Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin päätös määrätä perjantaiaamun ilmaisku Syyriaan ilman kongressin hyväksyntää ja YK:n turvallisuusneuvoston siunausta asettaa Suomen Nato-mielisen ja Venäjä-vastaisen turvallisuuspolitiikan vouhottajien joukon tukalaan rakoon.

Trumpinhan piti olla Venäjän tuella valtaan noussut ja täysin Venäjän taskussa. Nyt hän määräsi iskun, joka ei taatusti miellytä Putinia pätkääkään. Myöntääkö joku nyt olleensa väärässä? Kääntyvätkö Trumpia ja hänen Venäjä-mielisyyttään vouhottaneet suomalaiset turpoilijat nyt tämän Yhdysvaltain pääputinistin tueksi? Ennustankohan kovin pieleen, jos ennustan, että tulemme tulevina päivinä näkemään lennokkaita retorisia voimisteluliikkeitä eräiltäkin turvallisuuspolitiikan bloggaajilta?


KUN ARVAAMATON PUTIN iskee kansainvälisen oikeuden vastaisesti, asialla voi luontevasti jeesustella, kun vastassa on Venäjä. Mitä tapahtuu, kun arvaamaton Trump iskee kansainvälisen oikeuden vastaisesti? Kiinnostaako kansainvälisen oikeuden rikkominen näkökulmana enää? Kemiallisten aseiden käyttöön vetoaminenkaan ei yksin riitä, vaan myös syyllisyyden todistamisen pitäisi olla olennaista.

Yhdysvaltain iskut kun ovat tässä kohtaa syytetyn moukarointia ennen tuomion julistamista. Kemiallisten aseiden käytöllä iskut oikeuttava puolestaan tulee sanoneeksi, että Syyrian presidentti Bashar al-Assad on syyllinen, kunnes toisin todistetaan. Tätä tuskin voi pitää länsimaisen oikeustajun mukaista.

Hyötynäkökulmasta tarkastellen on vaikea nähdä Syyrian hallinnon motiivia kemiallisten aseiden käyttöön. Mikäli kuitenkin oletamme, että Assad on syyllinen kaikkeen väitettyyn, niin Ghoutan tapauksessa vuonna 2013 hän tilasi Yhdysvaltain pommeja niskaansa iskemällä kemikaalein maahan itse kutsumiensa YK:n asetarkastajien silmien alla. Mahtoi jäädä harmittamaan, kun silloinen Yhdysvaltain presidentti Barack Obama jätti tilauksen toimittamatta. Nyt Assad siis toisti tilauksensa, kun Yhdysvallat oli juuri ilmoittanut luopuneensa hänen kaatamisestaan?

On hieman vaikeaa ymmärtää, että mies on pysynyt vallan kahvassa sisällissodan keskellä yli puoli vuosikymmentä, jos hän on näin helvetin tyhmä! Jokin tässä nyt ei täsmää.


Kimmo Kautio on vapaa kirjoittaja Hattulasta.

Kuva: IoSonoUnaFotoCamera via Flickr (CC 2.0)

Lue myös

Syyllinen kunnes toisin todistetaan (tai: kemialliset iskut, uusintanäytös)

221 KOMMENTTIA

 1. Missä viipyy kuvat ja uutiset Mosulista, Irakista jossa Irakin joukot USA:n ilma- ja muulla tuella ovat viime lokakuusta lähtien vapauttanut tuota miljoonakaupunkia, kerrotun mukaan 8000:sta ISIS-taistelijasta?!
  Kumman hiljaista on, Aten ja Laten YLENantiakaan ei siltä suunnalta kuulu ei näy!
  Joskin toisaalta tuon jenkkikoalition ilma-iskuthan ovatkin niin kliinisen tarkkoja, ettei esim. ainakaan siviiliuhreja tule? Eihän Håpalång, ja toiset Vastavalkeaakin vastaan verovaroin koulutetut nato-trollit?

  • Syyriassa kansalaiset (ja mitkälie valkokypärät) ovat valveutuneita videoiden kuvaajia ja somettajia.
   Mosulissa heitä ei samassa määrin ole.

   Joukkojen mukana taitaa olla Brittiläisiä ja Amerikkalaisia toimittajia. Heidän videoistaan näkee että kyllä siellä siviilejä kuolee. Ja onhan niistä ollut suomen uutisissakin hieman (200…300 kuolleesta siviilistä about yhdessä iskussa).

   Kaupungissa oli kait puoli miljoonaa siviiliä loukussa, vaikea kuvitella etteikö syntyvä humanitäärinen katastrofi ole samaa luokkaa Aleppon kanssa. Mosulissa kun lienee enemmän ääriainestakin kuin Aleppossa oli.

 2. Ei kait NATOlla ollut iskun kanssa mitään tekemistä?
  (+ NATO ei kiellä jäsenmaita hyökkäilemästä, ehkä pitäisi?)

  Mutta toki miettiä pitää haluaako kuulua samaan ”jengiin” kuin USA, siinä voi nimittäin leimautua.
  Minä en ainakaan haluaisi samaan veneeseen. (Eurooppalaisilla pitäisi olla ihan oma vene.)

 3. ”Trumpinhan piti olla Venäjän tuella valtaan noussut ja täysin Venäjän taskussa. Nyt hän määräsi iskun, joka ei taatusti miellytä Putinia pätkääkään.”

  Eivät tällaiset ristiriitaisuudet häiritse näitä globalistisia propasgandisteja ja infosotureita pätkääkään. 🙂
  Nyt Trump ”pääputinisti” on kaikkien antiputinistien ja russofoobikkojen sankari.

  Cui bono? Kuka hyötyy, ei ainakaan al-Assad.
  Koko Idlibin kaasuhuuhaa on pelkkää false flagia, ohjusiskut oli suunniteltu jo etukäteen. Vauvoja ja lapsia tapetaan pelkään hollywood vaikutelman aikaansaamiseksi, jotta vähä-älyinen suuri yleisö nielisi globalistien propagandan.

  • Kai muistat, että ei kovin kauaa sitten Trump oli myös sinun sankarisi. Ja monen muun vastavalkealaisen.

   • ”Viisas ei ken virheitä ei tee, viisas virheen huomaa ja oikaisee” 🙂

    Trump voitti vaalit, koska ei ollut leimautunut varsinaiseksi poliitikoksi ja ihmiset kuvittelivat voivansa luottaa Trumpiin. Kukaan ei muistanut, ettei Trump ole muuta kuin surkea liikemies ja loistavac mainosies ja mainosmiehet valehtelevat vielä enemmän kuin poliitikot.

    Nyttemmin kai Trump on sinun sankarisi. 😀

    • Trump on joutunut viime aikoina melko ahtaalle hänen avustajiensa Venäjä-yhteyksistä ennen presidentinvaalia.

     On jotakuinkin varmaa, että Venäjä oli sekaantunut vaaleihin tarkoituksena auttaa Trump presidentiksi. Putin kuvitteli, että hän voi ohjata ulkopolitiikassa kokematonta ja tietämätöntä Trumpia.

     Jos Trumpin ja hänen avustajiensa juonitteluista Venäjän kanssa Clintonia vastaan saadaan varmistettua tietoa, se voi merkitä Trumpin erottamista. Trump on tästä tietoinen, ja yrittää ulkopoliittisin meriitein välttää prosessin.

     Maailmanrauhan kannalta on huono juttu, että Putin on samankaltaisessa tilanteessa. Hänen olisi jotenkin yritettävä kehitellä voitokas sotaseikkailu, jotta kansansuosio säilyisi. Ehkä jotakin tapahtuu Ukrainassa tai Valko-Venäjällä.

     • Mikään vasemmistolaisten syyte ei oikeuta istuvan presidentin viralta potkimiseen, ja he tietävät sen tarkalleen. Vasemmiston ”suunsoittaja” vaatii sensijaan TRUMPin vangitsemista, koska se johtaisi pitkäveteiseen laahaamiseen korkeimmissa oikeuslaitoksissa, ensi vaaleihin asti, ja se viivytys-tekniikkahan tässä on tärkeintä,toivossaan sen vaikuttavan ensivaaleihin,uskoen siten saavansa johtoaseman maan vetäjänä. Suunnitelma on yksi pirullisinta politiikkaa, mitä maa päällään kantaa. Vasemmisto ei jätä yhtäkään kiveä kääntämättä saadakseen yhdenkin ”verukkeen” päämääränsä saavuttamiseksi.
      Heidän epäonnistumisensa sinetöi heidän puolueensa vuosiksi.

    • Muller sanoi ihan samaa, Trumpin syyttömyydestä ei ole mitään tietoa, mutta ei ole syyllisyydestäkään? Muller aiheutti sillä julistuksellaan vasemmistolle etumatkaa, joten syytökset voivat jatkua. Koulutettujen ”konnien” lausumat jättävät aina mahdollisen aukon uusien syytteitten kaivelemiseen, ja siitähän nyt on kysymys. Laahata TRUMP mudassa mahdollisimman pitkään. TRUMP juuri eilen mainitsi PUTINin olevan hänen ystävänsä, ja se aiheuttaa verhontakaisille määrääjille ”voimakkaita FLATUKSIA”.

   • Mahtoiko Trump olla kenenkään sankari Vastavalkeassa? Lähinnä VV:ssa pidettiin Trumpia todennäköisenä vaalivoittajana koska demarit syrjäyttivät Bernie Sandersin saadakseen Hillary Clintonin ehdokkaaksi, ja koska muiden ryhmien (vihreät, liberaalit jne) ehdokkaat eivät päässeet mediassa esille oikeastaan lainkaan.

    Itse ainakin olin sitä mieltä, että mikään ei muutu tuli valituksi kumpi karmeasta vaihtoehdosta tahansa koska

    1) taustavoimat eivät mainittavasti vaihdu (virkamiehistö, tiedustelupalvelujen henkilökunta, sotahullut senaattorit, Nato jne)
    2) molemmat, Trump ja Clintonska, olivat — ja ovat — vahvasti Israel-lobbyn vaikutuksen alla
    3) republikaaneilla ja demokraateilla ei ole kuin näennäisiä eroja puolueina
    4) politiikoilla ei ole tapana myöntää olleensa väärässä; ”lisää sitä samaa” (jolla ongelma synnytettiin) on vakiintunut toimintamalli niin Suomessa, EU:ssa kuin Yhdysvalloissakin
    5) poliitikot tietävät mistä heidän vaalirahoituksensa tulee: sotateollinen kompleksi, finanssisektori, lääke- ja kemianteollisuus jne eli edunsaajaryhmät jotka rahoittavat ja omistavat myös massamediaa; lainsäädäntöä tehdään niiden eduksi, joilla on varaa maksaa siitä lainsäätäjille — mm. tämän takia edustuksellisen demokratian avulla ei saada koskaa maailmaan rauhaa
    6) länsimaisten intressipiirien tarkoitus ei koskaan ole ollut saada rauhaa aikaan vaan jatkaa ja laajentaa sotaa.

    Muitakin syitä toki on, nuo nyt ne ilmeisimmät.

    • Mikään vasemmistolaisten syyte ei oikeuta istuvan presidentin viralta potkimiseen, ja he tietävät sen tarkalleen. Vasemmiston ”suunsoittaja” vaatii sensijaan TRUMPin vangitsemista, koska se johtaisi pitkäveteiseen laahaamiseen korkeimmissa oikeuslaitoksissa, ensi vaaleihin asti, ja se viivytys-tekniikkahan tässä on tärkeintä,toivossaan sen vaikuttavan ensivaaleihin,uskoen siten saavansa johtoaseman maan vetäjänä. Suunnitelma on yksi pirullisinta politiikkaa, mitä maa päällään kantaa. Vasemmisto ei jätä yhtäkään kiveä kääntämättä saadakseen yhdenkin ”verukkeen” päämääränsä saavuttamiseksi.
     Heidän epäonnistumisensa sinetöi heidän puolueensa vuosiksi.

 4. Tämä sama juttu on usarin blogeissa. Sinne en viitsi kommentoida, mutta siellä on ihmeen hiljaista; ei näy Majuria kädet rinnalla kertomassa jenkkien ihanuudesta ja muut verilammikossa tanssijat pilkkaavat Rauno Lintusen samasta aiheesta kirjoitettua blogia, ainoastaan sen perusteella, että Rauno edustaa pientä kommunistipuoluetta.

  Hävetkää kaiken maailman majurit, kuikat, saloset ja mikseipä niinistötkin, joita ei paljon mainostettu länsimainen oikeuskäytäntö näytä tässä tapauksessa kiinnostavan pätkän vertaa; syytön, kunnes syyllisyys on todistettu.

  • Hohohoo 😀 ei usarissa eikä varsinkaan usatin blogistanissa kannata käydä ollenkaan. Miksi rahoittaa klikkauksillaan Herlinin porvaria?
   Toisekseen usarin blogistan on ryssävihassa rypevien fasistien ikioma hiekkalaatikko, niille idiooteille ei voi kuin nauraa . 😀

   PS Valitettavasti tämä Kimmo Kautto kuuluu samaan sakkiin

   • Olemme tarjonneet asiallisille ja ns. täyspäisille kirjoittajille mahdollisuutta tulla kirjoittamaan Vastavalkeaan. Olemme siinä muutaman blogistin osalta onnistuneetkin.

    On ymmärrettävää, että poliittinen tietoisuus kehittyy usein varsin hitaasti, ja US-blogistanissa kiehtoo varmaankin sivuille kohdistunut ”klikkauskysyntä”.

    Tarjoamamme vaihtoehto on voimistunut kaiken aikaa. Tilannehuoneen jäsenmäärä on jo yli 2300, ja kasvaa nopeasti jatkuvasti. Tilannehuoneessa on jo yli 2300 kvalifioitunutta ja tasokkaaseen keskusteluun kykenevää jäsentä.

    Kiitän tässä yhteydessä teitä aktiivisesti Tilannehuoneen keskusteluihin osallistuvia. Keskusteluja on ilo seurata!

   • Ei ole enää Herlinin ”media”, Alma Media osti pois. On nyt osa suurta totuusmediaa. No, uutissisältöä ei juuri ole, vain monitorointia, niin kuin totuusmediassa on. Blogistit ovat ”sisällöntuottajia”, valikoituja.

 5. Nyt näemme USA:n version vallan kolmijako-opista: tutkija, tuomari ja pyöveli samassa persoonassa.

  Tämä lienee ns. skitsofreeninen versio.

  • Kansainvälinen politiikka ei ole oikeudenkäyntiä. Eikä varsinkaan silloin, kun toimijana on globaali suurvalta. Sellaiseksi Venäjäkin kovasti hamuaa, mutta rahkeet eivät riitä.

   Erittäin todennäköisesti kaasuiskut on tehnyt Syyrian sotavoimat. Yhdysvalloilla on myös sellaista tiedustelutietoa, jota meillä ei ole. Human Rights Watchin mukaan Syyrian hallinto on tehnyt useita kaasuhyökkäyksiä sodan aikana.

   Trump otti aloitteen käsiinsä Putinilta. Enää Putin ei voi käyttää hyväksi mielikuvaansa arvaamattomana toimijana. Sellainen on nyt Trump. Ja kuten Putin hyvin tietää, USA on sotilaallisesti ylivoimainen Venäjän suhteen.

   Putinin on pakko keksiä uusia sotaseikkailuja säilyttääkseen kansansuosionsa ja asemansa. Mutta nyt se on entistä vaikeampaa. Valko-Venäjä voisi olla seuraava kohde.

   • ”…USA on sotilaallisesti ylivoimainen Venäjän suhteen…”

    Ei siltä vaikuta Hopalong, mutta jokainenhan tulee uskollaan autuaaksi.

    59 Tomahawk ohjuksesta ”vain” 23 saavutti maalinsa, 36 kpl lensi piru ties minne. 😀

    Miksi ’Hopalong vihaat venäläisiä noin sairaaloisella tavalla?
    Älä huoli sotahullu Hopalng, kyl se sota sieltä tulee 😀

   • Hopalong: ”Kansainvälinen politiikka ei ole oikeudenkäyntiä. Eikä varsinkaan silloin, kun toimijana on globaali suurvalta.”

    Kiitos rehellisyydestäsi. Kansainvälinen oikeus (tai laki, mitä sitten onkaan) ei säätele suurvallan käyttäytymistä. USA on enemmän kuin tuhat kertaa ilmaissut olevansa kansainvälisen oikeuden tavoittamattomissa. Se uskoo vahvimman oikeuteen, ja myös toteuttaa sitä. Kansainvälinen oikeus on sitä, mitä USA ohjastaa läntisen median huutamaan. Se on mölinäoikeutta; kuka kovimmin mölisee, sen viesti on laki.

    Nykyisellään USA käyttäytyy kuin diktatuuri. Joku täyskahjo presidentti voi huutaa, että tuppukylän tunarit muodostaa riskin USA:n turvallisuudelle. Ja pistää saman tien pommikoneet matkaan. USA:n oma lainsäädäntö vaatinee siihen senaatin hyväksynnän, mutta presidentti voi näköjään talloa senaatin yli mennen tullen, tulematta pannuksi kuriin.

    YK voisi edellyttää valtionpäämiehille mielentilatutkimusta. Siinäkin on ongelmana löytää riippumattomat tutkijat…

   • ”Human Rights Watchin mukaan Syyrian hallinto on tehnyt useita kaasuhyökkäyksiä sodan aikana.”

    Aiempi kaasuhyokkays ei ollut Syyrian hallinon tekema
    https://www.thenewamerican.com/usnews/foreign-policy/item/17443-mit-report-obama-used-bogus-intelligence-to-push-syria-war

    Syyrian hallinto tuhosi kaikki kemialliset aseensa vuonna 2014
    https://www.washingtonpost.com/news/checkpoint/wp/2014/08/18/declared-syrian-chemical-weapon-stockpile-now-completely-destroyed/

    Seymour Hersh on vahvistanut etta Hillary Clinton hyvaksyi sariinikaasun viemisen Libyan ”kapinallisislle”
    http://www.strategic-culture.org/news/2016/04/28/seymour-hersh-hillary-approved-sending-libya-sarin-syrian-rebels.html

    Human Rights Watch sai George Sorokselta 100 miljoonaa dollaria.
    https://www.hrw.org/news/2010/09/07/george-soros-give-100-million-human-rights-watch

    https://www.youtube.com/watch?v=kCp96gJiF14

    • Korjaus: Seymour Hersh on vahvistanut etta Hillary Clinton hyvaksyi Libyan sariinikaasun viemisen Syyrian ”kapinallisislle”

    • Huomaa että esimerkiksi viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla laskettiin 240 hyökkäystä kielletyin asein.
     Niistä 50 oli kemiallisia aseita.
     Tämän vuoden alusta tähän päivään on epäilyt yli kymmenestä kemiallisesta iskusta Syyriassa.

   • HRW (joka on järjestänyt varainkeräysillatsuja mm. ihmisoikeuksien mallimaassa Saudi-Arabiassa) saa rahoitusta Sorosin Open Society -säätiöltä https://www.hrw.org/partners ja joka on esittänyt ettei hyväksy valtioiden rahaa ( http://www.ngo-monitor.org/ngos/human_rights_watch_hrw_/ ) on ottanut rahaa mm. Yhdysvaltain ulkoministeriön rahoittamalta NED:iltä.

    HRW:n johtokunnassa silmiin pistää pyöröovikäytäntö. https://www.hrw.org/about/people/board-directors

    HRW:n varapuheenjohtajana oli Naton ja Jugoslavian sodan aikana Bill Clintonin kaveri Susan Manilow: tuolloin HRW kauhisteli Milosevicin sun muiden ihmisoikeusrikoksia mutta ei puuttunut Naton eikä Clintonin tekemisiin.

    HRW:n Washingtonin osaston johtaja Tom Malinowski toimi ennen HRW:ta Bill Clintonin erityisavustajana ja ex-UM Madeleine Albrightin ja turvallisuusneuvoston puheenkirjoittajana. Albright muistetaan Irakin sota-intoilijana. HRW:sta Malinowski siirtyi 2013 Obaman hallinnon pikku apulaiseksi pestinään Assistant Secretary of State for Democracy, Human Rights and Labor (DRL).

    Obamalla taas oli oma Kill List eli hän päätti, ketkä Yhdysvaltain turvallisuutta uhkaaviksi arvellut henkilöt voidaan tappaa.

    Miguel Díaz tuli HRW:iin CIA:sta.

    Myles Frechette tuli HRW:iin Yhdysvaltain kauppakamarin Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen edustosta, työskenteli myös lobbaajana North American-Peruvian Business Council -neuvostossa. ”Neuvosto” sai rahoituksensa mm. JP Morganilta, Essolta ja Texacolta.

    Michael Schiffer on toiminut sekä HRW:ssa että NED:issä että Amerikkojen välinen dialogi -järjestössä (Inter American Dialogue) jota rahoittaa Yhdysvaltain kehitysjärjestö USAID, Coca-Cola, Microsoft, JP Morgan et al.

    HRW:n johtokunnan investointipankkiireja ovat Joel Motley, Hassan Elmasry, John Studzinski (Blackstone Group) eikä unohdeta Julien J. Studleyta joka meni pankkimaailmaan Yhdysvaltain armeijan psykologisen sodankäynnin yksiköstä.

    Euroopan HRW:n henkilöstöstä pantakoon merkille eliitin ajatushautomon Aspen-instituutin Alice H. Henkin jonka kaudella HRW laati raportin ”Honoring Human Rights: From Peace to Justice” jossa YK:lle ehdotettiin Kosovon sodassa käytettyjä strategioita.

    Pantakoon merkille että Felice Gaerin lisäksi Euroopan HRW:n johtokunnan jäseniin kuuluu muitakin Yhdysvaltain ulkoasiain neuvostossa (CFR) istuvia kuten vaikkapa Morton Abramowitz, balkanisoinnin asiantuntija ja Yhdysvaltain Turkin lähettiläs 90-luvun vaihteessa.

    Paljon on myös Atlantin neuvostoon (Atlantic Council) kuuluvia sekä amerikkalaiseen European Institute -instituuttiin (järjestää mm. turvallisuuspolitiikka-foorumeita) kuuluvia.

    Ennaltaehkäisevän toiminnan keskuksen (Center for Preventive Action), jota rahoittaa Soros, Carnegie sekä USIP (US Institute for Peace) johtaja Barnett Rubin löytyy HRW:sta. Ennaltaehkäisevä luetaan ”interventio” eli sotilaallinen väliintulo. Rubin istuu myös Sorosin Soros Foundation Central Asia Project -virityksessä. Rubin on Soros-säätiön pakotettua maahanmuuttoa edistävän Forced Migration Project:in neuvonantaja. USIP antoi Rubinille määrärahan, jotta hän tutkisi uuden valtiojärjestelmän muodostumista/muodostamista Keski-Euraasiassa.

    Paul Goble on Yhdysvaltain rahoittamasta propagandaradio Radio Free Europe/Radio Libertysta. Pro-interventio-teoreetikko Stanley Hoffman istuu HRW:ssa. Richard C. Holbrooken (k. 2010) vaimo, ”journalistien suojelija” Kati Marton on lobannut Soros-säätiön haluamaa politiikkaa mm. Jugoslavian sodan aikana (> Belgradissa toiminut radio B29, jota rahoitti myös NED).

    Sorosin ohella löytyy paljon kytköksiä myös Carnegie- ja Ford -säätiöihin.

    Näitä esimerkkejä voisi antaa pitemmän listan mutta eiköhän se näilläkin tule selväksi, miksi HRW:n raportit ja kannanotot usein myötäilevät HRW:n rahoittajien haluamaa politiikkaa.

    Tuolla hieman lisää http://www.counterpunch.org/2014/07/11/the-revolving-door-at-human-rights-watch/

    • Tiivistän: ihmisoikeuksia köytetään interventionismin oikeuttamiseen ja tätä tukee ”hyvin verkostoitunut” HRW

   • Ei pitäisi käyttää sanoja ”nähtävän toden-näköisesti”, kaasuiskuista kirjoittaessaan. USA jää jatkuvalla putkella kiinni harhautuksistaan. Bassar al-assad on haastattelussaan esiintynyt erittäin vakuuttavasti olevansa täysin syytön oman kansansa tuhoamisiin. Englannin kielitaitoisena haastattelusta saa selvän kuvan kenenkä ”pussiin USAn haastattelija puhuu”. Haastattelijan kysymykset ja syyttelyt ennalta opeteltuja Usan valtion sotahaukkojen toimesta. Rehellisen ihmisen ei ole vaikeata ”punnita” mistä on kyse. Onko kukaan, koskaan esittänyt perimmäistä syytä USAn osallistumisista monen maan sisäisiin asioihin, mitkä eivät pitäisi kuulua mihinkään suuntaan ulkopuolisille valtioille. Siinä sen perus-syyn tutkimisen alkua, johon ei varmasti tule yhtäkään totuudellista vastausta.

   • Venäjä väittää 23 ohjuksen osuneen kohteeseen tuhoten mm. 9 hävittäjää.
    Vielä en ole sellaista kuvaa nähnyt josta iskemät/harhautuneet/alasammutut voi laskea.
    Somessa ovat laskeneet (mm. venäjän videoista) että noin kymmeneen hangaariin on osunut.
    Jokin niistä näyttää tyhjältä, osassa on palanutta romua.
    Ainakin yksi hangaarissa ollut hävittäjä on säästynyt.

    Lentokentällä näkyy läjäpäin säiliöitä jollaisia esim. venäjä on käyttänyt kemiallisten aseidensa säilytykseen, saman näköisissä säiliöissä on tosin säilötty joskus myös joitain muita (kluster) ammuksia.

  • Lähinnä Venäläiset trollit ja kommunistit käyttää ”jenkki” sanaa (väheksyvässä merkityksessä) USA:laisista.
   Mistäköhän se on sinuun tarttunut?

    • Miks olisin herkkänahkainen kyseisestä sanasta?
     Venäjätrollit vain useinmiten paljastaa itsensä’ ”jenkki” sanaa käyttäessään.

     Toinen on sitten haukkuminen, nimittely ja vähättely johon te alatte.

     • Ei se ole venäjätrollausta vaan huonoa käytöstä. Valitettavaa, ja luo ikävän tunnelman keskusteluun.

 6. Aikamoista sirkustahan tämä on ja kuka sitä mahtaakaan johtaa?
  No, se on helppo arvata: kukas muu kuin se sama Varjohallitus (’pankkimafia’/’DeepState’), joka sitä on tähänkin asti johtanut ja joka on vastuussa siitä missä nyt ollaan.
  Trumpkin uhkaa nyt paljastua vain tuon ’mafian’ työvälineeksi ja ehkä koko Washingtonin esittämä Syyrian kansan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminenkin on vain pelkkää teatteria ? (ote artkkelista: ’Nyt Assad siis toisti tilauksensa, kun Yhdysvallat oli juuri ilmoittanut luopuneensa hänen kaatamisestaan? ’)
  Eiköhän näiden kaikkien Lähi-idän ja monien muidenkin maailmantapahtumien taustalla kummittele zio-masonic eliitti ja sen Suur-Israel hanke ? josta moni viisas ja asioista hyvin perillä oleva on kirjoittanut.

  The Infamous ”Oded Yinon Plan”. Introduction by Michel Chossudovsky
  http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815
  Linkin *The Promised Land’ kartta paljastaa miksi Syyriaa nyt tuhotaan.
  Greater Israel would create a number of proxy States. It would include parts of Lebanon, Jordan, Syria, the Sinai, as well as parts of  Iraq and Saudi Arabia. (See map).
  Yhdysvaltoja hallitsevat pankkiirit ja Israel-lobbaajat inhoavat Syyriaa syystäkin – Syyria edustaa vastarintaa sionismia ja kansainvälistä rahanvaltaa vastaan.
  http://magneettimedia.com/syyrian-edellinenkin-kaasuisku-paljastui-huijaukseksi/

  Venäjänkin asenne kummastuttaa ja Paul Craig Roberts onkin huolissaan:
  Is the Russian Government Insouciant? Russia Provides the Spy Technology Required to Spy on Russia
  Washington’s New World Order of tyranny toward all seems safely on course. Russia is enabling Washington’s dominance by putting Washington’s spy satellites in space for Washington.
  Perhaps next Russia will provide Washington with the location of all its nuclear-armed submarines and the movement schedule of its train track-based ICBMs. Why not if it ensures “cooperation with Washington,” apparently the Russian government’s only goal.
  Isn’t it amazing. Washington imposes sanction package after sanction package on Russia, and Putin continues to sell Washington the rocket engines it needs to send up its spy satellites!!!!!
  God help the Russians.
  http://www.globalresearch.ca/is-the-russian-government-insouciant/5582940

  • Trump is puppet of US ‘deep state,’ has no ‘own’ foreign policy – Assad
   “The regime in the United States hasn’t changed,” he said, adding, “since the collapse of the Soviet Union, the United States has been attacking different countries in different ways without taking into consideration the Security Council or the United Nations.”
   He also said that for the US, “the end justifies the means, no values, no morals at all, anything could happen.”
   Despite his criticism, Assad once again confirmed the readiness of the Syrian government to cooperate with the US if it could change its attitude towards respecting other countries’ sovereignty and that of Syria in particular. http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=150824

   • Eräs kysymys jää vaivaamaan. Onko olemassa valtioita joissa valitaan johtajat rehellisellä valinnalla, vai onko tulokset jo tiedossa edeltäkäsin, määrätyn pienemmän joukon päätöksin. Onko ”demokratian perustana” tuottaa hyvänolon tunnetta niille jotka muka tekivät oikean ratkaisun valinnallaan. Sen ymmärtävät ne jotka ovat tehneet liiton ”PIRUN kanssa”. Jos ääniä salataan taikka piiloitellaan, niin miten se vaikuttaa tuloksiin?

