Suomessa syntyi maanantaina kohu kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palautuslennoista Afganistaniin. Helsinki-Vantaan lentokentällä osoitettiin mieltä ja sosiaalinen media kuumeni.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoo uskovansa, että väärät tiedot ja huhut palautuslennosta lähtivät liikkeelle organisoidusti. Nergin mukaan viestejä lähetettiin sähköpostin välityksellä kansanedustajille ja sisäministeriössä ainakin viiteen sataan sähköpostiin. Sosiaalisessa mediassa keskustelu kiihtyi väitteistä, joiden mukaan mukana palautuslennolla oli lapsia ja raskaana oleva nainen.

Ymmärrän hyvin, että ihmisten palauttaminen Afganistanin kaltaiseen maahan on inhimillisesti katsoen hyvin tuskaista seurattavaa, mutta asian toinen puoli on se, että käännytykset perustuvat yksilölliseen prosessiin ja niiden tärkeänä pohjana on muun muassa maahanmuuttoviraston maatietoraportti ja turvallisuusarvio. Afganistanin maatietojen mukaan sisäinen pakolaisuus on maassa mahdollista ja vaikka kaikkien alueiden turvallisuustilanne ei missään nimessä ole hyvä, niin joillakin alueilla sen voi katsoa tyydyttäväksi.

Suomella ja EU:lla on myös yksityiskohtainen palautussopimus Afganistanin kanssa. Käännytyspäätökset tehdään oikeusvaltion periaatteita kunnioittaen. Nergin mukaan Suomi ei lähetä edes rikollisia kuolemaan. Tähän meidän on luottaminen ja haluan entisenä TE-toimiston maahanmuuttajapalveluiden virkamiehenä ilmaista tukeni maahanmuuttovirastossa monista suunnista tulevien paineiden keskellä työtään tekeville ihmisille. He tekevät varmasti vilpittömästi ja virkavastuullisesti parhaansa. Kielteisiä päätöksiä kritisoiva unohtaa herkästi kohdistavansa rajua kritiikkiä näitä päätöksiä työkseen tekeviin ihmisiin, heidän moraaliinsa ja ihmisyyteensä.

Henkilökohtaisesti minua on alkanut kuvottaa pakolaistilanteella politikointi kaikkiin suuntiin. Tämä pitää sisällään sekä suvaitsevaisen kilvenkiillotuksen että rasistisen vihanlietsonnan, joilla kerätään irtopisteitä niistä viehättyneissä linnaleireissä. Itselleni suvaitsevaisuus on fundamentaalinen arvo. En koe tarvetta mainostaa sitä tai nostaa sillä omaa häntääni. Politiikassa pidän oleellisena, että turvapaikkapolitiikka toimii. Hyvin raadollista on se, että turvapaikkajärjestelmän on oltava uskottava ja se vaatii sitä, että kielteiset päätökset toimeenpannaan, kuten kokoomuksen ohjelmapäällikkö Antti Vesala eilen twitterissä kommentoi. Asia on juuri näin.

Palautukset ovat kriisiytyneen pakolaistilanteen ikävä puoli ja seurausta tilanteen huonosta hoidosta. Kiintiöpakolaisjärjestelmä on paras tapa auttaa ja varmistua siitä, että apu kohdentuu kaikkein eniten sitä tarvitseville. Kielteiset päätökset ja palautusten tarve vähenevät. Kiintiöpakolaisjärjestelmän avulla myös kotouttamisprosessi on mahdollista hallita, kun tulijoiden määrä on ennakoitavissa ja resurssit voidaan mitoittaa riittäviksi. Suomen pakolaiskiintiöissäkin on nostamisen varaa, jos maahanmuuttopolitiikka on kokonaisuutena hallinnassa.

Palautuslentojen ja Välimeren hukkumiskuolemien herättämien kipeiden, ihmisyyttämme punnitsevien tuntemusten pitäisi olla meille kaikille opetus siitä, että hallitsematon maahanmuuttopolitiikka tuottaa tilanteita, jotka ovat epämiellyttäviä ja tuskallisia meille kaikille.
¤

Lähde

Lakka, Päivi | Ilkka (5.4.2017): Sisäministeriön Nerg: ”Väärä tieto palautuslennosta lähti liikkeelle organisoidusti ja voimakkaasti” https://www.ilkka.fi/uutiset/kotimaa/sisäministeriön-nerg-väärä-tieto-palautuslennosta-lähti-liikkeelle-organisoidusti-ja-voimakkaasti-1.2257045

Kuva: Arja Lehtonen, Pixabay
Kuvanmuokkaus: Johanna Lehtonen

29 KOMMENTTIA

 1. Yksityisellä sektorilla työskentelevänä ihmisenä en voi jakaa ”fundamentaalisia arvojanne”. Ideologianne paitsi edellyttää minun rahoittavan sukusiitosta, myös sälyttävän valtion velkaa niin itseni, kuin tulevien sukupolvienkin niskaan julkisen sektorin työntekijöiden ja viher-vasemmisto ideologisten organisaatioiden, sekä länsimaiseen yhteiskuntaan sopeutumattomien ihmisryhmien toimiessa edunsaajina. Ymmärrätte varmasti miksi minulla on Eestiläinen holding yhtiö turvaamassa omien näkemysteni vastaisen toiminnan velvoitteita torjumassa. Julistaessanne itsenne ”fundamentalistiksi” olette puolenne valinnut ja katson moraaliseksi velvollisuudekseni osallistua ideologianne tukemiseen niin minimaalisesti, kuin mahdollista. Ilokseni olen huomannut, etten ole ainoa suomalainen, jonka mitta on tullut kertakaikkisen täyteen. Mikäli Suomi olisi itsenäinen kansallisvaltio, olisi jokaisen toki ymmärrettävä, että solidaarisuus on velvoite paitsi edeltävien sukupolvien työn kunnioittamisen vuoksi, myös tulevien sukupolvien elämän laadun kohentamiseksi. Koska Suomi ei ole sen enempää itsenäinen, kuin kansallisvaltiokaan, kannatan lämpimästi kaiken yksityistämistä ja pahoinvointivaltion purkua. Kasvattakaa vihanneksia parvekkeellanne, kuten kuubalaiset ja venezuelalaiset sosialistit ja varautukaa voimakeinoilla tapahtuvaan ”pakkosiirtoon”, mikäli laiskuuttanne ja röyhkeyttänne tulette pihamaalleni nälkään kuolemaan.

