Ukrainan juutalaiskomitean johtaja Eduard Dolinsky kirjoittaa The New York Timesissa Länsi-Ukrainan äärioikeiston nousun huolestuttavan juutalaisyhteisöjä. Tammikuun ensimmäisenä päivänä Kiovassa järjestettiin soihtukulkue, jolla kunnioitettiin Ukrainan nationalistien (OUN) toisen maailmansodan aikaista natsijohtajaa Stepan Banderaa. Antisemitistinen OUN ja sen sotilaallinen siipi UPA (Ukrainian Insurgent Army) kannattavat etnisesti puhdasta Ukrainaa.

Valtion sponsoroima Ukrainan kansallisen muistin instituutti (UINM) kirjoittaa uudelleen Ukrainan toisen maailmansodan aikaista historiaa glorifioiden OUN/UPA:a ja häivyttäen ryhmän tekemiä rikoksia. Vuoden 2015 jälkeen useita katuja on nimetty uudelleen juutalaisia ja puolalaisia murhanneiden OUN/UPA-johtajien mukaan, Dolinsky kertoo jatkaen, että juutalaisten hautausmaita, synagogia sekä holokaustin muistomerkkejä on vandalisoitu.

Dolinsky kehottaa Euroopan ja Yhdysvaltain johtajia tuomaan selvästi esiin, että OUN/UPA:n kaltaisten järjestöjen ihannointi on vastoin läntisiä arvoja.
¤

Lähde

Dolinsky, Edouard | The New York Times (11.4.2017) What Ukraine’s Jews Fear https://www.nytimes.com/2017/04/11/opinion/what-ukraines-jews-fear.html?_r=0

Artikkelikuva: Ukrainalaisen uusnatsijärjestön ”Misanthropic Division” tunnuskuva. Lähde: Wikimedia Commons (public domain)

Lue myös

Kansallisen muistin instituutti valkopesee Ukrainan synkkää menneisyyttä

 

10 KOMMENTTIA

 1. Paras olla esittämättä liian jyrkkiä mielipiteitä aiheesta,että säilyy kotirauha. Toisen M-sodan aikaiset asiat eivät ole yksiselitteisiä, riippuen siitä kenen kanssa niistä keskustellaan. Eikö EU valtioissa ole muutamia valtioita joissa on kiellettyä kirjoitella ”Holokaustista”? Muistini varassa vain kyselen.

  • Olet oikeassa siinä, että joissain Euroopan maissa holokaustin kyseenalaistamisesta on tehty tabu, toisissa laitonta ja toisissa heilahtaa natsi-kortti.

   Maailmansodan historiikit länsimaissa ovat pääasiassa voittajavaltioiden kirjoittamia, joten kerronta pyrkii oikeuttamaan voittajien toiminnan. Elävässä elämässä asiat harvoin ovat niin mustavalkoisia kuin historiankirjoista voisi päätellä.

   Siksi pidän erityisen paljon esim. Olli Bäckströmin kirjasta ”Polttolunnaat – Eurooppa sodassa 1618-1630”
   Kirjassa tulee hienosti esiin, että katolisten ja protestanttien uskonsodan lisäksi samaan aikaan meneillään oli sukujen sotia toisiaan vastaan, hallitsijoiden sota toisia hallitsijoita vastaan mutta myös väestöään vastaan, aateliston sota muita väestönosia vastaan (luokkasota) jne.
   Mikään ei ole noista ajoista muuttunut vaan jokainen sota pitää sisällään samat elementit, kaikissa maailman maissa.

 2. No mutta sittenhän ne varmaan muuttaa sinne paratisiinsa, Palestiinaan. Sinnehän ne kaikki halajaa.

  Tuomarille sen verran tiedoksi että Suomessa vallitsee poliisihallituksen kovasta yrittämisestä huolimatta vieläkin sananvapaus. Ja se ettei holokaustia tapahtunut on historiallinen tosiasia. Siitä ei ole yhtään todistetta. Mutta kun todisteita ei oteta oikeudenkäynneissä huomioon vaan todetaan:”Se on tapahtunut koska se olisi voinut tapahtua”. Se jos mikä on naurettavaa nukketeatteria. Jos arvoisa tuomari hieman tutustuu historiaan, niin hän huomaa että Auschwitzkin oli kemian tehdas. Se ei ollut tuhoamisleiri. Auschwitzissa valmistettiin bensiiniä sotajoukoille Fischer-Trops menetelmällä. Sillä samalla menetelmällä jolla mm. Neste tekee bio-dieselinsä. Ja moni moni muu firma.

  Ja mitä tulee kylttiin ”Arbeit Macht Frei” niin sehän ei ollut Auschwitzin slogan. Se oli Treblinkan slogan. Mutta kun Treblinkasta ei juuri jääyt muuta jäljelle niin se teksti raahatiin Aushwitziin näytille. Ja kaikki vangit muistavat tuon hirveän tekstin kun kävelivät leiriin. Jep jep…

  Historia on mielenkiintoisempi kuin heti arviaisikaan.

  • ’…Historia on mielenkiintoisempi kuin heti arvaisikaan…’
   Näin on ja totuus lähes kaikesta on aivan muuta kuin meille kerrotaan ja opetetaan. Se pitäisi ihmisten oppia jos jotain aiotaan muuttaa koska toiminta valheen pohjalta ei avaa uutta polkua. Ja juuri siksi vallassa oleva taho valehtelee ja kirjoittaa oman tarinansa josta se hyötyy.
   Kaikki kansat saavat kärsiä oman eliittinsä kieroudesta ja ahneudesta ja tavis-juutalaiset ovat saaneet ja varmaan saavat jatkossakin maksaa kovan hinnan sionisti-eliitistään jolle kansa ja muut kansat ei merkitse muuta kuin eliitin etujen välineenä oloa. Aivan kuten meidänkin suursuomalaisilla.