 7. Nykytietojen valossa tämän Kaution kirjoituksen parempi otsikko olisi ”Trump, uusi ISIL pomo” 😀

  Syyrian ohjusiskun jälkeen jihadistiterroristit aloittivat hyökkäyksen niin Palmyran suunnalla kuin Homsissa. Toistaiseksi SAA on kuitenkin torjunut ISIL:n hyökkäykset.

  Nyt saimme kuulla, että jihadistiterroristit ovat iskeneet Tukholmassa, ilmeisesti Trumpin ohjusiskusta innostuneina.
  Kaikki tämä plus Trumpin aiemmat lausunnot Ruotsista antavat syyn olettaa, että Trump ilmoittaa kohta virallisesti siirtyneensä ääri-islamistisen ISIL-terroristijärjestön johtoon ja ilmoittaa ottavansa vastuun Tukholman terrori-iskusta. 😀 😀

  • Kas maailmalla muutkin ovat havainneet saman erityisesti jihadistiterroristit Trump on heidän miehensä, hengellinen johtaja, ISILin Ajatollahi 😀 al-qaidalaiset ovat nimenneet Trumpin Abu Ivanka al-Amerkiksi:
   ”Al Qaeda are so grateful to @realDonaldTrump they’ve given him a name amongst their ranks! Abu Ivanka al-Amerki”

   https://twitter.com/partisangirl

   Tuolta löytyy myös mainioita kuvia Trump itsemurhakuskina ja kuva Trump-Ajatollahista
   ”Jihadists are celebrating Trump’s contribution to their Islamist cause in #Syria. They made this image in his ”honour”. #SyriaStrikes”

  • Tuossa videossa on tosiaan CNN:n toimittajalla / uutisankkurilla naama norsunvitulla Thomas Massien mielipiteistä.

 8. Mitähän tähän nyt sanoisi, ettei tulisi saman asian toistoa. Toki redundanssi on koettu tuloksia tuottavaksi eri tahojen mielipidemuokkaksessa, kuten moni on ollut tilaisuudessa havaitsemaan. Suomestakin on tullut korruptoitumaton länsimaista oikeuskäytäntöä noudattava hyvinvointivaltio kun sitä tarpeeksi monelta taholta on jatkuvasti hoettu, huolimatta siitä, että todellisuus ja asioiden tarkempi tutkiminen, tai monen osalta jopa omakohtaiset havainnot osoittavat täysin toista.

  Mitä sitten tulee tähän länsimaIseen oikeustajuun, niin siitä on konkreettisia esimerkkejä läpi koko koloniaalisen historiikin alkaen erilaisista kauppakomppanioista, eikä nykyaika tee mitään poikkeusta tässä suhteessa. Menetelmät vai ovat muuttuneet, -”kehitys on kehittynyt”, mutta aatteet ovat täysin samat. Pakko on sanoa, että argumentointi näissä asioissa tuntuu olevan hyvin valikoivaa ja opportunistista.

  Mitkä siis olisivat Syyrian hallinnon motiivit myrkkykaasujen käyttämiseen vallitsevissa tilanteissa, mukaanlukien maailmanpoliittiset olosuhteet ja tilanne.

  Mitkä olisivat Donald Trumpin motiivit ohjusiskujen määräämiseen. Kaiketi tässä on suurelta osalta kysymys ollut ”näytön paikasta”, jossa Trump on nyt toiminut nostaakseen omaa profiiliaan.

  Jokainen uutislähetys, joka nyt on ilmaantunut osoittaa todellakin eräiden esiintyneiden ”kommentaattorien” verbaalista akrobatiaa, joka lähentelee talousanalyytikoiden vastaavaa toimintaa.

  Mitä tarkoittaa presidenttimme Sauli Niinistön aatkset siitä ,että Europan Unionin pitäisi nyt toimia… Niin kai pitäisi, mutta kun EU on täysin munaton lobbareiden ja korruptoituneiden poliittisten vallantavoittelijoiden toimintariihi, niin sieltä ei tule mitään konkreettista, jolla todellakin olisi jotain merktystä Syyrian tilanteessa. Toisaalta voidaan myös ajatella, johdonmukaisesti, että tilanne joka Syyriassa on kehittynyt, on yhtä lailla globalismimanipuloinnin, ja muiden tahojen mitääntekemättömyyden looginen lopputulema ,niin ei sieltä ole tarkoituskaan tulla mitään muuta, kuin mikä lisää joidenkin businespotentiaalia.

  Sitä taustaa vasten hymistykset suuntaan tai toiseen ovat pelkkää ”hippokratismia”. Syyriassa vaan toistetaan samaa kehystä, kun mitä on toistettu iät ajat. Ei kai tässä mitään uutta ole.

  Ne toimijat joila on resurssit tehdä mitä haluavat riskeeraamatta omaa hyvinvointiaan, toimivat täysin kyynisesti. Humanitääriset aspektit ovat sitten toisten nakki. Tässä kehyksessä jokaiselle riiittää jotakin.

  • ”Ystäviämme ovat kaikki kansat, jotka alistuvat valtaamme ja maksavat meille veroa, hän sanoi opettavasti. ”Annamme heidän elää omissa oloissaan emmekä suuresti loukkaa heidän tapojaan tai jumaliaan, kunhan vain saamme hallita heitä.

   Ystäviämme ovat myös kaikki kansat, jotka eivät ole naapureitamme, ainakin siihen asti, kunnes heistä tulee naapureitamme, sillä silloin havaitsemme heissä usein monenlaisia loukkaavia asioita, jotka häiritsevät naapurisovun ja pakottavat meidät sotaan heidän kanssaan. Niin on tähän asti käynyt, ja niin pelkään käyvän vastakin, mikäli tunnen suurta kuningastamme.”

   ”Eikö jumalillanne ole tähän mitään sanomista?” kysyin.”Sillä muissa maissa jumalat usein määräävät oikeasta ja väärästä.”

   ”Mikä on oikeaa ja mikä on väärin?” hän kysyi puolestaan. ”Meille oikeaa on se, mitä me haluamme, ja väärää se, mitä naapurikansat haluavat. Tämä on hyvin yksinkertainen oppi ja tekee elämän ja valtiotaidon helpoksi, eikä se mielestäni suurestikaan eroa tasankojen jumaluusopista, mikäli olen oikein ymmärtänyt, tasankojen jumalat pitävät oikeana sitä, mitä rikkaat haluavat, ja vääränä sitä mitä köyhät haluavat.” (Waltari: Sinuhe Egyptiläinen, s 254–255.)

 9. Jokainen USAn preidenttiehdokas on ollut äänestäjilleen pettymys,eikä Hillaryn valinta olsi ollut sen
  kummallisempi.Jokaisella päävaltion johtajalla on ”oma sotansa”kiikarissa.Ammuksia palaa sekä
  koneistoa,joista hyötyvät niiden valmistajat.Jos sodat lopetetaan,köyhyys lisääntyy myöskin leveästi
  eläville.Oikeampimieliset ovat kyllästyneet politikkojen kaunopuheisiin demokratiasta.Puolueilla ei
  näytä olevan kovin paljon eroa,raha on se joka ratkaisee.Ylirikas vasemmistolainen on aivan saman
  arvoinen vannoutuneen oikeistolaisen seurassa.Uusi maailman Järjestö on juuri se ylirikkaiden kerho
  maanosasta huolimatta.En anna ääntäni tämän jälkeen yhdellekkään valtaan pyrkivälle,rajansa jokaisella.
  Israelissa seurataan tilanteita vaisusti,koska muut tekevät likaisen työn heidän edestään.Shalom.

 10. Trumpia viedään kuin Obamaa. ”Avustajien” antama tilannekuva maailmalta ei taida olla aina ihan oikea. Sodassa ensimmäinen uhri on totuus.

  • […] Sillä mitä kaikkina aikoina on kirjoitettu, se on kirjoitettu joko jumalien tähden tai ihmisten tähden. Tahdon näet myös faraot lukea ihmisiksi, sillä meidän kaltaisiamme he ovat vihassa ja pelossa, himossa ja pettymyksessä. Eikä heillä ole mitään eroa meidän kanssamme, vaikka heidät tuhannesti kirjoitettaisiin jumalien joukkoon.
   Vaikka tuhannen tuhatta kertaa heidät kirjoitettaisiin jumalien joukkoon, he ovat ihmisiä, muiden ihmisten kaltaisia. Heillä on valta tyydyttää vihansa ja paeta pelkoaan, mutta himosta ja pettymyksestä ei valta heitä säästä.
   Mutta mikä on kirjoitettu, se on kirjoitettu kuninkaiden käskystä tai jumalien mairittelemiseksi tai ihmisten pettämiseksi uskomaan sellaista, mitä ei ole tapahtunut. Tai että kaikki on tapahtunut
   toisin kuin todella on tapahtunut. Tai että yhden tai toisen osuus siinä, mikä on
   tapahtunut, on suurempi tai pienempi kuin on totta. […] (Waltari: Sinuhe Egyptiläinen)

  • Uutisklikkipoimintoja jatkuvaksi suunnitellusta sodasta eri presidenttien kaudella https://www.youtube.com/watch?v=SG3j8OYKgn4

   DIA:n entinen johtaja kenraali Michael Flynn sanoo haastattelussa mm. olleen Yhdysvalloilta harkittu päätös tukea al-Qaidasta, Muslimiveljeskunnasta ja muista ääriaineksista koostuvia kapinallisryhmiä.

 11. Kimmo kirjoittaa: ”Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin päätös määrätä perjantaiaamun ilmaisku Syyriaan ilman kongressin hyväksyntää ja YK:n turvallisuusneuvoston siunausta asettaa Suomen Nato-mielisen ja Venäjä-vastaisen turvallisuuspolitiikan vouhottajien joukon tukalaan rakoon.

  Trumpinhan piti olla Venäjän tuella valtaan noussut ja täysin Venäjän taskussa. Nyt hän määräsi iskun, joka ei taatusti miellytä Putinia pätkääkään. Myöntääkö joku nyt olleensa väärässä? Kääntyvätkö Trumpia ja hänen Venäjä-mielisyyttään vouhottaneet suomalaiset turpoilijat nyt tämän Yhdysvaltain pääputinistin tueksi? Ennustankohan kovin pieleen, jos ennustan, että tulemme tulevina päivinä näkemään lennokkaita retorisia voimisteluliikkeitä eräiltäkin turvallisuuspolitiikan bloggaajilta?”

  Et taida Kimmo ymmärtää fundamentalistiuskovaisten patologiaa 😀 Heidän kannaltaan pääputinisti on vihdoin ja viimein — ylistys olkoon herran! — irtautunut huonoista neuvonantajista ja alkanut harjoittaa päättäväistä, johdonmukaista, rauhaan tähtäävää ulkopolitiikkaa, joka tuottaa tuloksia ihan heti kohta.

 12. Nyt on tiedossa kaikki kohteena olleet 59 kohdetta Syyrian lentokentällä.
  Esim. kiitorata ei ollut ohjusten kohde.
  USA vahvistaa että yksi ohjus ei päässyt kohteeseensa, ilmeisesti kyseinen ohjus näkyi eilisissä kuvissa syyriasta.
  Näyttäisi muutaman metrin tarkuudella ohjukset osuneen kohteisiinsa.
  Pantsir S1, S300 ja S400 ilmatorjuntaohjusjärjestelmät ei tainneet osua yhteenkään risteilyohjukseen.

  Ja bellingcat:n suunnalta tuli tietoa että videoilla lentokentällä näkyvissä ”kemiallisten aseden” koteloissa/säiliöissä on kylkitekstin perusteella ollut klusterpommeja, kemiallisten ammusten säiliöt on identtiset, mutta koodi eri.

  • Tämä bellingcat tuntuu näkevän paljon sellaista mitä tavalliset kuolevaiset eivät näe. 😀 😀

   ”Pantsir S1, S300 ja S400 ilmatorjuntaohjusjärjestelmät ei tainneet osua yhteenkään risteilyohjukseen.”

   Eivät osuneet, koska niitä ei käytetty. Tällä ohjusiskullaan Trump ja jenkki-imperialistit hakivat tekosyytä sodan aloittamiselle Venäjää vastaan.

   Linkit: https://www.palmerreport.com/opinion/u-s-missiles-did-as-little-damage-in-syria-as-possible-and-russia-chose-not-to-shoot-them-down/2215/

   http://www.pravdareport.com/hotspots/conflicts/07-04-2017/137411-russia_usa_nuclear_war-0/

   Nyttemmin tilanne on radikaalisti muuttunut, venäläiset tulevat nyt vastaamaan jenkkien agressioihin Syyriassa, ydinsukellusveneet ovat asemissaa. 🙂

   Jos Kimmolla on lapsia, heidän kanssaan kannattaa viettää nämä edessämme olevat todennäköisesti viimeiset päivät.

   Trump ilmeisesti luulee pääsevänsä ortodoksijuutalaisen Ivanka (Yael) tyttärensä kanssa taivaaseen, mutta väitän kyllä Trumpin suvun marssivan suorinta tietä helvetin syvimpään koloon. 😀

   • >Tämä bellingcat tuntuu näkevän paljon sellaista mitä tavalliset kuolevaiset eivät näe.

    Höpsis. Useinmiten he tarjoavat lähdemateriaalinsa kriittiseen tarkasteluun.
    Sinä näyt sensijaan hehkuttavan RT ja Sputnik ”totuutta” ilman pienintäkään lähdekritiikkiä.
    (esim juttusi vain 23 osumasta yms jne)
    Miksi?

    >>”Pantsir S1, S300 ja S400 ilmatorjuntaohjusjärjestelmät ei tainneet osua yhteenkään risteilyohjukseen.”
    >Eivät osuneet, koska niitä ei käytetty.

    Eihän siinä ole mitään järkeä. Assad on hankkinut S300 ja Pantsir järjestelmiä venäjältä mutta eivät mielestäsi saa käyttää niitä vaan niiden pitää antaa tuhoutua?
    Mikä on järkeilysi mukaan järkevä peruste tuolle?

    Todennäköisintä on että: NE EI TOIMI tomahawkeja vastaan!

    • Siis tämä bellingcat, Pentagonin, CIA:n ja NSA:n äänitorvi ja ns. kansalaisjärjestö., ” Useinmiten he tarjoavat lähdemateriaalinsa kriittiseen tarkasteluun.”
     Vai niin, siinä sittern tarkastellaan ja hymistellään globalististapropagandaa. 😀 😀

     Miksikö ”vain” 23 Tomahaukkia lensi perille kohteeseen al-Shayratin lentokentälle?
     Tämän totuuden, väitteen, esitti kenraalimajuri Igor Konashenkov Venäjän puolustusministeriöstä. Konashenkov kertoi venäläisten sotilastarkkailijoiden laskeneen osumat.

     Toiseen ihmettelyysi olisi löytynyt vastaus pravdan uutisesta, jonka linkki oli yllä (ei siis RT tai sputnik :-D, herra Kannala ei taida tunteakaan muita venäläismedioita, niistähän jenkki-imperialistit koko ajan höpisee ja herra Kannala kuuntelee herkällä korvalla isännän ääntä)
     Vielä kerran pojat:

     ” Silence of Russian S-300 and S-400 systems in Syria prevented nuclear war

     After the United States struck a missile blow on Shayrat airfield in Syria’s Homs, many wondered why Russian sophisticated air defence systems, such as Pantsir, S-300, S-400, Buk-M2 and Tor complexes, have not protected Syria from 59 Tomahawk cruise missiles launched by Ross and Porter destroyers.

     Predictably, Russian liberals and Ukrainian activists rejoiced at the US cruise missile attack by claiming that the US has thus showed its superiority over Russia.

     However, military experts explained that Russian air defences were deployed in Syria in agreement with the legitimate Syrian government to protect Russian facilities – the airfield, bases, troops and infrastructure of the Russian Air Force.

     In the past, Russia supplied certain air defence elements to Syria, but those complexes are maintained and operated by Syrian servicemen, who failed to respond accordingly. Russia could obviously intercept USA’s low-flying targets with the use of Pantsir systems. Yet, Russia was notified about the missile strike in advance to be able to evacuate its military and civilian personnel from Shayrat airbase in case Russian citizens were present there.
     Tweet

     Official representative of the Russian Defence Ministry, Major-General Igor Konashenkov, said that only 23 of 59 US cruise missiles reached the Syrian airbase.

     ”If Syria had used Russian air defense systems in response to the US missile attack, it would have triggered a nuclear conflict. Yet, it was only the composure of the Russian Commander-in-Chief that made it possible to avoid a nuclear conflict,” Sergei Sudakov, corresponding member of the Russian Academy of Military Sciences said.

     ”The most important question that all are asking today is why Russia did not use its air defenses in Syria to shoot down US missiles. Most people believe that Russia should have done that to prevent USA’s aggression in Syria. By and large, if Russia had started shooting those missiles down, we would have not woken up this morning. If Russia had responded to the USA, it would have launched a nuclear conflict – a clash of two nuclear powers on a third territory,” the expert added.

     ”Donald Trump has come to the state known as ”hot war,” the expert concluded.

     ”Russian air defense systems are subordinated only to Russia. They protect Russian military facilities. Everything else is a PR that has nothing to do with reality. That said, we have Israel and Turkey bombing Syria every now and then, while Russia covers only its own military infrastructure in the country. I would not exclude that the Russian administration took a political decision not to intercept the US missiles, because it would have been a conflict between Russia and the USA on the level of air defence interception,” military expert Vladislav Shurygin said.

     The USA warned Russia of the cruise missile attack, and Russia warted Syria. Syria removed its personnel from the airfield before US missiles fell there. Russia made a wise move to postpone its response, and Russia will respond accordingly,” he concluded.

     It is worthy of note that the Russian Defence Ministry strongly denied rumours saying that Russia intercepted the US missiles that had not reached the target.”
     Venäjän poliittinen johto teki päätöksen, ettei tomahaukkeja ammuta alas, Venäjän sotilasjohto oli toista mieltä.

     Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, eilen 08.04 Venäjä toimitti USAn Venäjän suurlähetystön sotilasattasealle virallisen nootin, missä Syyria koskevat sopimukset irtisanottiin.
     Erotukseksi tosi-TV mies Trumpista ja ylipäätään kaikista muistakin globalisti-imperialisteista Putin, vanhana oikeustieteilijänä, seuraa protokollaa ja laillisia muodollisuuksia erittäin tarkasti, välillä ehkä liiankin tarkasti.

     ”Todennäköisintä on että: NE EI TOIMI tomahawkeja vastaan!”

     Mitä herra Kannala luulee toimiiko venäläisten ydinaseet, Pentagonin propagandan mukaan ei tietenkään, vai mitä herra Kannala.
     Huvittavaa miten nämä kotoiset monikultturistiglobalistit ja imperialistit elävät toiveajattelussa ja trumpilaisessa tosi-TV:ssä. 😀

    • Bellingcat on tehnyt vuodesta 2015 yhteistyötä Atlantic Council-ajatushautomon kanssa, ja Atlantic Council puolestaan on NATO:on kytköksissä.

     Nämä ovat syitä siihen, miksi bellingcatin tuottamaan aineistoon on syytä suhtautua varauksella.

 13. Pessimismiä amerikkalaisittain:
  http://www.zerohedge.com/news/2017-04-08/beginning-end-us-empire

  USA:ssa on pilvin pimein tiedostavia, rehellisiä, korkeat moraaliset arvot omaavia loistavia ihmisiä, mutta he eivät pääse lähellekään valtaa. Tai muutama pääsee, mutta heidät blokataan vallan ytimestä aivan käsittämättömällä tehokkuudella, joka perustuu sekä suoriin rikollisiin toimenpiteisiin (uhkailut, kiristykset, lahjonta) että ihmisluonnon alhaisimpien vaistojen ovelaan hyväksikäyttöön (media, juoruilut, joukkohypnoosi, perversiot, kateuden lietsonta).

  USA:ssa näemme Rooman valtakunnan nousun ja tuhon pikakelauksella.

  • ”USA:ssa näemme Rooman valtakunnan nousun ja tuhon pikakelauksella.”

   Kaikki ”Imperiumit” ovat hajonneet. Ihmiskunta ei opi mitään oleellista niin kauan, kun se toistaa samaa virhetttä. Homo Sapiens tai Erectus, miten vaan, on osa faunan moninaisuutta, jota ilmankin fauna tulee hyvin toimeen… 🙂

   Jotkut ”talousnerot” ovat ajatelleet, ja jpropagoineet ajatusta, että talouden lait ovat luonnonlakeja…
   Jos tämä jossain mielessä toteutuu, niin se toutetutuu juuri edellämainitussa mielessä.

   Jotkut tosin ovat asettaneet itsensä ”Jumalten” asemaan, ja luulevat siinä olevansa jotain erikoista, jotain muuta kuin oma typeryytensä kokonaisuudessa edustaa… mutta kaikella on paikkansa monimuotoisessa maailmassa.

   Euroopan Unioni, johon Suomikin väen vängällä piti liittää, vielkäpä jopa rikollisin menettelyin, on kuin lasikaappiin pantu savijaloilla seisova monsteri, joka pullovatsoineen pääasiassa kuseksii omille varpailleen.

   M;iten tämä nyt sitten liittyy otsikon aiheeseen…? Se liittyy siten, että ollaan askelta lähempänä sitä, että Homo Sapiens on kenties tullut matkansa päähän ja tekee itsensä tarpeettomaksi käytettävissään olevin keinoin.

   • Korkeammin oppineetkaan eivät näe mitkä voimat johtavat kansoja. Pimeiden voimien paljastamiseen ei ole vielä keksitty mittareita, ainoastaan vanhoissa kirjoituksissa on siitä vihjeitä. Mikä tekee älyllisestä ihmisestä ”raatelijan”, joka oppii jo koulupohjalta vihaamaan naapureitaan. Valmis vakoilemaan ja puhumaan pahaa kaukomailla asuvista kansoista? Jos et ole samaa mieltä kanssani, niin olet viholliseni.

  • Näin on aina kun psykopaateilla on valta ja nyt näyttää siltä että tuo geneettisesti poikkeava 1-2%:n joukko on saanut vahvan niskalenkin maailmasta ja uhkaa alistaa koko maailman oman tyranniansa alle.
   Ihmiskunnan tuho on lähempänä kuin koskaan ennen.

 14. Tilanne näyttää eskaloituvan kovaa vauhtia:

  ”Российские пилоты получили приказ «атаки по усмотрению», американские СМИ призывают к Войне с Россией

  Очень серьезный новый доклад MOD утверждает, что президент Путин приказал, чтобы официальные контакты с США немедленно прекратились, а генерал-майор Игорь Конашенков публично заявил: «Около часа назад в российское военное ведомство был вызван военный атташе при посольстве США в Москве, которому была официально вручена нота о приостановке российской стороной с ноля часов 8 апреля выполнения своих обязательств по меморандуму о взаимопонимании. Минобороны РФ официально уведомило Пентагон о прекращении работы каналов горячей линии связи по предотвращению авиаинцидентов в Сирии «.

  Согласно этому докладу, с приостановлением действия меморандума о взаимопонимании между РФ и США, воздушно-космические силы (AF), действующие в зоне боевых действий Леванта (Сирия), теперь действуют по правилам ведения боевых действий (ROE), что позволяет им «атаковать по усмотрению» «Любую воздушную или наземную цель США и / или НАТО без согласования с высшим командованием, когда они «чувствуют / решают», что эта цель угрожает им», а премьер-министр Дмитрий Медведев мрачно предупреждает, что Америка сейчас «на пороге военного столкновение с Россией «.

  Премьер-министр Медведев также наиболее четко сказал о Трампе, который на этой неделе заявил, что он не «президент мира», чтобы потом пойти по стопам Хиллари Клинтон, используя американскую военную мощь против любой нации, которая не согласна с американской демонической глобалистской повесткой дня. Медведев сказал: «Сразу после его избрания я заметил, что все будет зависеть от того, как быстро сломает предвыборные установки Трампа существующая машина власти. Ей понадобилось десять недель«.

  Когда президента Трампа победили его противники из «Глубинного государства», он согласился с их повесткой дня начала тотальной войны с Россией, — и об этом наиболее наглядно свидетельствуют пропагандистские средства массовой информации США, «фальшивые новости», которые теперь повсеместно обвиняют во всех грехах Россию и с радостью призывают к Войне с Россией.”

  Löytyy tuolta: http://mirovaja.ru/voennye-materialy/27344-rossiyskie-piloty-poluchili-prikaz-ataki-po-usmotreniyu-amerikanskie-smi-prizyvayut-k-voyne-s-rossiey.html

  USA:n Moskovan suurlähetystön sotlasattasealle on toimitettu venäläisten puolelta virallinen nootti.
  Syyriassa oleville venäläisille lentäjille on annettu vapaat kädet päättää tulen avaamisesta heidän kohdatessaan USA:n tai Naton lentokoneita tai muita ”läntisen arvoyhteisön” sotilaskohteita Syyriassa maalla, merellä tai ilmassa.

  Näillä mennään ja sodalta näyttää eli ei kannata yllättyä, kun tosi rähinä alkaa. 🙂

 15. Sic Semper Tyrannis [Colonel W. Patrick Lang]
  07 April 2017

  Donald Trump Is An International Law Breaker by Publius Tacitus

  Donald Trump’s decision to launch cruise missile strikes on a Syrian Air Force Base was based on a lie. In the coming days the American people will learn that the Intelligence Community knew that Syria did not drop a military chemical weapon on innocent civilians in Idlib. Here is what happened:

  The Russians briefed the United States on the proposed target. This is a process that started more than two months ago. There is a dedicated phone line that is being used to coordinate and deconflict (i.e., prevent US and Russian air assets from shooting at each other) the upcoming operation.
  The United States was fully briefed on the fact that there was a target in Idlib that the Russians believes was a weapons/explosives depot for Islamic rebels.
  The Syrian Air Force hit the target with conventional weapons. All involved expected to see a massive secondary explosion. That did not happen. Instead, smoke, chemical smoke, began billowing from the site. It turns out that the Islamic rebels used that site to store chemicals, not sarin, that were deadly. The chemicals included organic phosphates and chlorine and they followed the wind and killed civilians.
  There was a strong wind blowing that day and the cloud was driven to a nearby village and caused casualties.
  We know it was not sarin. How? Very simple. The so-called ”first responders” handled the victims without gloves. If this had been sarin they would have died. Sarin on the skin will kill you. How do I know? I went through ”Live Agent” training at Fort McClellan in Alabama.

  There are members of the U.S. military who were aware this strike would occur and it was recorded. There is a film record. At least the Defense Intelligence Agency knows that this was not a chemical weapon attack. In fact, Syrian military chemical weapons were destroyed with the help of Russia.

  This is Gulf of Tonkin 2. (…)

  Here’s the good news. The Russians and Syrians were informed, or at least were aware, that the attack was coming. They were able to remove a large number of their assets. (…)

  This attack was violation of international law. Donald Trump authorized an unjustified attack on a sovereign country. What is even more disturbing is that people like Secretary of Defense Jim Mattis, CIA Director Mike Pompeo and NSA Director General McMaster went along with this charade. Front line troops know the truth. These facts will eventually come out. Donald Trump will most likely not finish his term as President. He will be impeached, I believe, once Congress is presented with irrefutable proof that he ignored and rejected intelligence that did not support the myth that Syria attacked with chemical weapons.

  (…) Whatever hope I had that Donald Trump would be a new kind of President, that hope is extinguished. He is a child and a moron. He committed an act of war without justification. But the fault is not his alone. Those who sit atop the NSC, the DOD, the CIA, the Department of State should have resigned in protest. They did not. They are complicit in a war crime.
  ———-
  Colonel W. Patrick Lang is a retired senior officer of U.S. Military Intelligence and U.S. Army Special Forces (The Green Berets). He served in the Department of Defense both as a serving officer and then as a member of the Defense Senior Executive Service for many years. He is a highly decorated veteran of several of America’s overseas conflicts including the war in Vietnam. He was trained and educated as a specialist in the Middle East by the U.S. Army and served in that region for many years. He was the first Professor of the Arabic Language at the United States Military Academy at West Point, New York. In the Defense Intelligence Agency (DIA) he was the “Defense Intelligence Officer for the Middle East, South Asia and Terrorism,” and later the first Director of the Defense Humint Service.” (…)

  http://turcopolier.typepad.com/sic_semper_tyrannis/2017/04/donald-trump-is-an-international-law-breaker.html

 16. Mistä meidän presidenttimme on tietävinään, että Al Assad teki kaasuiskun?

  Ja miksi meidän presidenttimme ylipäätään lausui asiasta mitään?

