Saksan apulaisvaltionvarainministeri Jens Spahn on kertonut Saksan vastustavan Kreikan velkahelpotuksia. Kansainvälinen valuuttarahasto IMF, joka aiemmin oli sitä mieltä, että Kreikka ei selviä ja että sille pitää antaa velkahelpotuksia, ei ole edelleenkään varma osallistumisestaan tukipakettiohjelmaan, ja osa IMF:n hallintoneuvoston jäsenistä vaatii Kreikalta lisää säästökuuria.

Älköön lukija erehtykö kuvittelemaan, että kysymys olisi moraalista, oikeudenmukaisuudesta, arvoista, politiikasta tai tavallisten kreikkalaisten hyvinvoinnista. Kyseessä on raaka bisnes.

Saksan kantaan vaikuttavat Saksan tulossa olevat liittovaltiopäivävaalit sekä edelleen Kreikalta saatavissa olevat rahat, ja Saksan kanta taas ratkaisee Euroopan unionin kannan. Minkään maan poliittiset päättäjät eivät halua myöntää tyrineensä koko homman, joten euroalueen vakautta tullaan vaalimaan edelleen Kreikan kautta kierrätettävin raha-avustuksin.

Monien Kreikan lentokenttien operoiminen on jo ulkoistettu saksalaisyrityksille Kreikalle tappiollisin sopimuksin. Kreikan suurimpien kaupunkien vesihuoltoa ollaan lainatakausehdoilla yksityistämässä mm. Veolialle, jossa on vankka saksalaisomistus. Saksassa sitä vastoin puretaan vesihuollon yksityistämistä hintojen nousun herätettyä saksalaisissa tyytymättömyyttä.

Kreikassa on myös kultaa, öljyä ja maakaasua, jotka halutaan pois kreikkalaisilta.
Ennen tukipakettirallia ja Kreikan velkojen uudelleenjärjestelyä vuonna 2012 Kreikan valtiolla oli velkaa yksityisille sijoittajille 205,6 miljardia euroa. 199,2 miljardia järjesteltiin uudelleen vaihtamalla vanha velka uusiin velkakirjoihin, joita muut euromaat takasivat joko suoraan tai erilaisten rahasto- ja velkasitoumusjärjestelyjen kautta. Tukipakettirahat tulivat kolmesta taloussopeutusohjelmasta, joihin kuuluu yksityistämisen aikataulu.

Rahat eivät menneet Kreikan auttamiseen, vaan ne menivät Kreikan velkojien ja ”auttajien” auttamiseen — kuten IMF:lle ja eurooppalaisille pankeille. Kreikan velat kolminkertaistuvat avun seurauksena.

Pankkeja pelastettiin myös raha-avulla, ja sitä perusteltiin rahoitusjärjestelmän vakauden ylläpitämisellä sekä luottolaman estämisellä. Pankkeja tuettiin ostamalla niiden hallussa olevia roskaluottoja, kuten Kreikan lainoja, ylihintaan, uudelleen pääomittamalla (suora pankkituki veronmaksajilta) sekä myöntämällä pankeille valtiontakauksia, jotka saattavat tulevaisuudessa realisoitua.

Suoriin vaikutuksiin EKP siis lukee valtioiden velkaantumisen, joka nousi euroalueella keskimäärin 60 prosentista 92 prosenttiin, sekä alijääongelmat, jotka syntyivät siitä, että valtiot lainasivat yksityisiltä luotottajilta rahaa antaakseen rahan pankeille. Tämä on kasvattanut myös valtioiden lainanhoitokuluja.

Pankkien pelastaminen kasvatti valtioiden alijäämää eritoten Irlannissa, Kreikassa, Kyproksella ja Sloveniassa, mutta muutkaan euromaat eivät selvinneet kärsimättä.

IMF:n kuuttakymmentä (!) viimeisintä talouskriisiä vertaillut tutkimus arvioi keskimääräisen lisäyksen valtioiden velkaan olleen noin 12 % bkt:sta, joista 7 % muodostui rahoitussektorin saamasta suorasta tuesta.

