Tapa yksi, niin olet murhaaja, tapa miljoona, niin olet valloittaja,
tapa kaikki, niin olet Jumala.

– Jean Rostand, 1939

Kansainvälisen oikeuden vartijana mielellään esiintyvä Yhdysvallat teki kansainvälisen oikeuden vastaisen hyökkäyksen Sharyatin lentokentälle Syyriassa käyttäen tekosyynä Khan Sheikhuniin – ehkä – tehtyä kaasuiskua. Yhdysvallat pommitti Syyriaa samaan aikaan kun YK:n turvallisuusneuvosto keskusteli Syyrian kaasuiskua selvittävien tutkimusten aloittamisesta, kuten Bolivian YK-edustaja Sacha Llorenty alleviivasi YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa. Syyrian islamistikapinalliset toivottivat Yhdysvaltain tekemän pommituksen tervetulleeksi. Homsin alueen kuvernööri Talal Barazi totesi Yhdysvaltain ohjusiskun hyödyttäneen ISIStä.

Iso-Britannia, Australia, Israel ja Saudi-Arabia ovat ilmaisseet tukensa ohjusiskulle. Suomen presidentti Sauli Niinistö ehätti kertomaan Syyrian presidentti Bashar al-Assadin olevan selvä syyllinen ja vaatimaan ”toimia” kansainväliseltä yhteisöltä. Ranskan presidentti Francois Hollande sekä Saksan liittokansleri Angela Merkel tuomitsivat Assadin syypääksi Syyrian tilanteeseen. (Saksa ja Ranska kuuluvat Ison-Britannian kanssa Yhdysvaltain johtamaan liittoumaan, joka käy sotaa länsimaiden ja niiden Persianlahden liittolaisten, kuten Saudi-Arabian, rahoittamia ja aseistamia islamisteja vastaan Syyriassa. Hollande on myöntänyt, että Ranska on aseistanut Syyrian hallitusta vastaan taistelevia ryhmiä jo vuodesta 2012. Presidentti siis myöntää Ranskan toimineen EU:n Syyrian konfliktialueelle asettaman asevientikiellon vastaisesti.)

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson nimesi kaasuiskusta ja kaikesta siitä seuraavasta moraalisesti vastuussa oleviksi tahoiksi Venäjän ja Iranin. (Tämä oli odotettavissa, koska – kuten amerikkalaisdiplomaatti Chas W. Freeman Jr on osoittanut – Yhdysvallat käy Lähi-Idässä epäsuoraa sotaa Venäjää ja Irania vastaan.)

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump toisteli presidentinvaalikampanjansa aikana ja sen jälkeenkin Syyriaan hyökkäämisen olevan huono ajatus, joka voisi johtaa kolmanteen maailmansotaan.

Ei koskaan tehdä pahaa yhtä iloisesti ja täydellisesti
kuin uskonnollisesta vakaumuksesta.
– 
Blaise Pascal

NATOn pr-mediassa, amerikkalaisessa CNN:ssa, turvallisuusasioista bloggaava Elise Labott kirjoitti vuonna 2012 Yhdysvaltain ja joidenkin sen EU:n kuuluvien liittolaismaiden käyttävän puolustusalihankkijoita kouluttamaan Syyrian hallitusta kaatamaan pyrkiviä palkkaterroristeja (massamediassa ”maltilliset kapinalliset”, ”oppositio” ja ”alueelliset liittolaiset”) kemiallisten aseiden monitoroinnissa, käsittelyssä ja varastoinnissa. Koulutusta annettiin Syyrian lisäksi NATO-maa Turkissa ja Jordaniassa. Sittemmin on vahvistettu Yhdysvaltain aseistavan ja kouluttavan ”maltillisia kapinallisia” – mutta niin ovat tehneet myös EU-maat.

Siten lienee luvallista päätellä, että ”maltillisilla kapinallisilla” on ollut tietotaitoa kemiallisten aseiden käsittelyssä samoin kuin pääsy niiden äärelle.

