Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n päällikkö James Comey totesi maanantaina 20.3., ettei hänen virastollaan tai oikeusministeriöllä ole tietoja, jotka tukisivat presidentti Donald Trumpin väitteitä, joiden mukaan hänen edeltäjänsä, presidentti Barack Obama olisi salakuunnellut Trumpia ennen presidentinvaaleja.

Jo aiemmin The New York Times ja suurin osa amerikkalaisista valtamedioista oli julistanut, ettei Trumpilla ole todisteita väitteilleen.

New York Post on kuitenkin todennut, että Timesilla on ongelma: lehti itse julkaisi 19. tammikuuta artikkelin ”Intercepted Russian Communications Part of Inquiry Into Trump Associates”, joka julkaistiin seuraavana päivänä paperiversiona otsikolla ”Wiretapped Data Used in Inquiry of Trump Aides” (salakuunneltua dataa käytetty Trumpin avustajiin kohdistuvassa tutkinnasssa). Lehden lähteiden mukaan liittovaltion viranomaiset olivat salakuunnelleet Trumpin avustajia ja monitoroineet heidän rahansiirtojaan osana avustajien Venäjä-yhteyksien tutkintaa.

The New York Times mainitsi tammikuisessa artikkelissaan, että Trumpin entisen kampanjapäällikön Paul Manafortin vakoilu alkoi jo ”viime keväänä”. Lehti viittaa eräältä viranomaiselta saatuun tietoon, jonka mukaan salakuunneltujen viestien perusteella laadittuja raportteja on toimitettu Valkoiseen taloon presidentti Obaman kaudella.

Äskettäisessä faktantarkistusartikkelissaan Timesin toimittaja Linda Qiu kuittaa asian lyhyesti todeten, ettei lehden tammikuisessa artikkelissa väitetty, että presidentti Obama olisi märännyt Trumpin salakuunneltavaksi, ja selvensi, että artikkelissa oli viitattu Yhdysvaltain ulkopuolella kerättyihin tietoihin.

Joka tapauksessa jo ennen Trumpin virkaanastujaisia Times tiesi, että Trumpin henkilöstöä oli salakuunneltu, kuten New York Post korostaa. Monilla vaihtosivustoilla on huomautettu, että tästä näkökulmasta medioiden tyrmäävä suhtautuminen nykyisen presidentin väitteisiin salakuuntelustaan kuulostaa jakomielitautiselta.

Suuri amerikkalainen vaihtoehtomedia Infowars väittää nyt saaneensa haltuunsa NSA:n (National Security Agency) dokumentteja, jotka todistavat, että Trumpia ja hänen perhettään vakoiltiin vuosina 2004–2010 osana NSA:n projektia nimeltä ”Dragnet”, jota myös Edward Snowden oli osaltaan paljastamassa.

Infowarsin mukaan Arizonan osavaltion poliisia edustavan tutkijan Michael Zullon tietovuotajalta vuonna 2013 saamista Dragnet-tietokannan osista käy ilmi, että Trumpia vakoiltiin sekä Trump Towerissa että Palm Beachissa Floridassa aina presidentti Obaman ensimmäisen virkavuoden (2010) läpi. Tietoja on tutkinut myös Joseph M. Arpaio, joka toimi aiemmin Maricopa Countyn sheriffinä Phoenixissä.

Dragnet-tietokannan kerrotaan osoittavan, että Trumpin lisäksi useiden hänen Trump Towerissa työskennelleiden alaistensa puheluita salakuunneltiin. Myös joidenkin työntekijöiden samoin kuin Trumpin itsensä rahansiirtoja seurattiin.

Entinen CIA:n virkailija Larry Johnson väitti äskettäin Infowarsin päätoimittaja Alex Jonesille, että Trumpia vakoiltiin myös vaalikampanjan aikana. Dragnet-tietokannan kerrotaan osoittavan, että myös Jonesia on monitoroitu.

Infowarsin tuoreimmassa paljastuksessa esitetään todisteita siitä, että oikeusministeriön käynnistämän, sheriffi Arpaioon kohdistuvan siviilioikeusprosessin aikana vuosina 2008–2010 NSA vakoili useita tapaukseen liittyneitä tuomareita, Arpaioa itseään ja Maricopa Countyn poliisiasemaa. Sivulla esitetään kokonaisuudessaan liittovaltion tuomioistuimessa julkistettu aikajana.

Katkelma NSA:n Joseph Arpaion tapausta koskevasta aikajanasta (klikkaa suurentaaksesi).