 3. Vallan hallitsijoiden sepustuksia ei muuteta,koska ne ovat heidän vahvimmat aseistuksensa.Yksilön oman turvallisuuden takia,on harkittava varoen,mitä tänne kirjoitellaan.Tosiasiat voidaan kääntää valheiksi
  niin salakavalasti että ”velatkin muuttuvat saataviksi”? USAn erillaiset mahtijärjestöt on siihen koulutetut.
  Valta-Mediasta on vaikeaa poimia yksilölle sopivat ”tosiasiat”? Keitä ylistät,heidän leipää syöt.Nyt juuri
  satelee eriäviä uutisia uuden maan johtajan sekä hänen kannattajiensa ”leiristä”,ja ne muuttuvat aina
  tilanteiden mukaan.Katsojan sekä kuulijan on vaikeaa pysyä mukana.Se mikä oli eilen valhetta,onkin
  tänään totuutta.Kuitenkin, ”totuuden”pitäisi pysyä ikuisesti.

 4. H.Tutkija.Suomen sananvapaus on yhtä kyseenalaista kuin muidenkin maiden.Jos esimerkiksi kirjoitat
  asiallisesti T-reen Aamulehden blogiin sellaisia asioita mihinkä he eivät halua ottaa osaa,(tietämättöminä),
  lennät sieltä raskaasti kuin ”leppäkeihäs”.Se on sananvapautta vastaan.Heillä on valta ja voima tehdä
  miten haluavat,riippuen firmansa säänöistä,sekä johdosta.Tähänastisista yhteyksistä ”Vasta-Valkea” on
  suotuisampi kaikista kirjoituksien julkaisuista.

 5. Joo holokausti täyttä paskaa alusta loppuun. Oikeamedia on myös sionistien ja jutkujen perseen nuolenta media. Valitettavasti niinkauankun valtamedia on jutkujen omistuksessa ja läntiset tiedustelu palvelut niin aivopesty kansa katsoo vierestä omaa tuhoaan vapaamuurarit räkäisesti nauraen juutalaisten rautaisessa käskytyksessä.

 6. ”Joo holokausti täyttä paskaa alusta loppuun”

  Ei väite holokaustista ole valetta, valetta on väite 6 miljoonasta uhrista!

  Juutalaisia kyllä surmattiin lukuisasti 2. maailmansodassa mutta ei tietenkään 6 miljoonaa.

  Saksalaisten tekemistä juutalaisiin kohdistuneista teloituksista ampumalla, hirttämällä ja polttamalla ulkoa suljettuihin rakennuksiin on paljon todisteita mm. valokuvia, videoita ja myös Saksalaisten alkuperäisiä säilyneitä teloitus dokumentteja.

  Myös osa entisistä sekä Saksan että muiden maiden(myös Suomen) SS-sotilaista ovat myöntäneet juutalaisiin kodistuneet rikokset.

 7. Kanadalaiset ovat yrittäneet olla enemmän puolueettomia tutkijoita ”väritetyistä”tosiasioista 2-M-sodan Saksan alueen vankileireistä.Heidän kuvauksensa sotii pahasti yleistä mainostettua kauhukertomusta siitä ajasta.Rakennusten perustuksien jäännöksistä on ilmennyt huomattavia eroja,mihinkä niitä oli sinä aikana
  käytetty.Suurempi hallirakennus vangeille soittoharjoitusta varten jota ei ole koskaan myönnetty todeksi.
  ”Typhoid kuumeeseen” kuoli suuret määrät vankeja,joiden jalkineita,sekä vaatekasoja on kuvattu
  vankien omaisuudeksi.Mainostettujen ”polttouunien koko” ei olisi riittänyt tuhoamaan kuutta miljoonaa ihmistä sodankäymisen aikana.Upseerien suojarakennuksen lattiassa on arvet entisistä väliseinistä,joissa kertomuksen mukaan oli kaasutettu vankeja seisten tiukasti vieretysten,kattoluukkujen kautta,jotka oli asennettu kattoon jälkeenpäin sodan jälkeen petoksena.Sen tosiasian myönsi paikalla oleva ”OPAS”?Missä on totuus,jos näistä asioista ei voida keskustella avoimesti sekä rehellisesti.Myrkkykaasusta erikseen.
  On väitetty sotilaiden tupakoivan ruumiita liikutellessaan ulos kammioista,välittömästi kaasuttamisen jälkeen,mikä ei ole mahdollista,koska tappava kaasu haihtuu hitaasti seinien huokosista,monen tunnin kuluttua.Siis jokin ei oikein mättää ”niveltymällä totuuteen”.Joidenkin piippujen muurilaasti oli liian tuoretta ollakseen alkuperäistä rakennusta.Leirit olivat monen kansallisuuden asuttamia koko sodan ajan.Mikään ei vähennä sodan kauhuja sekä kurjuuta,mutta silti niistä pitää voida keskustella rehellisesti.

 8. Joo kyllä olen tietoinen näistä seikoista. Eräs Suomalainen insinööri tutustui Auschwitzin leiriin ja totesi monien väitettyjen rakennelmien olleen jälkikäteen rakennettuja. Tämän hän erotti ”insinöörin silmillään” välittömästi!

  Kun puhuin juutalaisten surmaamisesta 2. maailm. sodassa, tarkoitin rintamilla tapahtuneita teloituksia.

  En itsekään usko että keskitysleireillä olisi surmattu järjestelmällisesti miljoonia vankeja.

  Aliravitsemus ja kulkutaudit taisivat olla suurin tappaja leireillä.

JÄTÄ VASTAUS