Huonoimmat teot syntyvät aina parhaissa tarkoituksissa.
– Oscar Wilde

Wikileaksin Hillary Clinton –arkistosta löytyy Yhdysvaltain ulkoministeriön muistio joulukuulta 2015, jossa todetaan ensin Libyan olleen Syyriaa ”helpompi tapaus”, ja ettei Libyaan tehdyllä sotilaallisella interventiolla ole ollut pitkäaikaisia alueellisia vaikutuksia. Heti sen jälkeen ehdotetaan, että Washington alkaisi työskennellä alueellisten liittolaisten kuten [tunnettujen terrorismintukijavaltioiden] Saudi-Arabian, Qatarin ja NATO-maa Turkin kanssa Syyrian kapinallisjoukkojen organisoinnissa, kouluttamisessa ja aseistamisessa. Pelkän ilmoituksen tällaisesta päätöksestä toivotaan saavan aikaan sen, että Syyrian armeijasta loikkaa taistelijoita vastapuolelle. Sitten todetaan:

”Sen jälkeen, käyttäen Turkin ja mahdollisesti Jordanian alueita, Yhdysvaltain diplomaatit ja Pentagon voivat alkaa vahvistaa oppositiota. Siihen menee aikaa, mutta kapinointi tulee kestämään kauan, Yhdysvaltain tuella tai ilman sitä.”

Seuraavaksi askeleeksi Syyrian hallituksen vaihto-operaatiossa Yhdysvaltain ulkoministeriö määrittelee tarpeen alkaa kehittää kansainvälistä tukea ilmaoperaatiolle:

”Venäjä ei koskaan tule tukemaan sellaista missiota, joten ei kannata toimia YK:n turvallisuusneuvoston kautta. Jotkut argumentoivat, että Yhdysvaltain väliintulo kasvattaa sotilaallisen yhteenoton riskiä Venäjän kanssa. Mutta Kosovon esimerkki osoittaa muuta. Venäjällä oli aitoja etnisiä ja poliittisia siteitä Serbiaan, mutta sittenkään Venäjä ei tehnyt juuri muuta kuin valittanut. Venäläiset viranomaiset ovat jo myöntäneet, etteivät asetu poikkiteloin, mikäli interventio tehdään.”

Yhdysvaltain ulkoministeriö katsoi vuonna 2015 niin ikään, että

”Syyrian kapinallisten aseistaminen ja länsimaisten ilmavoimien käyttäminen syyrialaishelikopterien ja lentokoneiden pitämiseen maassa on matalien kustannusten ja hyvien tuottojen lähestymistapa. […] Iran saadaan strategisesti eristettyä, eikä se pysty käyttämään vaikutusvaltaansa Lähi-Idässä. [al-Assadin hallintoa seuraava] Syyrian hallitus näkisi Yhdysvallat ystävänä, ei vihollisena. Washington saisi arabimaailmassa mainetta tavallisen ihmisen, eikä korruptoituneiden hallitusten puolustajana.”

Israel hyötyisi, koska sen alueellinen ydinasemonopoli säilyisi; Syyrian uusi hallitus saattaisi olla suostuvainen rauhanneuvotteluihin Israelin kanssa; eikä Iran enää pystyisi tukemaan Libanonia ja Hisbollahia. Jostain syystä Yhdysvaltain ulkoministeriössä uskottiin, että tämä auttaisi välttämään laajemman sodan, vaikka samassa muistiossa kuitenkin viitataan Yhdysvaltain ja Israelin aikeisiin hyökätä Iraniin joskus tulevaisuudessa.

Kyseinen muistio antaa osaltaan aiheen kyseenalaistaa Yhdysvaltain niin sanottua sotaa terrorismia vastaan. Poliitikkojen ISISin ja terrorismin vastainen retoriikka ei ole uskottavaa.

Kaikki sotapropaganda, kaikki huudot, valheet ja viha ovat väistämättä
peräisin niiltä, jotka eivät itse taistele.
– George Orwell

Yhdysvaltain armeijan tiedustelupalvelun (DIA) eläköityneen everstin Patrick Langin blogissa analysoidaan Trumpin päätöstä iskeä Syyriaan ja katsotaan sen perustuneen valheeseen. Seuraavassa tarkastellaan blogikirjoituksessa esitettyjä näkemyksiä.

Kirjoituksen mukaan lähitulevaisuudessa tavallisillekin amerikkalaisille selviää tiedustelupalvelujen tienneen, ettei Syyrian hallitus ollut kaasuhyökkäyksen takana. Siinä todetaan, että Venäjä kertoi Yhdysvalloille etukäteen (tällaisen järjestelyn kerrotaan olleen toiminnassa jo muutaman kuukauden) aikovansa iskeä Idlibissä alueelle, jossa venäläiset uskoivat olevan kapinallisten ase- ja räjähdysainevaraston. Syyrian ilmavoimat iski samaan kohteeseen tavanomaisilla aseilla. Kaikki osalliset odottivat näkevänsä massiivisen sekundäärisen räjähdyksen, mutta sen sijaan ilmoille pöllähti kemiallisista aseista lähtöisin olevaa savua. Myöhemmin osoittautui, että islamistit käyttivät aluetta kemiallisten aineiden – orgaanisten fosfaattien ja kloriinin, mutta ei sariinin – varastoimiseen. Tuuli levitti tätä seosta läheiseen kylään.