Yhdysvaltain kansalaisten vakoilemista on yritetty kiistää, vaikka Snowdenin kaltaisten tietovuotajien paljastukset ovat osoittaneet vakoilun laajuuden. Vuonna 2014 kävi ilmi, että CIA oli vakoillut jopa itsensä valvojan, Yhdysvaltain senaatin, komiteaa, jonka tehtävänä oli tutkia CIA:n ”tehostettuja kuulustelumenetelmiä” (lue: kidutusta).
¤

Lähteitä

Schmidt, Michael S. et al. | The New York Times (19.1.2017): Intercepted Russian Communications Part of Inquiry Into Trump Associates
https://www.nytimes.com/2017/01/19/us/politics/trump-russia-associates-investigation.html?_r=0

Crudele, John | New York Post (8.3.2017): Did the New York Times already tell us Trump was ‘wiretapped’? http://nypost.com/2017/03/08/did-the-new-york-times-already-tell-us-trump-was-wiretapped/

Cors, Jerome | Infowars (20.3.2017): NSA Documents Prove Surveillance of Donald Trump and His Family https://www.infowars.com/nsa-documents-prove-surveillance-on-donald-trump-and-alex-jones/


Artikkelikuva (rajattu) ”NSA Surveillance at Mt. Rushmore”:
André-Pierre du Plessis via Flickr (CC 2.0)

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

4 KOMMENTTIA

 1. [Edward] Snowden explained that the NSA’s surveillance dragnet currently allows any analyst with an appropriate clearance to search a massive database of communications for phones or IP addresses related to anyone, including the president. He was describing the Upstream program conducted under Section 702 of the Foreign Intelligence Surveillance Act, in which the NSA collects a vast number of American communications from internet cables entering and exiting the United States, ostensibly only “targeting” foreigners.

  “If Donald Trump wants to take this seriously, he needs to fix the problem that everyone in America’s communications are being collected right now, without a warrant, and they’re going into the bucket, and they’re protected by very lax internal policy regulations, and this simply is not enough,” said Snowden.

  “The problem is not, ‘Oh, you know, poor Donald Trump.’ You’re the president. You should be asking questions about ‘Why was this possible in the first place?’ and ‘Why haven’t I fixed it?’”

  Far from trying to eliminate the NSA’s authorities under Section 702, Trump supports having Congress extend the programs past this year, when they would otherwise expire — while at the same time continuing President Obama’s refusal to give the legislative branch even a ballpark estimate of what proportion of domestic communications they capture.

  https://theintercept.com/2017/03/14/edward-snowden-has-some-advice-for-donald-trump-about-surveillance/
  #
  [Sen. Rand] Paul explained how the NSA routinely and deliberately spies on Americans’ communications — listens to their calls and reads their emails — without a judicial warrant of any kind:

  The way it works is, the FISA court, through Section 702, wiretaps foreigners and then [NSA] listens to Americans. It is a backdoor search of Americans. And because they have so much data, they can tap — type Donald Trump into their vast resources of people they are tapping overseas, and they get all of his phone calls.

  And so they did this to President Obama. They — 1,227 times eavesdrops on President Obama’s phone calls. Then they mask him. But here is the problem. And General Hayden said this the other day. He said even low-level employees can unmask the caller. That is probably what happened to Flynn.

  They are not targeting Americans. They are targeting foreigners. But they are doing it purposefully to get to Americans.

  Paul’s explanation is absolutely correct. That the NSA is empowered to spy on Americans’ communications without a warrant — in direct contravention of the core Fourth Amendment guarantee that “the right of the people to be secure in their persons, houses, papers, and effects, against unreasonable searches and seizures, shall not be violated, and no Warrants shall issue, but upon probable cause” — is the dirty little secret of the U.S. Surveillance State.

  As I documented at the height of the controversy over the Snowden reporting, top government officials — including President Obama — constantly deceived (and still deceive) the public by falsely telling them that their communications cannot be monitored without a warrant. Responding to the furor created over the first set of Snowden reports about domestic spying, Obama sought to reassure Americans by telling Charlie Rose: “What I can say unequivocally is that if you are a U.S. person, the NSA cannot listen to your telephone calls … by law and by rule, and unless they … go to a court, and obtain a warrant, and seek probable cause.”

  The right-wing chairman of the House Intelligence Committee at the time, GOP Rep. Mike Rogers, echoed Obama, telling CNN the NSA “is not listening to Americans’ phone calls. If it did, it is illegal. It is breaking the law.”

