Britannian hallitus ojensi äskettäin erokirjeensä virallisesti Euroopan unionin neuvoston presidentti Donald Tuskille. Tämä kiirehti sanomaan, että tilanteessa on se hyvä puoli, että nyt 27 jäsenmaata ovat yhtenäisempiä kuin koskaan. Tusk valehteli — kuten EU-väellä tapana on.

Todellisuudessa EU on kuin Titanic. Se törmäsi jo jäävuoreen, mutta orkesteri soittaa edelleen samaa virttä kuin aikaisemminkin. Tuskin ja muiden EU-johtajien mukaan nyt ryhdytään tiivistämään liittovaltiorakennetta, euro tulee kaikille jäsenmaille pakolliseksi vuonna 2020, jne.

Mitä veikkaatte, onko Ruotsi valmis luopumaan omasta talouspolitiikastaan, jolla se on puolustanut menestyksekkäästi kansallisia etujaan, toisin kuin EU:n superperskärpänen Suomi? Oletteko aivan varmoja siitä, että Ruotsi luopuu kansallisesta päätäntävallastaan, kun se pysyi euron ulkopuolella juuri siksi, että se halusi pitää oman talouspolitiikkansa, ja sen avulla yhteiskuntapolitiikkansa, omissa käsissään? Itse en olisi niin varma.

Onko nyt aivan varmaa, että Tanska, joka on takkuloinut Lissabonin peruskirjan kanssa, pelaillut itselleen erivapauksia ja poikkeuksia, heittäytyy nyt selälleen ja alkaa sitten marssia Brysselin pillipiipareiden perässä sokean kanan tavoin? En menisi lyömään vetoa.

Tsekin presidentin tuoreimmissa kommenteissa korostettiin tsekkiläisten etujen varmistamista sekä Britanniassa että EU:ssa. Ei kuulosta kauhean EU-monoliittiselta puheelta, toisin kuin puolalainen Tusk väitti. Tosin eihän Puolan hallitus hyväksy Tuskia, puolalaista, virkaansakaan.

Unkari ja Itävalta tuskin antautuvat maahanmuuttokysymyksissä nekään Brysselille, sanoipa Tusk mitä tahansa. Kannattaa muistaa sekin, ettei Tsekki ota muita kuin kristittyjä turvapaikanhakijoita maahansa. Eli se siitä EU-yhtenäisyydestä.


SUOMALAINEN VALTAMEDIA on uskolliseen tapaansa selittänyt, että Brexitissä oli kyse vapaasta liikkumisesta. No, ei ihan. Omien rajojen valvonta oli yksi tärkeä aspekti, mutta syitä oli muitakin, Britanniassa ääneen sanottuja, mutta suomalaisen valtamedian ”unohtamia”. Britit katsoivat syystäkin, että koko euro on ollut suunnaton katastrofi, jossa he eivät halua olla mukana.

Britit eivät myöskään pidä siitä, että samaan aikaan kun EU on kaksinkertaistanut energianhinnan maassaan ja ajanut alumiiniteollisuuden ja muun raskaan metalliteollisuuden liriin ja aiheuttanut kymmenien tuhansien työpaikkojen katoamisen, Saksa rakentaa lisää hiilivoimaloita ja on tehnyt niin jo jonkin aikaa.

Kuva: Steve Bright (käytetty luvalla)

Merkittävä eron syy on myös Italian pankkijärjestelmä. Erään brittiparlamentaarikon mukaan britit eivät halua olla mukana maksamassa siitä aiheutuvia laskuja. Italian pankit ovat jo nyt selvitystilassa ja sieltä lankeava lasku saa Kreikan ja Espanjan eurotuet näyttämään pilipalihommilta. Italian pankeilla on varovaisen arvion mukaan 380 miljardia euroa maksamattomia ja järjestelmättömiä sekä katteettomia lainoja. Ja kuten edellisestä pankkikriisistä opimme, tuon summan voi huoletta kertoa kolmella, jotta saadaan jonkinlaista todellista haarukkaan tulevalle laskulle.

Brysselin eurokraateilla on hätä ja siksi kiire. Heidän työpaikkansa ovat katoamassa. Heidän valtansa ja asemansa ovat katoamassa. He kuvittelevat voivansa painostaa jäsenmaita, vaikka britit osoittivat, että EU:n valta on kuvitteellista ja hyvin rajallista. Kreikka pakotettiin pysymään EU:ssa, mutta entä Ranska?

Totta, ajatus Ranskasta Euroopan unionin ulkopuolella kuullostaa suomalaisista mielipuoliselta, mutta se on todellinen vaihtoehto. Marine Le Pen on ilmoittanut, että mikäli hän voittaa presidentin vaalit, Ranska eroaa unionista. Se olisi hieman samanlainen naula EU:n arkkuun kuin presidentti Jeltsinin ilmoitus, että Venäjä eroaa Neuvostoliitosta, vuonna 1991. Ja toisin kuin luotettavassa suomalaisessa valtamediassa annetaan ymmärtää, Marine Le Penillä on oikeasti mahdollisuudet voittaa vaalit. Maailman suurin ja vaikutusvaltaisin pankki Goldman-Sachs on samaa mieltä.


