa ilman todellista informaatiosisältöä, toteamme puheittesi olevan silkkaa äänihuulten satunnaisliikettä vailla järjellistä sisältöä. Sellaista on liikkeellä, erityisesti valtamedian liepeillä.

 4. Se tässä hämmästyttää ja kummastuttaa pientä kulkijaa kun ihmiset vielä valtamediaa seuraavat. Luulisi jo olevan kaikille selvää että pelkkää juonittua ja manipuloitua tarinaa ja puhdasta pas*aa sieltä vain irtoaa.

 5. Onhan tämä yhtä sirkusta. Kaikella Venäjän syyttelyllä peitetään sitä, että Yhdysvaltain demokraattinen puolue itse häiritsi demokraattisia prosesseja sabotoimalla esivaaleissa Bernie Sandersin kampanjaa, ja että molemmat puolueet ottavat rahaa mistä saavat ennen vaaleja, vaalien aikana ja vaalien jälkeen antaen vastineeksi maksajien haluamia lakeja. Vastikkeellista tukea 😉
  Ihan samaa tapahtuu EU:ssa ja muualla.

  Media huutaa mitä sen halutaan huutavan.

  Edustuksellinen demokratia on hierarkia, joka ei ole kiinnostunut muusta kuin oman valtansa ja saavuttamiensa etujen säilyttämisestä.

  Minua tympii.

  • Kyllä tää pistää tympimään tää mualiman meno ja sen meediat.

   Siksi suosittelen Riikalle katso Raid areenasta, jostain syystä yleläiset taas näyttävät sitä. Raid antaa ainoan oikean vastauksen näille globalistisille yksityistäjille ja heidän faktan tsekkaajilleen.

   Eteenpäin Raidin viitoittamalla tiellä!! 🙂

   http://areena.yle.fi/1-93211

  • Ikivanha kikka. Kun oma pesä on sekaisin haetaan syyllistä vieraalta maalta. Muuten, Trumpin valinnan jälkeen näyttää, että venäjäntrollienmetsästys teema täällä meilläpäin pääsi happanemaan käsiin. Vissiin uutta teemaa katellaan. Olisiko se tämä kyrpihyökkäys? Näyttäisi sekin hapantuvan suht nopeasti, kun faktoja tarkistellaan. On sentään vielä jokunen viranomainen joka sanoo mitä tietää. Ei viitsi kaikkea keksiä.

   Ruotsin ulkoministerikin tuossa ohimennen mainitsi, että ei tässä kannata olla ollakseen, kuin Venäjää ei olisi olemassakaan. Ei niin, kyllä se siinä on ja pysyy. Keskustelua kannattaa käydä vähän joka ilmansuuntaan. Eristämällä ei saada ainakaan mitään hyvää aikaiseksi.

 6. Hauskaahan tätä on seurata, toisaalta vakuutetaan Venäjän olevan uhka läntiselle sivistyksellä, mutta taas toisaalta sen omaavan kehitysmaan piirteitä.
  Vuonna 18 tullaan kokemaan melkoinen russofobian kliimaksi, potkupalloilun mömmön kilpailuiden vuoksi,ennustan tuolloin kriisin kohdentuvan juuri Kalininkradin enlaaviin, koska sotahaukat,niin Puolassa kuin Liettuassa ovat valmiustilassa,jopa Kalininkradin saartoon.

  • Kivenkova logiikka ei sovi yhteen poliittisen puheen kanssa. Pelkkä jäljitelmän kaltainen näköisyys riittää.

 7. Suosittelen … itsenäisyys on oltava nyt päätavoitteemme mikäli aiomme pelastua tuhoutumasta ja sulautumasta pankkiiri- ja vapaamuurarimafian NWO-tyrannian viidakkoon.
  Suomen nousu ja perikato! Itsenäistyminen?
  http://magneettimedia.com/suomen-nousu-ja-perikato-itsenaistyminen/

  Who Are The Illuminati?
  There are certain methods of subjugation and control which are indispensable to this power. The first is, of course, complete control over all financial systems, all borrowing and lending.
  The second essential component is control of the media. It is controlled through business fashion.
  The third factor in the control system is the universities, and through them the whole education system.
  …. Control and exploitation of the standards of public health. The sale of prescription drugs is a huge business generating mega profits. Medical operations and treatments can also be very profitable to big business. These extreme treatments have their place but are over-used for the sake of profit.
  In fact big business, particularly the big drug companies, have a vested interest in the ill health of the population. These companies, working through the US Food and Drug Administration, have tried to suppress the health food industry. In this they have largely failed but now the game is to own it and control it so that health foods can only be afforded by the elite.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=101

  • Hyvä selvitys illuista tai nwo-rapparimafiasta tuossa linkissä.
   Tuo henkisesti kieroutunut mafia ei muuta halua kuin kaiken kontrolliinsa ja jakaa maailman kahteen osaan: ME VALITUT ja te muut, te joiden on tarkoitus toimia vain meidän juoksupoikina ja orjina.
   Tietenkin turhien ja tehottomien orjien määrää pyritään eri keinoin vähentämään jotka on naamioitu auttamiseksi ja yhteisen hyvän kaapuun. Juuri tämä kaksinaamaisuus on ase jolla hyväuskoiset massat tainnutetaan.