  • Hyviä kysymyksiä.
   Eihän syy voi olla mikään muu kuin että hän on ns. ’palveluksessa’ kun maailmaa pakotetaan NWO-eliitin pakkovaltaan. Ja me suomalaiset siis hänen kauttaan vaikkei suurin osa meistä liene kuitenkaan tämän hankkeen takana.
   Kuinka olemme joutuneetkaan tilanteeseen jossa vähemmistö voi ohjata meitä vastoin tahtoamme?
   Mutta sama tilanne on nyt lähes kaikissa EU-maissa. Pakkovallan alla mennään ja demokratiasta viis.
   Tarvittaisiin kansanäänestyksiä mutta niitä ei tule.

 17. Niinistö taisi sanoa ensin etteihän Syyrialla pitänyt olla edes kemiallisia aseita, mutta Yle taisi sensuroida tämän uutisen nopeasti. Onko kellään lisätietoa?

  Voihan olla, että Trumpista pääsevät jenkeissä tällä tavalla eroon!!??

  Tälläiselläkin pienellä saitilla Syyrian tilannetta: theduran. com

 18. Täällä on puhuttu kuvista, mutta vähän näytetty. Jotain vikaa jenkkien satelliiteissa ja lennokeissa kun tälläisiä todisteita levittelevät:
  http://www.buzzfeed.com/rosiegray/heres-the-ukrainian-delegation-that-gave-misleading-photos-t
  Tankit olivatkin toisesta sodasta.

  Bellingcat kuuluu lastentarhaan. Siellä heidän satuihinsa vielä joku uskoo: (teelehdistä ennustajia)
  http://www.spiegel.de/international/world/expert-criticizes-allegations-of-russian-mh17-manipulation-a-1037125.html

  He described it as a good example of ”how to not do image analysis.” What Bellingcat is doing is nothing more than reading tea leaves. Error Level Analysis is a method used by hobbyists

  Off-Guardian: Infamous “July /17/18” vid of BUK in Zugres actually filmed July 5?

  • >Täällä on puhuttu kuvista, mutta vähän näytetty. Jotain vikaa jenkkien satelliiteissa ja lennokeissa kun tälläisiä todisteita levittelevät:

   Esim. 2014 aikaan oli ilmeistä ettei ainoakaan USA:n sotilassatelliitti kuvannut Ukrainaa. USA turvautui kaupallisten satelliittien materiaaliin.
   Eikä tuolloin myöskään ollut näyttöä että alueella olisi myöskään operoinut USA:n lennokkeja (toisin kuin nyt)

   >http://www.buzzfeed.com/rosiegray/heres-the-ukrainian-delegation-that-gave-misleading-photos-t Tankit olivatkin toisesta sodasta.
   En edes viitsi mihinkään yksittäiseen kuvaan takertua. Julkisesti saatavana olevien kaupallisten satelliittien kuvista nähdään venäjän kaluston hyökkäykset Ukrainaan.
   Samoin tykistön ja rakettien tulitus Ukrainaan.
   Ja geopaikannetuista kuvista nähdään venäjän moderni sotakalusto Ukrainassa.
   Jokainen voi itse tarkistaa (myös ETYJ:llä samaa matskua esillä).

   >Bellingcat kuuluu lastentarhaan. Siellä heidän satuihinsa vielä joku uskoo: (teelehdistä ennustajia)
   >http://www.spiegel.de/international/world/expert-criticizes-allegations-of-russian-mh17-manipulation-a-1037125.html
   >He described it as a good example of ”how to not do image analysis….
   Venäjän julkaisemat kuvat on todettu väärennöksiksi myös ilman kyseisiä analyysejä.
   Kuka tahansa satelliittikuvantamisen perusteita opiskeleva huomaa sen hyvin pian.
   Bellingcatin julkaisema kyseinen tekninen tarkastelu oli typerä mm. kuvien alhaisen resoluution perusteella, sen olisi voinut jättää julkaisematta tai julkaista pehmeämmin.

   Silmiinpistävää on että Kriese tai Neal Krawetz eivät edes yrittäneet analysoida kuvia. He vain keskittyivät haukkumaan bellingcat:a.
   Sama on yleistä trollien keskuudessa joille tärkeintä on koettaa pissiä toisten tekemiin tutkimuksiin yrittämättä selvittää mikä on totuus.
   Sellainen toiminta pelaa valemedioiden pussiin.

   >Off-Guardian: Infamous “July /17/18” vid of BUK in Zugres actually filmed July 5?
   Se ei pidä paikkaansa. Kapinallisilla oli BUK aikaisintaan 17.7.

   • John Kerryn mukaan varmuudella jo 14.7.
    We know for certain that the separatists have a proficiency that they’ve gained by training from Russians as to how to use these sophisticated SA11 systems. We know they have the system. We know that they had this system to a certainty on Monday the 14th beforehand, because the social media was reporting it and tracking it, and on Thursday of the event, we know that within hours of this event, this particular system passed through two towns right in the vicinity of the shootdown.

    http://cnnpressroom.blogs.cnn.com/2014/07/20/secretary-of-state-kerry-to-cnns-candy-crowley-there-is-no-trust-with-the-russians/

    • Kun yhdistää Kerryn some-faktat ja hollannin tiedustelupalvelun faktat huomataan että 14.7 BUK oli kapinoivia varustavalla asevarikolla venäjällä.
     Ja että Venäjä ei kouluttanut ukrainalaisia BUK lavetin käyttöön, strela yms lavetteihin kylläkin.

 19. Jos jollain Vastavalkean kirjoittajista on joskus ylimääräistä aikaa, voisi suomentaa saksalaisen syyttäjän arvion Bellingcatista: ( Jatko-osakin)

  https://gabrielewolff.wordpress.com/2015/03/28/ukraine-intermezzo-wie-bellingcat-arbeitet-2

  Fortsetzung von:

  https://gabrielewolff.wordpress.com/2015/02/01/ukraine-intermezzo-wie-bellingcat-arbeitet/

  Huomatkaa ylemmästä linkistä Bellingcatin levittämä kuva. Oikeasti sää oli alueella pilvinen. Vrt Metabunk. org (MH-17 tutkinta)

  Ps. Jenkit ei ole haukkumasana, mutta Linkolan käyttämä roistovaltio on!!

  • >https://gabrielewolff.wordpress.com/2015/03/28/ukraine-intermezzo-wie-bellingcat-arbeitet-2
   >Huomatkaa ylemmästä linkistä Bellingcatin levittämä kuva. Oikeasti sää oli alueella pilvinen. Vrt Metabunk. org (MH-17 tutkinta)
   Jos edes vähän viitsit perehtyä, huomaat että kuvassa laukaisun savun taustalla taivas oli täysin pilvessä.
   Kuvan kirkkautta ja kontrastia on vain säädetty jotta savu saadaan paremmin esille.
   Alkuperäiset kuvat ilman kirkkaussäätöjä löydät esim. bellingcat:n sivuilta.

   Ennen kuin alat haukkumaan bellingcatia, sinun on viisasta tutustua heidän materiaaliinsa.
   Se on enemmän kuin 90% täyttä asiaa (joskaan ei siis täydellistä).

  • Kyseessä ei ollut mikään etäinen lentokenttä vaan keskeinen kenttä jolta Syyria lentää pommittamaan siviilialueita kapinallisineen.
   Mutta kaikki muu hyökkäyksessä onkin pyllyllään. (esim hutkiminen ennen tutkimista)

 20. Tuoreeltaan väitettiin silminnäkijöiden nähneen ohjuslaukauksia tomahawkeja vastaan.
  Youtubessa on 7.4.2017 ladattuja videoita joiden väitetään esittävän syyrian ilmatorjuntaa Tomahawk ohjuksia vastaan.
  Mutta minun on niitä mahdotonta autentikoida koska mm. maamerkkejä ei näe jotta voisi niitä paikantaa.

  Minulla on hyvää matskua tukikohdasta ennen iskua mutta iskun jälkeiset matskut on vielä puutteellisia.
  (ja harrasteaika ”kortilla” jonkin aikaa)

  Kaikki hangaarit eivät olleet kohteena, eivätkä nurmikolla olleet koneet (tod.näk. käytöstä poistettuja koska renkaiden jälkiä yms. ei näy).
  Jotta jokainen hangaari ja muut esitetyt kohteet olisi saatu tuhottua olisi ohjuksia pitänyt osua noin 70kpl.
  Lisää vain kummastusta että miksi jokaista suojakatosta ei ammuttu… olisiko USA:lla ollut tiedossa kunkin katoksen alla ollut kalusto?
  Oliko 59 ohjusta vain hävitettävä kustannustehokkaasti tms mystistä?

   • Kannattaa jättää auttamatta, jos tietää, että kyseessä on sariinimyrkytys, eikös se Idlibin kaasuisku tehty sariinilla ”hevosmiesten tietotoimiston” mukaan. Iholle päässyt sariini tappaa myös auttajan. 🙂

   • Artikkelissa ei ollut mitään vikaa vaan roskaa oli sinun päättelykykysi tässä asiassa.

    Vai kuvitteleeko Kimmo, että nuo White helmets kaverit eivät muka tiedä kuinka myrkyllistä/tappavaa sariinikaasu on?!

    HE TIETÄVÄT TASAN TARKKAAN SEN!!

    Näistä julkastuista kuvista ja videoista nousee vahva epäily että koko ”isku” oli vain surkea lavastus joka vielä ”näyteltiin” huonosti!

    • Miten he voisivat tietää kaasun olleen sariinia?

     Kemialliset analyysit valmistui vasta eilen, sariinia ainakin joissain uhreissa.

     Minä ainakin auttaisin lähimmäistä oman henkenikin uhalla jos suojavarusteita ei ole, vaikka tietäisin kyseessä olleen sariinin.

     (Toki tiedän että jotkut valkokypärät tuottavat näyteltyä matskua)

     • En luota turkkilaisten tutkimuksiin, turkkilaiset ovat osallisia Syyrian kriisiin ja siksi jäävejä tutkimaan yhtään mitään.

      Tottakai turkkilaiset syyttävät ja syyttävät mielellään Assadia mistä tahansa, vaikkapa ydinaseen käyttämisestä (ei anneta totuuden pilata hyvää tarinaa 😀 )

      Turkki on ollut Assadin innokkain kaataja.

      PS Siehän se sälli oot 😀

 21. KK:”Se ei pidä paikkaansa. Kapinallisilla oli BUK aikaisintaan 17.7.”

  Täällä olleen toisen lähteen mukaan kapinalliset saivat 221 tankkia erään varuskunnan valtauksen yhteydessä, ei viisi. Ja mitä tulee ”bukien” lukumäärään niin todistettavasti Poroshenko myönsi kapinallisten saaneen haltuunsa neljä ” bukia” ennen mh-17 turmaa!
  Ukrainallahan kokonaisia toimivia buk-järjestelmiä lienee satoja.

  Ps. Kannattaa selvittää perusteet mikä on buk/buk-järjestelmä ja mitä tarvitaan, että 10 kilsassa lentävä kone saadaan ammuttua: Tarvitaan hyvä tutka.

  Ps2. Yllämainitun lähteen mukaan kapinalliset näyttivät alkavan voittaa ennen mh-17 turmaa.

  • Igor Girkin kertoi heidän onnistuneen kaappaamaan 3 tankkia. 221 on täysin naurettava väite.
   Suurin osa kapinallisten T64 kalustosta on tullut Venäjän kautta. 100% T72 kalustosta on venäläistä, kuin myös T90 kalustosta.

   Tiedät hyvin että kaikki kapinallisten haltuunsa saamat BUK:t olivat rikkinäisiä. Siksi kapinalliset esittivät niistä väärennettyjä kuvia. Venäjä yritti korjata niitä mutta ei onnistuneet siinä. Muutoin kapinallisille ei olisi toimitettu TELAR 332:sta Kursk:sta.

   BUK TELAR:lle iso matkustajalentokone 10km korkeudessa on helppo maali, kunhan spotteri ja miehistö osaa hommansa.

 22. Mielenkiintoinen artikkeli ja tuossa mainitaan BUK SYSTEM. Suomessakin on suoritettu ilmeisesti koeammuntoja ”bukilla” tai buk-järjestelmällä, jos Suomella enää järjestelmää on. Venäjän buk-järjestelmät ovat 20 vuotta uudempia kuin Bellingcatin esittämät. On siis todennäköistä, että matkustajakone ammuttiin alas ukrainalaisella ”bukilla”/ buk-järjestelmällä, jos ylipäänsä buk. Ampujat voivat olla kapinallisia tai esimerkiksi jokin Ukrainan armeijan äärioikeistolainen osa.( tavallaan armeijasta eronneita joukkoja)

  Washingtons Post 30.6.15:
  Investigators still have no suspects in downing of MH17
  He said that the Boeing 777 being shot down by a Buk missile system remains “the most likely scenario,” but added that the investigators have not yet ruled out all other possible causes.
  Ps. Huomaa myös ajankohta 30.6.2015

  • ”Suomessakin on suoritettu ilmeisesti koeammuntoja”
   Suomessa on tehty BUK ohjuksen / taistelukärjen räjäytys tutkijoiden pyynnöstä.

   ” ”bukilla” tai buk-järjestelmällä, jos Suomella enää järjestelmää on. ”
   Kaikki Suomalaiset tietää että meillä se edelleen on. Kalustoa siirretään ilmailumuseoon.

   ”Venäjän buk-järjestelmät ovat 20 vuotta uudempia”
   Venäjällä on edelleen tuotannossa BUK TELAR M1-2 vientitarkoituksiin (kts Almaz-Antey:n www sivut).
   BUK TELAR M1-2 on ulkoisesti identtisen näköinen M1 mallin kanssa (Ukrainalla ja Suomella M1 malli)
   TELAR M1-2 kykenee ampumaan 9M38, 9M38M1 ja M2 ohjuksia.
   TELAR M1 ei kykene ampumaan M2 ohjuksia.

   Kuvista näemme että Venäjällä on ollut 9M38 ohjukset käytössä ainakin vielä kesällä 2014.
   Samoin näemme 9M38M1 ohjukset olleen käytössä ainakin vuonna 2015.
   Vuonna 2016 Venäjä piti vielä yhdet harjoitukset M1 järjestelmällä.

   ”On siis todennäköistä, että matkustajakone ammuttiin alas ukrainalaisella ”
   Se ei ole todennäköistä koska kapinallisilla ei ole nähty toimivaa Ukrainalaista BUK:a. TELAR:n tuntomerkit vastaavat täysin venäläistä 332:sta.

   ”Ampujat voivat olla kapinallisia”
   Se on epätodennäköistä.
   -venäjä ei yleensä anna kehittynyttä kalustoa kapinallisten käsiin vaan niissä on oma ajantasalle koulutettu miehistö
   -ei ole näyttöä että venäjä olisi kouluttanut kapinallisia BUK:n käyttöön
   -silminnäkijät kertovat miehistön puhuneen venäjää moskovalaisittain
   (suuri osa kapinallisten sotaväestä on kylläkin venäjän kansalaisia ja jopa armeijan sotilaita)

   ”tai esimerkiksi jokin Ukrainan armeijan äärioikeistolainen osa.”
   Se ei ole mahdollista koska ohjus on varmuudella laukaistu kapinallisten alueelta.

   ”Huomaa myös ajankohta 30.6.2015”
   Huomaa että elämme vuotta 2017.
   Onnettomuuden syyn tutkinta valmistui syksylle 2015.
   Syyllisten etsintä / rikostutkinta jatkuu ainakin tämän vuoden.

 23. KK:”En edes viitsi mihinkään yksittäiseen kuvaan takertua”

  Niin jutussa mainitaan several photos jotka ei sen enempää tai vähempää kuin annettu senaattorille. Jutussa myös mainitaan kuvien tuojat: Ukrainalainen delegaatio. Mukana sotilaita, mm antiterroristiyksiköstä. Lienevätkö samat herrat nyt Suomessa luomassa ”oikeaa” kuvaa Ukrainan konfliktistä?

  Several photos allegedly showing the Russian military in eastern Ukraine that ran on the Washington Free Beacon on Tuesday were quickly shown to actually be photos from other conflicts

  PS. Joko Bellingcat on poistanut Venäjän ulkoministeriön vastauksen heidän joukoistaan väärällä puolella rajaa. Vastauksessa nimittäin todettiin ettei heidän virallisia joukkoja ole Ukrainassa. Sen vuoksi myöskään Venäjä ei ampunut matkustajakonetta.

  • Venäläisen modernin sotakalusto on paikannettu Ukrainassa Ukrainan valheista huolimatta.
   En ole huomannut esim. V-P Kivimäen tekemissä koosteissa vielä virheitä (löydät ne bellingcat:sta).
   Itse olen varmistanut noin kymmenen mielenkiintoisinta geopaikannusta eikä minulla enään ole epäilystä Venäjän toimista, eivätkä he 2014 syksyn jälkeen edes yritä peitellä kalustoaan ukrainassa.

   ”Bellingcat on poistanut Venäjän ulkoministeriön vastauksen heidän joukoistaan väärällä puolella rajaa”

   ???

   Venäjä on todistetusti valehdellut kaiken MH17 tapaukseen liittyen (joku poikkeus voi vahvistaa säännön, mutta heti ei tule sellaista mieleen).

 24. Edelleenkään ei ole varmaa millä tuo MH17 boeing-777 pudotettiin.

  Ihmettelen itse sitä miksi koneen päällipuolella ei näy juuri mitään jälkiä vaikka Buk ohjus detonoi hieman kohteen yläpuolella!?

  • Höpön löpön.
   BUK taistelukärki 9M314M ainoa mahdollinen tuhon aiheuttaja.
   Alueella nähtiin BUK TELAR:n suorittama ohjuslaukaisu alasampumisen hetkellä. (runsaasti on validia kuvamateriaalia aiheesta yms.)

   Kaikki sirpaleet on iskeytyneet koneen keulaan nimen omaan edestä YLHÄÄLTÄ. Ainoastaan ohjuksen lähestyminen miltei suoraan edestä mahdollistaa nähdyt vauriot. (etenkin kun kyseessä BUK ohjus)

   MH17 liittyvät jatkojutut olisi hyvä ehkä laittaa tuonne:
   https://vastavalkea.fi/2017/01/30/asiantuntijat-vaativat-riippumatonta-tutkimusta-mh17-koneen-tuhosta/

   kts. myös esim: https://twitter.com/KimmoKannala/media
   ja suomeksi https://twitter.com/sotilaspassi

  • Tämä on kummallinen juttu. (myöskin kommenttien ilmestyminen-)

   Muutama havainto vielä:
   Buk-ohjukset painavat varmaan tonnin! Bellingcatin lähettämä pelkkä telar on tästäkin syystä lapsellinen. Tarvitaan ” ammusvarasto” ja lastauslaite!! Pelkällä telarilla ei pitkälle pötkitä.

   Jos tiedetään buk-sirpaleet voidaan näistä selvittää metalliseos ja oikea ase!
   Koneen ohjaamossa ei verijälkiä näkynyt. Kuitenkin tuhansia sirpaleita sylkevä buk-räjähdys on kuin katkaistu haulikko: Pää hajoaa palasiksi seinään! Jos kapinalliset pesivät ohjaamon niin miksi kuitenkin antoivat lentäjien ruumiit tutkintaltk:lle??

   Buk ei lennä suoraan, vaan lopussa kiepauttaa itsensä kohteen päälle, aivan kuten venäläisten videossa näytetään. Erään jutun mukaan buk räjähtää 50 jalan päässä kohteessa, miksi se nyt räjähti lähes kohteessa kiinni?
   Buk sisältää ehkä 30 kiloa ”dynyä”!! Sen jättämät palojäljet pitäisivät olla selvempiä kuin mitä kuvissa, erityisesti ohjaamon sisälllä???

   Buk ei voinut tulla kapinallisalueelta. Venäjä havannoi kolme Ukrainan buk-telaria 17.7.2014. Ja niihin liittyvän kunnollisen tutkan. Yksi telareista oli sopivalla etäisyydellä!!
   Bukin oma tutkaa yltää vain 40 kilometriin. Paremmat tutkat jopa 150 kilometriin.
   Mh-17 pudotettiin todnäk tahallaan. Siihen viittaavat useat seikat. Tahallisen pudotuksen varmistamiseksi tarvitaan lentokoneita.

 25. ”BUK taistelukärki 9M314M ainoa mahdollinen tuhon aiheuttaja.
  Alueella nähtiin BUK TELAR:n suorittama ohjuslaukaisu alasampumisen hetkellä. (runsaasti on validia kuvamateriaalia aiheesta yms.)”

  Jaa, vai niin!

  Vai nähtiin ihan ohjuslaukaisu ja vieläpä kuvamateriaalia siitä olemassa!??

  No pistä ihmeessä minullekin nähtäväksi tuo validi kuvamateriaali.

  Jos Buk oli ainoa mahdollinen tuhonaiheuttaja, millä selität pitkin poikin koneen runkoa näkyvät pyöreät reiät n. 30mm. konetykin ammusta vastaavat? Näitä on molemmilla puolilla konetta. Jäljet ovat sekä sisään että ulospäin muotoutuneita.

  Virallinen raportti väitti että kone hajosi jo ilmassa osiin!??

  Eipä näytä siltä:

  https://www.youtube.com/watch?v=yJiWi0mOLrk

  Kovin ehjältä näyttää, ja vain oikea siipi tulessa. Tuo videolla näkyvä voisi hyvin olla lentokoneesta ammutun pienen ohjuksen tai konetykin aiheuttama.

  Totuus on, että kukaan ei ole vielä esittänyt täysin vuorenvarmoja todisteita siitä että kone olisi pudotettu Buk-ohjuksella. Yhtä hyvin voisin väittää että pudottaja oli itse Maria Orsic joka lensi Haunebulla!

  • ”Vai nähtiin ihan ohjuslaukaisu ja vieläpä kuvamateriaalia siitä olemassa!??”

   validia kuvamateriaalia aiheesta yms:
   -video venäjän BUK TELAR 332:n kuljetuksesta kapinallisten lavetilla Donetskissa
   -video kuljetuksesta Makiivkassa
   -satelliittikuva kuljetuksesta Makiivkassa
   -kaksi videota kuljetuksesta zuhres:ssa
   -kuva kuljetuksesta tauolla Torez:ssa
   -kuva TELAR:n ajaessa Snizhnessä
   -video TELARin ajaessa Snizhnestä etelään
   -kolmen valokuvaajan kuvat laukaisun savusta
   -lukuisia silminnäkijöitä laukaisulle Snizhnen eteläpuolelta
   -tutkijoiden kommentit USA:n SBIRS datan yhdenmukaisuudesta DSB raportin ja JIT tulosten kanssa

   (bellingcat yms opensource tutkimusten linkit ei tule tänne läpi jostain syystä, en niitä enään yritä laittaa, mutta sieltä helpoiten löydät kyseiset materiaalit)

   ”Jos Buk oli ainoa mahdollinen tuhonaiheuttaja, millä selität pitkin poikin koneen runkoa näkyvät pyöreät reiät n. 30mm. konetykin ammusta vastaavat? Näitä on molemmilla puolilla konetta. Jäljet ovat sekä sisään että ulospäin muotoutuneita.”

   Nyt et puhu totta. Olen tutkinut satoja reikiä koneen hylyssä.
   Ainoakaan reikä ei vastaa 30mm konetykin vaurioita.
   Kaikki reiät osoittavat sirpaleiden tulleen edestä vasemmalta ylhäältä.

   ”Virallinen raportti väitti että kone hajosi jo ilmassa osiin!??”

   Jep. Sen näemme tuhansista valokuvista alueelta, primääritutkan datasta, FDR (yms) datasta.

   ”Eipä näytä siltä: https://www.youtube.com/watch?v=yJiWi0mOLrk

   Kyseinen video on venäjätrollien toistuvasti levittämä.
   Siinä lentää kapinallisten/venäjän kesäkuussa 2014 alasampuma AN30 kone.
   kts. esim: https://twitter.com/KimmoKannala/status/854315772063227904

   ”Totuus on, että kukaan ei ole vielä esittänyt täysin vuorenvarmoja todisteita siitä että kone olisi pudotettu Buk-ohjuksella.”

   Puhut täysin perättömiä. Kaikki täyspäiset (+ BUK valmistaja) ovat yksimielisiä siitä että vauriot ovat BUK ohjuksen aiheuttamia ja että ainotakaan sotilaslentokonetta ei lentänyt MH17 koneen läheisyydessä.
   Mikään vaurioissa ja sirpaleissa ei viittaa muuhun kuin 9N314M taistelukärkeen tuhon aiheuttajaksi.

  • Muistelen tuon olevan pienikaliberisen kiväärin luodin reikä jossain rahtisäiliön kyljessä. Kapinalliset on ammuskelleet MH17 romuja useammankin kerran.

  • Kyseinen alumiinipelti ei ole boeing777 rungosta. Mielestäni se on lentorahdin säiliö tai koneen keittiön tms peltejä. Reiän koko lienee noin 10mm ja se voi olla kiväärin luodin tekemä.
   Kappale oli puidulla pellolla erillään muista jäänteistä.

   • Joo huomasin, lähetin väärän videon kaiken lisäksi.
    muistin että tämä oli se vanha video jonka katsoin 3 vuotta taaksepäin.

    Kumma homma muuten, kuinka paljon sivuja ja kuvia on joutunut sensuurin alle, en löydä millään muutamaa 2014 netissä pyörinyttä sivusto ja kuvaa joissa näkyi lähietäisyydeltä kuvattuna useita reikiä jotka olivat eri suuntaan muodostuneita.

 26. No joo, ei taida nuo sittenkään olla.
  Ovat liian järjestelmällisesä muodossa, ilmeisesti koneen omia ”reikiä”.

  • Toki, tuttu kuva.
   23…30mm luodit ei kuitenkaan tee esim kulmikkaita reikiä kooltaan 6…20mm.
   Ja MH17 tapauksessa olisimme nähneet ampujan tutkassa. (MIG29 voisi yhden luodin saada osumaan jumbojetin ohjaamoon mutta niin ei ole tapahtunut)

   • Kuka sanoi että MH17 reiät ovat kokoa 6-20mm.??

    Ne ovat selvästi isompia.

    Kuka on nähnyt muka ampujan tutkassa, ja kenen tutkassa?

    Sekä Mig-29 että Sukhoi-25M1, Sukhoi Su-25SM3 voivat ampua sekä konetykillään että kehittyneillä Vympel R-73 ohjuksillaan tuon boeing -777 alas.

    Boeing-777 matkanopeus(Cruise speed) on 892km/h.

    Sukhoi-25 huippunopeus yläilmoissa(ei maan läheisyydessä eikä merenpinnan lähellä) on 1000km/h.
    Ukrainan modernisoidut Sukhoi-hävittäjät kykenevät helposti ampumaan ja laukaisemaan ohjuksensa vielä 10km. korkeudella.

    Su-25 M1 Service ceiling 5000-10 000m!

    Tuo 10km. ei ole siis mikään maksimi vaan normaalien lento/taisteluominaisuuksien yläraja hävittäjällä!
    Afganistanin sodan aikoihin Neuvosto-ilmavoimien viralliseksi rajaksi oli laitettu Sukhoi-25:lle 10500m.
    (absolute ceiling) korkein mahdollinen lentokorkeus Sukhoi-25:lle on 52,000 feet 15.8km

    Elikkä kaikki puheet siitä että Sukhoilla ei olisi voitu pudottaa lento MH17:sta, ovat TÄYTTÄ HEVON PASKAA!

    • ”Kuka sanoi että MH17 reiät ovat kokoa 6-20mm.??”

     Olen itse mitannut.
     Esimerkki: https://pbs.twimg.com/media/C23ezy2WEAAofIk.jpg
     Myös BUK valmistaja on tullut saman tulokseen yms. jne.

     ”Kuka on nähnyt muka ampujan tutkassa, ja kenen tutkassa?”

     Ampujaa ei näy tutkassa. Jos lentokone olisi ampunut, se olisi näkynyt tutkassa.
     Julkisen primääritutkan datan videon muodossa on jakanut Venäjä.
     Tuossa analyysi 2014 julkaistusta datasta:
     https://pbs.twimg.com/media/Chj4m8QUYAABtjg.jpg
     Tuossa 2016 julkaistun videon analyysi:
     https://pbs.twimg.com/media/C8f9wXnXgAA6ati.jpg

     ”Sekä Mig-29 että Sukhoi-25M1, Sukhoi Su-25SM3 voivat ampua sekä konetykillään että kehittyneillä Vympel R-73 ohjuksillaan tuon boeing -777 alas.”

     Ukrainalla ei ole sellaista SU25 mallia joka kykenisi saavuttamaan Boeing777 koneen 10km korkeudessa, se on liian hidas ja kömpelö. Täten se ei konetykillä pysty osumaan. Ukrainan SU25 koneet on varustettu R60 ohjuksin, sellaisia pitäisi ampua paljon boeing777 koneeseen ennen kuin se tulisi alas.
     jne…

     Mig29 voisi sen sijaan hyökätä matkustajalantokonetta vastaan.
     Nähtyjä MH17 vaurioita ei ole kuitenkaan voitu tehdä Ukrainalaisella sotilaslentokoneella. Vauriot ei vastaa ilmasta-ilmaan aseita eikä tutkassa näy hyökkääjää.