”Tiedämme, että kyseessä ei ollut sariini. Miten? Yksinkertaista. Niin kutsutut ensihoitajat [= länsimaiden rahoittama ”siviilipelastusjärjestö” White Helmets, joka toimii länsimaiden rahoittamien ja aseistamien islamistikapinallisten hallitsemilla alueilla] käsittelivät kaasua saaneita uhreja ilman käsineitä. Jos kyseessä olisi ollut sariini, he olisivat kaikki kuolleet. Iholle päässyt sariini tappaa.”

(Toim.huom. Näkemäni kuvamateriaalin perusteella White Helmets -järjestöläiset eivät aina käyttäneet kaasunaamareitakaan alueella toimiessaan.)

Langin blogissa väitetään myös, että jotkut Yhdysvaltain armeijassa tiesivät iskusta etukäteen, ja että ainakin DIA:ssa tiedetään, ettei kyseessä ollut kaasuisku. Kirjoittaja muistuttaa, että Syyrian armeijan kemialliset aseet tuhottiin Venäjän avustuksella, ja jatkaa, että Venäjää ja Syyrian armeijaa informoitiin jo ennakkoon (tai ne olivat ainakin tietoisia) lentokenttään kohdistettavasta ohjusiskusta, joten venäläiset ja Syyrian ilmavoimat ehtivät siirtää suurimman osan kalustoa muualle turvaan. ”Trump voi nyt teeskennellä olevansa kova jätkä. Ei hän ole. Hän on typerys.”

Kirjoittaja toteaa Trumpin rikkoneen kansainvälistä oikeutta hyökkäämällä suvereenia valtiota [Syyriaa] vastaan ja olevan siten sotarikollinen. Hän pitää huolestuttavana sitä, että puolustusministeri Jim Mattis, CIA:n johtaja Mike Pompeo ja NSA:n pääjohtaja H.R. McMaster lähtivät mukaan ”tähän ilveilyyn”. Kun kongressille esitetään todisteet siitä, että Trump jätti huomiotta tiedustelupalvelujen tiedon siitä, ettei Syyrian armeijalla enää ole kemiallisia aseita eikä se siten sellaisia käyttänyt, Trump saatetaan panna viralta. Kanssasyyllisiä ovat presidenttiä neuvovan kansallisen turvallisuuden neuvoston (NSC), puolustusministeriön (DOD), CIA:n ja ulkoministeriön johdossa istuvat henkilöt, ja heidän olisi pitänyt erota protestiksi, Langin blogissa todetaan.

Selittääkö kirjoituksessa väläytetty Venäjälle ja Syyrialle annettu ennakkovaroitus Venäjän federaation vaisun reaktion Yhdysvaltain 7. huhtikuuta 2017 tekemiin ohjusiskuihin Syyrian hallituksen joukkoja vastaan? Onko kyseessä jälleen yksi ulkopuolisten sotaan sekaantuneiden hallitusten välinen salainen kassakaappisopimus, jossa etupiirit on jaettu kysymättä jakovuorossa olevien suvereenien valtioiden väestöltä mitään?

Kommentti

”Vapauden salaisuus piilee ihmisten sivistämisessä, kun taas itsevaltiuden salaisuus piilee sinä, että heidät pidetään tietämättöminä.” (Maximilien Roberspierre)

Massamedian hylkiönä kohtelema Trump pääsi massamedian suosikiksi heti sen jälkeen kun amerikkalaisilta aluksilta alettiin syytää ohjuksia Syyriaan. Totuusmedian eettisesti sitoutuneiden journalistien kyky äkkikäännöksiin on häkellyttävä – vaikka muistaakin, että Yhdysvalloissa massamedia on pitkälle sotateollisen yhteenliittymän omistuksessa.

Syyriaan kohdistetun ohjusiskun yksi motiivi onkin saattanut olla vaientaa Trumpin kotimaiset arvostelijat ja hankkia hänelle täten liikkumavaraa sisäpoliittisissa asioissa. Toinen tavoite on mahdollisesti ollut rauhoitella muita länsimaisen arvoyhteisön johtajia ja natolaisia osoittamalla, että mikään ei ole muuttunut eikä muutu. Rauhan tavoittelu jatkuvalla sotimisella ei pääty.

Massamediaa seuratessasi mieti aina, mitä näkökulmaa sinulle yritetään myydä, ja kuka myy. Kuka hyötyy?