 2. Pakolaistilanteella politikointi. Syy pakolaisuuteen on politiikkaa, nimenomaan globalististen jenkki-imperialistien ja heidän vasalliensa harjoittama maailmanvalloituspolitiikka. (PS Myös Eesti osallistuu tähän tähän maailmanvalloitukseen).
  Tämän jenkki-imperialistien suorittamien ryöstöretkien seurauksena Libya, Irak, Afganistan ja Syyria ovat atomeina ja toimiva yhteiskunta on tuhottu.

  Tämän seurauksena paikallinen hengissä selvinnyt porvaristo nosti kytkintä ja lähti pakolais- / ”turisti”matkalle Eurooppaan. Tänne meille on saapunut irakilaisia, afgaani- ja somaliporvareita. Mitä muuta he voivat olla kuin paikallisia porvareita? Kellä köyhällä on varaa maksaa pakolaismatkasta vähintään 10.000 $, ei kellään. Ei irakilaisköyhällä sen paremmin kuin somali- tai afgaaniköyhällä, ei suomalainenkaan köyhä kykene repimään tuon kokoisia rahoja kokoon pakolaismatkaa varten. Ovatko nämä ”matut”, ”partavauvat” kärsineet sodasta? Muistan vielä sodan Balkanilla, kun jenkki-imperialistit ja muut natolaiset tuhosivat ex-Jugoslaviaa. Silloin saapui maahamme serbejä, kroateja, albaaneja, joista näki heti, että sodittu oli, yhdeltä puuttui käsi, toiselta jalka jne.
  Näissä ”matuissa” ei näy mitään vastaavaa, päinvastoin nuoret miehet ovat muodikkaasti pukeutuneita ja varustettu hienoilla kännyköillä, joita niitäkään eivät köyhät ostele. Tämä silmin nähtävistä havainnoista.
  Joten en tunne minkäänlaista myötätuntoa näitä irakilais-, afgaani- ja somaliporvareita kohtaan sen paremmin kuin suomalaistakaan porvaria kohtaan.
  Onko tämä pakolaiskysymyksen politikointia? Kyllä on, pakolaiskysymys on jo itsessään poliittinen kysymys.

  Loppukevennys 🙂 käytetäänpä hieman mielikuvitusta ja haaveillaan, että 30.000 nuoren miehen sijasta maahamme olisikin saapunut 30.000 kiinteälihaista 16-35 vuotiasta aasialaista nuorta naista pakolaisiksi. Tässä tilanteessa ei varmaankaan edes minua näiden aasialaisnaisten porvarillisuus pahemmin häiritsisi. todennäköisesti olisin innokas suvakki ja puolustaisin ns. ”muna kovana” pakolaisten ihmisoikeuksia ja vastustaisin pakkokäännytyksiä.
  Miten minusta tuntuu, että rajoja kiinni ja Suomea ensimmäiseksi olisi tällöin vaatimassa nämä tämän hetken suvakkinaikkoset. 😀 😀

 3. ”Afganistanin maatietojen mukaan sisäinen pakolaisuus on maassa mahdollista ja vaikka kaikkien alueiden turvallisuustilanne ei missään nimessä ole hyvä, niin joillakin alueilla sen voi katsoa tyydyttäväksi.”

  Maatietojen? Kenen laatimat?

  Ongelmia riittää. Rasismille ei pitäisi antaa periksi. Tässä yhteydessä on varmaan hyvä huomauttaa, että rasismia se on se valtiollinenkin. Mielestäni sana SUV.. on rasistinen ja sen jatkuvasta käytöstä tulisi tuomita. Toinen samanlainen sana on nee… ja kolmas rys.. Millloin media putsaa omat välineensä ja lopettaa erityisesti rys.. sanan viljelyn?? Johan me olemme oppineet lopettamaan nee.. sanan käytön, emmekä ole enää jonkun apartheid-hallinnon tasolla!! Huom! Ylläoleva ei koske mitään tai ketään täällä.

  Kuntavaaleihin liittyen, harmillista ettei Vastavalkea ole keksinyt, tai ainakaan ei ole näkynyt ehdokkaiden kirjoituksia täällä. Nykyäänhän on tietysti twitter ja siellä lienee huimat 140 merkkiä tilaa. Poliitikoilla olisi varmasti asiaa pakolaisuudesta meille äänestäjille. Erään tunnetun videoilmoitus oli kyllä rimanalitus ja karkea luonteeltaan. Luulisi, että hänet suljettaisiin parlamenttityöstä.

  Laittelen tuohon pakolaisdilemmaan yhden jutskan piakkoin. Esitän pakolaisasiaan harvoin esitetyn näkökohdan.

  Liittyen vielä vaaleihin: Vielä VS ehtisi houkutella joitakuita rohkeita ehdokkaita kertomaan tarinansa.

 4. VV siis vois vielä ehtiä vaaliehdokkaita houkutella.

  Pakolaisongelman moraalinen puoli on se, että voimmeko käännyttää ketään ihmistä maihin kuten Afganistan, Libya ja vaikkapa Syyria.
  Kuten täällä onkin jo mainittu me olemme osa lännen liittoutumaa. Siihen meidät ovat ajaneet poliitikkomme ja militaristimme. Me olemme osa lännen ”sotakonetta”. Me olemme osa Ranskan Africa-joukkoa. Me olemme Naton kumppani ja enemmän. Emme ole kaikessa fyysisesti läsnä, mutta olemme hengessä ainakin mukana. Me olemme lännen ristiretkellä, vähän kuin Vietnamissa.

  http://journal-neo.org/2016/08/04/i-thought-nato-liberated-libya-in-2011/

  Sotasensuurin ja Yle-sensuurin takia me emme saa tietää kuin valheen. Amerikkalainen korporaatiomedia, johon Ylekin on linkittynyt sensuroi aiheuttamamme tuhon. Jos totuus paljastettaisiin ja oikeat syylliset etsittäisiin, pommit eivät kävisi kaupaksi. Super Hornetit jäisivät piirustuspöydälle.