     ”Sukhoi-25 huippunopeus yläilmoissa(ei maan läheisyydessä eikä merenpinnan lähellä) on 1000km/h.
     Ukrainan modernisoidut Sukhoi-hävittäjät kykenevät helposti ampumaan ja laukaisemaan ohjuksensa vielä 10km. korkeudella.”

     EI pidä paikkaansa.
     Olen selvittänyt mitä Ukrainalaiset tekivät SU25 koneilleen.
     ESIM: SU25 maksimi lentonopeus 10km korkeudessa ilman aseita on noin 740km/h. (MH17 lensi 900km/h)
     Meren pinnan korkeudessa 950km/h ilman aseita.

     ”Su-25 M1 Service ceiling 5000-10 000m!”
     Ukraina ei ole päivittänyt aerodynamiikkaa eikä moottoreita SU25 koneisiin.
     Valmistajan ilmoittama maksimi lentokorkeus aseiden kanssa on 5km.
     Ilman aseita 7km. https://pbs.twimg.com/media/C6imF2aVAAAWJJI.jpg
     Se kykenee lentämään korkeammallakin, etenkin ilman aseita, mutta ei kykene hyökkäyksiinn

     ”Elikkä kaikki puheet siitä että Sukhoilla ei olisi voitu pudottaa lento MH17:sta, ovat TÄYTTÄ HEVON PASKAA!”

     Yksi mahdollisuus olisi se että SU25 odottaisi 10km:ssä ja koettaisi törmätä Boeing777:n sen vilahtaessa ohi. Tai jos se 10km:ssä odoteltuaan sattuisi onnistumaan tuohoamaan ilmasta-ilmaan ohjuksella Boeing777:n moottorin, se ehkä voisi kiusata sitä lisää kun boeingin nopeus hidastuu. SU25:n konetykki kuitenkin tuottaa enemmän rekyyliä kuin mitä moottoreiden työntövoima on 10km:ssä, lisäksi moottorit oltava tyhjäkäynnillä konetykkiä käytettäessä…. SU25 luultavasti pudottaisi vain itsensä.

  • Jep. Hän sanoi myös ettei ymmärrä aseiden päälle.
   Hän ei tunnista ohjuksen osumaa sellaisen nähdessään.

 27. Kimmok:
  ”Kaikki sirpaleet on iskeytyneet koneen keulaan nimen omaan edestä YLHÄÄLTÄ. ”

  Niinpä, kaikki viisi sirpaletta, sattuuko kukaan täällä tietämään miten monta sirpaletta on buk-ohjuksessa? Joidenkin lähteiden mukaan tuhansia, entä hävittäjän raketissa? Eikös Hollannin tutkintaraportti kertonut, että ohjus iski koneen sivulta.

  ”He said that the Boeing 777 being shot down by a Buk missile system remains “the most likely scenario,” but added that the investigators have not yet ruled out all other possible causes.
  Ps. Huomaa myös ajankohta 30.6.2015”

  Niinpä! Turma sattui siis 17.7.2014. Ihmettelen hiukan oliko lentäjille tehty ruumiinavaus ennen kesää 2015!!
  Lentäjistä olisi luullut löytyvän sen verran sirpaleita, että kesäkuussa 2015 olisi jo tiedetty varmuudella minkä tyyppinen ohjus tai raketti räjähti mh17-koneen vieressä!!

  Sattuuko kukaan tietämään milloin lentäjien ruumiinavaukset suoritettiin ja mitä ruumiinavausraporteissa kerrotaan?

  Peter Haisenkon kertomukset perustuvat luultavasti Osce-tarkkailijan lausumiin. Ja julkisuuden kipeä Haisenko päätti käyttää tilaisuutta hyväkseen.

  Joidenkin teorioiden mukaan sotilaskoneet kuten Migit ovat pohjasta ja sivuilta panssaroituja ja buk-ohjus olisi suunniteltu räjähtämään kohteen päällä!!
  Mitään havaintoa tälläisestä!!??

  Peter Haisenko
  http://time.com/3032691/investigators-examine-shrapnel-like-holes-in-mh17-debris

  Michael Bociurkiw, spokesman for the Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE), described the punctures as “almost machine gun-like

  Osce-tarkkalija ilmoitti omana havaintonaan( hän oli eka tai ensimmäisten joukossa joka hylylle törmäsi)
  että koneen reiät ovat kuin konekiväärin jättämät: “almost machine gun-like holes”

  Btw: Kanadaan muuttanut ukrainalainen.

  • >”Kaikki sirpaleet on iskeytyneet koneen keulaan nimen omaan edestä YLHÄÄLTÄ. ”
   ”Niinpä, kaikki viisi sirpaletta, sattuuko kukaan täällä tietämään miten monta sirpaletta on buk-ohjuksessa?”

   Reilut 7000. Niistä murto-osa osuu kohteeseen MH17 tapauksessa karkea arvaus on että 1/5 eli noin 1400.
   DSB kait laski noin 800 reikää. Mutta ohjaamon pinnan sitä osaa johon suurin osa sirpaleista keskittyi, ei jäänyt jäljelle tai kapinalliset varasti.
   Aihetta sivuten: https://pbs.twimg.com/media/C28Z-ayWIAATBMp.jpg

   DSB oli tutkinut ainakin 500 sirpaletta joista se oli seulonut sellaisia jotka varmuudella olisivat taistelukärjestä, sellaisia oli muistaakseni 48.

   ”Eikös Hollannin tutkintaraportti kertonut, että ohjus iski koneen sivulta.”

   Ei. Ohjus lähestyi edestä ja räjähti suunnitellusti ohjaamon edessä, ikkunoiden tason yläpuolella.
   Suunnilleen saman kohdan kuin DSB ovat todenneet harrastajat.
   kts esim: https://pbs.twimg.com/media/C6gAJpKWQAAlkJi.jpg

   ”Lentäjistä olisi luullut löytyvän sen verran sirpaleita, että kesäkuussa 2015 olisi jo tiedetty varmuudella minkä tyyppinen ohjus tai raketti räjähti mh17-koneen vieressä!!”

   Lentäjistä löytyi satoja sirpaleita joista osa oli taistelukärjestä.
   DSB tutkinta oli kesään mennessä jo analysoinut esim. ruumiista löytyneet sirpaleet mutta JIT tiimi halusi vielä tutkia lisää (ehkä sitä olisiko 9N314M taistelkukärki voinut olla jossain muussa kuin BUK ”kantoraketissa”).

   ”Peter Haisenkon kertomukset perustuvat luultavasti Osce-tarkkailijan lausumiin. Ja julkisuuden kipeä Haisenko päätti käyttää tilaisuutta hyväkseen.”

   Isänsä oli Venäläinen ja Peter on hieman ”yksinkertainen”, siinä valehtelun syyt.

   ”Joidenkin teorioiden mukaan sotilaskoneet kuten Migit ovat pohjasta ja sivuilta panssaroituja ja buk-ohjus olisi suunniteltu räjähtämään kohteen päällä!!”

   Mielestäni BUK:n ohjautumistapa pyrkii varmistamaan sen päätymisen todennäköisimmin kohteen yläpuolelle mikäli kohde ei väistele. Niin tapahtui selkeästi myös MH17 tapauksessa.
   (BUK ohjautuu kohti törmäyspistettä ja se on laskettu hieman tutkavasteen etupuolelle, kun maasta laukaistu ohjus ohittaa sen pisteen, se päätyy kohteen yläpuolelle jne.)

   ((Näyttää että kopiot klippejä joistain trollimatskuista, kun lipsauttelet samoja tekstejä moneen kertaan ja samat hupsuttelut olen lukenut + vastannut niihin jo moneen kertaan…))

 28. ”Muutoin kapinallisille ei olisi toimitettu TELAR 332:sta Kursk:sta.”

  Jopas sattui: Etsin metabunkista kuvaa sääolosuhteista. Pikaisella haulla ei löytynyt kuin kuva täältä:
  https://www.metabunk.org/bellingcat-analysis-of-satellite-imagery-used-in-russian-claims-against-ukraine.t6338/

  Toinen hakutulos antoi tälläisen sivun:
  https://
  https://hectorreban.wordpress.com/2015/06/18/did-the-ukrainians-shoot-down-flight-mh17

  Ja siellä mainitaan, että Ukrainan tv näytti sen omia ohjusjärjestelmiä 332, 323 ja luultavasti 331. Katso kuva.

 29. Kyllä Hectorin sivulla totisesti mainitaan Ukrainian television showed july 5th buk telar.. 332, 323 ja 331.
  Jaahas, onkohan kukaan muu nähnyt Ukrainan televisiota 5.heinäkuuta 2014??

 30. ”saadaan ammuttua: Tarvitaan hyvä tutka.”

  Niinpä. Tutkista ei juuri muuta tiedä kuin poliisin nopeustutka ja ruotsin laivojen aluksen keulassa pyörivä tutka. Keulassa pyörivä tutka tuskin taaksepäin näyttää mitään?
  Poliisi kun hyppää pusikosta tielle ja osoittaa tutkalla autoa niin sakot ovat varmat!! Ellei sitten ole tutkanpaljastajaa. Niitähän myytiin yhteenaikaan. Miten lienee Ukrainan armeijan laita??? Onkohan heilläkin tutkanpaljastimia.
  Tuskinpa, muutoinhan yksinäinen buk-asema olisi helppo kiertää migillä ja hyökätä takaapäin.

  • Ajat on muuttuneet siitä kun BUK kehitettiin.
   Nykyisessä sodankäynnissä on itsemurha kytkeä BUK tutka (TAR tai TELAR) päälle useamman minuutin ajaksi.
   Siksi käytetään spottereita ja/tai liikkuvia erillistutkia ja/tai siviilitutkia ensivaroituksen saamiseksi.

   Yksinäisen BUK TELAR:n tapauksessa joutuu vain huomaamaan että tieto vihollisen sijainnista on tultava tarkemmin, koska käytössä ei ole TAR:a parempine tutkineen.

   Aikaisemmin kirjoittamani: Tämä artikkeliluonnos voi auttaa ymmärtämään joitain seikkoja MH17 tapauksessa.

   Ilmasotaa modernisti & BUK & MH17 … (vedos)

   Kaikilla varteenotettavilla ilmasotajoukoilla on ollut tutkahakuisia ohjuksia ainakin vuoden 90 alusta asti. Tällaisia valmistaa mm. Ukraina. Kyseisen kaltainen ohjus havaitsee vihollisen ilmapuolustustutkan maassa tai ilmassa ja hakeutuu siihen, tuhoten sen.

   Tästä johtuen, jos on epäilys että alueella toimii IT tutka, lentokoneet varustetaan tutkaan hakeutuvilla ohjuksilla tai saattolentokoneella jossa kyseisiä ohjuksia.

   Välittömästi kun IT tutka aktivoituu vihollisalueella, tutkahakuinen ohjus laukaistaan. Tavoite on että tutkahakuinen ohjus tuhoaa vihollistutkan ennen kuin vihollinen tuhoaa oman ilma-aluksen.

   Edellisestä johtuen ilmatorjuntaohjuspattereiden tutkat pidetään poissa päältä mahdolisimman pitkään ennen ohjuksen laukaisua. Siksi niiden tukena käytetään liikkuvia tutkia jotka eivät paljasta varsinaisen ohjustutkan sijaintia.

   Puolustava ilmatorjunta-ohjusjoukkue asemoi vähintään yhden ampumalaitteen valmiuteen tuliasemaan. Esim. BUK:n tapauksessa se tarkoittaa että vähintään yksi TELAR on valmiudessa.
   (mikäli TELAR ei ole valmiina tukiasemassa, sen valmistelu kestää yli 5 minuutia ja se tällöin on hyödytön, etenkin mikäli TELAR toimii yksinään ilman erillistä TAR yksikköä)

   Kun tulee tieto vihollisesta (spotteri tai mobiilitutka havaitsee), TELAR (ja TAR) käynnistävät sähkögeneraattorinsa, kääntävät tukan ja laukaisulavetin kohti vihollista ja ovat 10s kuluessa ampumisvalmiudessa.

   Kun ilmatorjuntapatterin tutka kytketään päälle, ohjuslaukauksen on lähdettävä välittömästi kun kohde on saatu lukittua, muuten on todennäköistä että ohjuspatterin oma maalin valaiseva ja ohjusta ohjaava tutka tuhoutuu ennen kuin ohjus on saavuttanut kohteen (esim BUK ohjuksissa ei ole omaa tutkaa ohjuksessa).

   Kun kohde on tuhottu, eikä muita kohteita näy tutkaruudulla, ampumalaitteen tutka sammutetaan ja jäädään odottamaan seuraavia ohjeita. Mikäli alueella on useita IT ohjuspattereita, valmius siirretään toiselle patterille, ensin ampuneen siirtyessä suoja-asemaan.

   Huomattavaa että jos esim. BUK TELAR toimii puolustustuksessa ilman erillistä TAR yksikköä, spotteri on välttämätön koska TELAR tutka näkee vain suppean alueen edessään olevasta ilmatilasta. Spotterin tulee osata informoida vihollisen tarkka sijainti kartalla ja korkeussuunnassa. Jos TAR on käytössä, se käynnistyttyään näkee 360astetta ympäriinsä ja voi ohjeistaa TELAR/TAR yksiköt laukaisemaan ohjuksen mihin suuntaan tahansa, useita vihollisia kohtaan samaan aikaan.

   Mikäli puolustavalla joukolla on TAR, sillä on enemmän pelivaraa ajoituksen kanssa, mutta yksinäinen TELAR on oltava tosiaan laukaisuasemassaan valmiina jos sillä aiotaan jotain puolustaa. Mikäli vihollinen ei satu heti TELAR tutkan keilaan kun tutka käynnistyy, on todennäköistäe ettei TELAR kerkiä ”skannaamaan” vihollista näkökenttäänsä ennen omaa tuhoutumistaan.

   Modernissa sodankäynnissä lennokkitiedustelu, stealth koneet, AWACS koneet ja satelliitit ovat myrkkyä IT ohjuspattereille, etenkin hidasliikkeiselle BUK kalustolle.

   IT ohjusjoukkueen toiminta sotatilanteessa on stressaavaa, se voi olla osasyy miksi sodassa kokematon yksinäisen TELAR:n miehistö ampui MH17 koneen. Osaava miehistön olisi kuitenkin ajan kanssa pitänyt havaita kyseessä olevan jumbojet-luokan siviilikone. ”vahinkoa” voi olla edesauttanut myös se että miehistö ei ollut tietoinen paikallisen alueen siviililiikenteestä.

   Vielä IT ohjuspuolustuksen asemoinnista. IT tutkat ovat herkkiä tarkka-ampujien tulitukselle, siksi ne on sijoitettava kiväärinkantaman ulkopuolelle viholliseen nähden. Lisäksi IT ohjuskalusto on heikosti panssaroitua, tämän vuoksi niiden on oltava suoran tykkitulen ulkopuolella (kauempana kuin 5km vihollisesta). Poislukien tietenkin ohjuspuolustuskalusto jonka ohjukset ei yllä kuin 5km etäisyydelle (esim Strela10). Lisäksi on huomattava (BUK tapauksessa) että TELAR voi toimia tehokkaasti vain muuta maastoa korkeammalla, avoimella paikalla. Jos osastolla on käytössään TAR/snow drift, toiminta on joustavanpaa ja jopa maan pinnalla olevia kohteita vastaan voidaan laukaista.

   (huom. TELAR:n ”spotterina” voi toimia myös siviili-ilmailun tutka, mikäli kommunikaatio-yhteys on järjestetty tutka-aseman ja TELAR:n välillä. Ilmapuolustuksen kannalta olisikin fiksua pitää IT tutkat poissa päältä ja siviilitutkat päällä. Vihollisen etu on pyrkiä sabotaasitoiminnalla tuhoamaan puolustavalta puolelta siviilitutkat. Mikäli aiotaan tehdä terrori-isku, tuleva siviililentokone voidaan nähdä FlightRadar24 palvelusta.)

  • ”Tutkanpaljastimesta”
   Tietääkseni esim. Su25 koneissa on hälytin sille jos koneeseen kohdistuu maalinnustutkan signaali.

 31. Kimmo, pakko sanoa että hiemän suupielet kääntyvät hymyyn kommenttejasi lukiessa!

  Olet selvästi astunut alueelle jota et kunnolla tunne.
  Sinulla on mennyt puurot ja vellit sekaisin.

  ”Ajat on muuttuneet siitä kun BUK kehitettiin.
  Nykyisessä sodankäynnissä on itsemurha kytkeä BUK tutka (TAR tai TELAR) päälle useamman minuutin ajaksi.
  Siksi käytetään spottereita ja/tai liikkuvia erillistutkia ja/tai siviilitutkia ensivaroituksen saamiseksi”

  Väite on täyttä satua, varsinkin siinä tilanteessa jossa hyökättävään maahan kohdistuu laajamittainen ilmasta käsin toteutettu isku.

  Modernissa sodankäynnissä tuo tarkoittaisi tilannetta jossa rajan yli tulisi satoja risteily ym. ohjuksia ja näiden kanssa lähes samaan aikaan(hyvin pian ohjusiskun toteutuksesta) satojen eri tyyppisten ilma-alusten(hävittäjä, pommittaja, drone ym.) massiivinen hyökkäys. Näin tapahtui jo viimeisimmässä Irakin sodassa.

  Et kai lapsellisesti kuvittele että tuollaisessa tilanteessa on varaa pitää sotilaskäyttöön tarkoitetut tutkajärjestelmät pois päältä?!

  ”Kaikilla varteenotettavilla ilmasotajoukoilla on ollut tutkahakuisia ohjuksia ainakin vuoden 90 alusta asti. Tällaisia valmistaa mm. Ukraina. Kyseisen kaltainen ohjus havaitsee vihollisen ilmapuolustustutkan maassa tai ilmassa ja hakeutuu siihen, tuhoten sen.

  Tästä johtuen, jos on epäilys että alueella toimii IT tutka, lentokoneet varustetaan tutkaan hakeutuvilla ohjuksilla tai saattolentokoneella jossa kyseisiä ohjuksia.

  Välittömästi kun IT tutka aktivoituu vihollisalueella, tutkahakuinen ohjus laukaistaan. Tavoite on että tutkahakuinen ohjus tuhoaa vihollistutkan ennen kuin vihollinen tuhoaa oman ilma-aluksen”

  Nyt sinä sotket kaksi erillistä asiaa keskenään.

  Tutkahakuinen ohjus ei tarkoita ohjusta joka tuhoaa viholliset tutkajärjestelmiä, vaan ohjusta joko ilmasta-ilmaan tai maasta-ilmaan -ohjusta, joka hakeutuu ampujan (puoliaktiivinen) tai ohjuksen (aktiivinen) maalinosoitustutkan heijastukseen maalista. Hyvä esim. tästä:

  AIM-120 AMRAAM.
  Välittömästi ennen ampumista ohjus saa ampuvan koneen tutkalta tiedot maalin sijainnista, suunnasta ja nopeudesta. Ohjus lentää saamiensa tietojen perusteella kohti laskettua kohtauspistettä inertiaohjausjärjestelmänsä avustamana. Lennon aikana ohjukselle välitetään datalinkin välityksellä maalin liikkeitä koskevia tietoja, joiden perusteella se korjaa kurssiaan. Kun ohjus on riittävän lähellä maalia, sen oma tutka kytkeytyy päälle. Tästä eteenpäin ohjautuminen tapahtuu aktiivisena tutkaohjautumisena.

  Jos maali on lähellä, ohjus voidaan ampua myös pelkästään aktiivisesti tutkaohjautuvana ohjuksen oman tutkan osoittamaan maaliin.

  Tämä on tutkahakuinen ohjus!

  Sen sijaan ohjus mitä ilmeisesti tarkoitit, on TUTKAAN HAKEUTUVA OHJUS(engl. anti-radiation missile)

  Hyvä esim. Jenkkilän AGM-88 HARM:
  https://fas.org/man/dod-101/sys/smart/agm-88.htm

  Nimi on kuitenkin harhaanjohtava koska kaikki nykyiset Anti Radiation ohjukset on myös ohjelmoitavissa mihin tahansa kohteeseen, muihinkin kuin tutkajärjestelmiin.

  Mitä tulee noihin Buk-järjestelmiin niin perus Buk-patterissa on aina mukana myös erillinen tulenjohtovaunu joka ei ole kuitenkaan oman maalinosoitustutkansa varassa vaan saa lisää dataa myös ilmapuolustuksen tulenkäytön johtamisjärjestelmältä tulenosoituspäätteelle. Nykyään on mahdollista toimia varsin monipuolisesti mitä tulee ulkoisiin maalinosoitustietoihin(ei Buk oma tutkadata) eri tyyppisiltä tutka ym. järjestelmiltä.

  Jos laajamittainen sota syttyy, niin on aivan samantekevää onko kyseessä siviili vaiko sotilaskäyttöön tarkoitettu tutka.
  Molemmat pyritään tuhoamaan mahdollisimman pian!

  • ”Väite on täyttä satua”

   Päinvastoin. Koetat sekoittaa muussit ja vellit.

   ”varsinkin siinä tilanteessa jossa hyökättävään maahan kohdistuu laajamittainen ilmasta käsin toteutettu isku.”

   Totta kai kesken iskun tai hyökkäyksen ohjuksia ampuvia tutkia ei sammuteta.
   Mutta jos tulitoimintaa ei ole, ei ole järkeä houkuitella ohjuksia omaan IT asemaan.

   ”Et kai lapsellisesti kuvittele että tuollaisessa tilanteessa on varaa pitää sotilaskäyttöön tarkoitetut tutkajärjestelmät pois päältä?!”

   Mikäli ohjuspatteri ei osallistu tulitoimintaan, sen tutka pidetään pois päältä.
   Edelliseen tarkoitukseen on kehitetty mobiilitutkat.

   ”Tutkahakuinen ohjus ei tarkoita”

   Tiedät täysin mitä tarkoitin.
   Lämpöhakuinen ohjus hakeutuu lämpöön.
   Tutkahakuinen ohjus hakeutuu tutkaan/radiosignaaliin.
   Engallin kielessä nuita kutsutaan ”passively-to-radar-seeking”.

   ”TUTKAAN HAKEUTUVA OHJUS”

   Se ehkä on kuvaavanpi nimi tarkoittamalleni ohjukselle.

   ”Nykyään on mahdollista toimia varsin monipuolisesti mitä tulee ulkoisiin maalinosoitustietoihin(ei Buk oma tutkadata) eri tyyppisiltä tutka ym. järjestelmiltä.”

   Aivan. Tällöin ohjuspattereiden tutkia ei tarvitse pitää päällä.

   • ”Tutkahakuinen ohjus hakeutuu tutkaan/radiosignaaliin”

    Kun ei edelleenkään hakeudu, vaan Tutkahakuinen ohjus hakeutuu maalinosoitustutkan heijastukseen maalista.

    Tällä on selkeä ero väittämääsi!

 32. Sitten vielä kommentti tuohon Ukrainan Su-25:een liittyen.

  Sanoit Kimmo:

  ”Ukrainalla ei ole sellaista SU25 mallia joka kykenisi saavuttamaan Boeing777 koneen 10km korkeudessa, se on liian hidas ja kömpelö. Täten se ei konetykillä pysty osumaan. Ukrainan SU25 koneet on varustettu R60 ohjuksin, sellaisia pitäisi ampua paljon boeing777 koneeseen ennen kuin se tulisi alas.
  jne…”

  Eikö?

  Tällä sivulla on tietoa sinulle toisesta jo kauan sitten toteutetusta Ukrainan ilmavoimien Su-25 modernisoinnista:

  http://www.redstar.gr/Foto_red/Eng/Aircraft/Su_25M1.html

  Niin kuin voit itse todeta, tuo on jo täysin eriluokan vehje kuin vanha alkuperäinen su-25!

  Tuolla lukee selvästi Service ceiling: 5000-10000m.

  Muuten jo vuonna 1984 julkaistu yhden maailman tunnetuimman Brittiläisen ilmailuasiantuntijan W. Greenin Saksankielinen teos ”Flugzeuge der Welt” mainitsee Su-25mk:n maksimitoiminta korkeudeksi 10670m.

  Tämä siis jo 80-luvulla.

  Nykyisten käytössä olevien su-25:sten toiminta kyky on selvästi parantunut tästä.

  Kaksi entistä Venäjän ilmavoimien komentajaa on sanonut lentäneensä Su-25:llä yli 10km ilman minkään kaltaista ongelmaa. Toinen vielä mainitsi erikseen, että erityyppisten taistelutoimintojen toteuttaminen on myös kohtuullisen helppoa noilla korkeuksilla.

  Sanoit että su-25 lentäisi 10km. korkeudessa muka vain 740km/h mutta kuitenkin merenpinnan korkeudella 950km/h?! Tuo on täysin mahdotonta!

  Jos katsot mitä tahansa viimeisen 30v. aikana käytettyä konetyyppiä niin jokaisessa huippunopeus saavutetaan vasta hyvin korkealla esim. hornet 1915km/h /12190m korkeudessa. Matalalla vain 1473km/h

  Eurofighter typhoon 2495km/h /10975m korkeudessa. Merenpin. 1530km/h.

  Mig-29 korkealla 2400km/h ja matalalla 1500km/h.

  Su-27 korkealla 2500km/h ja merenpin. 1400km/h.

  Näin on jokaisen hävittäjän kohdalla.

  Ainut vaihtoehto jossa tuon Su-25:en suoritusarvot tippuvat selkeästi on se tapaus että se on pakattu täyteen maataistelu käyttöä varten, siis maksimi pommi, ohjus ja raketti kuormalla ja vielä lisäksi lisäpolttoainesäiliöillä.

  Maksimi täytöllä su-25:n paino nousee kaksin kertaiseksi koneen omaan painoon nähden ja normaalitäytölläkin puolitoista kertaiseksi. On päivän selvää että suorituskyky laskee siinä tapauksessa.
  Jos sen sijaan siipien alla onkin vain muutama kevyt ohut ohjus esim, R-60 tai tuo uudempi vympel r-73, niin koneen suorituskyky ei näistä laske juuri laisinkaan.

  R-60 painaa vain 43.4kg ja Vympel r-73 105kg kappaleelta.

  Muuten voin kertoa sinulle että tuo vanha r-60 on jo aikaa sitten suurelta osin korvattu tuolla Vympel r-73:lla ja sen eri varianteilla. Kokonaan sitä ei kuitenkaan ole vieläkään käytöstä poistettu.

  Vaikka Ukrainan su-25:lla olikin mahdollista pudottaa tuo lento MH17, en oikein itsekään jaksa uskoa että näin tapahtui. On vaikea uskoa että kukaan koulutettu pilotti lähtisi tieten tahtoen murhaamaan lähes 300 siviiliä ja mukana vielä 80 lasta!

  Oli tuo koneen pudottaja kuka tahansa niin uskon sen olleen vahinko.
  Miksi muuten kone muutti kurssiaan ja lensi reitiltään pois päin muistaakseni ainakin 40-50km.(korjatkaa jos muistan väärin)

  Öitä.

  https://www.youtube.com/watch?v=JOF0i4I8EcA

  • >”Ukrainalla ei ole sellaista SU25 mallia joka kykenisi saavuttamaan Boeing777 koneen 10km korkeudessa, se on liian hidas ja kömpelö. Täten se ei konetykillä pysty osumaan. Ukrainan SU25 koneet on varustettu R60 ohjuksin, sellaisia pitäisi ampua paljon boeing777 koneeseen ennen kuin se tulisi alas.
   jne…”

   ”Eikö?”

   Ei. Olen tutkinut mitä Ukraina on tehnyt koneilleen.

   ”Tällä sivulla on tietoa sinulle toisesta jo kauan sitten toteutetusta Ukrainan ilmavoimien Su-25 modernisoinnista: http://www.redstar.gr/Foto_red/Eng/Aircraft/Su_25M1.html
   Niin kuin voit itse todeta, tuo on jo täysin eriluokan vehje kuin vanha alkuperäinen su-25!
   Tuolla lukee selvästi Service ceiling: 5000-10000m.”

   Jos hieman perehdyt niin huomaat että aerodynamiikalle tai moottoreille ei ole tehty mitään.
   Mainostekstissä vain liioitellaan suoritusarvoja. Myös alkuperäinen SU25 kykeni nousemaan yli 10km kun sille antaa kylliksi aikaa ja lentäjälle happilaitteet.
   Huomaa myös että maksimikorkeus aselastissa on sama 5km kuin suhoin virallisilla sivuilla.

   ”Nykyisten käytössä olevien su-25:sten toiminta kyky on selvästi parantunut tästä.”

   Perehdy niin huomaat totuuden.

   ”Jos katsot mitä tahansa viimeisen 30v. aikana käytettyä konetyyppiä niin jokaisessa huippunopeus saavutetaan vasta hyvin korkealla esim. hornet 1915km/h /12190m korkeudessa. Matalalla vain 1473km/h”

   Koneen moottorit ja aerodynamiikka täytyy olla ohueen ilmaan ja suureen korkeuteen suunniteltuja.
   SU25 menettää rajusti moottorien työntövoimaa suurissa korkeuksissa eikä siinä ole jälkipoltinta.

   ”Muuten voin kertoa sinulle että tuo vanha r-60 on jo aikaa sitten suurelta osin korvattu tuolla Vympel r-73:lla ja sen eri varianteilla.”