 8. Presidentti Sauli Niinistö ja Suomi ovat USA:n ja NATO:n aloittaman hybridisodankäyntihyssytyksen suurimmat uhrit.

  Niinistö meni hybridimiinaan ja perusti Suomeen USA:n armeijan, CIA:n ja NATO:n hybridisodankäyntikeskuksen ja maksaa sen kuluista vielä 80 %.

  Niin kauan kuin Niinistö on presidenttimme ja USA:n armeijan, CIA:n, NATO:n hybridikeskus on olemassa Suomessa niin niin kauan Hesarissa ja Ylen ohjelmissa vilisee pahoja venäläisiä vakoilijoita, hakkereita, sabotöörejä, agentteja,
  ja kauniita venäläisiä agenttinaisia yms., jotka haluavat pahaa Suomelle ja koko läntiselle maailmalle.

  • ”Hesarissa ja Ylen ohjelmissa vilisee pahoja venäläisiä vakoilijoita, hakkereita, sabotöörejä, agentteja,
   ja kauniita venäläisiä agenttinaisia yms., jotka haluavat pahaa Suomelle ja koko läntiselle maailmalle.”

   Ovat jonkun sortin salaliittoteoreetikkoja? (ilkkarinaurua)

   Pakkohan se on jotenkin perustella, miksi Suomi maksaa lähes kokonaan hybridisodankäyntikeskuksen.

  • Onkohan Sauli sittenkään uhri? Minusta pikemminkin sionistien pelikaveri, mies josta pitäisi kiireesti päästä eroon.

 9. Mediassa on liittoutunut kaksi toisilleen näennäisesti vastakkaista intressi- ja aateryhmää. Mediatalot ovat suuryrityksiä tai vähintäänkin osia jättimäisissä alan konserneissa. Omistajissa ja johdossa on paljon isojen pääomakeskittymien haltijoita/luottomiehiä. Nuo tahot edustavat kansainvälistä suurpääomakapitalismia, jolla on vahvoja globalistisia intressejä.

  Median suorittava taso on puolestaan saanut viher-vasemmistolaiseen maailmankuvaan johdattavan kasvatuksen ja koulutuksen (aivopesustakin voidaan puhua). Tähän maailmankuvaan kuuluu edistysmielisyys, arvoliberalismi, kaikkialle ulotettava suvaitsevaisuus sekä vähemmistöjen oikeuksien (ts. näkyvyyden) puolustaminen aina järjettömyyksiin saakka.

  Noille kahdelle eri ryhmälle eli ”globalisteille” ja ”suvakeille” on ominaista materialistinen maailmankuva, jossa ei ole Jumalan kaltaista yhden ”totuuden” takuumiestä. Tuohon maailmankuvaan on sekoittunut maagisuutta, jossa sanoilla, sanomisilla, kertomuksilla ja sopimuksilla on kyky rakentaa ja muovata todellisuutta. Kapitalistit käyttävät sanojen lisäksi rahaa, jota he luovat jopa tyhjästä. Nuo molemmat ryhmät haluavat manipuloida kanssaihmisiään asettamalla heidän eteensä ”totuuksia”, joidenka mukaan noiden pitää askeleensa ja maailmankuvansa sovittaa. Toimittajat tekevät tätä välittämänsä informaation avulla ja kapitalistit velkasuhteiden ja rahanluonnin menetelmien avulla.

  Nyt eletään aikakautta, jolloin manipulaattoreiden ote maailman todellisuuksien määrittelyssä on saavuttamassa huippunsa. Näiden ylimielisyys ja röyhkeys on ainakin saavuttanut ennennäkemättömän tason. Koska he eivät enää kuuntele kritiikkiä, alkaa myös heidän ammattitaitonsakin rapistua. Toimituksissa ollaan siirrytty vaiheeseen, jossa tiedonvälitys on saanut väistyä toimittajien omaa maailmankuvaa heijastavan ”Suuren Kertomuksen” laadinnan tieltä ts. jokainen julkaistava uutinen tai reportaasi laaditaan niin, että se mahdollisimman hyvin tukee tuota Suurta Kertomusta. Kapitalismissa ollaan puolestaan siirrytty reaalitaloudesta yhä enemmän puhtaiden finanssioperaatioiden maailmaan. Kapitalismin Suuri Kertomus on se, kuinka lopulta 0,1% maailman väestöstä omistaa 99,9% maailman varallisuudesta.