  Kuten jutusta I thought Nato liberated
  Libya 2011 käy ilmi, olemme aiheuttaneet valtavasti sekasortoa ja hätää sekä kuolonuhreja. Ketkä me? Älä pakene! Juuri sinä ja minä, jotka olemme Naton rauhan kumppaneita ja enemmän. Me olemme ”partners in Crime”. Sinä ja minä.

  Voimmeko sulkea heiltä oven, joiden ongelmat me olemme luoneet? ( Kuuntele tarkalla korvalla mediaa ja Timo Soinia: Me olemme osa länttä, emme Xi Pingin Kiinaa.Kiinasta meille kelpaa vain sen raha, ei sen arvot.)

 5. Tälläisen Suomeen saapuneen ”pakolaisen” näkökulmasta” me olemme aiheuttaneet hänen, tai heidän hätänsä. Me olemme pommittaneet hänen maamiehiä, ehkä hänen perheenjäseniä on kuollut summittaisissa pommituksissa. Ehkä hänen ”kurinalainen” islamistivaltio muuttui Isis-terroristivaltioksi kun Saddam teloitettiin. Me olemme luoneet Isiksen, me olemme syypäitä loppupelissä terrorismiin. Sitä ei vain haluta myöntää. Sitä Trump tarkoitti sanoessaan kysykää Obamalta.

  Sitä Suomen viranomaiset tarkoittivat ettei Suomi ole vielä niin tärkeä terroristien kohde kuin ne maat, jotka ovat aktiivisesti olleet sotatoimissa. Suomi on valinnut lännen arvot ja tavat. Vastuutamme ei voi oikein enää väistää. Meidän osalle kuuluu ”fair share” pakolaisista. Jos tänään käännytämme 10, löytyy heitä kohden 1000 uutta tulijaa, sillä he tietävät kenen on vastuu ja ketkä ovat syyllisiä. Me olemme syypäitä heidän epätoivoon. Ja siksi he pyrkivät länteen keinolla millä hyvänsä henkensä kaupalla.

  • ”…me olemme aiheuttaneet hänen, tai heidän hätänsä…”

   Tuota en allekirjoita, mikäli tuolla me-sanalla tarkoitat Suomen kansaa.
   Vuoteen 1995 saakka Suomi oli aidosti puolueeton maa. V 1994 neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä EU:hun liittymisestä, puolesta äänesti 56,9 % ja EU:n liittymistä vastaan 43.1%.
   01.01. 1995 Suomi liittyi EU:n ja puolueettomuus lensi, Aleksander Stubbin sanoin, ikkunasta ulos. Tämän jälkeen Suomi on kytkeytynyt vuosi vuodelta kiinteämmin globalisti-imperialistien leiriin.
   Tuo me-sana siis kattaa suomalaisen poliittisen eliitin, valtiollisen koneiston ja hieman yli puolet Suomen kansasta, joita tuossa äänestyksessä kusetettiin.

   Alku esim. Irakissa Saddamin hallinnon kukistumiselle alkoi jo v. 1991 Persianlahden sodasta ja niitä seuranneista talouspakotteista. Tämän sodan mahdollisti ns. reaalisosialismin kaatuminen, mikä oli samalla kova isku näille ns. arabisosialistisille valtioille ja mahdollisti ääri-islamismin nousun. Arabimaihin samoin kuin Eurooppaan jäi ideologinen tyhjiö reaalisosialismin kaatumisen jälkeen ja arabimaissa tämän tyhjiön täytti uskonnollinen ja poliittinen islamismi. Niin Saddamin Irak kuin muutkin enemmän tai vähemmän arabisosialistiset maat yrittivät rakentaa sekulaarisia yhteiskuntia, Syyria onnistui tässä parhaiten.
   Uskonnollinen ja poliittinen islamismi sopii tietysti erittäin hyvin globalisti-imperialistien hajoita ja hallitse -politiikkaan, siksi he tukevat niin rahallisesti kuin sotilaallisesti erilaisia ääri-islamistisia ja jihadistiryhmiä.
   Irakin ja Syyrian Baath-puolueiden kantti ei kestänyt näitä kansainvälispoliittisia muutoksia.
   Ainoa poliittinen voima Lähi-idässä, joka on pitänyt kutinsa ja saavuttanut menestystä ovat kurdien PKK ja YPG, nämä puolueet ovatkin luokkataistelupuolueita, joita eurooppalainen vihertynyt muka-muka-vasemmisto haukkuu stalinistisiksi.
   Jos näin on suosittelen muillekin arabeille ja muslimeille täydellistä ideologista käännöstä ja seuraamaan PKK:n ja YPG:n esimerkkiä ja etenemään stalinistisen luokkataistelupuolueen linjalla ja taistelemaan globalistista imperialismia ja sen käsikassaroina pitämiään ääri-islamistisia jihadisteja vastaan omassa kotimaassaan.. 😉

  • Me? Ruotsinvallan aikana suomalaisia raijattiin tykinruuaksi Ruotsin aloittamiin sotiin pitkin poikin eurooppaa. Vasta Venäjän alaisena itsehallintoalueena suomalaisille koitti pitkä rauhanaika ruotsinkielisestä virkakoneistosta huolimatta, joka heitti jatkuvasti kapuloita rattaisiin välillä kieltäen jopa suomenkielen käytön. 1970 Ilmajoella oli Vesi-Seppo niminen yritys, se aloitti toimintansa kuntien ja kaupunkien jätevesipuhdistamoilla. Laajensi rakentamisen myötä toimintaansa Ulkomaille arabimaihin rakentaen mm. Lbyaan infraa, sairaaloita, asuntoja jne. opettaen ja työllistäen useta paikallisia. Saatuaan Irakista kuuden sotilaskaupungin rakentamisurakan, täällä eliitti ja ruotsinkielinen raha heräsi Mauno Koivisto etunenässä. Väkisin ajettiin Vesi-Seppo ja sen tytäryritykset konkurssiin ja jonka pesät on edelleen selvittämättä. Haaskat ja pesänhoitaja saivat miljoonien ansiot tekemättä mitään muuta kuin haittaa ja ryöstöä. Ja joku vielä kehtaa väittää että ”ME !!!”