   Ukrainalla käytössä vielä R60. Ulkomuistista en nyt muista onko heidän SU25 edes modernisoitu R73 kykyiseksi. Ei sitä ainakaan linkkaamallasi sivulla mainita. vai?

   (myös R73 tuhovoima on kuin pieru saharassa verrattuna BUK ohjukseen)

   ”Miksi muuten kone muutti kurssiaan ja lensi reitiltään pois päin muistaakseni ainakin 40-50km.(korjatkaa jos muistan väärin)”

   Et puhu totta. Vaan tiedät totuuden. Koetat pissiä pupilliin tai työskentelet pietarissa.
   Syy pieneen lentoradan muutokseen on tiedossa: Lentäjät pyysivät saada väistää myrskyä.
   He pyysivät lupaa max 40-50km väistöliikkeeseen.

   Olen mitannut poikkeaman lentotien keskikohdasta, se oli enimmillään alle 16km, kait noin 12km.
   Kun Venäläiset ampuivat MH17:n se oli noin 6km päässä lentotien keskikohdasta.

   • ”Mainostekstissä vain liioitellaan suoritusarvoja. Myös alkuperäinen SU25 kykeni nousemaan yli 10km kun sille antaa kylliksi aikaa ja lentäjälle happilaitteet.
    Huomaa myös että maksimikorkeus aselastissa on sama 5km kuin suhoin virallisilla sivuilla.”

    Höpö, höpö!

    Jo Afganistanin sodan aikoihin normaalin toiminnan rajaksi oli laitettu 10.5km.

    ”SU25 menettää rajusti moottorien työntövoimaa suurissa korkeuksissa eikä siinä ole jälkipoltinta”

    Tuo ei tietenkään voi edelleenkään pitää paikkansa koska su-25:en huippunopeus saavutetaan yläilmoissa niin kuin muillakin konetyypeillä, 1000km/h korkealla.

    Ukrainalla on nimenomaan niin kuin lähes kaikilla muillakin mailla käytössä tuo Vympel r-73 eri varianteilla. Muutos tähän on tapahtunut jo aikoja sitten, päivittäisit hieman tietojasi.

    Mitä tulee tuohon r-73 räjähdysvoimaan, niin sitä pidetään kenties maailman tehokkaimpana ilmasta-ilmaan ohjuksena, eikä heikkorakenteisen matkustajakoneen tuhoaminen ole mikään temppu sille.

    ”Olen mitannut poikkeaman lentotien keskikohdasta, se oli enimmillään alle 16km, kait noin 12km.

    Sinun mittaustulokset siis eroavat melkoisesti virallisesta totuudesta!
    Oliko apuja ”vieraalta planeetalta” mitattaessa?

    • Jutuillasi ei ole päätä eikä häntää. Vaihtoehtototuutta johon et varmaan itsekään usko.

     Yritän vielä yksinkertaista: vinkkaamallasi sivulla mainitaan äärimmäiseksi maksiminopeudeksi 0,82 Mach:a. Se voitaneen saavuttaa jossain 5km…7km välissä ilman aseita ja vajaalla polttoainekuormalla. Alemmissa korkeuksissa nopeutta rajoittaa ilmanvastus ja ylemmissä kerroksissa moottorista saatava teho ja maan painovoiman kumoamiseksi tarvittava lentokulma.
     Jos su25 tekisi ihmeen ja lentäis 0,82 machia 10600m korkeudessa, se tarkoittaisi 870km/h. MH17 lensi 900kmh. Su-25 ei siis ihmeenkään auttamana kykene saavuttamaan sitä.

     EOD

     • No, tuli hieman sitten tarkistettua tuota teknistä dataa liittyen SU-25:een.

      Tuli käytyä läpi lähes satakunta sivua ja lukastua ainakin neljää hävittäjiin liittyvää teknistä kirjaa(yksi venäjän kielinen perkele) No kyllähän sitä tietoa alkoi löytymään.

      Vuodesta 1987 alkaen siinä testattiin uutta voimakkaampaa moottoria jolla myöhemmin varustettiin useita su-25 malleja. Tuon uuden moottorin myötä huippunopeus kasvoi 150km/h ja aselastin kantokyky kasvoi 4400kg:sta ylös 6400kg.

      Nykyisin useissa käytössä olevissa malleissa on tuo uudempi moottori.
      Maksimi toiminta korkeus joissakin päivitetyimmissä malleissa on 12000m,
      huippunopeutta ei ole ilmoitettu mutta voimme olettaa sen ainakin olevan tuo +150km/h.

      Ukrainan modernisoimassa su-25m1:ssä on sama moottori ja siinä käytetään noita uudempia Vympelin r-73 ohjuksia. Näillä tehokkailla ja pirun nopeilla ohjuksilla on mahdollista pudottaa tuo mh17 vaikka itse su-25 lentäisikin alenpana ja hitaammin.

      Siis edelleen se on teknisesti mahdollista vaikka en oikein jaksa uskoa että näin tekisivät(helvetti, voin olla liian hyväuskoinen)

      Tuossa muuten video jossa Venäläinen lentäjä käy su-25:llä lähes 12km!

      https://www.youtube.com/watch?v=rCsgilNl80o

    • R73ssa on 7.6kg taistelukärki. Venäjä ampui MH17 kokoista jumboa kahdella 40kg taistelukärjen ohjuksella mutta jumbo jatkoi lentoaan vielä yli 5 minuuttia.

     Toki r73 teho on parempi kuin 3kg taistelukärki R60:ssa ja toimintamatka pidempi, mutta jumbojetin kokoista kohdetta vastaan ei sitäkään ole siis suunniteltu.

     • Joo, ensimmaäinen ohjus räjähti yli 50m päässä koneen takana ja toinen ohjus tuhosi koneen vasemman siiven!

      Ainahan noin korkealla lennettäessä kone liitelee vielä pitkänkin matkan ennen putoamista. Ellei sitten ohjukset räjähdä joko koneen rungon vieressä tai osu niihin sillä seuraamuksella että koneen runko leviää ilmassa osiin.

      Nuo ohjukset olivat kuitenkin vanhoja 60-luvun vehkeitä.

      Jumbojetti ei ole millään tavalla suojattu ilmatorjunta tulta vastaan niin kuin sotilaskoneet on.

     • FDR datan mukaan se korean kone jatkoi hallittua lentoaan pitkän aikaa kunnes todennäköisesti sen hydrauliikasta loppui öljy.

     • Äläpäs puhu paskaa!!

      Kun koneesta puuttuu toinen siipi, niin sen jälkeen se ei todellakaan ole mitään hallittua lentoa!

  • ”On vaikea uskoa että kukaan koulutettu pilotti lähtisi tieten tahtoen murhaamaan lähes 300 siviiliä”

   Venäjä pilotti on ampunut matkustajalentokoneen kylmäverisesti alas ainakin kolmesti ja BUK TELAR:n toimittaminen itäisen ukrainan terroristeille keskelle vilkasta ilmaliikenteen aluetta osoittaa täydellistä piittaamattomuutta ihmishenkiä kohtaan.
   Sama menttaliteetti nähtiin Mariupolissa, Kramatorskissa, Volnovakhassa, Tsetseniassa, Sebranizassa, Syyriassa jne…

   Mutta fakta on että mikään ei viittaa siihen että lentokone olisi hyökännyt MH17 konetta vastaan.

   Ihmisten sumeilematon massamurhaaminen on saatava loppumaan tältä planeetalta.

   • Niin ja monta kertaa ne Jenkit ovat ampuneet siviilikoneita?

    ”Ihmisten sumeilematon massamurhaaminen on saatava loppumaan tältä planeetalta”

    Vittuako täällä vingut massamurhaamisen lopettamisen puolesta kun samaan aikaan dissaat vain Venäjää vaikka Venäjä ei ole jälkeen kommunismin kaatumisen massamurhannut ketään!

    Perkele Jenkit ovat massamurhanneet viimeiseen sataan vuoteen enemmän kuin kukaan muu.

    Pelkästään Irakissa massamurhasivat yli miljoona ihmistä!

    Lisäksi käyttivät köyhdytettyä uraania ammuksissa ja minikokoisia ydinaseita.

    Taidat Kimmo olla pirun kaksinaismoralistinen kaveri.

    • ”Niin ja monta kertaa ne Jenkit ovat ampuneet siviilikoneita?”

     Tietääkseni jenkkipilotti ei kertaakaan.
     (merivoimat ampui sen iranilaisen, törkeällä tavalla, toki, olisi pitänyt varoa)

     ”Venäjä ei ole jälkeen kommunismin kaatumisen massamurhannut ketään!”
     Mihinkäpä se koira karvoistaan pääsee. Sama homma jatkuu, sama politiikka. Sokeana et vain näe.

     ”Perkele Jenkit ovat massamurhanneet viimeiseen sataan vuoteen enemmän kuin kukaan muu.”
     Ei pidä paikkaansa. Stalinia ei voittane kukaan.
     Mutta totta on että myös USA tappaa sumeilematta siviilejä.
     Ja sekin pitää saada loppumaan.

     ”Pelkästään Irakissa massamurhasivat yli miljoona ihmistä!”
     Ei tainnut olla massamurha, mutta varmaan hurja määrä siviilejä kuoli.

     ”Lisäksi käyttivät … minikokoisia ydinaseita.”
     Näytäpä taas todisteesi, koska tuo näyttää ihan valheelta.

     • ”Mihinkäpä se koira karvoistaan pääsee. Sama homma jatkuu, sama politiikka. Sokeana et vain näe”

      No, jos mielestäsi olen niin sokea, kerro ihmeessä missä päin Venäjä massamurhaa nykyään.

      ”Ei pidä paikkaansa. Stalinia ei voittane kukaan.
      Mutta totta on että myös USA tappaa sumeilematta siviilejä.
      Ja sekin pitää saada loppumaan”

      Olet lukenut huonosti historian läksysi!

      Mao surmasi paljon enemmän kuin Stalin(45-70milj. eri arvioista riippuen)

      ”Ei tainnut olla massamurha, mutta varmaan hurja määrä siviilejä kuoli”

      Eikö ole massamurha kun miljoona pistetään hengiltä??!

      Mitä tulee noihin Irakissa ja Afganistanissa käytettyihin Bunker Buster-pommeihin, niin suuri osa niistä sisälsi minikokoisen ydinräjähteen (vajaasta kilotonnista 5. kilotonniin)

      ”With the city of Basra resounding to gigantic explosions, and engulfed in ”a hellish nighttime of fires and smoke so dense that witnesses say the sun hasn’t been clearly visible for several days at a time,” a 5-kiloton GB-400 nuclear bomb exploding 11 miles away under the desert attracted no notice. (Los Angeles Times Feb 5/91)

      http://www.veteranstoday.com/2015/05/01/scientists-insist-iraq-nuked-by-us/

      http://www.goldenphoenixpublishing.com/warcrimes.html

      Julkisen tiedon lisäksi minulla on tästä asiasta myös ei julkista tietoa.
      Se miten se minulle on päätynyt ja kenen kautta, ei kuulu sinulle eikä kenellekään muulle täällä!

     • ”No, jos mielestäsi olen niin sokea, kerro ihmeessä missä päin Venäjä massamurhaa nykyään.”

      MH17, Kramatorsk, Volnovakha, Mariupol, Sebreniza…

      ”Eikö ole massamurha kun miljoona pistetään hengiltä??!”
      No ei niitä kerralla tapettu.

      ”Mitä tulee noihin Irakissa ja Afganistanissa käytettyihin Bunker Buster-pommeihin, niin suuri osa niistä sisälsi minikokoisen ydinräjähteen (vajaasta kilotonnista 5. kilotonniin)”

      Irakin sodan aikoihin USA testasi ydinkäyttöistä bunkkerbusteria mutta Irakissa niitä ei käytetty.
      Jos olisi käytetty USA olisi jäänyt siitä kiinni.
      (mutta vilkaisen viitteitäsi, vaikka vetereanstoday sisältääkin aina vähintään 50%+ höpöjä)

      (testeissä kävi ilmi että ydinkäyttöinen bunkker buster ei ole sen tehokkaampi kuin perinteinenkään)

     • Liiteartikkelit oli tosiaan ihan karmeaaa kuraa foliohatuilta.
      Esimerkki veteranstoday foliohattuilusta:
      ”new kind of bomb–which seems to be a neutron bomb–has been used in Fallujah, but also in other areas, including Lebanon… it struck me that this same weapon may have been used to destroy the Twin Towers”

     • no perkele, jos tuommoista työntävät niin olen samaa mieltä, tuo on pyllystä otettu väite.

     • Stalinin surmaamien määrä on 20…80miljoonaa lähteestä rippuen.
      Mao voi olla sitäkin pahempi. Mutta mulle ihan sama, Stalin oli kuitenkin hirviö kuten moni muukin naapurin hallitsija (ml Putin).

     • nuo perinteiset eivät pärjää kuin kaikkien pienemmille nukebustereille, siis alle kilotonnin kokoisille!

      kaikissa vähänkin suuremmissa alaspäin kohdistuva paineaalto ja kuumuus ovat paljon suuremmat.

     • Niinhän Jenkit jäivätkin ”kiinni”!

      Kyseinen asia tuotiin esille myös valtamedioissa kuten Los Angeles Times ja myös Brittimediassa(en enää muista oliko Daily Mail vai mikä) julkaistiin Britti erikoisjoukkojen radiopuhelin keskustelu johdon kanssa jossa he sanoivat, että eteneminen Basran alueella lopetettava välittömästi koska säteilyarvot vaarallisella tasolla.

      Lisäksi tuossa viestissä sanottiin että ”liittolaisemme ovat käyttäneet ydinasetta”

      Irakissa on sodan jälkeen mitattu säteilyarvoja sekä tutkittu sairastuneiden ihmisten terveyttä moneltakin kannalta.

      On käytännössä paljastunut että varsinkin tiettyjen alueiden ihmisiltä löytyy hiuksista mitattuna suuria uraani pitoisuuksia.

      Tarkemmat tutkimukset ovat osoittaneet että kyseeessä ei olekaan pelkästään köyhdytetty uraani vaan nimenomaan rikastutettu muoto joka on 100% man-made!

      Rikastettua uraania ei luonnossa luonnostaan esiinny.

      Video jossa ex-Jenkkiarmeijan sotilas kertoo näiden aseiden käytöstä:

      Kelaa alun 44s. hömpötys pois niin alkaa itse asia!

      https://www.youtube.com/watch?v=x4Gsw4Opzg0

 33. ”Kun Venäläiset ampuivat MH17:n se oli noin 6km päässä lentotien keskikohdasta.”

  Ukraina on tainnut jättää uuden valituksen Venäjää vastaan johonkin tuomioistuimeen. Tässä valituksessa ei taideta syyttää enää venäläisiä, muuta kuin separatistien tukemisesta.

 34. ”Su-25 ei siis ihmeenkään auttamana kykene saavuttamaan sitä”
  Paitsi jos ne lentävät sitä vastaan.

  Uudet viestit eivät välillä näy. Jäävät ilmeisesti laitteen välimuistiin. Siksi jotkut viestit lähetettävä uudelleen!

  • ”Paitsi jos ne lentävät sitä vastaan.”

   Aivan niin. Törmäämällä tai jos R60 ohjuksella onnistuu vahingoittamaan ohikiitävän boeingin moottoria. Mutta MH17 vaurioita ei voi lentokone tehdä.

 35. Nyt onnistui kuva-linkin kopiointi. https://hectorreban.files.wordpress.com/2015/06/ato-buks-3rd-batt-5-july-2014.png?w=676

  Off-Guardian: Infamous “July /17/18” vid of BUK in Zugres actually filmed July 5?

  Joo, ohan se ihmeellistä, että venäjämielisiä ”hihhuleita” on niin paljon lännessä. Kuitenkin on aika ihmeellistä jos Ukrainan tv näytti heidän omia bukeja hectorin mukaan 5.7.2014 ja tuo off-guardianin väitekin osuu samalle päivälle.Kaiken lisäksi Venäjällä tuodulta ja Ukrainan omalla bukilla olisi sama numero 332: ”Muutoin kapinallisille ei olisi toimitettu TELAR 332:sta Kursk:sta.”

  Jos nyt jotain luulisi olevan helppo selvittää niin ainakin se, että näyttikö Ukrainan tv todellakin 5.7.2014 ukrainalaista bukia jonka numero on 332!!

  Mielestäni Hectorin sivut ovat mainiot. Siellä jopa mainitaan metabunkin West!

  • Zuhresin videolla:
   -kuljetus keskellä kapinallisten ydinaluetta
   -kapinallisten 8.7 käyttöön ottama volvolavetti kuljettaa BUKia
   -BUKin tuntomerkit vastaa muita samana päivänä otettuja kuvia
   -kapinallisten saattoajoneuvoja näkyy videolla
   -sääolot vastaa 17.7.
   -jne….

   Ukrainan TELAR 332, 312 jne ovat erinäköisiä kuin 17.7 kapinallisilla nähty.

  • ”ohan se ihmeellistä, että venäjämielisiä ”hihhuleita” on niin paljon lännessä.”

   Venäjä on esim. Euroopan fasistien ja neo-natsien tärkein rahoittaja.
   Lisäksi heillä on tuhansittain maksettuja / trolleja / sanansaattajia lännessä.
   Sitten on vanhat kommunistit ja heidän aivopesty jälkikasvu.

 36. ”Siksi käytetään spottereita ja/tai liikkuvia erillistutkia ja/tai siviilitutkia ensivaroituksen saamiseksi”

  Siis mitä BC nykyään väittää? Venäjä toimitti Telar nro 332 Venäjän Kurskista ja ”spottereita” sekä mobiilitutkia?

  Spottereista ja mobiilitutkista en muista nähneeni mitään juttua BellingCatin sivuilla!!

  Matkustajakone liikkuu about 300 m / sek eli 1800 metriä minuutissa.

  Mistä ”venäläiset tiesivät laittaa mobiilitutkan tai spotterin oikeaan aikaan päälle elleivät nyt sitten väijyneet varta vasten matkustajakonetta!!

  • ”Siis mitä BC nykyään väittää? Venäjä toimitti Telar nro 332 Venäjän Kurskista ja ”spottereita” sekä mobiilitutkia?”

   Ei.
   Älä yritä sekoittaa.
   BC:n mukaan TELAR 332 tuli ja sen prikaatilla on siten pakko olla tietoa tapahtumista. Ei tietääkseni muuta.

   Todennäköisimmin lavetin mukana tuli vähintäänkin koulutettu ampuja. Spottereina toimi tod.näk muu alueella toiminut sotaväki kuten edellisinäkin päivinä.

   ”Mistä ”venäläiset tiesivät laittaa mobiilitutkan tai spotterin oikeaan aikaan päälle elleivät nyt sitten väijyneet varta vasten matkustajakonetta!!”

   Spotteri on sotilashenkilö kiikarin kera. Kun hän havaitsee viholliskoneen hän ilmoittaa siitä, sen sijainnista ja lentosuunnasta ilmapuolustukseen.
   Tulitoiminnasta vastaavat upseerit tekevät päätöksen, telar tutka käynnistetään ja ohjus laukaistaan. Havainnon ja laukaisun välissä kuluu useita kymmeniä sekunteja, vähintään.

  • Tahallisesta matkustajakoneen kohteeksi valitsemisesta ei ole näyttöä. Todennäköisintä on että kapinoiville Venäläisille tapahtui virhe lähestyvän kohteen laatua arvioitaessa. Harhauttiko SBU?
   Tutkinta on kesken.

 37. Hyviä kommentteja ja havaintoja kimmolta ja muilta. Hyvät hyssykät tuosta jäi puuttumaan yksi nolla. Matkustajakone liikkuu about 18 km minuutissa. Kone oli kolmen minuutin päässä Venäjän rajasta. Mielestäni todennäköisin vaihtoehto on, että kone yritettiin tahallaan tiputtaa käyttäen hävittäjiä, jotka väijyivät matalalla tutkien näkymättömissä. Luulen, että koneen haluttiin tippuvan Venäjän puolelle!!
  Mutta jos kerran sopivia buk-sirpaleita on löydetty ruumiinavauksessa niin kai sitten olen väärässä.

 38. Muutama havainto ja kommentti:0. Tietääkseni myös telarissa on transponder tunnistin. Sillä ei voi ampua alas matkustajakonetta. Spotter eli kiikarimiehen käyttö tuntuu aika hassulta. Hävittäjät lentävät maanpintaa viistäen tavattomalla nopeudella.. Siinä ei kiikarimies ehdi kuin huutaa siinä se meni..

  1. Muistaakseni BC:n mukaan BUK-telar tuotiin(valoisan aikaan) aamulla rajan ylitse Itä-Ukrainaan. Ilmeisesti edelleen BC väittää,että tuo telar kuuluu venäläiseen Kurskin armeijaosastoon..

  2. Siis BC:n mukaan ei Venäjä lähettänyt muita BUK-järjestelmän osia. Esim. TAR. (TAR=Transport vehicle and radar) Kurskin ammattisotilaat(upseerit) lähettivät vain yhden TELAR-ajoneuvon.=Transport and launcher and Radar.(ei mitään järkeä)

  3. Milloin SBU sai tietää että Itä-Ukrainaan oli tullut ase, jolla voitaisiin mahdollisesti ampua alas matkustajakone? Jos joku kuvasi videon ja otti kuvia niin hänellä ei tullut mieleen ilmoittaa havainnoista välittömästi Ukrainan armeijalle?? Hän kuitenkin myöhemmin toimitti kuvat ja videon Bellingcatille. Joten hän ei ilmeisesti ole kapinallisten puolella tai itse kapinallinen!! Jälkiviisas on helppo olla, mutta jos videoiden kuvaaja(buk telarin näkijä) olisi heti ottanut yhteyttä Ukrainan armeijaan tai OSCEn tarkkailijoihin niin ehkä matkustajakone olisi vielä ehjä!!! Kuvien lähettäminen, jopa reaaliajassa Bellingcatiin ei välttämättä auta.

  4. ”Siksi niiden tukena käytetään liikkuvia tutkia jotka eivät paljasta varsinaisen ohjustutkan sijaintia.” Mitä hyötyä näistä ”spottereista” tai liikkuvista tutkista on jos niiden kantama on vaikka 1000 metriä. Poliisilla on liikkuvat tutkat.Kantama ehkä 1000 m.

  5. Näkikö kukaan OSCE-tarkkailija Bellingcatin väittämää TELAR-kulkuneuvoa? Näkikö tai kuuliko kukaan OSCE-tarkkailija Buk-ohjusta tai sen jättämää ”savuvanaa”?Ohjus ammuttiin keskellä päivää kohti matkustajakonetta, joka eteni nopeudella 300 metriä sekunnissa 10 kilometrin korkeudella. Matkustajakone olisi ylittänyt kolmen minuutin kuluttua Venäjän rajan. Eihän tässä voi olla olettamatta, että kone haluttiin ampua alas siten, että se olisi tippunut Venäjän puolelle!!! Joidenkin väitteiden mukaan kapinalliset olisivat olleet voitolla sodassa sillä hetkellä kun kone ammuttiin alas. Vrt. Syyria: Joidenkin väitteiden mukaan myös Syyriassa Assad olisi kääntänyt sisällisodan edukseen kun kaasu-isku tapahtui. Iskun jälkeen USA & liittolaiset vaativat Assadin kaatamista ja hyökkäsivät Syyriaan. Joidenkin väitteiden mukaan Itä-Ukrainassa on jopa 700 OSCE tarkkailijaa. Tarkkailijoiden lukumäärän pystyy ehkä tarkistamaan OSCE.org saitilta.Lisäksi joidenkin väitteiden mukaan Itä-Ukrainassa on suomalaisia Osce-tarkkailijoita. Saksalainen Billy Sixth on haastatellut silminnäkijöitä. Hänen haastattalemat silminnäkijät eivät ole nähneet Buk-ohjusta, kuulleet laukausta tai nähneet ”savuvanaa”.

  6. Mitä Venäjä tai kapinalliset hyötyivät matkustajakoneen alasampumisesta? Jos oletetaan, että Ukraina oli häviöllä sisällissodassa tai pelkäsi Venäjän hyökkäystä niin Ukraina hyötyisi alasampumisesta. Geopoliittisesti Yhdysvallat ja sen liittolainen Israel hyötyisi Venäjä-pakotteista, jotka osittain asetettiin MH-17-alasampumisen johdosta. Geopoliittisesti Yhdysvallat(+ sen liittolaiset) ja Israel vastustavat Syyrian takia Venäjää. On esitetty väitteitä, että Syyrian kautta voitaisiin viedä öljyä EU:hun. Tai ainakin, että olisi kaksi kilpailevaa linjausta: Toiseen liittyisi Iran ja toiseen Jordania. EU:n pamput hyötyisivät öljyputkesta ja saattavat olla mukana yhtiöissä, jotka rakentaisivat putken, joka liittyy Jordaniaan.

  7. Siis kertauksena: Bellingcatin mukaan Venäjä lähetti ”yksinäisen” TELAR (Transport and launcher and radar vehicle) Missä tälläisen laitteen tutka on? Enpä ole nähnyt tutkaa tuossa laitteessa!

  8. ”Olen mitannut poikkeaman lentotien keskikohdasta, se oli enimmillään alle 16km, kait noin 12km.Kun Venäläiset ampuivat MH17:n se oli noin 6km päässälentotien keskikohdasta.”Matkustajakone oli ilmeisesti kolmen (3) minuutin päässä Venäjän rajasta. Eikö kellään tule mieleen, että tarkoituksena oli ampuakone alas siten, että se tippuisi Venäjän puolelle. Näin voitaisiin varmasti syyttää Venäjää.Se ammuttiin alas muistaakseni 13.21 (tai yhteys siihen katkesi tuolloin). Missä kone olisi ollut klo 13.21 jos se ei olisi kiertänyt ukkosrintamaa?Venäläiset(tai jotkut muut) julkaisivat ukrainalaisen hävittäjälentäjän kommentin ”Matkustajakone oli väärässä kohtaa”.

  9. Jos kerran ruumiinavaukset on tehty ja niistä on löytynyt BUK-ohjuksen sirpaleita niin asiahan on sitten selvä. Mitä tästä enää jaarittelemaanja muita syyttään. Paitsi, että joidenkin mukaan Ukrainan armeija pommitti/tulitti mh-17 koneen putoamispaikkaa, vaikka siellä ei ollutkapinallisia. Myöskään hollantilaiset viranomaiset eivät olleet kovin innokkaita vierailemaan putoamispaikalla viipymättä. RT-kanavan videolla esitetään australilaispariskunta, joka vieraili hylyn luona ja he valittelivat etteivät olleet ehtineet aiemmin.(hekin ilmeisesti kävivät hylyn luona ennen hollantilaisia viranomaisia, mitä teki OSCE?? )Mitään muuta syytä tuolle hylkypaikan oletetulle tulitukselle en keksi kuin että ukrainalaiset yrittivät istuttaa hylkyyn sinnekuulumattomia sirpaleita ja räjähdeainejäämiä.

  10. Jos ohjus ammuttiin suoraan edestä, vaikuttaa sekin harkitulta. Sirpaleita ei tällöin ehkä löytyisi edes piloteista, koska ne leviävät sivulle ja viistosti eteen. On esitetty teorioita, että kone olisi ohjattu jo Puolassa konflikti-alueelle.Matkustajakone kaarsi ilmeisesti vasemmalle, joten ehkä vasen moottori sammui. Mikä sen sammutti, jollei buk:n sirpale. Lisäksi koneen toisessa siivessä on jälki, johon ei oikein mikään ohjussirpale tai rungon palanen sovi sen aiheuttajaksi. :: Järkevintä olisi uskoa tuohon hävittäjäteoriaan kaikinpuolin. Siis, että jokin hävittäjä (MIG-XX) tiputti matkustajakoneen. Mutta ilmeisestiniitä ei ole löytynyt tutkatiedoista, eikä myöskään sirpalelöydyt tätä tue. Sehän riittää että hävittäjä(MIG-X) odottaa(väijyy) matkustajakonetta jalaukaisee ohjuksensa sopivalta korkeudelta. Korkeus matkustajakoneeseen on siis hävittäjän lentokorkeus + ohjuksen kantama.(Vaikka lentokorkeus 7000m + 3000 m ohjuksen kantama)

  11.Ukrainan telar 332: Mihin BC on geopaikantanut (voi V..mitä touhua) tuon Telarin, jos sellaista on ollut? Hectorin mukaan Ukrainantv näytti ukrainalaista telaria. Jos kuva(kaappaus) on televisio-ohjelmasta niin ukrainalainen telar 332 ei ainakaan ole keskellä Kiovaa.Armeijat suunnittelevat etukäteen operaationsa, ja jos he (Ukrainan armeija) ovat päättäneet sijoittaa Telarit 332, 321 ja 323 metsänlaitaan lähelle MH-17 ampumapaikkaa 5.7.2014, niin he eivät välttämättä vedä niitä heti sieltä pois. Ne olisivat voineet edelleenkinolla siellä 17.7.2014. Tai ne olisi voitu siirtää 5.7.2014 lähemmäs rintamaa ja silloin joku on videoinut ukrainalaisen 332 telarin.Tosin mahdolliset videot voivat olla vuodelta 1970==> Tai siltä aikakaudelta kun Buk M1 tuli tuotantoon tai sitten video voi ollaosaväärennös. (Onnistuu nykyään hyvin hollywood-kavereilta)

  12.”En ymmärrä. Miksi Ukraina ei saisi näyttää omiaohjusjärjestelmiään?MH17 konetta ei ammuttu Ukrainalaisella järjestelmällä.Lähellä ainoaa mahdollista laukaisualuetta ei ole nähtyUkrainan laitteita.Vain Venäjän TELAR 332.”Ilman muuta saavat näyttää. Olisivat vaan näyttäneet Suomeen asti ja kertoneet numerot ja missä ne ovat? Olisi tämäkin tapaus jo selvä.