EU-TITANIC ON UPPOAMASSA, vaikka sen kapteeni vielä urheasti tepasteleekin virkapuvussaan ja kertoilee satuja tulevista tanssiaisista peilisalissa. Brexit-vuoreen törmänneessä EU:ssa on Britannian kokoinen reikä ja se vuotaa useammankin jäsenvaltion kohdalta. Ja aivan kuten Titanicilla aikoinaan, myös EU:ssa tehdään kaikki virheet.

Juuri ne tekijät, jotka ovat saaneet aikaan kansallismielisten puolueiden ja liikkeiden nousun ympäri unionia, ovat EU:n kuvitelmissa lääke. Sairauden aiheuttajaa tarjotaan lääkkeeksi. Kuvitellaan, että oireet katoavat kun tautia vahvistetaan. Se on käsittämätön analyysi ja johtopäätös, mutta näin on. EU aikoo jatkaa marssia kohti hautaansa yhä reippaimmin askelin, vaikka sen ainoa pelastus olisi kääntää suuntaa ja luoda mahdollisimman väljä ja löysä vapaakauppa-alue.

Se ei federalisteille ja EU:hun oman poliittisen ja taloudellisen kohtalonsa kiinnittäneille kelpaa, tietenkään. Jyrki Katainenkin tietää, ettei hänellä ole mitään tulevaisuutta Suomessa. Hänet muistetaan yhä miehenä, jonka EU-suojatyöpaikka tuli maksamaan suomalaisille 47 miljardia euroa. On hyvin todennäköistä, että Katainen, muiden kaltaistensa tavoin, tekee kaikkensa pelastaakseen lokoisan ja hyvätuloisen työpaikkansa EU-hovissa.

Ja se tarkoittaa lisää propagandaa, lisää liittovaltiota, lisää kansakuntien itsemääräämisoikeuden anastamista. Ja se lisää kansallismielistä liikehdintää kaikissa jäsenmaissa ja johtaa EU:n uppoamiseen. Sanoi kuka tahansa meppi tai EU-virkamies mitä tahansa.

Sami Parkkonen on blogisti, joka on kirjoittanut poliittisesti epäkorrektia kommentaaria vuodesta 2013.


Titanicin kuva: wallpapercave.com, muokkaus: Johanna Lehtonen

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

8 KOMMENTTIA

 1. Hyvää tekstiä taas kerran Parkkoselta.
  ’…On hyvin todennäköistä, että Katainen, muiden kaltaistensa tavoin, tekee kaikkensa pelastaakseen lokoisan ja hyvätuloisen työpaikkansa EU-hovissa.’
  Niin se on, kyllä Katainen muiden kataistensa tavoin tekee kaikkensa…. mutta ei se nyt taida riittää.