 6. Trump ja amerikkalaiset tietävät keitä nämä epätoivoiset etsivät. He hakevat vimmatusti syyllisiä. Siihen liittyy Trumpin maahantulokielto, joka myös tulee tavallaan voimaan niihin muihinkin maihin, jotka ovat ottaneet vastaan ”pakolaisia” kieltomaista. Lännen vastuulla on valtava määrä ”pakolaisia”, mutta käytännössä voimme ottaa vastaan vain murto-osan ! Tuhotuista maista haluavat kaikki lähteä!

 7. Blogistille kysymys: Entä jos demokratian kunnioittamisen pitäisi olla oleellisissa kysymyksissä ainakin osin yläpuolella valtapolitiikan?
  Suomenkin valtapolitiikka on vaihdellut mamu-asioissa vuosikymmenien mittaan rajusti ja paljon rajummin kuin olisi ollut pakko. (Vrt. ihmisoikeussopimukset, joita Suomi on kulloinkin ollut allekirjoittanut, ja ulkovaltojen painostukset.)

  Nykyinen valtapolitiikkahan on mahdoton yhtälö ja sumutuspropagandaa.
  Sen mukaan Suomi toimii viimeisen päälle hienosti. Mutta fakta on, että Suomen turvapaikkajärjestelmän edes jonkinlainen toimivuus (kustannusten määrä ja turvalllisuustaso, joka ei vielä inspiroi kansaa kapinaan) perustuu siihen satunnaisuuteen, että tänne on tullut niin vähän kaikista niistä, jotka Suomi voisi ottaa vastaan nykypolitiikkansa mukaan…

  Blogistilta on jäänyt valitettavasti loppuun asti miettimättä se, mitä silloin pitäisi tehdä, kun demokraattisen maan kansalaisten enemmistöltä on pysyvästi mennyt luottamus valtapoliitikoiden ja -virkamiesten kykyyn hoitaa jokin järjestelmä.
  Nyky-Suomessa tilanne on se, ettei täydellinenkään kielteisten päätösten saaneiden nopea palauttelu sitä luottamusta palauta. Ei, vaikka se ei tapahtuisikaan veronmaksajien piikkiin.
  Ja pitäisikö luottamuksen herätä, vaikka – blogistin tavoin – joka ainoa Suomen poliitikko ja virkamies ja heidän myötäjuoksijansa tuomitsisivat mamu-keskustelun ääripäät?!?!
  Oleellisesti jonkin käsitteellisen asteikon ääripäiden tuomitsemiselle keskustelun perustaminen ei vie pitkälle rakentavuuteen missään keskustelussa. Eikä ole edes alkuselvittelyissä tarpeellista, jos jonkin ääripään kannatus ei ole suurta. (Vaikka olisi näkyvää.)

  Vastavedoksi ”antirasistit” ovatkin sitten esittäneet, että se heidän rasismi-peikkonsa onkin enemmän kuin ääripää: laajasti esiintyväinen, esim. suomalaisten keskuudessa. Ja se tie on vienyt usein rasismi-käsitteen loputtomiin tragikoomisiin ylilaajentamisiin ja -tulkitsemisiin.
  Blogisti ei asiaa kuitenkaan huomioi, koska määrittelemättömästi ja muutoin yksioikoisesti käyttää rasismi-korttia.

  Asia on oleellinen. Eräs syyhän em. kansalaisten tunteman luottamuksen menettämiseen on ollut se, että asiakeskustelun sijasta kriitikoiden perusteluihin ei vastata. Sen sijaan esimerkiksi rasismi-kortti ja muut ”väärinajattelijoiden” vaientamisen kikat heiluvat herkästi ja nopeasti… Ikään kuin totuus löytyisi automaattisesti aina ääripäiden välistä. Ja ikään kuin olisi mahdotonta yhdistää Suomen allekirjoittamien ihmisoikeussopimusten noudattamista mamu-kriitikoiden suuren enemmistön linjaan. Ja Ikään kuin olisi mahdotonta hyväksyä se, että vaikkapa Kekkosen ajan turvapaikkapolitiikka olisi Suomen kansan enemmistön mielestä mukiinmenevää ja lisäksi pakolaisten auttamista ulkomailla voitaisiin järkevöittää ja laittaa siihen suurin osa rahoista. Eikä nykyiseen turvapaikkasirkusteluun… Kaiken lisäksi rasismiin yhdistetään rasismin arvostelijoiden kommunikoinneissa usein myös viha ym. ylimääräistä, kuten blogisti tekee. Ainakin silloin kun rasismin harjoittajien mielipiteet ovat ”vääriä”. Siitä huolimatta, että rasismi-käsitteestä on kymmeniä selvästi toisistaan poikkeavia, vapaasti netissä luettavissa olevia analyysilinjoja, mitkä kyseenalaistavat tehokkaasti sen tavanomaisen määrittelyn ja käytön. (Täysin riippumatta siitä, onko vihaa tms.)
  Perinteisesti Suomen mamu-politiikan kriitikoiden linjaus turvapaikkajärjestelmän suhteen on ollut kuitenkin suunnilleen tällainen: http://tuonenjoutsen.blogspot.fi/2016/08/miksi-kukaan-kannattaa.html Eli hyvin moittiva, mutta täysin perusteltu ja perusteluja olisi paljon enemmänkin.

  Blogisti ilmoittautuu yhden sortin fundamentalistiksi ja vieläpä kyseenalaisen suoraviivaisesti. Onko niin, että hän ei halua sitä mitenkään perustella?
  Fundamentalismi yhteen käsitteeseen liittyen on aina epäjohdonmukaista (ilmiselvän tyhmyyden lisäksi).
  Esim. filosofisuudessa hyvin yleinen peruslähtökohta on hyveiden ykseys, vaikka filosofit yleensä ovat niin monista asioista eri mieltä. Ja niitä hyveitä on vieläpä hyvin paljon.
  (Lisäkuvioita suvaitsevaisuus-käsitteen käytöstä voi poimia vaikka Jukka Hankamäeltä.)

  Onkin hieman erikoista, oliko tarkoitus keskustella tässä jotain – fundamentalismi ei ole minkään dialogin lähtökohta.