Kommentti

Läntinen arvoyhteisö tarkoittaa nykyään merkityssisällöltään uskoa markkinoiden kaikkivoipaisuuteen, vientiylijäämään, rahoitussektorin vapauttamisen onnellistuttavaan vaikutukseen sekä siihen, että NATO hoitaa siirtomaapolitiikan edistämisen ”humanitaarisella interventiolla” pommittamalla niskuroivat maat yksityisten pankkien luoman velkasuhderahan käyttäjiksi.

Inter-eurooppalaisen lainanannon rakenne, jossa ”ytimen” pankeilla ja rahoitusinstituutioilla oli reuna-alueiden pankkien velkaa, johti siihen, että reuna-alueiden valtiot ja viime kädessä niiden asukkaat joutuivat uudelleenpääomittamaan kotimaiset pankit suojellakseen ulkomaisia velkakirjojen omistajien sijoituksia. Kriisi siis syntyi rahoitusmarkkinoiden, keskuspankkien sekä rahoitustoiminnan valvojien — jotka jättivät valvomatta rahoitussektorin puuhia — yhteisestä toiminnasta, mutta se maksatetaan tavallisilla ihmisillä. Ilman yhteisvaluutta euroa ja pankkitoiminnan globaalia yhteenkytkeytyneisyyttä Kreikankaan kriisi ei olisi päässyt paisumaan nykyiseen mittaansa.

Koneisto ei halua myöntää olevansa ongelmien lähde. Vaihtoehdottomuuden advokaatit — Euroryhmän velkamonomaanikot ja uusliberaalia talousteologiaa tunnustava massamedia — eivät halua aidosti rakentavaa dialogia velka-asioista Euroopassa. Julkinen keskustelu saattaisi osoittaa niukkuustyrannialla synnytetyn eurooppalaisen kestolaman olleen tarkoitushakuista hikipajaunionin rakentamista edunsaajaryhmien ilahduttamiseksi. Talouskuri on luokkasodan, ryöstötalouden ja talouskolonialismin strategia, eikä muuksi muutu poliittisella kivapuheella.

Riikka Söyring

Lähteet

IMF (7.2.2017): Greece : 2017 Article IV Consultation-Press Release; Staff Report; and Statement by the Executive Director for Greece https://www.imf.org/en/Publications/CR/Issues/2017/02/07/Greece-2017-Article-IV-Consultation-Press-Release-Staff-Report-and-Statement-by-the-44630

The Guardian (7.2.2017): Greece’s debt costs rise sharply as worries grow over IMF role  https://www.theguardian.com/world/2017/feb/07/greece-debt-imf-split-bailout

Bloomberg (3.2.2017): The IMF Should Get Out of Greece https://www.bloomberg.com/view/articles/2017-02-03/the-imf-should-get-out-of-greece

Zerohedge (8.2.2017): Dear IMF, Please Put Greece Out Of Its Misery
http://www.zerohedge.com/news/2017-02-07/dear-imf-please-put-greece-out-its-misery

Artikkelikuva: © Viperagp | Dreamstime.com – Economic Crisis Of Greece Photo

Tallenna

Tallenna

11 KOMMENTTIA

 1. Sosiaalikapitalismi eli finanssikapitalismi yksityistää suurpelurien voitot, mutta sosialisoi tappiot EU-kansalaisten/veronmaksajien maksettaviksi. Suuri pyramidihuijaus jota testattiin ensin Suomessa 90-luvun pankkikriisissä, ja kun huomattiin että kansa todella maksaa pankkien holtittoman luotonannon seuraukset, sitä laajennettiin koko EU-tasolle. Tällä varallisuuden uusjaolla EU-oikeiston hyväveljet jakavat valtionomaisuuden pilkkahintaan toisilleen kun maat saadaan ensin eurokriisillä velkoihin, ja ne joutuvat myymään valtionomaisuuden puoli-ilmaiseksi. Samalla saadaan hyvinvointipalvelut purettua, työehdot, palkat, eläkkeet ja sosiaaliturva alas ajettua, jotta isännät saavat edullista työvoimaa.