 2. Olen hieman eri mieltä. Oletan, että jutussa kiinnitetään EU:hun huomiota, koska Suomen tilanne on huono. En kuitenkaan puollusta EU:ta, haluanisin, että suomalaiset ymmärtäisi kokonaisuuden.
  Asumme perheen kanssa EU:n yhdessä merkittävimmistä kaupungeista, Saksan Berliinissä. Elämisen vapaus, ilmapiiri ja korruption (rakenteellisen) taso on täällä ihan eri asteikolla, kuin Suomessa. EU:ta ei oteta niinkään vakavasti. Mm. edelleen on tuotteita kaupoissa, joiden hyväksyntä on Tüv, ei CE. Pizzerian perustajan ei tarvitse asennuttaa 100.000 €:n ilmastointia liiketilaansa. Sosiaaliturva on aavistuksen parempi kuin Suomessa. Minimipalkka on valtion laissa säädetty (eikä liittojen puuhaa) , ja kenellekään ei saa maksaa alle 8,84 €/h. Jne, jne.
  Todellisuus on se että ne henkilöt suomen johdossa, ja heidän takanaan, nauttivat tilanteesta jossa kansalainen syyttää EU:ta. Ja he käyttää EU:ta hyväkseen: He saavat kuuliaisen suomalaisen peukalonsa alle ja maksamaan. Esim. nämä näennäispätevyydet (lupakortit, joita ei täällä ole) ja CE-merkintäpakot, jne. Voitaisiinkin koomisesti määritellä Suomalainen EU-taso omanaan, sillä se poikkeaa muusta EU:sta merkittävästi.
  Suomi on saaressa. Panaman papereita ei koskaan avattu kokonaan, saati sitten olisi ketään tuomittu. Suomesta löytyy virka-asemassa olevien henkilöiden postilaatikkoyrityksiä todella paljon, ja näiden firmojen kautta merkittävä osa innovaatio- ja muuta verorahaa kiertää yksityiseen taskuun. Isommat kuviot pyörii Englannin veroparatiisien kautta. Ihan kuten Islannin kriisissäkin. Oma kokemus on sekin, että merkittävässä asemassa (suomessa vielä asuessani) lensin pihalle tietyistä piireistä, koska olin liian suoraselkäinen. Arvostelin vain kevyesti erään yhteiskunnan organisaation eettisyyttä kysymällä, että onko oikein, kun veronmaksajien raha ei mene sinne, minne sen pitäisi mennä.
  Katainen & kumppanit pakeni maisemista, kun olivat saaneet tarpeeksi rahaa haalittua loppuelämänsä ajaksi.
  Muistan hyvin, kun äänestettiin -90 luvulla EU:hun liittymisestä. Toive oli se, että päästäisi viimeinkin suomen idioottimaisten säännöksistä ja verotuksesta eroon, että eurooppa auttaisi. Ruoan ja viinan hinta laskisi, autoverotus muuttuisi kohtuullisemmaksi, palkat nousisi, jne, jne. Mutta kuinka kävi? Tietty mulkkuporukka vain käytti tilannetta hyväkseen. Ja se mulkkutus vaan lisääntyy, ellei siihen puututa ulkopuolelta.
  Rakenteellisen koprruption taso suomessa alkaa olemaan niin hurjaa luokkaa, että jos ottaisi yhteyttä EU:hun, niin asiaan todennäköisesti puututtaisi jo. (Käsitys täällä Suomesta on vielä kultainen, varsinkin sen takia että suomi harjoittaa ulkokultaista journalismia, sanoisin jopa propagandaa, ja se tule jostain syystä monesti englannin medioiden kautta.) Tämä olisi yksi vaihtoehto Suomen tulevaisuuden pelastamiseksi. Toinen on se, että Suomessa tapahtuu jokin käsittämätön kriisi, ja koko porukka johdossa vaihtuu. Suunta on edelleen alaspäin jyrkästi, ja vain Suomella, kaikista euroopan maista.
  Lopunperin on aika sama varmaankin, onko suomi EU:ssa tai eurossa, vai ei. Tietyt mulkuttimet rahastaa joka välissä. Jokainen muutos tuo mahdollisuuden epäeettiseen toimintaa, ja suomen oloissa siihen välittömästi hyökkää mulkutin nylkyttämään mursun nahkaisen lompakkonsa kanssa niin kauaksi aikaa, kunnes rahahana on ehtynyt.
  No, tulipa tälläinen pikainen aamuräpellys. 🙂
  Mukavaa viikkoa itse kullekin.

  • Postilaatikkoyrityksiä löytyy varmaan Panamasta, mutta myös Virosta. Olen toiminut useita vuosia Virossa yrityskonsulttina, tuona aikana olen nähnyt suomalaisia julkisuuden henkilöitä, virkamiehiä ja poliitikkoja käyttämässä omia tai bulvaanien nimiin merkittyjä yhtiöitä. Yleensä verojen välttämiseksi tai aivan suoraan rahanpesuun. Nimilista olisi aika rajua luettavaa, mutta asiakassuhteeseen perustuva vaitiolo velvollisuus rajoittaa sen julkaisemista, ellei poliisi asiaa virallisesti tiedustele. Vaan eipä taida tiedustella.

 3. Suomen tilanne on tarkoituksella tehty huonoksi.Silloin kun Suomen presidentti juhlii ”MENORA juhlaa”,se on
  osoitus johtajien Ashkenzi suvusta.Suomi on annettu heille metsineen,ja vesivarastoineen ILMAISKSI.

 4. Tuli tuosta hiilivoimasta mieleen se, että Ranskan ilmastosopimuksella lähdetään taistelemaan ilmaston muutosta vastaan perustamalla 2.400 uutta hiilivoimalaa. Suomessa kiristetään – koska halutaan olla EU:n mallioppilaita – mutta täältä lähti Saksaan (EUroopan suurin CO2-tuottaja) Vattenfall rakentamaan hiilivoimaloita (en muista kuinka monta). Vanha uutinen, mutta muistelen, että Vattenfall rakensi noita enemmänkin. Vaikka ei olisi rakentanut, asetelma on järjetön.

  http://www.talouselama.fi/uutiset/vattenfall-rakensi-saksaan-valtavan-hiilivoimalan-helsinki-maksaa-kalliisti-hiilivoimasta-luopumisesta-3475141

 5. Eiköhän se ole niin, että mitä tahansa voidaan polttaa jos siihen on varauduttu puhdistuslaittein ? Mutta kun sitä rahaa ei riitä, sanotaan. Maksat laitteista nyt, taikka sitten vasta kun saasteet ovat niin pahat, ettei mikään enää niitä puhdista. Päästöt ovat pelkkiä ”moraalikäsitteitä”. Jos poltat tuoretta puuta pesässäsi, niin savupiippuusi muodostuu ”tervaa”, joka sytyttää ”nokipalon”,joka palaa hormissa sellaisella kuumuudella, että saattaa rikkoa savupiipun ja polttaa talosi maan tasalle. Se on hyvä pitää muistissa, talven taas lähestyessä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here