  13.”-video venäjän BUK TELAR 332:n kuljetuksesta kapinallistenlavetilla Donetskissa-video kuljetuksesta Makiivkassa-satelliittikuva kuljetuksesta Makiivkassa-kaksi videota kuljetuksesta zuhres:ssa-kuva kuljetuksesta tauolla Torez:ssa-kuva TELAR:n ajaessa Snizhnessä-video TELARin ajaessa Snizhnestä etelään”VAUTSI! Eikä kukaan heistä älynnyt ilmoittaa Ukrainan armeijalle, että olisivat etsineet kuljetuksen käsiinsä ja tuhonneet. Missäovat muuten yökuvat kun kuljetus vietiin takaisin Venäjälle. Ei vieläkään Ukrainan armeijaa, OSCEa tai muutakaan virallista tahoalöytänyt tietään tämän telarin kohdalle sen ollessa paluumatkalla? He eivät sitten edes suojaverkoin älynneet peittää kuljetusta, vaan jättivät TELAR 332:n näkyviin kaiken kansan kuvattavaksi ja ihmeteltäväksi.Tää on ehkä kaikkien aikojen Troijan hevonen. Meinaan vaan, että melkein voi luulla, että Ukrainan salainen palvelu haki Telar 332:sen Kurskista ja järjesti kuljetuksen niin, että varmasti telar 332 näkyy. Eihän kuljetuksesta puutu enää kuin Venäjän lippu ja Putininkuva!Niin uskomatonta, mutta!!!!!!!!!!!!! OLISI NYT EDES YKSI SOITTANUT VAIKKA LENTOYHTIÖÖN TAI UKRAINAN LENNONJOHTOON!!!

  14.Jos siis yksinäinen Telar vietiin Itä-Ukrainaan, niin ainakin siinä vaiheessa kun se laukaisee ensimmäisen kerran kohti Ukrainan armeijanlentokonetta, se havaitaan. Sen jälkeen muut hävittäjälentokoneet kiertävät sen sen kaukaa ja pilotit suorittavat tehtävänsä nauraen kapinallistentyhmyyttä. Jos Telarin ohjuksen kantama on 30 kilometria(vaaka) ja tutkan samaten, riittää kun lentää 31 kilometriä sivuun asemasta ja pommittaasiviilikohteita kuten ennen. Joten mitä järkeä lähettää yksi telar!!!???

  • ”Mielestäni todennäköisin vaihtoehto on, että kone yritettiin tahallaan tiputtaa käyttäen hävittäjiä, jotka väijyivät matalalla tutkien näkymättömissä.”

   Siviilitutkan horisontti oli noin 1500m korkeudessa, tällöin hävittäjien olisi pitänyt olla sen alapuolella koko tapahtuman ajan.
   Tällöin ainoa mahdollisuus olisi että väijyjät olisi olleet kaukana edessäpäin lentoreitillä (Venäjällä) jotta ne nähdyllä tavalla osuisivat ohjaamoon.

   ”Mutta jos kerran sopivia buk-sirpaleita on löydetty ruumiinavauksessa niin kai sitten olen väärässä.”

   BUK ohjuksen rungon osia löytyi MH17 koneesta ja alueelta.
   BUK taistelukärjen sirpaleita löytyi koneesta ja ruumiista.

   ”Tietääkseni myös telarissa on transponder tunnistin”

   TELAR:ssa ei ole siviilitransponderin tunnistusta. Tiettävästi TAR+komentokeskus+TELAR yhdistelmä kyllä osaa erottaa siviilit sotaväestä.
   Jos TELAR käyttäisi friend or foe tunnistusta, venäläinen TELAR tunnistaisi siviilikoneen viholliseksi koska sen transponderi ei lähetä Venäläistä sotilastunnusta.

   ”Spotter eli kiikarimiehen käyttö tuntuu aika hassulta.”

   Se on normaali maailmanlaajuinen harjoiteltu käytäntö.

   ”Hävittäjät lentävät maanpintaa viistäen tavattomalla nopeudella.”

   Vain siihen asti kun ne eivät ole vihollisalueen yläpuolella. Vihollisalueen yläpuolella ne ammuttaisiin alas olalta laukaistavilla ohjuksilla.

   ”Siinä ei kiikarimies ehdi kuin huutaa siinä se meni..”

   Se riittää. Seuraavan mäen nyppylän takaa perään lähtee ohjus.

   Kapinalliset raportoivat ennen 17.7 että Ukrainan SU25 koneet muuttivat taktiikkaa, ne tulivat korkealta, ampuivat ja pakenivat korkealle.
   Myös tarvikkeita oli väitetty ukrainan tiputtelevan laskuvarjolla AN26 koneesta.
   Syynä se että kapinallisilla oli paljon olalta laukaistavia ja lyhyen kantaman ohjuslavetteja.

   ”1.”
   Muistat osittain väärin.
   TELAR tuotiin Ukrainaan yöllä, puolen yön seutuna, kuljetus kesti koko aamu-yön koska se kulki hitaasti ja joutui väistämään kaikki alle 5m alikulut.
   Aamulla se kuvattiin matkalla Donetskista ampumapaikalle.
   bc:n mukaan nähty TELAR kuuluu Kurskin prikaatille. Epäilin heitä, mutta loppuviimein kaikki tuntomerkit ja todisteet vahvistivat asian.

   ”2”
   53.prikaatin TEL nähtii noin 2km päässä rajanylityspaikasta josta TELAR tuli rajan yli.
   Kapinoivilla oli vain yksi tai kaksi kuljetukseen sopivaa lavettia, siksi ei kaikkea voitaisikaan tuoda hetkessä maahan.
   Toisaalta yhden TELAR:n piilottaminen tai selittäminen Ukrainalta varastetuksi oli helpompi valehdella kuin kokonainen osasto BUK kalustoa.

   Huomaa:
   TAR = target acquisition radar
   TELAR = transporter erector launcher and radar
   TEL = transporter erector launcher

   ”3”
   Ukraina tiedotti 17.7 17:00 (tietämättä MH17 tapauksesta) että SBU oli aamulla/yöllä saanut tiedon maahan tulleesta BUK lavetista.
   Saman päivän aamuna oli lentoturvallisuuteen liittyvä info jonka mm. hollantilaiset saivat, mutta siinä ei kerrottu vielä buk:sta.
   Tiettävästi 16.7 BUK oli vielä kapinallisten varikolla venäjällä.
   Lennot olisi kyllä pitänyt keskeyttää jo kesäkuussa kun oli jo tiedossa kapinoivien pyrkimykset ja ensimmäiset alasampumiset oli tapahtuneet.
   Rikollista typeryyttä, ahneutta ja välinpitämättömyyttä.

   ”4”
   Liikkuvien ilmapuolustustutkien kantaman on oltava vähintään sama kuin TELAR:n eli 100km. Muuten hommassa ei järkeä.
   Yksi spotteri näkee ja kuulee ilmatilan ainakin 10km säteellä.

   ”5”
   TELAR kuljetuksen matkan varrella tai laukaisupaikan lähellä ei ollut ETYJ tarkkailijoita.
   Kun BUK:lla ammutaan lentokonetta, lentokone tuhoutuu välittömästi. (toisin jos sitä alkaisi esim. hävittäjä kiusaamaan)

   Kapinalliset olivat pakenemassa ja menettivät nopeasti valtaamiaan alueita.
   Heillä oli kova kiire varmistaa toinenkin kaluston kuljetusreitti venäjältä.
   Tuon vuoksi mm. Venäjältä aloitettiin raju Ukrainan joukkojen pommittaminen tykistöllä ja raketein.
   Uutta reittiä varmistamaan hankittiin BUK.

   Billy Six on ok tyyppi mutta uskoo satuihin.
   Todellisuudessa on suuri määrä savun nähneitä ja laukaisun kuulleita Snizhnen eteläpuolelta.
   Hävittäjien silminnäkijöistä suurin osa on ristiriidassa keskenään ja hyvin helposti osoitettavissa valheiksi.
   Hävittäjäsilminnäkijät ilmestyivät VASTA sen jälkeen kun AN26 osoittautui MH17:ksi.

   ETYJ tarkkailijoita on hyvin vähän suhteessa alueeseen ja heidän liikkuminen alueella on erittäin rajallista.

   (syyriassa on koko sodan ajan käytetty kaasuaseita, yli 200 kertaa, myös assadin toimesta)

   ”6”
   Ukraina oli voitolla, kapinalliset perääntyivät.
   Vain rajan pinnassa saarroksiin jääneillä oli hankaluuksia koska venäjältä satoi kranaatteja niskaan.
   Venäjä aloitti sotatoimet Ukrainassa lähettämällä Girkinin joukkoineen ja aseineen.
   Matkustajalentokoneen alasmpumista ei voi lavastaa jäämättä kiinni.

   ”7”
   Tutka nimeltään ”FireDome” on TELAR:n keulassa olevan kuvun alla.
   Se pystyy näkemään vihollisen 70-100km päähän ja laukaisemaan ohjuksen 35…45km päähän.

   ”8”
   Kun MH17 ammuttiin se oli 6km pohjoisempana normaalilta reitiltään.
   MH17 oli juuri saanut venäjän ohjeen lentää pisteeseen ”RND”, mutta ei kerinnyt muuttaa kurssia.
   Jos se olisi muuttanut kurssia se olisi 13:21 ollut lähellä lentotien keskikohtaa, melkolailla tarkalleen TELAR laitteen yläpuolella.

   Tämä ”Matkustajakone oli väärässä kohtaa” on 100% valhetta. (Venäjä tuottanut niitä tuhansittain MH17 ympärille)

   ”9”
   ”Paitsi, että joidenkin mukaan Ukrainan armeija pommitti/tulitti mh-17 koneen putoamispaikkaa, vaikka siellä ei ollutkapinallisia.”

   Alue oli koko ajan kapinallisten hallussa. Siellä oli kapinallisia 24h/7.
   Satelliittikuvat ja silminnäkijät paljastavat että kapinalliset käyttivät aluetta ”suojakilpenä” hyökkäyksiin Ukrainaa vastaan.
   Ukraina on vastannut tulitukseen.

   Yksikään ammus ei ole kuitenkaan osunut MH17 jäänteisiin, vaikkakin lähelle.

   ”10”
   MH17 lensi samaa reittiä kuin aikaisemminkin.

   ”Matkustajakone kaarsi ilmeisesti vasemmalle, joten ehkä vasen moottori sammui.”

   Ohjaamo pirstaloitui 13:20:03.
   Moottoriin osui ohjuksen sirpaleita (ei taistelukärjen sirpaleita) ja MH17 rungon palasia, oikea puolen moottori jatkoi toimintaa ongelmitta.
   13:20:06 ohjaamo ja eturunko irtosi (todennäköisesti taittui vasemmalle alas).
   Suunnanmuutokset johtuivat etuosan hajoamisesta ja vasemman puolen moottorin tehojen putoamisesta.

   ”Lisäksi koneen toisessa siivessä on jälki, johon ei oikein mikään ohjussirpale tai rungon palanen sovi sen aiheuttajaksi.”

   Nimen omaan siihen sopii BUK ohjuksen pyrstön sirpale aiheuttajaksi.
   Siiven sisältä löytyi BUK ohjuksen palanen.

   ”11”
   Hector on pelle. Unohda hänet.

   MH17 tapaukseen liittyvissä kuvissa on kapinallisten volvo lavetti (ainoa yksilö alueella), kapinallisten saatto-ajoneuvot ja tuntomerkit vastaavat vain ja ainoastaan Venäläistä BUK

   TELAR 332:sta.

   (SBU on sekoillut jotain typerää, mutta ne kuvat minä ja bc on jätetty omaan arvoonsa)

   ”12”
   Kaikki tapahtuman aikoihin kuvissa ja videoilla nähnyt Ukrainan laiteet on paikannettu. Ne ei olleet lähelläkään mahdollista ampumapaikkaa.

   ”13”
   Ukrainan armeija sai tietoa mutta olivat ymmärrettävästi perässä/jäljessä koska TELAR liikkui. jne…
   Yöllä ei voi kuvata koska on pimeää, siksi yöllisistä rajanylityksistä on kuvia hyvin vähän.
   Ja siksi Venäjä siirtää kaluston yleensä öisin.
   Kapinalliset ei tietenkään päästä ETYJ tarkkailijoita sinne missä he tekevät jotain sopimatonta.
   TELAR kuljetusta ei voi naamioda, sen tunnistaa jopa täysin läinäkymättömän peitteen läpi.

   Silminnäkijöitä on pakko olla tuhansittain. JIT tiimi lienee haastatellut noin 200.
   Suurin osa silminnäkijöistä on Venäjämyönteisiä alueella.

   ”14”
   Pelkästään se että käyttää TELAR tutkan päällä on peloite Ukrainan ilmavoimille.
   Yksi TELAR Pervomaisken pellolla kykenee tuomaan pelotteen laajalle alueelle, kuten oli tarkoitus.
   30km säteen sisään mahtui kaikki keskeisin kapinallisten sotatoiminta.

   Siviilikohteiden pommittamisesta Ukrainan toimesta on vain propagandaa,
   pommituksia on tutkittu hyvin vähän, ne joita itse olen tutkinut on kohdistuneet sotilaallista voimaa vastaan.
   (+toteutus ollut rikollisen huono)
   Kapinalliset käyttää siviileitä ihmiskilpinään ampuessaan Ukrainan kohteita, tällöin vastatuli on vaarassa osua siviileihin.
   Toisaalta useasti on venäjämyönteiset todistetusti ampuneet omiaan.

   ”Joten mitä järkeä lähettää yksi telar?”
   kts kohta ”2”

   jne….

   • Sivuhuomio vielä.
    venäjän rajan lähellä, venäjän puolella oli runsaasti BUK kaustoa, myös TAR.
    Teoriassa on mahdollista että TAR oli kytkeytyneenä Pervomaiske:n TELAR:n, mutta itse pidän sitä epätodennäköisenä paljastumisvaaran vuoksi.
    Mutta se Venäjän TAR olisi myös voinut toimia ”spotterina”, mutta sitäkin pidän epätodennäköisenä, koska sen olisi pitänyt havaita siviililiikenne vs sotilasliikenne.
    On kuitenkin tällä hetkellä täysin varmaa että MH17 koneen tuhosi BUK laite, joka laukaisi läheltä Pervomaiske:a ja läheltä kapinallisten tarkistuspistettä.
    Syytä ei vielä tiedetä siihen miksi kapinoivain IT tulenjohto määräsi laukauksen kohti MH17 konetta, tuskin kyseessä oli koulutetun BUK ampujan mielenhäiriö.
    (PS. venäläiset Igor Girkin (aka Strelkov) ja Borodai(muistaakseni) olivat valvomassa IT ohjuslavetin tulitoimintaa kyseisellä alueella alle 24h ennen kohtalokasta laukausta, he ehkä tietävät syyn…)

 39. Lueskelin Hollannin( safetyboard. nl) virallista MH-17 tutkintaraporttia, sen ensimmäiset 11 sivua.

  Heti alussa todetaan, että koneen pudotti buk-ohjus. Sen jälkeen esitellään kuvia. Kuvia ei selitetä kunnolla. Kuvien lukuisista osumajäljistä vain yksi näyttäisi bukin sirpaleen tekemältä.

  Raportissa näytetään erilaisia buk-sirpaleita, mm bowtie. Raportti kertoo, että näitä esiasennettuja sirpaleita on buk-ohjuksessa 7800 kpl. Lisäksi ne ovat erittäin pieniä ja säännöllisen muotoisia. Ohjukseen sekoitetaan eri sirpalemuotoja. Mielestäni tälläisten pienten sirpaleiden aiheuttamia reikiä ei ole havaittavissa MH-17 rungossa tai siivissä.. Sirpaleiden luulisi olleen tulikuumia voimakkaan räjähdyksen takia. Ne siis polttaisivat koneen runkoa. Minkään koneen sirpale reiän ympärillä ei näy palojälkiä.

  Ohjuksen etäisyyssensori on suunniteltu räjähtämään 1,5 metrissä. Räjähdysainemäärä taisi olla 30 kg. En tiedä mistä kohtaa runkoa löytyisi näitä erikoisen kokoisia ja muotoisia reikiä.

  Katselin myös Corbett.com löytyvän mielenkiintoisen videon osittain. (Yli tunnin mittainen). Siinä haastateltu Venäjän armeijan sotilas taisi kertoa Ukrainan SU-25 olevan varustettu R-60 ohjuksella ja sen kantomatka olisi 12 kilometriä. Tarkistakaa tiedot itse! SU-25 pystyisi jopa maasta käsin tiputtamaan Boeingin.

  Lisäksi lukaisin BC:n väitteitä ja huomasin BC:n löytäneen Venäjältä tismalleen samat telar-numerot kuin mitä Hector Reban väittää esiintyneen Ukrainan tv:ssä:

  [BC:Images Show the Buk that Downed Flight MH17

  Inside Russia, Controlled by Russian Troops Out of the Buk launchers in Images Show the Buk that Downed Flight MH17

  Inside Russia, Controlled by Russian Troops the column filmed in Russia in late June, three are without railings on back of the turret.Two out of these three have identification numbers on the side; number 231 and 232.BC]Ja kolmas heidän löytämänsä Buk oli 3 painted over kirjain 2. Eli 332 heidän tutkimusten perusteella. Näin siis sekä Bellingcatilla että Hectorilla on täysin identtisesti numeroidut buk-telarit: (3 kpl) Hectorin Ukrainan tv:stä löytämät ja BC:n venäläiset telarit.

  Kiikarimiehen(Spotter) käyttöön liittyy lukuisia ongelmia. Telar on suunniteltu ampumaan alas risteilyohjuksia, muita ohjuksia ja hävittäjälentokoneita. Kiikarilla tuskin tähytään ohjuksia. Lisäksi sateella tai yöllä näkyvyys on lähes nolla. Kiikarimies voi olla väärin sijoittunut. Hän ei ehkä viikkokausiin havaitse yhtään viholliskohdetta. Vielä tukalampaa on telarin miehistöllä odotella soittoa vaunun sisällä.

  TAR-aseman tutka( Snow Drift tutka) havaitsee viholliskohteen 140 kilometrin päästä. Uskoisin sen siirtävän radioteitse kohteen tiedot(koordinaatit ja nopeuden) lähistöllä oleville Telar-asemille. Kun Telar saa tälläisen signaalin TAR-tutka-asemalta sen maalinohjaustutka ja ohjukset ( 4 kpl) kääntyvät kohti kohteen lentoreittiä. (Pyörivä lavetti 360 astetta)Telar maalinohjaustutka jää siis odottamaan kohdetta.Jos oletetaan, että Telarin maalinohjaustutkan kantama on 40km vaaka. Tämä tekisi juuri sattumalta? 5 minuuttia jos kohde liikkuisi n 1000 km/t eli n 18 km/ min. Tämä on juuri se aika mikä kestää telarilta siirtyä ampumavalmiuteen. 140 km(kohde havaitaan) – 40 km ( maaliinohjaustutka löytää maalin) = 100 km ja kuuluu valtava pamaus, maa tärisee ja ”savuvana” kohoaa viistosti 10 kilometrin korkeuteen. Oletan, että ohjus ampaisee samantien taivaalle kun kohde ”osuu” maaliinohjaustutkaan. ( Eli siis n 40 km:n päässä telarista)

  Palataksemme tähän kiikarimieheen, miten hän osaa ilmoittaa Telarille oikeat koordinaatit ja mahdollisesti lentonopeuden ja mitä tekee Telarin miehistö kun saa kiikarimiehen soiton? Syöttää manuaalisesti tiedot ja kääntää ohjukset ja tutkan kohti kohdetta.?)MH-17:n tapauksessa taivas oli pilvessä!!! Kiikarimies ei voinut nähdä pilven lävitse MH-17 koneen suuntaa tai arvioida sen nopeutta. Kuitenkin SBU väittää siepanneensa Spotter-miehen viestin. Jos Telarin tutka oli jatkuvasti päällä ja se ei ollut suunnattu väärään suuntaan, esim Venäjää kohti, on ehkä teoriassa mahdollista tälläiselläkin kokoopanolla saada jotain tippumaan alas. TELAR:ssa on vain 4 ohjusta, joten viides lentokone lentäisi vaaratta ylitse.

  Minkäänlaisia ammus-ajoneuvoja ei Bellingcatin mukaan siis kuljetettu? Ammukset painavat arvatenkin ainakin puoli tonnia. Niitä ei pakettiautosta niin vaan nostella. Jos tutka ja Telar olivat pitempään päällä niin onko Ukrainan armeijalla tälläistä havaintoa? Jos ”spotterina” käytettiin Venäjän siviilitutkaa niin se ainakin tunnistaa matkustajakoneen transponderin!!! Kertomuksessa on monia aukkoja ja ehkä vääriä oletuksiakin.

  PS. Myöhemmässä JIT: raportissa esitellään Bellingcatin löydöksiä. Ja ilmeisesti näiden pohjalta syytetään Venäjää.

  • Tuo on todella tärkeätä ja oleellista tietoa mitä toit esille!

   Siis käsitinkö nyt oikein:

   ”Heti alussa todetaan, että koneen pudotti buk-ohjus. Sen jälkeen esitellään kuvia. Kuvia ei selitetä kunnolla. Kuvien lukuisista osumajäljistä vain yksi näyttäisi bukin sirpaleen tekemältä.”

   Perkele, tuohan tarkoittaisi sitä että tuo MH17 on sittenkin voitu pudottaa hävittäjällä!
   Nykyisissä su25-malleissa on käytössä tuo nopeampi ja tehokkaampi Vympel r-73 ohjus.

   • Pdf:n tuli näköjään tyhjiä sivuja, mutta etsivä löytänee tekstiä 4:ltä sivulta. Kannattanee avata myös ne linkit.

 40. PS. Telarin tutka( ok useita erilaisia telareita ja tutkia) on sellainen, että se skannaa vain tietyn lohkon. Ehkä 120 astetta. Koko lavetti ohjuksineen täytyy kääntää oikeaan suuntaan. Eli siihen suuntaan mistä lentokoneen tai ohjuksen odotetaan tulevan, niin että maaliinosoitustutka napsii kohteen heti kun se on 40 kilometrin päässä.
  Normaalisti lavetti kääntyy TAR- tutka-asemalta saatujen tietojen perusteella. (radiosignaali)

  Bellingcatin ei vain ole TAR-tutka-asemaa, on vain Telar ilman muita asemia(ajoneuvoja)

  Ohjuksessa on oma tutka ja se lentää kohteesta heijastuvaa tutkasignaalia kohti. TELARIn maalinosoitustutka heijastaa kohdetta ja ohjuksen tutka havaitsee paluusignaalit.

  • Lavetin laukaisuteline käännetään spotteria kohti. Tutkan käynnistyminen kestää 10s. Telar tutka näkee 70-100km. Laukaisu tehdään kun kohde on ohjuksen kantaman sisällä.
   Ohjuksessa on vain heijastuneen tutkasingnaalin vastaanotin ja radiolinkki telariin, niiden avulla se lentää ennalta laskettua kohtauspistettä kohti.

 41. ”Tällöin ainoa mahdollisuus olisi että väijyjät olisi olleet kaukana edessäpäin lentoreitillä (Venäjällä) jotta ne nähdyllä tavalla osuisivat ohjaamoon.”

  Aseita ja mahdollisuuksia on kai monia.(Teoriassa)

  Kiinnitin huomiota hollantilaisten kartoissa virheellisyyteen Sniznen( ja Torrezin(?) alueella. Palataan tähän myöhemmin ( kesällä 2020, heh)

  Kaikki ei ole Venäjää tai kapinallisaluetta vaikka hollantilaisten kartoissa siltä näyttää. Mitä se siis on?

  Muutoin pari seikkaa vielä: Sanoiko Spotter eli kiikarimies lehtitietojen ja SBU:n mukaan, että BIG BIG REALLY Huge one is coming, ja tietysti SBU:n mukaan venäjäksi? Ihmettelen vaan, että jos taivas oli pilvessä??

  Sitten vielä outo twitter-tili Spainbuca(?)Sinänsä ihmeellistä jos joku avaa tälläisen twitter-tilin jo ennen turmaa… That’s life…

  Potkurikone ei lennä 10 kilometrissa ja kuinka monta jumbojettia Ukrainan armeijalla on ihan vaan siinä tapauksessa, että kiikarimies näki ja kuuli pilvien yläpuolelle.

  An-26 on propellikone ja ilman happilaitteita…

  • ”Kaikki ei ole Venäjää tai kapinallisaluetta vaikka hollantilaisten kartoissa siltä näyttää. Mitä se siis on?”

   https://pbs.twimg.com/media/C8a_1o4XUAE-NPU.jpg
   https://pbs.twimg.com/media/C8tC66FXUAEj1Jo.jpg

   ”Sanoiko Spotter”

   Sanoi tyyliin ”bird is flying to you” ja ”very high, above the clouds”.

   Mutta SBU:n julkaisemat äänitallenteet on helpoiten väärennettyjä.
   Asia tarkentunee vain jos syylliset joskus saadaan todistamaan, mutta epäiltyjä/todistajia on tapettu ja kadonnut salaperäisesti jo useita.

   Pilvien alapinta oli 900…1500m korkeudessa ja paksuudeltaan rajusti vaihtelevia, niinkuin lähestyvien saderintamien yhteydessä yleensä on.

 42. https://www.youtube.com/watch?v=oQRvINebeok

  ’Anything other than social media?’ State Dept’s MH17 evidence

  Voisin melkein lyödä vaikka tonnin vetoa, että Kerryn lehdistösihteeri Marie Harf sanoi, että heillä on varmat todisteet Ukrainan hallitukselta siitä että buk tuli Venäjältä 14.7.2014!!!
  Olikohan se tällä videolla?? Jostain syystä video ei lähtenyt pyörimään kun äsken yritin.

  Tältä näytti Itä-Ukrainassa CNN:n
  mukaan:
  http://www.cnn.com/interactive/2014/07/world/malaysia-mh17-map/

  • Kerry sanoi heillä olevan mm. sosiaalisen median kautta tietoja etta kapinallisilla olisi ollut BUK 14.7.
   Itse kun yhdistän hollannin tiedustelutiedot ja Kerryn sanoman, sanoisin että kyseinen BUK oli vielä tuolloin asevarikolla venäjän puolella. Ehkä kapinalliset siitä keskustelivat ja miettivät koska sen saisivat rajan yli.

   CNN:n kartta on vain artikkelin kuvitusta, tarkemmat kartat linkkasin tuossa aiemmin.

 43. Joidenkuiden mukaan bukin läheisyyssensori ”räjäyttäisi” ohjuksen 50 jalan eli 15 metrin päässä kohteesta ja videolla ”MH-17 The untold story” buk-ohjus tekee juuri ennen osumista kohteeseen kumman kiepin. Hollannin tutkimusltk ei kovin paljon meteliä pidä läheisyyssensorin toiminnasta, eikä siitä kieppaako ohjus kohteen päälle loppuvaiheessa.

  • Ohjus pyrkii lähelle kohdetta ja lentämään muutaman metrin verran tukaheijastuksen editse.
   Mutta jos kohde kaartaa sopivasti, voi tapahtua jopa törmäys.
   Tuhovoima on suurin mahdollisimman lähellä kohdetta.
   Ja sirpaleiden on laskettu varmuudella tuhoavan ballistisen ohjuksen noin 17m etäisyydelle sivulle päin BUK ohuksen lentoradasta, tarkoittaa että muutama sirpale varmuudella osuu vielä tuolle etäisyydelle noin 50cm leveään kohteeseen.

   Ohjus ei kouki lennon loppuvaiheessa ellei kohde yritä väistää BUK ohjusta.
   Ohjus (BUK1…M1) lentää ensin ohjauskyvyttömänä noin 3km jonka jälkeen se TELAR:n haluamalla hetkellä kääntyy kohti kohdetta hakien sen tutkavasteen omaan antenniinsa.
   Kun ohjus on havainnut tutkavasteen, se lentää melko täydellisen suoraan kohti törmäyspistettä kohteen lentoreitillä.

  • ”MH-17 The untold story” on muuten propagandavideo ja sen sisältö sen takia mahdollisimman paljon harhaan totuudesta johtava (yhtenevä linja kaikkien Venäjän valtion johtamien mediatalojen kanssa).

   Mikäli herätekytkin ei räjäytä taistelukärkeä ohjuksen ohittaessa kohteen, ohjus ei kykene kääntymäänb uudestaan kohti kohdetta vaan se räjäyttää itsensä tutkavasteen puuttuessa.

