Libanonilainen, länsimaissa terroristijärjestöksi luokiteltu shiia-islamilainen Hisbollah on antanut julkilausuman, jossa se tuomitsee kahteen koptilaiskristittyyn kirkkoon Egyptissä tehdyt pommi-iskut. Egypti on julistanut hätätilan. Länsimaiden tukemaksi ja aseistamaksi arveltu sunni-islamilainen terroristijärjestö ISIS on ottanut vastuun iskuista.

Hisbollah syyttää länsimaita ääri-islamistijärjestöjen tukemisesta sekä niiden uskonnollista monimuotoisuutta vastaan tekemien hyökkäysten avustamisesta. Hisbollah painottaa, että kristittyjen valitseminen kohteiksi, erityisesti palvontapaikoilla, on vastoin islamin opetuksia.

Tämä rikos on osa laajempaa suunnitelmaa saada kristityt poistumaan Siinain niemimaalta sekä muilta alueilta Egyptissä, Syyriassa, Irakissa ja Libanonissa, rakentaen näin tietä lahkolaiselle ja etniselle federalisaatiolle, joka suosii siionistista entiteettiä.

¤

Kartassa näkyy niin kutsuttu ”Sininen raja” eli Hisbollahin ja Israelin armeijan joukot toisistaan erottava vyöhyke. Rajan rauhallisuutta turvaamassa ollaan nähty myös suomalaisia kriisinhallintajoukkoja. Suomen puolustusvoimien mukaan 1.4.2017 alkaen Suomi osallistuu YK:n UNIFIL-operaatioon osana ranskalaista reservipataljoonaa (Force Commander Reserve, FCR).

¤
Libanonilaisen tutkimuslaitoksen (Beirut Center for Research and Information) vuonna 2014 tekemän kyselytutkimuksen mukaan lähes kaksi kolmasosaa (62,6 %) libanonilaiskristityistä katsoi Hisbollahin suojelleen Libanonia parhaimmin sen vannoutuneimmilta vihollisilta, kuten Israelilta, islamilaiselta kalifaatilta (ISIS liittolaisineen) sekä wahhabiitti-terroristeilta.

YK:n johtamat UNIFIL-rauhanturvaajat eivät saaneet tutkimuskeskuksen mielipidekyselyyn vastanneilta arvostusta. Vastanneet eivät myöskään uskoneet väitettä, että Syyriassa ja Irakissa ISIStä vastaan taisteleva länsiliittouma liittolaisineen (Nato, Turkki, Saudi-Arabia jne) yrittäisi oikeasti tuhota ISISin. Peräti 73,1 prosenttia hylkää väitteen.
¤

Lähteet

TeleSUR (11.4.2017): Hezbollah Warns Against Attacking Christians in the Middle East http://www.telesurtv.net/english/news/Hezbollah-Warns-Against-Attacking-Christians-in-the-Middle-East-20170411-0024.html

TeleSUR (9.4.2017): Egypt Declares State of Emergency After 2 Bombings http://www.telesurtv.net/english/news/Explosion-Hits-Coptic-Church-Kills-21-in-Egypt-20170409-0005.html

Shaker, Anthony | The CounterPunch (5.11.2014): An Overwhelming Majority of Lebanon’s Christians Believe Hizbullah Protects Their Country http://www.counterpunch.org/2014/11/05/an-overwhelming-majority-of-lebanons-christians-believe-hizbullah-protects-their-country/

”St. Anthony’s Monastery 2006”
Tentoila [ CC0 ] via Wikimedia Commons
¤
Kuvituskuva: 99of9 [CC BY-SA 2.5 ] via Wikimedia Commons
(Kartan on piirtänyt Thomas Blomberg lähteenään UNIFIL-kartta vuodelta 2006.)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here