  Suuri kusetus joka menee läpi kun rahavallan omistama valtamedia sitä tarpeeksi toistelee (nykyään myös AJ-YLE).

  Esko Ahon hallituskin joutui ottamaan 50 miljardia euroa (muutettu 90-luvun markoista) valtionvelkaa peitelläkseen puoli-ilmaiseksi oikeiston omistajaluokalle myydyn pankkien pakkohuutokaupatun omaisuuden mm. yksityisten asuntoja ja yritysten kiinteistöjä ym. omaisuutta. Vaikka joku olisi maksanut niistä käyvän hinnan, pankit myivät alehintaan oikeistokavereilleen, ja roskalainat jäivät veronmaksajille ja niitä paikattiin suurella valtionvelalla. Näin finanssikapitalismi varastaa kavereilleen valtionomaisuutta ja jättää jälkeensä suuret valtionvelat, jonka takia hyvinvointipalveluita joudutaan alas ajamaan. Näinhän se Björn ’Nalle’ Wahlrooskin pankkikriisin varjolla tehdyillä koplauksilla moninkertaisti omaisuutensa ministerien hyväksynnällä.

  Velanantaja (pankit) sosialisoi kommunismityyliin holtittoman luotonannon tappionsa kansan maksettavaksi. Oikea tapa olisi Islannin malli, jossa pankit maksavat itse virheensä. Jos pankki tai useampi kaatuu, niin voi, voi virheistä maksetaan. Ei niitä laiteta yhteiskunnan piikkiin. Pankeilla on 100 000 euron talletussuoja, jolla tavallinen tallettaja saa omansa pois.

  Islannin malli oli oikea ratkaisu, ja nyt maa on taas iskussa, toisin kuin eurokriisimaat jotka ottivat kriisirahaa maksaakseen pankeille niiden omat kämmit, eli holtittoman luototuksen.

  Finanssikapitalismi yksityistää pankkien ja suurpelurien voitot, mutta sosialisoi kommarityyliin tappiot(90-luvun pankkikriisi / eurokriisi ym.), kulut(sosiaaliturva alipalkkauksen jatkeena / palkkatuki ym.) ja ympäristörikokset(Talvivaara ym.) yhteiskunnan/kansalaisten/veronmaksajien maksettaviksi. Sitä oikeistolaista sosiaalikommunismia jolla kansallisvaltiot kupataan tyhjiksi ja velkaisiksi.

 2. JA täälläkin esim. perussuomalaiset tukivat vuosien vastakkaisesta rallatuksestaan huolimatta tätä pankkikartellia !(http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perussuomalaiset-hyvaksyivat-kreikan-tukipaketin-hampaita-purren/5262306)

  ja silti ihmiset ilmoittautuvat tämän puolueen kannattajiksi ja ”sitoutumattomiksi” ehdokkaiksi kynnällisvääleissä. Miksi ?

  PS ei edes voi olla mamutuskriittinen tai nationalistinen. Hyvin sekalaista sakkia, kun vaalikoneita katselee. PS on yleispuolue, tappamassa todelliset oppositiot, kuten vaikkapa pienpuolueet. ”Paras tapa hallita oppositiota on luoda se itse” – Lenin. Ja vieläkään suomalaisilla ei lamppu syty. Mikä Pisa kansa.

  PS:n kaikki nämä teemat ovat täysiä huijauksia. Pankkieliitti ja globalismi on puolueen sydäntä lähellä. Arvokonservatsmia ei ole myöskään oikeasti yhtään, koska ehdokkaiksi käyvät kaikki mahdolliset. Se on tasan yhtä muiden puolueiden kanssa ja puolue-eliitin. On se kumma jo, kun ei 10 vuodessa huomata tätä, että kaikki tuossa puolueessa on petosta. Eivät he itse edes useaa teemaa edusta, mitä media väittää heidän edustavan ja kaiken maailman nettisoturit, jotka PS-puoluetta mainostavat ja puolustavat.