  Kainuunkonkarin ja M. Harhaman kommentit kuitenkin tulivat ja ovat ytimiltään tavanomaisia mamu-keskusteluissa, joten jatkan. Ne eivät selvästikään mene Kaution kaltaisille ihmisille perille. Siksi he kirjoittavat tällaisia kuin tämä sanoma: ”Politiikassa pidän oleellisena, että turvapaikkapolitiikka toimii. Hyvin raadollista on se, että turvapaikkajärjestelmän on oltava uskottava ja se vaatii sitä, että kielteiset päätökset toimeenpannaan,”

  Siis potentiaalisten terroristien ja suuren elintaso”pakolaisten poistaminen Suomesta on hyvin raadollista, mitä?
  Nykyisellään Suomi on ollut noin sadan ISIS-taistelijaksi lähteneen henkilön maa – lepopaikka, joka on maksanut Kela-tukia maailmallekin.

  Suurin osa EU-valtioiden kansalaisista on tajunnut, että meneillään on Euroopan islamisointi (puhe esim. monikulttuuristamisesta on hämäystä) ja kaaoksen lisääminen (pienikin joukko voi aiheuttaa enemmistölle tukalan aseman, kuten jo ns. puskaraiskausten turvallisuustilanne jo muuttuikin Helsingissä ja Turussa: ne ovat kaikki ulkomaalaistaustaisten tekemiä) – Eivätkä he halua edes työperäistä islamilaisten muuttoa maahansa. Ei yhtään. Suomesta tutkimustulokset ovat samansuuntaisia…

  Yllä oleva merkitsee sitä, että demokraattista ja yleisemmin moraalista pohjaa vallanpitäjillä ei ole… Ei ole luottamusta valtapoliitikoihin eikä- viranomaisiin. Ja asian vaikutus on se, että yhdessä monen muun tekijän kanssa suomalaisuuden ja Suomen lakien merkitys ja kunnioitus on hälyttävästi vähenemässä. Se kyseenalaista, vaikka kantaväestö ei ole sitä toistaiseksi käytännöllisesti katsoen konkretisoinutkaan.

  Jos tuota islamisoimisasiaa ei ymmärretä, on helposti hämäävää keskustella valtapolitiikkaa tukevasti pakolaispolitiikasta, monikulttuurisuudesta, jne.
  Koska sellainen puhe antaa ymmärtää, että 1) Suomella olisi avain islamilaisten kotouttamiseen ja siten hyvä monikulttuurisuus voisi toteutua nykypolitiikalla… Ja että 2) Suomi asettaisi pakolaiset samalle viivalle, arvostaisi YK:n pakolaisiksi jo tutkimia, todistamia, tapauksia. Eli mm., että – YK:sta riippumattakin (eihän sitä tulisi pitää sokeasti auktoriteettina) – olisi aitona vaihtoehtona esim. että Suomi ottaisi poliittisia pakolaisia USA:sta, merkittäviä määriä tiibetiläisiä Kiinasta jne.
  Ei. Suomen pakolaiskiintiö (YK:n pakolaisiksi toteaminen ottaminen) on jatkuvasti pidetty pienenä ja melkein ketä tahansa tutkitaan, joka hakee turvapaikkaa, vaikka jo tutkimisprosessi tulee kalliiksi nykystandardein.
  Jo nykytilanne on siis hullu. Lisäksi nykyvallanpitäjien mukaan lähteminen merkitsee EU:n vallanpitäjien mukaan lähtemistä.
  EU-pomot ovat kuitenkin paljastuneet korruptiivisiksi (esim. salakuljetusmafia Välimerellä ja yleensä päätöksenteko esim. kirjan Jaana Kivi: Bryssel myyty mukaan) He ovat jopa suoraan ilmaisseet hamuavansa nykyisten ihmisvirtojen lisäksi hurjan paljon enemmän ihmisiä Afrikasta.
  Ja kaikki tämä yhdistyy siihen, ettei asiaan liittyen turvallisuuspolitiikkaa hoideta asiallisesti. Kuten EU:n johtajamaan Saksan oikeusministeri ilmoitti, että se vain on hyväksyttävä, että ISIS-taistelijat pääsevät helposti turvapaikanhakijoina sisään ja sitten risteilevät EU:ssa vapaasti, – Suomessa on jo 300 terrorismikytkentäistä (http://beta.oikeamedia.com/o1-11857).

  Jos itse saisin päättää, ehdottaisin suomalaisille, että sijoitettaisiin ainakin yhtä paljon rahaa Suomen pakolaispolitiikkaan kuin nyt tehdään, mutta huimasti tehokkaammin. Ja toimisin, jos vihreää valoa tulisi.
  Moni mamu-kriitikko on aivan samalla linjalla kanssani.

  Monista muistakin syistä on todella kaukaa haettua nokkeloida tässä ”rasistisella vihanlietsonnalla politikoinnista”.
  Suomen kansassa ei ole juuri lainkaan rasistista vihaa. Tilastojen huomioiminen ei ole sinänsä rasismia. Ja maltillinen rasismi on ihan yhtä paljon oman ryhmän edun tavoittelua kuin koko kansallisvaltion idea ja se protektionismi, joiden vuoksi Suomi on päässyt (eikä se muuten olisi päässyt) maaksi, joka voi sillä linjallaan pitkälläkin tähtäimellä auttaa maailmaa…

  Blogistille kysymys:
  ”Itselleni suvaitsevaisuus on fundamentaalinen arvo. En koe tarvetta mainostaa sitä tai nostaa sillä omaa häntääni. ”
  – Jos edustamasi ”suvaitsevaisuus” on raskas virhearvio, ei se paremmaksi muutu sillä, ettet mainosta sitä tai sen kautta itseäsi.
  Kannattaako siis yrittää keskustella sitä, millainen arvo jollekulle on ”suvaitsevaisuus”? Tai vaikkapa ”rasismi”? Sellainen on vain keskustelun ohjaamista poispäin sen huomaamisesta, mikä pitäisi olla yhteinen perusta ennen mitään mamu-keskustelua: toteuttavatko viranomaiset lakia. – Ja: Onko Suomen vallanpitäjien mamu-politiikka ihmisoikeussopimusten määräämää.
  Valtamediastakin löytyy helposti vm.:uun korruptoitumattomien asiantuntijoiden kielteisiä vastauksia.

  • Laissa palautuskielto (non-refoulment periaate) ottaa huomioon maantielaitoksen viimeisin raportti riskialuista ja sisäisen paon mahdollisuudesta. EU:ssa on tehty valtavasti töitä näiden raporttien ja ylipäätänsä synkronointiin ja muutos on menossa hyvään suuntaan, joskin vielä osittain puuttellinen.