 44. Vaikuttaisi siltä, että Venäjältä tullut BUK olisi SBU:n keksimä tarina, jonka SBU on syöttänyt amerikkalaisille ja Bellingcatille. Hollanti tai JIT(Joint Investigation Team) nojaa tähän SBU-teoriaan.Sekä Syyrian että Ukrainan väitteiden parissa puuhastelee Bellingcat.

  Korjataan oma virhe:
  https://hectorreban.files.wordpress.com/2015/06/ato-buks-3rd-batt-5-july-2014.png?w=676

  Hectorin Ukrainan TV-kuvassa Ukrainan bukit 332, 323 ja 331

  TV-ohjelma taisi olla samalta päivältä kuin tämäkin:( 5.7.2014)Off-Guardian: Infamous “July /17/18” vid of BUK in Zugres actually filmed July 5?

  Bellingcatin jutussa ”Images Show the Buk that Downed Flight MH17,Inside Russia, Controlled by Russian Troops”September 8, 2014

  mainitaan Venäjän bukit:231 and 232 ja 332
  AINOASTAAN 332 olisi numeroltaan sama kuin Hectorin löytämät( 332,323, 331)

  KUITENKIN UKRAINALLA ON TODISTETUSTI

  BUK-BATTERYT
  patteristot
  1xx
  2xx
  3xx
  Eli sillä voi hyvinkin olla nuo Bellingatin esittelemät muutkin bukit. (tel, telarit, tar, jne)Myös Venäjällä on ehkä sama numerointi eli sekin numeroisi bukit
  1xx
  2xx
  3xx

  https://www.youtube.com/watch?v=iuoIw3jBV4g

  MH-17: The Untold Story. Exploring possible causes of the tragedy.RT Documentary 532,686 views

  Tuolla videolla esitellään BUK:n laukaisu. Ja laukaisun jälkeen näytetään loppuvaiheen lento. Venäläinen insinööri kertoo siitä näin:

  ”Note the Characteristic pattern of that would have lingered in the air at the point of impact.”
  Tämäkin jää epäselväksi mitä tällä tarkoitetaan. Hollannin tutkimusryhmän videoilla ei kuitenkaan tälläistä ”lingeröintiä” tapahdu. Venäjää osaavat saisivat ehkä paremmin selvää mitä insinööri tarkoittaa. Tuo yllä on englanninkielisestä tekstistä.

  Laskeskelin hiukan tuota sirpleiden kehää. Karkea oletus on että ohjus liikkuu eteenpäin 300 m/sek, lentokone liikkui vastakkaisesta suunnasta myöskin 300 m/sek. Ohjuksen sirpaleet lähtevät myöskin samalla nopeudella ulospäin räjähdyksen keskipisteestä. (300 m/sek)Jos ohjus räjähti 1.5 metrin päässä koneen keulasta. Lentokone ”törmäsi” sirpale parveen 0.005 sekunnin päästä. Samassa ajassa sirpleet olisivat ehtineet hajaantua kehälle, jonka säde olisi 1.5 metriä.

  Jos ohjus olisi lentänyt keskelle koneen nokkaa ja räjähtänyt 1,5 m ennen keulaa, kaikki 7800 esiasennettua pienen pientä sirpaletta olisivat ohjaamon sisällä. Kun koneen siivet osuivat ”sirpaleparven” kohdalle, saattoi sirpaleparvi olla jo hajantunut siipien ohitse.

  MH-17 koneen kuvittelen siis tuossa syöksyvän sirpaleparven lävitse samalla kun sirpaleparvi hajaantuu eli sen kehä laajenee. Kun kone on liikkunut räjähdyspistettä kohden puolitoista metriä, sirpaleparven säde on 1, 5 metriä ja säde on 4,71 metriä. Metrillä on 7800/4,71 sirpaletta eli 1650.Jos siivet ovat 40 metrin päässä keulasta niin koneen siivet ohittavat sirpaleparven 40 m /300m/ sek kuluessa. (0,13 sek)Joten sirpale parvi on jo hajantunut 0,13 *300m/sek eli n 40 metrin päähän koneen keskeltä. Jokainen voi sitten kuvitella ohjuksen osumapaikkaa itse.

  I’m an American and defend Mr Putin and Russia against my corrupt, warmongering government! And if you don’t like it GET OFF my profile!
  Mr Lavrov will expose my country ! They lied about plane to have you sanctioned but its lies that will come out !
  https://www.youtube.com/watch?v=gWlAARb0fN4MH17 FULLY EXPOSED!! You Won’t Believe The SHOCKING TRUTH About the Ukraine FALSE FLAG
  corbettreport 946,815 views

  • Kuten olen jo lukemattomia kertoja toistellut. Ukrainan 332, 312, 322 jne BUK TELAR lavettien tuntomerkit ei vastaa sitä mikä oli kapinallisten hallussa.

  • Kyseisellä videolla näkyy ohjuksen lentoa vain ensimmäisen 8…12 km matkalla. Lentorata on erilainen eri etäisyyksille. Sekin sinun olisi pitänyt jo sisäistää liittämistäni materiaaleista yms.

   Sinun ei tarvitse alkaa keksimään BUK ohjuksen toimintatapaa uudestaan. Katso vain materiaalini.

  • ”Jos ohjus olisi lentänyt keskelle koneen nokkaa ja räjähtänyt 1,5 m ennen keulaa, kaikki 7800 esiasennettua pienen pientä sirpaletta olisivat ohjaamon sisällä.”
   Täysin mahdotonta, katso materiaalini niin selviää. Matskussa on 1000h tuntia taustaselvittelyä BUK järjestelmästä ja MH17sta.

   Ohjus lensi osumahetkellä noin 700m/s, lentokone 250m/s, sirpaleer lähtivät sivuillepäin (kulma 126astetta….68astetta + liike suhteessa kohteeseen jne…) taistelukärjestä useilla eri nopeuksilla väliltä 1100m/s….2600m/s.
   Jne jne taistelukärjen sirpaleita osui ehkä 20% ja pelkästään ohjaamon ympäristöön.

 45. ”Tuo uusin linkkaamasi video on aika hyvä vanhojen valheiden kooste. Foliohattumatsku.”

  Eihän siinä taideta pahemmin valheita levitellä. Mielestäni hyvä kooste mitä on tapahtunut ja mitä väitteitä on esitetty. Tuosta yllä jäi ajat pois! Katsopa tätä:
  MH-17 The untold story
  Kohdasta 19:40 miten buk-ohjus lingeröi! Hollantilaiset eivät taida olla oikein perillä tästä. Joten heidän laskelmat olisivat pielessä.

  MH17 Fully Exposed!! You wont believe the shocking Truth about the Ukrainefalse flag.

  Tällä videolla esitetään tämä vanha väite 13.15 Ukraine ATC loses contact(Lennonjohto menettää yhteyden koneeseen klo 13.15)Kone räjähtää vasta 13.20?

  Kohta 32:30 Lehdistötilaisuus 21.7.2014 Marie Harf

  (J=ournalist)
  (H=Harf)
  J: How do you know exactly it was fired from separatists held territory?

  H: Well, we have a great deal of information that secretary laid outyesterday. I can go back trough some of it today.But we do know first that the Russian backed separatists were in possessionof a SA-11 system as early as Monday July 14. This is from the interception of separatists communication posted on Youtube by the Ukrainian Goverment.

  Tuolta sinun feikkivideolta(yli tunnin pitkä)löytyi Marie Harfin lehdistötilaisuus! Kuka nyt valehtelee, Ukraina vai? Jos heillä oli tiedossa tämä niin mikseivät sulkeneet ilmatilaa! Tämä tekee myös oikeudenkäynnin mielenkiintoisemmaksi. https://www.wikipedia.org/wiki/Marie_Harf

  Väitätkö että Marie Harf valehtelee tai että hän ei esiinny tuolla videolla tai että Harfin lehdistötilaisuus olisi jotenkin väärennetty yllä?

  Eikös Bellingcattin buk tullut vasta 17.7?

  • ”Eihän siinä taideta pahemmin valheita levitellä.”

   Videosi ”FULLY EXPOSED!! You Won’t Believe The SHOCKING TRUTH About the Ukraine FALSE FLAG”

   Sisältää melkoisen puhtaaksi perättömiä valheita. USAssa on valtavasti typeriä foliohattuja.

   ”Kohdasta 19:40 miten buk-ohjus lingeröi! Hollantilaiset eivät taida olla oikein perillä tästä. Joten heidän laskelmat olisivat pielessä. ”

   LOL!

   Linger on englantia ja sitä sanaa käytetään kun kuvataan esimerkiksi sitä kuinka savunkiehkura jää ilmaan leijumaan.
   Hollantilaisten laskelmat vastaa täysin Venäläisten ja Ukrainalaisten laskelmia sekä minun amatöörilaskelmmia.

   Ohjus ei siis lingeröi.

   Toistan vielä, kyseisellä videolla näkyy ohjuksen lentoa vain ensimmäisen 8…12 km matkalla.
   Lentorata on erilainen eri etäisyyksille. Alkukiihdytyksen jälkeen ohjus kääntyy kohti kohdetta.
   Matalalla oleviin kohteisiin käännös on jyrkkä, koukkumainen, kaukana korkealla oleviin kohteisiin käännös on loiva.
   (olen tutkinut nuita vidoita noin sata kpl)

   ”Marie Harfin”

   Hänen ja Kerryn lausahdukset pohjautuvat ilmeisesti sosiaaliseen mediaan.
   Hollannin tiedustelu sanoi että BUKkia ei ollut kapinallisilla Ukrainassa ennen 17.7.
   Mutta heidän asevarikolla Venäjällä sellainen saattoi olla.
   Mitään todisteita kapinallisten BUKsta Ukrainassa ennen 17.7 ei ole löytynyt (vielä).

   (lennot olisi pitänyt ohjata pois alueelta jo kesäkuussa 2014)

 46. http://www.npr.org/sections/thetwo-way/2014/07/27/335829570/u-s-satellite-images-show-russian-rockets-hitting-ukraine

  Jos nyt oletetaan, että Pervomaiskojen pelloilta olisi ammuttu MH-17 lentokone alas käyttäen BUK-ohjusta, niin eikö tuolta löytyvän satelliittikuvan perusteella saa seuraavanlaisen käsityksen tapahtumista:

  (En ole kyllä aivan varma mihin kohtaa digital globen heikkolaatuinen satelliittikuva asettuu)Toiselta kartalta katselin, että tuolla olisi sekä Pervomaiskyi että Pervomaiskoje. Huonojen karttojen perusteella näyttäisi tuo Pervomaiskyi olevan pikemminkin kylä ja Pervomaiskoje peltoalue.

  Lavrov vaikutti hiukan lymyilevän, kun hän kertoi satapäiselle mediaväelle ettei heidän joukkojaan ole Ukrainan puolella. Toimittajat melkein järkyttyivät epäuskoisina.

  Tämäkö se totuus sittenkin oli? Yle taisi kertoa, että Venäjä liikutteli joukkojaan rajan tuntumassa:

  Venäjä vei joukot lähemmäs rajaa, jotta heidän tykkinsä kantaisivat paremmin Pervomaiskojen pelloille.

  Siellä Ukrainan armeijajoukot ja muutama BUK-patteristo odotti stressaantuneena ja kauhuissaan milloin Venäjän joukot vyöryvät rajan ylitse. Sitä ei vain ikinä tapahtunut!! Sen sijaan he jäivät mottiin?? Ja epätoivoissaan ampuivat MH17-koneen alas viimeisenä toivona!!

  Venäjän rajalta on ehkä vain 20 km Pervomaiskojeen. Hollannin NLR:n mukaan alue miltä mahdollinen buk-ohjus ammuttiin on hyvin laaja. Vaikuttaisi ylläolevan satelliittikuvan perusteella siltä, että Ukrainan joukot asettuisivat juuri sille alueelle mistä mahdollinen buk-ohjus laukaistiin. (NLR, Katso Safetyboard. nl ja sieltä päädokumentti + mahdolliset ampuma-alueet. NLR:n laskema alue olisi laajin)Nlr. nl

  https://consortiumnews.com/2014/07/20/what-did-us-spy-satellites-see-in-ukraine/

  What I’ve been told by one source, who has provided accurate information onsimilar matters in the past, is that U.S. intelligence agencies do have detailedsatellite images of the likely missile battery that launched the fateful missile, butthe battery appears to have been under the control of Ukrainian government troopsdressed in what look like Ukrainian uniforms.The source said CIA analysts were still not ruling out the possibility that the troopswere actually eastern Ukrainian rebels in similar uniforms but the initialassessment was that the troops were Ukrainian soldiers. There also was thesuggestion that the soldiers involved were undisciplined and possibly drunk, sincethe imagery showed what looked like beer bottles scattered around the site. https://consortiumnews.com/2014/05/04/needed-obama-putin-summit-on-ukraine/

  Needed: Obama-Putin Summit on Ukraine

  Russian Troops Into Ukraine?
  We see little reason to believe that President Putin wants to send Russiantroops into Ukraine

  • ”Lavrov vaikutti hiukan lymyilevän, kun hän kertoi satapäiselle mediaväelle ettei heidän joukkojaan ole Ukrainan puolella.”

   17.7 Venäjän sotilaita oli ehkä tuhat Ukrainassa.
   Kalustoa ehkä alle 100, joista tankkeja kymmenkunta.

   ”Venäjä vei joukot lähemmäs rajaa, jotta heidän tykkinsä kantaisivat paremmin Pervomaiskojen pelloille.”

   17.7 Pervomaisken alue oli Kapinallisten hallussa.
   Ulkomuistista en muista koska alue heilel siirtyi mutta sanoisin viikon ajan sen olleen heillä.
   Taistelut olivat siirtyneet etäämmäs aiempina päivinä siten että 16.7 kapinoivat/venäläiset saivat kapean yhteyden rajalle.

   https://pbs.twimg.com/media/C8a_1o4XUAE-NPU.jpg
   https://pbs.twimg.com/media/C8tC66FXUAEj1Jo.jpg

   ”Siellä Ukrainan armeijajoukot ja muutama BUK-patteristo odotti stressaantuneena”

   Pervomaisken alue oli lujasti kapinallisten hallussa.

   ” ja kauhuissaan milloin Venäjän joukot vyöryvät rajan ylitse. Sitä ei vain ikinä tapahtunut!!”

   Massiivinen rajan yli vyörytys tapahtui venäjältä vasta myöhemmin.

   ”(NLR, Katso Safetyboard. nl ja sieltä päädokumentti + mahdolliset ampuma-alueet. NLR:n laskema alue olisi laajin)Nlr. nl”

   Olen koostanut tiedot ja tarjoillut sinulle jo moneen kertaan. Jospa katsoisit ne.
   https://pbs.twimg.com/media/C8a_1o4XUAE-NPU.jpg
   https://pbs.twimg.com/media/C8tC66FXUAEj1Jo.jpg

   Consortiumnews artikkeli(t) on niin ikään foliohattutarina ilman pienintäkään totuuspohjaa.
   Joku lukenut liikaa tieteisfantasioita yms.

 47. Aiemmin:

  ”Jos ohjus olisi lentänyt keskelle koneen nokkaa ja räjähtänyt 1,5 m ennen keulaa, kaikki 7800 esiasennettua pienen pientä sirpaletta olisivat ohjaamon sisällä.”

  ”Täysin mahdotonta, katso materiaalini niin selviää. Matskussa on 1000h tuntia”

  No, ei nyt ehkä ihan mahdotonta. Yksinkertaisuuden vuoksi heitin teorian, että ohjus olisi lentänyt koneen ohjaamoa kohti ja räjähtänyt keskikohdalla 1,5 m keulasta. Nopeudet muistelin pieleen. Ohjuksen nopeus täytyykin olla suurempi, että sillä saa paremmin kiinni äänen nopeudella liikkuvat ohjukset!

  Ei ollut tarkoitus väittää, että kyseinen mahdollinen ja oikea buk olisi osunut keskelle pläsiä.

  Hollantilaistenkin hienot laskelmat olisivat pielessä jos Buk-ohjus lentäisi loppuvaiheessa siten kuin siinä dokkarissa MH-17 The untold story näytetään. Ohjuksen ja sirpaleiden vauhti onkin yli kaksinkertainen luulemaani. Eli huimat >600 metriä sekunnissa.

  Lueskelen noita sun matskuja vasta sitten kun olen pääsyt pitemmälle hollantilaisten raporttien kanssa ja katsonut kokonaan Gorbettreportin sekä laittanut tänne hiukan niitä kohtia joita olen epäillyt:
  ( Niitä on varmaan yli tuhat)

  Jos kapinalliset tiesivät, että piloteissa olisi buk-ohjuksen esiasennettuja sirpaleita, niin heille ei tullut mieleen hävittää pilottien ruumiita?? He kuitenkin laittoivat pilottienkin ruumiit pakkaseen ja Hollantiin!!

  Jos siipiin osui sirpaleita niin lentobensiini ei syttynyt tai tyhjentynyt maahansyöksyn aikana? Jollakin videolla runko näytti palavan pitkään maassa. Tankki kai ei voi olla kuin siivissä. Noissa on valtavat määrät kerosiiniä.

  Hollantilaisten raportissa mainittiin, että buk räjähti 25 cm ennen keulaa jotain 3,7 m vasemmalle ja oliko nyt saman verran ylös. (katsottuna pilotin paikalta.) (Vasemmassa siivessä oli se kummallinen jälki tai on yhä. )

  Tietokonekuvissa heillä on hirveä määrä sirpaleita, mutta heidän lankamallissa näyttäisi olevan vain 9 lankaa?? Joten todella epätasaisesti tuntuisi heidän sirpaleensa jakautuneen. Jumbojetin 777 siiven pituus on sattumoisin 30 m, mutta siivet ovat ehkä lähempänä ohjaamoa kuin arvelin. Oletan, että ohjaamon halkaisija olisi n 10 m.

  Mallini oli tarkoitettu vain keskustelun avaukseksi.

  ps. Muistelen nähneeni hollantilaisten papereissa äskettäin, että TELAR-radarin kantama(vaaka) olisi vain 32 kilometriä. (En löytänyt sitä kuitenkaan uudelleen)Aiemmin käytin arvausta 40 km. Tuon TAR-tutkan pitäisi yltää kuitenkin 140 kilometriin. Sinun lähteesi kertoo, että Telarin tutkan kantama on 70 km.

  Itse ajattelin tuota 5 minuutin valmiusaikaa ja paria leffaa. Homma voisi normaalisti toimia siten että Telarin kaverit pelaavat pasianssia telarin ulkona. Tar lähettää signaalin 140 km ”ennen” Telar yksikköä, Telar hälyttää piip piip, miehistö ampaisee vaunuun sisälle ja heillä olisi suunnilleen 5 minuuttia aikaa valmistautua ennenkuin kohde osuu Telarin tutkaan. Tässä mallissa jonkinlainen virta pitäisi olla telarissa päällä, muttei kuitenkaan moottoreita päällä turhaan savuttamassa. Talvella tyynellä ilmalla pakokaasutkin voisivat paljastaa telarin. Mitenhän tuo kiikarimieshomma tarkemmin pelaa? Onko telar moottorit päällä joka säällä? Siis jotta saavutetaan 10 sekunnin valmiusaika!

  Näähän ovat hirveän vanhoja laitteita ja jokaisella laitesukupolvella hiukka erilaiset speksit.

  • ”No, ei nyt ehkä ihan mahdotonta.”

   Kyllä se on mahdotonta. Jos ohjus räjähtäisi 1.5m ennen keulaa, sirpaleet ei juurikaan osuisi ohjaamoon. Melkolailla joka ikinen sirpale menisi ohi.
   Mutta jos ohjus vahingossa osuisi keskelle keulaa, sitä ei räjäyttäisi herätekytkin vaan törmäystunnistin.
   Taistelukärki luultavasti räjähtäisi siinä kohtaa kun se on tulossa sisään ”jalkatilaan” ohjaamon etuseinämästä.

   ”Hollantilaistenkin hienot laskelmat olisivat pielessä jos Buk-ohjus lentäisi loppuvaiheessa siten kuin siinä dokkarissa MH-17 The untold story näytetään.”

   Ja kuten sinulel on se kerrottu, ohjus ei loppuvaiheessa lennä kuten esität.
   Ohjus lentää kuten BUK valmistaja ja asiantuntijat esittää.
   Eli kun ohjus on saanut tutkaheijastuksen kohteesta, se lentää suoraan törmäyspistettä kohti.

   > Ohjuksen ja sirpaleiden vauhti onkin yli kaksinkertainen luulemaani. Eli huimat >600 metriä sekunnissa.

   Kuten sanottua, MH17 tapauksessa sirplaleiden nopeus ohjuksen lentosuunnassa oli noin 900m/s.
   Ja sivusuunnassa 1100…2600m/s. Nopeksien vektorit summautuvat muodostaen sirpaleiden todellisen nopeuden ja suunnan suhteessa kohteeseen.

   Aiheesta esim:
   https://pbs.twimg.com/media/C8tnOKFWsAAs3Iy.jpg
   https://pbs.twimg.com/media/C28Z-bfXEAAhK3o.jpg

   >Jos kapinalliset tiesivät, että piloteissa olisi buk-ohjuksen esiasennettuja sirpaleita, niin heille ei tullut mieleen hävittää pilottien ruumiita?? He kuitenkin laittoivat pilottienkin ruumiit pakkaseen ja Hollantiin!!

   Niin, kun kerta varastivat rahdin ja paljon muutakin materiaalia, ei kamalan paljon olisi epäilyjä lisännyt jos olisivat pilotitkin varastaneet.
   (pilotithan kuvattiin muuten heti tuoreeltaan onnettomuusiltana, samaan aikaan venäjä+kapinalliset kehittelivät ”hävittäjä” ja salaliittovalheita)

   ”Jos siipiin osui sirpaleita niin lentobensiini ei syttynyt tai tyhjentynyt maahansyöksyn aikana?”

   Aivan. Eli osuma ei ole tullut siitä suunnasta kuin Venäjä väittää vaan suoraan edestä.
   Siipiin osui vain sekundäärisirpaleita joiden läpäisykyky ei riitä tunkeutumaan polttoainesäiliöihin.

   ”(Vasemmassa siivessä oli se kummallinen jälki tai on yhä. )”

   Kuten olen senkin kertonut jo muutamaan kertaan, siihen osui ohjuksen rungon kappaleita joista mm. yksi palanen oli siiven sisässä.
   https://pbs.twimg.com/media/C8ED0i4WsAAi9I7.jpg

   ”Tietokonekuvissa heillä on hirveä määrä sirpaleita, mutta heidän lankamallissa näyttäisi olevan vain 9 lankaa??”

   LOL!
   Lankoja viritettiin muutama jotta nähtiin suunnilleen mistä suunnasta sirpaleet tulivat (selviää DSB raportista ym).
   Ei mitään järkeä virittää 800 lankaa.

   ”Joten todella epätasaisesti tuntuisi heidän sirpaleensa jakautuneen.”

   Olet nyt äärimmäisen lapsellinen.

   ”Jumbojetin 777 siiven pituus on sattumoisin 30 m, mutta siivet ovat ehkä lähempänä ohjaamoa kuin arvelin. Oletan, että ohjaamon halkaisija olisi n 10 m.”

   Ohjaamon halkaisija max 4m. Koneen rungon halkaisija matkustamon kohdalla noin 6m.
   Siivet alkavat noin 25m keulasta taaksepäin.
   Tuolta näet miten moottorit sijoittuvat suhteessa ohjaamoon:
   https://pbs.twimg.com/media/C8PavjiXUAAKIXv.jpg
   ja tuolta:
   https://pbs.twimg.com/media/C8Pi4djXsAAIP9T.jpg

   Tässä suomalaisen matskun yksinertaistettu kuva joka ei ota huomioon ohjuksen ja kohteen liikettä.
   https://pbs.twimg.com/media/C0R_-WHXAAAxMkm.jpg
   Janus Putkosen ja DSB:n viännös samasta:
   https://pbs.twimg.com/media/C0R_-WGXEAA11XA.jpg

   ”TELAR-radarin kantama(vaaka) olisi vain 32 kilometriä.”

   TELARia on testattu solo moodissa. Testaustuloksista käy ilmi että se näkee hävittäjät vähintään 69km etäisyydeltä.
   Sittemmin ovat päivittäneet kyseisen tiedon myös TELAR mainosmateriaaleihin.
   Suomalaisessa matskussa sanotaan TAR:n kykenevän siirtämään seurannan TELAR:lle jossain 100km kohdalla.
   Mitä isompi kohjde sen kauempaa havainto tapahtuu.

   TELAR ”mainosmatsku”:
   https://pbs.twimg.com/media/C1aNodXWgAE8QHE.jpg
   (tunnistus 100km päästä, seuranta 70k päästä… tjsp)

   ”5 minuutin valmiusaikaa”

   TELAR:lle kestää 5minuuttia valmistautua liikkeestä tulitoimintaan.
   5minuuttia on kuitenkin liian pitkä aika, etenkin mikäli toimitaan ilman TAR tutkaa.
   Vähintään yksi TELAR on oltava 10s tulivalmiudessa mikäli sillä aiotaan onnistua puolustamaan.

   ”Telarin kaverit pelaavat pasianssia telarin ulkona.”

   Igor Girkin (aka Strelkov, vrt. Stalin) oli alueella. Hän olisi teloittanut pasianssin pelaajat niille sijoilleen.

   ”Tässä mallissa jonkinlainen virta pitäisi olla telarissa päällä, muttei kuitenkaan moottoreita päällä turhaan savuttamassa.”

   TELAR ei ”savuta” ellei se ole liikkeessä. TELAR sijoitetaan vähintään 5km päähän lähimmästä vihollisesta, joten pieni savutuskaan ei haittaisi.

 48. Tuosta satelliittikuvalöydöksestä innostuneena heitän vähän realistisemman arvauksen motiivista ja mitä tapahtui jos BUK:

  Todisteista ja motiivista hiukan. (Tarina muuttuu sitä mukaa kun todisteet lisääntyvät)

  Harfin mukaan ukrainan hallitus postasi Youtubeen ääni/video-tallenteen ilmeisesti siis kapinallisten keskustelusta, jota Harf pitää yhtenä todisteena, että Venäjältä tuotiin ”BUK” 14.7.2014 tai että kapinallisilla oli ”BUK” 14.7.2014.

  Harfin lehdistötilaisuus oli 21.7.2014. Hän siis tarkoitti, että tämä oli samalla todiste että kapinalliset ampuivat MH-17 matkustajakoneen alas tällä jo 14.7.2014 kapinallisten hallussa olleella ”BUK”:lla. Tai vielä tarkemmin: Kapinallisalueella oli BUK-telar ja tallenteen keskustelut käytiin ehkä venäjäksi. (Harfin mainitsema tallenne on ehkä vielä Youtubessa.)

  Ukraina on tosin aiemminkin keksinyt väitteitä:http://www.buzzfeed.com/rosiegray/heres-the-ukrainian-delegation-that-gave-misleading-photos-t

  14.7.2014 ammuttiin alas Antonov-27 potkurikone. Muistaakseni Ukraina väitti kapinallisten käyttäneen ”BUK”:ia. Kapinalliset itse kertoivat (Sputniknews)ampuneensa kuljetuskoneen n 3500 metristä olalta laukaistavalta ohjukselta. Ukraina rajoitti tämän tapahtuman jälkeen lentokorkeudeksi vähintään 10 kilometria. BUK-ohjus lentää 20 kilometrin korkeuteen. (Mikä ohjus lentää 6,5 km muttei yli 10 kilometriin??)

  Hollannin lentoturmaraportissa An-27 koneen pudotttamiskorkeudeksi on laitettu 6500 m eli 6,5 km. Tämä on enemmän kuin Euroopan korkein vuori.Näin siis Hollannin onnettomuustkl on päätynyt uskomaan Ukrainan kantaa.

  6,5 km:Jos kuljetuskone AN-27 ei ole jumbojettien tapaan paineistettu, pilotit ja muu miehistö tarvitsisivat oletettavasti happilaitteet. Lämpötilakin saattaisi laskea niin alhaiseksi, että miehistöä uhkaisi kuolema. Ohut ilmanala saattaisi hajoittaa jo potkurikoneen: Potkurit pyörisivät tyhjää, ja metalli lopulta vääntyisi.

  Jumbojetit pystyvät lentämään ohuessa ilmanalassa suihkumoottorien avulla.

  Ukrainan hallituksen todisteita on siis kertynyt jo ainakin kaksi.

  Kaksi ”nauhoitusta” tai ”äänitallennetta”:

  Toinen Harfin mainitsema Ukrainan hallituksen Youtube-tallenne ja täällä toisaalla mainittu samantyyppinen tallenne/äänitodiste mahdollisesta kiikarimiehen ja ehkä buk-telar-operaattorin välisestä keskustelusta.

  Kiikarimies olisi ehkä kertonut puhelimessa operattorille: Lintu tulossa, antanut linnun koordinaatit ja ehkä nopeuden. Sään oletetaan olleen pilvinen ja MH-17 lensi ehkä siten pilvien yllä.