Minunkaan kanssani ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta ajatella täytyy aina – ihan itse.

Luennoitsija kiinnitti luentosalin taululle nelikulmaisen valkoisen paperiarkin ja teki arkin keskelle pienen mustan pisteen. Hän kysyi opiskelijoilta, mitä he näkivät.

– Mustan pisteen.
– Eikö kukaan teistä näe isoa valkoista neliötä? kysyi luennoitsija.

Riikka Söyring


Parasta mihin kukaan voi käyttää kykyjensä ja taitojensa valtaa on onnistua opettamaan ihmisille, kuinka nämä oppisivat lopultakin itse elämään oman järkensä hallitsemina.
– Baruch Spinoza

¤

”Kollaas(h)i: Kaappauksia Totuusmedian verkkojulkaisuista”
– Johanna Lehtonen

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

14 KOMMENTTIA

 1. ”Venäjä ei koskaan tule tukemaan sellaista missiota, joten ei kannata toimia YK:n turvallisuusneuvoston kautta. Jotkut argumentoivat, että Yhdysvaltain väliintulo kasvattaa sotilaallisen yhteenoton riskiä Venäjän kanssa. Mutta Kosovon esimerkki osoittaa muuta. Venäjällä oli aitoja etnisiä ja poliittisia siteitä Serbiaan, mutta sittenkään Venäjä ei tehnyt juuri muuta kuin valittanut. Venäläiset viranomaiset ovat jo myöntäneet, etteivät asetu poikkiteloin, mikäli interventio tehdään.”

  Kosovo jamoin kuin koko ex-Jugoslavian ”balkanisointi” tapahtui 90-luvulla, kun Venäjä oli heikoimmillaan, venäläiset oligarkit ja läntiset bisnesmiehet ryöstivät Venäjän valtiota minkä ehtivät, maan presidenttinä oli juoppo Jeltsin ja maa oli velkantunut IMF:lle korviaan myöten. Eipä siinä tilanteessa ollut mitään mahdollisuutta antaa mitään ”veljellistä” apua serbeille. Siksi Kosovo ei ole kovin vakuuttava esimerkki, varsinkin, kun se irrotetaan historiallisesta tilanteesta.
  Siksi Kosovn tilanteen vertaaminen Syyriaan ja oletus venäläisten reagoinnista samalla tavoin tai ”epämääräisten” venäläisviranomaisten antamat lupaukset kuulostavat ennen muuta *Kiullary Clintonin & kumppaneiden toiveajattelulta.
  En myöskään jaksa uskoa mihinkään diileihin tai sopimuksiin joita jenkit ja venäläiset olisivat tehneet Syyriasta ja Syyrian hallinnon vaihtamisesta.
  M;iksi en? Siksi, että al-Assadin johtama Syyria on aivan yhtä elintärkeä niin Venäjälle kuin Iranille. Tartusin laivastotukikohta on venäläisten ainoa Lähi-idässä, toiseksi Syyria sijaitsee fyysisesti lähempänä Venäjää kuin Kosovo tai Libya. Eivätkä sen paremmin Venäjä kuin Iran halua rajojensa läheisyyteen Libyan kaltaista kaaoksen tilassa olevaa jihadistiterroristien hallinnoimaa aluetta. Nimenomaan tällainen, terroristien hallinnoima alue Syyriasta muodostuu, jos Al-Assadin hallinto väkivalloin kaadetaa ja SAA tuhotaan. Tällainen Syyria tuskin kiehtoo Venäjää, alue, joka toimisi tukialueena myös kaukasialaisille jihadisteille.
  Siksi en usko mihinkään etupiirijakoon Syyrian osalta, eivät venäläiset idiootteja ole. Tottakai he näkevät jenkki-imperialistien taktiikan läpi ja ovathan globalisti-imperialistit esittäneet maailmanvalloitussuunnitelmansa ihan avoimesti (Project for the New American Century (PNAC))

  Venäläisten kannalta vaikeaksi muodostuu se, miten vastata jenkki-imperialistien ja tämän ”läntisen arvoyhteisön” agressioihin. Venäläisestä näkökulmasta ei ole kuin yksi mahdollisuus ja sitä he eivät kovin mielellään käytä, koska se johtaisi ihmiselämän sammumiseen maapallolla. Jos ja kun jenkki-imperialistit nostavat uhkatasonsa tarpeeksi korkealle, en epäile hetkeäkään etteivätkö venäläiset iske ydnasein niin Yhdysvaltoihin kuin Euroopan ”läntisen arvoyhteisön” valtioihin. 🙂

