Yhdysvaltain tekemä risteilyohjusisku Syyriaan sekä Venäjää vastaan kaavaillut lisäpakotteet ovat lisänneet geopoliittisia jännitteitä ja laskeneet pörssikursseja.

Venäjän, Iranin ja syyrialaisten joukkojen yhteinen komentokeskus on antanut lausunnon, jossa todetaan, että Yhdysvaltain hyökkäys Syyriaan ”ylitti punaisia viivoja” [millä viitataan Barack Obaman ja Donald Trumpin puheisiin ”punaisista viivoista”] ja että tästä lähtien mihin tahansa hyökkäykseen vastataan voimalla.

Maanantaina 10.4. Etelä-Korean suurimpiin medioihin kuuluva Chosun uutisoi, että Kiinan armeija on siirtänyt 150 000 hengen vahvuiset joukot Pohjois-Korean rajalle. Joukkoihin kuuluu vahvasti aseistettu yksikkö, nopean toiminnan joukkoja sekä lääkintähenkilöstöä. Toimenpiteen kerrotaan johtuvan varautumisesta Yhdysvaltain mahdolliseen ”ennaltaehkäisevään iskuun” Pohjois-Koreaa vastaan. Trumpin ohjusiskua Syyriaan on laajalti tulkittu varoituksena Pohjois-Korealle.

Uutistietojen mukaan kiinalaisjoukot varautuvat pohjoiskorealaisiin pakolaisiin ja ”ennakoimattomiin olosuhteisiin”.

Samaan aikaan Yhdysvallat on siirtänyt USS Carl Vinson -lentotukialuksen Singaporesta Pohjois-Korean lähistölle viestittyään, että se saattaa toimia lopettaakseen Pohjois-Korean ydinaseohjelman.
¤

Lähteitä

The Anti-Media (10.4.2017): Breaking: China Just Deployed 150,000 Troops to North Korean Border http://theantimedia.org/china-deployed-150000-troops-nk-border/

McLaughlin, Kelly | Daily Mail (10.4.2017): China ’deploys 150,000 troops to deal with possible North Korean refugees over fears Trump may strike Kim Jong-un following missile attack on Syria’ http://www.dailymail.co.uk/news/article-4399076/China-deploys-150-000-troops-North-Korea-border.html 


Artikkelikuva: Pixabay

Lue myös

Syyllinen kunnes toisin todistetaan (tai: kemialliset iskut, uusintanäytös)

6 KOMMENTTIA

 1. Jää nähtäväksi kuka antaa sen ”ennalta ehkäisevän iskun” ensimmäisenä.

  Venäläiset ainakin epäilevät, että sen tekee Pohjois-Korea:

  http://news.xinhuanet.com/english/2017-04/10/c_136194733.htm

  Tähän hetkeen on Pohjois-Koreassa valmentauduttu 1950-luvulta saakka. Pohjoiskorealaiset eivät ainoastaan harrasta ”vihapuheita” jenkeistä ja jenkki-imperialisteista vaan he aidosti ja syvästi vihaavat heitä.

  Kim-Jong-Un johtaa joukojaan jenkki-imperialisteja vastaan juche-aatteen voimalla ja suurella itseluottamuksella. 😀
  Ehkäpä tämä on se mahdollisuus Koreoiden jälleen yhdistymiseen, kun Etelä-Koreassa majailevat jenkit ja heidän kätyrinsä on ensin revitty kappaleiksi.

 2. Jostain sattui silmääni että venäläinen sotalaiva Amiraali Grigorivitsch olisi komennettu Mustalta mereltä Välimerelle, jossa kaksi amerikkaiaisten sotalaivaa Syyrian suunnassa.

  Toivottavasti ei maailmanrauhan rakentaminen ala ihan toden teolla. Luulisi siviiliuhreja olevan jo tarpeeksi tähän mennessä.

 3. POTUS D Trumpin iskulause:
  ”Make America great again” oli pelkkää vaalipropagandaa, käytännön iskulause olisi: ”Make caliphate great again” ja Aasiassa ”Make Rothschild rich again” 😀

  Miten tässä David vastaan Goljat -kamppailussa tulee käymään?
  Onko kyse pelkästä tosi-TV -showsta vai onko tosi kysymyksessä?

  Tuolta löytyy mielenkiintoinen arvio:

  http://johngaltfla.com/wordpress/2013/04/01/if-north-korea-starts-a-war-the-united-states-will-lose/

  Tapahtumat eivät ilmeisesti asinakaan jenkkien puolelta eskaloidu ennen 14 päivää, Tillerson ei ole vielä käväissyt Moskovassa eikä laivasto-osastokaan liene vielä asemissaan.

  POTUKSILLE ei ole käynyt kovin hyvin noilla Aasian ”retkillään”. Pohjois-Koreassakin lienee toistaiseksi rauhaisaa, TV-ohjelmat näyttävät olevan entisellään:

  Pohjois-Korean TV:n livestriimi löytyy täältä:

  http://121.167.43.161:50000/chosun

  Tuo osoite pitää kopioida ja liittää mediaplayeriin (windows player, VLC) jne.

  PS. Ajankohtainen tapahtuma tänään Helsingissä:
  ”Eurooppalainen hybridiosaamiskeskuksen avajaistilaisuudessa 11.4.2017 kello 12-14 Helsingin Kansallissalissa professori Alexander Dugin käsittelee lännen ja Venäjän suhteita moninapaisessa maailmassa.”

  http://mvlehti.net/2017/04/10/hybridiosaamiskeskuksen-avajaiset-vihastuttaa-nato-trolleja-professori-dugin-esitelmoi/

  https://www.youtube.com/watch?v=jbArkrFZHwg

 4. Kauaa ei enää kestä kun Kiinankin armeija on voimakkaampi kuin USAn purukumi-Hollywood-armeija.

  • Näillä itäisillä mailla on aivan erillainen kuri riveissään. Sen näkee jo miesten ilmeistä. Ei siellä pureskella ”purukumia asennossa ollessaan”. He ottavat maansa edun tosissaan, koska ovat asennossa puolustaakseen maataan, eivätkä matkusta tuhansien mailien päähän taistelemaan, jotakin tuntematonta kansaa vastaan, ainakaan vielä? USA tuppaa lähettämään ”rauhan turvaajia” jokaiseen ilmansuuntaan,aiheuttaen valtavaa tuhoa alakynnessä oleville maille ja hallituksille. Se vielä puuttuisi, kun yrittäisivät hyökätä Kiinaan ja Venäjälle,LOL. Siinä olisi naurussa pitelemistä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here