 10. Trump on esittänyt tammikuusta 2017 lähtien, että ei ole todisteita, että Venäjä olisi hakkeroinut Demokraattien puoluetoimistoon, Clintonin vaalitoimistoon, USA:n vaaleihin.

  Nyt samaa toistaa FBI/Comey ja Kongressin tiedustelunkomitea/Nunes, mutta Obaman/Clintonin/Demokraattien hybridi pyörii.

 11. Niin, Suomi saattaa olla viimeinen uhri. Nuo nato-haukat osaavat propagandan teon ja lopulta uskovat siihen itsekin. Se on sitten loppu.

  Taukoahan tässä on vietetty siksi ettei Trumpin hallinnon suunnasta ole ollut selvyyttä. Pelko on hiipinyt Ylenkin propagandistien persuuksiin.
  Nyt olivat lähettäneet Kurosen Itä-Ukrainaan propagandan tekoon, joten jotain on nitkahtanut transatlantikkojen suuntaan. Ehkä Flynnin erottaminen ja FBI-tutkimusten aloittaminen Trumpin Venäjä-suhteista saivat Ylen propaganda-koneeseen vauhtia.

  Mtv yllätti uutisoimalla venäläisistä vapaaehtoisesti, jotka osallistuvat taisteluihin Ukrainassa. Toimittaja vieraili vapaaehtoisten järjestön toimistolla.

  Tuo sota pitäisi saada nopeasti loppumaan. Ilmeisesti presidentti Niinistö, Suomen hallitus ja eduskunta ei näe tarvetta sodan lopettamiseksi, tai sitten odottavat Jumalan apua…
  Toisaalta hybridi-sota leikit Venäjää vastaan lienevät niin korkealla agendassa, ettei Ukrainan taisteluille jää oikein aikaa…

 12. Yle uutiset kertoili Venäjän sotilaiden järjestöstä ja näytteli samalla kuvia sotilaista. Kuvista piti jäädä käsitys, että sotilaat olisivat virallisen Venäjän sotilaita Ukrainassa.

  No, niin tai näin. Ron Paul Institute kertoo Valentina Melnikova:sta ja hänen järjestöstään:(kopiointi sallittu)
  ”The US government has in the past been generous in funding the Russian Soldiers’ Mothers Committes. In a 2011 report of the US government-funded
  Democracy, we learn that the US government granted the Committees more than $150,000. In 2010 they received approximately the same amount from the US government, and in 2009 they received nearly $200,000.”
  Yle kertoi lisäksi uutisessa, että Suomeen oli nyt tuotu järjestön naishenkilö, ja ilmeisesti virkamies siinä selitteli, että operaatio oli hankala!! Siis hetkonen!! Salakuljettiko Suomen viranomaiset juuri tuon Melnikovan Venäjältä Suomeen, yhteistyössä tai ehkä USA:n pyynnöstä??
  Ei ihme, että valtiokoneiston virkamiehet alkavat hermostua jos ei Nato-jäsenyyttä näy tai kuulu!!

  http://www.ronpaulinstitute.org/archives/peace-and-prosperity/2014/august/30/russian-soldiers-mothers-committees-a-us-covert-op.aspx

 13. Alunperinhän tämä järjestö esiintyi mediassa tästä syystä:

  ”Absent compelling visual evidence of a Russian invasion of Ukraine, these NGOs are said to provide the evidence that, as NATO claims, 1,000 young Russians have been forced to go fight in Ukraine.

  The US mainstream media has reported extensively over the past several days that these ”Soldiers’ Mothers Committes” are a smoking gun indicating the Russian government’s military intervention in Ukraine.”
  http://www.ronpaulinstitute.org/archives/peace-and-prosperity/2014/august/30/russian-soldiers-mothers-committees-a-us-covert-op.aspx

  Tänä päivänä Venäjä tukee jo ilmeisesti avoimesti Itä-Ukrainan ”tasavaltoja”, koska se katsoo näiden olevan oikeutetusti olemassa Minskin sopimuksen perusteella. Venäjä ilmeisesti lähettää aseapua Itä-Ukrainaan.

  Naton tai USA:n satelliitit eivät kuitenkaan löytäneet Venäjän armeijajoukkoja Ukrainasta 2014, vai onko jollakulla tälläisiä kuvia?

  Surullisen kuuluisan Bellingcatin sivuilta saattaisi löytyä!! 🙂

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here