  Those statements are categorically false. A key purpose of the new 2008 FISA law — which then-Senator Obama voted for during the 2008 general election after breaking his primary-race promise to filibuster it — was to legalize the once-controversial Bush/Cheney warrantless eavesdropping program, which the New York Times won a Pulitzer Prize for exposing in 2005. The crux of the Bush/Cheney controversy was that they ordered NSA to listen to Americans’ international telephone calls without warrants — which was illegal at the time — and the 2008 law purported to make that type of domestic warrantless spying legal.

  Because warrantless spying on Americans is so anathema to how citizens are taught to think about their government — that’s what Obama was invoking when he falsely told Rose that it’s “the same way when we were growing up and we were watching movies, you want to go set up a wiretap, you got to go to a judge, show probable cause” — the U.S. government has long been desperate to hide from Americans the truth about NSA’s warrantless powers. U.S. officials and their media spokespeople reflexively mislead the U.S. public on this critical point.

  It’s no surprise, then, that as soon as Rand Paul was done uttering the unpleasant, usually hidden truth about NSA’s domestic warrantless eavesdropping, the cavalcade of ex-intelligence-community officials who are now heavily embedded in American punditry rushed forward to attack him. One former NSA lawyer, who now writes for the IC’s most loyal online platform, Lawfare, expressed grave offense at what she claimed was Sen. Paul’s “false and irresponsible claim.”

  https://theintercept.com/2017/03/13/rand-paul-is-right-nsa-routinely-monitors-americans-communications-without-warrants/

 2. Yhdysvaltojen vakoilupiirien toiminta on niin sairasta, että tavallisten kansalaisten niin täällä kuin sielläkin tulisi jotenkin boikotoida yhdysvaltain viranomaisia. Trump jossain vaiheessa kampanjaa sanoi tiedustelupalveluaan(tai jotain niistä) katastrofiksi. Trumpilla on todellakin mahtava viha- ja valekoneisto vastassaan.
  Ehkä tuota Robert Parrya, joku voisi haastatella ja välittää hänelle (lukijoiden) kysymyksiä. Miksei kysymyksiä/ kysyjiä voisi kerätä vaikka Suomi24.fi:stä tai kampanjalla twitterissä.
  Merkeliä Obama taisi ainakin salakuunnella ja silloinkin ilmeisesti Britannian kautta, ja juuri kiertääkseen USA:n lain.

  Varmaan laittavat jenkeissä kaikki vieraat kuunteluun: Soini ja Niinistö tiukasti johdon päässä… Näiden pitääkin olla valvonnassa! 🙂

  SUPOhan haluaa samanlaista massakuuntelua myös Suomeen. Aluksi puhuttiin vain joidenkin salakuuntelusta. Viimeksi mainittiin, että kuunneltaisiin kaikki muut paitsi toimittajat ja lakimiehet. Oliko vielä ryhmä lääkärit jätetty salakuuntelun ulkopuolelle. Massavakoilu on lopun alkua demokratialle. Siksi myös jenkeissä niin moni vastustaa näitä DDR/Stasi-metodeja.

 3. Sitä on vaikea tietää mihin Trump todellakin tähtää, mutta ainakin hänen vihollisiaan ovat monet mediat. Viimeaikaiset lausunnot vaikuttavat siltä, että hän pyrkisi jopa Naton hajottamiseen. (Velkapuhe)
  Mattis sanoi puolustusministeri Niinistölle, että Suomi on hyvä välittäjä idän ja lännen välillä.

  Transatlanttiset trollit täyttävät twitterin Trumpin vastaisilla lausunnoilla. Show must go on!

 4. Päätettäisikö nyt miten kaikissa maissa salakuunnellaan johtoasemissa. Jopa kävi niin hassusti, että eräs Pensylvaniassa ammattia harjoittava televisio-liike asensi mikrofoonisia kuuntelulaitteita vuokrattaviin televisioihin, mutta jäi siitä kiinni. Mitään ei kerrottu jälkeenpäin langetettiinko siitä mitään rangaistusta. Kysymys jää selvittämättä ketä sellainen hyödyttää ??? Helpoin tapa kuunnella kansalaisten ”raivoamista” omassa kodissaan seuraten poliittisia ohjelmiaan, saattaisi juuri olla perheiden seuranta. Jos minä oivallan sen olevan mahdollista, niin miten paljon viisaampia ovat yhteiskunnan ”ammattirikolliset” sen toteuttamaan, helppoa kuin heinän teko ?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here