  Minä en kestä tätä harhaan johtamista ja harhaan johdettuja. Eikö teillä ole minkäänlaista aivotoimintaa? Miksi uskotte valtamedian juttuja, kun ne kaikki on kuitenkin aina osoitettu aina ennemmin tai myöhemmin valheiksi? Persuista käsitykset on valtaosalla median kautta muodostuneita. Siit tuohan on ihan tyhjänjauhannan pellepopulismipuolue, joka jauhaa sontaa eikä ole mitään odotuksia koskana täyttänyt, jos joku on niin tyhmä, että roskapuheisiin on luottanut. Ihan normaalia demokraattisen systeemin puolueen kaikkkien petkuttamista. Tuo jengihän palvoo USA:n raharikkaita, jotka kirjoittavat Soinin puheet ja joidne kanssa hän rukoilee sionismia rukousaamiaisilla. Hirvittävää väkeä.

  Et voi olla samaan aikaan pankkimafian juoksupika ja olla mamutuskriittinen. Tai/ja nationalisti samaan aikaan. Tuo on aivan kauhistuttava huijaus.

  Kannattaa katsella yksi dokkari siitä miten meitä ohjaillaan erilaisten valheellisten mielikuvien ja median avulla, josta ohessa lyhyt esittely,
  https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/2017/01/01/psywar/

  Nytkin Halla-Aho yrittää ratsastaa EU -vastaisuudellaan, mutta kannattaako siihenkään luottaa ? Näyttöjä luottamuksesta ei ole.

  • Hieno kommentti. Halla-aho on toinen Soini, eri vaatteissa tosin mutta homman juoni on sama kuin Soinilla. Varokaa, varokaa…!

 3. Kreikan tie on myös Suomen tie, eli velkaantumisemme kasvaa eksponentiaalisesti, kun hallitusvastuu on itsenäisyytemme mädätyspuolueilla. Sitten yhteistä omaisuuttamme annetaan globalisti yritysten hallintaan velkojen pantiksi tai maksuna, kuten terveyskeskukset, sähköverkko, maantiet ym. perusinfra.
  Hölmöläiset äänestävät aina uudestaan nämä kälttärit, oman edun tavoittelijat ja muut huijarit edustamaan itseään. Omituinen kansa.

  • Näin on ja kaiken lisäksi äänten laskentaan ei voi luottaa, viimeksi edellisten eduskuntavaalien oikeudenkäynti hukatuista äänistä sen osoitti sekä ajankohtaisohjelmassa uudenmaan vaalipiireihin tehdyssä jälkilaskennassa löydetyt haamuäänet.

 4. > IMF:n hallintoneuvoston jäsenistä vaatii
  > Kreikalta lisää säästökuuria.

  > Kyseessä on raaka bisnes.

  Voidaan sanoa myös, että kyseessä on nykyaikainen sodankäynti. (Ehkä jo sadan vuoden päästä sanotaankin.)

  Sodan tarkoituksena ei ole enää valloittaa vapaita maita vapaiden hallitusten hallintaan vaan yksinkertaisesti oveluutta (rahaa) käyttäen ryöstää niiden varallisuus ja orjuuttaa kansakunnat palvelemaan hegemonian omistajaa. Maailman valtiasta.

 5. Näin näppärästi se sujuu Suomenkin ryöstö. Sote uudistuksen myötä Suomeen on perustettu osakepulju, Maakuntien tilakeskus Oy joka alkaa hallinnoimaan suurta 3 miljardin arvoista omaisuusmassaa. Tämä pulju on Senaattikiinteistöjen tytäryhtiö ja kelläs olikaan oikeus myydä näitä valtion omistamia osakeyhtiöitä kuin ”itsevaltiaalla” pääministerillä… Ylen radiouutisissa kerrottiin että puljun johtajat valitaan virkamiehistä ilman valintaa ja palkkakin noilla on heti kymppitonnin luokkaa. Kukahan noille alkuunsa maksaa tuon palkan ja entä miten perseaukiselle osakeyhtiölle saadaan puolessatoista vuodessa näin saamarin suuri varallisuus?