   Samoista syistä 1.2 astui lainkohta, joka poisti humanitaarisen suojelun perustuvan oleskeluluvan myöntämistä. Sen siirtymäaika oli 3kk (mielestäni selvästi liian lyhyt).

   Näiden valossa lainsäädäntö toimii. Jos maanmittauslaitoksen analyysi totea, että alue jonne palautetaan ei aseta yksilöllistä (laissa eritetty) riskiä ja sisäinen paon mahdollisuus on olemassa niin silloin palautuslennot ovat lailisia ja Geneven sopimusraamien sisällä.

   Jokaiselle lennolle on IOM:n tarkkailija, joka valvoo, että proseduuri ja hakijan oikeusturva totuetuu. Pakkolennoilla on mukana viranomaisia Fromtexista, koska on olemassa pakenemisriskiä sekä riski satuttaa itsensä tai muita.

   Jos halutaan muutosta on vaadittava virallisen maantiepalvelulaitoksen raportin uudelleenarvioinnin (minkä Ruotsi esim teki Irakin kohdalla, tosin Ruotsilla on palautussopmis Irakin kanssa tosin kuin Suomella).

   Jos haastatteluvaiheissa ei olla noudatettu asyylidirektiivien ohjeita hakijan oikeusturvasta on valitettava Euroopan Ihmistuomioistuimelle. Jos taas epäillään , että virheet ovat systemaattisia, tuomioistuimen kurinpitolautakunta voi periaatteessa vaatia (virallisesti kehottaa) kaikkien hakemusten uudelleentarkistamista 1.2.2016 lähtien. Tämä tarkoittaisi sitä, että myös myönteisten hakemusten päätökset on arvioitava uudelleen tasa-arvolain mukaan.

   Nämä ovat viralliset juridiset toimeenpiteet, minkä tässä tilanteessa voidaan tehdä. Muut teot lisäävät mediahuomiota kenties, mutta lainsäädäntöä on tarkastettava pragmaattisesti, jos halutaan muutoksia.

   S.

   • Joku voisi suomentaa tuon monin tavoin hämärän vastauksesi, mutta ensimmäisenä näkökohtana juridiikassa tulisi olla lakien tulkinta- ja soveltamisasema.
    Jos siis ei ole hajuakaan, missä hierarkiassa lakeja tulee tulkita ja soveltaa, kansalainen saattaa helposti eksyä kannattamaan laittomia lakeja yms. (lakeja, joista Suomi saisi ICC:ssä langettavan tuomion) enkä siksi suosittele juridiikkaa sellaisille.
    Käytännössä Suomi voisi poistaa laittomasti maassa oleskelevat viemällä heidät siihen maahan, josta he Suomeen tulivat. Riittää, että on milli sen maan kamaralla.

 8. Käsittämätöntä on se että nämä akatemian ”sivistyslaitokset” osaavat tehtailla näin korkealaatuisia neroja riesaksemme joita nyt jo olemme kylliksemme saaneet paijata heidän meitä alistuksen suohon polkieassa.

  Nämä NWO-ohjeistetut tyhjäpää vasallit kun eivät kykene ymmärtää nähtävästi sitä, että se ministerinvala velvoittaa heitä valvomaan ja puolustamaan ennen kaikkea Suomen ja Kansalaisten etua, ja se jota korruptioksi kutsutaan on täydellinen rikos jos siihen lankeaa.

  Jokaisella suvereenilla maalla on rajansa sekä lakinsa joita pitää noudattaa ja jos joku paperiton luvatta tunkeutuu maahamme, niin se on ”häkitettävä”, näin on aina ollut, mutta nykyään saa maahamme kävellä kuka vaan ja vaikka hänet on todettu karkoitettavaksi niin silti saa tallustella vapaana ja käskyttää ammattitaitoisesti poliisia aivankuin upseeri alokasta, se näkyi kansallismielisten tallentamassa videossa, se on sitä monikulttuurisuuden tuottamaa suvaitsevuutta.

  Jokainen täysjärkinen ymmärtää ettei nämä (partalapset) asekuntoiset nuoret miehet joiden pitäisi olla puolustamassa maataan siltä pahalta jota muka ovat paeneet, jättäen naisensa ja heikonpansa (jossa tilanteessa Suomalaiset miehet olisivat omiansa puolustamassa) ole muita kuin isalamin etujoukkoja täyttäessään allahin käskyä valloittaa maailma vääräuskoisilta, Heitä on jo maassamme yli 100-komppanian verran ja lisää tulee joka päivä.

  Tämä on Islamin loppumaton valloitus-sota joka on katkeamattomasti jatkunut vähitellen vuosisadoista vuosisatoihin jo Bysantin Keisari Leo III v.717 -741 taisteli Islamisaatiota vastaan, mutta periksiantamattomana nämä fanaatikot ovat valloittaneet jo Turkin, Ekyktin Pohjois Arikan ja nyt on menossa Euroopan hivuttaminen tähän Islamisaataioon johonka valitettavasti meidän kulttuurimme ensimmäisenä tuhoutuu näiden tyhjäpää- suvakkien johdossa jos ei SUOMEN KANSA laita stoppia näille hylkijöille.

 9. ”Suurin osa EU-valtioiden kansalaisista on tajunnut, että meneillään on Euroopan islamisointi (puhe esim. monikulttuuristamisesta on hämäystä) ja kaaoksen lisääminen ”

  Vaikka itse sorruinkin false flag-ajatteluun on hieman vaikea nähdä tuota islamisaatiota ja kaaoksen lisäämistä! Kukahan sen takana mahtaisi olla? No, ehkä Soros ja Israel, jotka saattaisivat haluta tuhota EU:n. Esim siitä syystä, että EU on liikaa palestiinalaisten puolella.

  Mutta silti!!??

  • Tutkaile ainakin näitä (tämä myös mm. Korvenkulkijalle):
   1) miten islamilaiset eivät ole olleet vuosisatoihin uhka länkkäreille, eivätkä olisi nytkään edes pinnallisesti tarkastellen, jos länkkäreistä ei löytyisi negaeliittiä, joka on mahdollistanut heidän vaikutuksensa.
   (Tutkaile esim., miten saamattomia islamilaiset ovat kotimaidensa instituutioiden piirissä olleet tieteessä ja keksinnöissä viime vuosisatoina.)

