Orjakauppa on alkanut kukoistaa Libyassa, kertoo YK:n siirtolaisjärjestö (International Organization for Migration, IOM).

Mohammed Abdikerin, IOM:n operaatio- ja hätätilannejohtajan, mukaan Libyan kautta eteläisemmästä Afrikasta sotia pakoon Eurooppaan pyrkiviä sekä kotimaihinsa paluuta yrittäviä ihmisiä myydään Libyassa nyt täysin avoimesti orjiksi.

Orjiksi myydyille ei makseta palkkaa, heitä pidetään nälkärajalla ja heidän perheiltään vaaditaan lunnaita. Jos lunnaita ei saada, orjiksi myydyt tapetaan, kuvailee Nigerissä toimiva IOM:n virkailija Livia Manante. Toiset nääntyvät nälkään tai sairauksiin niukan ravitsemuksen ja epähygieenisten olojen seurauksena.

Libya oli YK:n mittareilla Afrikan mantereen kehittynein valtio ennen Ranskan, Britannian ja Yhdysvaltain tekemää ”humanitääristä väliintuloa” tyranniksi nimetyn Muammar Gaddafin syrjäyttämiseksi vuonna 2011. Valtaan nousseet lännen tukemat ”kapinalliset”, joista osa kuului al-Qaidan Libyan haaraan, alistivat jo Libyan sodan aikana ja sen jälkiselvittelyissä eteläisemmästä Afrikasta saapuneet siirtotyöläiset äärimmäisten julmuuksien kohteeksi.
¤

Lähde

Graham-Harrison, Emma | The Guardian (10.4.2017): Migrants from west Africa being ´sold in Libyan slave markets´ https://www.theguardian.com/world/2017/apr/10/libya-public-slave-auctions-un-migration

Litografia orjamarkkinoista: Wellcome Images (CC 4.0)

Tallenna

10 KOMMENTTIA

 1. ”Libya oli YK:n mittareilla Afrikan mantereen kehittynein valtio ennen Ranskan, Britannian ja Yhdysvaltain tekemää ”humanitääristä väliintuloa” tyranniksi nimetyn Muammar Gaddafin syrjäyttämiseksi vuonna 2011.”

  Näin se oli, meni myös edistyksellisyydessään ohitse euroopan valtioiden Suomi mukaan lukien ja kun kaiken huipuksi Muammar Gaddafin tavoitteli maansa ja maanosansa vapauttamista Dollari-vitsauksesta, niin se läntisesti demokratisoitiin eikä sitä muistella pahalla, mutta jospa tekijänä olisi Venäjä, niin tuskimpa sen rikoksen annettaisiin vaipua unhon yöhön.
  Gaddaffin aikana rakennettiin Libyan oloissa ainutlaatuinen vesihuoltojärjestelmä mikä hankki vetensä Saharan alla olevista makeanveden järvistä, kenenkähän hallinnassa mahtavat tällä hetkellä olla nämä aarteet jotka Libyan kansa omisti?

  • Käsittääkseni, lehtitietojen perusteella Libyan vesihuolto kuului ”humanitäärisen pommituksen piiriin” ja on siten deaktivoitu.

  • Olikohan presidenttimme mielestä Gaddafi syyllinen tähänkin sotaan ? kuten Assad nyt ? Varmaankin sillä niin selkeästi hän on paljastanut kenen asialla hän on.

  • Vaihtoehtoväen kannattaisi nostaa Gaddafin hallinnon suhteellisesti ja absoluuttisestikin edistyksellisiä puolia ihan kunnolla esiin artikkeleinkin. Vertaillen vaikkapa tosiaan Suomeen.
   (Luulisi että niistä on yksimielisyys.)
   Ilman ainaista uhrien esiintuomista, joka ei loputtomiin kansaa aktivoi. Ja mieluusti Gaddafin hallinnon huonotkin puolet esiin tuoden.
   (Uhriudet voi tuoda joskus esiin sivulauseessakin. Nyt tarvitaan esikuvia, malleja, tahtotiloja, toivoa, jne. siihen, että muutenkin kuin USA:a seurailemalla kaikki edistys on mahdollista, ja itse asiassa paljon paremminkin.)

 2. Suomessakin vielä tulevaisuudessa siirrytään libyan suoran orjakaupanmalliin.
  Paskasessa maassa jossa suomalaisia ei enää ole kuin joitain pohjois-lapissa (metsäsuomalaiset) leviää lihansyöjätaudit ja lapsista joka neljäs selviää taudeista ja heimosodista aikuiseksi ja veljet vapaamuurarit rakentaa teitä joita kukaan ei käytä mutta raha kiinnostaa vaan elementtinä.

 3. No eipä tässä mitään uutta ole

  Orjakauppa kukoistaa ympäri maailmaa jopa täällä Euroopassa.

  Miksi muuten ainakin kaksi kommenttiani on jäänyt tulematta esiin?

  Onko täällä teknistä vikaa?

  • Hei, George,

   Hyvä kun mainitsit viestiesi katoamisesta. Kaksi kommenttiasi löytyi roskaviestikansiosta, johon roskapostinsuodin oli ne jostain syystä pistänyt. Ne on nyt julkaistu. Pahoittelemme ongelmaa.

 4. Ojakauppa. Minkäs teet.

  Annetaanko afrikkalaisten ratkaista omat asiansa omalla tavallaan. Heidän oman kulttuuriinsa mukaisesti. Heidän perinteisiä tapoja kunnioittaen vai pommitammeko väestön määrän sellaiseksi kuin me täällä ”paremmassa maailmassa” näemme sopivaksi.

  Ehkä siten voisi syntyä jotain uutta. Jotain innovatiivista. Onhan heillä käytössään kaikki se tieto mitä meillä on tuotettu. Siitä ei ole pula.

  Väestön kasvu on se orjakaupankin syy ja synty. Jos nyt keksimmekin tilapäisen ratkaisun tähän asiaan (ongelma se ei ole), niin mitä teemme sadan vuoden kuluttua? Kun väestö kasvaa 4 prosenttia vuodessa, on nykyinen 500’000’000 asukasta sadan vuoden kuluttua 25’252’474’092.

  Tuo laskennallinen kahdenkymmenenviiden miljardin kokoinen väestö ei koskaan tule asuttamaan Afrikkaa. Jossain tämän hetken ja sadan vuoden välissä on hetki, että muutos tapahtuu. SE HETKI ON NYT.

  Meillä lännen paremmilla ihmisillä ei kuitenkaan ole tarjota todellisia vaihtoehtoja tilanteeseen? Pommittaa kyllä osaamme, mutta mitä sen jälkeen?

   • > mustat afrikkalaiset ovat saaneet ylimmän vallan

    Zimbabve. Tämä maa näyttää yhden mallin väestöräjähyksestä selviämiseksi: eliniän alentaminen.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Zimbabwe

    > Mugaben politiikan aikana maan talous on
    > romahtanut. Elinajanodote on laskenut 60 vuodesta
    > (Afrikan korkeimpia) vain 37 vuoteen (maailman
    > alhaisin). Länsimaissa Mugaben hallinnon jäsenet
    > ovat boikotissa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here