  Homma näyttää menevän sillai, että kuntalaisten ja veronmaksajien vuosikymmenien aikana maksamat sairaanhoitopiirien ym. kiinteistöt eli sairaalat ja terveyskeskukset sekä laitteet ym. varallisuus miljoonien neliömetrien määrältä ”siirretään” tälle puljulle. Siis SIIRRETÄÄN!

  Ilmajoella ”siirrettiin” parikymmentä vuotta sitten markalla 80 hehtaaria metsää perustetulle jätelaitokselle. Toinen kaappaus kuntalaisten omistamasta omaisuudesta tehtiin, kun entisen Ilmajoen käsi- ja taideoppilaitoksen omaisuus ”siirrettiin” eurolla Seinäjoella olevalle koulutuskeskukselle. Takana oli kepulainen yhden henkilön missio ja pöytäpaikka ”päättäviin elimiin”, siis lisävirkojen itselleen rohmuaminen.

  Kun kuntalaisten ja veronmaksajien omaisuutta näin siirrellään, kuka korvaa menetetyn omaisuusmassan meille sen oikeille omistajille, joita sairaanhoitopiirit ym. vain hallinnoi? Tapahtuuko tässä taas ”euron” kaappaus valtakunnan mitassa jossa omaisuuden reaalihinnasta sen oikiat omistajat jäävät nuolemaan näppejään kun 3 miljardin kaappaus tehdään? Tuskinpa persaukisella Maakuntien tilakeskus Oy:llä on varaa maksaa siirrettävästä omaisuudesta sen oikeille omistajille…

  ”Valtioneuvosto on päättänyt valtuuttaa Senaatti-kiinteistöt perustamaan tulevien 18 maakunnan omistukseen siirtyvän toimitila- ja kiinteistöhallinnon palvelukeskuksen. Maakuntien Tilakeskus Oy toimii perustamisvaiheessa Senaatti-kiinteistöjen tytäryhtiönä. Maakuntien Tilakeskus Oy siirtyy maakuntien omistukseen vuoden 2019 alusta. Valtioneuvosto päätti asiasta 19. tammikuuta.

  Yhtiön toimitilakanta tulee muodostumaan pääosin sairaanhoito- ja erityishuoltopiirien kiinteistöistä, jossa keskussairaalat ovat keskeisin toimitilaryhmä. Lisäksi yhtiön hallinnoitavaksi tulee runsaasti nykyisin kuntien sote-käytössä olevien tilojen vuokrasopimuksia. Omaisuusjärjestelyistä säädetään eduskunnalle lähiaikoina annettavassa maakuntalaissa.”

  alueuudistus.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10623/maakuntien-toimitilojen-palvelukeskus-etenee

  ”Aamulehti uutisoi 24.3.2017 yhtiön tuoreiden johtajanimitysten herättävän hämmennystä, koska paikkoja ei pantu ollenkaan avoimeen hakuun, vaan henkilöt on rekrytoitu suoraan.

  Kohua herättäneissä johtajanpesteissä on kyse asiakkuus-, rakennuttamis- ja ylläpitojohtajien tehtävistä, joista maksetaan jopa 10 000 euron kuukausipalkkaa.

  ”Pitää olla kassavirtaa jo puolentoista vuoden kuluttua”

  Maakuntien tilakeskuksen toimitusjohtaja, Senaatti-kiinteistöjen entinen toimitusjohtaja Olavi Hiekka puolustaa hämmennystä herättäneitä johtajanimityksiä. Hänen mukaansa palkkaamisessa ei ollut varaa jahkailla ja tämän vuoksi paikat täytettiin suorahaulla. Hiekan halusi toimeen valtiovarainministeriö, ja nykyinen yhtiö on valtion kiinteistöjä omistavan Senaatti-kiinteistöjen tytäryhtiö.