   2) Salaliittoteoreetikoista Davidssonilta ainakin
   http://jukkadavidsson.fi/2015/11/suomi-kriisissa/
   http://jukkadavidsson.fi/wp-content/uploads/2015/11/Suomi_kriisiss%C3%A4.pdf

   * Julkinen FB-päivitys:
   ” Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta
   13.3.2017 ·

   Merkelin hallitus toivoo strategiapaperissaan väestörakenteellisista syistä Saksaan vuoteen 2060 mennessä 12 miljoonaa maahanmuuttajaa, kirjoittaa itävaltalainen Wochenblick-lehti.
   https://www.wochenblick.at/merkel-hofft-auf-12-millionen-einwanderer/

   * http://mvlehti.net/2017/03/13/merkelin-salainen-sopimus-turkin-kanssa-250-000-lisamatua-joka-vuosi/

   * + kaikki muut salaiset sopimukset ja kieroilut, joilla EU-valtioiden kansalaisia on sumutettu EU:n islamisoimis- ja liittovaltiollistamisprojekteissa (suomalaisillekin vasta viime aikoina tehty selväksi että liittovaltio on EU-komission ja -parlamentin vakaa pitkäaikainen tavoite, vaikka oikeasti se oli jo Lissabonin sopimuksessa ja salaisesti sitä ennenkin)

   * Lavastetut terrori-iskut – esim. ex-CIA-mieheltä: https://www.youtube.com/watch?v=eG4SMF9G3qk

   * Eliittivapaamuurarien tahto. – Esim.tri Karl Steinhauser kirjoitti, että (ei-islamilaisten) eliittivapaamuurarien tahto on ollut vuosikymmeniä alistaa Euroopan kansat juuri massiivisilla pakolaisvirroilla. (Kirjassa EU – huomispäivän super-Neuvostoliitto. (suom. 1994), joka oli yli 20 v. vapaamuurarien tutkimuksen eräs tulos.)

   SIIS,
   kuten Davidsson on tuonut ilmi, Harvardissa tehdyn kunnon tutkimuksen mukaan väestönsiirroilla valloittaminen / vaikuttaminen on aina ollut ylivoimaisesti tehokkain keino saada nettohyötyjä ulkomailta.
   Niinpä vähintäänkin tulisi herkästi kuulostella, onko niin kuin salaliittoteoreetikot esittävät, että eri tavoin negaeliitti haluaa Eurooppaan enenevästi kaaosta aiheuttavia ihmisiä, jotta Euroopan maat, etenkin EU-maat, jäisivät yhä heikommiksi suuryritysten vallan alle.
   (Lähinnä nuoria islamilaisia miehiä EU-pomot ovat halunneet täysillä ja puhutaan nykyään turvapaikanhakijoiden lisäksi myös työläisten haalimisesta Afrikasta eli parhaat voimat sieltä aivan kuten sieltä on luonnonvaratkin ryöstetty jne.)
   Vastavalkea on täynnä artikkeleita erilaisista törkeistä keinoista, millä jättiyritysten etuja ajetaan mm. Euroopassa vastoin EU-kansalaisten etua. – Ei luulisi olevan mikään ihme kenellekään, että vallanpitäjien mamu-politiikka on yksi väline siinä kuviossa.

   • Näin se on.
    Sitä en ole voinut itselleni uskottavasti hahmottaa, että mikä voimma saa Suomessa Suomalaisista syntyneet poliittisetpyrkyrit pettämään maansa ja kansansa pahemin seuraamuksin kuin vieraan maan agentit olisivat yrityksissään onnistuneet, tietenkin heillä on siinä juuri valttina tämä ”kotikenttä etu” mutta mikä on se voima mikä tämmöiseen saastaan saa jotkut alentumaan?
    Olen sitä puntaroinut eikä pelkkä korruptiokaan tunnu uskottavalta, sillä vaan ymmärtääkseni pienipalkkaisia johdatellaan, elikkä mahdollisimmalta tuntuu kiristys ja sen tehostamiseksi sirutus joka on kuin lieka joka pakoittaa taatusti tuottamaan taluttajan haluamia palveluja niillä eliminoiden äkillisen sydämmen pysähdyksen riskin.

    Toinen järjettömyys on nämä suvakki naiset joiden pitäisi ymmärtää mitä tällä islamisaatiolla on heille tarjolla, elikkä sukupuolielinten silvontaa, pedofiiliaa – pakko avioitumisia vanhuksien kanssa aivan lapsina, kunniamurhia, raiskauksia jos kuljet yksin ilman suojelijaa, hunnutuksia…, siis ei tämän pitäisi houkutella.
    Mutta M.Harhama toi juuri loppukevennyksessään esiin tämän suvakkiuden ytimen, elikkä jos matut olisivatkin olleet naisia !!!

 10. Lisätään vielä suuri Israelin ystävä Trump ja Suomen tuuliviiri Soini.
  Soini vastustaa EU:ta aina silloin kun EU tekee pahoja päätöksiä Israelille.

 11. Kyseisen henkilön sivu-profiilin seuraaminen saattaa antaa vihjeen henkilön sukujuurista,ehkäpä kysymys menee enemmän itäeuroopan Ashkenazi käännytettyjen piikkiin.USAn pressan lähimmäiset neuvokset ovat sitä heimoa 99,9 prosenttia. Yllätys, yllätys, joka antaa selvemmän vastauksen missä mennään. Meillä taviksilla ei ole paljoakaan tulevaisuutta heidän johtonsa alaisena, sen takaan ja ”alle-viivaan”!