  Näitä salaliittoteorioita on jo ehditty esittää Trumpin ohjusiskusta ja Idlibin kaasuiskusta. Kyseon kuulemmas Putinin ideasta ”jeesata” bestistään Trumpia 😀 Video pätkä aiheeseen:

  https://www.youtube.com/watch?v=_C_teqVAK00

  • Hyviä huomioita sinulla M. Harhama. Lyhyen tähtäimen siirrot eivät kuitenkaan ole samat kuin pitkän tähtäimen. Vanäläiset olisivat esim. saattaneet suostua Syyrian ohjusiskuun juuri koska sillä Trump on saanut annettua sotahaukoilleen välipalan, ja nämä ehkä hiljenevät hetkeksi jolloin Venäjä ehtii tehdä pitkän tähtäimen siirtonsa rauhassa.

   Kassakaappisopimus saattaisi nimenomaan olla sellainenkin, että Trump saa vetää liidin tässä kohtaa showta helpottaakseen omia olojaan, ja Venäjä saa sitten jotain haluamaansa. Todennäköisesti Assadkin saa jotain haluamaansa.

   Tällä viikolla luultavasti huudellaan paljon, esitetään kaikenlaisia uhkauksia ja vedetään punaisia viivoja median iloksi. Jatketaan sarjan seuraamista, ja arvioidaan sitten uudelleen kun näemme mitä kaiken huutelun takana tehdään.

   • Yksi vaihtoehto muuten on että Syvä Valtio asetti Trumpille ansan johon tämä käveli: sotarikollisena Trump voidaan panna viralta ja nostaa tilalle toinen henkilö.

  • ’…Koko kaasuisku homma taitaa olla yksi kusetus: ’
   no, eikö nykyisin lähes kaikki se mitä ainakin valtamedia kertoo ole pääosin pelkkää massojen kusetusta…? kun maailmaa valloitetaan ja alistetaan pankkiirien tyrannian alle niin totuutta ei silloin ole hyvä kertoa ihmisille jottei homma menisi pieleen

  • ”thetruthseeker” yrittää olla suuri kusetus mutta onnistuu olemaan kuitenkin hyvin pieni.
   Kusetus kuitenkin, kuten muutkin ”totuusmediat”.

 2. Deutsche Welle kertoo:

  Ensin Juncker tapansa mukaan typerehtii: ”European Commission President Jean-Claude Juncker said the EU had been notified by the Trump administration in advance of the missile strikes. ”The US has informed the EU that these strikes were limited and seek to deter further chemical weapons atrocities,” Juncker said in a statement. ”The repeated use of such [chemical] weapons must be answered. There is a clear distinction between air strikes on military targets and the use of chemical weapons against civilians.”

  Muut EU:n moniosaajapoliitikot kaiuttavat Junckeria.

  Sitten YK:n entinen asetarkastaja Hans Blix sanoo: ””I don’t know whether in Washington they presented any evidence, but I did not see that in the Security Council,” Blix said. ”Merely pictures of victims that were held up, that the whole world can see with horror, such pictures are not necessarily evidence of who did it. […] ”If you had a murder and you strongly suspect one fellow, do you go to judgment and execution straight away?” he asked. ”Three days after the murder?”
  http://m.dw.com/en/eu-urges-diplomacy-in-syria-as-ex-weapons-inspector-says-us-acted-without-proof/a-38345413

 3. Miksi Sauli Niinistö joka on koulutukseltaan juristi ei ole huolissaan USA:n sotarikoksesta ja USA:n laittomasta sodasta Syyriassa?

  • Juristi Sauli Niinistö ei ollut yhtään huolissaan Suomen laittomasta euron käyttöönotosta eikä mistään muustakaan ole Niinistö julkisesti huolissaan ennen kuin Valkoisesta talosta on soitettu ja kerrottu mistä pitää julkisesti huolestua.

 4. Syria: Egregious Lies and Crimes Are The Foundation of Western Foreign Policy
  Syrians are just like you and me. They seek to live happy, secure lives, in which they can thrive and prosper. NATO terrorists have been destroying Syria for about six years. Infrastructure such as schools, hospitals, water supplies, electric plants, roads and bridges have been and continue to be targeted and destroyed.
  Western governments have lost their legitimacy.  They do not represent the informed will of the people whom they claim to represent.  They conduct their criminal foreign policy based on a foundation of lies.
  http://www.globalresearch.ca/egregious-lies-and-crimes-are-the-foundation-of-western-foreign-policy/5589955

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here