  – Olemme saaneet tehtäväksi muodostaa yhtiön, joka hallitsee tulevien maakuntien kaikkia tiloja. Se on noin karkealla tasolla 10 miljoonaa neliötä. Näistä pitää olla myös vuokrasopimukset ja vuokrakassavirta olemassa runsaan puolentoista vuoden kuluttua, Hiekka sanoo.

  Yhtiöön palkataan noin 1 500 ihmistä

  Uuteen yhtiöön palkataan noin 1 500 ihmistä sairaanhoitopiireistä. Kuinka monta uutta johtajaa palkataan ja mistä ei ole toimitusjohtaja Olavi Hiekan mukaan vielä selvillä.

  Omaisuutta uudella kiinteistöjätillä on noin 3 miljardia, velkaa 2 miljardia ja se saa muun muassa vuoratuloja vuokraamalla kunnille kiinteistöjä. Se myös vuokraa kunnilta kiinteistöjä. Vuokrasopimuksia tehdään tuhansittain. Kunnille jäävät perussairaanhoidon kiinteistöt uudistuksessa.

  Tammikuun lopussa perustettu suuryhtiö on yksi tulevista yhtiöistä, joita perustetaan soten ja maakuntauudistuksen myötä. Maakuntien tilakeskus perustettiin yhtiönä ennen kuin sotelakilen luonnoskokonaisuus oli ehtinyt eduskuntaan.”

  yle.fi/uutiset/3-9529753

  Tulihan sekin selväksi, kiinteistöt siirtyy senaatti kakkoselle vaikka ei edes maakuntia ole… Velat jäävät minun ja sinun eli kuntalaisten maksettavaksi. Oikein on itku ja hammasten kiristys tiedossa pitkästä ilosta.

  Lainaus Sanden räyhäplokista:

  ”SOTEsta tihkuu julkisuuteen yhä kummallisempia yksityiskohtia, joista pari erittäin keskeistä viimeaikoina.

  Kaikki terveyskeskukset ja aluesairaalat on aikoinaan rakennettu kuntalaisten verovaroilla, eli kuntalaiset ovat siis maksaneet ne itse. Tarkoituksena oli, että näissä rakennuksissa tarjottaisiin kuntalaisille kuntalaisten maksamia terveys- ja muita palveluita. Nyt on paljastunut, että KAIKKI nämä kiinteistöt, kansalaisten maksamat rakennukset, aijotaan anastaa kuntalaisilta uudelle Senaatti 2 -yhtiölle, joka sitten tekisi niillä mitä huvittaa.

  Yksikään kuntalainen, jonka rahoilla nämä kiinteistöt on aikoinaan rakennettu, ei tule saamaan senttiäkään. Ilmeisesti kunnatkaan eivät tule saamaan sentin senttiä kiinteistöistään. Lisäksi viedään laitteistot yms. jotka nekin on hankittu kuntalaisten rahoilla. Kyse on siis miljardien omaisuusmassan kavalluksesta, anastamisesta, varastamisesta, tai kuten eräs demari sanoi, ryöstöstä. Tämän ryöstön suorittavat Suomen eduskunta ja hallitus. Mitä ihmettä tälle maalle on tapahtumassa?

  Toinen erittäin erikoinen SOTE-fakta on sitten tämä: suurin osa kunnista menettää suurimman osan budjeteistaan. Kyllä, luitte aivan oikein. Kun ”maakunta”, tai mikä se taho sitten ikinä tulee olemaankaan, ottaa hoitaakseen sosiaali- ja terveyspalvelut, kunnat tulevat menettämään kaiken tuon rahan. Useimmissa kunnissa sosiaali- ja terveystoimi on ylivoimaisesti suurin osa kuntien budjeteista. Se tarkoittaa kuntien budjettien puoliutumista, tai sitä, että kunta tulee menettämään valtaosa siitä rahasta, mitä sillä on ollut käytössään. Asia ei ole edes mikään uusi tai ihmeellinen, vaikka ihmeellisen vähän siitä julkisuudessa poliitikot puhuvat.