 12. EU ULTIMATUM: Brussels tells Poland & Hungary to ‘accept more migrants or LEAVE the bloc’
  The European Court of Justice (ECJ) is expected to look into the legality of the migrant quotas with a judgment, widely expected to be in favour of them, due before the end of the year.
  The source added: “We are confident that the ECJ will confirm validation, then they [Poland and Hungary] must abide by the decision.
  “If they don’t then they will face consequences, both financial and political.
  “No more opt-outs, there is no more ‘one foot in and one foot out’.
  “We are going to be very tough on this.”
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=149607
  http://www.express.co.uk/news/world/787554/eu-poland-hungary-accept-more-migrants-leave-the-bloc-quotas-beata-szydlo-viktor-orban

 13. Jo tiistaina EU päätti, että ukrainalaiset pääsevät viisumivapaasti EU:n alueelle. Tänään oli, ”Ukraine online passport service down after EU votes for visa-free travel ”, Ukrainan valtiollinen nettipassitoimisto kaatunut. Kaikki n 40 miljoonaa ukrainalaista on nostamassa kytkintä Ukrainan konkurssivaltiosta. Tähän asti ukrainalaiset vierastyöläiset Puolassa, Romaniassa ja Venäjällä tuottaneet liki 6% konkurssikypsän Ukrainan BKT:ä
  Poro ja kumppanit ovat innoissaan, kohta koko EU, Suomi, Ruotsi, Saksasta ja Ranskasta puhumattakaan, on pullollaan ukrainalaisia halpatyöläisiä. Englantiin ja Irlantiin ukrainalaisia ei päästetä, engelsmannit saivat tarpeekseen jo polakoista.

  Ja ne tänne saapuneet ukrainalaiset eivät tule lähtemään kirveelläkään. 🙂 Edessämme on mielenkiintoinen kesä ukrainalaisten fasistisen hengen tuntien. Edessä voi olla kovia etnisiä yhteenottoja.

 14. Joko ne Brysselin nerot alkavat mennä kiristyksien varaan pitääkseen jäsenet koossa.Onhan aikoihin eletty.

 15. ”Kuinka hallitukset voisivat lopettaa ihmisiä ajamasta kuorma-autoilla jalankulkijoiden päälle? Onko kysymyksessä jotakin sellaista, johon meidän pitää vain yksinkertaisesti tottua, kuten Ranskan entinen pääministeri Manuel Valls ja Lontoon pormestari Sadiq Khan ovat molemmat otaksuneet? Alkavatko terroritekojen uutisointikin muistuttaa tavallista sään kertomista? Vai onko olemassa jotakin, miten voisimme edes rajoittaa tällaista tapahtumasta?
  Jos on, mistähän voisimme aloittaa. Yksi ratkaisu voisi olla yleisökeskustelu näistä kauhistuttavista veriteoista, mutta helpommin sanottu kuin tehty.
  Mutta kun hyökkäykset aina uudelleen tapahtuvat, tekevätkö yhteiskuntamme ministeritkin salaa yhteistyötä keskenään pitääkseen meidät tietämättömänä kaikesta?”
  http://beta.oikeamedia.com/o1-13076

  Kyllä niin on, että koko ’läntisen arvoyhteisön’ poliittinen eliitti salassa kulissien takana tukee (’Assad on syyllinen’, sanoi Niinistökin) näitä iskuja koska se tekee yhteistyötä globalistien ja nwo-eliitin kanssa, jonka päämääränä on sen oma koko maailmaa hallitseva hallitus.
  Näillä iskuilla vain luodaan sekasortoa ja pelkoa jonka turvin eliitin omat vallankaappaushankkeet koko ajan etenevät.
  Asetelma on se että vastakkain ovat EU-eliitti ja kansat, joita painostetaan velka- ym. orjuuteen.
  Muuta ratkaisua ei ole kuin saada kansan eikä rahan ääntä kuuntelevat hallitusvoimat valtaan, Yleisökeskustelut eivät mitään auta paitsi ehkä sikäli että kansa voisi herätä tosiasioihin ja valita valtaan ihmisiä, joita kiinnostaa yhteinen kohtalomme rahaa enemmän..

 16. Sekasorron aikaansaaminen Eurooppaan on tämän NWO-eliitin suunnitelmissa ja tämän vuoksi meidät yritetään ”totuttaa” terroritekoihin, aivan kuin ne kuuluisivat jokapäiväiseen elämään!

 17. E-Unioniin liittymisen kusetus on tullut selvästi ilmi.Siionisteilla on selvät aikomukset sekoittaa kansojen
  väliset suhteet täydelliseen kaaokseen.Siionistit eivät ole missään maassa osoittaneet mitään rauhan
  eteen,vaan esittävät vaatimuksiaan omaan piikkiinsä.”My Way,Or Highway”.Valitettavasti näiden sivujen
  ”heränneet”ovat voimattomia muuttamaan mitään,sitä valtavaa rahamahtia vastaan,joka määrää, ja keitä
  määrätään jotakin tekemään pakon edessä.Yhdentekevää onko länsimaita vetämässä Hillary taikka Trump.
  Molemmat saavat ohjeensa verhontakaisilta Israel-ensin siionisteilta jotka ovat uuden presidentin tukena.
  Kansojen vaalit ovat täysin tarkoituksettomia.NWO musertaa kaiken,siitä ei edes tule kinaa.

  • Näin on. Ihmeen helposti vain tämä ihmiskunnan uus-orjuuttaminen tapahtuu. Se ihmetyttää.

 18. Mutta mitä tapahtuukaan sen jälkeen, kun NWO-suunnitelmaa kaikkien voimakkaimmin ajava valtio ”pyyhkäistään” historian lehdille?!

  Säilyykö se suunnitelma samanlaisena vai meneekö koko homma täysin uusiksi?

  Itse en epäile hetkeäkään että näin ei tapahtuisi!

 19. Kaiken edelltäkäsin koettujen tapahtumien tietoisuudessa on selvä ilmiö ISRAEL-USA ”coalition” joka kattaa koko suunnitelman maapallon herruudesta. Arvoitukseksi jää , miksi Venäjän Medvedev esitti NWO ,( UMJ )
  rahayksikköä ( kolikkoa ) videossa. Mitä tekemistä VENÄJÄLLÄ on sen kanssa ??? Ovako he myöskin juonessa mukana ??? Ja miksi eivät olisi ??? Onhan aivan ilmeistä miten New World Order tulee olemaan ylirikkaiden kerho, missä pannaan köyhät kyykkyyn tavalla taikka toisella. Köyhät ovat aina olleet riesana rikkaille. Ne jotka ovat tietoisia tulevasta muutoksesta, pitäkääpäs kiirettä rikastuaksenne, vaikka rikollisilla tavoillanne, muuten jäätte meidän rupusakin joukkoon kärsimään, heh.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here