  Kiikarimies osasi antaa oikeat koordinaatit, muttei ymmärtänyt ettei Antonov-27 potkurikone pääse lähellekään tätä jumbojetin matkalentokorkeutta. Lisäksi jos kiikarilla näkee jumbojetin, se tuskin koonsa puolesta näyttää An-27- kuljetuskoneelta. Nopeuskin, jos sellainen myöskin välitettiin telar-operaattorille, 1000 km/t (300 m/sek), on sitä luokkaa ettei potkureilla sitä saavuteta. Suihkukone jättää yleensä vanan peräänsä, mitä potkurikone ei tee.

  Hollannin onnettomuustklautakunnan mukaan lähin siviililentokone oli turmahetkellä 33 kilometrin päässä.

  Todisteiden laadusta:

  Marie Harfin esittämät väitteet voidaan 100 prosenttisesti varmentaa. Siis mitä hän on sanonut. Todisteina videot lehdistötilaisuudesta, todistajina tilaisuuden toimittajat. Lisäksi Harfin lausunnot todennäköisesti talletetaan protokollan mukaan.

  Naton esittämän Digital Globen satelliittikuvan ja siihen myöhemmin lisätyt osasuurennokset sensijaan kuka tahansa kymmenvuotias osaa väärentää. Naton satelliittikuva on siis lähes 100 % epäluotettava.

  Kuitenkin, myöskin CNN:n kartan mukaan ohut kaistale, ehkä 20 km Pervomaiskyista/Pervomaiskojesta Ukrainan ja Venäjän rajalle asti kuului siis Ukrainalle. Joten siellä oletettavasti oli Ukrainan armeijan virallisia joukkoja, mutta oliko ”BUK”-asemia??

  Toisen todisteen mukaan raja-asemat tuolla alueella olivat ehkä yhä Ukrainan hallussa 17.7.

  Jos BUK-telar asema vietiin tätä kautta takaisin Venäjälle, se vietiin ehkä siis ukrainalaisen raja-aseman kautta tai sitten salaa yöllä peltojen/metsien lävitse kiertäen mahdolliset joet ja muut vesistöt sekä mahdolliset Ukrainan joukot.

  Ainakaan Bellingcatin kuvissa esittelemä rekka/kuorma-auto ei kulkisi maastossa.(Tämä on ilmeisesti kuitenkin kuljetusväline jolla BUK-telar mahdollisesti tuotiin Venäjältä.)

  Ei ole hyödyllistä käydä juupas/eipäs-keskustelua siitä kenen joukot olivat Pervomaiskojessa/Pervomaiskyiessa mahdollisen buk-ohjuksen laukaisun aikaan eli 17.7 klo 13.20.

  Kuitenkin joukkojen sijoittelusta olisi mielenkiintoista nähdä jokin kuva sillä netistä ei löytynyt ainuttakaan, lukuunottamatta Digital Globen satelliittikuvaa ja CNN:n epätarkkaa karttaa.

  Jos oletetaan, että Naton satelliittikuva pitää paikkansa niin voidaan olettaa, että Ukrainan virallisia armeijajoukkoja oli tuolla alueella ja Venäjän virallisen armeijan joukot olivat toisella puolella rajaa. Lisäksi nämä joukot saattoivat tulittaa toisiaan 17.7.2014.

  Tilanne oli siis todella uhkaava. Koko Ukrainan valtaus oli lähellä, ainakin ukrainalaisten mielissä.

  Tilanne oli kuin Mainilassa 1939! Pelastiko MH-17 koneen alasampuminen Ukrainan Venäjän hyökkäykseltä?? Olettiko Ukraina, että Venäjän joukot tulevat rajan ylitse hetkellä millä hyvänsä? Mikä olisi se viimeinen keino Poroshenkon mielestä pelastaa oma nahkansa?

  Kuin Hitler bunkkerissa ennen kolmannen valtakunnan luhistumista Poroshenko & Co saattoivat mietiskellä mitä optioita heillä on enää jäljellä!!?? Silloin joku päätti, että ammutaan matkustajakone alas ja syytetään Venäjää!! !! He päättivät keinolla millä hyvänsä tiputtaa matkustajakoneen ja syyttää siitä Venäjää?

  Mikä olisi CIA:n mahdollinen osuus tässä tarinassa? Osa todisteista laadittiin jo etukäteen. Luotiin mm Spainbuca twitter-tili, että saataisiin näyttämään siltä kuin Venäjä todellakin olisi jotenkin sotkeutunut matkustaja-koneen alasampumiseen. Ja että Venäjä saataisiin mukaan osalliseksi informaatiosotaan. Venäjähän olisi voinut väittää vain,ettei sillä ole mitään tekemistä asian kanssa ja jättää asiasta keskustelu siihen. Venäjällä kuitenkin alettiin aktiivisesti esittämäään vastatodisteita. Printtimediassa ja sosiaalisessa mediassa alkoi valtava informaatiosota Venäjän syyttämiseksi. Twitter ja Facebook ovat luotu informaatiosodan välineiksi. Natolla, CIA:lla, MI16, yms on varmasti jotain 100 000 infosoturia netissä. Armeijan tavoin nämä infojoukot suunnittelevat operaationsa etukäteen. (ts. luovat feikkitilejä ja feikkikeskusteluita, häiritsevät keskusteluita, välittävät vääriä uutisia, jne.

  Ukraine’s Pres. Poroshenko Says Overthrow of Yanukovych Was a CoupPosted on June 22, 2015 by Eric Zuesse.

  http://www.washingtonsblog.com:

  I had previously reported, and here will excerpt, Poroshenko’s having himself admitted prior to 26 February 2014, to the EU’s investigator, and right after the February 22nd overthrow of Yanukovych, that the overthrow was a coup, and that it was evena false-flag operation, in which the snipers, who were dressed as if they were Ukrainian Security Bureau troops, were actually not, and that, as the EU’s investigator put his finding to the EU’s chief of foreign affairs Catherine Ashton

  • ”Harfin mukaan ukrainan hallitus postasi Youtubeen ääni/video-tallenteen ilmeisesti siis kapinallisten keskustelusta, jota Harf pitää yhtenä todisteena, että Venäjältä tuotiin ”BUK” 14.7.2014 tai että kapinallisilla oli ”BUK” 14.7.2014.”

   Ja tiedustelutiedot viittaavat sen olleen kapinallisten asevarikolla venäjän puolella.
   Ainoatakaan valokuvaa tai silminnäkijähavaintoa ei ole BUK:sta kapinallisilla ennen 17.7.
   (paitsi ne rikkinäiset)

   ”14.7.2014 ammuttiin alas Antonov-27 potkurikone. Muistaakseni Ukraina väitti kapinallisten käyttäneen ”BUK”:ia.”

   DSB:n materiaalissa on liitteenä myös Hollannin tiedustelun tekemät tutkimukset.
   Niiden perusteella ainoastaan 16.7 alasammuttu SU25 oli 6km korkeudessa.
   Muut ammuttiin alas matalammalta.

   Kapinalliset olivat useita kertoja kehuneet ampuneensa BUK:lla, mm. 14.7.
   Mutta siitä ei todisteita.

   Mielestäni esim Strela-10 (joita kapinallisilla oli, kiitos venäjän) pystyy sopivalla ohjuksella, älyttömän hyvällä tuurilla osumaan sinne noin 6km:n.
   Mutta itse en sulje pois sitä vaihtoehtoa että 16.7 SU25 ammuttiin alas venäjän puolelta, esim. helikopterista, laukaistulla ohjuksella.

   ”Kiikarimies osasi antaa oikeat koordinaatit, muttei ymmärtänyt ettei Antonov-27 potkurikone pääse lähellekään tätä jumbojetin matkalentokorkeutta.”

   Kunhan kiikarimies (tai mikälie) saadaan kuulluteltavaksi, asiasta selviää lisää.
   BUK:a kuljettaneen/saattaneen henkilön mukaan tulikomento on ”moskovan hullujen” tekemä.

   ”Naton esittämän Digital Globen satelliittikuvan ja siihen myöhemmin lisätyt osasuurennokset sensijaan kuka tahansa kymmenvuotias osaa väärentää. Naton satelliittikuva on siis lähes 100 % epäluotettava.”

   Väität siis että Digital Globe tuottaa väärennettyä satelliittidataa?
   Ymmärtänet että he jäisivät siitä välittömästi kiinni kun kilpaileva kaupallinen satelliitti kuvaa saman paikan.
   Kilpailijan etu olisi osoittaa väärennös heti, tällöin Digital Globe menettää bisneksensä ja joutuu konkurssiin.

   Edellisestä syystä Digital Globen kuvat on 99-100% luotettavia.

   ”Kuitenkin, myöskin CNN:n kartan mukaan ohut kaistale, ehkä 20 km Pervomaiskyista/Pervomaiskojesta Ukrainan ja Venäjän rajalle asti kuului siis Ukrainalle. Joten siellä oletettavasti oli Ukrainan armeijan virallisia joukkoja, mutta oliko ”BUK”-asemia??”

   Miksi sinä tuijotat jotain CNN:n piirrosta. Ei ne ole sen asiallisempia kuin RT:kään..
   Jotta saat totuuden selville sinun täytyy jäljittää taistelukentältä saadut kuvat+videot+tilannetiedoitteet molemmilta osapuolilta, silloin selviää totuus.
   Kts. liittämäni karttakuvat joihin on koostettu kyseiset tutkimukset.

   Mottiin ei ole jäänyt ainoatakaan BUK laitetta.
   BUK laitetta ei nimittäin myöskään ole mitään järkeä viedä kapealle kaistaleelle sen tuhoutumistodennäköisyyden vuoksi.
   Videoista ja kuvista nähdään kuinka Ukraina veti BUK laitteet pois kapinallisten välittömästä läheisyydestä.
   Ainoatakaan Ukrainan BUK laitetta ei ole kuvattu lähelläkään laukaisun aluetta.

   ”Toisen todisteen mukaan raja-asemat tuolla alueella olivat ehkä yhä Ukrainan hallussa 17.7.”

   Kuvalliset todisteet ja kapinallisten raportit paljastavat raja-aseman ja sen läheisen alueen siirtyneen kapinallisille 16.7.

   ”Jos BUK-telar asema vietiin tätä kautta takaisin Venäjälle, se vietiin ehkä siis ukrainalaisen raja-aseman”

   LOL!

   ”Ainakaan Bellingcatin kuvissa esittelemä rekka/kuorma-auto ei kulkisi maastossa.(Tämä on ilmeisesti kuitenkin kuljetusväline jolla BUK-telar mahdollisesti tuotiin Venäjältä.)”

   Rajaa ylittävästä lavetista on vain SBU:n vakoilutieto.
   TELAR on voinut ajaa rajan yli myös maastoa myöden.

   ”Ei ole hyödyllistä käydä juupas/eipäs-keskustelua siitä kenen joukot olivat Pervomaiskojessa/Pervomaiskyiessa mahdollisen buk-ohjuksen laukaisun aikaan eli 17.7 klo 13.20.”

   Ei niin. Koska alue oli varmuudella kapinallisten hallussa. Kapinalliset itse sen sanoivat, sama nähdään kuvista ja satelliittikuvista yms. jne.

   ”Kuitenkin joukkojen sijoittelusta olisi mielenkiintoista nähdä jokin kuva sillä netistä ei löytynyt ainuttakaan, lukuunottamatta Digital Globen satelliittikuvaa ja CNN:n epätarkkaa karttaa.”

   Katso useaan kertaan liittämäni kartat.

   ”Tilanne oli siis todella uhkaava. Koko Ukrainan valtaus oli lähellä, ainakin ukrainalaisten mielissä.”

   Kyllä. Ukrainalla oli erittäin vaikea puollustaa koska jokaine laukaus rajan yli saattaisi käynnistää joukkojen vyryn Kiovaan.

   ”Mikä olisi se viimeinen keino Poroshenkon mielestä pelastaa oma nahkansa?”

   Ainakaan se ei näytä mitenkään mahdolliselta että Ukrainalaisjoukot olisivat laukaisseet ohjuksen MH17 koneeseen.
   Se siis ei ole mahdollista.

   Venäjän 100% valheet kertovat omaa kieltään.
   Kapinalliset ja Venäjä ei ole myöskään edes yrittäneet väittää että CIA tai SBU olisi huijannutheitä ampumaan MH17 konetta.
   Sekin kertoo omaa kieltään.

   Ukrainalla tuskin olisi mitään hätää elleivät olisi luovuttaneet ydinaseitaan.
   EU ja Venäjä lupasi puollustaa heitä. Mutta kuinka kävi.

 49. Digital Globen äärimmäisen huonoresoluutioiset mustavalkoiset kartat varmaan aitoja, mutta nuo jälkikäteen ympätyt kuvat ovat aika hilpeitä. Tässä muuten lisää satelliittikuvia Ukrainan joukoista.

  Olin aiemmin nähnyt nimenomaan artillery-kuvia. (tykistön) ja erehdyin aiemmin postaamaani kuvaa luulemaan samaksi. Tässä on joukossa artillery-kuva.Mitään kovin mairittelevaa arvosanaa ei heru Zerohedgeltäkään:

  http://www.zerohedge.com/news/2014-07-27/us-releases-satellite-images-allegedly-proving-russian-shelling-east-ukraine?page=2

  Ja tässä puolestaan Venäjän väitteitä Ukrainan bukeista:

  http://www.zerohedge.com/news/2014-07-21/russia-says-has-photos-ukraine-deploying-buk-missiles-east-rader-proof-warplanes-mh1

  Ei kai noista satelliittikuvista juuri muuta saa irti kuin että Ukrainan joukkoja oli Pervomaiskojen ja Venäjän rajan välillä.

 50. Ja täällä tuttu Haisenko nyt krjailijana:
  http://www.globalresearch.ca/author/haisenko
  Ovat väsänneet kirjeen Trumpille:
  http://www.globalresearch.ca/doubts-expressed-by-trump-concerning-the-downing-of-mh17-open-letter-to-the-president-elect-of-the-u-s/5557393

  Haisenkon jengin lisäksi epäileviä tuomaita riittää muuallakin:

  https://diy.rootsaction.org/petitions/call-for-independent-inquiry-of-the-airplane-crash-in-ukraine-and-its-catastrophic-aftermath

  Call For Independent Inquiry of the Airplane Crash in Ukraine and its Catastrophic Aftermath

  To: All the heads of states of NATO countries, and of Russia and the Ukraine, to Ban-ki Moon and the heads of states of countries on the UN Security Council

  Why is this important?It’s important because there is so much misinformation and disinformation in the media thatwe are careening towards a new cold war with Russia over this.

  Initial Signatories for petition:(Organizations for Identification Only)Hon. Douglas Roche, OC, CanadaDavid Swanson, co-founder, World Beyond WarBruce Gagnon, Global Network Against Nuclear Power and Weapons in SpaceAlice Slater, JD, Nuclear Age Peace Foundation, NYProfessor Francis A. Boyle, University of Illinois College of LawNatasha Mayers, Union of Maine Visual ArtistsDavid Hartsough, co-founder, World Beyond WarLarry Dansinger, Resources for Organizing and Social ChangeEllen Judd, Project PeacemakersColeen Rowley, Women Against Military MadnessMedea Benjamin, Code PinkBrian Noyes Pulling, M. Div.Anni Cooper, PeaceworksKevin Zeese, Popular ResistanceLeah Bolger, CDR, USN (Ret), Veterans for PeaceRaymond McGovern, former CIA analyst, VAMargaret Flowers, Popular ResistanceGloria McMillan, Tucson Balkan Peace Support GroupEllen E. Barfield, Veterans for PeaceCecile Pineda, author. Devil’s Tango: How I Learned the Fukushima Step by StepJill McManusSteve Leeper, Visiting professor, Hiroshima Jogakuin University,Nagasaki UniversityKyoto University of Art and DesignWilliam H. Slavick, Pax Christi MaineHelen Caldicott, Helen Caldicott FoundationDavid Krieger, Nuclear Age Peace FoundationBrigadier Vijai K Nair, VSM [Retd] Ph.D. , Magoo Strategic Infotech Pvt LtdKevin Martin, Peace ActionCarol Reilly Urner, Women’s International League for Peace and FreedomAnn E. RuthsdottirKay CumbowSteven Starr, Senior Scientist, Physicians for Social ResponsibilityTiffany Tool, PeaceworkersSukla Sen, Committee for Communal Amnity, Mumbai IndiaJoan Russow, PhD, Coordinator, Global Compliance Research ProjectRob Mulford, Veterans for Peace, North Star Chapter, AlaskaAMCall
  Jacqueline Cabasso, Western States Legal Foundation, United for Peace and JusticeIngeborg Breines, Co-president International Peace BureauJudith LeBlanc, Peace ActionFelicity RubyJerry Stein, The Peace Farm, Amarillo , TexasMichael Andregg, professor, St. Paul, MinnesotaElizabeth Murray, Deputy National Intelligence Officer for the Near East, National IntelligenceCouncil, ret.: Veteran Intelligence Professionals for Sanity, WashingtonRobert Shetterly, artist, “Americans Who Tell the Truth,” MaineKatharine Gun, United KingdomDave Webb, Campaign for Nuclear Disarmament, UKAmber Garland, St. Paul, MinnesotaJohn Feffer, Foreign Policy in FocusBeverly Bailey, Richfield, MinnesotaJoseph Gerson, Convener, Working Group for Peace & Demiitarization in Asia and thePacificStephen McKeown, Richfield, MinnesotaDominique Lalanne, FranceBill Rood, Rochester, MinnesotaTom Klammer, radio host, Kansas City, MissouriBarbara Vaile, Minneapolis, MinnesotaMali Lightfoot, Helen Caldicott FoundationTony Henderson, spokesperson for universal humanism, Hong KongDarlene M. Coffman, Rochester, MinnesotaSister Gladys Schmitz, Mankato, MinnesotaEdward Loomis, NSA Cryptologic Computer Scientist (ret.)J. Kirk Wiebe, NSA Senior Analyst (ret.), MDWilliam Binney, former Technical Director, World Geopolitical & Military Analysis, NSA;co-founder, SIGINT Automation Research Center (ret.)Jill Stein, Green Party 2012 Presidential nomineeCheri Honkala, Green Shadow CabinetEd AsnerNorman Solomon, Fairness and Accuracy in ReportingAgneta Norberg, SwedenRick Rosoff, Stop NATOKathleen Sullivan, Hibakusha StoriesMichael Eisenscher, US Labor Against the WarClare Coss, playwrightJean-Marie Matagne, President, Action des Citoyens pour le Désarmement Nucléaire(France)Carolyn Rusti Eisenberg, United for Peace and JusticeBen Manski, president, Liberty Tree Foundation

  • >”Ovat väsänneet kirjeen Trumpille:”

   Aiemmin jo kirjoittelin: ”avoin kirje on lapsellinen, vailla faktoja, propagandistinen.”
   Nimilistalla on henkilöitä joiden kanssa kukaan järkevä ei laita nimeään samaan paperiin.

   >”Haisenkon jengin lisäksi epäileviä tuomaita riittää muuallakin:”

   Pitäisi olla jotain faktaa ja perusteluja joiden perusteella voisi vaatia uutta tutkimusta.
   DSB:n raportti on kovastikin selvää pässinlihaa kun asiaan perehtyy.
   Mikään todiste ei viitta muuhun kuin siihen mihin tulokseen DSB tuli.

   DSB:n tekemä tutkimus onnettomuuden syystä suoritettiin ICAO:n valvomana, kansainvälisen työryhmän & valvojien kera:
   ”team of aircraft accident investigators in which representatives from Malaysia, Ukraine, the Russian Federation, the United Kingdom, the United States of America, Australia and the

   Netherlands are represented. The Dutch Safety Board is acting in accordance with Annex 13 to the Convention, and as per Resolution 2166 of the UN Security Council which called for an

   independent, international investigation into the cause of the crash of flight MH17.”

   Totuus ei muutu miksikään vaikka kuinka moneen kertaan tutkitaan.
   Syyllisen etuja ajaa se että asiaa ”tutkitaan” ikuisesti, ilman tulosta.

   Jos esim. Venäjällä olisi tietoja jotka oikeuttaisivat uuden tutkimuksen, miksi he eivät niitä tietoja näytä lähteineen.
   Sen sijaan Venäjä valehtelee, väärentää ja piilottaa todisteita sekä tekee propagandatyötä ja hakkeroi tutkijoiden tietokoneita.

   • Tyypillinen SU-25 aseistus kahdella hävittäjällä, joiden lennon todisti maasta käsin seurannut nainen,itkien matkustajien kuolemaa. Haris Hussein Maleysiasta myöskin todistaa luodinreikien johtuneen 30 mm. ammuksista. Venäläinen upseeri vakuutti miten tarpeetonta venäläisillä joukoilla olisi ollut pitää BUK-ohjuslaveria Ukrainassa. 14.600 metrissä SU-25 hävittäjälentäjillä on vakiovarusteena ”happinaamarit”. Asia on loppuunkäsitelty. Syylliset ovat tiedossa, ja KERRYn suu tukittu.

 51. Niin. Niillä on huhujen mukaan jokin sopimus jos eivät pääse yhteisymmärrykseen niin tutkimustulosta ei tarvitse julkaista.

  Ehkä hurjin väite on kuitenkin tämä:
  http://www.businessinsider.com/mh17s-usual-route-would-have-kept-it-out-of-eastern-ukraine-2014-7?op=1

  MAPS: MH17’s Usual Route Would Have Kept It Out Of Rebel-Held Eastern Ukraine
  Pamela Engel Jul. 18, 2014, 3:56 PM 4,259 views
  ( Tähän liittyy vielä väitteitä tai huhuja flightradarin manipuloinnista)

  Jos täällä joku kirjoittaa joskus MH-17 oikeudenkäynnistä niin ehkä voisi BI:n toimittajalta kysyä mistä tämä tieto on peräisin. Huhujahan oli liikkeellä, että kone olisi ohjattu Itä-Ukrainan ilmatilaan Puolassa?? Tuollaiseen ei voi kuitenkaan uskoa. Lentoyhtiö teki ehkä karsean virheen ja kiikarimies toisen kun ei tunnistanut jumbojettiä.

  Amerikan Vihreästä liikkeestä harva on kuullut mitään, mutt noiden allekirjoittajien joukossa on sen puolueen kärkihahmo:Jill Stein, Green Party

  Robert Parryn Consortium News on tuskin aina oikeassa, mutta hänellä näyttäisi olevan ”sisäpiirin” kavereita:
  https://consortiumnews.com/2014/05/04/needed-obama-putin-summit-on-ukraine/

  For the Steering Group, Veteran Intelligence Professionals for Sanity

  William Binney, former Technical Director, World Geopolitical & Miitary Analysis, NSA; co-founder, SIGINT Automation Research Center (ret.)Thomas Drake, former Defense Intelligence Senior Executive Service, NSA
  Larry Johnson, former CIA and Department of State
  David MacMichael, former Senior Estimates Officer, National Intelligence CouncilRay McGovern, former chief of CIA’s Soviet Foreign Policy Branch & presidential briefer (ret.)
  Elizabeth Murray, former Deputy National Intelligence Officer of the Near East, National Intelligence Council (ret.)Todd E. Pierce, US Army Judge Advocate General Corps (ret.)Coleen Rowley, former Chief Division Counsel & FBI Special Agent (ret.)Peter Van Buren, former Foreign Service Officer, Department of State (ret.)

 52. Kaksi ukrainan lennoston hävittäjää seurasivat MH-17 Maleysia konetta, josta mainitsi SAS yhtiön lentokapteeni, mutta sitä uutista ei enää löydy mistään. Välittömästi tapahtuman jälkeen silmin-näkijöiden todisteet ovat paljon varmempia kuin jälkeenpäin ”väritetyt versiot”. USAn satelliittikuvien näyttö on hyllytetty Top Secred ”Mappi-vitoseen”, koska sieltä ei hiiskuta, muuta kuin hiljaisuutta. USA kykenee paljastamaan Afgan mineraalit avaruudesta asti, ja kuitenkin siellä lännessä ei nähty mitään MH-17 alas-ammunnasta. Se panee hymyilyttämään makeasti. ”Kuha on”,ei näitä asioita enää kannata jauhaa, koska kaikki perustuu valheisiin. Viimeiseksi, tuli mieleen tuhoutuneen koneen kyljessä olevat luodin reijät, se tuskin sopivat maasta ammuttuun ohjukseen. Ohjuksen tulokset tutkitaan ”tikulla ja lusikalla”.

  • >Kaksi ukrainan lennoston hävittäjää seurasivat MH-17 Maleysia konetta, josta mainitsi SAS yhtiön lentokapteeni, mutta sitä uutista ei enää löydy mistään.

   Älä viitsi samaa valhetta toistella.
   Mitään SAS:n konetta ei alueella ollut, siksi siitä ei ole mainintaa.

   >Välittömästi tapahtuman jälkeen silmin-näkijöiden todisteet ovat paljon varmempia kuin jälkeenpäin ”väritetyt versiot”.

   Välittömästi tapauksen jälkeen venäjämyönteinen media julkaisi uutisen että kapinalliset onnistuivat ampumaan alas Ukrainan AN26 koneen.
   Silminnäkijät vahvistivat ohjuksen lentäneen kohti konetta joka sitten hajosi alas tullessaan.
   Samoin sanoivat ihmiset videoilla välittömästi tapauksen jälkeen ja sikäläisessä ”sosiaalisessa” mediassa.

   Hetkeä myöhemmin huomasivat maassa siviilien ruumiita ja he muuttivat tarinaa.

   >USAn satelliittikuvien näyttö on hyllytetty Top Secred ”Mappi-vitoseen”,

   Tyhmempienkin olisi jo luullut tajunneen ettei pilvien läpi voi valokuvata.
   Tiedustelusatelliittien datan pohjalta on yleisölle julkaistu kuvaus jo 2014.
   Data on rikostutkijoiden käytettävissä, tarvittaessa.

   >USA kykenee paljastamaan Afgan mineraalit avaruudesta asti, ja kuitenkin siellä lännessä ei nähty mitään MH-17 alas-ammunnasta.

   USA kykenee näkemään sinne minne se kameransa kääntää, silloin kun heidän satelliittinsa alueen yli lentää.
   Kukaan ei USA:lle kertonut etukäteen mitä venäläiset aikovat tehdä.

   >Viimeiseksi, tuli mieleen tuhoutuneen koneen kyljessä olevat luodin reijät, se tuskin sopivat maasta ammuttuun ohjukseen.

   Sellaisia reikiä ei ole. Reiät vastaavat BUK ohjuksen aiheuttamaa vauriota.
   Siitä on yksimielisiä Venäläiset asiantuntijat ja riippumattomat tutkijat.

 53. Lentoreittiä oli muutettu ukrainan ilmatilaan, tarkoituksella, kauko-ohjattuna. Oliko koneessa edes miehistöä ?
  Onko uhrien omaisia haastateltu ? Oliko kaikki lavastettua ”Hollywoodia”, samoin kuin ”Moon-Walk” ??? Oli mitenkä tahansa, totuus jää arvoitukseksi iät ja ajat. Putin on jälleen syyllinen, ilman minkäänlaista näyttöä.
  Trumpin valinta meni putinin piikkiin, just ja lehmätkin lentävät.

  • >Lentoreittiä oli muutettu ukrainan ilmatilaan, tarkoituksella,

   Kuten sinulle on osoitettu, kone lensi samaa reittiä kuin aiempinakin päivinä.

   > kauko-ohjattuna. Oliko koneessa edes miehistöä ?

   Miehistö kommunikoi normaalisti lennonjohdon kanssa kunnes BUK räjähti ohjaamon vieressä.
   Tämän vahvistaa monikansallinen ryhmä joka oli mukana tutkimassa CVR ja ATC nauhoitteita.
   Myös Venäjällä oli pääsy niitä kuuntelemaan, eivätkä he kyseenalaistaneet DSB:n tulosta asiasta.

   >Onko uhrien omaisia haastateltu ?

   On. Moneen otteeseen. Valitettavasti kaikki ei ole ollut asiallisia ja antaneet surulle rauhaa.

   >totuus jää arvoitukseksi iät ja ajat.

   Rikostutkinta jatkuu ainakin tämän vuoden ajan.
   Ensimmäinen pidätysmääräys on annettu.
   Lisää tietoa tulee viimeistään kun rikostutkinta saa työnsä valmiiksi.

   >Putin on jälleen syyllinen, ilman minkäänlaista näyttöä.

   Putinin syytömyydestä ei ole mitään näyttöä.
   Kaikki viittaa siihen että murha ase toimitettiin laittomasti Venäjältä.
   Siitä on täytynyt olla tieto korkealla tasolla.
   Venäjän kalusto ei mene vieraan maan alueelle ilman johdon lupaa.

   • Muller sanoi ihan samaa, Trumpin syyttömyydestä ei ole mitään tietoa, mutta ei ole syyllisyydestäkään? Muller aiheutti sillä julistuksellaan vasemmistolle etumatkaa, joten syytökset voivat jatkua. Koulutettujen ”konnien” lausumat jättävät aina mahdollisen aukon uusien syytteitten kaivelemiseen, ja siitähän nyt on kysymys. Laahata TRUMP mudassa mahdollisimman pitkään. TRUMP juuri eilen mainitsi PUTINin olevan hänen ystävänsä, ja se aiheuttaa verhontakaisille määrääjille ”voimakkaita FLATUKSIA”.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here