  Luotettava suomalainen valtamedia laajensi näkökulmaa eilen uutisoimalla kuinka vesi on nyt kuumin tuote maailmalla. Vesiyhtiöt ovat pulassa kun on säätelyä ja rajoituksia, kun vettä ei saa hyödyntää vapaasti. Suomella on vettä. Ja kuten Nestlen, maailman suurimman pulloveden valmistajan toimitusjohtaja sanoi jo vuosia sitten: Vesi ei ole ihmisoikeus!”

  rayhablogi.blogspot.fi/

  Myös kansanedustaja Sirpa Paatero on nostanut kissin pöydälle:

  ”SDP:n kansanedustaja Sirpa Paateron mukaan oli yllättää kuulla, kuinka ”Senaatti 2” on jo perustettu ennen kuin varsinainen maakuntalaki on lähelläkään päätöksentekoa.

  Paatero viittaa valtion alaiseen liikelaitokseen eli Senaatti-kiinteistöihin.

  Asia tuli esille, kun uutisoitiin johdon palkkaamisesta ilman avointa hakua, eli ”kun tiedämme jo parhaat” -periaatteella.

  – Näin siis uuden maakuntahallinnon ensimmäiset hyvän hallinnon ja demokratian vastaiset päätökset alkavat jo näkyä, Paatero toteaa.

  – Aina aikaisemmin näistä on neuvoteltu ja päädytty korvauksiin eri osapuolille. Nyt esimerkiksi yli kolmen miljardin euron arvoiset, kuntalaisten varoilla maksetut sairaalat siirrettäisiin täysin korvauksetta uusille vallanpitäjille, Paatero ihmettelee.

  – Tällaista toisen omaisuuden ryöstöä ei ole Suomessa koettu koskaan, ja vielä yhtiölle, jolla ei toistaiseksi ole minkäänlaista lainsäädännöllistä pohjaa, Paatero toteaa.

  Hän ihmettelee tiedotteessaan, miten tämä on mahdollista Suomessa, jossa sentään lakeja pitäisi noudattaa – ja vielä maan hallituksen toimesta! Onko oikeuskanslerilla tähän kantaa, Paatero kysyy.”

  demokraatti.fi/kansanedustaja-hurjistui-tallaista-toisen-oma…-ryostoa-ei-ole-suomessa-koettu-koskaan/

 6. Martin Armstrong selitti varsin kansantajuisesti sen, miksi Kreikan velat kaksinkertaistuivat maan liittyessä euroon.
  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/europes-current-economy/62828/
  (Linkki ei ehkä toimi, mutta parempaakaan en löydä.)

  1.
  All members past debts were in their home currency

  2.
  the past debts were converted to the Euro

  3.
  euro doubled in value from 80 cents to the US dollar to $1.60

  –> US investor, he doubled his money holding Greek debt or any member’s debt.

  SIIS VELAT KAKSINKERTAISTUIVAT. Tämän lisäksi:

  4.
  We can see that the dollar rose sharply against the drachma between 1995 going into 1999 demonstrating that the drachma declined 47% going into the formation of the euro.

  Voimme siis päätellä: Kreikan velat reaalisella omaisuudella mitaten noin nelinkertaistuivat euroon liittymisen seurauksena.

  • Niin se menee kun psykopaatit ovat puikoissa. Se on heidän tapansa elää.
   Ja kansat sallivat heidän tuhota itsensä, mekin.

   • pientä toivon kipinää…
    Tuoreessa laajassa kyselyssä 40 prosenttia suomalaisista oli sitä mieltä, että EU:sta on erottava.
    Itsenäisyyspuolue on jo pitkään vaatinut sitovien kansanäänestysten käyttöönottamista.

    HUOM! … Suomen parlamentissa ei ole yhtään puoluetta, jolla olisi tavoitteena ero eurosta tai EU:sta! vaikka kansalaisten enemmistö kannattaa eroa.
    Miksei ole ??? —- http://ipu.fi

JÄTÄ VASTAUS